💠 حق الناس و مصادیق آن
✍ حق الناس دارای معنای عام و فراگیر است. حقالناس فقط به حقوق مالی اختصاص ندارد بلکه جان و آبروی افراد را نیز در برمیگیرد. از اینرو غیبت، تهمت، سخنچینی و آزار و اذیت کردن دیگران را نیز حقالناس شمردهاند. شاید بتوان حق الناس را به ۳ قسم تقسیم کرد:
۱) حقوق طبیعی: یعنی هر کس دارای حق طبیعی است و اگر انسانی این حق را از کسی بگیرد، حق وی را پایمال کرده است. حقوق طبیعی مثل: حق امنیت، حق آزادی. مثلا اگر با عملی مانع آرامش خاطر دیگران شویم حق طبیعی آنها را پایمال کرده ایم و حق الناس بر گردن داریم.
۲) قسم دوم، حقوق موضوعه است؛ یعنی مجموعه قواعد مدنی، نظامی و سیاسی که قانون گذار وضع می کند. برخی از حقوق ریشه در قرآن و احادیث ندارد بلکه قوانین موجب وضع آن می شود. مثلا قانون است که هنگام سبز بودن چراغ راهنما برای راننده، عابر پیاده وظیفه دارد بایستد و بالعکس. اگر کسی این قانون را رعایت نکرد در اصل سلب حقوق از دیگران کرده است و این حق الناس است.
۳) قسم سوم حقوق دینی است؛ حقوقی که شرع مقدس قرار داده است. مثل زکات که حق فقرا است. انسانی که این حق را نمی پردازد در اصل به فقرا لطمه وارد می کند یا خمس که خداوند فرموده یک پنجم اموال خود را برای مصارفی که وجود دارد، داده شود. اگر کسی این حقوق را پرداخت نکند، مرتکب حق الناس شده است.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 مبانی حجاب(۷)
مبنای هویتی و ملی حجاب:
✍ یکی از علت های بدحجابی بحران هویت از خود و از ملیت است. کسی که نداند ایرانی است یا غربی، مسلمان است یا غیر مسلمان و خلاصه نسبت به آئین و فرهنگ خود آشنا نباشد و به آن افتخار نورزد، بی هویت است و خیلی از بی فرهنگیها و فسادها و بدحجابی ها تقریبا ریشه در آن دارد. اینکه فرد از فرهنگ و مرز و بوم خود خبر نداشته باشد و افکار و اندیشه ملی هویتی خود را رها کند و کاملا خودباخته و فریفته فرهنگ مبتذل و وارداتی غرب باشد و یا لباس ملی و عرفی بلاد خویش را نشناسد و با پشت پازدن به همه ارزشهای ملی دینی و بومی جامعه خود پوشش تزیینی و بهره جویانه و استعماری وضد شخصیتی غربی ها را بر تن کند، این یعنی بی هویتی و از خودباختگی که ریشه انحرافات فردی واجتماعی است.
🔹حجاب زنان ما خاستگاه ملی و هویتی در پرتو دینداری آنها دارد و همچنین چادر بعنوان حجاب برتر غیر از جنبه دینی که باخود دارد، همواره یک نماد انقلابی و ملی هم محسوب می شده و ریشه بومی و پشتوانه عزتمندی درطول تاریخ داشته است. اکنون با یک بررسی مقایسه ای می توان باتوجه به آثار شوم بی بندوباری ها در غرب که عموما بجهت بی حجابی زنان و مردانشان گسترش یافته بیش از پیش به اهمیت این حکم دینی در اسلام و جامعه اسلامی ایران پی ببریم.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
🌺رسول اکرم صلی الله علیه و آله و سلم:
🌷 آفَةُ الحَسَب الاِفتِخَارُ وَ العُجبُ؛
آفت شرافت و بزرگی، به خود نازیدن و خود بزرگ بینی است.
📚 اصول کافی، ج2، ص328
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠معنا و مفهوم تفاخر💠
✍ تفاخر بنا به گفته اهل لغت «بر همديگر نازیدن»(1) است و در اصطلاح علماي اخلاق، تفاخر، افتخار يا مباهات به زبان است به واسطه چيزي كه آن را كمال خود ميپندارد، و این باعث عجب و خودبزرگ بيني ميشود. مباهات هم غالباً در حد باوري است كه بيرون از وجود مباهات كننده است و از اقسام تكبّر بشمار ميرود بنابراين آنچه كه در مذمت متكبّران بيان شده در مورد اينان نيز صادق است.(2)
چنانكه خداي تعالي ميفرمايد:
☀️ «أدخُلو أبوابَ جهنّم خالدين فيها فَبئسَ مَثويَ المتكبّرين»(3) داخل شويد در درهاي جهنم، در حالتي كه جاودانه و هميشه در آن خواهيد بود كه متكبران را (دوزخ) بسيار بدمنزلگاهي است.
🌺 امام جعفرصادق علیه السلام ميفرمايد: «إنّ المتكبّرين يُجعَلون في صور الذّرّ، يتوطّأهم الناس حتي يفرغ الله من الحساب»(4)متكبرين در روز قيامت به صورت مورچگان محشور خواهند شد و مردم ايشان را پايمال خواهند نمود تا خدا از حساب بندگان فارغ شود.
--------------------------
(1) منتهي الأدب في لغة العرب، واژه «فخر».
(2) جامع السعادات علامه نراقی، ج 1، ص 497.
(3) سوره زمر، آيه 72.
(4) اصول كافي، ج 2، ص .311.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 مبانی حجاب(۸)
مبنای حکومت اسلامی و حجاب
✍ اگرچه حجاب، یک دستور الهی و تکلیف دینی است که مخاطبان آن اصالتاً مکلّفان هستند، اما ماهیت این حکم، اجتماعی است و از این رو رعایت یا عدم رعایت آن بروز و ظهور اجتماعی مییابد. از سوی دیگر، اقتضای اطلاقات دلایل احکام فردی و اجتماعی دین، آن است که تمام مقررات دینی در جامعه اجرا شود و شارع به رعایت نشدن احکام دین راضی نیست. از لوازم این موضوع آن است که حکومتها در یک جامعه اسلامی در برابر جهتگیری اخلاقی مردم و اجرای احکام شریعت در زندگی اجتماعی مسئولیت دارند و باید به حفظ شؤون اجتماع ملتزم باشند و به آموزههای دینی احترام گذارند.
🔹 دولت اسلامی همان گونه که نمیتواند اجازه شرب خمر علنی را، حتی به پیروان ادیان دیگر بدهد، نمیتواند با رعایت نشدن حجاب در جامعه نیز موافقت کند، زیرا حجاب، فراتر از ادای تکلیف توسط مؤمنان، هنجاری لازم الاجرا در جامعه دینی است.
اگر بخواهیم زندگی و جامعه آرامی داشته باشیم باید به مقوله عفاف و حجاب پایبند باشیم.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💎 سه توصیه از حضرت امیر (علیهالسلام)
🔻امام علی علیهالسلام:
ضَعْ فَخرَكَ واحطُطْ كِبرَكَ واذكُرْ قَبرَكَ
❇️ فخرفروشى را كنار بگذار و تكبر را فرو نِه و به ياد قبرت باش.
📚 نهج البلاغه، حكمت ۳۹۸
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
هدایت شده از آیت الله هادی عباسی خراسانی
اجازه نامه.pdf
2.05M
برای اولین بار انتشار دستخط و اجازه نامه اجتهاد و روایت به قلم حضرت علامه حسن زاده آملی قدس الله نفسه الزکیه برای شاگرد خود آیت الله هادی عباسی خراسانی دامت برکاته
#اجازه_اجتهاد
#علامه_حسن_زاده_آملی
#آیت_الله_عباسی_خراسانی
@abbasiaghavi
@abbasi_khorasani
هدایت شده از آیت الله هادی عباسی خراسانی
اجازه نامه.pdf
2.05M
برای اولین بار انتشار دستخط و اجازه نامه اجتهاد و روایت به قلم حضرت علامه حسن زاده آملی قدس الله نفسه الزکیه برای شاگرد خود آیت الله هادی عباسی خراسانی دامت برکاته
#اجازه_اجتهاد
#علامه_حسن_زاده_آملی
#آیت_الله_عباسی_خراسانی
@abbasiaghavi
@abbasi_khorasani
امام صادق علیه السلام:
🌺 ثَلاثٌ مُنْجِیاتٌ لِلْمُۆْمِن: كَفُّ لِسانِهِ عَنِ النّاسِ وَاغتِیابِهِمْ، وَإشْغالُهُ نَفْسَهُ بِما یَنْفَعُهُ لاَِّخِرَتِهِ وَدُنْیاهُ، وَطُولُ الْبُكأ عَلی خَطیئَتِهِ.
سه چیز موجب نجات انسان مومن خواهد بود:
1⃣ نگهداری زبان از حرف زدن درباره مردم و غیبت آنان،
2⃣ مشغول شدن به خویشتن با كارهایی كه برای آخرت و دنیا مفید باشد.
3⃣ و بسیار گریستن بر اشتباهات.
📗 تحف العقول، ص 204
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 فلسفه حجاب و پوشش در اسلام
۱- آرامش روحی و روانی
✍ نبود حریم میان زن و مرد و آزادی ها و معاشرت های بی قید و بند، بی بندوباری، هیجان ها و التهابات جنسی را فزونی می بخشد و تقاضای سکس را به صورت یک عطش روحی و یک خواست اشباع نشدنی در می آورد. در واقع غریزه جنسی، غریزه ای است نیرومند که هر چه بیشتر اطاعت شود سرکش تر می شود و ممکن است که انسان را به «سادیسم» شهوت بکشاند.
🔹اسلام تدابیری برای تعدیل و رام کردن این غریزه اندیشیده است که موجب آرامش روح و روان آدمی می شود. یکی از آن ها چشم پوشی زن و مرد نامحرم از یکدیگر است. از این رو خداوند متعال می فرماید:
☀️«قُل لِّلْمُؤْمِنِينَ يَغُضُّوا مِنْ أَبْصَارِهِمْ وَيَحْفَظُوا فُرُوجَهُمْ * وَقُل لِّلْمُؤْمِنَاتِ يَغْضُضْنَ مِنْ أَبْصَارِهِنَّ وَيَحْفَظْنَ فُرُوجَهُنَّ...» نور/۳۰.
(به مؤمنان بگو چشمهاى خود را [از نگاه به نامحرمان] فرو گیرند، و دامان خود را [از بى عفتى] حفظ کنند * و به زنان با ایمان بگو چشمهاى خود را [از نگاه هوس آلود] فرو گیرند، و دامان خویش را [از بى عفتى] حفظ کنند...».
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani