راهبردی که ایران در جنگ فلسطین دنبال می کند از یک منظر قابل تحسین هست، ایران برخلاف پیروزی های رسانه ای و توهماتی که پمپاژ میشود از بلوغ لازم در معادلات میدانی برخوردار است.
بلوغ از آن جهت که محور مقاومت لقمه ها را به اندازه خود بلند کرده است.
یکی از مهم ترین دستاوردهای محور مقاومت این هست که ذهنیت جامعه انقلابی را از دالان آرمان گرایانه و پوپولیستی خارج و یک ادراک واقعی و منطقی درباره توانمندی های مقاومت و اقداماتی که می کند به آن ها منتقل کرد،این خیلی ارزشمند است که مقاومت فرهنگ سازی کرده است و ذهن ها را از انتظارات بسته آزاد کرده است.
استراتژی ایران جنگ نامنظم و دفاع نظامی است،همان طور که سابقا تاکید شد باتوجه به ظرفیت ها و امکاناتی که دشمن در اختیار دارد جنگ مستقیم برای ایران خودکشی قطعی است و فهم این موضوع بسیار مهم است
بنابراین هزینه سازی در میدان های متنوع بهترین انتخاب ایران و محور مقاومت در برابر اسرائیل و آمریکا بود که اتخاذ شد،تمام انتقاداتی که ما به محور مقاومت داریم در اجراء و روش این راهبرد اتخاذی هست.
خب بازدارندگی مقاومت را باید مبتنی بر امکانات و توانمندی ها و راهبردی که دنبال می کند قضاوت و فهم کرد،البته هرچند این راهبرد قابل تحسین هست اما معتقدیم بهتر می شود از این راهبرد که بر هزینه سازی برای دشمن استوار هست استفاده کرد
ابوقاسم
📌تله ایران برای آمریکا در دریای سرخ
مهم ترین دستاورد محور مقاومت در جنگ فلسطین و رژیم صهیونیستی این هست که با قبول هزینه ،آمریکا را وارد درگیری مستقیم با یمن کرده است.
هدف اساسی مهار ماشین نظامی صهیونیست ها در نوار غزه است،راهبرد مقاومت تنش در دریای سرخ بود که با تشدید آن توسط انصارالله، آمریکا وارد شد و این تنش ها به نقطه رضایت بخش یعنی اختلال کامل در کشتیرانی و حمل و نقل دریایی در دریای سرخ رسید.
نتایجی که تنش ها داشته است این هست که آمریکا وارد زد و خوردهای محدود در دریای سرخ شد و باعث شد آمریکا به این اوضاع دامن بزند ،آن ها اعلام کردند که کشتی ها و شرکت های کشتیرانی فعلا مسیر دیگری را برای حمل و نقل دریایی انتخاب کنند.
قطر اعلام کرده است به خاطر تنش های دریای سرخ صادرات گاز ال ان جی به اروپا را متوقف کرده است
تحولات در سومالی و اتیوپی نیز میرود که منجر به افزایش تنش ها در سواحل غربی دریای سرخ شود.
بر اساس گفته رسانه ها جیبوتی با استقرار سامانه های موشکی آمریکا در پایگاه نظامی که آن ها در این کشور دارند مخالفت کرد و خواستار توقف تنش ها در دریای سرخ شده است.مقامات جیبوتی معتقدند تنها راه پایان تنش در دریای سرخ از سوی انصارالله توقف حملات اسرائیل به غزه است و راه دیگری جز این مساله وجود ندارد.
ابوقاسم
هدایت شده از ابوقاسم
مهم
بعد از عملیات غرور آفرین طوفان الاقصی و حملات گسترده رژیم صهیونیستی به نوار غزه مقاومت خود را در عمل انجام شده ای دید که آغاز گز آن بوده است.
با حمایت های سیاسی و نظامی آمریکا،رژیم صهیونیستی هدف خود در غزه را نابودی حماس و کوچ اجباری از غزه اعلام کرد و این چراغ سبز همچنان ادامه دارد و افق روشنی برای کاهش تنش و عقب نشینی اسرائيل از تصمیم حذف حماس دیده نمیشود.
کلان راهبرد محور مقاومت در جنگ با رژیم صهیونیستی، تنش کنترل شده برای رساندن اسرائيل به تصمیم آتش بس هست و این موضوع را ما به راحتی می توانیم در جبهه شمال و کاهش تنش ها در دریای سرخ و همچنین حملات نسبتا ضعیف عراقی ها به پایگاه های آمریکایی در سوریه و عراق ببینیم.
نکته ظریف و حساسی که می خواهم بگویم این هست که بزرگان و طراحان محور مقاومت بر خلاف طوفان الاقصی که بسیار وسیع و گسترده بود و عملا بنیاد و موجودیت رژیم صهیونیستی را به خطر انداخت اما آن ها سایر گروه های مقاومت را از حیث تصمیم گیری ،محدود کردن آتش جنگ و کاهش مانور در میادین درگیری محدود کردند.
به عبارت دیگر اگر طوفان الاقصی و کنشگری جبهه مقاومت در منطقه را به عنوان دو حلقه کوچک و بزرگ حساب کنیم می بینیم تناسبی میان این دو نیست
و این شکافی که در شدت درگیری بین دایره کوچک درگیری یعنی جبهه داخلی فلسطین و جبهه مقاومت که نقش کاور آن را دارد باعث شده هم فشارها از روی حماس برداشته نشود و اسرائیل عقب نشینی نکند و هم اینکه رژیم صهیونیستی از محدوده مشخص و محدود تنش ها با شاخه های مقاومت خیالش راحت است و اقدام به ترور هدفمند، حملات هوایی به سوریه می کند ،آمریکا هم به همین شکل
این عدم تناسب یکی از مهم ترین عوامل عدم توقف فشارها بر حماس و سایر گروه های مقاومت فلسطینی در غزه است که ظاهرا آقایان یا توجهی ندارند یا فعلا به عنوان خیر الموجودین آن را انتخاب کرده اند
ابوقاسم
راه توقف فشارها بر حماس، بازدارندگی مقاومت و تشدید تنش ها بر علیه منافع آمریکا در عرصه کلی منطقه است
📌سیگنال قدرت از تهران
حملات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در قالب یک بازدارندگی اجتناب ناپذیر برای حفظ موازنه و تشدید تنش علیه منافع آمریکا و اسرائیل و تقویت خط مقاومت در منطقه ارزیابی می شود.
🔺عقبه اقدام نظامی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، اشراف اطلاعاتی خیره کننده بر شبکه تروریستی و جاسوسی داعش خراسان،موساد و تحریر الشام در تلتیتا ادلب هست که جای تحسین دارد.
🔺حمله موشکی سپاه پاسداران به پایگاه تروریست های حزب ترکستانی و احتمالا احرار الشام در تلتیتا در پنج کیلومتری مرز ترکیه در واقع پاسخ صریح به اردوغان و الهام علیاف بود که عواقب جابه جایی ترویست ها از خطوط مرزی این دوکشور و ورود به ایران متوجه آن ها خواهد بود.
🔺تلتیتا و پایگاه تروریست های حزب ترکستانی(اویغورهاب چینی)محل آموزش داعش خراسان بوده و تروریست ها بعد از آموزش وارد بدخشان افغانستان می شدند
🔺حزب ترکستانی با حمایت کامل ترکیه و قطر در ادلب سوریه حضور دارند که بیش تر زیرساخت های آن ها با موشک های بالستیک ایران منهدم شده است.
🔺این حملات پیام واضحی برای صهیونیست ها بود که ایران و محور مقاومت برای خفگی امنیتی و ژئوپلیتیکی رژیم صهیونیستی اشراف کامل بر معادلات میدانی دارند
ابوقاسم
📌آینده شناسی منطقه
تحولات منطقه نشان می دهد زنجیره تنش در حال توسعه است و شرایط به پیچیدگی های بی سابقه ای رسیده است.
نقش میانجی ها برای حل و فصل تنش ها در منطقه از حیز انتفاع خارج شده است.
🔺اقدامات جدید ایران و محور مقاومت در دریای سرخ و حملات موشکی به مواضع وابستگان اسرائیل در منطقه اجتناب ناپذیر بود و شرایطی که در منطقه و فلسطین در حال تحقق هست ناچارا برای مقاومت خلق گزینه کرد.
🔥انتهای سناریوی ۷ اکتبر و شرایط سیاسی و امنیتی که در منطقه ایجاد خواهد کرد برای آینده سیاسی و امنیتی منطقه تاریخی خواهد بود
🔺بر این باور هستم که یکی از مهم ترین نتایج تحولات ۷ اکتبر تثبیت جنگ و ناآرامی بلند مدت در منطقه است
بر اساس این منطق ،مقاومت محکوم بر تشدید تنش برای مهار ماشین نظامی صهیونیست ها در غزه بود و الان شاهد این تشدید تنش ها هستیم
🔺آینده شناسی رویدادهای منطقه می گوید تشدید تنش از سوی محور مقاومت و ایران بر عليه صهیونیست ها ضامن امنیت بلند مدت ایران در منطقه و جهان خواهد بود.
🔥پیامدهای درگیری نیابتی ایران و اسرائیل که در منطقه شکل گرفته است منجر به پایداری گزینه جنگ مستقیم رژیم صهیونیستی و ایران در آینده می شود و این جنگ،یقینا گزینه صهیونیست ها خواهد بود و از طرف آن ها گرفته می شود و ظاهرا منطقه در حال گذار از جنگ نیابتی و اصطلاحا شاهد کلیر جنگ نیابتی در منطقه هستیم
جنگ مستقیم رژیم صهیونیستی و ایران ناگزیر خواهد بود و این جنگ مهم ترین و آخرین گزینه صهیونیست ها برای حیات و تثبیت هژمونی خود در منطقه خواهد بود و ما این جنگ را خیلی دور نمی دانیم.
ابوقاسم
📌از ادلب تا تل آویو
بنظر می آید حملات موشکی مقاومت سپاه پاسداران به ادلب سوریه یک اقدام کاملا فنی و مملو از سیگنال های بازدارنده بود که ارتباط مستقیم و عمیقی با تحولات فلسطین و جنگ با اسرائیل دارد.
🔺در واقع سپاه پاسداران با حمله تاریخی به ادلب سوریه که بلند برد ترین حمله موشکی سپاه محسوب می شود در صدد انتقال پیام توان فنی صنعت موشکی و پهپادی ایران بود و طبیعتا دوست و دشمن هرکدام سهم خود را از این اقدام بلند خواهند کرد،این حمله بهترین الگوی معرفی و بازاریابی برای توانمدیهای موشکی و پهپادی ایران بوده است
صهیونیست ها مخاطب اول حمله موشکی به ادلب هستند.
حمله موشکی به ادلب سوریه دور ترین حمله موشکی سپاه محسوب می شود که این به نوبه خود قابل ارزیابی و توجه دقیق هست.
🔺هزار و دویست و سی کیلومتر فاصله سایت موشکی خوزستان تا تلتیتا ادلب بوده است که با موشک خیبر شکن هدف هدف حمله قرار گرفت
🔥فاصله یکی از سایت های موشکی سپاه پاسداران تا تل آویو ۱۲۰۰ کیلومتر است که دقیقا در خط جغرافیای ادلب سوریه قرار دارد
ابوقاسم
📌نیمه پنهان عصبانیت پاکستان/
توافق تاریخی ایران و هند
همان طور که عرض کردم عملیات ۷ اکتبر نتایج تاریخی و سرنوشت سازی را برای بازیگران منطقه ای و جهانی خلق خواهد کرد. نتایجی مملو از دستاورد های تجاری،امنیتی و سیاسی و... که ممکن است برای طرفین تنش ایجاد کند
♨️توافق تاریخی هند و ایران بر سر توسعه بندر چابهار یکی از رویدادهای اساسی دوروز گذشته منطقه آسیای جنوبی و اقیانوس هند هست که به آن پرداخته نشد.
🔺سفر سوبرامانیام جایشانکار وزیر خارجه هند دقیقا در ساعات حملات گسترده مقاومت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به مناطقی در خاک پاکستان یک تقارن اتفاقی نیست.
♨️هندی ها که سه ماه پیش در نشست جی ۲۰ به همراه آمریکا و اسرائیل و عربستان از کریدور عرب مد سخن به میان آوردند با عملیات ۷ اکتبر عملا متوجه عمق چالش های امنیتی و سیاسی بلندمدت در سرزمین فلسطین اشغالی شدند و این مساله را درک کردند که نمی توانند از این طریق به اروپا برسند .
🔺توافق نهایی ایران و هند برای توسعه بندر چابهار و اتصال بمبئی به افغانستان و آسیای مرکزی و همچنین در بلندمدت به اروپا از طریق رشت آستارا جغرافیای تجاری و حمل و نقل منطقه ای را دستخوش تحول می کند و این مهم ترین رویداد پیش بینی شده برای بندر چابهار و کریدور شمال_جنوب خواهد بود
♨️توافق نهایی هند و ایران نتیجه متغیرهای دیکته شده ایران و محور مقاومت به رژیم صهیونیستی و آمریکا از ۷ اکتبر بوده است و بکلی طرح هایی نظیر صلح ابراهام و کریدور عرب مد را تا الان از بین برده است.
توافق راهبردی هند و ایران و طبیعتا افغانستان،به معنای تضعیف مستقیم شرایط اقتصادی و تجاری پاکستان و بندر گوادر ارزیابی می شود،همزمانی حملات موشکی مقاومت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با این رویداد سرنوشت ساز پاکستان را بر این داشت که تمامی روابط و نشست های مهم خود با مقامات ایرانی را به حالت تعلیق در بیاورد.
🔺گذر زمان مشخص می کند که اقدامات مشترک ایران و هند در بندر چابهار و اتصال بمبئی به اوراسیا از خاک ایران و حملات مستقیم ایران به خاک پاکستان که در روزهای حساس انجام شده است نشان دهنده تغییر راهبرد ایران نسبت به پاکستان و اتخاذ راهبرد مشخص در آسیای جنوبی هست یا خیر،باید منتظر تحولات بود
🔺هند جدی ترین دشمن در تاریخ ۷۷ ساله استقلال پاکستان از هند بزرگ است که در موضوعات مختلف امنیتی، خطوط مرزی، جامو و کشمیر و... تنش های عمیق حل نشده دارند
ابوقاسم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تحولات منطقه به زبان ساده😂😂
فقط اون پیرمرده نقش سازمان ملل رو داره 😂
📌چند نکته درباره حمله پاکستان
به ایران
ابتدا این مقدمه مهم را عرض کنم که نیروهای مسلح ابزار سیاست خارجی کشورها هستند ،نظامی ها جایگاه سیاست گذاری ندارند، این قانون درباره پاکستان صدق نمی کند،پاکستان در خدمت ارتش این کشور قرار دارد.
🔺ارتش ملی پاکستان بر اساس تصمیم ملی اتخاذ شده در اسلام آباد به صورت رسمی نقاطی در عمق چند کیلومتری ایران را هدف حمله قرار داد و مسئولیت آن را برعهده گرفت و تمامیت ارضی ایران را نقض کرد
🔥تلافی پاکستان یک راهبرد اجتناب ناپذیر برای آن ها بود آن ها معتقدند حمله موشکی و پهپادی ایران بازدارندگی استراتژیک پاکستان در منطقه آسیای جنوبی را تضعیف کرده است.
حملات پاکستان برای استقرار بازدارندگی خود در مقابل هند که رقیب سنتی پاکستان هست ارزیابی می شود.
🔺نکته مهمی که باید به آن توجه کنیم این هست که قدرت بازدارنده به معنای اقدام راهبردی برای مهار تهدید و خطراتی که امنیت ملی را به خطر می اندازد هست،حال ممکن است کشوری به خاطر ضعف قدرت نتواند به شما پاسخ دهد و یک کشور دیگر پاسخ دهد.
🔺نکته اساسی اقدام ایران برای تامین امنیت ملی است که ریسک دریافت پاسخ و تشدید تنش با کشوری که صاحب کلاهک اتمی هست را قبول کرده است
🔥ما اقدام ایران نسبت به پاکستان را مبتنی بر پرداخت هزینه محدود برای توسعه و تثبیت بازدارندگی منطقه ای و بین المللی ارزیابی می کنیم.
🔺ایران دقیقا این استراتژی را در جنگ نیابتی خود با آمریکا و اسرائیل دنبال کرده و می کند ،تضعیف تدریجی بازدارندگی آمریکا و اسرائیل از اقدامات محور مقاومت در منطقه است و طبیعتا با تخمین و فاکتور پرداخت هزینه های آن ،منجر به تقویت بازدارندگی ایران در منطقه و جهان و شده است.
🔥درگیری پاکستان و ایران تجربه جدیدی در منطقه برای گشایش گزینه های جدید و بازدارنده بود که نتایج قطعی برای مبارزه با تروریسم و اندیشه به تعمیق روابط خود با تهران به عنوان یک ضرورت راهبردی برای پاکستان خواهد داشت.
🔺سرمچار به تروریست های بلوچ اطلاق می شود،تروریست هایی که تحت عنوان مزاران نیز فعالیت می کنند
مچار در زبان بلوچ به معنای (نگاه نکن) است و سرمچار به کسی می گویند که در راه رسیدن به قدرت پروای سر خود را ندارد و نمی اندیشد
پاکستان با نامگذاری فارسی عملیات مرگ بر سرمچار سیگنال مورد نظر خود را به تهران منتقل کرده است.
سناریوی پیش روی ایران و پاکستان مشخص است کنترل تنش و بازگشت به کانال سیاسی یا توسعه تنش.
ابوقاسم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این وزیر محترم کشور هست،با گذشت نصف روز از عملیات پاکستان در سراوان هنوز نمیخواد قبول کنه که پاکستان به خاک ایران عملیات نظامی انجام داد.
این درحالی است که وزارت خارجه کاردار پاکستان رو احضار کرده و اقدام پاکستان رو به شدت محکوم کردند
نکته دیگه اینه مقامات برای تقلیل حملات می گویند اتباع بیگانه کشته شدند،اتباع بیگانه ای که شما به آن ها اجازه ورود دادید و در خاک شما سکونت یافتند و بعضی از آن ها در روستاهای سیستان و بلوچستان اسکان پنجاه ساله دارند شهروند شما هستند و در خاک شما هدف قرار گرفته اند
از نظر اسلامی امنیت این افراد برعهده شماست،قرار نیست برای تقلیل حمله پاکستان به مردم و اتباع توهین کنید و حتی بیخیال احکام اسلامی شوید.
اینگونه موضعگیری ها از سوی مقامات جمهوری اسلامی بسیار سخیف و زننده است و تداعی کننده مسائل تلخی است
اتباع غیر ایرانی؟یا ایرانی هایی که شناسنامه ندارند؟
ابوقاسم
فکر می کنم برای اینکه تصور دقیقی از شرایطی که در مرزهای مشترک پاکستان و افغانستان و ایران و به صورت گسترده تاریخچه شکل گیری تروریسم در جهان داشته باشیم باید از دریچه تاریخ به مسائل نگاه کنیم
اگر حوصله می کنید تاریخچه The great game و رقابت شوروی و بریتانیا در آسیای میانه و کشورهای آسیای جنوبی را بخوانید
و البته تاریخچه ورود کمونیسم و شوروی به افغانستان بعد از شکست بریتانیا از قبائل افغانستانی بسیار مهم است که باید به آن رسیدگی کنید
بخش مهم ماجرا که شکل گیری تروریسم جهانی از این جا شروع شد شکل گیری ائتلاف عربی و آمریکا و اسرائیل و بریتانیا با پاکستان و تشکیل ارتش بین المللی تحت عنوان افغان العرب برای مبارزه بر علیه شوروی در افغانستان هست که باید عمیقا به آن پرداخته شود.
از چندین ملیت مختلف از جمله عرب ازبک،تاجیک،ایغور،پشتو،قزاق،چچن،بلوچ و... (که هرکدام الان شبکه تروریستی خاص خود را دارند)وارد مراکز آموزشی مرز رها شده دیوراند پاکستان و افغانستان شدند تا بعد از آموزش به مبارزه با شوروی بپردازند
ملاعمر موسس طالبان،عبدالله عزام اولین رهبر افغان العرب (که توسط استخبارات سعودی و با همکاری اسرائیل به همراه فرزندانش در پیشاور کشته شد،او از موسسین جنبش حماس نیز محسوب می شود) ،اسامه بن لادن جانشین عبدالله عزام در افغان العرب و بنیان گذارالقاعده ،احمد شاه مسعود، جلال الدین حقانی(بنیان گذار شبکه حقانی که الان در ذیل طالبان هستند، البته طالبان در ذیل آن ها هستند) گلبدین حکمتیار ،ابومصعب الزرقاوی مسئول القاعده در عراق و البته بنیان گذار داعش و...از افراد موثر در افغان العرب بودند که منشاء شکل گیری القاعده ،طالبان و داعش و سایر گروه های تروریستی با ملیت های متعدد شدند.
برای کسانی که بدنبال جریان شناسی عمیق تروریسم در دنیا هستند خواندن تاریخ افغانستان به ویژه جنگ با شوروی بسیار ضروری است.
ابوقاسم
هدایت شده از غرب آسیا
📌گونه شناسی گروهک های تروریستی ( افغانستان و پاکستان)
قسمت اول
باراک اوباما رییس جمهور اسبق آمریکا در یکی از صحبت های خود گفته بود که پاکستان و افغانستان خطرناک ترین منطقه در جهان هستند
شاید اوباما تنهاحرف حسابی که در دنیای سیاسی اش زده بود همین بود، مناطق وسیعی از استان های مرزی پاکستان با افغانستان (مرز دیوراند) و بسیاری از نقاط افغانستان خاستگاه طیف زیادی از گروهک های رادیکال با گرایش های سلفی و افراطی و فاشیستی است، گستردگی جریان های رادیکال در این دوکشور دلایل مختلف جامعه شناختی و اقلیمی دارد، اداره ی خودمختار مناطق هفتگانه در پاکستان به خاطر حفظ ساختارهای قبیله ای و عدم قبول حاکمیت این کشور یکی از عوامل ایجاد محیط امن برای گسترش گروهک های رادیکال در نوار مرزی دیوراند است البته پاکستان از اوصاع نابسامان خط دیوراند برای تنش ها در کشمیر (سپاه جیش محمد) و صادرات مواد مخدر به کشورهای جهان استفاده می کند.
ابوقاسم
هدایت شده از غرب آسیا
📌گونه شناسی گروهک های تروریستی (افغانستان و پاکستان)
قسمت دوم
♦️گروه تروریستی جنبش اسلامی ازبکستان: دفتر رسمی این گروهک در سرحدشمالی پاکستان است، این گروه در سال 1998 توسط جمعه نمنگانی و طاهر یولداشف و باانگیزه ی تشکیل حکومت خلافتی اسلامی در ازبکستان تاسیس شده است.
♦️گروه تروریستی حزب ترکستان شرقی(ETIP) :این گروهک در شمال شرقی افغانستان، ایالت خودمختار سین کیانگ در چین (ایغورها) فعالیت های افراطی گرایانه ی زیادی را انجام می دهد.
این گروهک تروریستی در سوریه و روسیه (مناطقی از قفقاز روسیه ) نیز فعالیت های محدودی داشته است این گروهک هم قصد تشکیل کشور ترکستان شرقی و جداسازی سین کیانگ از چین را دارد
♦️حزب نهضت اسلامی تاجیکستان: این جریان تندرو هم اکنون با نام و عنوان طالبان تعدادی از شهرهای ولایت بدخشان افغانستان در مرز با تاجیکستان را در اختیار دارد، گرایشات آن ها به طالبان و حزب التحریر بسیار نزدیک است، حزب نهضت اسلامی تاجیکستان با داشتن انگیزه ی تشکیل حکومت اسلامی خلافتی مخالف حکومت امامعلی رحمان هستند، این گروه در مناطق زیادی از نقاط مرزی افغانستان و بدخشان افغانستان فعالیت می کنند. رهبر این گروه اقای محی الدین کبیری در یکی از نشست های وحدت اسلامی تهران با مقام معظم رهبری دیدار کرده بود که با واکنش شدید حکومت تاجیکستان و احضار سفیر کشورمان برای ارائه ی توضیحات مواجه شد.
♦️گروه ترویستی حزب التحریر : این گروهک تروریستی در سال1953 میلادی توسط شیخ تقی الدین النبهانی فلسطینی الاصل و دانش آموخته ی دانشگاه الازهر مصر تاسیس شد و در سال 2003 در افغانستان فعالیت های خود را آغاز کرده است.
حوزه ی فعالیت این گروهک تروریستی در افغانستان است، علی رغم ناشناخته بودن این گروه اما از نیروها و شبکه های گسترده ای در ولایت های افغانستان برخوردار هستند
این گروهک در جمهوری تاتارستان و چچن روسیه شعبه های مستقلی را تاسیس و درحال فعالیت هستند، انگیزه اصلی این گروهک تشکیل حکومت اسلامی خلافتی در افغانستان و سایر کشورهای اسلامی است.عمده فعالیت این گروه در قفقازشمالی ، تاتارستان و سایر کشورهای آسیای مرکزی است.
رهبر کنونی این حزب شیخ عطاء بن خلیل أبو الرشته است.
♦️سپاه صحابه :یکی از گروهک های تروریستی ضد شیعه در پاکستان است،
این گروهک در تصرف افغانستان در سال 1996 توسط طالبان مشارکت داشته است گروه تروریستی جهنگوی پاکستان از دل سپاه صحابه درآمد. این دوگروهک در پاکستان و افغانستان فعالیت می کنند.
♦️جیش محمد: جالب است بدانید مسعود اظهر موسس گروهک تروریستی جیش محمد سابقا عضوی از حرکة الانصار طالبان بوده و بعد از اینکه پلیس هند وی را در کشمیر بازداشت کرد نیروهای حرکه انصار طالبان افغانستان با ربایش یک هواپیمای مسافربری هندوستان خواستار آزادی مسعود اظهر شدند، بعد از آزادی مسعود، وی با دعوت طالبان وارد مناطق مرزی پاکستان می شود و گروهک جیش محمد را تاسیس می کند عمده فعالیت این گروهک، گسترش افراطی گری و عملیات های تروریستی در جامو و کشمیر هند هست.
♦️لشکر طیبه: یکی از گروهک های تروریستی است، مقر اصلی این گروهک در ایالت پنجاب پاکستان، کشمیر ومناطقی در افغانستان می باشد.
این گروهک در سال1990 توسط حافظ محمد سعید تاسیس شد، این گروهک و گروه جیش محمد ارتباط عمیقی با آی اس آی پاکستان دارند
♦️شبکه ی حقانی : یک جریان اسلامگرای سنی مذهب باگرایشات افراطی است، این گروهک در سال 1980 در وزیرستان شمالی پاکستان تاسیس شد، این گروهک از قدرت گسترده ای در افغانستان برخوردار است
حقانی ها بعد از تاسیس طالبان به طالبان پیوستند این شاخه هم اکنون قدرتمند ترین شبکه در ساختار تصمیم گیر و تصمیم ساز طالبان به حساب می آیند.
♦️القاعده، داعش خراسانی و طالبان از دیگر گروهک های مطرح در افغانستان هستند که به اندازه ی کافی اطلاعات لازم درباره ی این سه گروه داده شده است.
ابوقاسم
هدایت شده از غرب آسیا
🔴✅عبدالله عزام کیست؟
کم و بیش نام آقای عبدالله عزام را به عنوان شخص تاثیرگذار در شکل گیری القاعده شنیده اید.
عبدالله عزام در سال 1941 میلادی در شهر جنین فلسطین به دنیا آمد، عبدالله از جنین به کویت و اردن مهاجرت کرد، وی تحصیلات ابتدایی خود را در عمان گذراند
سال1964 عبدالله مدرک کارشناسی خود را از دانشکده الهیات دانشگاه دمشق اخذ کرد، عزام بعد از عضو شدن در جنبش اخوان المسلمین در سال 1973 دکترای حقوق اسلامی خود را از الازهر مصر دریافت کرد.
به گفته ی برخی محققین، عبدالله عزام در جنگ شش روزه ی اعراب و رژیم صهیونیستی شرکت کرده بود.
سال1981 اردن عبدالله عزام را به خاطر رفتار های تند و افراطی از این کشور اخراج کرد، عبدالله وارد عربستان می شود و در دانشگاه ملک عبدالعزیز مشغول تدریس شد.
دیری نپایید که باتصمیم حکام سعودی برای تبلیغ گرایشات سلفی گری و رویکردهای جهادی در پاکستان عبدالله عازم اسلام آباد می شود و در دانشگاه این کشور مشغول تدریس شد.
عبدالله خیلی زود با رهبران جهادی افغانستانی مقیم پاکستان آشنا شد، همین امر باعث شد عبدالله به رویکرد های جهاد عملی سوق پیدا کند واز تدریس در دانشگاه فاصله بگیرد.
(نهایتا با سیاست های تنظیم شده از جانب سعودی ها وی رهبر افغان العرب شد. افغان العرب به مجموعه ای از نیروهای اعزام شده از کشورهای اسلامی، عربی اطلاق می شود که با مدیریت و برنامه ریزی مستقیم مثلث سعودی، پاکستان و امریکا برای مقابله با شوروی در افغانستان به استان های مرزی پاکستان اعزام شدند.)
عبدالله عزام دفتر مکتب الخدمات را برای افغان العرب در ارباب رود پیشاور پاکستان تاسیس کرد و پیوسته نیروهای زیادی را تربیت و عازم افغانستان می کرد.
برخی عبدالله عزام را مغز متفکر جریان های مبارز در افغانستان معرفی کردند.
اسامه بن لادن هرچه بود نقش نوچه ی عبدالله عزام را بازی می کرد عبدالله که به عنوان یکی از افراد موثر در تاسیس جنبش حماس فلسطین نیز نقش داشته توانسته بود بیش از صد هزار نیرو از بیش از چهل کشور جهان را برای مقابله با شوروی تربیت و به افغانستان اعزام کند.
موساد پالس ناراحتی خود از رهبری عبدالله عزام بر افغان العرب را به خاطر روابط با حماس به آمریکا و آمریکا نیز به عربستان ارسال می کند.
اینگونه شده که اسامه بن لادن سعودی الاصل توسط ترکی الفیصل رییس استخبارات عربستان به پاکستان برده می شود و به مقامات پاکستانی و مجاهدین مهاجر افغان العرب معرفی می شود.
اسامه و بسیاری از نیروهای افغان العرب به صورت سازماندهی شده سعی در تضعیف موقعیت و محبوبیت زیاد عبدالله عزام در میان مجاهدین داشتند،نهایتا در سال 1987 و دریک انتخابات داخلی اسامه رهبری افغان العرب را به عهده می گیرد، جالب اینجا است که دقیقا دوسال بعد و در تاریخ 24 نوامبر 1989 عبدالله عزام و دوپسرش محمد و ابراهیم در شهر پیشاور پاکستان به قتل می رسند، انگشت اتهام ترور عبدالله عزام به سمت اسامه بن لادن و نزدیکان وی است، عبدالله عزام همواره با صرف هزینه های مجاهدین برای عملیات های انتحاری مخالفت می کرد و از پول هایی که توسط سازمان های جاسوسی و امنیتی کشورهای حامی به خوبی امانت داری می کرد که این مساله چندان به مذاق اسامه خوش نیامده بود...
عبدالله عزام شاید در شکل گیری نیروی انسانی افغان العرب نقش اساسی داشت اما ابتکار جریان القاعده توسط اسامه و برنامه ریزی استخبارات عربستان سعودی عملیاتی شده بود.
ابوقاسم
هدایت شده از غرب آسیا
بعد از حذف عبدالله عزام، اسامه بن لادن مکتب الخدمات را منحل و به جای آن انصار المجاهدین را تاسیس کرد
اسامه در سال1988 به اتفاق تعدادی از نیروهای خود از جمله ابومصعب الزرقاوی(که بعد ها رییس القاعده در عراق شده بود) قاعدة الجهاد را ایجاد کرد
در سال1988 و با اخراج شوروی از افغانستان و سرنگونی دولت کمونیستی نجیب الله در سال1992 جریان های جهادی برای تشکیل دولت مستقل، در شهر پیشاور پاکستان گرد هم آمدند اما اختلافات برسر کم و کیف شکل گیری حکومت و سهم جریان های مختلف اجازه ی رسیدن به یک راه حل برای شکل گیری دولت در افغانستان را نداد. (در آن زمان صبغة الله مجددی برای دوماه مسئول حکومت انتقالی بود)
گروه های مختلف افغان العرب که ماموریت خود را پایان یافته می دیدند به کشورهای خود نظیر تاجیکستان، چچن، ازبکستان، چین، ترکمنستان، جمهوری آذربایجان و... بازگشتند (این گروه های تروریستی که این روزها در این کشورها می بینید از همان گماش اند) تعداد زیادی از جهادی های افغان العرب در افغانستان ماندند تا اینکه آمریکا وجود قاعدة العرب یا همان القاعده و افزایش چشم گیر قدرت آن ها را خلاف منافع خود دید و دستور بازداشت سران این گروه را صادر کرد.
اسامه بن لادن و تعدادی از فرماندهان وی که شرایط را به نفع خود نمی دیدند در سال1991 و با دعوت حسن الترابی رهبر کشور سودان عازم این کشور شدند.
در سال1994 و با شکل گیری جریان طالبان و افزایش قدرت جغرافیایی این گروه در افغانستان، ملامحمدعمر رهبر طالبان که ارتباط صمیمی با اسامه بن لادن داشت از وی و همراهانش در سودان دعوت کرد که مجددا به افغانستان مهاجرت کنند، ملاعمر حفاظت از جان اسامه را ضمانت کرد، با ورود مجدد اسامه بن لادن به افغانستان، تشکیلات القاعده مجدادا جان تازه ای گرفت، آن ها به صورت آزادانه و در مناطق تحت اختیار طالبان به فعالیت و جذب نیرو پرداختند.
یکی از رهبران طالبان درباره ی اسامه بن لادن این چنین می گوید: ای شیخ سرزمین ما سرزمین الله بوده و جهاد ما جهاد مسلمانان و تو اکنون میان خانواده و قوم خودت هستی و خاکی را که تو روی آن قدم می زنی متبرک می دانیم.
در حمله ی تاریخی طالبان به جبهه ی شمال نیروهای القاعده مشارکت چشم گیری داشتند و برخی محققین معتقدند که پیروزی های طالبان در جبهه ی شمال به خاطر نیروهای زبده و جنگجوی القاعده بود.
ابوقاسم
📌پدافند هوایی و حملات پاکستان
سیستم پدافندی کشورها با خط دهی سیاستمداران فعال می شود.
🔥این سیاستمداران هستند که تعیین می کنند پدافند چه تصمیمی را باید بگیرد.
تصميم مقامات ارشد هم برآیندی از پیچیدگی های امنیتی و سیاسی تعیین کننده است.
🔺آن ها به انتهای ماجرا می اندیشند که فعال شدن پدافند قرار است چه شرایطی را ایجاد کند و آن شرایط برای کشور چه پیامدهایی خواهد داشت
🔺سیگنال مورد نظر ایران به پاکستان منتقل شد،اصطلاحا سیلی اول رو هرکی زد برد.
🔥حمله مستقیم به پاکستان یعنی بازدارندگی این کشور از حیث ادراکی در ذهنیت ایرانی ها از بین رفته است برای همین ایرانی ها تصمیم به این اقدام گرفته اند.
البته ایران هرگز بدنبال استقرار تنش با پاکستان نبود.
⚠️فعال شدن پدافند مستقر در جنوب شرق کشور و رهگیری راکت های شبه بالستیک پاکستان منجر به تکرار حملات پاکستان می شد و عملا تنش ها به نقاط حساس و استفاده از تسلیحات وسیع تر برای اصابت اهداف پیش بینی شده می رفت و این رفت و برگشت ها گام جدی برای تشدید تنش میان ایران و پاکستان می شد
🔺بنابراین فعال شدن سیستم پدافندی منتج به تشدید تنش با پاکستان می شد،مساله ای که اساسا ایران در این مرحله به آن نیازی نداشت.
🔥نکته اساسی این هست که پاکستانی ها از عدم پیش بینی حمله ناگهانی ایران رنج می برند و آن ها برای شکست اطلاعاتی خود از ایران پاسخ متقابلی در دست ندارند.
حمله به رفیق قدیمی ضروری بود تا ذهنیت جدیدی در مقامات پاکستان شکل بگیرد
🔺توپ در میدان پاکستان است،آن ها بخوبی می دانند که اگر شرایط تغییر نکند ایران مصمم به تکرار حملات به پاکستان است ،آن ها برای جلوگیری از تکرار این شرایط ،گزینه تشدید تنش را انتخاب نکردند و طبیعتا به تعمیق روابط تجاری و اقتصادی و مبارزه جدی تر با تروریسم می اندیشند.
ابوقاسم
نکته ضروری برای فهم تحولات سرنوشت ساز و تاریخی در حال وقوع ، اینه که متوجه شویم نتیجه این تحولات منتج به خلق آينده جدید و نظم نوین است
برای درک این مساله باید سمت و سوی معماری کلی جهان که در انحصار غرب و آمریکا هست را فهم کنیم و بدانیم این معماری در چه شرایطی قرار دارد که نگرانی جدی برای آن دارند
معماری یکپارچه سیاسی ،امنیتی، اطلاعاتی ،نظامی،اقتصادی،استعمار ژئوپولتیکی و بسیاری از المان های موثر دیگر که در جهان حاکم است و غربی ها در صدد حفظ آن هستند برای استمرار اهداف مهندسی شده انحصار و استعمار شکل گرفته است و این معماری در حال بروزرسانی توسط غربی ها است.
معماری آمریکا و سیستم منظمی که ایجاد کرده اند تا هژمونی خود را تثبیت کنند با چالش های عمیق و جدی قدرت های جهانی و منطقه ای روبه رو شده است.
خیلی نمیخواهم توضیح بدهم و از این مساله عبور می کنم
بخشی از المان های قدرت نظیر اقتصاد و امنیت منطقه ای و جهانی و بلوک بندی های سیاسی و مدیریت بازارهای جهانی از انحصار آمریکا و غرب خارج شده است و رقبای شرقی به شرایط نزدیک به آمریکا رسیده اند
جنگ سرد واقعیت انکارناپذیر معاصر است و درگیری های بوجود آمده در اوکراین و فلسطین و احتمالا در تایوان خروجی های غیر قابل کنترل جنگ سرد میان بلوک شرق و غرب تفسیر می شود
ابوقاسم