🌷امام على علیه السلام:
اَلسَّخاءُ و َالشَّجاعَهُ غَرائِزُ شَریفَهٌ، یَضَعُهَا اللّهُ سُبحانَهُ فیمَن أَحَبَّهُ وَ امتَحَنَهُ؛
سخاوت و شجاعت خصلت هاى والایى هستند که خداوند سبحان آن دو را در وجود هر کس که دوستش داشته و او را آزموده باشد مى گذارد.
📚 تصنیف غررالحکم و دررالکلم ص ۳۷۵ ، ح ۸۴۴۳
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 قلب سلیم در کلام رسول الله (صلّیاللهعلیهوآلهوسلم)
🌷 از رسول خدا صلى الله عليه و آله و سلم درباره قلب سليم سوال شد؟ حضرت فرمود: اين قلبِ كسى است كه با كثرت نماز و روزه وارد بهشت نمى شود و لكن به سبب رحمت خداى متعال، داشتن سلامت صدر، و دارا بودن روحيه سخاوت و دلسوزى بر مسلمين داخل بهشت مى شود.
🌹 سُئِلَ رَسُولُ اللَّهِ صلى الله عليه و آله و سلم عَنِ الْقَلْبِ السَّلِيمِ فَقَالَ هَذَا قَلْبُ مَنْ لَا يَدْخُلُ الْجَنَّةَ بِكَثْرَةِ الصَّلَاةِ وَ الصِّيَامِ وَلَكِنْ يَدْخُلُهَا بِرَحْمَةِ اللَّهِ وَ سَلَامَةِ الصَّدْرِ و َسَخَاوَةِ النَّفْسِ وَ الشَّفَقَةِ عَلَى الْمُسْلِمِينَ
✅ منظور از داشتن سلامت صدر این است كه بايد قلب از تكبر، حسادت، كينه، حرص، جمود و تعصب، دنياگرایى، بخل و كلا از رذائل اخلاقى پاك باشد و به فضائل اخلاقى مانند تواضع، محبت، مهرورزى، سعه صدر متصف باشد كه مهمترين و موثرترين آن ها در رفع مشكلات زندگى، داشتن روحيه بخشندگى، سخاوت و دلسوزى (عملى در حد مقدور) بر هم نوعان مسلمان است.
📚 مستدرك الوسائل، ج15، ص260
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
✅دانستنی هایی از عید غدیر🌸
۱. نام عید: عید سعید غدیر خم
۲. نام آخرین حج پیامبر: حَجة الوداع و #حجةالبلاغ
۳. تعداد زائران: از ۴۰ و ۵۰ هزار تا ۱۲۰ هزار نفر گفتهاند.
۴. علت تعداد زیاد: چون پیامبر اعلان کرده بود که #آخرین حج ایشان است، همه بیایند
۵. روز واقعه: ۱۸ ذیحجه
۶. سال واقعه: دهم هجری قمری
۷. محل واقعه: غدیر #خم
۸. معنای غدیر: برکه، آبگیر و گودالی در بیابان #جحفه
۹. محل جحفه: دوراهی سر راه مکه و مدینه
۱۰ . علت وصف خم: چون آن برکه به شکل خم رنگرزان بوده
۱۱. نامهای دیگر عید غدیر:
#عیدالله_الاکبر، عید امامت، عید برکت، عید آسمانی، عید ولایت، عید خلافت، عید سادات، روز عهد و پیمان
۱۲. آیه غدیر: يا أَيُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ ما أُنْزِلَ إِلَيْكَ مِنْ رَبِّك (فی علی)
۱۳. نام سخنرانی پیامبر: #خطبه غدیر
۱۴. سخن معروف پیامبر: مَنْ كُنْتُ مَوْلَاهُ فَهَذَا عَلِيٌّ مَوْلَاه
۱۵. دعای معروف پیامبر: اللَّهُمَّ وَالِ مَنْ وَالاهُ وَ عَادِ مَنْ عَادَاهُ وَ انْصُرْ مَنْ نَصَرَهُ وَ اخْذُلْ مَنْ خَذَلَه
۱۶. علت مراسم غدیر: علنی و عمومی شدن اعلان #جانشینی امام علی علیه السلام
۱۷. نتیجه غدیر:
◀️ اکمال دین،
◀️ اتمام نعمت،
◀️ رضایت خدا
◀️ ناامیدی دشمنان
۱۸. جواب مردم حاضر: #بیعت همگانی حتی خلفاء ثلاثه با علی در طول سه روز
۱۹. معروفترین کتاب اثبات واقعه غدیر: کتاب #الغدیر علامه امینی
۲۰. از مهمترین اعمال غدیر:
◀️ دعا و نماز و غسل و زیارت
◀️ برپایی مراسم جشن و شاد کردن مؤمنان
◀️ خواندن و ابلاغ پیام غدیر به آیندگان
◀️ عقد اخوت و برادری،
◀️ #اطعام مؤمنان که ثواب اطعام میلیونی دارد
🌺🌸🌼🌷🌹
#غدیر
#عید_غدیر
آدرس کانال در ایتا و سروش👇
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 برخی از راهکارهای مقابله با فتنه
1⃣ بصیرت و هوشیاری:
امام علی(علیهالسّلام) فرمود: «در فتنه ها چونان شتر دو ساله باش، نه پشتی دارد كه سواری دهد و نه پستانی تا او را بدوشند». کُنْ فِی الْفِتْنَهِ کَابْنِ اللَّبُونِ لَا ظَهْرٌ فَیُرْکَبَ وَ لَا ضَرْعٌ فَیُحْلَبَ(1). این مطلب اشاره دارد به این كه انسان در شرایط فتنه با زیركی و هوشمندی حركت كند نه فتنه گران از او سواری بگیرند، و نه به آنها باج بدهد.
2⃣ آگاهی از اوضاع و شرایط زمانه:
انسان هر چند هوشمند و زیرك باشد اگر از جریانات اجتماعی و رگه های نفاق و فتنه آگاهی نداشته باشد ممكن است ناآگاهانه وارد آن شود، به این جهت لازم است نسبت به اوضاع زمانه آگاه بود. علی(علیهالسّلام) می فرماید: « از مستی های نعمت بپرهیزید، و از سختی های عذاب الهی بترسید و بگریزید و در فتنه های در هم پیچیده، به هنگام پیدایش فتنه ها و آشكار شدن باطن آنها، و برقرار شدن قطب و مدار آن، با آگاهی قدم بر دارید..».(2).
3⃣ تمسك به سنت پیامبر و اهل بیت علیهم السلام:
امام علی(علیهالسلام) برای محفوظ ماندن از فتنه ها می فرماید: «پس باید بر سنت پیامبر(صلّیاللهعلیهوآلهوسلم) باقی بمانید كه برپاست و بر آثار رسالت تكیه نمایید كه آشكار است، به عهد نزدیكی كه بسته اید وفادار بمانید كه یادگار پیامبر بر آن تكیه دارد...».(3). در جای دیگر می فرماید: «ای مردم امواج فتنه ها را با كشتی های نجات در هم بشكنید و از راه اختلاف و پراكندگی بپرهیزید»(4).
کشتی های نجات اهل بیت علیهم السلام و تبعیت از ولایت فقیه است.
📗(1) نهج البلاغه، ترجمه محمد دشتی، حكمت 1، ص 624.
(2) همان، خطبه 151، ص 277، شماره 4.
(3) همان، خطبه، 138، ص 258، شماره 6.
(4) همان، خطبه 5، ص 50، شماره 1.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
🌹امام مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف
🌷 هر یک از شما باید عملی را انجام دهد که سبب نزدیکی به ما وجذب محبّت ما گردد؛ وباید دوری کند از کرداری که ما نسبت به آن، ناخوشایند وخشمناک می باشیم، پس چه بسا شخصی در لحظه ای توبه کند که دیگر به حال او سودی ندارد ونیز او را از عِقاب وعذاب الهی نجات نمی بخشد.
🌺 قالَ الامام مهدی علیه السلام:
یَعْمَلُ کُلُّ امْرِیء مِنْکُمْ ما یَقْرُبُ بِهِ مِنْ مَحَبَّتِنا، وَلْیَتَجَنَّب ما یُدْنیهِ مِنْ کَراهیَّتِنا وسَخَطِنا، فَاِنَّ امْرَءا یَبْغَتُهُ فُجْأهٌ حینَ لا تَنْفَعُهُ تَوْبَهٌ، ولا یُنْجیهِ مِنْ عِقابِنا نَدَمٌ عَلی حُوبَهٍ.
📚 بحار الانوار، ج ۵۳، ص ۱۷۶
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💐 به مناسبت ولادت امام هادی علیه السلام
✍ علی بن محمد مشهور به امام هادی و امام علی النقی علیه السلام (۲۱۲-۲۵۴ق) دهمین امام شیعیان است که از سال ۲۲۰ تا ۲۵۴ قمری به مدت ٣٤ سال، امامت شیعیان را به عهده داشت.
دوره امامت آن امام همام، همزمان با حکومت چند تن از خلفای عباسی از جمله متوکل بود. بیشتر سالهای امامت آن حضرت در سامرا، تحت نظارت مستقیم حاکمان عباسی سپری شد.
✅ از امام هادی(علیهالسلام) احادیثی در امور اعتقادی، تفسیر، فقه و اخلاق روایت شده است. بخشی از روایات آن حضرت درباره مباحث کلامی از جمله تشبیه و تنزیه و جبر و اختیار است. زیارت جامعه کبیره و نیز زیارت غدیریه از آن حضرت روایت شده است.
✅ امام هادی(علیهالسلام) از طریق سازمان وکالت با شیعیان ارتباط داشت. عبدالعظیم حسنی، عثمان بن سعید، ایوب بن نوح، حسن بن راشد و حسن بن علی ناصر از اصحاب وی به شمار میآیند.
✅ در زمان امامت امام هادی غالیان فعال بودند آنان خود را از اصحاب و نزدیکان حضرت امام هادی(علیهالسّلام) معرفی میکردند و مطالبی را به امامان شیعه از جمله امام هادی(علیهالسلام) نسبت میدادند که امام از آنان اعلام بیزاری کرد و از شیعیان خواست از آنان دوری کنند.
✅ بارگاه این امام همام که در سامرا به حرم عسکریین مشهور است، در سالهای ۱۳۸۴ و ۱۳۸۶شمسی، طی حملات تروریستی جریان وهابی تکفیری تخریب شد. ستاد عتبات عالیات ایران از سال ۱۳۸۹ تا ۱۳۹۴شمسی آن را بازسازی نمود.
-----------------------------
پی نوشت:
مروج الذهب، ج۴، ص۱۱.
تاریخ امامت، ص۲۵۳
شیخ طوسی، الغیبة، ج۱، ص۳۴۹- ۳۵۰.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 شیوه حفظ دوستان در کلام امام هادی(علیهالسلام)
✍ از منظر امام هادی(علیهالسلام) یکی از ویژگی های اولیاء خدا و انسان های صالح، عفو و گذشت و پذیرش عذر دیگران است. ایوب بن نوح می گوید: آن حضرت طی نامه ای به یکی از یاران ما که موجب ناراحتی شخصی شده بود، توصیه کرد که برو از فلانی عذر خواهی کن و بگو:
🌷 «إِنَّ اللَّهَ إِذَا أَرَادَ بِعَبْدٍ خَیْرا إِذَا عُوتِبَ قَبِلَ؛(۱) اگر خداوند خیر بنده ای را بخواهد، [او را حالتی عطا می کند که] هرگاه از او عذر خواسته شد، می پذیرد.» تو نیز عذر ما را بپذیر!
✅ برای پاسداری از حریم دوستان خوب نباید در باره آنان سخت گیری کرد، بلکه باید در موارد لغزش و خطایشان عفو و گذشت پیشه کرد و عذرشان را پذیرفت؛ زیرا اگر به بهانه های ساده، انسان دوستان خود را طرد کند و از خود دور سازد، به مرور زمان، غریب و تنها خواهد ماند و مخالفانش افزایش می یابند.
🔹 لقمان حکیم به فرزندش سفارش می کرد که:
«یَا بُنَیَّ اتَّخِذْ أَلْفَ صَدِیقٍ وَ أَلْفٌ قَلِیلٌ وَ لَا تَتَّخِذْ عَدُوّا وَاحِدا وَ الْوَاحِدُ کَثِیرٌ؛(۲) فرزندم هزار دوست بگیر و البته هزار کم است و یک دشمن برای خودت درست نکن که یکی هم زیاد است.»
✅ بنابراین، برای رسیدن به سعادت و توفیق در زندگی، انسان باید از دوستان خوب محافظت کند و با اختلاف کوچک و جزئی و لغزش های ساده، نباید آنان را از دست بدهد، بلکه شیوه اهل بیت علیهم السلام را در نظر بگیرد و از گناهانشان بگذرد. اگر عذر خواهی کردند، بپذیرد و عفو و گذشت پیشه کند.
به قول سعدی:
با مردم سهل گوی، دشوار مگوی،
با آن که درِ صلح زند، جنگ مجوی.
(۱) مستدرک الوسائل، ج 8، ص 329.
(۲) وسائل الشیعه، ج12، ص 16.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani