🌷شهادت حضرت "مسلم بن عقيل" نماينده ي امام حسين(علیهالسلام) در كوفه(60 ق)
✍ به دنبال ارسال هزاران نامه از سوی مردم كوفه و دعوت از حضرت امام حسين(علیهالسلام) براي رفتن به اين شهر و قيام عليه حكومت ستمگر يزيد بن معاويه، امام(علیهالسّلام) پسر عموی خود، مسلم بن عقيل بن ابی طالب كه از شخصيت هاي برجسته و با تقواي زمان خود به شمار مي رفت را جهت ارزيابيِ ميزان وفاداري مردم كوفه به اين شهر فرستاد.
✅ مردم كوفه اگرچه در ابتدا به گرمي از مسلم بن عقيل استقبال كردند، اما هنگامي كه عبيداللَّه بن زياد كه مردي سنگدل و بيرحم بود بر كوفه حاكم شد، كوفيان، فريبِ وعده هاي دروغين او را خوردند و به خاطر ترس و جهل، دست از حمايت امام حسين(علیهالسلام) كشيدند و مسلم را تنها گذاشتند.
✅ در پيِ خیانت کوفیان، حضرت مسلم، فرستاده امام حسین(علیهالسلام)، تنها و بی یاور ماند و به دست عُمّال ابن زياد اسیر شد و به دستور آن حاكم پليد، از بالاي داُرالاماره به پايين انداخته شد و او را به شهادت رساندند.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
❓عرفات به چه معناست و وجه نامگذاری آن سرزمین مقدس به عرفات چیست؟
✍ عَرَفاتْ، از ریشه عَرَفَ گرفته شده و به گفته راغب: بیانگر شناخت آثار اشیاء همراه با تفکر و تدبر است.(1)
♻️ در این که چرا عرفات را بدین اسم خواندهاند، اختلاف نظرهایی وجود دارد که ما در این مختصر به سه مورد آن اشاره می کنیم:
1⃣ برخی گفتهاند: آدم و حوا پس از راندهشدن از بهشت و فرودآمدن بر زمین، در این سرزمین یکدیگر را ملاقات نموده، همدیگر را شناختند؛ از این رو آنجا را عرفات نامیدهاند.(2)
2⃣ گروهی دیگر عقیده دارند: از آن رو این سرزمین را عرفات گویند که مردم در آن به گناهان خود اعتراف میکنند.(3)
3⃣ امام صادق علیهالسلام (در روایتی طولانی) پس از بیان ماجرای فرود آمدن حضرت آدم (علیهالسلام) در عرفات و همراهی نمودن جبرئیل با ایشان، فرمودند: «جبرئیل به آدم گفت: هنگامی که خورشید غروب کرد، هفت مرتبه به گناه خود اعتراف کن و هفت مرتبه نیز توبه و طلب آمرزش نما و آدم چنین کرد، پس آنجا عرفات نامیده شد؛ زیرا آدم در آن، به گناه خود اعتراف نمود و برای فرزندان او نیز سنت شد که (در این سرزمین) به گناهان خود اعتراف کرده، از خداوند آمرزش بخواهند، همان گونه که آدم چنان کرد...».(4)
✅ اعتراف به گناه که در وجه تسمیه دوم و سوم آمده و امام صادق(علیهالسلام) نیز مهر تأیید بر آن نهادهاند، بهترین دلیل نامگذاری این سرزمین مقدس به «عرفات» است.
----------------------------------------
(1) تاج العروس، ج 24، ص 133
(2) معجم البلدان، ج 4، ص 117
(3) همان.
(4) مستدرک، ج 10، باب 149
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 داستان قربانی نمودن حضرت اسماعیل، توسط حضرت ابراهیم 💠
✍ روز دهم ذی الحجه با نام عید قربان یکی از عیدهای بزرگ مسلمانان است. این روز مطابق است با روزی که؛ دستور ذبح فرزند، به حضرت ابراهیم(علیهالسّلام) در خواب داده شد.
بنابر برخی روایات، این خواب سه مرتبه برای حضرت ابراهیم تکرار شد و یقین پیدا کرد که این خواب یک دستور الهی است. (۱)
♻️ داستان قربانی نمودن حضرت اسماعیل(علیهالسلام) توسط حضرت ابراهیم(علیهالسلام) در روز دهم ذی الحجه در آیات ۱۰۲ تا ۱۰۷ سوره صافات چنین آمده است:
🌟هنگامی که با او به [مقام] سعی رسید، گفت: پسرکم! همانا من در خواب می بینم که تو را ذبح می کنم، پس با تأمل بنگر رأی تو چیست؟ گفت: پدرم آنچه به آن مأمور شده ای انجام ده اگر خدا بخواهد مرا از شکیبایان خواهی یافت.
☀️ پس هنگامی که آن دو تسلیم [خواسته خدا] شدند و ابراهیم، جبین او را به زمین نهاد [تا ذبحش کند]
🌟 او را ندا دادیم که ای ابراهیم!
☀️ خوابت را تحقق دادی [و فرمان پروردگارت را اجرا کردی]، به راستی ما نیکوکاران را این گونه پاداش می دهیم.
🌟 این ابتلا همان امتحانی است که (حقیقت حال اهل ایمان را) روشن میکند (که در راه خدا از هر چیز میگذرند).
☀️ و بر او (گوسفندی فرستاده و) ذبح بزرگی فدا ساختیم.(۲)
--------------------------------------
(۱) الجامع لأحکام القرآن، ج۱۶، ص۱۰۱.
(۲) قرآن کریم، ترجمه حسین انصاریان
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 پنج عمل افضل در روز عید قربان
🌷امام جواد عليه السلام:
در روز عید قربان چیزی با فضیلت تر از پنج چیز نیست:
1⃣ قربانی کردن،
2⃣ قدم برداشتن در جهت نیکی به پدر و مادر
3⃣ برقراری رابطه با خویشاوندی که قطع رحم کرده تا به او چیزی ببخشد
4⃣ و آغاز به سلام کند،
5⃣ یا مردی که از بهترین جای قربانیش به دیگران اطعام کند و بقیه آن را به همسایگان از یتیمان و بیچارگان و بردگان بدهد و از اسیران دلجویی کند.
🌹عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ عَلِيٍّ عَلَيْهِ السَّلاَمُ قَالَ:
مَا مِنْ عَمَلٍ أَفْضَلَ يَوْمَ النَّحْرِ مِنْ دَمٍ مَسْفُوكٍ أَوْ مَشْيٍ فِي بِرِّ الْوَالِدَيْنِ أَوْ ذِي رَحِمٍ قَاطِعٍ يَأْخُذُ عَلَيْهِ بِالْفَضْلِ وَ يَبْدَؤُهُ بِالسَّلَامِ أَوْ رَجُلٍ أَطْعَمَ مِنْ صَالِحِ نُسُكِهِ وَ دَعَا إِلَي بَقِيَّتِهَا جِيرَانَهُ مِنَ الْيَتَامَي وَ أَهْلِ الْمَسْكَنَةِ وَ الْمَمْلُوكِ وَ تَعَاهَدَ الْأُسَرَاء.
📚خصال، ج1، ص 298.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
⚫️ وقوع حادثه خونین سرزمین منا در رمی جمرات ( 1436 ق)
✍ در تاریخ دوم مهرماه 1394 همزمان با عید سعید قربان، فاجعه منا که حاصل عدم کفایت حکومت وهابی خبیث و جنایتکار آل سعود در اداره امور حج است، به دلیل بستن راه حجاج در یکی از خیابانهای منتهی به منطقه رمی جمرات توسط نیروهای سعودی و در نتیجه ازدحام و محبوس شدن جمعیت و نرسیدن آب به زائرین و دیر رسیدن امداد گران در منطقهٔ منا رخ داد.
✔️ در این فاجعه متأسفانه صدها نفر از مسلمانان از سراسر جهان جان خود را از دست دادند. تعداد جانباختگان حجاج ایرانی 464 نفر اعلام شده است. در پی این حادثه، 3 روز عزای عمومی در ایران اعلام شد.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
♻️ برگزاري كنگره بزرگداشت يكصدمين سال رحلت " ملاحسينقلي همداني" (1373ش)
✍ ملا حسينقلي همداني، فقيه، عابد، عارف و از عرفاي بزرگ اهل طريقت و سير و سلوك در سال 1239 ق در يكي از روستاهاي اطراف همدان به دنيا آمد. كودكي را به شباني گذراند و سپس در تهران در حوزه شيخ عبدالحسين تهراني معروف به شيخ العراقين در رشته معقول درس خواند. او سپس در سبزوار و نجف از محضر عالمان نامداري همچون ملاهادي سبزواري و شيخ مرتضي انصاري حكمت و فلسفه و فقه و اصول را فرا گرفت و در محضر درس اخلاق و عرفان آقا سيد علي شوشتري حاضر شد.
✅ شيخ محمدبهاري، ميرزا جواد ملكي تبريزي، سيد حسن صدر و سيد جمال الدين اسدآبادي از جمله شاگردان اين شخصيت برجسته ديني مي باشند. همچنين نامه ها و مُنشَآت در آداب سلوك، مناجاتها و تقريرات شيخ انصاري، از جمله آثار ملاحسينقلي همداني هستند.
✅ سرانجام اين عالم بزرگوار و عارف باللَّه در سال 1272 ش برابر با 1311 ق در هفتاد و دو سالگي در كربلاي معلّي به ديدار معبود شتافت و در همان شهر به خاك سپرده شد.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💎 توصیههای امام علی (علیهالسّلام) برای روز #عیدقربان
🔻امام علی علیهالسلام:
وَ إِنَّ هذا يَوْمٌ حُرْمَتُهُ عَظِيمَةٌ وَ بَرَكَتُهُ مَأْمُولَةٌ وَالْمَغْفِرَةُ فِيهِ مَرْجُوَّةٌ، فَاَكْثِرُوا ذِكْرَاللّه ِ تَعالى وَاسْتَغْفِرُوهُ وَ تُوبُوا اِلَيْهِ اِنَّهُ هُو التَّوّابُ الرَّحيمُ
❇️ اميرالمؤمنين علیهالسلام در خطبه روز عيد قربان فرمود:
... و حرمت امروز زياد و آرزوى بهرهورى از بركات آن بجا و اميد مغفرت الهى در آن پسنديده است.
پس ذكر خداى بزرگ را زياد گوييد و استغفار كنيد و توبه نماييد كه او توبه پذير و مهربان است.
📚 من لايحضره الفقيه، ج ۱، ۵۲۰
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
🍀 عارف بزرگ میرزا جواد آقا ملکی تبریزی (ره)
💦 در روایات آمده است: «غیبت، دروغ، نگاه حرام، دشنام دادن و ظلم کم باشد یا زیاد، باعث باطل شدن روزه میشود، و روزه، فقط خودداری از خوردنی و آشامیدنی نیست، هنگام روزه گوش، چشم، زبان و ... باید روزه بگیرند.
✅ دست و پایت را نگهدار و بسیار سکوت کن. از جدال و آزار رساندن به دیگران خودداری کن.»
📗 المراقبات
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠اثرات بسيار خطرناك گناه بر روح و جان انسان
🌷 قَال الباقر علیه السلام: إِنَّ لِلَّهِ عُقُوبَاتٍ فِي الْقُلُوبِ وَ الْأَبْدَانِ ضَنْكٌ فِي الْمَعِيشَةِ و َوَهْنٌ فِي الْعِبَادَةِ و َمَا ضُرِبَ عَبْدٌ بِعُقُوبَةٍ أَعْظَمَ مِنْ قَسْوَةِ الْقَلْبِ؛
🌹 امام باقر علیه السلام فرمودند: گناه باعث:
1⃣ تنگى و ناخوشايندى زندگى
2⃣ سستى و بى حالى در عبادت
3⃣ قساوت قلب و سنگدلى مى شود كه هيچ ضربه و ضررى خطرناك تر و بيچاره كننده تر از سنگدلى نيست.
📚 بحارالانوار، ج، 75، ص، 176
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani