⁉️چرا در نماز توصیه شده که از بوی خوش استفاده کنیم؟
🔭آیت الله العظمی محفوظی
✍️یکی از عوامل آراستگی این است که نمازگزار، هنگام نماز، خود را به بوی خوش معطر سازد؛ زیرا بوی خوش، موجب ایجاد نشاط در روحیهی خود شخص و دیگر نماز گزاران می گردد و متقابلا بوی بد، نا امید کننده و باعث افسردگی است. گرچه نماز فرد ژولیده و با بوی عرق و لباس کثیف، صحیح است اما این گونه حاضر شدن در پیشگاه خدا باعث دل زدگی خود نماز گزار و دیگران هم می شود و از ثواب نماز کاسته می شود: امام صادق علیه السلام میفرمایند: «اَنَّ الصَّلوهَ مُتَطَیِّب اَفضَلُ مِن سَبعینَ صَلاهً به غیرِ طَیِّب» دو رکعت نماز با عطر بهتر از هفتاد رکعت نماز کسی است که عطر نزده است.
🔹انسان با استشمام بوی خوش، یک نوع ارتباط معنوی با بهشت بر قرار می کند. شاید به همین سبب بود که پیامبر گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله) برای بوی خوش بیشتر از طعام، هزینه می کردند. و نقل است که امام کاظم (علیه السلام) جای سجده پدرش را از بوی خوش آن می شناخت.
🔸عبدالله بن حارث نقل می کند: امام سجاد همیشه در سجاده اش عطر داشته و هرگاه می خواست نماز بخواند از آن استفاده می کرد.و این، تذکر قرآنی است که می فرماید: «یا بَنِی آدَمَ خُذُوا زِینَتَکُم عِندَ کُلِّ مَسجِدٍ»؛ ای فرزندان آدم، هنگام رفتن به مسجد، خود را با زینت آراسته سازید. (سوره اعراف، آیه ۳۱.)
🔹به راستی انسان که به نماز می ایستد طبق فرمایش امام علی(علیه السلام) همانا جسد و لباس و هر چه که در اطرافش قرار گرفته تسبیح می گویند و با نماز گزار به ثنای خدا مشغول می گردند
بنا بر نظر مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی محفوظی ( دامت برکاته)
فردا سوم فروردین اول ماه مبارک رمضان است
و از همه مومنین و مومنات درخواست دارم که جهت کمک به فقرا و مستمندان تمام تلاش و همت خود را بکار بگیرنند
امیدوارم در این ماه استجابت دعا برای فرج امام زمان عج الله دعا کنند و برای رفع گرفتاری و مشکلات همه مسلمانان جهان بخصوص شیعیان دست به دعا بردارنند
✳️ کتاب«عرفان و عبادت» اثری ارزشمند از آیت الله العظمی عباس محفوظی
🔸 گزارشی مختصر:
👈 این کتاب سعی دارد ملاک و مصادیق عرفان، عارفان قدیم و معاصر، دستورالعملها، دعا و توسل، عرفان عملی و نظری را در دایره پژوهش قرار دهد تا عرفان حقیقی را از عرفان کاذب بشناساند.
✅ نویسنده در بخشی از این کتاب«در پاسخ به این سوال که چه کسی عرفان را تاسیس کرد؟» با ذکر ادلهای از گفتار «بوعلی سینا، محیالدین عربی، ابنابیالحدید علامه طباطبایی شهید مطهری»، اثبات میکند که مؤسس عرفان، امیرالمؤمنین علی (ع) است، و در ادامه به نقل از ابن ابیالحدید آورده است: بدان که توحید و عدل و مباحث شریف الهی، فقط از طریق کلام امیرالمؤمنین علی(ع) شناخته شده است و گفتار صحابه دیگر اصلا متضمن چیزی از معارف علوم الهی نیست و آنها مرد این میدان نبودند تا این معارف و مباحث را تصور کنند زیر اگر تصور میکردند به زبان میآورند و این فضیلت نزد من، بزرگترین فضیلت علی(ع) است.
✅ بخش دیگر این کتاب «عارفان فقیه در روزگار معاصر» نام گرفته و در آن به ذکر تنی چند از علمای عارف میپردازد از جمله این عالمان عارف «آیت الله سید علی شوشتری، آخوند مولی حسینقلی همدانی، حاج میرزا جواد آقا ملکی تبریزی، سید احمد کربلایی، آیت الله حاج میرزا علی قاضی طباطبایی، آیت الله میرزا محمد علی شاهآبادی، آیت الله شیخ حسنعلی اصفهانی، آیت الله بهجت فومنی ... میباشند.که بسیار خواندنی ومفید برای همه طالبان تهذیب و خود سازی به ویژه برای مبلغان دین است.
⁉️کدام دعا به اجابت می رسد؟
🔭آیت الله العظمی محفوظی:
✍نزدیک ترین دعا به اجابت ، دعایی است که با قلب شکسته جاری شود . پیغمبر (ع) فرمود : هر گاه خداوند بنده ای را دوست داشته باشد ، در قلب او غم و اندوه ، جای می دهد و خدا دوست می دارد هر دلی که حزین باشد …
📝امام ششم (علیه السلام) می فرمایند: چون تنت لرزید و اشکت روان شد و دلت ترسید، به رحمت خدا امیدوار باش که تیرت به هدف رسیده است.
🖌شیخ بهایی (ره) دربارهٔ دل شکسته سروده است :
یک دم به خود آی و ببین چه کسی
به که بسته دلی، به که هم نفسی ؟
از اهل غرور، ببر پیوند
خود را به شکسته دلان بربند
شیشه چو شکست، شود ابتر
جز شیشهٔ دل که شود بهتر؟
📚منبع: کتاب عرفان و عبادت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹ببينيد| نماهنگی از بیانات رهبر انقلاب درباره حضرت آیتالله بهجت(ره)
♦️۲۷ اردیبهشت ، سالروز وفات فقیه عارف آیت الله العظمی #بهجت است.
🔹روح بلندشان را با قرائت فاتحه و صلواتی یاد کنیم
کانال اطلاع رسانی دفتر مرجع عالیقدر
حضرت آیت العظمی محفوظی دامت برکاته
@abbasmahfoozi
دیدار مجمع نمایندگان طلاب و فضلای گیلان با حضرت آیت الله العظمی محفوظی دامت برکاته
در این دیدار ضمن گزارشی از وضعیت مجمع و ظرفیت طلاب و فضلای گیلانی و وجود نخبگان و طلاب عالم و فاضل گیلانی در حوزه مقدسه قم
بر حمایت همه جانبه از طلاب گیلانی تاکید شد
حضرت آیت الله العظمی محفوظی اذعان
فرمودند الحمدلله نسبت به گذشته استان گیلان از فضلای عالم مهذب درسخوان با فضلیت برخودار است ک باید همگان در این راستا تلاش کنیم ک حوزه قم از وجود چنین فضلای با فضلیتی استفاده کنند
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥عنایت عجیب امیرالمومنین علیهالسلام به یک فرد هتاک ناصبی از زبان آیتالله بهجت (ره)
🔹او برگردن ما حق دارد ...
حضرت آیت الله العظمی محفوظی:
تجربه نشان داده است که قناعت پیشگان ، به دلیل این که آرزوهای خود را کوتاه کرده و چشم به مال و منال دیگران ندارند ، دارای روح عزیز و سربلندی هستند .
آنان هیچ گاه دست خود را پیش دیگران دراز نمی کنند و برای رسیدن به زر و و زیور ، گردن کج نمینمایند
پیامبر گرامی اسلام علیه السلام فرمود ؛ لا يَنْبَغي لِلمُومِن أنْ يُذِلَّ نَفْسَهُ ؛ شایسته نیست که مومن خود را ذلیل میکند .
امیر مؤمنان علی علیه السلام رابطهٔ عزت و قناعت را در کلمات زیل اینگونه بیان می فرماید : القناعَةُ عِزٌّ وَ غِنيٰ ؛ قناعت سبب عزت و بی نیازی از مردم است . القناعَةُ عِزٌّ ؛ قناعت ، وسیله عزت است .
شیخ بهائي رحمت الله علیه در کشکول خود سروده است : عزيز النفس مَن لزم القناعة ولم يكشف لمخلوق قناعة ؛ بزرگوار کسی است که همواره قناعت کند و نزد مردم آبروی خود را نبرد .
برگرفته از کتاب اخلاق اسلامی .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📣 عید سعید قربان
بر تمامی مسلمانان جهان مبارک باد