#نامدارانایراک رسید.
این کتاب شامل کاملترین فهرست شخصیتهای تاریخساز، علمای دینی، نویسندگان و پژوهشگران، شاعران، وزرا، حکام، خوشنویسان، طبیبان، کارآفرینان، نقاشان، اهالی موسیقی، سینماگران، کنشگران و قهرمانان ورزشی استان مرکزی با ۲۸۵۴ نفر از دوره باستان تاکنون است.
علاقهمندان میتوانند ضمن ارسال فیش واریزی ۶۵۰ هزارتومان بههمراه نشانی دقیق پستی به #ایتا #تلگرام یا #واتساپِ نویسنده (ابوالفضل عباسیبانی) به شماره ۰۹۱۸۳۶۲۹۴۶۴ برای سفارش و دریافت کتاب اقدام نمایند و در اراک نیز بوسیله پیک ارسال میگردد.
شماره کارت👇
6063731159474122
مرکز توزیع: اراک خ شهیدبهشتی پاساژ ساسان کتابفروشی طلوع
https://t.me/MAHDEMAFAKHER
#نامدارانایراک با یادداشت پروفسور سیدحسن امین به چاپ رسید.
این کتاب شامل کاملترین فهرست شخصیتهای تاریخساز، علمای دینی، نویسندگان و پژوهشگران، شاعران، وزرا، حکام، خوشنویسان، طبیبان، کارآفرینان، نقاشان، اهالی موسیقی، سینماگران، کنشگران و قهرمانان ورزشی استان مرکزی با ۲۸۵۴ نفر از دوره باستان تاکنون است.
علاقهمندان میتوانند ضمن ارسال فیش واریزی ۶۵۰ هزارتومان بههمراه نشانی دقیق پستی به #ایتا #تلگرام یا #واتساپِ نویسنده (ابوالفضل عباسیبانی) به شماره ۰۹۱۸۳۶۲۹۴۶۴ برای سفارش و دریافت کتاب اقدام نمایند و در اراک نیز بوسیله پیک ارسال میگردد.
شماره کارت👇
6063731159474122
مرکز توزیع: اراک خ شهیدبهشتی پاساژ ساسان کتابفروشی طلوع
https://t.me/MAHDEMAFAKHER
از آگاهی تا خردمندی
نادرشاهافشار
ابوالفضل عباسیبانی- ۲۹ اسفند ۱۴۰۲
آخرین روز اسفند ۴۰۲ را در آرامگاه نادرشاه افشار هستیم، نادری که آبروی ایران را در جهان دوباره خرید و بعد از آن اگرچه صفویه را داریم اما این کجا و آن کجا!
این روزها خبر آیتاله صدیقی و جعل امضایش را داریم که افزایش ۲۲ درصدی سطح دستمزد کارگری را حسابی کمرنگ کرده!
آرامگاه نادری در این آخرین روز زمستان پذیرای گردشگرانی است که به ایرانی بودن خود میبالند و به چنین پادشاهی افتخار میکنند. خانوادهای با زبان ترکی از وزیر کار فعلی که گویی دشمنی دیرینه با کار و تولید و کارگر دارد حسابی انتقاد که نه به باد ناسزا گرفته و به لهجهای شیرین میگوید: اگر دستم به این وزیر میرسید با همین تبرزین نادر از وسط به دونیمهاش میکردم و... و وقتی حضور مرا که غرق صحبتهایش بودم متوجه شد به فارسی همان جملات را با تاکید بیشتر تکرار کرد. و ادامه داد: "اینها متوجه نیستند از کجا میخورند، فکر میکنند چون پول یامفت نفت دارند هر غلطی میتوانند بکنند و نمیدانند اگر کارگران این سرداران تولید و سازندگی نباشند الف و گافشان قاطی میشد! صدیقی و مرتضوی و مخبر و... سواد که ندارند این پول نفتی که افتخار میکنند در دوران تحریم بیشتر از گذشته میفروشند، چون سازوکار درست مالی ندارد صرف دغلدزدی خود و انگلزادگانشان میشود و مباد روزی کارگران اراده کنند که به حقشان آنگونه که پیامبر اسلام فرموده برسند و..."
در اینجا از سوی خانواده فراخوانده شدم که بروم و به سخنان راهنمایی که از افتخارات نادرشاه افشار میگفت گوش دهم و من هم مانند همیشه چشمی گفتم و رفتم و همه مدت شنیدم و گریستم!
البته شاید بدنباشه حقوق وزرا، مدیران، مسوولان و... برابر با متوسط دریافتی جامعه هدفش باشد! مثلا من از سازوکار مدیریتی کشور خبر ندارم!
#آگاهی، سرآغاز خردمندی است.
https://zil.ink/abolfazlabbasibani
شادباش نوروزی
از همه دوستان ارجمندی که لطف کردند و برایم پیام تبریک فرستادند و همه آنهایی که وظیفه من هست پیام نوروزی برایشان هدیه کنم، تقاضا میکنم این نوشته مرا بهعنوان پیام تبریک نوروزی بپذیرند:
ایران عزیز روزهای تلخ و شیرین بسیاری از سر گذرانده و همه دشمنان گذشتهو اکنونش آمدند تا ایران نباشد ولی آنچه ایران را ایران نگه داشته چندین مولفه مهم است که #زبانفارسی #شاهنامهفردوسی #فرهنگاصیلایرانی و سرآمد همه این مولفهها که در ذیل فرهنگ تعریف میشود #نوروزباستانی است.
#نوروز اگر چه یک فرهنگ، آیین و یک روز خاص ایرانی است و #روزِ #نو شناخته میشود ولی قدمتی دارد به دیرینگی هزاران ساله ایران بزرگ و همین دیرینگی است که در قامت تازگی، همهساله جشن گرفته میشود که در مقام تحلیل میتوان گفت این روز بیتردید یکی از دلایل ماندگاری ایران در برابر اینهمه یورش بیگانگان بوده ولی آنچه مانده و ماندنی است #ایران بوده و هست و خواهد بود و به گفته استاد بیبدیل پرویز ناتلخانلری: نوروز یکی از نشانههای ملیت ماست و نوروز یکی از روزهای تجلّی روح ایرانی است.
این روز بزرگ را به همه ایران و ایران دوستان نازنین از بنِ جان شادباش میگویم و باز نوید و اطمینان میدهم که: #ایرانبوده،هستوخواهدبود.
🌷هر روزتان نوروز/نوروزتان پیروز🌷
ابوالفضل عباسیبانی-۱ فروردین ۱۴۰۳
مشهد مقدس
https://zil.ink/abolfazlabbasibani
ایراک (اراکبزرگ)
ابوالفضلعباسیبانی - ۹ دیماه ۱۳۹۸
در گردآوری وتدوین کتاب «از ایراک تا اراک» از منابع بسیاری بهره بردهام ولی شاید اصلیترین منبع مورد استفاده و یا کتابی که انگیزه نوشتن تاریخ اراک را به من هدیه نمود "تاریخ اراک" نوشته پدر تاریخ اراکِ(بزرگ)، زنده نام استاد ابراهیم دهگان میباشد که مورد وثوق بسیاری از دانشمندان برجسته از جمله عباس اقبال آشتیانی، حبیب یغمائی، ایرج افشار، باستانیِ پاریزی، کیکاووس جهانداری، ضیاالدین سجادی، عبدالعظیم قریب، منوچهر ستوده، فریدون آدمیت، محمد محیط طباطبائی و هیوبرت دارک آلمانی بوده که همگی دیدارها و مکاتباتی با استاد دهگان داشتهاند.
استاد دکتر محمد استعلامی نویسنده و پژوهشگر برجسته کشورمان درباره استادِ همشهریاش زندهنام دهگان، در شماره ۱۰ فصلنامه رازان مینویسد:
..دهگان از نوادر روزگار است و علیاصغر حکمت وزیر معارف کابینه فروغی، در سفری به شهر اراک به مرتبه دانشِ دهگان توجه یافته و پای صحبت او نشسته و یک دوره "فرهنگِ جغرافیاییِ ایران" را بهاو هدیه نموده و براین باور است اگر عمر پربار استاد ایرج افشار چند سالی بیشتر دوام مییافت، شاید همت بیمانند او به سراغ کارهای نیمهکاره دهگان میرفت و آنها را به سامان میآورد.
دکتر استعلامی تاکید میکند آشنائی دهگان با ادب و تاریخ ایران، گستردهتر از آن بود که در ده٫دوازده جلد کتابش چاپ شده .... و گاه، سر از گوشههائی ناشناخته از تاریخ در میآورد.
استاد استعلامی بر اساس مکاتبات ایرج افشار و دهگان براین باور است که :
دهگان را در پایه پژوهشگرانی مییابیم که استادان نسل اول دانشگاه تهران بودهاند.
او میگوید اراک نام تازهای است و پیش از آن سلطانآباد یا سلطانآبادِ عراق بوده و عراق هم در این نامگذاری بهمعنای قسمتِ مرکزی ایرانِ امروز و جنوب البرز است که در مقابل عراق عرب، آنرا عراق عجم میگفتهاند و تاریخ دومجلدی اراک نشان میدهد که پیرِ دهگان هم، خاصه در مجلد اول کتاب، بیشتر از "سراسرِ عراق" و نه تنها از "یک شهر" سخن می گوید و میخواهد از سرزمینی سخن بگوید که جای شهر "اراکِ امروز" در دل آن بوده.
اراک در دوره داستان سخن از گوشههائی از ولایتِ عراق است که در آن روایاتی از حضور نامداران حماسیِ ایرانِ کهن چون کیخسرو و توس و نوذر بر زبان مردم است.
اراک در زمان مادها و روزگار اسکندر مقدونی و جانشینان او هم، سخن از عراق بمعنای *وسیعِ*آن است .
در فصلی از مجلد اول که عنوان شهرستان کنونی اراک دارد، سخن از کزاز و سربند و شهرکی بنام کرج- نه شهرستان کنونی کرج-است بلکه روستای کرهرود (کرج رود) از آن برجای مانده و اینها جزو اراک امروز است و اگر حوادثی برآنها گذشته باشد، در تاریخ اراک میتواند بیاید و همان شهر کرج یا کرهرود، دیری مرکز فرمانروائی حاکم عرب، "احمدبن عبدالعزیز عِجلی" بوده است.
باز در همین بخش، دهگان از فتحِ همدان و قم هم سخن میگوید که شهرهائی از *عراق بزرگ* است و نه شهر یا شهرستان اراک و این نبردها در جائی واقع میشود که در فرهنگ جغرافیاییِ ایران، تابع شهرستان اراک است.
دکتر استعلامی با اشاره به مرگ هلاکوخان در سال ۶۶۳ قمری و جانشینی و بر تخت نشستن اباقاخان در قریه هزاوه ادامه میدهد:
.. واقعبینانه باید گفت که تمام مجلد اول و بیش از نیمی از مجلد دوم، تاریخ وقایعی است که از روزگار باستان تا آغاز حکومت قاجارها در عراق رخ داده و سخن از شهر یا شهرستان اراک، بیشتر در هفتاد صفحه آخر مجلد دوم و بازآمیخته با مطالب و روایات دیگر است و در زمان فتحعلیشاه، یوسف خان گرجی رئیس قشون عراق می شود و با اینکه در جنگهایی با عثمانی و روسیه هم درگیر بوده، بهفکر ساختن قلعه یا پادگانی در "مرکزِ عراق" میافتد.
در مقالهای دیگر سعید رجبی فروتن در همین شماره رازان با عنوان ارزش جامعه شناختی مجموعه "تاریخ اراک" آمده:
بایستی اذعان داشت که حاصل تتبعات و پژوهشهای مرحوم "ابراهیم دهگان" در نوع خود بینظیر بهشمار میرود و اگر نبود جوشش درونی و عشق سرشار وی به راه دشواری که در آن گام نهاده، هرگز یارای تدوین و تکمیل چنین میراث و ذخیره ارزشمندی را برای آیندگان نمی داشت .... مطالعه دقیقِ کتبِ فراوان و تورقِ هزاران برگ اسناد تاریخی و..نشان از روح بلند و اراده راسخ آن رجل علمی دارد.
استاد ابراهیم دهگان، تاریخ اراک را مشتمل بر "تاریخ ناحیه ی تاریخیِ جبال از کهن ترین ایام تا پایان پادشاهی ناصرالدین شاه به زیور طبع آراست و در ادامه مساعیِ محققانه خویش، بخش دیگری از تاریخ اراک شامل فهرست وقایع شهرستان اراک از سال ۱۲۷۱ تا عصر مولف و ضمیمه ارزشمند تاریخ انجدان را در مجلد سوم منتشر ساخت.
مجلد اول و دوم تاریخ اراک بدلیل گستره زمانی، به روش کتابخانهای فراهم آمده و به تصریح نویسنده بالغ بر پانصد کتاب، منابع نگارش وی بوده و فصلبندی کتاب متاثر از کتب تاریخی معاصر خود براساس ظهور و افول سلسله های پادشاهی بوده و اشرافِ دهگان به جغرافیای تاریخی منطقه، از مزیتهای ویژه این اثر است .
او میافزاید در این تکنگاری به روش توصیفی و کمی تحقیقی، کوشیدهام، جنبهها و جلوههائی از ارزشهای مردمشناسی و جامعهشناختیِ تالیفات ابراهیم دهگان را با تاکید بر دو مجلد اول و دوم"تاریخ اراک"باز نمائی کنم.
در پایان، این پاراگرافِ ارزشمندِ استاد دهگان بزرگ را بر روی چشم میگذاریم که"صفحه عراق عجم یا دامنه جبال، راستی در هر گوشهاش گنجینهای از اسرار زندگانی گذشتگان نهفته و در هر زاویهاش دفینهای را به ودیعت نهادهاند.
دامنه صحاری آن پر از تپهها و حفرههای زیرزمینی، از ادوار پیش از تاریخ و ثخن(ستبر) کوههای آن انباشته با اساطیر باستانی مشتمل برآبادی های کهن و شارستانهای(گسترده تر از شهرستان) داستانی، همه باچشم امید به ما مینگرند و آرزوی کشف اسرار خود را از ما دارند، اگر ما پسران (فرزندان) نابودی نباشیم باید از ماخذ زندگانی آنان اطلاع یافته و به رموز حیات اجتماعی ایشان پی بریم".
در پایان عرض میکنم باستناد پژوهشهای #آداماولئاریوس پژوهشگر آلمانی در سال ۱۰۱۶ خ یعنی ۱۷۱ سال پیش از ساخت سلطانآباد و میرزاآقاخان کرمانی در شعر معروف #عروسجهان در سال ۱۲۷۵ یعنی ۴۲ سال پیش از تغییر نام سلطانآباد به اراک، این منطقه بهوسعت بسیار زیاد #اراک نامیده میشده و از سال ۱۳۵۶ خورشیدی و به جبر سیاسی در مرزهای جغرافیایی استان مرکز کوچک شده و اراک امروز میراثدار آن اراکبزرگ است.
#آگاهی، سرآغاز خردمندی است.
https://zil.ink/abolfazlabbasibani
(نامداران ایراک)
موشحی تقدیم به کتاب ارزشمند نامداران ایراک و مؤلّف فرزانهاش مهندس ابوالفضل عباسیبانی
ن- نامهای آمد بهدستم از قضای روزگار
پر ز نام مردم فرزانه و نیکوتبار
ا- اندر او دیدم بسی نام بزرگان وطن
از وزیر و خوشنویس و شاعر و مردان کار
م-میفزاید علم و آگاهی به هر خوانندهای
شادی افزا میشود چون بانگ بلبل در بهار
د- دانش ار باشد چو دریایی عمیق اندر جهان
باشد این دفتر درآن مانند دُرّی شاهوار
ا- از گروهی مردم فرزانهخو گوید سخن
این کتاب آید یقین مردان دانش را به کار
ر- راه آگاهی گشاید بر رخ هر مرد و زن
وآنکهرا باشد بهراه علم و دانش رهسپار
ا- افسر دانش نهد بر تارک خواننده اش
گر شود یک ساعت او با این گرامی همجوار
ن- نازم آن همّت که این دفتر فراهم کرده است
کرده نام مردم گمنام ایراک آشکار
ا- اعتباری داده این مصحف به باغ معرفت
قدر این دفتر بداند هر که باشد هوشیار
ی- یک نظر بنما در او تا نقش دانش بنگری
بر جبین این گرامی همره نیکو وقار
ر-رودی از دانش دراین دفترروان گردیده است
کو برد از صحن جان مرد و زن گرد و غبار
ا- از ازل هر کس که شد راهی به راه معرفت
مانده از او بیگمان آثار نیکو یادگار
ک- کوشش عبّاسیبانی بنازم زآنکه او
اندر این سامان شده علموادب را پاسدار
محتشم مومنی(سامان)-اراک-فروردین ۱۴۰۲
#آگاهی، سرآغاز خردمندی است.
https://zil.ink/abolfazlabbasibani
جادههای اراک
ابوالفضل عباسیبانی-۴ فروردین ۱۴۰۳
یکشنبه شب ۲۷ اسفند با هدف یک سفر ۴ روزه راهی مشهد مقدس شدیم تا باتفاق خانواده، لحظه تحویل سال نو را در حرم رضوی باشیم و مقصد بعدی هم شاید بمدت ۱۰ روز راهی شمال شدیم.
و اکنون که گرگان هستیم و نزدیک به ۲۰۰۰ کیلومتر رانندگی کردم با کمال تاسف باید اذعان کنم که بجز جادههای استان مرکزی با آن همه ثروت و منابع تولید به هیچ عنوان قابل مقایسه با این بخش از ایران که من رانندگی کردم نیست چرا که من حتی یک قطعه نامناسب در حد فاصل قم-گرمسار–سمنان–شاهرود–سبزوار–نیشابور-مشهد و سپس مشهد- قوچان- شیروان- گرگان ندیدم!
امروز شنیدم اتفاقات تلخی در مسکن و شهرسازی استان رخ داده که به صحت و سقم آن کاری ندارم ولی آنچه اطمینان دارم اینکه در این سازمان هیچ اتفاقی نیفتاده و نخواهد افتاد و حتی این مدیرکل جدید هم که نمیدانم حکم انتصاب دارد یا مانند رئیسش حکم سرپرستی دارد را در قد و قواره استان مرکزی نمیدانم و از قرار معلوم اولویتهای دیگری غیر از راه و شهرسازی دارد که اگر غیر از این بود در همین فاصله چندماهه باید تحرکاتی را شاهد بودیم!
مساله تلخ ماجرا جایی است که گیرم تخلفاتی هم در این سازمان رخ داده باشد، در بهترین حالت جریمه متخلف در حق خزانه دولت و آنچه که زیان میبیند مردم و مردم و مردمند! که نه فقط دغدغه توسعه نیافتگی را دارند بلکه نگاه خاصی که مسافران عبوری به این سطح نازل خدمات در این استان مرکزی ایران را چگونه تحمل کنیم؟!
#آگاهی، سرآغاز خردمندی است.
https://zil.ink/abolfazlabbasibani
#نامداران_ایراک، نخستین کتاب جامع دانشوران استان مرکزی با یادداشت #پروفسور_امین شامل کاملترین فهرست شخصیتهای تاریخساز، علمای دینی، نویسندگان و پژوهشگران، شاعران، وزرا، حکام، خوشنویسان، طبیبان، کارآفرینان، نقاشان، اهالی موسیقی، سینماگران، کنشگران و قهرمانان ورزشی با نزدیک به ۳۰۰۰ نفر از دوره باستان تا دوره کنونی #منتشر شد.
برای تهیه این کتاب با نویسنده به شماره ۰۹۱۸۳۶۲۹۴۶۴ تماس بگیرید و یا در اراک به #کتابفروشی_طلوع (پاساژ ساسان) مراجعه فرمایید.
#آگاهی، سرآغاز خردمندی است.
https://zil.ink/abolfazlabbasibani
نامدارانایراک
ابوالفضل عباسیبانی- ۶ فروردین ۱۴۰۳
مفخره مفرد مفاخر است و شهیر مفرد مشاهیر و این دو ویژگی را در مورد استان مرکزی بهکار میبرند و تقریبا هم درست است چرا که در یک ارزیابی سرانگشتی (و نه علمی!) بیشتر افراد سرشناس ایران برخاسته از این سرزمین هستند که از آن جملهاند: ۱۷ نخستوزیر و دهها وزیر و وکیل و صدها نویسنده و پژوهشگر و شاعر و هنرمند و...
از اوایل دهه ۷۰ خورشیدی مطالعه جدی تاریخ را آغاز کردم و به تاریخ سرزمین خورشید یعنی زادگاه خودم متمرکز شدم و نتیجه مطالعاتم را فعلا در قالب دو کتاب #از_ایراک_تا_اراک و #نامدارانایراک منتشر نمودم که خدا را شکر هر دو کتاب مورد استقبال واقع شد و کتاب نخست در چندماه به فروش رفت و کتاب دوم هم تازه منتشر شده و واکنشها برایم بسیار انرژیبخش است چه علاقمندان و چه منتقدین منصف و حتی غیرمنصف.
۱. برای درک بهتر کتاب #نامدارانایراک لازم است پیشگفتار آن با دقت و تمرکز مطالعه شود آنگاه متوجه خواهیم شد که منظور از نامدار افراد خارقالعادهای نیستند بلکه کسانیاند که در یک یا چند حرفه، هنر و... اندک تمایزی با دیگران دارند.
۲.#نامدارانایراک بیشتر یک بانک اطلاعاتی است تا یک دانشنامه و هرگز نه من و نه هیچ نویسنده دیگری نمیتواند حق مطلب را در مورد هیچ مولفهای ادا کند چه برسد به حق یک انسان!
۳.منظور از مفاخر یعنی کسانی که مایه نازیدن و فخرند و به دیگر سخن افتخارآفرین هستند حال آنکه بیشتر کسانی که ما با عنوان مفاخر و مشاهیر از ایشان نام میبریم اگر چه در بخشهایی از زندگی خویش برای ملکومیهن افتخار آفریدند ولی اگر مجموع زندگی ایشان را در نظر بگیریم اتفاقا به مواردی بر میخوریم که در مقایسه با آن پیرمرد سالخوردهای که در فلان روستای دورافتاده با زحمت و عرق پیشانی بهجایگاهی رسیده و اکنون نه فقط #نامدار بلکه اگر از مفاخرش بنامیم کم است، هیچ ندارد.
چرا برخی از دوستان تصور میکنند مفاخر ما صرفا در عداد امیرکبیر و قائممقامهاست و آوردن نام دانشمند تفرشی که با وجود نابینایی مادرزادی، همیشه دانشآموز ممتاز کلاس بود و در ۱۶ سالگی با رتبه ۳ کنکور وارد دانشگاه شد و در دوره کارشناسی ارشد از هاروارد پذیرش گرفت و دانشجوی پسادکترای هاروارد است را نباید نامدارش بنامیم؟! که از این نوع نامداران بسیار است که خوشبختانه در کتابم آمده و البته که برخی هم از قلم افتاده و در چاپ دوم و یا جلد دوم خواهد آمد.
یا همین دوست ارجمند #آکریمعلمدار چرا تصور میکند نباید نام چون اویی در کنار امیرکبیرها و قائممقامها بیاید؟!
اولا کتاب را نه صرفا بهاین دلیل که بهدلیل بینیازی از نمایه و مطالعه آسان در یک قالب طبقهبندیشده منتشر نمودم و از میان حدود ۳۰۰۰ نفر و با راهنمایی دوست ارجمند دکتر نعمتاله فاضلی، صرفا ۳۳ نفر در بخش نخست کتاب با عنوان تاریخساز ذکر شدند و هیچ نویسنده، پژوهشگر، شاعر و... در این بخش نیامده و نام شعرا از جمله جناب محمد آکریم علمدار در بخش چهارم معرفی شده پس اینها کنار هم نیستند!
و اما چرا نباشد نام کسی که با اشعار به گویش اراکی حال دل ما را خوش میکند و با نوشتن چندین عنوان کتاب در حوزه فرهنگ عامه، بخش مهمی از واژگان اراکی را مدون نموده و من بعنوان کسی که خردههوش و سر سوزن ذوقی دارم وجود علمدارها را نعمتی غنیمت میدانم و به همین دلیل براین باورم که از میان حدود ۲۴ میلیون انسانی که در استان مرکزی زیست کردهاند همین حدود ۳۰۰۰ نفر نامهای جاویدانیاند که با قلم یا اثرشان ماندگارند.
در تدوین این کتاب از حدود ۲۴ کتاب رجال بهره بردم که برخی نامها حتی در حد همین مامای بیسواد دارای مجوز از مرکز بهداشت در دهه ۵۰ خورشیدی هم نبود! تصور بفرمایید یکی از همین کتب کدخدای سنگلج را بعنوان یکی مفاخر معرفی نموده و یا آن بزرگوار دیگر یک بانوی خیاط را از مشاهیر دانسته! من اما در پیشگفتار کتاب یک قالبی را بیان کردم و بر اساس آن مترومعیار نسبت به معرفی افراد اهتمام داشتم و هرگز کار خود را بیعیب و نقص نمیدانم و صدالبته نیازمند رهنمود و یاری دوستان دلسوز هستم و اتفاقا نظر دوستان غیردلسوز هم برایم بسیار ارزشمند است و نکاتی از ایشان دستگیرم شده که هیچ دوستی شاید نتواند گوشزد نماید.
#آگاهی، سرآغاز خردمندی است.
https://zil.ink/abolfazlabbasibani