کتاب «اطلس اندیشه معاصر عرب» به بررسی جریانهای فکری و مطالعاتی جهان معاصر عرب، اندیشمندان، افراد و فرقههای تأثیرگذار جهان معاصر عرب پرداخته است. پژوهش کنونی با تمرکز بر چگونگی و چیستی گفتمانهای جهان عرب به صورت اطلس ارائه شده است.
اثر حاضر برای پاسخ به این پرسش اصلی تهیه شده که ماهیت «ابرگفتمانهای معاصر عرب» چیست؟ در سایه این سوال، سوالات فرعی دیگری نیز طرح و تبیین میشود: جریانهای فکریِ مؤثر بر جغرافیای اندیشه عربی کدامند؟ آیا میتوان هویت واحد فکری، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی برای جهان عرب تعریف کرد؟ مؤلفههای عربیت و هویت مشترک عربی چیست؟ مؤثرترین متفکران و رهبرانِ جریانسازِ معاصر عرب کیانند؟ مراکز مطالعاتی و تفکرساز عربی که از سویی برآمده از جریانهای فکریاند و از دیگر سو عقبهای برای آن، از چه قرار است؟
هر بخش از کتاب «اطلس اندیشه معاصر عرب»، پاسخ به طیفی از پرسشهای بالا را دنبال میکند. «اطلس اندیشه معاصر عرب» با این چینش تنظیم شده که از چهار اطلس با درونمایههای زیر سامان یافته است:
اطلس اول، جریانشناسی فکری جهان معاصر عرب را برعهده دارد.
اطلس دوم، هویت فکری، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی جهان معاصر عرب را ارائه میدهد.
اطلس سوم، مؤثرترین متفکران معاصر عرب را به اختصار میشناساند.
اطلس چهارم، مراکز فعال فکری و مطالعاتی جهان معاصر عرب را شناسانده است.
🆔@abhas313
💠فرهنگنامه های جهان عرب واسلام
🔰اطلس رهبران
https://eitaa.com/abhas313/3398
🔰اطلس توصیفی اهلسنت ایران
https://eitaa.com/abhas313/3399
اطلس اندیشه معاصر عرب
https://eitaa.com/abhas313/6093
🆔@abhas313
يُقَاتِلُونَكُمْ جَمِيعًا إِلَّا فِي قُرًى مُحَصَّنَةٍ أَوْ مِنْ وَرَاءِ جُدُرٍ ۚ بَأْسُهُمْ بَيْنَهُمْ شَدِيدٌ ۚ تَحْسَبُهُمْ جَمِيعًا وَقُلُوبُهُمْ شَتَّىٰ ۚ ذَٰلِكَ بِأَنَّهُمْ قَوْمٌ لَا يَعْقِلُونَ
(یهودان از ترس) بر جنگ با شما جمع نمیشوند مگر در قریههای محکم حصار یا از پس دیوار (دشمنی مکر و حیله و جاسوسی)، کارزار بین خودشان سخت است، شما آنها را جمع و متّفق میپندارید در صورتی که دلهاشان سخت متفرق است، زیرا آن قوم دارای فهم و عقل نیستند.
۱۴حشر
هُوَ الَّذِي أَخْرَجَ الَّذِينَ كَفَرُوا مِنْ أَهْلِ الْكِتَابِ مِنْ دِيَارِهِمْ لِأَوَّلِ الْحَشْرِ ۚ مَا ظَنَنْتُمْ أَنْ يَخْرُجُوا ۖ وَظَنُّوا أَنَّهُمْ مَانِعَتُهُمْ حُصُونُهُمْ مِنَ اللَّهِ فَأَتَاهُمُ اللَّهُ مِنْ حَيْثُ لَمْ يَحْتَسِبُوا ۖ وَقَذَفَ فِي قُلُوبِهِمُ الرُّعْبَ ۚ يُخْرِبُونَ بُيُوتَهُمْ بِأَيْدِيهِمْ وَأَيْدِي الْمُؤْمِنِينَ فَاعْتَبِرُوا يَا أُولِي الْأَبْصَارِ
اوست خدایی که کافران اهل کتاب را (یعنی یهود بنی نضیر را که به مکر، قصد قتل پیغمبر صلّی اللّه علیه و آله کردند) برای اولین بار همگی را از دیارشان بیرون کرد و هرگز شما مسلمین گمان نمیکردید که آنها از دیار خود بیرون روند و آنها هم حصارهای محکم خود را نگهبان خود از (قهر و انتقام) خدا میپنداشتند تا آنکه (عذاب) خدا از آنجا که گمان نمیبردند بدانها فرا رسید و در دلشان (از سپاه اسلام) ترس افکند تا به دست خود و به دست مؤمنان خانههاشان را ویران میکردند، پس ای هوشیاران عالم پند و عبرت گیرید
۲حشر
🔰رسالت طلبگی؛دفاع از دین ،نباید وظیفه اصلی خود را فراموش کنیم
چند سال پیش که خیلی از رفقا شور وشوق سفر زیارتی اربعین رو داشتند وتمام مقدمات رو فراهم کرده بودن که توفیق این سفر معنوی رو پیدا کنن یک اتفاقی افتاد ویکی از نظریه پردازان ومغز متفکرهای جریان اصلاحات که در حوزه مباحث فقهی قلم می زنن وکتاب دارن در یکی از کرسی های دانشگاه شهید بهشتی به بررسی مذاکره امام حسین ع وعمر بن سعد پرداخته بودند وبا اسناد وشواهد مختلف در صدد اثبات این مدعا بودند.
تو محافل علمی این خبر پیچیده بود وبا وجود چند روز از گذشت این ماجرا در حوزه کسی پاسخی به این مساله نداده بود .
در جلسه ای که گروهی از طلاب با یکی از اساتید حوزه تهران داشتیم ایشون آنقدر ناراحت بودن میگفتن امروز طلاب همه دغدغه سفر به کربلا رو دارن در حالیکه یک نفر از اساس حقایق مسلم جریان عاشورا رو با مغالطه های تاریخی تحریف کرده وبدون اینکه ما در مقابل این اندیشه انحرافی بایستیم ومقابله کنیم شور سفر اربعین در سر می پرورانیم واز وظیفه اصلی خودمون که دفاع از دین خداست وبر همه ما واجبه غفلت کردیم .
همین امر موجب شد یکی از طلاب فاضل نقدی مفصل از زوایای مختلف به این اندیشه داشته باشه ودر روزنامه کیهان هم چاپ بشه .
🆔@abhas313
خبری تلخ با تبعاتی فاجعهبار!
دقیقا همزمان با شهادت قهرمان قدس #شهید_اسماعیل_هنیه و دقیقا در زمانی که چشم جهان به مواضع و اقدامات تقابلی و تهاجمی جمهوری اسلامی است، خبر رسید که آقای پزشکیان #ظریف را به عنوان معاون راهبردی رئیسجمهور منصوب کردهاند.
این خبر در شرایط عادی هم تلخ و فاجعهبار بود اما در این شرایط حتما تبعات منفی زیادی دارد و در فضای بینالمللی انتخاب چنین فردی که به طور قاطع و روشن در تقابل با #خط_مقاومت اشتهار دارد، پیام بدی ارسال خواهد کرد.
در فضای داخلی نیز، حضور امثال ظریف در مناصب رسمی، نقطه شروع نزاع و درگیری جناحی و خدای ناکرده #دوقطبیسازی است.
در شرایطی که کشور بیش از هر زمان دیگری به آرامش و وحدت کلمه نیاز دارد، واسپاری گلوگاه راهبردی دولت به فردی جنجالآفرین و دوقطبیساز _که در سالهای اخیر نشان داده کوبیدن #امت_حزبالله را اولویت خود میداند_ به هیچ وجه معقول نیست.
در آینده تبعات منفی این انتخاب بیشتر روشن خواهد شد و دود حضور ظریف در دولت، بیش از همه در چشم خود دولت خواهد رفت.
هر چه هست ما برای این اتفاق تلخ متأسفیم و آن را به #مردم_مقاوم_ایران _که با حضور ظریف در این منصب، منافع و عزتشان به مخاطره میافتد_ عميقا تسلیت میگوییم.
ما مواضع غلط ظریف علیه #سردار_سلیمانی و لحن تمسخرآمیزش در مورد #شهید_امیرعبداللهیان (در آن مصاحبه کذایی) را فراموش نکردهایم
ما اقدامات مرموزانه این طیف در جهت زمینهسازی برای تحمیل #برجام_منطقهای و #برجام_موشکی را فراموش نمیکنیم.
ما مواضع صریح حاج قاسم علیه اقدامات مرموزانه این جریان علیه جریان مقاومت را فراموش نکردهایم.
ما #قهر_کودکانه_ظریف در سفر فوق راهبردی #بشار_اسد به ایران را فراموش نمیکنیم
ما مواضع غلط ظریف علیه #قانون_اقدام_راهبردی_مجلس را فراموش نمیکنیم؛ مواضعی که با مخالفت قطعی رهبری حکیم مان مواجه شد.
ما نعرههای ظریف در دوران انتخابات اخیر و حاشیهسازیهای ناتمامش را فراموش نمیکنیم...
آیا قرار است در بر همان پاشنه بچرخد؟!
خدا نکند...
انشالله رئیسجمهور محترم در اولین فرصت تجدیدنظر کند و از فجایع احتمالی آینده پیشگیری نماید....
✍ کانال روزنه
🗳 برگرفته از جهش ایران |
@jahesheiran
🆔@abhas312