۱۸۰.رودخانهقرهکهریز
ابوالفضلعباسیبانی - فروردین 1398
این رودخانه از کوههای متعدد منطقه سرسبز و زیبای قره کهریز سرچشمه میگیرد و روستاهای بکر و زیبای این منطقه که رودخانه اصلی ِقره کهریز را در دل خود جاداده (بطول حدود ۷۰ کیلومتر تا تالاب میقان)عبارتند از (از سمت اراک به سمت دینه کبود) کرهرود ، سنجان، ضامنجان، عقیل آباد، گوار، بان ، گلشن آباد، قاسم آباد، جمال آباد، چنگزین ، نیستان و دینه کبود و روستاهایی که رودخانه های فرعی شان وارد رودخانه قره کهریز میشود نیز عبارتند از خانه میران ،گوشه ، سیرکند، گَلمَ قارداش(علی آباد)، چشمه پهن، خورزِن، ارکوین ، نورعین و قشلاق.
و آخرین سیلِ معروفی که بنده خودم شاهدش بودم مربوط به تابستان۱۰-۱۵ سال پیش بود که یک خودرو پیکان را از وسط روستای گلشن آباد وارد روستای بان نمود بهمراه مقدار زیادی تنه درخت و وسایل منزل و...
همچنین رودخانه دوم روستای بان از سمت روستای ارکوین که به جاده تبدیل و آسفالت شده و اگر خدای ناکرده شاهد طغیان این رودخانه باشیم یقینا اتفاقات تلخی رخ خواهد داد.
رخدادی که حدود ۴۰ سال پیش بوقوع پیوسته و صد البته دیر یا زود قابل تکرار است و شدت سیلاب این بخش از رودخانه فرعی قرهکهریز بحدی بوده که موجب عقب راندگی سیلاب رودخانه اصلی می شده و در اون سیل آب وارد منزل خود ما که شد و در اون مقاطع زمانی باغچه همه منازل حدود ۱٫۵ متر پایین تر از کوچه٫جاده بود بجهت ورود آب قنات برای آبیاری و نیز همه منازل کنار رودخانه حدود ۶۰۰ -۷۰۰ متر بالاتر از رودخانه دوم و ۱۵ متر فاصله با رودخانه قره کهریز بود و هست و بخوبی بیاد دارم پس از فروکش سیل کف حیاط و باغچه ما بصورت ترکهای زیبا و خشتی درآمده بود و...
گفتم که بگویم با بهسازی های غیر اصولی صورت گرفته در روستاها در صورت افزایش حجم سیلاب به میزان اون سالها قطعا تراژدی رخ خواهد داد.
https://t.me/abolfazlabbasibani
نعمتِ برف و باران
ابوالفضل عباسی بانی - 7 فروردین 1398
خیلی به مطالب غیرعلمی علمای اون 15درصد کاری ندارم که دشمن مانع ورود ابرها بآسمان ایران میشود و FATF و پالرمو و...برنامه ی دشمن برای تسلط برکشوراست و...
میخواهم پاسخ نویسنده ی مطب احساسیِ"باران ، داری با کشورم چه می کنی ؟!
ما آب را برای آبادی می خواستیم ، نه ویرانی ، حواست هست ؟!" را بدهم که دوست عزیز ! باران و در کل کارِ طبیعت! کاملا طبیعی و معمولی است و این ماهستیم که"آمدی(م) وهمه چیز را به هم ریختی(م) ؟
آمدی(م) و آسمان را به زمین دوختی(م) (با)بی انصاف(ی) و طمع و بی دانشی ؟!
لحظه ای به "صدایِ ترس و اضطرابِ این مردمِ خسته از درد" گوش فرا ندادیم، فکر تخریب طبیعت "برای لحظه ای هم تن(مان) را نلرزاند" ؟!
منفعت باعث شد "صدایِ آهِ کوچه و خیابان هایِ دلشکسته ی سرزمینم را نشنویم؟!
مهربانی طبیعت امری است طبیعی! و سد سازی های غیر علمی و دستکاریِ مسیل های منفعت طلبانه و کوه خواری و جنگل خواری و ویلاسازی وغارت زمین البته که باعث خشم طبیعت میشود و روزهایِ خشمش البته که شدید خواهد بود !
واما اینرا خوب گفتی:"نه رودخانه هایمان وسیع ، نه مدیریت هایمان بحرانی(حرفه ای) ...
بله!
ما فقط بعد از شکسته شدن ، هشدار می دهیم و کار که از کار گذشت ، دنبالِ چاره می گردیم ...
اتفاقا او میداند این مردم چقدر بی پناهند ولی انتظار انصاف و "آهسته ببار باران" یعنی "اینجا هیچ چیز سرِ جای خودش نیست ، که یا غرقِ سیلاب می شویم ، یا لب هایمان از تشنگی ترک بر می دارد" و تو هم ای طبیعت مثل ما باش و کار غیر طبیعی بکن!
نه برادر /خواهر کار طبیعت ،طبیعی و بگذار مصداق این شعر آموخته از پدرم شویم که: تاپریشان نشود کار بسامان نشود"
مضمون این نوشته موضوع گفتگوی "خواب!"دیشب من با دکتر بختیاری فرماندار اراک بود با تکیه بر این موضوع که خوشحالی ام از بارشهای اخیر بسیار بیشتر از اندوهم برمصیبتی است که خود باعثش بوده ایم حتی اگر خودیا عزیزانم هم دچار عقوبتش بودیم که "خود کرده را تدبیر نیست"!
سربلند ایران و ایرانی
5تصویر از سیل اراک براتون انتخاب کردم که خودم گرفتم و 3 تصویر مربوط به محدوده ی بین دو روستای زیبای گلشن آباد و بان هست که بصورت طبیعی است و انسان دستی در اون نبرده و رود در خانه ی خود بزیبایی و آرامی راه مقصد را در پیش گرفته ولی دو تصویر بعدی دقیقا در مرکز روستای بان و ادامه همان 3 تصویر نخست و مقابل منزل قدیمی ما جایی که با بی مبالاتی تمام و بدون در نظر گرفتن حداقل استانداردهای معماری و زیست محیطی، نسبت به ایجاد دیواره ی سنگ چین اقدام شده که درد همیشه ی کشور ماست بویژه دهه های اخیر که کیفیت در آن مقوله ای است گم و ناشناس!!! و دوباره و چندباره کاری درد بی درمان پروژه های ماست که بویژه در بخش دولتی بلای جان نقدینگی مان شده که در کنار اختلاس و دزدی، پازل تلخی رو باهم میسازند که قاتل جان و مال و حیثیت ایران و ایرانی است!!!!!
https://t.me/abolfazlabbasibani
✅ اراک مقصد جدید گردشگری
ابوالفضل عباسی بانی- 15 فروردین 98
بارها و بارها درباره موقعیت گردشگری "حوزه تمدنی اراک" مطلب نوشتم و بر این باورم که این خطه، ظرفیت بالایی برای مقصد جدید گردشگری ایران دارد .
اراک از تمامی جنبه های گردشگری اعم از مذهبی،میهنی،طبیعی و تاریخی از غنای لازم و کافی برخوردار است جز در مقوله مدیریت و مسئولیت!!
مگر نه اینکه بواسطه امام زاده محمد عابد(ع) در مشهد میقان چهارمین حرم اهلبیت هستیم؟!
مگر شهر زیرزمینی دلف آباد ارزش تاریخی کمی دارد؟
کوه شاه کیخسرو، ساروق ، هزاوه و صدها و شاید هزاران اثر ارزشمند دیگر چه کم از شیراز و اصفهان و... دارد؟؟!!
جناب "بهمن توجه" فرزند خلف زنده یاد "عبدا... توجه" شکاربان و معاون مدرسه شاهپور (شهید بهشتی فعلی) و کوهنورد نام آشنای حوزه تمدنیِ اراک که در تدوینِ "فصلِ کوههای اراک" کمک شایانی به بنده در تدوین کتابم می کنند زحمت کشیدند عکس و فیلمی از منطقه مابین "گردو و چشمه موسک" که پیش از این باغ بوده و سپس عامدانه و درسایه نابینایی مسئولین ،لم یزرع و امروزه از 113 هکتار به 64 هکتار کاهش و این مقدار هم در شرف تبدیل به آپارتمانهای بلند مرتبه است که خوشبختانه با مقاومت فعالان مدنی و البته حمایت نسبی شورای پنجم مسکوت مانده و البته انتظار می رود ضمن احیای آب انبارهای موجود در این منطقه و طرح "باغ شهر" ظرفیت گردشگریِ مناسبی برای اراک بیافرینیم و این ناشدنی است مگر عزم و اراده شهروندان و مطالبه گری بیش از پیش .
برشهروندان و فعالان مدنی است تا باشناسایی اینگونه اماکن و بناهای تاریخی و معرفی به شهروندان مانع از تخریب فرهنگ و هویت و بویژه طبیعت بکر این منطقه سرسبز و زیبا شویم و اگر نجنبیم دور نیست زمانی که سرنوشت "باغِ زیبای انصاری" و "خانه زیبای حاجباشی" در انتظار سایر بناهای تاریخی باشد.
دیدار نوروزی باتفاق دوستان علی محمودی شاعر،مجید طبیب زاده و خانم بصیرت با جناب سرهنگ محمد خلجی رییس پلیس خوشنام پیش و پس از انقلاب اراک و دارنده کتابخانه شخصی در خدمت فرهنگ دوستان- فروردین 98
https://t.me/abolfazlabbasibani
عالیجناب
ابوالفضل عباسی بانی-17 فروردین 98
✅در بازنشر یکی از نوشته هایم از خانم سوسن پرور با عنوان "بانو" و از مهران مدیری با عنوان "عالیجناب" یاد کردم که موجب نقدِ نسبتا تند و -شاید وارد-جناب آقای مرتضی سورانه ریاست محترم کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر اراک واقع گردید که لازم دیدم توضیحی در این زمینه تقدیم نمایم.
❇️مهران مدیری ، بیستمین مرد قدرتمند سال ۲۰۰۹ ایران از زبان مجله نیوزویک نویسنده، کارگردان، هنرپیشه، خواننده، مجری، طراح صحنه و لباس، مجری طرح، صداپیشه و تهیه کننده ایرانی در سال 1346 از والدین اراکی در جنوب تهران بدنیا آمد و امروزه یکی از هنرمندان محبوب ایرانی بشمار می رود.
زبان طنز مدیری بسیار فاخر ،اثربخش و گزنده بوده و بهمین دلیل مورد اقبال بخش بزرگی از جامعه بحساب می آید و بهمین دلیل بارها و بارها مورد تحریم رسانه ملی واقع شده که موضوع این نوشته نیست.
و اما اینکه واژه "عالیجناب" برای ایشان خیلی زیاد است یا خیر شاید بدلیل واکنش های اخیر برخی مسئولین در مورد وی باشد که همگان بدرستی انتظار دارند در مواقعی اینچنین نقد و نقادی را کنار بگذاریم و همدل و همصدا به یاری هم میهنان ارجمند بشتابیم که انتظاری است بجا و بنده نیز در "اراک شهروند" مدام بر این مهم تاکید داشته و دارم.
از دیگر سو اما، جناب سورانه ی عزیز مگر در شرایط طبیعی نقدی شنیده میشود !؟
❇️ این چه رسمی است که مسئول را پای در چکمه و درحال کمک به سیل زدگان،زلزله زدگان،پلاسکو زدگان و...ببینیم و فریاد پوپولیسم سردهیم که آی مردم ببینید که فلان مدیر و بهمان مسئول شخصا در امداد و نجات وارد شده و ...
آیا گاه آن نرسیده که در "سامانه ای پایدار" با تحکیم و تثبیت زیرساختها مانع از بروز چنین فجایعی شویم !؟
چگونه است که پروژه ی دیوار ساحلی روستاییِ اجرا شده با بودجه ای هنگفت از جیب من و شما با یک سیل به هدر رفته و جان و مالِ مردم را بخطر انداخته!؟(با هزاران مورد مشابه).
مگر نه اینکه عدم رعایت کیفیت و استاندارد در اجرای پروژه های مختلف موجبات دوباره کاری و چندباره کاریِ خشم افزا شده؟!
دوست گرامی، بنده با جنابعالی کاملا موافقم که این نقد و سخن بگذاریم تا وقت دگر!
ولی چه تضمینی وجود دارد چند صباحی دیگر که موضوع و چالش دیگری چونان همه ی این سالها گریبانگیرمان هست، سیل و سیلاب را به نقد بکشیم و متهم به عقب ماندگی و کم هوشی نشویم!؟
کدام موضوع را سراغ دارید که بارها و بارها رخ داده و نقد شده و دوباره رخ نداده باشد !؟
❇️جناب سورانه عزیز شاید بنده در ذکر "عالیجناب" که مختص وزرا و وکلا و صاحب منصبان است زیاده روی کرده باشم ولی این موضوع نافی نقد درست و بموقع آقای مدیری نیست!
در پایان عرض میکنم حساب بسیاری از هنرمندان و مجریان و... با رسانه ملی جداست.
https://t.me/abolfazlabbasibani
سرود اراک
ابوالفضل عباسی بانی - 20فروردین 98
❇️دومین قدم بزرگ فرهنگی شهر پس از تعیین روز اراک، توسط کمیسیون فرهنگی شورای شهر در قامت سرود اراک طپنده تر از قلب ایران زمین برداشته شد و با این ویژگی که در ابتدای سرود، اندک الهامی از موسیقی"امیرکبیر"دارد و نسبتا حماسی هم هست .
البته در این 5- 6 باری ک بتنهایی و بادقت گوش کردم هربار بیشتر ارتباط میگرفتم و تصور میکنم میتواند جای خود را بین مردم و انشا... مدیران باز کند.
واما در مورد شعر باید بگویم بیشتر من را قانع کرد و"مهر تابان" این سرود از سرزمین آفتاب می گوید و ترکیب زیبای" سرزمین عاشقان" حق فخرالدین عراقیِ مهجور و دیگر شاعران نام آورِ مهجورتر را ادا می کند و"شهر نام آوران" تعبیر بسیار بجایی است از"شکوه بیکران"ِ
"دشت آلاله ها" و"خوشه های گندم"اش ظرفیت بالنده ی کشاورزی اش را باز می گوید- که روزی زنده یاد دهگان در پاسخ کارشناسان روسی برای ارزیابی تاسیس صنایع مادر در اراک گفته بود اگر40 سال در اراک بارندگی نشود ذخایر آبی کفایت میکند و البته مخالفت خودرا هم با صنعت گوشزد نموده بود- و قالی اش را"رنگ رنگ" توصیف و به "بازار"پیوندش داده و با"صنعت" ماندگار! که این هرسه می تواند وباید رمز توسعه ی پایدار مان باشد با تاروپود فرهنگ البته!
سالهاست مطالعه تاریخ می کنم و مهجوری ِحوزه تمدنی اراک ، چنان آزارم داده که هر ازگاهی داد اراک سردادم و آرزوی سربلندی و سرفرازی اش! اکنون که با تعبیر درستِ شاعر"سربلندی تاریخ ایران" به اراک پیوند خورده، شعفی دست داد وصف ناپذیر و تعبیر هوشمندانه "خون امیران"بی هیچ پیش و پسی دل نشین مینماید بویژه ترکیب زیبای"قلب ایران" که پیش از این برای نام کتابم باین نام با بزرگی مشورت کردم و حتی پیشنویس تقدیم کردم برای مطالعه و اظهارنظر.
"کهن بوم" اما تاکید دوباره ای است بر تاریخی بودن این خطه زرخیز که میتواند نویدی باشد بر پرداختن براین ویژگی نادیده انگاشته ی این دیارِ پر شکوه و سر بلند «شهر خوب من اراک» که تعبیر زیبای هوشنگ خان فراهانی است برای شهرمان و خرسندم پیشنهاد و تاکید موکد و حتی شده التماس که همین ترکیب پایانی هم بشود شعار اراک که:
❇️❇️شهر خوب من اراک❇️❇️
https://t.me/abolfazlabbasibani
سرود اراک و سیاست فرهنگی شهر
ابوالفضل عباسی بانی –21 فروردین 1398
❇️از نخستین روزهای آغاز بکار شورای پنجم شاهد رویکرد مثبت فرهنگی این شورا بوده و نتایج ارزنده این نگاه را در تعیین "روز اراک" و امروز هم "سرود اراک" تبلور یافت و این هر دو از چنان جایگاه بلندی برخوردار است که اگر تا پایان این دوره اقدام دیگری صورت نگیرد کفایت می کند و این افتخار از منظر سیاست فرهنگی شهر امریست بسیار مهم.
✅بهمین منظور جناب دکتر نعمت ا.. فاضلی مطالب ارزنده ای در این خصوص به بنده فرمودند که تقدیم حضور شهروندان ارجمند حوزه تمدنی اراک میکنم :
اراک نخستین شهری است که صاحب سرود ملی(محلی) می شود و این دقیقا در راستای سیاست فرهنگی شهر و امری است حیاتی برای ارتقای شهر و شهروندان ، چراکه شهر موجودی است زنده و نیازمند زندگی، سرزندگی ،تخیل ،رویا و کنش و واکنش متقابل با خود ، شهروندان و صدالبته با سایر شهرها چونان تبریز که هم پایتخت فرش جهان است و هم ارتباط تاریخی تنگاتنگی با اراک داشته و امروز بایستی تقویت گردد .
و اراک میتواند پایتخت اقتصاد و تاریخ باشد اگر از این دو ظرفیت "روز و سرود " بدرستی بهره برداری نماید و صدالبته در این راه همراهی مسئولین عالی استان راهگشا خواهد بود .
اینکه مدام فریاد بزنیم اراک یک شهر صنعتی یا کارگری است اصلا شایسته نیست و در مقام مقایسه نیویورک که یک شهر واقعا اقتصادی است ولی هرگز بر این امر تمرکز نکرده و در سال 1975 کمیته مخصوصی تشکیل و سیاست فرهنگی شهر را تدوین نموده و در این 50 سال وجهه فرهنگی شهر تبلیغ شده و در ایران نیز بجز تهران و تبریز و اندکی هم اصفهان ، هیچ شهر دیگری در این زمینه قدم برنداشته لذا توسعه نیافتگی اراک می طلبد در این زمینه از این دوشهرِ پیشقدم در حوزه سیاست فرهنگی تبعیت نموده و سواد فرهنگی شهر را افزایش داده و اقدامات حرکت بسمت شهروندی را تسریع نماید.
این کار با ایجاد "سپهر " ، "تخیل" و "رویا" شدنی است و اتفاقا بایستی شهروندان را به این مسیر سوق دهیم و با تعیُّن اجتماعی از طریق ایجاد یک فضای همدلی با همکاری نهادهای اجتماعی، فعالان مدنی، رسانه های ملی و محلی و سازمانهای دولتی بویژه استانداری به سمت ایجاد همگرائی با این دو نماد فرهنگی(روز و سرود) حرکت کنیم.
بدینمنظور راهکارهای زیر پیشنهاد میگردد:
1.در آغاز نشست های رسمی سازمانهای دولتی پس از قرائت قرآن ، سرود اراک پخش گردد.
2.در میادین مهم مانند باغ ملی، بوستانها و... نسبت به پخش سرود اراک اقدام گردد .
3.در برنامه های صبحگاهی مدارس وسایر ادارات نیز سرود اراک پخش شود.
با فراگیر شدن برنامه های فرهنگی از این دست حس و حال مردم تغییر میکند چرا که در خلاء نمی توان شهروند شد و حرکت شهرنشین بسمت شهروند لوازمی دارد که مهمترینش همین مقوله فرهنگ است .
ما باید بپذیریم که سیاست اقتصادی قادر به حل مسائل شهری نیست بلکه این سیاست فرهنگی است که بعنوان یک سیاست نمادین قادر به حل مشکلات است و بر مدیران است تا در این زمینه جدی تر به مولفه های فرهنگی بپردازند.
ما باید بپذیریم که فرهنگ راه حل است برای مدیریت شهری نه مشکل .
در نوروز امسال بازدید از 180 موزه تهران خارج از توان موزه ها تلقی شد بگونه ای که مسئولین در اندیشه طرحی نوین برای این بخش از سیاست فرهنگی تهران هستند و نیز 8 میلیون نفر از مردم تهران از آئین های نوروزی برگزار شده در 20نقطه تهران در کمتر از 20روز شرکت نمودند و این حرکت مهم و امیدوار کننده ای است که باید مورد توجه ویژه حاکمیت واقع گردد.
تبریز در سال 1365 تنها 2 موزه داشته و امروز دارای 30 موزه فرهنگی تاریخی است و اراک هم ظرفیتهای بسیار خوبی برای حرکت دراین مسیر دارد که باید جدی گرفته شود.
در پایان ضمن سپاس از جناب دکتر فاضلی یادآور می شوم در ابتدای آغاز بکار شورای پنج طی نوشته ای با رئیس کمیسیون فرهنگی تاکید نمودم اراک پیش و بیش از سنگ و آهن و بتن و پل و تعریض خیابان ، به یک سند فرهنگی نیازمند است و امروز خوشحالم چنین رویکردی برمدیریت شهری اراک حاکم است.
https://t.me/abolfazlabbasibani
نقدی از جنس صداقت بر سرود اراک
ابوالفضل عباسی بانی-22فروردین 98
ضمن مهر و عشق فراوان خدمت دوستان ارجمند گروه هم اندیشان
ای کاش من هم دیشب در مباحث مشارکت داشتم.
ولی علی ایحال همه نقدها را خوندم و تقریبا همه را بگونه ای وارد میدانم و یقینا دوست خوبم فرزین جان تصدیق میفرمایند که تقریبا همه این نقدها بشکلی بی رحمانه تر در کارگروه توسط خود ما مطرح شده و همچنان موجود است ولی خب اجرای یک کار فاخر کجا و نقد به همان کار کجا!؟
بنده نه البته چون شما عزیزان ولی با اینکه صنعتی هستم اما اندک دستی در مطالعات تاریخ ایران و بویژه حوزه تمدنی اراک دارم و تمامی شاخص های موردانتظار از شعر و سرود اراک را استخراج و تقدیم نمودیم و بارها و بارها در نشستهای کارگروه فرهنگی شورا به بحث گذاشتیم و انصافا هم اعتراف و تصدیق میکنم هیج دستی از بیرون باید و نبایدی بما دیکته نکرده و هرچه بوده دیدگاه فنی بوده و بس و امروز این شعر و سرود بمثابه همان "نقاشی" است که ایرادهایش یقینا عیان شده و قابل نقد و دیده شدن و هرعزیزی قادر به نشان دادنش .
ولی اگر از هریک از عزیزان تقاضا شود مانندش را طراحی و نقاشی نماید ......
در گفتگویم با دکتر نعمت فاضلی ایشان پیش بینی چنین نقدهایی را نمودند که بنده بجهت مصالحی بیان نکردم و هنوز هم ذکر نمیکنم ولی یقینا همانگونه که همه منتقدین ارجمند با نهایت احترام در کنار نقد دلسوزانه شان بیان فرمودند این "آغاز یک راه است نه پایان یک رسالت"
بدیهی است برای آغاز یک راه آنهم از جنس فرهنگ جسارت البته که نخستین الزام کار است وگرنه مگر دوره های پیشین شورا به روز اراک یا سرود اراک و یا طرحهای فرهنگی دیگر نیندیشیده اند؟!
قطعا به موارد زیادی فکر شده و حتی به مصوبه هم منجر!! ولی یقین بدانیم بهمین دلایلِ احتیاط و واکنش های احتمالی بعدی به سرانجام نرسیده.
بنده بعنوان عضو کوچکی از کارگروه فرهنگی براین باورم بایستی حرکت روبه جلو داشته باشیم و یقینا نقدهاراهم بجان بخریم که صدالبته از لوازم پیشرفت و تعالی است.
هرگز فراموش نمیکنم رویه ها و دستورالعملهایی که برای استقرار سیستم مدیریت کیفیت در شرکتها و سازمانها و بویژه در کمباین سازی ایران در دهه 70 نوشته ام امروزه خنده دار و ابتدایی بنظر میرسد ولی تردید ندارم در آن زمان نتیجه فعالیتهای شبانه روزی و عشق به کار و تلاش بوده ولی ویرایش ها و ورژن های بعدی بر همان ساختاری بوده که امروزه از دیدگاه خودم هم خنده دار است.
پس دست در دست هم دهیم و در نسخ بعدی کاری بهتر و فاخر تر تولید کنیم هرچند همچنان بر این باورم با شنیدن و تامل و تعمق پیوسته یقینا اون ارتباط موردانتظار برقرار خواهد شد.
باید اعتراف کنم یکی دوماه پیش وقتی برای نخستین بار شنیدم منهم چون همه منتقدین چندان به دلم ننشست ولی باز تکرار میکنم برای ایجاد ارتباط بایستی چندین و چندبار شنیده شود ضمن بد نیست نیم نگاهی ام به دست نوشته جناب "فرهاد فخرالدینی" در تایید این سرود داشته باشیم .
https://t.me/abolfazlabbasibani
استاد برومند دهگان
ابوالفضل عباسی بانی- 24 فروردین 98
اصلا نمیتونم باور کنم این درد جانگداز را.
این یادگار خلف دهگان بزرگ به جد از فرزانگان دلسوز اراک و پای ثابت نشستهای فرهنگی مان بود از غیبت دیروزشون در "سرای فرزانگان" خودم رو سرزنش کردم که چرا علاوه بر پیام تماس نگرفتم.
آخه همین چند روز پیش تو رونمایی کتاب آسمان پنج ضلعی استاد رضا قاسمی در موسسه نشرچشمه وقتی استاد ستوده دوست دیرینش که عمرش دراز باد تشریف آورد با غیبت برومندِ جان تماس گرفتم و سریع خودش را رساند و از اینکه باقرجانش اورا مطلع نکرده چشم غره ای رفت و استاد باقر ستوده هم بیادش آورد که اطلاع داده و...
در اسفند 97 هم چندساعتی در منزل مهمانش بودم و چندین جلد از کتب ارزشمند پدر را بمن هدیه نمود و قرار مفصلمان به اردیبهشت بود و بهار و بان که اجل مهلتش نداد .
خیلی دلم گرفته از این چرخ بی مجال
واقعا جای این فرهیخته گرامی در نشستهایمان برای همیشه خالی خواهد ماند چراکه خیلی خیلی زود رخت بربست و به دیدار پدر در بهشت برین شتافت .روحش شاد و یادش زنده و گرام.
https://t.me/abolfazlabbasibani
❇️نهج البلاغه
ابوالفضل عباسی بانی- 24 فروردین 1398
پای نسبتا ثابت سخنرانان "سرای فرزانگان اراک" دوست بسیار خوبم جناب آقای دکتر ابراهیم اصلانی استاد تاریخ دانشگاه اراک هستند و من همیشه بیصبرانه منتظر شنیدن بیانات محققانه و برآمده از مطالعات عمیق این فرزانه گرانمایه هستم و سخنان گهرگونه این عزیز را چون دیگر عزیران مدعو بگوش جان میشنوم بویژه آنگاه که باستناد آیات کلام الله مجید یا نهج البلاغه از اجتماع و سیاست و علی الخصوص از خانواده میگوید و چه زیبا و دلنشین هم میگوید و چون از دل و جان و باور عمیق برآمده،ناگزیر بر دلهای پاک می نشیند ودیروز هم در نکوداشت سرهنگ محمد خلجی رییس خوشنام پلیس دهه های پیش اراک از مولی علی(ع) گفت و از نهج البلاغه و جملات زیبای حضرت علی علیه السلام بعنوان یگانه حکیم بلامنازع جهان هستی .
بهمین جهت بخودم وعده دادم پس از 28 سال دوباره این کتاب ارزشمند را مطالعه کنم شاید من هم چون دکتر اصلانی قادر به درک مفاهیم حِکَمیِ این کتاب ارزشمند شدم و شاید توانستم اثری اندک برخویش و براطرافیان بگذارم و علی را از آسمان مداحان بر زمین انسانها آوردیم و از محضر حکمت آموزش آموختیم زندگی را و زندگی را!
و از امروز سعی میکنم هرازگاهی مطالبی خلاصه از آن انسان برجسته تقدیم نمایم.
سخنانی کوتاه از امام علی (ع):
1.بخل ، ننگ است .
2.ترس ، عیب است .
3. زهد ، ثروت است.
4.صبوری شجاعت است .
5.ضعف و عجز، آفت است.
6. دوری از گناه ، سپر است .
7.دانش میراثی است گرانبها .
8. فقیر در شهر خود غریب است .
9. بهترین عبادت آن است که پنهان باشد .
10.بهترین همنشین، رضایت از سرنوشت است .
https://t.me/abolfazlabbasibani
فرهنگ و سلامت
ابوالفضل عباسی بانی- 5 اردیبهشت 98
امروز در حاشیه نشست خیرین سلامت که به همت دانشگاه علوم پزشکی اراک و مجمع خیرین سلامت برگزار شده بود شاهد اقدام بسیار ارزنده ای از منظر "لم یشکرالمخلوق لم یشکرالخالق" بودم که توسط خانواده ی جوان زنده یاد"حامد فتاحی" که مدت حدود دوسال در بیمارستان خیریه آیت ا... خوانساری بستری و براساس مشیت الهی به دیدار حق شتافته.
این خانواده ی ارجمند و داغدار علی رغم فوت عزیزشان، به پاس زحمات کادر درمانی و مدیریتی این بیمارستان لوح تقدیری هدیه نمودند که در نوع خود در ایران اگر نگویم بی سابقه ولی حتما کم سابقه اس که باید بنحو شایسته ای ترویج و تکریم شود تا بصورت "کنش و واکنش" در جامعه پر از خشم و خشونت ایران رسمی نوین بر جای گذارد .بامید آنروز.
https://t.me/abolfazlabbasibani
#بازنشر مناسبت #روزکارگر۱۴۰۲
۱۹۰. روز کارگر
ابوالفضل عباسی بانی- ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۸
در کشورهای پیشرفته به ازای هر ۱۰۰ نفر و در ایران بازای هر ۵۰ هزار نفر یک سمن وجود دارد و با اینکه سمنها نقش بسیار موثری در پیشبرد امور ایفا و تبلور عینی مردمسالاری است ولی متاسفانه در ایران چندان مورد توجه حاکمیت نبوده و گاها شاهد سنگ اندازیهایی در این مسیر بودهایم.
- براساس آمار ۸۳ درصد اقتصاد استان مرکزی بر پایه صنعت استوار است و بیش از سه برابر بودجه خویش تولید ثروت میکند و کلانشهر اراک یکی از شهرهای صنعتی ایران است که از لحاظ گوناگونی محصولات صنعتی، نخستین، از لحاظ وجود صنایع مادر، دومین و به طور کلی چهارمین قطب صنعتی کشور محسوب میشود.
- تولید ۸۰٪ از تجهیزات انرژی کشور، وجود بزرگترین کارخانه تولیدکننده آلومینیوم کشور و وجود بزرگترین معدن سدیم سولفات کشوربهعنوان پایتخت صنعتی ایران شناخته شده
- شرکت های صنعتی اراک در دوران دفاع مقدس ۷۲ شهید تقدیم استقلال این مرز و بوم نموده و اکنون منصفانه نیست در بدترین وضعیت معیشتی بسر برد.
- نخستین کارخانه تولید آلومینیوم کشور( ایرالکو )، نخستین و بزرگترین کارخانه واگنسازی و لوکوموتیو سازی در کشور و خاورمیانه (واگن پارس) ، نخستین کارخانه کمباینسازی کشوروخاورمیانه (کمباینسازی ایران) بزرگترین کارخانه سازنده دکل انتقال نیرو در خاورمیانه(آونگان)، نخستین ایستگاه آزمایش تست دکلهای انتقال نیرو در خاورمیانه و آسیا در این شهر ایجاد شدهاند.
استان مرکزی با بیش از ۳۰۰۰ واحد تولیدی و حدود ۱۰۰۰ شرکت مشمول برخورداری از نهاد کارگری شورای اسلامی، تنها حدود ۵۰ شورا با کمترین قدرت و اثربخشی دارد که در این زمینه بایستی تمهیدات لازم و عاجل توسط مسئولین بویژه اداره کل تعاون، كار و رفاه اجتماعي اندیشیده و به این نهاد مهم کارگری بهایی شایسته داده شود.
در نخستین همایش کارگری جمعیت حامیان کارگران در حضور مسئولین در مهرماه ۹۷ خواستار ایجاد ارتباط معنادار بین تعامل حاکمیت با مراکز تولیدی مشروط به داشتن نهاد کارگری شورای اسلامی شدم و پیشنهاد نمودم طی ضربالاجلی وظیفه برگزاری انتخابات شوراهای کارگری طی مهلت مشخصی برعهده کارفرمایان قرار گرفته تا این نهاد کارگریِ قانونی، جایگاه ارزشمند خود را در معادله تولید بخوبی ایفا و نقشی ارزنده میان کارگر،کارفرما و حاکمیت (بنگاه اقتصادی) برعهده گیرد و با گذشت بیش از 9 ماه از این درخواست و پیگیری های متعدد متاسفانه در این خصوص تقریبا هیچ اقدام مثبتی صورت نگرفته و تا کارگران این نیروی عظیم مولد برسرنوشت خویش مسلط نشوند همین آش و همین کاسه است.
اعضای هیئت مدیره جمعیت بارها و بارها چه در همایشهای کارگری و چه در بیانیههای رسمی و چه حتی در مکاتبات با مراکز حاکمیتی خواستار تجدیدنظر در ساختار سازمان خصوصی سازی شده و خوشبختانه امروز شاهدیم برخی از نمایندگان مجلس به این موضوع ورود کردند هر چند خیلی خیلی دیر و امید که کار از کار نگذشته باشد و #خاوری دیگری بر دست فضای کسب و کار نماند با زبانی که بلند بگوید الهی آمین!
https://t.me/abolfazlabbasibani
کارگروه فرهنگی شورا
ابوالفضل عباسی بانی- 19 اردیبهشت 98
از زمان شروع بکار شورای پنجم با کمیسیون خدمات شهری ،کمیسیون عمران و کمیسیون فرهنگی همکاری کرده و البته در کارگروه کمیسیون فرهنگی بریاست مرتضی سورانه در کنار دوستان بسیار خوبم خانمها دکتر اسماعیل پور و مهندس میرزائیان و آقایان مهندس وفائی نژاد،عقلایی،بیات و دکتر حمزه لو بصورت منظم و همیشگی و بی تاخیر و تعطیل و برخی دوستان دیگر هم بتناسب و تناوب و بسته به موضوع نقش آفرین طرح و ایده هایی بوده ایم که رغبت دوباره بزرگان و فرزانگان اراک به شهر و سرزمین خویش در نشست 8 مهر 97 شهرداری برای جمع بندی تعیین روز اراک، انتخاب روز اراک و نیز ساخت سرود اراک تبلور عینی این همکاری صمیمانه و برخاسته از حس میهن دوستی و عشق به سرزمین بوده و باید که به بخشهای دیگر جامعه تسری یابد بویژه نهادهای مردمی و اجتماعی.
و اما دیروز 18 اردیبهشت این کارگروه در دفتر جناب آقای اکرمی معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار تشکیل گردید و سرآغاز سخن با جناب سورانه که از لزوم تدوین منشور فرهنگی گفت و از برنامه های آتی این کمیسیون و بنده هم چون همیشه از دیرینگی تاریخ و فرهنگ و تمدن این سرزمین اهورایی و ظرفیت مغفول مانده گردشگری که میتواند رقیبی جدی برای صنعت که وجود ارزشمندش اراک (سرزمین آریایی دامنه کوه) را به پایتخت صنعتی ایران ملقب نموده و مستند به تحقیقات منتشره و ارائه شده ام در صحن رسمی شورا از تعداد 50 نقطه گردشگری اراک به عمق 50 کیلومتری اش و اینکه چهارمین حرم اهلبیت هستیم از منظر گردشگری مذهبی پس از مشهد،قم و شیراز و از لزوم تعیین شاخص و تجدید دستورالعمل نامگذاری کوچه ها و خیابانها گفتم و پرداخت متناسب به همه بزرگان و مفاخر این سرزمین که صدالبته شهدا این تبلور عینی میهن دوستی، سرآمد فرزانگان این سرزمین هستند ولی لازمه احیای هویت از دست رفته این شهر و نجات از واگراییِ آزار دهنده ای که گریبانگیرمان شده شناسایی سایر لایه های هویتی مان از مفاخر و فرزانگان ملی و مذهبی مان با طبقه بندی مشخص هست و باید فرزندان مادهگان و مجدی معاصر را بشناسند و افتخار کنند ،باید حبیب ا.. ذوالفنون را بشناسند و افتخار کند،باید خانواده قریب را بشناسانیم،باید مستوفی الممالک ،محمد استعلامی، آقاضیاالدین،آیت ا.. امامی،عیسی خان بهادری،مصطفی قلی بیات، آقانورالدین، دکترخزائلی،ذبیخی،محمدتقی صدرا و صدها شخصیت فرزانه ی دیگر که همگی علاوه بر دانش روز شهره به دینمداری و میهن دوستی هم بوده اند و چه راه و رسمی بهتر از شناساندن این مفاخر بوسیله نامگذاری کوچه و خیابان به نام نامی این بزرگواران در کنار نام باافتخار شهدای عزیز که جان ارزشمند خویش را در راه دفاع از کیان و آب و خاک این سرزمین فدا کردند.
روزبه عقلایی هم از بازار و تالاب ارزشمندمان و لزوم پرداخت مناسب به این دوثروت ارزشمند گفت و دوستان خوب دیگرم نیز هریک بتناسب راهکارهایی رو بیان کردند و لزوم تعادل بخشی در برخورد با برخی نقدونگاهها که گاها موجبات افزایش خشم عمومی و واگرایی بیشتر بویژه فرهیختگان میشود!
در ادامه جناب اکرمی با استقبال از نظرات کارگروه ضمن اعلام آمادگی برای نشستهای بعدی ، پیشنهاد ارائه راهکاری عملیاتی برای سامان بخشی مباحث مطروحه توسط کارگروه فرهنگی شورای شهرنمودند که بجهت وجود بستر و تئوریهای مربوطه بامید خدا بزودی جمعبندی و اقدام خواهد شد.
منتظر خبر شایسته ی دیگری از جنس فکر و فرهنگ باشید. سربلند ایران و ایرانی
https://t.me/abolfazlabbasibani