خوابی که از نماز شب برتر است
#نهج_البلاغه
#حکمت_97
💥امام علیه السلام صداى یکى از خوارج را شنید که مشغول به عبادت شبانه است و قرآن تلاوت مى کند. فرمود: خواب توأم با یقین و ایمان، بهتر از نمازى است که همراه با شک باشد
✍آنچه انسان را به خدا نزدیک مى سازد ایمان و یقین است که اگر محکم باشد هیچ گونه انحرافى براى انسان پیش نمى آید; ولى ایمان ضعیف آمیخته با شک، به آسانى از راه راست منحرف مى شود. و عبادت را سطحى و کم ارزش می کند .
از اینرو خواب روزه دار نیز او را از مائده های آسمان بهره مند می کند.
https://eitaa.com/abe_ab
🚿درمان وسواس
🔎گام اول: محرکها را بشناسید
🔸 این محرک ها معمولا شامل موقعیت و برخی از افکار است. مثلا فردی که وسواس شستشو دارد رفتن به دستشویی موقعیتی است که فکر آلودگی یا نجس بودن را در او ایجاد می کند.
📝پس فهرستی از محرکها و افکار وسواسی حاصل از آنها تهیه کنید. شدت ترس یا اضطرابی که در هر موقعیت در شما ایجاد می شود را مشخص و از کم به زیاد رتبه بندی کنید.
📝برای مثال اگر از آلوده شدن به وسیله میکروبها میترسید، به ترسی که از دست زدن به چرخ دستی فروشگاه، در شما ایجاد می شود نمره 3 می دهید درحالی که وارد شدن به سرویس بهداشتی یک فروشگاه، ترسی با نمره10 در شما ایجاد میکند و برای کاهش این ترس و اضطراب نیاز دارید 15 دقیقه دست خود را بشویید.
شناسایی محرکها، به پیش بینی وسواس های عملی شما کمک میکند. با پیش بینی این وسواس ها، قبل از انجام آنها، قادر به کنترلشان خواهید بود. برای مثال اگر رفتار جبری شما شامل بررسی بسته بودن قفلها، پنجرهها یا خاموش بودن وسایل برقی است؛ میتوانید بستن در یا خاموش کردن وسایل را با دقت و توجه بیشتری در همان بار اول انجام دهید.
🔶تصویر ذهنی روشنی از انجام کاری که شما را نگران می کند بسازید و به خودتان بگویید: «پنجره بسته است» یا «دیدم که فر را خاموش کردم».
در مرحله بعد هنگامی که اجبار برای چک کردن مجدد وسایل در شما ایجاد شد به خودتان بگویید: «این فقط یک فکر وسواسی است».
شناسایی و ثبت محرکها، ابزار مهمی برای یادگیری مقاومت در برابر انجام وسواس های عملی است.ادامه دارد...
#اثریادداشت
#تقویت_جسم_روان
https://eitaa.com/abe_ab
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
از ابتدای رمضان ،هدف گذاری باید شب قدر باشد.
http://eitaa.com/miratheorafa
https://eitaa.com/abe_ab
🔰 تاثیر ظاهر در باطن
🔗بايد دانست كه به واسطه شدت اتصالى كه بين بدن و روح است- چنانچه در فلسفه اعلا ثابت است،تمام آثار ظاهريه، در روح، و آثار معنويه، در بدن سرايت مىكند.
✅پس اگر كسى در حركات و سكنات مواظبت كند كه با سكونت و آرامش رفتار كند و مانند اشخاص حليم رفتار كند، كم كم اين ظاهر به روح سرايت كند و روح از آن متأثر شود، و نيز اگر مدّتى كظم غيظ كند،ناچار اين تحلّم به حلم منتهى شود و همين امرِ تكلّفىِ زورى امر عادى نفس شود، این علاج در آثار اهل بیت (ع) آمده است:
❇️مولاى متّقيان( ع) فرمود: «اگر حليم نمی باشی، پس حلم را به خود ببند؛ زيرا كه كم است كه كسى خود را شبيه به قومى كند مگر آنكه اميد است از آنان شود».
#امام_خمینی👆شرح جنود عقل و جهل
#تقویت_روح
https://eitaa.com/abe_ab