💐ازدواج اميرالمؤمنين امام علي(علیهالسّلام) و حضرت فاطمه ي زهرا(س)(2 ق)
✍ خواستگاران بسياري از شخصيتهاي بزرگ صدر اسلام، حضرت زهرا(سلاماللهعلیها) را براي همسري خود، از پيامبر اكرم(صلّیاللهعلیهوآلهوسلم) خواستگاري كردند. اما پيامبر(صلّیاللهعلیهوآلهوسلم) به هيچ يك از آنها پاسخ مثبت نداد و از ايشان روي برمي گردانيد. تا اين كه امام علي(علیهالسلام) به محضر پيامبر(صلّیاللهعلیهوآلهوسلم) آمد و خواستگاري نمود.
🌷پيامبر فرمود: يا علي! پيش از تو كساني از فاطمه خواستگاري كرده اند و او در همه، اظهار كراهت كرده است. اما تو منتظر باش تا برگردم. رسول اللَّه به حضرت زهرا(س) فرمود: فاطمه جان، علي بن ابيطالب كسي است كه قرابت و فضل و اسلام او را شناخته اي. من از پروردگارم خواسته ام، تو را به بهترين و محبوبترين خلقش تزويج كند. حال، علي از تو خواستگاري مي كند. نظرت چيست؟
🌺فاطمه ساكت شد ولي روي برنگردانيد و رسول اللَّه در قيافه ي فاطمه، نارضايتي احساس نكرد. آنگاه حضرت به پاخاست و فرمود: اللَّه اكبر. سكوت فاطمه حاكي از رضايت اوست. در اين هنگام جبرئيل نازل شد و گفت:
🌹يا رسول اللَّه! فاطمه را به علي تزويج كن. خدا، فاطمه را براي علي و علي را براي فاطمه پسنديده است، آنگاه آن حضرت، فاطمه را به علي تزويج كرد. بعد از تهيه ي مقدمات، آن دو بزرگوار با هم ازدواج كردند. مهريه حضرت زهرا (سلاماللهعلیها) 500 درهم بود که علي (علیهالسّلام) با نيمي از آن براي خانه جهاز خريد.
🌷پيامبر در اين باره فرموده است: من فاطمه را به ازدواج علي(علیهالسلام) در نياوردم مگر آن هنگام كه خدا، آن را به من فرمان داد. بدين ترتيب، نور به نور رسيد و صديقه ي طاهره به منزل حضرت علي(علیهالسلام) قدم گذاشت تا از آن وصلت مبارك، دو سيد جوانان اهل بهشت و زينَبين و پس از آنها ائمه ي اطهار و راهنمايان توحيد، قدم به دنيا گذارند و ظلمت جهان را منور فرمايند.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 به مناسبت سالروز ازدواج حضرت علی علیه السلام و فاطمه زهرا سلام الله علیها.
✍ ازدواج حضرت فاطمه زهرا (سلاماللهعلیها) و امیرمؤمنان حضرت علی (علیهالسلام) از مهم ترین اتفاقات تاریخ شیعه است که ثمره این پیوند مبارک و سراسر مملو از عشق و محبت، درخت گهربار امامت است. در مورد تاریخ این ازدواج مبارک اختلاف است. بنابر روایت امام صادق (علیهالسّلام): عقد على(علیهالسلام) و فاطمه (سلاماللهعلیها) در ماه رمضان، و ازدواج آنها در ذى الحجّه سال دوم هجرى بوده است. (1).
✅ از این ازدواج مبارك، چهار فرزند والاگُهر ديده به جهان گشودند، كه به ترتيب سن عبارتند از: امام حسن مجتبي و امام حسين، زينب كبري و ام كلثوم (سلام الله علیهم) و البته حضرت محسن (علیهالسّلام) نیز پيش از تولد بر اثر ضربات دشمنان در رحم مادرش به شهادت رسيد.
🌺 على عليه السّلام مى فرمایند: رسول خدا (صلّیاللهعلیهوآلهوسلم) دخترش را به ازدواج من درآورد و آنگاه فرمود: بار خدایا! این دو تن محبوب ترین انسانها نزد من هستند، پس تو نیز آنان را دوست بدار و از سوی خویش حافظ و نگهبان بر آنان بگمار. بار خدایا! من این دو تن را با نسل پاکشان، از شیطان رانده شده و شرور و وسوسه های آن، به تو پناه می دهم.(۳)
--------------------------
پی نوشت:
(۱) کشف الغمة، ج۱، ص ۳۶۴.
(۲) ارشاد القلوب، ص۳۴۲.
(۳)زندگانی حضرت زهرا (سلاماللهعلیها)، ترجمه و تحقیق از جلد ۴۳ بحار الانوار.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
🌺 امام باقر عليه السلام:
هرگاه كسى از دختر شما خواستگارى كرد و ديندارى و امانتدارى او را پسنديديد، به او همسر دهيد كه «اگر چنين نكنيد فتنه و فساد بزرگى در روى زمين پديد آيد».
🌹 الإمامُ الباقرُ عليه السلام: مَن خَطَبَ إلَيكُم فَرَضِيتُم دِينَهُ و أمانَتَهُ فَزَوِّجُوهُ «إلاّ تَفعَلُوهُ تَكُنْ فِتنَةٌ فِي الأَرضِ و فَسادٌ كَبيرٌ»
📚 اصول کافی، ج5، ص347
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
🔹برخی مناسبت های مهم ماه ذیحجه در صدر اسلام🔹
✅شب اول ماه: شروع دو رکعت نماز با آیه "وَ واعَدْنا"
🌸🌺اول ذیحجه: #ازدواج آسمانی امام علی و فاطمه زهرا علیهما السلام، دوم هجری قمری
✅ سوم ذیحجه: #ورودپیامبر به مکه در حجة الوداع و حجة البلاغ، ۱۰ قمری
☑️ هفتم ذیحجه: #شهادت امام باقر علیه السلام، ۱۱۴ قمری
✅ هشتم ذیحجه: حرکت امام حسین علیه السلام از مکه بطرف کوفه و #کربلا، ۶۰ قمری
✅ نهم ذیحجه: روز #عرفه
☑️ نهم ذیحجه: شهادت حضرت #مسلم علیه السلام، ۶۰ قمری
✅ دهم ذیحجه: #عیدقربان
🌸 ۱۵ ذیحجه: میلاد #امام_هادی علیه السلام، ۲۱۲ قمری
✅ ۱۸ ذیحجه: #عید_غدیر خم، دهم قمری
✅ ۱۸ ذیحجه: موت خلیفه سوم، ۳۵ قمری
🌸 ۲۰ ذیحجه: #ولادت امام کاظم علیه السلام، ۱۲۸ قمری
☑️ ۲۲ ذیحجه: شهادت #میثم تمار در کوفه، ۶۰ قمری
✅ ۲۴ ذیحجه: #مباهله پیامبر با نصارای نجران، ۹ یا ۱۰ قمری
✅ ۲۴ ذیحجه: نزول آیه #تطهیر در حق اهلبیت علیهم السلام، ۹ قمری
✅ ۲۴ ذیحجه: #انگشتربخشی امام علی علیه السلام در رکوع و نزول آیه ولایت، ۱۰ قمری
✅ َ۲۵ ذیحجه: نزول سوره #هل_اتی در شان اهلبیت علیهم السلام، ۹ قمری
☑️ ۲۷ ذیحجه: واقعه #حرٌه و کشتار در مدینه توسط لشکر یزید، ۶۳ قمری
✅آخر ماه: موت خلیفه دوم
✅آخر ذیحجه: #آخرین روز سال هجری قمری
#ماه_ذیحجه
#مباهله
راه پیوستن به کانال 👇 👇
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
◼️ رحلت آيت اللَّه "سيدمحمد محقق داماد" استاد بزرگ حوزه ي علميه ي قم(1388ق)
✍ سيدمحمد محقق داماد، در سال 1325 قمري در احمدآباد اردكان يزد متولد گرديد. وي پدرش را پيش از تولد و مادرش را در 6 سالگي از دست داد. علي رغم چنين حادثهي غمانگيزي، آغاز به تحصيل نمود. آنگاه به يزد مهاجرت كرد و نزد اساتيد آن شهر به تكميل ادبيات و سطح پرداخت. سپس با توصيهي استاد گراميش شيخ غلامرضا يزدي، به قم مهاجرت كرد و در درس اساتيد بزرگ حوزه، بهرهها گرفت.
✅ آيتاللَّه شيخ عبدالكريم حائري يزدي ارادت خاصي به ايشان داشت و با وجود چنين شاگرداني، به آيندهي حوزه دلگرم بود. همين ارادت موجب شد كه او را به دامادي خود بپذيرد و به لقب "داماد" ملقب گردد. ايشان بسيار به تدريس اهميت ميداد. هنگامي كه در روزهاي آخر عمر در بستر بيماري قرار داشت ازاين كه نميتوانست در جلسهي درس شركت كند، ميگريست.
✅ اين بزرگوار پس از 75 روز بيماري، سرانجام بر اثر ایست قلبي در 63 سالگي دار فاني را وداع كرد و در صحن حرم حضرت معصومه(سلاماللهعلیها ) به خاك سپرده شد.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 پنج سفارش امام جواد علیه السلام؛
🌷امام جواد (علیهالسلام) می فرمایند:
در زندگي، صبر را تكيه گاه خود، فقر و تنگ دستي را همنشين خود قرار بده و با هواهاي نفساني مخالفت كن. و بدان كه هيچگاه از ديدگاه خداوند پنهان و مخفي نخواهي ماند، پس مواظب باش كه در چه حالتي خواهي بود.
«قَالَ لِلْجَوَادِ علیه السلام رَجُلٌ: أَوْصِنِي قَالَ علیه السلام، وَ تَقْبَلُ؟ قَالَ؛ نَعَمْ قَالَ علیه السلام؛ تَوَسَّدِ الصَّبْرَ وَ اعْتَنِقِ الْفَقْرَ وَ ارْفَضِ الشَّهَوَاتِ وَ خَالِفِ الْهَوَى وَ اعْلَمْ أَنَّكَ لَنْ تَخْلُوَ مِنْ عَيْنِ اللَّهِ فَانْظُرْ كَيْفَ تَكُونُ»؛
📚 بحارالأنوار، ج 75، ص 358، ح 1.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 متوجه باش که چگونه ای
✍ آنچه بیشتر از همه برای انسان سالک اهمیت دارد و در تمامی لحظات نباید از آن غافل باشد، دقت در این امر است که بداند، همیشه در محضر الهی به سر می برد.
🌷 امام جواد علیه السلام فرمودند: «اِعْلَمْ أَنَّكَ لَنْ تَخْلُوَ مِنْ عَيْنِ اللَّهِ فَانْظُرْ كَيْفَ تَكُونُ»؛ بدان که در برابر دیدۀ خدایی و متوجه باش که چگونه ای.(۱)
✅ گفتار نورانی امام خمینی که فرمودند: «عالَم محضر خدا است، در محضر خدا معصیت نکنید.» برگرفته از همین معارف اهل بیت علیهم السلام است.
✅ سالک باید از دستوری که اهل سلوک، از آن با عنوان «مراقبه» یاد می کنند و آن را مایۀ سعادت و رکن عمدۀ سیر و سلوک می خوانند، کمک بگیرد و در هر لحظه و در هر جایی و در هر حالی که هست، همواره خود را در محضر الهی بداند تا بدین ترتیب غفلت را که زمینه ساز گناهان و تخلّفات است، از وجود خویش دور سازد.
🌺 امام صادق علیه السلام به اسحاق بن عمّار فرمودند:
ای اسحاق! به گونه ای از خدا بترس که گویا او را می بینی؛ هر چند تو او را نمی بینی، ولی او تو را می بیند، و اگر معتقد باشی که او تو را نمی بیند، بی شک به او کفر ورزیده ای، و اگر بدانی که او تو را می بیند و آن گاه در حضور او معصیت کنی، بی تردید او را از بی ارزش ترین بینندگان قرار داده ای.
🌹«يَا إِسْحَاقُ خَفِ اللَّهَ كَأَنَّكَ تَرَاهُ وَ إِنْ كُنْتَ لَا تَرَاهُ فَإِنَّهُ يَرَاكَ فَإِنْ كُنْتَ تَرَى أَنَّهُ لَا يَرَاكَ فَقَدْ كَفَرْتَ وَ إِنْ كُنْتَ تَعْلَمُ أَنَّهُ يَرَاكَ ثُمَّ بَرَزْتَ لَهُ بِالْمَعْصِيَةِ فَقَدْ جَعَلْتَهُ مِنْ أَهْوَنِ النَّاظِرِينَ عَلَيْكَ».(۲)
________________
(۱) بحارالانوار، ج۷۵، ص۳۵۸، ح۱
(۲) اصول کافی، تصحیح استاد حسن زاده آملی، ج ۲، ص۵۵.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
🌟ورود پيامبر اكرم(صلّیاللهعلیهوآلهوسلم) و اصحاب به مكه در سفر حجة الوداع(10 ق)
✍ پيامبر خدا(صلّیاللهعلیهوآلهوسلم) پس از فراهم آوري تداركات سفر و امكانات لازم، به همراه دختر گرامي اش حضرت فاطمه زهرا(سلاماللهعلیها) و تمامي همسران خود، در 26 ذي قعده و به قولي در 25 اين ماه، از مدينه خارج شد. در اين سفر روحاني و به ياد ماندني، در حدود يكصد و چهار هزار و يا يكصد و بيست و چهار هزار نفر از مسلمانان شركت نمودند.
✅ آن حضرت، ابودجانه را جانشین خود در مدینه قرار داد و در حالی که بیش از شصت قربانی همراه داشت ابتدا به منطقه ذوالحُلیفه رفت و در مسجد شجره احرام بست و سپس به سوی مکه حرکت نمود. حضرت علي(علیهالسّلام) نيز كه به همراه ياران خويش به سوي مكه عازم شده بود، يكي از يارانش را جانشين خويش در سپاه تحت فرمانش گذاشت و زودتر از آنان، به سوي مكه حركت كرد. بدين جهت، چند روز زودتر از يارانش به پيامبر(صلّیاللهعلیهوآلهوسلم) ملحق شد.
✅ حضرت علي(علیهالسّلام) در نزديكي هاي شهر مكه معظمه، به پيامبر(صلّیاللهعلیهوآلهوسلم) و ساير مسلمانان رسيد و پيامبر(صلّیاللهعلیهوآلهوسلم) با ديدن وي بسيار خرسند و خوشحال شد. به هر روی پیامبر خدا (صلّیاللهعلیهوآلهوسلم) به همراه بستگان نزدیک و اصحاب و یارانش جهت انجام حج و زیارت خانه خدا در آخرین سال حیات با برکت خویش از مدینه عازم مکه مکرمه شد که این سفر در تاریخ اسلام به سفر حجة الوداع معروف گردید.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 ظلم و ستم در روایات 💠
✍ ظلم و ستم مذموم است و هر که به ظالم کمک کند و راضى به فعل او باشد و در برآمدن حاجات او و رسيدن به مقاصد وى سعى کند او نيز مثل ظالم است و در عقوبت او شريک است.
🌷 امام صادق (علیهالسلام) مىفرمايد: " اَلْعَامِلُ بِالظُّلْمِ وَ اَلْمُعِينُ لَهُ وَ اَلرَّاضِي بِهِ شُرَكَاءُ ثَلاَثَتُهُمْ."
کسى که ظلم کند و کسى که به ظالم کمک کند و کسى که راضى به ظلم او باشد هر سه در ظلم شريکاند.(1)
🌹پیامبر اسلام می فرمایند:
إِذَا كَانَ يَوْمُ اَلْقِيَامَةِ نَادَى مُنَادٍ أَيْنَ اَلظَّلَمَةُ وَ أَعْوَانُ اَلظَّلَمَةِ وَ أَشْبَاهُ اَلظَّلَمَةِ حَتَّى مَنْ بَرَى لَهُمْ قَلَماً أَوْ لاَقَ لَهُمْ دَوَاتاً قَالَ فَيُجْمَعُونَ فِي تَابُوتٍ مِنْ حَدِيدٍ ثُمَّ يُرْمَى بِهِمْ فِي جَهَنَّمَ.
زمانى كه روز قيامت شود صداكنندهاى صدا ميزند كجايند ستمگران و همكارانشان و كسانى كه مانند و شبيه ستمگرانند حتى كسانى كه براى آنان قلمى سر كردهاند و دواتى ليقه نمودهاند پس همه در تابوتى از آهن گرد آيند و در دوزخ افكنده شوند.(2)
--------------------------
(1) اصول کافی، ج 4، ص 28.
(2) إرشاد القلوب، ج 1 ص 186.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani