#جمعه_های_انتظار 🌱
آخرین جمعه سال است کجایی آقا؟!
مرغ دل بی پر و بال است کجایی آقا؟!
از پریشانی احوال جهان فهمیدم
زندگی بی تو محال است کجایی آقا؟!
#اللهـمعجـللولیـڪالفـرج
#امام_زمان
@abhas313
🔰 توصیه امام رضا علیه السلام در روزهای پایانی ماه شعبان:
⭕️ تَمِيمٌ الْقُرَشِيُّ عَنْ أَحْمَدَ الْأَنْصَارِيِّ عَنِ اَلْهَرَوِيِّ قَالَ: دَخَلْتُ عَلَى الرِّضَا عَلَيْهِ السَّلاَمُ فِي آخِرِ جُمُعَةٍ مِنْ شَعْبَانَ فَقَالَ يَا أَبَا الصَّلْتِ إِنَّ شَعْبَانَ قَدْ مَضَى أَكْثَرُهُ وَ هَذَا آخِرُ جُمُعَةٍ فِيهِ فَتَدَارَكْ فِيمَا بَقِيَ مِنْهُ تَقْصِيرَكَ فِيمَا مَضَى مِنْهُ وَ عَلَيْكَ بِالْإِقْبَالِ عَلَى مَا يَعْنِيكَ وَ أَكْثِرْ مِنَ الدُّعَاءِ وَ الاِسْتِغْفَارِ وَ تِلاَوَةِ اَلْقُرْآنِ وَ تُبْ إِلَى اللَّهِ مِنْ ذُنُوبِكَ لِيُقْبِلَ شَهْرُ اللَّهِ إِلَيْكَ وَ أَنْتَ مُخْلِصٌ لِلَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ وَ لاَ تَدَعَنَّ أَمَانَةً فِي عُنُقِكَ إِلاَّ أَدَّيْتَهَا وَ لاَ فِي قَلْبِكَ حِقْداً عَلَى مُؤْمِنٍ إِلاَّ نَزَعْتَهُ وَ لاَ ذَنْباً أَنْتَ مُرْتَكِبُهُ إِلاَّ قَلَعْتَ عَنْهُ وَ اتَّقِ اللَّهَ وَ تَوَكَّلْ عَلَيْهِ فِي سِرِّ أَمْرِكَ وَ عَلاَنِيَتِهِ - وَ مَنْ يَتَوَكَّلْ عَلَى اللّهِ فَهُوَ حَسْبُهُ إِنَّ اللّهَ بالِغُ أَمْرِهِ قَدْ جَعَلَ اللّهُ لِكُلِّ شَيْءٍ قَدْراً وَ أَكْثِرْ مِنْ أَنْ تَقُولَ فِيمَا بَقِيَ مِنْ هَذَا الشَّهْرِ - اللَّهُمَّ إِنْ لَمْ تَكُنْ غَفَرْتَ لَنَا فِيمَا مَضَى مِنْ شَعْبَانَ فَاغْفِرْ لَنَا فِيمَا بَقِيَ مِنْهُ فَإِنَّ اللَّهَ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى يُعْتِقُ فِي هَذَا الشَّهْرِ رِقَاباً مِنَ اَلنَّارِ لِحُرْمَةِ شَهْرِ رَمَضَانَ.
🔆اباصلت هروی میگوید: در آخرین جمعه شعبان خدمت امام رضا علیهالسلام رسیدم. فرمود:
🔆ای اباصلت، بیشترِ ماه شعبان سپری شده و امروز آخرین جمعه شعبان است، پس در روزهای باقیمانده کوتاهیهای روزهای گذشته را جبران بکن و باید به آنچه برایت مهم است اقدام کنی:
1⃣ زیاد دعا کن
2⃣ زیاد استغفار کن
3⃣ زیاد قرآن تلاوت کن
4⃣ از گناهانت به درگاه خدا توبه کن تا خالصانه به ماه خدا وارد شوی
5⃣ هر امانتی که گردنت هست ادا کن
6⃣ تمام کینههایی که در دلت نسبت به مؤمنان داری، از دل بیرون کن
7⃣ هر گناهی که به آن مبتلا هستی از آن دست بکش و تقوای خدا پیشه کن و در آشکار و پنهان بر خدا توکل کن...
8⃣ و در روزهای باقیمانده این ماه بسیار بگو:
🔆اللَّهُمَّ إِنْ لَمْ تَکُنْ غَفَرْتَ لَنَا فِیمَا مَضَی مِنْ شَعْبَانَ فَاغْفِرْ لَنَا فِیمَا بَقِیَ مِنْهُ
🔆خداوندا اگر در روزهای گذشته شعبان ما را نیامرزیدی، پس در روزهای باقیمانده بیامرز
📚 عیون اخبار الرضا علیه السلام ج۲ ص۵۱
📚 بحارالانوار ج ۹۴ ص۷۳
@abhas313
#معماری
#زیست_شهر
#معماری_اسلامی
#شهر_تراز
📌لیست همه مطالبی که تا کنون در سایت زیست شهر منتشر شده است:
کلیک کنید
1: معرفی زیست شهر در برنامه ثریا
2: آشنایی با پلتفرم ایچوپال (نظام توزیع)
3: آشنایی با پلتفرم تائوبائو (نظام توزیع)
4: مقررات و قوانین واگذاری زمین در جمهوری اسلامی ایران
5: داچا در روسیه (کشاورزی کوچک مقیاس)
6: روایات و احادیث احیاء زمین (مبانی نظری)
7: نهاد اجتماعی بانوان
8: نظام سلامت در زیست شهر
9: کاربری پژوهش و تحقیق و توسعه در زیست شهر
10: کاربری آموزش در زیست شهر
11: آسیب شناسی اجمالی نظام سلامت
12: رویکرد زیست شهر به سلامت (اجمالی)
13: مرور برخی روایات بهداشت و سلامت
14: تجارب ایران و جهان در زمینه سلامت
15: کمپانی های بزرگ، غارتگران ملت های دنیا (نظام تولید و توزیع)
16: نسبت زیست شهر با تکنولوژی
17: اشتغال اختصاصی پایدار در زیست شهر
18: کشاورزی معیشتی در منزل
19: شهر و خانه هوشمند مولد
20: خانه مولد، خوداشتغالی پایدار
21: بهره گیری از هوش مصنوعی برای تحقق تمدن اسلامی
22: فارمرز مارکت، ساده و موثر (نظام توزیع)
23: بازار در زیست شهرها
24: مستند بازگشت به بهشت (کشاورزی)
25: مشاغل خانگی و کوچک مقیاس
زیست شهر نوین مولّد
👇👇👇
@zistshahr
@abhas313
🔖«رایحهی ریحانه؛ جریانشناسی تطور مسائل مربوط به زنان»
#پرونده_بانوان
#بانو
#دختران
#مادران
👇👇👇👇👇👇
DIDEBAN_ANDISHE_46.MOBIL.pdf
17.34M
🔖«رایحهی ریحانه؛ جریانشناسی تطور مسائل مربوط به زنان»
📖 نشریه دیدهبان اندیشه، شماره ۴۶، نسخه موبایلی
📌 سرخطهای این شماره:
🔻گزارشی از مسائل معاصر و جدید زنان؛
🔻بررسی تاریخچه مسائل سنتی زنان؛
🔻تبیین علل برساخت مسائل جدید برای زنان؛
🔻تفسیر ساحتهای مختلف بحث از مسائل مربوط به زنان.
@abhas313
📌جذابیت های شخصیتی ؛
📍چرایی
🔸محبت خلائق در پرتو محبت به خالق
📍چگونگی
♥️احسان
♥️خلق حسن
♥️علم
♥️قدرت فیزیکی
🛎اصول استفاده صحیح از راهکارهای محبوبیت
📍 مزیت ها
📖نجات بخشی نفوس
📖تعالی نفوس
📍واسیب ها
🗡مدیریت محبت
🗡فرقه سازی وعبد پروری
🔑با نگاهی به مبانی تربیت اسلامی
#محبوبیت
#تکنیکهای_محبوبیت_در_شریعت
#کاریزماتیک
🔰حجت الاسلام مهدی میرزایی
@abhas313
#لباس_روحانیت
#تحلیل_جامعه_شناختی
#نماد
#فرهنگ_تجسم_یافته
📍#پرونده_ویژه_لباس_روحانیت
📌فرهنگ تجسم یافته
در میان برخی از فضلا مباحثه ای پیرامون لباس روحانیت وجایگاه آن مطرح شده بود که قسمتی از تحلیل جامعه شناختی حجت الاسلام قاسم میرزایی زید عزه(پژوهشگر تخصصی حوزه ادیان ومذاهب)را به سبب اتقان در تحلیل وبررسی در مباحث زیر منعکس ساخته ایم:
1️⃣در جامعه شناسی یک اصطلاحی است به نام فرهنگ تجسم یافته، در آنجا بحث بر این است که تمدن ها و فرهنگ ها تنها می توانند با خرده فرهنگ های تجسم یافته استمرار و بقاء یابند. یکی از پردامنه ترین نماد فرهنگ تجسم یافته را می توان در احکام فقهی و و ابسته های آن مشاهده کرد. مثلا نماز، روزه، شکیات نماز، کیفیت طواف خانه خدا، مسجد، مناره، کتیبه های مساجد...
2️⃣آموزه های دینی سوار بر همین نمادها به آیندگان منتقل می گردد. یکی از دلائل بقاء تمدن اسلامی مدیون همین خرده فرهنگ های تجسم یافته ای است که از طریق اسلام یا عرف مسلمین منتقل شده است. مثل نماز یا ساخت منبر که اولی مبتنی بر آموزه های دین است و دومی مبتنی بر عرف مسلمین.
3️⃣بسیاری معتقدند دلیل اصلی از بین رفتن فرقه عقل گرای معتزله که در خردورزی پیشرو اندیشه های اهل سنت بودند، فقدان فقه در مذهب معتزله بوده است. و فقدان فقه یا به تعبیر جامعه شناسان فقدان خرده فرهنگ های تجسم یافته باعث شد با تمام عقلانی بودن گرایش معتزله، آنان به سرعت به تاریخ بپیوندد.
ادامه مطلب⏪⏪
@abhas313
3️⃣دقیقا انگلیسی ها وقتی وهابیت را توسط «مصدر همفر» ایجاد کردند دیدیم تمام همت وهابیت از میان بردن نمادها و مصادیق همین فرهنگ تجسم یافته بود به خاطر همین هم تمام آثار را ویران کردند.
نمونه هایی از فرهنگ تجسم یافته که وهابیت از بین برده به شرح ذیل است:
فرهنگ تجسم یافته معنوی: حرمت سفر برای زیارت، حرمت و بدعی خواند توسل بمعن الاخص، برگزاری جشن میلاد نبی مکرم اسلام...
فرهنگ تجسم یافته مادی: ویران کردن قبه و بارگاه حضرات چهار معصوم ع، ویران کردن منازل منتسب به امام علی و حضرت زهرا و کوچه بنی هاشم، آثار تفکر آنان همچنان در فکر طیف های وابسته همچون داعش و ...ادامه داشت . بسیار دیده ایم که داعش که زائیده فکر وهابیت است چطور نمادهای فرهنگی اسلامی را از گنبد و بارگاه و قبور اولیاء ویران ساخت.
4️⃣دشمن می داند اگر نماد یا فرهنگ تجسم یافته یک تمدن را که امر ظاهری است معدوم سازد رفته رفته پیوند آیندگان با گذشتگان قطع شده و به تدریج به اضمحلال فرهنگی دچار می شوند.
5️⃣البته ما منکر فضائل و خدمات شخصیت های غیرروحانی همچون رحیم پور و .... نیستیم. شخصیت های غیر روحانی جایگاه شان محترم است و هیچ کس منکر جایگاه تبلیغی آنان نیست و خدمات آنان به طور قطع از ما بالاتر است.در عین حال همه آنها شاگردان مکتب امام خمینی هستند که اگر حتی خرده فرهنگ «تلبس» در طول زمان در حلقه تمدنی ما وجود نداشت اساسا در منظومه تمدنی ما دیگر پیوندی نبود که بخواهد شخصیت هایی همچون رحیم پور شکل بگیرد. با این وجود هزاران شخصیتی همچون رحیم پور به اندازه یک نفس امام نیستند.
مطمئن باشید اگر امام خمینی یک شخص غیر ملبس بود هر چند توفیقی هم برای انقلاب بدست می آورد ولی بی شک نمی توانست رهبری جامعه ایران را بدست آورد.چرا؟ به خاطر همان پیوندهایی که مرهون حفظ خرده فرهنگ ها بوده است. این پیوند را می توان در نحوه برخورد ارتکازی کسانی که مشغول منکرات هستند و نا گاه با یک روحانی روبرو می شوند مشاهده کرد. چرا که نماد تلبس به خرده فرهنگ ثابتی تبدیل شده که نمی توان آن را از حافظه تاریخی مردم سلب کرد.
6️⃣دستندرکاران ما نیز به خوبی فقدان چنین امری را درک کرده اند و ملاحظات آن را مد نظر می گرفتند. مثلا دوستانی که در قم بودند مشاهده کردند که صداو سیمای قم سال ها قرائت بخش« اقامه» نماز حرم حضرت معصومه به امامت آیه الله شبیری را به دلیل عدم اعتقاد ایشان به جزئیت شهادت ثالثه «اشهد ان علیا ولی الله» تقطیع می کرد. در عین حال و با وجود عدم اعتقاد سایر مراجع به جزئیت شهادت ثلاثه، هیچ مرجعی نخواهد پذیرفت که آن، به طور رسمی حذف شود. چرا که نماد تشیع گشته است.برای تقریب به ذهن شهادت ثالثه را نیز می توان به لباس روحانیت تشبیه کرد.
هرچند ما قبول داریم تلبس فی نفسه جدای از تبلیغ است ولی حافظه تاریخی تمدنی اسلامی شیعی مردم با نمادهایی موجود به عالی ترین وجه گره خورده است.
✳️ پس اگر در نوشته ها ناخواسته یا ضمنی برخی نمادهای خرده فرهنگی «همچون لباس روحانیت» تضعیف و کم اهمیت انگاری شود به تضعیف جایگاه سایر خرده فرهنگ های تمدنی می انجامد که در یک نظام واره کهن یکپارچه تعریف شده است و گسستگی یکی از اضلاع به تضعیف سایر اضلاع منجر می شود
@abhas313