#معرفی_فیلم
اینو حتما ببینید
آرژانتین1985
در دهه 80 میلادی تیمی از وکلا با سران رژیم دیکتاتوری نظامی آرژانتین وارد نبردی میشود که زمان کمی دارند و احتمالات برعلیه آنهاست
خدایا شکر
بخاطر دادنی هایت
بخاطر گرفتی هایت
دادنی های من حیث لا يحتسب ات
و گرفتنی های از عسل شیرین تر ات
خدایا برای اطمینانی که از خود برایم خلق کردی سپاسگذارم
خدایا از این که می دانم مراقبم بودی و هستی تو را شاکرم
خدایا از حس خوبی که در قلبم از خودت جاگذاشتی بی نهایت ممنوم🙏
🔸تلاش عربستان بر این بود که نظم منطقه ای ایده آل خود را بر حوزه کشورهای غرب آسیا و فراتر از آن حاکم کند
اشتباه محاسباتی سعودی ها این بود که گمان کردند می توانند نظمی که تنها با محوریت و آقایی خود و بدون حضور بازیگران مهم، نظیر ترکیه، ایران و مصر شکل بگیرد راه اندازی کنند و بتوانند ائتلاف بزرگِ بدون رقیب را در منطقه خلق کنند.
دیری نپایید که ایران وارد منازعات منطقه ای شد و محور جدیدی را برای کنش گری ایجاد کرد تا تصورات و خیالات سعودی ها برای ائتلاف بزرگ را از بین ببرند.
در سال 2015 وقتی برجام شکل گرفت سعودی ها از آن پیام دیگری برداشت کردند، تلقی آن ها از برجام، سیاست آمریکا برای متعادل سازی روابط با ایران بود(این یعنی متعادل سازی روابط ایران وعربستان) این تلقی آن ها را بر این داشت که مخالف سرسخت برجام باشند و آن را به عبور آمریکا از شریک راهبردی خود یعنی عربستان تعبیر کنند.
سعودی ها از سیاست حیله گرایانه آمریکایی ها مشخصا فقط سیاست متوازن را آموختند و این آموزه مسیر جدیدی برای سعودی ها باز کرد، ترسیم تبادلات تجاری و اقتصادی گسترده با چین و روسیه و آغاز گفت وگو ها با ایران برای عادي سازی روابط. یاشاید آماده سازی خود برای منطقه بدون آمریکا.
بهترین درس سعودی ها از برجام این بود که آمریکایی ها برای آن ها قابل اعتماد نیستند.
سعودی ها برجام را بر خلاف مسیر یکه تازی خود در منطقه تفسیر کردند چراکه به تعبیر آن ها، برجام میلیارد ها دلار ارز به دست ایران رساند وبرنامه های منطقه ای و هسته ای ایران را بیش از پیش فعال کرد.
نکته مهمی که خواستم بر آن مانور دهم این بود که مصر هرگز وارد نظم منطقه ای ایده آل سعودی ها نشد،
در نوشته های بعدی چرایی علل آن را توضیح خواهم داد
ابوقاسم
ابوقاسم
🔸تلاش عربستان بر این بود که نظم منطقه ای ایده آل خود را بر حوزه کشورهای غرب آسیا و فراتر از آن حاکم
🔸مصر و عربستان
عربستان و مصر دو کشور بسیار مهم و تاثیرگذار در جهان عرب هستند.
این موضوع به عوامل مختلفی نظیر جایگاه تاریخی، فرهنگی و دینی و همچنین موقعیت ژئوپلیتیکی این دو کشور باز می گردد.
مصري ها همیشه از دخالت کشورها از جمله عربستان رنج برده و این موضوع تمرکز مصري ها برای بازیابی موقعیت خود در جهان عرب را از بین برد.
مصرِ قوی و منسجم بدون تردید یک تهدید قطعی برای سعودی ها در منطقه است و آن ها تا به الآن مصري ها را از تحولات مهم منطقه و جهان عرب دور نگه داشتند.
مصر از منظر پتانسیل جمعیتی و قدرت نظامی و همچنین پیشینه تاریخی به مراتب از سعودی ها جلو تر اند اما اقتصاد ضعیف و مشکلات ناشی از فقر آن ها را از کنشگری فعالانه تر دور ساخته است
مصري ها نه در جنگ سوریه و نه در جنگ یمن وارد ائتلاف سعودی اماراتی نشدند این موضوع می تواند علل مختلفی داشته باشد
اول اینکه مصري ها برای بازیابی جایگاه واقعی خود در منطقه و همچنین تقویت اقتصاد ضعیف به دنبال سیاست متعادل در منطقه هستند سیاستی که بارها خشم سعودی ها را بر انگیخت
دوم اینکه مصری ها نمی خواهند از عربستان سعودی که صرفا در اقتصاد از آن ها ممتاز اند فرمانبرداری کنند و به اجرای سیاست های عربستان مشغول شوند.
ابوقاسم
🔸ترکیه و روسیه وتعيين اولویت ها
مساله اساسی در سیاست گذاری های یک کشور تعیین اولویت ها و حرکت به سمت تحقق این اولویت ها است.
طبیعتا این اولویت ها بخشی از منافع ملی این کشور را شامل می شوند و نباید از آن کوتاه آمد.
روسیه یا ترکیه هرکدام از منظر منافع خود به تحولات قفقاز می نگرند ودرحال دنبال کردن اولویت های استراتژیک خود در منطقه هستند.
اما مساله مهم این است که روس ها ممکن است با کریدور زنگزور در سیونیک ارمنستان کنار بیایند این کنار آمدن از منظر همان اولویت های راهبردی است که عرض کردم.
روس ها ممکن است با انگیزه های مختلف در مساله قفقاز دخالت نکنند تا روابط دوجانبه با ترکیه برای آن ها حفظ شود، اما این به معنای این نیست که موافق راه اندازی این کریدور باشند و الان بخاطر اولویت دیگری سعی در محول کردن این موضوع به دیگر قدرت های منطقه ای از جمله ایران است.
ترکیه و روسیه همواره از روابط توام با درگیری و همکاری برخوردار بودند، علی رغم اختلافات شدید ترک ها با روسیه در پرونده تحولات شرق مدیترانه يعني سوریه و لیبی و همچنین اختلاف ها در مساله قفقاز و شبه جزیره کریمه و دریای سیاه و جنگ اوکراین اما از روابط اقتصادی بی نظیری برخوردار هستند.
روسیه و ترکیه در زمینه صنعت کشاورزی، گردشگری، هسته ای، انرژی باهم همکاری های زیادی دارند. این تجارت عمدتا به نفع روسیه در جریان است.
تنش ها درحوزه سیاسی و امنیتی و همکاری های وسیع در زمینه اقتصادی نشان از این دارد که هردو کشور با یک نگاه منطقی اولویت های خود را دنبال می کنند.
ترک ها در زمینه تحریم های اروپا بر علیه روسیه مشارکت نکردند، اما در عین حال پهپاد های بیرقدار خود را در اختیار ارتش اوکراین قرار داده اند این مساله نیز نشان از رویکرد های جزیره ای این دوکشور در مسائل مختلف سیاسی، امنیتی و اقتصادی دارد و بخوبی تا به الآن فراز و فرود آن را کنترل کردند.
ترکیه در مسائل مختلفی نظیر سوریه، قفقاز، لیبی و تنش ها با یونان بر سر جزایر و تقسیم ذخایر گازی و جزایر مشغول شده است، حتی برخی تحلیل گران معتقدند که غربی ها به واسطه یونان در صدد گوشمالی ترکیه در سرپیچی از سیاست های ناتو در مساله اوکراین و عدم مشارکت در تحریمها برعلیه روسیه هستند،ایران باید از عدم تمرکز ترکیه در جبهه قفقاز جنوبی استفاده کند و همچنین خلاء حضور روسیه در این جبهه را نیز باید پوشش دهد
ابوقاسم
کلماتی که برای روضه حضرت #زهرا به کار گرفته میشه و اون اشک هایی رو که سرازیر می کنه اونقده حرارت دارن که دل های سرما زده رو تکون بده و بیدارشون کنه.
امشب قرار است واژه ها جان تازه ای به خود بگیرند قرار است همه چیز را شفاف منعکس کنند تا چشمی از بارش جا نماند.
امشب باید بفهمیم کلمات چگونه می خواهند برای حضرت زهرا روضه خوانی کنند؟
امشب باید به کلمات اجازه بدیم که دل ها رو تکون بدن و با ما حرف بزنن، نباید در مقابل آن ها مقاومت کنیم
اجازه بدیم عمیق ترین معانیِ درون خودشون رو به زبون بیارن و بگن توی مدینه چه اتفاقی افتاده؟
تا بفهمیم اینکه فاطمه با اون همه مردونگی به علی گفت شرمنده ات هستم یعنی چه😭
امشب بزاریم کلمات حرف بزنن تا ما رو به آخرین نقطه شرمندگی برسونن که چطور مهاجر و انصار تونستند با رفتن زهرای کبری کنار بیان😭
کلمات این حق رو دارن که بگن سقیفه ای ها فهمیده بودن فاطمه نقطه ضعف(و هم قوت) علی است و با اون کمر علی رو شکستند!!
کلمات باید بگن ولایت مداری زهرا از علی نگذاشت امانت داری علی کامل بشه 😭 وهمین یه عمر شرمندگی برای علي شد.
آه از این کلمات بی پروا که جسورانه آتش خفته در دل را شعله ور می کنند
آه از آتش
آه از مدينه
آه از عرق شرم علی😭
ابوقاسم
ابوقاسم
🔸مصر و عربستان عربستان و مصر دو کشور بسیار مهم و تاثیرگذار در جهان عرب هستند. این موضوع به عوامل م
📌مصر، عربستان و ایران
همان طور که بیان شد افزایش سطح روابط ایران با مصر به تضعیف هژمونی و رویکرد تمامیت خواهی سعودی ها در جهان عرب خواهد شد، برای همین مذاکره احتمالی ایران با مصر که طرفین درحال بستر سازی مقدمات آن هستند سعودی ها را بسیار آزار خواهد داد و نسبت به آن واکنش نشان خواهند داد
مصر جایگاه ایران در تحولات منطقه را پذیرفته و معتقد است تنش سعودی ها با ایران بی نتیجه است و باید سیاست جدیدی میان کشورهای منطقه طرح ریزی شود.
روابط دوطرفه مصر و عربستان نیز از فراز و فرود های زیادی برخوردار است، هرچند سعودی ها به خاطر مشکلاتی که مصر درگیر آن است از جایگاه تاثیر گذار تری در منطقه برخوردار است اما در بسیاری از موضوعات نتوانستند مصر که یکی از کشور های بزرگ و صاحب فرهنگ و تمدن در جهان عرب و منطقه هستند را با خود همراه کنند.
رویکرد مخرب سعودی ها در ترویج تروریسم در منطقه و دخالت های گسترده در سوریه و یمن و عراق باعث شد شاهد رابطه راهبردی میان عربستان و مصر نباشیم و صرفا طرفین به روابط و منافع کوتاه مدت می اندیشند.
مصری ها با افزایش رویکرد تروریسم و وهابیت که یک بازوی قوی برای عربستان جهت نفوذ فرهنگی و سیاسی در کشورهای منطقه است به شدت مخالف اند چراکه آن را مخالف منافع خود و همچنین عاملی برای احیای قدرت اخوانیسم در این کشور می دانند
همین امر منجر به این مساله شد که در تحولات سوریه و عراق وپیدایش داعش کم تر با نام مصر روبه رو می شویم، حتی مناطقی مثل صحرای سینا درگیر حضور گروه های تروریستی نظیر داعش شد.
سعودی ها نتوانستند آنچه را که از نگاه خود تهدید قلمداد می کنند برای مصری ها به یک دغدغه و رویکرد در سیاست خارجی مبدل کنند. این یکی از نقاط اختلافی میان این دو کشور است
ادامه دارد
ابوقاسم
📌کلامی با آقای رئیسی جمهور
در اینکه جناب مستطاب انقلابیِ مردمی هستند و دغدغه حل مشکلات مردم را دارند شکی نیست
در اینکه آقای رییسی جمهور جهاد گرانه در صدد خارج کردن کشور از وضعیت رکود اقتصادی و تورم و انفعال در بازارهای جهانی و منطقه ای هستند نیز ابهام و تردیدی نسبت به آن وجود ندارد.
اما سوال این است که چرا نمی توان تاثیر این دغدغه های مخلصانه و رویکرد های جهادی را بعينه در جامعه دید
قرار نیست مردم از ویژگی ها و اوصاف شخصی رئیس جمهور که قابل احترام است لذت ببرند و به آن اکتفا کنند و برای آن زندگی کنند.
مردم از رئیسی جمهور تحول وعده داده شده در وعده های بی شمار و پر زرق و برق مناظرات انتخاباتی را می خواهند.
مردم انتظار دارند فرشته نجات (ساخته شده در رسانه ها که کارشان دوقطبی سازی جامعه است) برای آن ها کاری کند یا حداقل اگر می شود برای بهتر شدن وضعیت کار نکند
خواسته های مردم از رئیسی جمهور همان وعده هایی است که اندیشکده های پروژه بگیر با وساطت حداد عادل تنظیم کردند و جناب مستطاب مثل بلبل آن ها را می خواند هست.
بدون اینکه به منابع مالی و ارزی وعده ها اندیشیده شود می گفتند حتما می شود.
بله آقای رییسی جمهور بسم الله
نزدیک به دوسال است که ریش و قیچی، گوی و میدان در اختیار شما است
اما همچنان می گویید حتما می شود؟ ماهم می دانیم که حتما می شود اما سوال این است که چرا با گذشت نزدیک به دوسال از دولت فخیمه شما حتما می شود جنبه عملی پیدا نکرد، بلکه وضع بد تر شد، تورم 49 درصد، دلار 42، کاهش سرمایه گذاری خارجی، سبقت گیری رقبای تجاری از ما در بازارهای آسیای مرکزی و غرب آسیا که از قرار معلوم اولویت سیاست تجاری و اقتصادی دولت شما نیز بود مردم را بر این داشت که تصور دیگری درباره فرشته نجات وعده داده شده پیدا کنند.
نمی دانم شاید هم این سوالات را باید از آقای حداد عادل، موحدی کرمانی و علیرضا زاکانی پرسید،
راستی آقای زاکانی گفته بودند بیست درصد مشکلات کشور به تحریم مرتبط است، هشتاد درصد نیز به بی عرضگی، بی فکری و بی غیرتی دولت مردان باز می گردد، نمی دانم نظر آقای زاکانی تغییر کرد یا نه اما حتما شنیدنی خواهد بود.
آقای رییسی جمهور، به غیر از امتیازات شخصی شما نظیر اخلاص، انقلابی گری، روحیه جهادی و مردمی، دولت شما از حیث کار آمدی تفاوت محسوسی با دولت پرزیدنت روحانی ندارد.
آسد ابراهیم عزیز شما دلتان پاک است، با اخلاص هستید، دعا کنید که این مشکلات حتما حل شود.
ابوقاسم
♦️منابع، ژئوپلیتیک،جمعیت و قدرت نظامی از مهم ترین عناصر اثر گذار برای کنشگری یک کشور در منطقه و جهان است.
هریک از ویژگی های فوق از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و می تواند منشاء خلق فرصت ها و روابط راهبردی با سایر کشورها شود.
درد آنجا است علی رغم اینکه کشورمان از این پتانسیل ها وامتیازات برخوردار است اما نتوانسته ایم از این امتیازات برای افزایش تاثیر گذاری خود در معادلات منطقه ای و بین المللی استفاده کنیم.
استفاده هوشمندانه از انرژی و جغرافیای راهبردی به افزایش قدرت برای حل و فصل مشکلات داخلی و همچنین به شخصیت و پرستیژ شما در نظام بین الملل کمک می کند.
چرا کشوری به نام ترکیه که نه نفت دارد و نه گاز باید امن ترین نقطه برای تبدیل شدن به هاب گازی برای انتقال به اروپا شود؟ علي رغم اینکه ایران از موقعیت بهتری برخودار است چرا ما نمی توانیم در این جایگاه قرار داشته باشیم؟
مشتری عمده گاز ایران، سه کشور ترکیه، عراق و ارمنستان هستند که به غیر از ارمنستان ترکیه و عراق بزودی وابستگی خود به انرژی ایران را متوقف خواهند کرد.
کنار گذاشتن گاز ایران از بازار های جهانی صرفا به انفعال و انزوای کشور دامن می زند و البته میدان را برای پیشی گرفتن رقبا ی منطقه ای خالی می کند.
ترکیه میان دو منطقه صاحب بیش ترین عرضه و تقاضا قرار گرفته است ، عرضه از سوی روسیه و کشورهای آسیای مرکزی و آذربایجان و تقاضای کشورهای اروپایی این فرصت را برای ترکیه ایجاد کرد که علی رغم نداشتن منابع گازی و نفتی قابل ملاحظه اما می تواند محلی برای بزرگ ترین توزیع کننده گاز برای اروپا شود.
تبدیل شدن ترکیه به هاب گازی يعني ورود این کشور به معادلات انرژی و افزایش قدرت سیاسی آن ها در منطقه و جهان، آن ها می توانند با یک خط لوله تریلیون ها دلار ثروت را وارد ترکیه کنند.
بعد از روسیه ایران با نزدیک به 34 تریلیون متر مکعب گاز بزرگ ترین ذخایر گازی جهان را در اختیار دارد، انبوه سازی ثروت و منابع طبیعی و ژئوپلیتیک راهبردی و با اهمیت در کنار توانمندی های نظامی زمانی تاثیر گذار خواهد بود که بتوانی با تعریف سیاست حساب شده و هدفمند و با استفاده از این شاخص های قدرت بخش خود را وارد معادلات منطقه ای و بین المللی کنی تا از اثر بخشی بیش تری برخوردار شوی
ابوقاسم
📌انفعال ایران در بازار انرژی / نقش فعالانه ترکیه برای هاب گازی(ق1)
در روزهایی که حوادث بزرگ جهان به مساله انرژی مرتبط شده است، باید دید چه کشوری می تواند مرکز فروش گاز (هاب گازی) برای کشورهای دنیا شود.
رقابت ها بر سر خطوط گازی برای انتقال آن به اروپا افزایش پیدا کرده است
روس ها که بزرگ ترین منابع گازی و همچنین بزرگ ترین صادر کننده گاز به اروپا هستند در جنگ اوکراین حجم زیادی از صادرات خود به اروپا را متوقف کرده اند.
ولادیمیر پوتین پیشنهاد هاب گازی را به صورت رسمی به اردوغان داد تا روس ها به هیچ وجه بازار اروپا را از دست ندهند.
آمریکایی ها اساسا با کلیت این طرح مخالف اند، علت آن همان دلیل مخالفتشان برای عملیاتی شدن نورداستریم 2 بود(استمرار وابستگی اروپا به انرژی روسیه)
آنچه مهم است این است که تا روزهای خودکفایی اروپا نسبت به انرژی چند مسیر برای انتقال گاز به قاره سبز مصور است
مهم نیست این مسیر از کدام کشور عبور کند، مهم این است که شما مرجع اصلی صادرات گاز و توزیع آن به بازار های جهانی باشی و این موضوع نیز با قیمت تعیین شده شما اتفاق بیافتد.
مسیر اول خط لوله روسیه به اروپا است که با چالش های متعددی که به آن اشاره شد روبه رو شد.
مسیر دوم مسیر ترکیه به بلغارستان و صربستان و اروپا است.
ترک ها با چراغ سبز روسیه برای دریافت گاز روسیه و انتقال آن به اروپا و همچنین بهره وری از خط لوله ترانس خزر که گاز آسیای مرکزی را از طریق آذربایجان، تفلیس به شبکه خط لوله ترکیه برای صادرات به اروپا تنها یک گام برای تحقق آن فاصله دارند.
تنها مانع اصلی، آمریکا است، امریکایی ها برای مخالفت خود با این طرح انگیزه های مختلفی می توانند داشته باشند از جمله اینکه آن ها بدنبال قطع کردن وابستگی اروپا به انرژی روسیه هستند، البته انگیزه دیگر آمریکایی ها حمایت از خط لوله شرق مدیترانه (فلسطین اشغالی، مصر، اردن، قبرس، یونان، فرانسه و ایتالیا) است، البته درباره امکان سنجی این خط لوله ابهامات زیادی وجود دارد و ترکیه بخاطر اختلافات ارضی با یونان برسر قبرس و برخی جزایر مخالف سر سخت این خط لوله در شرق مدیترانه محسوب می شود.
ابوقاسم
📌انفعال ایران در بازار انرژی / نقش فعالانه ترکیه برای هاب گازی(ق2)
نکته مهم این است که آمریکایی ها اساسا نگاهشان به طرف ترکی تلقی شریک راهبردی نبوده و نمی توانند برسر آینده نامعلوم و سیاست های این کشور قمار کنند.
ایران با وجود داشتن بزرگ ترین منابع گازی (بعد از روسیه) اما در این رقابت گازی نقش فعالانه ای ایفا نمی کند.
باید اذعان کرد که ترکیه و آذربایجان نقش بسیار فعالانه تری در ترانزیت گاز منطقه دارند، علی رغم اینکه ترکیه که فاقد ذخایر گازی است و آذربایجان نیز از منابع به مراتب محدود تری نسبت به ایران برخوردار هستند اما برای تبدیل شدن به هاب گازی جهت خرید و صادرات آن به اروپا درحال افزایش زیرساخت های اولیه و قدرت چانه زنی خود برای تصاحب بازار های جهانی هستند.
باتوجه به اینکه ترکیه تنها خط لوله ترانس خزر و بخشی از گاز روسیه را دریافت می کند همچنان ایران می تواند با دریافت گاز کشورهای آسیای مرکزی و افزایش تولید گاز خود (البته با تقویت زیر ساخت ها)بازار توزیع انرژی را در دست خود داشته باشد و صرفا برای انتقال آن به اروپا و سایر کشورها حق ترانزیت کشورهای مسیر خطوط لوله گاز را پرداخت کند
یک خط لوله گازی به اروپا برای خارج کردن یک کشور از انزوای جهانی کافی است.
بنظر می رسد مهم ترین عامل برای دور نگه داشتن انرژی ایران از بازار های جهانی خودمان هستیم.
ایران سابقا بدنبال صادرات گاز خود از طریق عراق و روسیه به مدیترانه برای انتقال آن به اروپا بود که به دلایل مختلفی از جمله مقابله آمریکا با این طرح عملیاتی نشد.
ایران برای تبدیل شدن به هاب گازی موانعی بر سر راه دارد، ایمن سازی تجارت کشورهای صاحب انرژی برای ارتباط با ایران و توافق برای کاهش برخی مناقشات سیاسی با اروپا و همچنین تکاپوی ترکیه برای تبدیل شدن به هاب گازی منطقه از جمله موانع پیش روی ایران به حساب می آیند.
ابوقاسم
ما می توانستیم در مقیاسی خارج از محور مقاومت نیز به روابط تجاری و اقتصادی خود با بازیگران منطقه ای و بین المللی فکر کنیم
هرگز بدنبال تخطئه کردن برنامه های پیاده سازی شده محور مقاومت در منطقه نیستم اما متمرکز کردن پروژه های خارجی در این موضوع کار بسیار سطحی و اشتباهی بود.
هرچند محور مقاومت چتر امنیتی و نظامی مناسبی برای توازن قوا و بازدارندگی ایده آل برای ایران به وجود آورد اما باید قبول کنیم که نتوانستیم از فرصت های اقتصادی و تجاری آن استفاده کنیم و همه چیز را به ترکیه واگذار کردیم.
بنابراین ما درباره فرصت های از دست رفته بزرگی صحبت می کنیم که می توانستیم خیلی عقب تر آن ها را آغاز کنیم تا در آنجا نیز از اهرم فشار برخوردار باشیم.
ابوقاسم
ابوقاسم
📌انفعال ایران در بازار انرژی / نقش فعالانه ترکیه برای هاب گازی(ق2) نکته مهم این است که آمریکایی ها
کشورهای آسیای جنوبی به اضافه افغانستان بازار مطمئنی برای گاز روسیه محسوب می شوند.
ایران و روسیه قرارداد گازی 44 میلیارد دلاری منعقد کردند که باید دید جزئیات این قرار داد چگونه خواهد بود اما بنظر می رسد روس ها می توانند سالانه ده میلیارد متر مکعب گاز به ایران صادر کنند تا به بازارهای آسیای جنوبی از جمله هند و پاکستان تزریق شود.
این قرارداد یقینا شامل کشیدن خط لوله گاز از روسیه به ایران و افزایش زیرساخت های داخل کشور برای تولید گاز خواهد بود.
این خط لوله برای تبدیل شدن ایران به هاب گازی منطقه متصور است اما بر سر راه این طرح موانعی وجود دارد
اول اینکه پاکستانی ها بخاطر روابطی که با آمریکا دارند خط لوله صلح که قرار بود گاز ایران را به پاکستان و هند صادر کند را متوقف کرده است
آن ها بدنبال تکمیل خط لوله گازی ترکمنستان _افغانستان_پاکستان و هند هستند تا خودشان صادر کننده اصلی انرژی به هند شوند.
خط لوله تاپی(ترکمنستان، افغانستان، پاکستان و هند) می تواند به خط لوله ترانس خزر(ترکمنستان، آذربایجان، گرجستان، ترکیه و اروپا) متصل شود و شبکه بازار انرژی از آسیای مرکزی تا اروپا را تشکیل دهند.
شاید دولت عمران خان بهترین فرصت برای برداشتن گام بلند جهت خط لوله صلح بود
اینکه تحولات افغانستان چقدر اهمیت داشته و چرا ایران از اهرم فشاری برخوردار نشد اینجا اهمیت پیدا می کند.
دومین مانع این است که واقعیت انکار ناپذیری وجود دارد که علی رغم موقعیت ژئوپلیتیکی ایران و منابعی که در دست دارد کشورهای منطقه خودمان هم(چه رسد به جامعه بین الملل) حاضر به همکاری های بلند مدت و راهبردی با ما نیستند و آن را ریسک بزرگ می دانند
اینکه دیگران بخواهند با چه کشوری ارتباط برقرار کنند تا مورد تحریم و فشار آمریکا قرار نگیرند در حیطه اختیارما نیست.
ابوقاسم
📌چرایی حذف شهید سلیمانی
آمریکایی ها برای اختلال در مسیر حرکت انقلاب اسلامی و محور مقاومت انبوهی از گزینه های حساس و مهم داشتند. اقتصادی، امنیتی و شخصیت های موجود در کشور که هر یک می توانست مورد هدف آن ها قرار بگیرد.
اما می دانستند که باید کدام گزینه را انتخاب کنند تا همه چیز را بهم بریزند
شهید سلیمانی در همه متغیر های منطقه ای و بین المللی حضور فعالانه ای داشت و برای انقلاب اسلامی فرصت های بزرگی را خلق کرد، فرصت هایی که به صورت یکپارچه منافع ملی آمریکا در منطقه غرب آسیا(خاورمیانه) را با تهدید روبه رو ساخت.
اگر بخواهیم بازیگران مهم برای تغییر نظام تک قطبی را شمارش کنیم، چین، روسیه و ایران مهم ترین کشورها برای تحقق این مهم هستند، شهید سلیمانی در منطقه راهبردی خاورمیانه که مهم ترین شبکه ترانزیتی و بزرگ ترین منابع انرژی و راهبردی ترین گذرگاه های آبی در آن قرار دارد بازیگر اصلی این منطقه یعنی آمریکا را تضعیف کرد و آن ها را با تهدید مستقیم روبه رو ساخت.
جمهوری اسلامی در مقیاس توانمندی های منطقه ای و قدرت مانوری که نسبت به چالش های منطقه ای داشت توانست نظام چند قطبی را در منطقه خاورمیانه ترسیم کند.
مغز متفکر این اتفاقات شهید قاسم سلیمانی بود و آمریکایی ها بهترین گزینه را برای حذف انتخاب کردند، گزینه ای که اگر الان بود و شخص دیگری حذف می شد، شاید آمریکایی ها الان در منطقه حضور نداشتند.
آمریکایی ها می دانند که حاج قاسم دقیقا با آن ها چه کرد؟ و حذف حاج قاسم تصمیم ملی آمریکایی ها بود، کاری که ممکن است بزودی با ولادیمیر پوتین انجام دهند.
ابوقاسم
هدایت شده از غرب آسیا
🔸چین در صدر صادرات غیر نفتی ایران
براساس ارزیابی صورت گرفته ارزش صادرات غیر نفتی ایران در مدت زمان مورد بررسی 36 میلیارد و 240 میلیون دلار رسید و بیشترین ارزش صادراتی در این مدت به «چین» اختصاص داشته است.
در مدت زمان مورد بررسی بیشترین میزان صادرات کشور، به مقصد کشورهای «چین» با رقمی بالغ برر 11میلیارد و 500 میلیون دلار بوده و سهم 31.76 درصد از کل ارزش صادرات داشته است. سهم صادرات به «عراق» هم در این مدت 14.46 درصد بوده است؛ مجموع صادرات به این کشور 5 میلیارد و 242 میلیون دلار بوده است.
سومین مقصد صادراتی در نیمه نخست سال جاری «امارات متحد عربی» است که سهمی 12.36 درصد از صادرات را به خود اختصاص داد. صادرات ایران به امارات متحد عربی در این مدت به 4 میلیارد و 481 میلیون دلار رسید. اما سهم «ترکیه» به عنوان چهارمین مقصد صادراتی کشور چند درصد بوده است؟ ارزیابی های صورت گرفته نشان دهنده آن است که 10.5 درصدی از ارزش صادرات در نیمه نخست به ترکیه اختصاص داشت، مجموع صادرات به این کشور 3 میلیارد و 821 میلیون دلار بوده است.
براساس دادههای اعلام شده پنجمین مقصد صادراتی «هند» بوده و این کشور با سهم صادراتی 3.9 درصدی داشت و رقم صادرات ایران به هند به یک میلیارد و 411 میلیون دلار رسید.
وستانیوز(فراخط)
واژه ها در محافل سیاسی در حال تولید گفتمان و فرهنگ هستند.
این کلمات هستند که دنیایی از ذهنیت ها و افکار را شکل می دهند و فرهنگ را در مقیاس کوچک ذهن پدید می آورند.
در این که سید حسن نصرالله شخص دوم محور مقاومت هستند شکی نیست اما بين خلیج و خلیج فارس متغیرهای تاریخی و فرهنگی وجود دارد که باید شخصیت های استراتژيستی نظیر سید حسن نصرالله به آن توجه کنند.
درباره مقتدی صدر به عنوان یک مهره بدون عقبه فکری و بدون سواد تاريخي انتظاری نیست و به صراحت از خلیج عربی صحبت می کند
اما از شخصیت های سرشناس محور مقاومت انتظار داریم نسبت به تفاوت واژه ها که به تفاوت های سیاسی و فرهنگی مرتبط است توجه داشته باشند.
هرچند وقتی مسئولین کشور عرضه استفاده از پهنای خلیج فارس برای منافع تجاری و اقتصادی کشور ندارند و از تبدیل کردن آن به حوزه نفوذ اقتصادی عاجز اند آرام آرام با خلیج عربی هم کنار می آیند.
درد زیاد است...
ابوقاسم
هدایت شده از غرب آسیا
🔸راه اندازی خط کشتی رانی ایران با چین، امارات، برزیل و به زودی با برزیل و قطر
ایران دارای ۲۵۶ فروند کشتی باری میباشد که ۸ فروند از این کشتی هارا در سال ۱۴۰۰ دریافت کرده است و در رده ی ۲۲ جهان قرار دارد.
البته ایران سفارش بیش از 65 کشتی به شرکت های چینی و روسی و همچنین ایرانی داده است
ظرفیت باری کشتی رانی ایران در سال ۱۴۰۱ ۱۹ میلیون ۲۵۱ هزار تن اعلام شده است.
بزرگترین کشتی کانتینری ایران نیز کشتی برزین با ظرفیت ۱۴ هزار کانتینر میباشد.
قرارداد کریدور شمال جنوب فقط ۲۰ میلیون تن بار در ساله دیگه خودتون حساب کتاب کنین فقط همین کریدور چقدر سود داره برای ایران
وستانیوز(فراخط)
ابوقاسم
🔸راه اندازی خط کشتی رانی ایران با چین، امارات، برزیل و به زودی با برزیل و قطر ایران دارای ۲۵۶ فرون
این یکی از مهم ترین قدم های مثبت دولت آقای دکتر رئیسی برای توسعه تجارت دریا پایه هست.
افزایش حمل و نقل دریایی از مهم ترین برنامه های دولت برای حضور فعالانه در کریدور ابریشم و شمال جنوب است که باید مورد توجه بیشتر قرار بگیره
سفارش 65 کشتی جدید به شرکت های داخلی و خارجی برای همین مساله انجام می شود.
اشتباه راهبردی يعني اینکه بیش از 113 فرودگاه توی اقصی نقاط کشور تاسیس کنی، بدون اینک به صرفه های اقتصادی آن برای توسعه کشور اندیشیده بشه و بازهم بدنبال تاسیس فرودگاه های بیشتر باشی
و بجاش خطوط ریلی، حمل و نقل جاده ای و توسعه بنادر را رها کردیم
آثار این اشتباه راهبردی در اینجا مشخص شد بجای اینکه قرارداد راهبردی با چین به سمت و سوی هوشمند سازی شهرها منعطف بشه درصدد توسعه بنادر و خطوط ریلی و جاده ای خواهد شد
ابوقاسم
#معرفی_فیلم
سریال چینی(سال های اشتیاق) درباره ساخت اولین بمب اتم چین
خیلی تعریفش رو شنیدم اما خب نشد پیداش کنم و نگاه کنم
اگه دوستان کسی تونست پیدا کنه واسه منم بفرسته هرچند بخاطر اینکه در پر مشغله ترین روزهای زندگیم هستم بعید می دونم بتونم نگاه کنم.
ابوقاسم