🏵شما معلمین یک شغل بسیار شریف دارید که همان شغل اللَّه است؛ همان شغل انبیاست.... [اما] برای خانمها یک مطلب بالاتر است. و آن مطلب، تربیت اولاد است. شما گمان نکنید که اینها که همیشه از مادر بودن و از اولاد داشتن و از تربیت اولاد داشتن، اینها تکذیب میکنند[بد میدانند].. و مطلب را یک مطلب بسیار پایینی می گیرند اینها غرض صحیح دارند. اینها میخواهند از این دامن که بچه خوب میخواهد در آن تربیت بشود بچهها را از این دامنها دور کنند. بچهها را از همان اول به پرورشگاهها بفرستند، زیردست دیگران، زیردست اجانب بچهها را تربیت کنند. آنها می خواهند انسان درست نشود. دامنهای شما دامنهایی است که انسان درست میکند. اینها میخواهند بچههای شما را از اینجا نگذارند با شما باشند و نگذارند انسان درست بشود.
بچههایی که از دامن مادر جدا شدهاند و در پرورشگاهها رفتند، اینها چون پیش اجنبی هستند و محبت مادر ندیدهاند، عقده پیدا میکنند. این عقدهها منشأ همه مفاسدی است، یا اکثر مفاسدی است، که در بشر حاصل میشود. این جنگهایی که پیدا میشود از عقدههایی است که در قلوب این خونخوارها هست. این دزدیها، این خیانتها، اینها اکثراً از عقدههایی است که در انسان هست. بچههای شما را اگر از شما جدا کردند، به واسطه نداشتن محبت مادر، عقده پیدا میکنند؛ به فساد کشیده میشوند. مأمورند اینها، مأمور بودند این دستگاه[رژیم سابق] به اینکه بچههای ما را به فساد بکشند؛ از آن اول نگذارند در یک دامن محبت بزرگ بشود، تربیت بشود تا عقده پیدا بشود.
....دامن مادر بزرگترین مدرسهای است که بچه در آنجا تربیت میشود. آنچه که بچه از مادر میشنود غیر از آن چیزی است که از معلم میشنود. بچه از مادر بهتر میشنود تا از معلم. در دامن مادر بهتر تربیت میشود تا در جوار پدر؛ تا در جوار معلم. [این] یک وظیفه انسانی است، یک وظیفه الهی است، یک امر شریف است؛ انسان درست کردن است .. موظفیم ما که انسان درست کنیم. انسان است که میتواند جلوی مفاسد را بگیرد، انسان است که به حال مستضعفین نظر دارد، انسان است که از حال مستضعفین متأثر می شود،.. (صحیفه امام، ج9، ص292-294 | سخنرانی در جمع معلمان | 27 مرداد 1358)
🏵فضیلت بانوان در درجه اول از اهمیت است؛ برای اینکه فضیلت بانوان به این بچه هایی که در دامن نشاندهاند سرایت میکند. آن مقداری که فضیلت از بانوان سرایت به اطفال و بچهها میکند، آن مقدار در مدارس حاصل نمیشود. بچهها آن علاقهای که به مادر دارند به هیچ کس ندارند. آن چیزی که از دهان مادر و از زبان مادر میشنوند در قلبشان ثابت میماند. در جاهای دیگر به اینطور ثبوت ندارد؛ نقش نمیبندد. اگر مادرها مادرهای بافضیلت باشند، اولادهای بافضیلت تحویل میدهند. اولاد بافضیلت کشور را درست میکند. درست شدن کشورها مرهون شماهاست. مرهون شما مادرهاست. خرابی و آبادی کشورها تابع شماهاست. اگر شما به ملت تحویل دادید، بچههای بافضیلت بچه هایی که از اول در دامن شما خوب بار آمدهاند، کشور شما آباد میشود؛ از دست اجانب نجات خواهد پیدا کرد.
و اگر در دامن شما نگذاشتند بچه هایتان بمانند؛ شما را کشاندند به ادارات؛ بچه هایتان را به جاهایی که بچه نگهداری میکنند، بچهها را از خود که جدا کردید، این عقده در او پیدا خواهد شد. بچهای که تحت تربیت مادر نباشد، محبت مادر را نچشد، عقده پیدا خواهد کرد. این عقدهها منشأ همه مفاسد است. دزدیها از این عقدهها پیدا میشود؛ آدمکشیها از این عقدهها پیدا میشود؛ خیانتها از این عقدهها پیدا میشود. این عقدهها از این پیدا میشود که این بچه لطیف ظریفِ زود متأثرِ محتاج به محبت مادر از مادر گرفته بشود، در یک جایی دیگر، پیش یک اشخاصی که اجنبی هستند از این بچه، و معقول نیست که یک نفر اجنبی با این بچه محبتش مثل محبت مادر باشد، آنجا تربیت بشود. اینها عقده پیدا میکنند. تمام مفاسدی که برای یک مملکت پیدا میشود، یا اکثر مفاسد، از این عقدهها پیدا میشود. کوشش کردند به اینکه این مسئله را ... عملیاش کنند. بچههای لطیف و ظریف را از دامن محبت مادر جدا کنند و در یک جایی تربیت کنند. تربیتهایی که خودشان میخواهند. اینکه خانمها را بازی میدهند میگویند که خیر، چرا ما بنشینیم تو خانه تربیت بچه بکنیم، ما هم باید برویم در جامعه وارد بشویم، ما هم برویم در چه بشویم، این اگر نظر صحیح داشتند، خیلی اشکال نداشت؛ لکن نظر اینها نظر فاسد بود. (صحیفه امام، ج7، ص445 | 2 خرداد 1358)
🏵شما بانوان که در این نهضت شرکت داشتید، و خداوند شما را حفظ کند، از این به بعد هم در این نهضت شرکت کنید و این نهضت را به پیش ببرید. و مهمِ شما این است که اولادها را خوب تربیت کنید. بانوان را آن طور اینها میخواستند باشند که بچههایشان از آنها جدا باشد، بانوان را بکِشند به ادارات؛ نه برای اینکه اداره درست بشود؛ یکی اینکه ادارات را فاسد بکنند، یکی اینکه بچهها را از دامن مادر جدا بکنند؛ و بچهها از اول که در دامن مادر نباشند عقده پیدا میکنند و اکثر مفاسد از این عقدههایی است که بچهها پیدا میکنند. شما بچههای خودتان را خوب حفظ کنید، بچههای خودتان را خوب تربیت کنید. این بچهها هستند که کشوری را نجات میدهند. در دامن شما اینها اسلامی بار بیایند، در دامن شما اینها با فضیلت بار بیایند، با ایمان بار بیایند، تا در این مملکت بتوانند خدمت بکنند. (صحیفه امام، ج8، ص355 | 10 تیر 1358)
🏵از جمله وظایفی که برعهدهی زنان در داخل خانه و خانواده است، مسألهی تربیت فرزند است. زنانی که به خاطر فعّالیتهای خارج از خانواده، از آوردن فرزند استنکاف میکنند، برخلاف طبیعت بشری و زنانهی خود اقدام میکنند. خداوند به این راضی نیست. کسانی که فرزند و تربیت فرزند و شیردادن به بچه و در آغوش مهر و عطوفت بزرگ کردن فرزند را برای کارهایی که خیلی متوقّفِ به وجود آنها هم نیست، رها میکنند، دچار اشتباه شدهاند. بهترین روش تربیت فرزند انسان، این است که در آغوش مادر و با استفاده از مهر و محبّت او پرورش پیدا کند. زنانی که فرزند خود را از چنین موهبت الهی محروم میکنند، اشتباه میکنند؛ هم به ضرر فرزندشان، هم به ضرر خودشان و هم به ضرر جامعه اقدام کردهاند. اسلام، این را اجازه نمیدهد. یکی از وظایف مهم زن، عبارت از این است که فرزند را با عواطف، با تربیت صحیح، با دل دادن و رعایت و دقّت، آن چنان بار بیاورد که این موجود انسانی - چه دختر و چه پسر - وقتی که بزرگ شد، از لحاظ روحی، یک انسان سالم، بدون عقده، بدون گرفتاری، بدون احساس ذلّت و بدون بدبختیها و فلاکتها و بلایایی که امروز نسلهای جوان و نوجوان غربی در اروپا و امریکا به آن گرفتارند، بار آمده باشد. (بیانات رهبر معظم انقلاب در اجتماع زنان خوزستان؛ 1375/12/20 )
🆔@abhas313
🔸دعای ۲۴صحیفه سجادیه
اللَّهُمَّ اجْعَلْنِی أَهَابُهُمَا هَیبَةَ السُّلْطَانِ الْعَسُوفِ، وَ أَبَرُّهُمَا بِرَّ الْأُمِّ الرَّءُوفِ، وَ اجْعَلْ طَاعَتِی لِوَالِدَی وَ بِرِّی بِهِمَا أَقَرَّ لِعَینِی مِنْ رَقْدَةِ الْوَسْنَانِ، وَ أَثْلَجَ لِصَدْرِی مِنْ شَرْبَةِ الظَّمْآنِ، حَتَّی أُوثِرَ عَلَی هَوَای هَوَاهُمَا، وَ أُقَدِّمَ عَلَی رِضَای رِضَاهُمَا، وَ أَسْتَکثِرَ بِرَّهُمَا بی وَ إِنْ قَلَّ، وَ أَسْتَقِلَّ بِرِّی بِهِمَا وَ إِنْ کثُرَ.
اللَّهُمَّ خَفِّضْ لَهُمَا صَوْتِی، وَ أَطِبْ لَهُمَا کلَامِی، وَ أَلِنْ لَهُمَا عَرِیکتِی، وَ اعْطِفْ عَلَیهِمَا قَلْبِی، وَ صَیرْنِی بِهِمَا رَفِیقاً، وَ عَلَیهِمَا شَفِیقاً.
اللَّهُمَّ اشْکرْ لَهُمَا تَرْبِیتِی، وَ أَثِبْهُمَا عَلَی تَکرِمَتِی، وَ احْفَظْ لَهُمَا مَا حَفِظَاهُ مِنِّی فِی صِغَرِی.
💐خداوندا چنان کن که از هیبت پدر و مادرم چون از هیبت سلطان خودکامه بیمناک باشم، و به هر دو چون مادری مهربان نیکی نمایم، و اطاعت از آنان و نیکی به هر دوی آنان را در نظرم از لذّت خواب در چشم خواب آلوده شیرین تر، و برای سوز سینهام از شربت گوارا در ذائقه تشنه خنکتر گردان، تا خواسته ایشان را بر خواسته خود ترجیح دهم، و خرسندی آن دو را بر خرسندی خود مقدّم دارم، و خوبی ایشان را در حق خود هرچند اندک باشد زیاد بینم، و نیکویی خود را درباره ایشان گرچه بسیار باشد کم شمارم.
خداوندا صدایم را در محضر آنان ملایم کن، و گفتارم را بر آنان دلنشین فرما، و خویم را نسبت به آنان نرمی عنایت کن، و قلبم را بر هر دو مهربان ساز، و مرا نسبت به هر دو خوشرفتار و دلسوز قرار ده.
امام سجاد علیه السلام :
و أمّا حَقُّ اُمِّكَ فأن تَعلَمَ أنّها حَمَلَتكَ حَيثُ لا يَحتَمِلُ أحَدٌ أحَدا، و أعطَتكَ مِن ثَمَرَةِ قَلبِها ما لا يُعطي أحَدٌ أحَدا ... فإنّكَ لا تُطيقُ شُكرَها إلاّ بِعَونِ اللّهِ و تَوفيقِهِ؛
و امّا حقّ مادرت بر تو ، اين است كه بدانى او تو را در جايى حمل كرده است كه هيچ كس ديگرى را حمل نمى كند و از ميوه دلش، آن به تو داد كه احدى به ديگرى نمى دهد ... بنا بر اين، تو جز با كمك و توفيق الهى، از پس قدردانى او بر نمى آيى.
أمالي صدوق، ص۴۵۳
🆔@abhas313
🔰اطلاع نگاشت
▫️کرامت زن یا تحقیر زن؟
🔻 مروری بر تفاوتهای نگاه اسلام و غرب نسبت به مسئله زن
🔻 رهبرانقلاب اسلامی در دیدار اقشار مختلف بانوان فرمودند: «در مسئله زن، موضع ما در قبال مدّعیان ریاکار غربی، موضع مطالبه است، موضع دفاع نیست.» ۱۴۰۱/۱۰/۱۴
ایشان در ادامه برخی تفاوتهای نگاه اسلام و غرب متجدد نسبت به مسئله زن و نتایج و پیامدهای هر یک را تبیین کردند که در این اطلاعنگاشت مرور میشود.
#اینفوگرافی
🆔@abhas313
🌺منزلت مادران در نقشه تربیتی انبیاء واولیاء
📌محوریت مادران در عرصه تربیت
📌ریشه شناسی روایت اکثر الخیر فی النسا
📌مادران عمده علت انتقال صفات به فرزندان
🔸ماجرای ازدواج حضرت امیر عبا حضرت ام البنین س
🔸گفت وگو حضرت امیرع با محمد بن حنفیه در بحبوحه جنگ جمل
📌محبت مادری عنصر اساسی تربیت
🔸نگاهی به تاریخچه جنبش فمنیست
🔸برده داری مدرن وفروشگاه های woman to go
🔸نمونه ای از تفاوت کرامت بانوان در جوامع اسلامی با جوامع منحط غربی
🔸حجت الاسلام مهدی میرزائی
🆔@abhas313
مهدی میرزائی
🔰تربیت دینی در سیره فاطمی(شب دوم) ❇️مسجد الهادی ع شهرک البرز شاهرود 📌حجت الاسلام مهدی میرزائی
🏵شیوه های تربیت فرزندان در سیره زندگانی حضرت زهرا س
🔸حجت الاسلام مهدی میرزایی
✴️#سوال_مخاطبین
در ادبیات عرب چیزی به نام افضلیت نفسی وجود دارد؟؟
فرقش با افضلیت نسبی چیست؟