اطلاعات عمومی👈 تعریف کنتور آب : عبارت است از دستگاه و سایر متعلقات و کلیه وسایل و دستگاه های مربوطه که به منظور محدود کردن یا سنجش دبی و حجم آب، طبق قرارداد در محل تحویل نصب می گردند. این تجهیزات و لوازم متعلق به شرکت آب و فاضلاب و در اختیار می باشد و محل نصب آنها در تمامی موارد توسط شرکت تعیین می گردد.
نکته 👈کارمزد دفع فاضلاب (فاضلاب بها)
کارمزد دفع فاضلاب برای مشترکین خانگی 70% و برای مشترکین غیرخانگی 100% آب بهای مصرفی است
اطلاعات عمومی👈: در ماه های گرم(خرداد ، تیر، مرداد و شهریور) جهت محاسبه اب بهاء ، برای مصارف غیر خانگی و برای مصارف خانگی طبقه مصرف بالاتر از 25 مترمکعب در ماه، 20% به نرخ آب مصرفی مشترکین مربوطه اضافه می شود.
اطلاعات عمومی 👈 مالیات بر ارزش افزوده در قبض آب:
محاسبه مالیات بر ارزش افزوده و عوارض مانند هر کالا یا خدماتی در هر سال بر اساس نرخ اعلامی دولت است.
براساس قانون، نرخ مالیات وعوارض برارزش افزوده به میزان 9% (6% مالیات و 3%عوارض ) می باشد.
6% × (جریمه + آب بها + کارمزد دفع فاضلاب + آبونمان آب و فاضلاب ) = مالیات
3% × (جریمه + آب بها + کارمزد دفع فاضلاب + آبونمان آب وفاضلاب) = عوارض
اطلاعات عمومی 👈 الگوی مصرف آب کاربری مصارف مسکونی در استان یزد 15 متر مکعب در ماه است
نکته 👈 قانون بودجه سال 1401 در خصوص آبرسانی به روستاها مندرج در قبض آب :
طبق بند الف تبصره 6 قانون بودجه 1401، به ازای هر متر مکعب آب شرب بالاتر از الگوی مصرف تا 2 برابر بیش از الگو پانزده درصد (15%) نرخ آب بهاء و برای مشترکان مسکونی که بیش از 2 برابر الگو مصرف کرده اند به ازای هر متر مکعب مازاد، سی و پنج درصد (35%) نرخ را افزایش و از آنان دریافت و به خزانه داری کل کشور واریز می شود. وجوه فوق مشمول مالیات بر درآمد و مالیات بر ارزش افزوده نخواهد بود. تمامی مبلغ دریافتی جهت آب رسانی شرب روستایی و عشایری و اصلاح شبکه و تکمیل فاضلاب روستایی اختصاص می یابد.⬅️ توضیح : الگوی مصرف برای مصارف خانگی ۱۵ متر مکعب در ماه و برای سایر مصارف معادل ظرفیت قراردادی مشترک می باشد.
ضربه قوچ در لوله ها :
پدیده ضربه قوچ (چکش آبی) همان موج های فشاری است. زمانی که آب درحرکت، توسط عامل بیرونی از حرکت باز ایستد و یا ناگهان جهت حرکت خود را تغییر دهد، پدیده ضربه قوچ در لوله ها رخ می دهد. به بیان دیگر ضربه قوچ بر اثر بسته شدن ناگهانی بستر جریان سیال و یا تغییر جهت سیال همراه با صدا اتفاق می افتد.
ضربه قوچ معمولا در زمان بسته شدن شیر آلات در انتهای خطوط لوله کشی رخ می دهد.
موج های فشاری ایجاد شده توسط ضربه قوچ می توانند اثرات مخرب بسیاری را به دنبال داشته باشند. در بسیاری از موارد صدا و ارتعاش ایجاد شده توسط این پدیده باعث تغییر شکل لوله ها و یا حتی ترکیدگی در آن می گردد. در اثر بسته شدن شیری در مسیر جریان، دبی کاهش یافته و در نتیجه شدت جریان کاهش می یابد، که این امر باعث کاهش ناگهانی انرژی جنبشی سیال می گردد. این کاهش انرژی به صورت افزایش فشار در خطوط لوله ظاهر می شود که برای سیستم اثرات مخربی به همراه خواهد داشت. در اثر ایجاد این پدیده موج های فشاری سینوسی در طول لوله با سرعت صوت به حرکت در می آیند.
خط لوله ای با فشار۵۰ PSIG را در نظر بگیرید در اثر پدیده ضربه قوچ فشار خط به ۲۵۰ تا ۴۵۰ PSIG خواهد رسید. این تغییر در فشار نه تنها روی شیر بلکه در برگشت روی لوله نیز تاثیر میی گذارد و باعث تشدید ضریه و لرزش می گردد. اگر اقدامات لازم برای کنترل وجود نداشته باشد این ضربه به شیرها، سوپاپ ها، شلنگ اتصالات و … آسیب وارد خواهد کرد.
هر شیری که در سیستم به سرعت بسته شود می تواند باعث ایجاد پدیده ضربه قوچ گردد.
میز خدمت آبفا استان یزد
https://www.abfayazd.ir/darya دریافت لینک نصب
یا ارسال عدد ۲ به شماره پیامک ۳۰۰۰۸۱۲۲
اطلاعیه: امکان ثبت خدمت به صورت هوشمند از طریق شماره تلفن ۱۲۲ برای متقاضیان دریافت خدمت میسر گردید. لذا با شماره گیری ۱۲۲ ابتدا گزینه ۴ و سپس گزینه ۱ را انتخاب و بصورت مکانیزه، خدمت مدنظر را ثبت نمایید.
این فرآیند برای اولین بار در سطح کشور توسط آبفا استان یزد راه اندازی گردیده است.
لینک جهت عضویت همکاران، مشترکین یا شهروندان در کانال میز خدمت آبفا استان یزد
@abfayazdir
https://eitaa.com/abfayazdir
میز خدمت آبفا استان یزد
اطلاعیه: امکان ثبت خدمت به صورت هوشمند از طریق شماره تلفن ۱۲۲ برای متقاضیان دریافت خدمت میسر گردید.
هدف از ارایه خدمت به صورت هوشمند و غیر حضوری، ثبت خدمت توسط متقاضی بدون محدودیت زمانی و عدم نیاز به محلی خاص مانند امور مشترکین یا دفاتر پیشخوان میباشد ضمن آنکه نسبت به سایر روش ها اعم از مراجعه به سایت یا اپلیکیشن بسیار راحت تر است بخصوص برای مناطق روستایی، درگاه ثبت خدمت از طریق ۱۲۲ به علت عدم نیاز به اینترنت جهت اتصال به سایت و اپلیکیشن یا مراجعه، مورد استقبال بیشتری قرار گرفته است.
درگاههای ثبت کارکرد کنتور آب عبارتند از:
👈تلفن ۱۲۲ و انتخاب گزینه ۳
👈 ارسال کارکرد به ۳۰۰۰۸۱۲۲ بصورت
کارکرد*اشتراک*C
👈مراجعه به سایت شرکت https://eg.abfayazd.ir
👈کد دستوری *15220*6655* و گزینه ۲
ظرفیت قراردادی چیست ؟
پاسخ: ظرفیت قراردادی تنها درخصوص انشعاب های غیرخانگی منظور می گردد و طبق تعريف مندرج در بند ۱-۱۹-۴ آئين نامه عملياتي و شرايط عمومي تعرفه هاي آب و فاضلاب وزارت نيرو، عبارت است از حجم آبي که در قرارداد مشترک درج شده و مشترک مجاز به مصرف تا اين حد برحسب مترمکعب در ماه مي باشد که براساس درخواست متقاضي يا مشترک و درصورت وجود امكانات فني براي شركت در چارچوب ضوابط تعيين مي گردد و مازاد مصرف بر آن، نرخ آب بهاء بصورت آزاد اعمال میشود
اطلاعات عمومی 👈
هزینه آزمايش کنتور برای قطر 1/2 و 3/4 برابر با 624000 ریال و ساير قطرها برابر با 1281000 ریال
هزینه قطع موقت و وصل نمودن انشعاب برای قطر 1/2 و 3/4 برابر با 476000 ریال و ساير قطرها برابر با 1397000 ریال
هزینه تغيير نام یا مالک برابر با 311000 ریال
مبالغ مورد نظر در قبض آب بهاء اعمال می شود
توضیحات: هزینه آزمایش کنتور در صورتیکه بعد از بررسی، سالم بودن کنتور احراز شود هزینه منظور می گردد در غیر اینصورت هزینه ای اعمال نمی گردد.
اطلاعات عمومی 👈 تعداد کل اشتراک آب استان یزد تا امروز ۵۸۶۰۷۷
۸۰ درصد اشتراک ها شهری و ۲۰ درصد روستایی است
۹۰درصد کنتورها زمینی و ۱۰ درصد بقیه دیواری یا سقفی است
تعداد آحاد ۶۵۳۲۵۶
تعداد آحاد بیشتر از تعداد اشتراک است بطور مثال یک آپارتمان یک اشتراک دارد ولی تعداد آحاد به تعداد واحد مسکونی و مثلا برابر ۱۰ است
میز خدمت آبفا استان یزد
اطلاع رسانی: در صورت یخ زدگی کنتور و در نتیجه نشتی یا از کار افتادن آن، هزینه کنتور و لوازم و دستمزد بین ۸۰۰ تا ۹۰۰ هزار تومان بوده و بر عهده مشترک می باشد
نکته : تعرفه آب بهای روستایی برای مصارف خانگی معادل ۵۰ درصد مصارف نزدیکترین شهر(پس از اعمال ضریب قیمتی شهری) و برای مصارف و کاربری های غیر خانگی روستایی معادل ۱۰۰ درصد نزدیکترین شهر(پس از اعمال ضریب قیمتی شهری) محاسبه میگردد
اطلاع رسانی : ضوایط اعمال معافیت ها و بخشدگی های قانون تعرفه های آب و فاضلاب نامه شماره نامه شماره 10291 مورخ ۱۴۰۱/۰۵/۰۹ شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور :
👈 بخشودگی حق انشعاب برای ایثارگران:
براساس جزء(5)بند «ث»ماده (88)قانون برنامه ششم توسعه ،رزمندگان هشت سال دفاع مقدس که حداقل شش ماه سابقه حضور در جبهه داشته اند وجانبازان زیر بیست و پنج درصد (25%)جانبازی و آزادگان با کمتر از شش ماه سابقه اسارت و همسران و فرزندان آنان، از انشعاب رایگان آب و فاضلاب برای یک بار در یک واحد مسکونی برخوردار می باشند .
به استناد تبصره های (1)و(2)ذیل ماده (3)وتبصره ذیل ماده (6)قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران ، جانبازان با درصد جانبازی بیست وپنج درصد (25%)و بالاتر ،آزادگان و هریک از اعضای خانواده معظم شهدا ،اسراء و مفقود الاثرها (شامل همسر ، فرزندان و والدین )معرفی شده از طرف بنیاد شهید و امور ایثارگران ، از پرداخت هزینه های انشعاب آب و فاضلاب برای احداث یک واحد مسکونی با زیربنای مفید تایکصد و بیست متر مربع تجاری برای یک بار معاف هستند. جانبازان و آزادگان متوفی مشمول این بند که قبل از فوت از معافیت مذکور استفاده نکرده اند، این معافیت به همسر آنان که مسئولیت حضانت فرزندان جانباز و آزاده را عهده دار می باشند و یا به قیم قانونی، با ارائه مستندات قانونی، به نام فرزندان آنان اعطا می گردد. آزادگان وجانبازان متأهل متوفی که دارای فرزند نباشند، معافیت مذکور به همسر آنان ارائه می گردد.
👈 بخشودگی حق انشعاب برای معلولان:
براساس ماده (19)قانون حمایت از حقوق معلولان و تبصره های ذیل آن، افراد دارای معلولیت، با ارائه معرفی نامه سازمان بهزیستی، از پرداخت هزینه های حق انشعاب آب و خدمات دفع فاضلاب منطبق با الگوی مسکن اعلامی وزارت راه وشهرسازی،معاف می باشند. این معافیت برای هرفرد دارای معلولیت صرفا برای یک واحد مسکونی مجاز است.
👈 بخشودگی حق انشعاب برای خانوارهای دارای سه فرزند و بیشتر:
به استناد ماده (5) قانون حمایت از خانواده وجوانی جمعیت ،خانواده های دارای سه فرزند زیر بیست سال مشمول تخفیف پنجاه (50)درصدی وخانواده های دارای حداقل چهار فرزند زیر بیست سال مشمول تخفیف هفتاد(70)درصدی،برای یک بار ،درکلیه هزینه های انشعابات تا متراژیکصد وسی (130)مترمربع زیربنای مفید درشهر تهران ،دویست (200)متر مربع زیربنای مفید درشهرهای بالای پانصدهزار نفر وسیصد (300)مترمربع زیربنای مفید برای سایر شهرها و روستاها ، خواهند بود .
👈 بخشودگی بخشودگی آب بهاء برای مشترک های خاص:
براساس بند «ت»تبصره (6)قانون بودجه سال 1401کل کشور ، تعرفه آب مشترکین کم مصرف خانوارهای محروم تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور با رعایت مناطق جغرافیایی کشور برابر صفر تعیین می شود. تعرفه به نرخ صفر خانوارهای مذکور، براساس بعد خانوار محاسبه می گردد.