📌اهمیت مصر برای اروپا
مصر یکی از مهم ترین کشورهای تاثیرگذار در تحولات آتی آفریقا است کشوری با تاریخ و پیشینه بسیار کهن که نفوذ بالای خود در پیشامدهای سیاسی و امنیتی این قاره را حفظ کرده است از لحاظ موقعیت ژئوپلیتیکی ویژگی ممتازی در مدیترانه و دریای سرخ و کانال سوئز دارد و نقش مستقیمی در تجارت جهانی و مبادلات تجاری اروپا با سایر نقاط دارد.
طبیعتا مصر همچنان کشور مهم و تاثیرگذار جهان اسلام است که با حفظ تاثیر فعالانه خود بر مساله فلسطین بخوبی در حال تعریف استراتژی مشخص برای همسویی بیشتر با کشورهای حاشیه مدیترانه در قالب مجمع گازی شرق مدیترانه است.
سرمایه گذاری سیاسی و اقتصادی در مصر دکترین جدید برخی کشورهای حوزه خلیج فارس و اروپا است که با نگاه به آینده تحولات قاره آفریقا و بازدارندگی همه جانبه در مقابل نفوذ روسیه و ایران و چین در این قاره انجام می شود.
کمک های پشت سر هم کشورها و سازمان های بین المللی به مصر آن هم در اوج درگیری ها در غزه نشان می دهد السیسی منافع خود را بر ارزش های هویت بخش اسلامی ترجیح داده است.
سرمایه گذاری ۳۵ میلیاردی امارات در راس الحکمه،کمک ۸ میلیارد یورویی آتلانتیک شمالی به مصر و وامی که صندوق بین المللی پول قرار است به قاهره بدهد یقینا متاثر از نقش مثبت السیسی برای همراهی با منافع اسرائیل و آمریکا و اروپا در منطقه است
السیسی برای ترسیم روابط استراتژیک با اروپا جهت اصلاح ذهنیت های منفی آلمان و فرانسه نسبت به کودتای نظامی وی در مصر سیاست های همسو با منافع و نگاه اروپا در منطقه را در پیش گرفته است. تا همانند سعودی ها سیاست متعادلی برای همکاری با قدرت های شرقی و غربی در پیش بگیرند.
خلاء حضور قدرت های بزرگ در کشورهای آفریقایی در دو دهه گذشته این منطقه را آماده رویدادهای جدید از سوی قدرت های شرقی و غربی کرده است
کشورهای آفریقا یکی پس ازدیگری شاهد کودتا و خروج استعمارگران غربی از کشورهای خود هستند موضوعی که عملا ساحل مرکزی این قاره بزرگ را محلی برای نفوذ روسیه و ایران کرده است و آثار این نفوذ را در روابط جدید ایران و نیجر و مالی و بورکینافاسو و همچنین اریتره و سودان مشاهد کرد.
فروپاشی شوروی آغازی بر موج جدید نفوذ لیبرال دموکراسی و افزایش هژمونی آمریکا در مناطق متعددی بود که شوروی در آن حضور داشت ،آفریقا یکی از آن مناطق بود.
موضوعی که روس ها در دهه اخیر درصدد بازیابی جایگاه سنتی شوروی در آفریقا بر آمدند و تا به الان بازگشت موفقی به آفریقا داشته اند.
آفریقا برای آینده جهان مهم است، فرصت های بزرگ این قاره برای تامین نیازهای معدنی قدرت ها و همچنین موقعیت راهبردی این قاره در کنار نیروی کار وسیع در این منطقه و... برای طراحی قدرت پشتیبانی جهت حمایت در عرصه سیاسی کلان از دیگر متغیرهای نفوذ در آفریقا است
ابوقاسم
در حوزه های مختلف امنیتی و اقتصادی و سیاسی ،منطقه خاورمیانه آبستن تحولات سرنوشت ساز و تعیین کننده ای قرار گرفته است
شتاب تحولات و معالات منطقه ای و محیطی در مساله فلسطین، قفقاز و آسیای مرکزی و بالتیک و جنگ اوکراین و تشدید محاصره چین در ایندوپاسفیک آثار یقینی جنگ سردی است که برخی منکر آن هستند.
جنگ کریدورها از کریدور ابریشم چینی گرفته تا کریدور عرب مد هند و امارات و عربستان و اسرائیل تا کریدور شمال جنوب و تنش ها بر سر کریدور زنگزور برای قطع ارتباط ایران با دریای سیاه و روسیه از مهم ترین محورها و شاخص های تنش زا در پیش روی آینده منافع ملی ایران در منطقه و جهان است
فهم عمومی نخبگان و نمایندگان ملت برای طراحی نقشه راه آینده شناسانه و تعیین اولویت ها و خلق فرصت ها و کاهش ضریب خطا در پرونده های استراتژیک و حیاتی مهم ترین عامل برای حضور در این شرایط تاریخی است
گفتمان سازی اولویت های اساسی و راهبردی ایران و پرداختن به آن ها به عنوان مسائل اساسی و سرنوشت ساز و پرهیز از حواشی و منافع قبیله ای از مهم ترین وضروری ترین نیازهای جامعه تحلیلی ایران و حتی سایر مردم است
ابوقاسم
در ماجرای امام جمعه تهران عرض کنم، بحث کاملا تسویه حساب میان امنیتی ها است که عملا سر از توییتر در آورده است و علی رغم اینکه ماجرا را می دانستند و خود امام جمعه با آن ها در میان گذاشت که رسیدگی کنند اما این موضوع توسط برخی امنیتی های پروژه ای وابسته به رجال سیاسی و برخی ارگان های فرهنگی به یکی از بی اعتمادساز ترین رویدادهای خبری در چند سال اخیر تبدیل شده است.
متضرر اصلی این داستان نه امام جمعه محترم تهران است و نه امنیتی های پروژه ای،متضرر این داستان ها حاکمیت است که به راحتی و با حرکات عجیب سیاسی اعتماد عمومی را دست می دهد.
ماجرای امام جمعه تهران باید شفاف برای افکار عمومی روشن شود تا ببینیم نقش ایشان در این ماجرای مشکوک به چه شکلی بوده است.
ابوقاسم
ابوقاسم
در ماجرای امام جمعه تهران عرض کنم، بحث کاملا تسویه حساب میان امنیتی ها است که عملا سر از توییتر در آ
برخی دوستان درباره این پیام نوشته هایی را برای بنده ارسال کردند که باعث شد نکته دیگری را متذکر شوم
فحوای متن اینجانب گریز به تسویه حساب امنیتی ها و مذمت رفتار آن ها نسبت به استفاده ابزاری از سوژه های مشابه به پرونده آقای صدیقی است.
متاسفانه فساد را برای مبارزه با آن رسانه ای نمی کنند بلکه برای زدن هم و امتیاز گیری یکی از دیگری بکار می گیرند
این نکته ای بود که سعی کردم نسبت به آن تذکر بدهم
نسبت به آقای صدیقی، حقیقتا نه با ایشان ارتباط دارم و نه میشناسم شان
طبیعتا هرچه بوده تا به الان جز بازتاب منفی برای حاکمیت در افکار عمومی نتیجه ای نداشته است و ایشان هم نتوانستند بخوبی از خودشان دفاع کنند.
رجال اجتماعی و سیاسی در چنین شرایطی اگر مساله ای که به آن ها نسبت داده شده است را انکار می کنند باید بتوانند از خودشان دفاع کنند و پشت انقلاب و ارزش های مظلوم انقلاب اسلامی که به سنگر مطمئنی برای پیشانی های پینه بسته و اهل تزویر تبدیل شده پنهان نشوند
ابوقاسم
سال جدید رو به همه عزیزان تبریک میگم
ان شاالله سال کم شدن فاصله های معنوی و ادراکی با خدا باشه🌷🙏
📌مهم ترین مساله ای که رهبری انقلاب اسلامی در چندسال اخیر آن را پیگیری می کنند جهت دهی به ادبیات و فهم عمومی مردم و مسئولان و نخبگان و هدایت آن به سمت حل ریشه ای مشکلات عمیق از جمله مسائل اقتصادی است.
آن هم ادبیات تولید و فرآوری و جلوگیری از نگاه غلط خام فروشی است.
تنها راه بهبود وضع معیشتی مردم پایداری در اصلاحات اقتصادی و تخصص در برنامه ریزی های اقتصادی برای همگانی سازی تولید و فرآوری و زنجیره ارزش است و در بلندمدت آثار خود را بر همه بخش های اساسی کشور که در برنامه هفتم توسعه هم به آن اشاره شده خواهد گذاشت.
بدون تولید و افزایش قدرت سرمایه گذاری دولت، نباید انتظار تحول در تورم و بهبود وضعیت معیشتی مردم داشت.
اگر بخواهیم حضور پایدار و قابل احترامی در آینده معادلات جهان داشته باشیم باید به روند همگانی سازی تولید برگردیم و این موضوع هم با حلوا حلوا کردن محقق نخواهد شد و باید از یک جایی رویه غلط کنار گذاشته شود.
همگانی سازی ادبیات تولید که از سوی رهبری انقلاب اسلامی دنبال می شود به عنوان قرارگیری همه ظرفیت های مردمی،نخبگانی و حاکمیتی در خدمت تولید و فرآوری ارزیابی می شود.
ابوقاسم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
وقتی این کلیپ را دیدم بسیار متاسف شدم که چرا یک مادر شهید باید کارش به اینجا برسد تا برای احقاق حق خود راضی شود جلوی دوربین بیاید و بعدش عزیزان بحال این عزیران فکری کنند
مشکل کجاست؟یعنی حتما باید فیلمی گرفته شود و منتشر شود تا شما متوجه ماجرا شوید؟
وضعیت خجالت آور زندگی مادر شهید کورش بابادی نیاکان در شهرستان لالی از توابع خوزستان لکه ننگی برای کسانی است که احترامی برای این شهدا و مادران آن ها که به گردن همه ما حق دارند
یعنی به اندازه یک سقف،برای آیت مادر شهید پول نیست توی این کشور؟؟شرم باد بر کسانی که با ابرو و عزت شهدا بازی می کنند
ابوقاسم
ابوقاسم
وقتی این کلیپ را دیدم بسیار متاسف شدم که چرا یک مادر شهید باید کارش به اینجا برسد تا برای احقاق حق خ
گاهی آدم تعجب می کند از بعضی حرکات
آن هم در روز عیدی که نباید به این مسائل بپردازیم
خیلی برآشفته شدم بخاطر این مادر شهید
🔴تحلیل آقای برندز تحلیلگر و استاد دانشگاه جانز هاپکینز درباره جنگ اوکراین و نقش ایران و چین و کره شمالی مشابه جنگ جهانی دوم
⬅️«وقایع اخیر در خاورمیانه نشان داد که چطور رژیمی با اقتصاد ضعیف مانند جمهوری اسلامی میتواند نیروهای نیابتی پرورش دهد که قادر باشند منطقه را دچار آشوب و هرجومرج کنند»
⬅️«جهان امروز بیش از آنکه تصور میکنیم شبیه دهه ۱۹۳۰ شده است».
هال برندز مینویسد اکنون نیز مانند آن دوران توازن قدرت در حال تغییر و روابط میان کشورهای اقتدارگرا مستحکمتر، و درگیریهای منطقهای درهمتنیدهتر شده است. دموکراسیها از بیرون و درون در معرض تهدید قرار دارند و آمریکا بار دیگر جذب دکترینی شده است که در پوشش «اول آمریکا» در پی یکجانبهگرایی و صرفهجویی است.
⬅️برندز در ادامه مینویسد البته بهدلیل ثباتی که قدرت آمریکا و متحدانش ایجاد کردهاند، سیستم بینالمللی فعلی مستحکمتر از سیستمی به نظر میرسد که در دهه ۱۹۳۰ فرو ریخت.
⬅️بنابراین، فروپاشی فاجعهبار نظم جهانی شاید بعید به نظر برسد. اما برای کسانی که در دهه ۱۹۳۰ زندگی میکردند نیز بعید به نظر میرسید انباشت فشارهای آن دهه به وقایع هولناکی که رخ داد منجر شود.
⬅️برندز با اشاره به تشابههای نمادین میان اکنون و دوره پیش از جنگ جهانی دوم، مینویسد چین نئوتوتالیتر از اردوگاههای کار اجباری برای سرکوب در سطح گسترده استفاده میکند؛ روسیه نئوفاشیست جنگ کشورگشایانه شبهنسلکشی به راه انداخته است؛ تروریستهای تحت حمایت جمهوری اسلامی حمله ۷ اکتبر ۲۰۲۳ را صورت دادند که مرگبارترین روز پس از هولوکاست برای یهودیان بود.
⬅️به عقیده برندز، امروز مانند دوره پیش از جنگ جهانی دوم چند بازیگر که در حلقهای ناخوشایند و بیثباتکننده گرد هم آمدهاند نظام حاکم را از چند جبهه به چالش کشیدهاند.
⬅️او در ادامه میافزاید درس اولی که میشود از جنگ جهانی دوم گرفت این است که نظم جهانی ممکن است بهسرعت و در ابعادی ویرانگر فرو بریزد. فروپاشی نظم منطقهای بحرانی ایجاد کرد که دامنگیر امنیت جهان شد.
⬅️رژیمهایی نشاتگرفته از ایدئولوژیهای خشن در پی بیشرمانهترین و هولناکترین اشغالگریهای تاریخ بودند. اما با اینکه رهبران دموکرات جهان میدانستند بادهای نامساعد میوزد، کمتر کسی پیشبینی میکرد به چنین طوفان سهمگینی تبدیل خواهد شد.
⬅️برندز توضیح میدهد شاید چنین فاجعهای در عصر ما ممکن نباشدــ شاید پیشرفت و رفاهی که جهان پس از سال ۱۹۴۵ به دست آورده تغییرناپذیر باشد. با وجود این، نشانههای هشداردهنده رو به افزایش است.
⬅️رفتار روسیه در اوکراین از سال ۲۰۱۴ به این سو نشان داده است چطور آنچه بهصورت تهاجمی محدود به یک منطقه محل مناقشه آغاز میشود ممکن است به تلاشی برای حذف کامل یک کشور تبدیل شود.
⬅️وقایع اخیر در خاورمیانه یادآوری میکند که چطور حتی یک رژیم تجدیدنظرطلب با اقتصاد ضعیف مانند جمهوری اسلامی میتواند نیروهای نیابتی پرورش دهد که قادر باشند منطقه را دچار آشوب و هرجومرج کنند. در شرق آسیا، چین مشغول گسترش نظامی است که یک دریاسالار آمریکایی آن را «بزرگترین تجمع نیرو پس از جنگ جهانی دوم توصیف میکند.
⬅️برندز در ادامه مینویسد این کشورها در مورد تمایلشان به تغییر منطقه اطرافشان و دنیایی که ساختارش را قدرت و نفوذ آمریکا شکل داده است هیچگونه پردهپوشی ندارند.
⬅️جمهوری اسلامی ایران، روسیه و چین از لحاظ تاریخی بیشتر رقیب بودهاند تا دوست. حتی امروز، چینی که در نهایت بر اوراسیا مسلط میشود ممکن است بیشتر تهدیدی برای روسیه و ایران باشد تا آمریکا. اما این دلیلی اطمینانبخش نیست، زیرا درس دوم جنگ جهانی دوم این است که حتی ائتلاف نامشخص و مبهم حکومتهای تمامیتخواهــ مانند آلمان نازی، امپراتوری ژاپن و ایتالیای فاشیستیــ میتواند دنیا را به آتش بکشد.
⬅️نقطه اشتراک تجدیدنظرطلبهای امروز از حکومت غیرلیبرال و نفرت از آمریکا فراتر نمیرود. همین کافی است تا همکاری با پیامدهای مهلک ایجاد کند.
⬅️نویسنده مقاله میافزاید روسیه با فروش هواپیماها، موشکها و سامانههای پدافند هوایی پیشرفتهــ و اکنون از طریق مشارکت پنهانی در حوزه فناوری با هدف سرعتبخشی به گسترش توانمندیهای حساســ ارتقای نظامی چین را تسریع کرده است.
ابوقاسم
ابوقاسم
🔴تحلیل آقای برندز تحلیلگر و استاد دانشگاه جانز هاپکینز درباره جنگ اوکراین و نقش ایران و چین و کره شم
🔴ادامه تحلیل آقای برندز
⬅️جمهوری اسلامی ایران و کره شمالی با فروش پهپاد، مهمات و موشک به روسیه، از این کشور در حمله به اوکراین حمایت کردهاند؛ و چین ریزپردازنده و کانالهای تجاری برای روسیه فراهم کرده است.
⬅️برندز هشدار میدهد پیامد احتمالی این همکاری را نباید دستکم گرفت. اگر روسیه حساسترین فناوری زیردریاییاش را به چین بفروشد، چنین اقدامی میتواند توازن زیر دریا در غرب اقیانوس آرام بر هم بزند.
⬅️اگر نیروهای مسکو در جریان رقابت چین و آمریکا در آسیا، به شکلی تهدیدآمیز صفآرایی کنند، واشنگتن در جبهههای مجزا با بحران مواجه خواهد شد. اگر هدف این باشد که آمریکا با چالشهای فراوان و جدیتری مواجه شود که نتواند همزمان از عهدهشان برآید، محور اقتدارگرای امروز به ائتلاف رسمی نیاز ندارد.
⬅️به عقیده نویسنده مقاله، هدف سیاست آمریکا باید جلوگیری از جنگی بزرگ باشد، بهویژه از نوع جنگ جهانی که در دهه ۱۹۳۰ رخ دادــ و اگر اروپا، خاورمیانه و آسیا همگی همزمان گرفتار درگیری باشند، این اتفاق ممکن است دوباره رخ دهد.
⬅️او توصیه میکند مقامهای آمریکایی باید به درس سوم جنگ جهانی دوم توجه داشته باشند: جنگ سایر کشورها نشانهای است تا برای جنگ خودت آماده شوی. واشنگتن و متحدانش باید شرایط فعلی را دوره پیش از جنگ در نظر بگیرند. و محرک آن شاید درس چهارم باشد: حفظ نظم مطلوب ارزانتر از بازسازی نظمی است که از بین رفته است. کوتاهی در متوقف کردن زودهنگام قدرتهای فاشیستی به بهای جان ۶۰ میلیون نفر در جنگ جهانی دوم تمام شد.
⬅️برندز معتقد است کمک به اوکراینــ که برابر با حدود ۵ درصد بودجه دفاعی آمریکا استــ شاید گران به نظر برسد، اما از شکست اوکراین و مقابله با روسیهای که نیروهایش در شرق منطقه کشورهای عضو ناتو صفآرایی کردهاند، ارزانتر است.
⬅️در آسیا، سرمایهگذاری روی ظرفیتهای نظامی و ائتلافسازی برای حفظ وضعیت فعلی هنگفت است، اما از مهار چین وقتی تایوان را تصاحب کند و بر سراسر غرب اقیانوس آرام سایه بیندازد راحتتر است.
⬅️در خاورمیانه، باز نگه داشتن مسیرهای دریایی حیاتی چالشبرانگیز است. بیتردید اگر نیروهای متخاصم اجازه پیدا کنند این مسیرها را ببندند، از لحاظ خسارت اقتصادی و عمیقتر شدن زوال راهبردی، هزینه بسیار بیشتری تحمیل خواهد کرد.
⬅️به نوشته برندز، در نهایت، حفظ نظم جهانی تلاشی مشترک است، اما بدون آمریکا اتفاق نخواهد افتاد. بدون کمک ایالات متحده، کییف بیتردید دیر یا زود شکست میخورد، و اروپا ممکن است بهجای مخالفت، درصدد دلجویی از روسیه برآید. همین اتفاق در آسیایی میافتد که آمریکا در دست چین رها کند.
⬅️بدون حمایت دیپلماتیک و نظامی آمریکا، کشورهای خاورمیانه ناچارند با جمهوری اسلامی ایران و گروههای نیابتیاش دستوپنجه نرم کنند.
⬅️نویسنده در پایان مینویسد در بهترین حالت، پیامد صرفهجویی آمریکا، بینظمی بینالمللی بیشتر و در بدترین حالت، محرکهای مخربی را آزاد میکند که ۸۵ سال قبل جهان را به وحشت و ویرانی کشاند. آمریکا میتواند با صرفهجویی به راحتی خودش بیندیشد، یا ثبات جهانی، رفاه و تفوق دموکراسی را حفظ کند که پس از بدترین جنگ تاریخ ایجاد کرد و احتمالا نمیتواند هر دو اینها را همزمان داشته باشد.
ابوقاسم
ابوقاسم
پروژه هاب گازی عسلویه با مشارکت کشورهای روسیه،قطر و ترکمنستان برای تجمیع گازهای ارسالی این کشورها و
واکنش پاکستان به مداخله آمریکا: اسلامآباد به پروژه گاز ایران کاملا متعهد است
ممتاز زهرا، سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان:
تصمیم اسلامآباد برای احداث خط لوله در خاک خود خواهد بود لذا پاکستان هیچ نیازی به مشورت با دیگران و یا اخذ معافیت تحریمی ندارد.
تماس ما با آنان ادامه خواهد داشت با این حال واشنگتن باید اهمیت پروژه گاز ایران برای اسلامآباد به عنوان منبع تامین نیاز پاکستان به انرژی را درک کند.
من تحلیلم این هست که جوامع سیاسی و مجموعه مدیریتی کشورها به بلوغ تحلیلی نسبتا قابل تاملی راجع به نظم جهانی آینده و شرایطی که در آن به وجود می آید رسیده اند و نسبت به ورود به مرحله جدید ،تحولات را با حساسیت کامل رصد میکنند.
مثل آنچه که کشورهای شرقی اروپا نسبت به روسیه احساس می کنند و ناتو را نسبت به امنیت ملی خود در آن منطقه به تکاپوی بی سابقه ای از بعد از جنگ جهانی دوم انداخته است ،یا انگیزه ای که روسیه را بر این داشت در اوکراین عملیات نظامی انجام بدهد.
یا آنچه در ایندوپاسفیک برای مهار هژمونی امنیتی و اقتصادی چین در حال اجراست و البته ابتکار جهانی پکن در قالب جاده ابریشم برای برون رفت از پیشامد های احتمالی در اقیانوس هند و آرام
و البته حوادثی که در خاورمیانه موازنه بحران حل نشده فلسطین را حفظ و آتش شعله وری را برای غرب و آمریکا ایجاد کرد و آن ها را برای حضور نظامی مستقیم متقاعد کرد،موضوعی که ناتو در جبهه شرقی اروپا به صورت مستقیم اقدام نکرد تا بفهمیم آن هه رفتار متفاوتی در جبهه خاورمیانه و اوکراین طراحی کرده اند.
دستگاه محاسباتی کشورهایی که زمینه جهش را دارند، تحلیل دقیقی از گسل تحولات سرنوشت ساز و نقش بازیگران در آن را دارند.
تحلیلی که از پیامد های جهانی این تحولات امنیتی و آینده ای که از آرایش اقتصادی پیش بینی می کند و فعالیت قدرت های نوظهوری که در معادلات آینده حضور پیدا میکنند را برجسته می کند
باید بدانیم که غربی ها بدنبال بازسازی و تقویت نظام ایده آل خود یعنی لیبرال دموکراسی هستند،آن ها عمیقا متوجه تضعیف هژمونی خود در بخش های مختلف جهان شده اند و می دانند قدرت های نوظهور خواستار نظم جدید چگونه و در چه مقیاسی به جایگاه جهانی آمریکا و غرب حمله می کنند.
آن ها بخوبی متوجه جسارت قدرت های نوظهور شده اند و می بینند که آن ها غلبه روانی آمریکا را با چالش روبه رو می کنند
در سه سال گذشته چهار کودتا در کشورهای آفریقایی برای مهار دموکراسی که ابزار سوء استفاده فرانسه و انگلیس در طراحی استعمار تاریخی و هویتی در این قاره شد بسیار معنادار بود.
آن ها می دانند که به چالش کشیدن غرب و آمریکا به یک گزینه قابل دسترس برای بازیگران جدید شده است.
آن ها می دانند که روابط متکثر کشورها با قدرت های غربی و شرقی دوران گذار به سمت غیرمتمرکز سازی و توزیع قدرت و اصلاح روند انحصار قدرت از غرب است
این موضوع بخودی خود معنای بسیار عمیقی دارد که دایره انتخاب کشورهای در حال توسعه و ضعیف متنوع شده است و آن ها انتخاب دیگری بجز غرب خواهند داشت.
مثل آنچه سعودی ها با چین دنبال کردند و موازنه راهبردی آن ها با چین پیام عمیقی برای آمریکا دارد.
مثال برای این مورد بسیار زیاد است
آن ها بخوبی آینده شرق اروپا را فهم کرده اند و می دانند روس ها یکی از بهترین تصمیم گیری های تاریخی خود را گرفته اند
این بلوغ تحلیلی به معنای پیشگامی در تشخیص طراحی های قدرت ها و پیش بینی نقطه پایانی مقصد برای خلق آینده ایده آل مورد نظر شان است که کشورها ضرورت سرمایه گذاری بر آن را فهم کرده اند.
عراق یکی از همان کشورها است که بنظر می رسد شناخت جامعی از ظرفیت های ترانزیتی و ژئوپلیتیکی خود برای ایجاد چسبندگی تجاری و ترانزیتی با قدرتهای نوظهور پیدا کرده است.
آن ها بخوبی می دانند که بندر فاو در خلیج فارس می تواند نقطه اتصال کشورهای جنوب حاشیه خلیج فارس و چین و سایر کشورهای جنوب شرق آسیا به اروپا و بالعکس از طریق ترکیه باشد.
ابوقاسم