🏴 شهادت حضرت زهرا(سلاماللهعليها)
به روایت 95 روز و آغاز ایام فاطمیه ی دوم(11 ق)
✍ حضرت زهرا(سلاماللهعليها) دخت پیامبر گرامی اسلام (صلّیاللهعلیهوآلهوسلّم) از جمله خواص درگاهِ خداوند بود که از سرچشمه ی علوم الهی بهره ی فراوانی داشت و آیینه صفات عالیه انسان کامل در تمام اعصار است.
🌷 پیامبر رحمت (صلّیاللهعلیهوآلهوسلّم) و ائمه معصومین سلام الله علیهم اجمعین، در توصیف کمالات والای عرفانی و الهی حضرت صدیقه طاهره(سلاماللهعلیها)، احادیثی ایراد فرموده اند؛ از جمله اینکه پیامبر (صلّیاللهعلیهوآلهوسلّم) فرمود:
« فَاطِمَةُ بَضْعَةٌ مِنِّی؛(۱)
فاطمه پاره تن من است»
و «فَاطِمَةُ سَیِّدَةِ نِسَاءِالْعَالَمِین؛
فاطمه(سلاماللهعلیها) سرور زنان دو عالم است».
🔹 امام خمینی(ره) در وصف مقام و منزلت حضرت فاطمه زهرا(سلاماللهعلیها) میفرمایند:
«تمام ابعادی که برای زن متصوّر است و برای یک انسان متصوّر است، در فاطمه زهرا علیهاالسلام جلوه کرده است.(۲)
🌺 حضرت زهرا(سلاماللهعليها) دختر رسالت، همسر ولایت و مادر امامت و حلقه ی اتصال نبوَّت و امامت است. فاطمه ی زهرا(سلاماللهعليها) در سراسر زندگی کوتاه خود، سخاوت، ایثار، گذشت، صبر، استقامت، قناعت، عبادت پروردگار و کمک به نیازمندان را به زیباترین شکل ممکن جلوه گر ساخت و انسانهای بزرگ و تاریخ سازی همچون امام حسن(علیهالسلام) و امام حسین(علیهالسّلام) در دامانِ او پرورش یافتند.
✅ سوم جمادی الثانی به روایتی سالروز شهادت حضرت صدیقه ی طاهره، فاطمه ی زهرا(سلاماللهعليها) می باشد. آن بانوی عصمت، پس از رحلت پدر بزرگوار خویش، اولین شخص از خاندان بنی هاشم است که به آن حضرت ملحق شد. حضرت زهرا(سلاماللهعلیها) در هنگام شهادت هجده سال سن و چهار فرزند به نام های امام حسن(علیهالسّلام)، امام حسین(علیهالسلام) و حضرت زینب(سلاماللهعليها) و ام کلثوم(سلاماللهعليها) داشت.
(۱) امالی شیخ مفید، ص 260.
(۲) صحیفه نور، ج 7، ص337.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
❓چرا حضرت فاطمه (سلام الله علیها)،
زهرا نامیده شده اند؟
✍یکی از نامهای مشهور حضرت فاطمه (سلام الله علیها) «زهرا» می باشد و در احادیث متعدد علت نامیدن آن حضرت بدین نام ذکر شده است. در اینجا به ذکر یک حدیث می پردازیم.
✅ شیخ صدوق با اسنادی از جابر جعفى روایت مى کند که می گوید به حضرت امام صادق (علیهالسلام) گفتم: چرا حضرت فاطمه (سلاماللهعليها) زهرا نامیده مى شود؟
🌺 حضرت فرمودند: زیرا حقّ عزّ و جلّ او را از نور عظمت خودش آفرید و هنگامى که نور وجود فاطمه (سلام اللَّه علیها) درخشید آسمانها و زمین به نورش روشن شد و دیدگان فرشتگان از شدّت نورش بسته شد و تمام ملائکه حقّ تبارک و تعالى را سجده نمودند و عرض کردند:
🌷 ای معبود ما و ای مولاى ما این نور چه خصوصیّتى دارد که این قدر تابان و روشن است؟ خداوند متعال به آنها وحى فرمود: این نور از نور من است که در آسمان ساکنش کرده ام آن را از عظمت خویش آفریدم. آن را از صلب پیامبرى از پیامبران که تفضیل و برتری دادم او را بر تمام انبیاء خارج نموده ام.
🌹 از این نور پیشوایانى را که به امر من قیام مى کنند و مردم را به طرف من هدایت مى نمایند؛ بیرون مى آورم. این پیشوایان را پس از انقطاع وحى جانشینان خود در روى زمین قرار مى دهم.
♻️ متن حدیث:
عَنْ جَابِرٍ عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ (علیه السّلام) قَالَ قُلْتُ لَهُ لِمَ سُمِّیَتْ فَاطِمَهُ الزَّهْرَاءُ زَهْرَاءَ فَقَالَ:«لِأَنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ خَلَقَهَا مِنْ نُورِ عَظَمَتِهِ فَلَمَّا أَشْرَقَتْ أَضَاءَتِ السَّمَاوَاتُ وَ الْأَرْضُ بِنُورِهَا وَ غَشِیَتْ أَبْصَارُ الْمَلَائِکَهِ وَ خَرَّتِ الْمَلَائِکَهُ لِلَّهِ سَاجِدِینَ وَ قَالُوا إِلَهَنَا وَ سَیِّدَنَا مَا لِهَذَا النُّورِ فَأَوْحَى اللَّهُ إِلَیْهِمْ هَذَا نُورٌ مِنْ نُورِی أَسْکَنْتُهُ فِی سَمَائِی خَلَقْتُهُ مِنْ عَظَمَتِی أُخْرِجُهُ مِنْ صُلْبِ نَبِیٍّ مِنْ أَنْبِیَائِی أُفَضِّلُهُ عَلَى جَمِیعِ الْأَنْبِیَاءِ وَ أُخْرِجُ مِنْ ذَلِکَ النُّورِ أَئِمَّهً یَقُومُونَ بِأَمْرِی یَهْدُونَ إِلَى حَقِّی وَ أَجْعَلُهُمْ خُلَفَائِی فِی أَرْضِی بَعْدَ انْقِضَاءِ وَحْیِی.»
📚 علل الشرائع، ج ۱، ص ۱۷۹ – ۱۸۰.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
✍ در حدیث دیگری
علت نامیده شدن حضرت فاطمه (سلام الله علیها) به «زهرا» نور بی بدیل ایشان در محراب عبادت نقل شده است:
✅ ابن بابویه از محمد بن ابراهیم بن اسحاق طالقانی با اسنادی از ابن عماره او از پدرش نقل می کند که از حضرت امام صادق (علیه السلام) پرسیدم: چرا حضرت فاطمه (سلام اللَّه علیها) زهرا نامیده شد؟
🌷 فرمودند: زیرا وقتى آن حضرت در محراب عبادت مى ایستاد نورش بر اهل آسمانها مى تابید، آن چنان که نور ستارگان بر اهل زمین می تابد.
🌹متن حدیث:
حَدَّثَنَا مُحَمَّدُ بْنُ إِبْرَاهِیمَ بْنِ إِسْحَاقَ الطَّالَقَانِیُّ قَالَ حَدَّثَنَا عَبْدُ الْعَزِیزِ بْنُ یَحْیَى الْجَلُودِیُّ قَالَ حَدَّثَنَا مُحَمَّدُ بْنُ زَکَرِیَّا الْجَوْهَرِیُّ عَنْ جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدِ بْنِ عُمَارَهَ عَنْ أَبِیهِ قَالَ: سَأَلْتُ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ (علیه السّلام) عَنْ فَاطِمَهَ لِمَ سُمِّیَتْ زَهْرَاءَ فَقَالَ لِأَنَّهَا کَانَتْ إِذَا قَامَتْ فِی مِحْرَابِهَا زَهَرَ نُورُهَا لِأَهْلِ السَّمَاءِ کَمَا یَزْهَرُ نُورُ الْکَوَاکِبِ لِأَهْلِ الْأَرْضِ.
📗 معانی الأخبار، صفحه ۶۴.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠کنیه های حضرت فاطمه سلام الله علیها
✍ دختر گرامی پیامبر اسلام (صلی الله علیه و آله) دارای چند کنیه بوده اند که از آن جمله می توان به این موارد اشاره نمود:
ابن شهر آشوب در مناقب می نویسد: کنیه هاى حضرت فاطمه عبارتند از:
💐امّ الحسن، امّ الحسین، امّ المحسن، امّ الائمّه و امّ ابیها. المناقب لابن شهرآشوب کُنَاهَا أُمُّ الْحَسَنِ وَ أُمُّ الْحُسَیْنِ وَ أُمُّ الْمُحَسِّنِ وَ أُمُّ الْأَئِمَّهِ وَ أُمُّ أَبِیهَا. (1)
✅ بسیاری از دانشمندان اهل سنت و تمامی دانشمندان شیعه اتفاق نظر دارند که پیامبر خدا(صلّیاللهعلیهوآلهوسلّم) فاطمه(سلاماللهعلیها) را به کنیه «ام ابیها» یعنی «مادر پدر» ملقّب کرد. ابن اثیر در «اسد الغابه» و ابن عبد البر در «استیعاب»، طبرانی در «معجم الکبیر»، ذهبی در «الکاشف» می نویسند: کنیه فاطمه «ام ابیها» بوده است.
✅ علامه مجلسی به نقل از کتاب مقاتل الطالبیّین با اسنادی از حضرت امام باقر (علیه السّلام) روایت کرده است که حضرت فرمودند:
أَنَّ فَاطِمَهَ (علیها السّلام) کَانَتْ تُکَنَّى أُمَّ أَبِیهَا. (2)
همانا کنیه حضرت فاطمه (سلام الله علیها) «امّ ابیها» بوده است.
__________
(1) المناقب»، ج ۳، ص ۳۵۷.
(2) بحارالانوار، ج ۴۳، ص ۱۹.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
❓چرا به حضرت فاطمه (سلاماللهعلیها) ام ابیها می گویند؟
✍ برخى از محققین، از معانى «اُمّ» کمک گرفته و وجوهى را براى معناى این کنیه ذکر نموده اند و گفته اند یکى از معانى «اُمّ» اصل و ریشه هر چیز است. حضرت فاطمه زهراء علیهاالسلام ریشه شجره طیبه نبوت است و براى تقویت سخن خود به روایت ذیل نیز تمسک جسته اند.
🌷 قال الباقر علیه السلام: « أَمَّا اَلشَّجَرَةُ فَرَسُولُ اَللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ وَ فَرْعُهَا عَلِيٌّ عَلَيْهِ السَّلاَمُ وَ غُنصُ اَلشَّجَرَةِ فَاطِمَةُ بِنْتُ رَسُولِ اَللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ وَ ثَمَرُهَا أَوْلاَدُهَا عَلَيْهِمُ السَّلاَمُ وَ وَرَقُهَا شِيعَتُنَا» (1)
امام باقر علیه السلام فرمودند: درخت پاکى و طهارت، پیامبراکرم صلى اللَّه علیه و آله و سلم است، که شاخه هاى آن على علیه السلام، ریشه هاى آن فاطمه ى زهرا علیهاالسلام، میوه ى آن حسن و حسین و زینب و اُمّ کلثوم، شاخ و برگ این درخت، شیعیان آنها می باشد.
🌹در روایت دیگر رسول خدا می فرماید:
«أنَا شَجَرَةٌ، وَ فاطِمَةُ أصلُها، وَ عَلِىُّ لِقاحهُا، وَ الحَسَنُ وَ الحُسَينُ ثَمَرُها» (2)
پیامبر اکرم (صلّیاللهعلیهوآلهوسلّم) فرمودند: من درخت پاکى و فاطمه ریشه هاى آن و على پیوند و ماده بارورى آن و حسن و حسین میوه هاى این درختند.
✅ احتمال دیگر اینکه ممکن است به جهت اظهار محبت باشد و یا شاید به خاطر شفقت ها و دل سوزی ها فاطمه نسبت به پدر، به «ام ابیها» ملقب گردید چرا كه در دوره غربت اسلام، حضرت با پدرش رفتاری داشت همانند رفتار مادر به فرزند(2) و پیامبر (صلّیاللهعلیهوآلهوسلّم) نیز بسیار به دخترش علاقه مند بود، همانند رفتار فرزند نسبت به مادر. این گونه ابراز عواطف دو سویه، همانند ابراز عواطف مادر و فرزند است.
📚 (1) فاطمه الزهراء بهجه قلب المصطفى، ج ۱، ص ۲۰۵ از «مجمع البحرین» ماده شجر.
(2) احقاق الحق، ج ۹، ص ۱۵۲.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
❓ فضیلت و ثواب خواندن تسبیحات حضرت زهرا(سلام الله علیها) بعد از نماز چیست؟
✍ تسبیحات حضرت زهرا(سلاماللهعلیها) ذکری، شامل ۳۴ بار الله اکبر، ۳۳ بار الحمدلله و ۳۳ بار سبحان الله. بنابر روایات، این ذکر را پیامبر(صلّیاللهعلیهوآلهوسلّم) به حضرت زهرا(سلاماللهعليها) آموخت. روایات فراوانی درباره اهمیت تسبیحات حضرت زهرا(سلاماللهعلیها) پس از نمازهای واجب آمده است که ما به چند مورد از آن اشاره می کنیم:
🌺از امام باقر (علیه السلام) روایت شده است:
« ما عُبِدَ اللَّهُ بِشَیى ءٍ مِنَ التَّحْمِیدِ اَفْضَلَ مِنْ تَسْبِیحِ فاطِمَةَ (سلام الله علیها) وَلَوْ کانَ شَیى ءٌ اَفْضَلَ مِنْهُ لَنَحَلَهُ رَسُولُ اللَّهِ فاطِمَةَ (سلام الله علیها).
از جهت حمد و ذکر، خدا با چیزى بهتر از تسبیح حضرت فاطمه زهرا (سلاماللهعليها) عبادت نشده است. اگر عملى بهتر از آن بود، پیامبر خدا آن را به زهرا (سلاماللهعليها) عطا مىکرد.» (۱)
🌷در روایت دیگرى از آن حضرت نقل شده است:
« مَنْ سَبَّحَ تَسْبِیحَ فاطِمَةَ (سلام الله علیها) ثُمَّ اسْتَغْفَرَ غُفِرَ لَهُ وَهِىَ مِائَةٌ بِالّلِسانِ وَاَلْفٌ فِى الْمِیزانِ وَتَطْرُدُ الشَّیطانَ وَتُرْضِىَ الرَّحْمانَ؛
هر کس تسبیح حضرت فاطمه زهرا(سلاماللهعليها) را بگوید و بعد از آن استغفار نماید، بخشیده مىشود. و این ذکر زباناً ۱۰۰ تا است اما در میزان، ۱۰۰۰ تا به حساب میآید. شیطان را دور مىکند و خدا را راضى مىنماید.» (۲)
🌹امام صادق(علیه السلام) در فضیلت تسبیح حضرت فاطمه زهرا(سلاماللهعليها) بعد از نمازهای واجب می فرماید:
« مَن سَبَحَ تَسبِیحَ فَاطِمَةَ (سلام الله علیها) قَبلَ أَن یَثنِیَ رِجلَیهِ مِن صَلَاتِهِ الفَرِیضَةِ غَفَرَ اللَهُ لَهُ، وَ یَبْدَاُ بِالتَّکْبِیرِ.
هرکس بعداز نماز واجب تسبیحات حضرت زهرا(سلاماللهعلیها) را بجا آورد قبل از اینکه پای راست را از پای چپ بردارد،( بلافاصله بعداز نماز بخواند)، گناهانش آمرزیده میشود و با الله اکبر شروع کند» (۳)
_____________
(۱) وسائل الشیعه، ج۴، ابواب تعقیب، باب ۹، ص۱۰۲۴، ح۱.
(۲). همان، باب۸، ص۱۰۲۴، ح۳.
(۳) کافی، ج۳، ص۳۴۳.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
❓چرا حضرت فاطمه سلام الله علیها،
محدثه نامیده شده است؟
✍ در علل الشرایع، شیخ صدوق در ذیل بابی، علت نامیده شدن حضرت فاطمه (سلام الله علیها) به «محدثه»، را با ذکر حدیثی از حضرت امام صادق (علیه السّلام) آورده است:
🌷 احمد بن حسن قطان با اسنادی از اسحاق بن جعفر بن محمّد بن عیسى بن زید بن على نقل می کند از حضرت ابا عبد اللَّه (علیه السّلام) شنیدم که فرمودند:
فاطمه (سلام اللَّه علیها) را به این خاطر «محدّثه» نامیدند که فرشتگان از آسمان فرود مى آمدند و آن حضرت را مى خواندند همان طورى که مریم دختر عمران را صدا مى زدند،
🌹بارى فرشتگان مى گفتند: اى فاطمه «خداوند تو را برگزیده و پاک ساخته و تو را بر زنان جهان برترى داده است. (سوره مبارکه آل عمران، آیه ۴۲)»
اى فاطمه «براى پروردگار خود خضوع کن و سجده به جای آور و با رکوع کنندگان، رکوع کن.» و بدین ترتیب حضرتش با آنها سخن مى گفت و آنها نیز با حضرتش حدیث و سخن مى گفتند.
🌺 شبى حضرت فاطمه (سلام اللَّه علیها)
به فرشتگان فرمودند: مگر مریم بنت عمران بر تمام زنان عالم برترى ندارد؟
فرشتگان گفتند: مریم بانو و سرور زنان عالم خودش بود و خداوند عزّ و جلّ تو را بانو و سرور زنان عالم خودت و عالم مریم قرار داده است و بدین ترتیب تو سرور تمام زنان عالم از اوّلین تا آخرین هستى.
♻️ متن روایت:
🌷 حَدَّثَنَا أَحْمَدُ بْنُ الْحَسَنِ الْقَطَّانُ قَالَ حَدَّثَنَا الْحَسَنُ بْنُ عَلِیٍّ السُّکَّرِیُّ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ زَکَرِیَّا الْجَوْهَرِیِّ قَالَ حَدَّثَنَا شُعَیْبُ بْنُ وَاقِدٍ قَالَ حَدَّثَنِی إِسْحَاقُ بْنُ جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدِ بْنِ عِیسَى بْنِ زَیْدِ بْنِ عَلِی
ٍّ قَالَ سَمِعْتُ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ (علیه السّلام) یَقُولُ:
إِنَّمَا سُمِّیَتْ فَاطِمَهُ (سلام الله علیها) مُحَدَّثَهً لِأَنَّ الْمَلَائِکَهَ کَانَتْ تَهْبِطُ مِنَ السَّمَاءِ فَتُنَادِیهَا کَمَا تُنَادِی مَرْیَمَ بِنْتَ عِمْرَانَ فَتَقُولُ یَا فَاطِمَهُ اللَّهُ «اصْطَفاکِ وَ طَهَّرَکِ وَ اصْطَفاکِ عَلى نِساءِ الْعالَمِینَ» یَا فَاطِمَهُ «اقْنُتِی لِرَبِّکِ وَ اسْجُدِی وَ ارْکَعِی مَعَ الرَّاکِعِینَ» فَتُحَدِّثُهُمْ وَ یُحَدِّثُونَهَا فَقَالَتْ لَهُمْ ذَاتَ لَیْلَهٍ أَ لَیْسَتِ الْمُفَضَّلَهُ عَلَى نِسَاءِ الْعَالَمِینَ مَرْیَمَ بِنْتَ عِمْرَانَ؟
فَقَالُوا إِنَّ مَرْیَمَ کَانَتْ سَیِّدَهَ نِسَاءِ عَالَمِهَا وَ إِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ جَعَلَکِ سَیِّدَهَ نِسَاءِ عَالَمِکِ وَ عَالَمِهَا وَ سَیِّدَهَ نِسَاءِ الْأَوَّلِینَ وَ الْآخِرِینَ.
📚 علل الشرائع، ج ۱، ص ۱۸۲
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
❓چرا حضرت فاطمه زهرا(سلام الله علیها) را بتول نامیده اند؟
✍ به جز نُه نامی که برای حضرت فاطمه زهرا (سلاماللهعليها) در نزد خداوند وجود دارد،
( فَاطِمَهُ وَ الصِّدِّیقَهُ وَ الْمُبَارَکَهُ وَ الطَّاهِرَهُ وَ الزَّکِیَّهُ وَ الرَّضِیَّهُ وَ الْمَرْضِیَّهُ وَ الْمُحَدَّثَهُ وَ الزَّهْرَاءُ.)،
حضرت صدیقه طاهره (سلاماللهعلیها) در دنیا نیز به اسامی دیگری مانند حصان، حرّه، سیّده، عذراء، حوراء، مریم کبرى و بتول نیز مشهور هستند و این شهرت به علت وجود صفت یا سیرت برجسته و نیکویی به طور بارز در گوهر وجود ایشان است.
✅ در برخی از منابع علت شهرت حضرت فاطمه زهرا (سلاماللهعليها) در دنیا به «بتول» را چنین ذکر کرده اند:
🔹طبرسی در مجمع البیان می گوید:
حضرت فاطمه (سلاماللهعليها) به این جهت بتول نامیده شد که از همه بریده و دل به خدا بسته بود.
🔸 و قال الطبرسي في «مجمعه»:
«سمیت فاطمة بالبتول لانقطاعها الى عبادة الله تعالى؛ (۱)
🔹ابو عبید هروى در غریبین می گوید:
حضرت مریم را از آن جهت بتول نامیدند که به مردان تمایلى نداشت و فاطمه را به آن سبب بتول گفتند که نظیر و مانند نداشت.
🔸وَ قَالَ عُبَیْدٌ الْهَرَوِیُّ فِی الْغَرِیبَیْن
ِ سُمِّیَتْ مَرْیَمُ بَتُولًا لِأَنَّهَا بُتِلَتْ عَنِ الرِّجَالِ
وَ سُمِّیَتْ فَاطِمَهُ بَتُولًا
لِأَنَّهَا بُتِلَتْ عَنِ النَّظِیرِ.(۲)
📚 (۱) مستدرک عوالم، ج۱، ص ۸۰-۸۱
(۲) بحار الأنوار، جلد ۴۳، صفحه ۱۶.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
هدایت شده از پایگاه خبری علوم انسانی مفتاح
💢 بیت کوین و رمز ارز در صورت ارزشگذاری از سوی عقلاء، قابل معامله هستند
✅ آیتالله هادی عباسی خراسانی در درس خارج «فقه بورس» تصریح کرد؛
📝 آنچه مالیت داشته باشد قابل خرید و فروش است. مالیت یعنی قابل ارزشگذاری باشد. در مالیت مبنای ما عرف و سیره عقلا است.
📝 اگر قائل به مالیت قبل معاوضه شویم و تعلق را در بیع به منفعت بدانیم قابل خرید و فروش میشود.
📝 در بورس و سهام بورس ارزشگذاری میشود یا خیر؟ سیره عقلایی به ارزشگذاری است در نتیجه قابل معامله است. با این بیان معاملات بورس قابل ارزشگذاری هست.
📝 رمزارزها و بیت کوین هم همینطور است. یعنی اگر عقلاء برای آن ارزشگذاری قائل باشند چه محقق باشد چه مقدر باشد قابل خرید و فروش است.
📘 متن کامل: http://meftaah.com/?p=21998
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#درس_خارج
#قم
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
جلسه دوم #وبینار با سخنرانی حضرت استاد #عباسی_خراسانی حفظه الله
موضوع : تبيين اصل #ولایت مطلقه فقیه
پنجشنبه 2 11 99 ساعت 18
از طریق لینک زیر:
https://fulad.lms2.hozehkh.com/ws/mrx9azmh000
شرکت برای عموم آزاد است.
@abbasi_khorasani
❓چرا فاطمه زهرا (سلاماللهعليها)
در آسمان منصوره و در زمین فاطمه نامیده شده است؟
✍ روایاتی که در باره فاطمه زهرا سلام الله علیها وارد شده است به قدری بهت انگیز است که انسان در درک و فهم آنها متحیر می ماند.
✅ بسیاری از این روایات را در دهه اول و دوم فاطمیه بیان کردیم. در اینجا به یک روایت دیگر که شیخ صدوق "اعلی الله مقامه" در کتاب معانی الاخبار ذکر کرده است، می پردازیم؛
🌺 در حدیث معراج آمده است که پیامبر صلیالله علیه و آله فرمود:
🌷 به جبرئیل گفتم: ای حبیب من، چرا [او] در آسمان «منصوره» و در زمین «فاطمه» است؟
گفت: بدین سبب در زمین «فاطمه» نامیده شده که شیعیان خود را از جهنم رهایی میبخشد، و دشمنانش از محبت وی بیبهره خواهند بود،
🌹 و در آسمان بدین جهت «منصوره» است که خداوند فرموده است:
«در آن روز (قیامت) مؤمنان بهجهت یاری خدا، که هر فردی را بخواهد یاری دهد، خرسند میشوند»؛
منظور از این یاری همان نصرتی است که فاطمه سلام الله علیها به دوستان خویش خواهد کرد.
🌷 متن روایت:
قال رسول الله صلیاللهعلیهوآله:
قُلْتُ حَبِیبِی [یا] جَبْرَئِیلُ وَ لِمَ سُمِّیَتْ فِی السَّمَاءِ الْمَنْصُورَةَ وَ فِی الْأَرْضِ فَاطِمَةَ
قَالَ سُمِّیَتْ فِی الْأَرْضِ فَاطِمَةَ لِأَنَّهَا فَطَمَتْ شِیعَتَهَا مِنَ النَّارِ وَ فُطِمَ أَعْدَاؤُهَا عَنْ حُبِّهَا
وَ هِیَ فِی السَّمَاءِ الْمَنْصُورَةُ
وَ ذَلِکَ قَوْلُ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ «یَوْمَئِذٍ یَفْرَحُ الْمُؤْمِنُونَ بِنَصْرِ اللَّهِ یَنْصُرُ مَنْ یَشاءُ» یَعْنِی نَصْرَ فَاطِمَةَ لِمُحِبِّیهَا.
📚معانیالاخبار، ج٢، ص۴۳
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 زیان بخل
🌺 فاطمه زهرا سلام الله علیها فرمود که پیامبر اكرم (صلّیاللهعلیهوآلهوسلّم) به من فرمودند:
🌹از بخل ورزیدن بپرهیز، زیرا كه بخل آفتى است كه در شخص بزرگوار نیست.
از بخل بپرهیز، زیرا كه آن درختی است در آتش دوزخ كه شاخه هایش در دنیاست، هر كه به شاخه اى از شاخه هایش درآویزد، داخل جهنّمش گردانَد.
🌷 « عَنْها(علیها السلام) قالَتْ:
قالَ لی رَسُولُ اللّهِ(صلى الله علیه وآله وسلم):
إِیاكِ وَ الْبُخْلَ، فَإِنَّهُ عاهَةٌ لا تَكُونُ فى كَریم. إِیاكِ وَ الْبُخْلَ فَإِنَّهُ شَجَرَةٌ فِى النّارِ، وَ أَغْصانُها فِى الدُّنْیا، فَمَنْ تَعَلَّقَ بِغُصْن مِنْ أَغْصانِها أَدْخَلَهُ النّارَ.»
📚 عوالم العلوم، ج 11، ص 918.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani