🔴 سکوت راه حلی برای پایان دادن مشاجره
✍️ حجت الاسلام حسینی قمی
❌ خطبه ۱۹۲ نهجالبلاغه که به خطبه قاصعه معروف است، دارای محتوای اجتماعی، کلامی و اخلاقی است.
این خطبه طولانی ترین خطبه نهجالبلاغه است.
قاصعه در کلام عرب چند معنی دارد، به معنای نشخوار کردن شتر، کشتن و خُرد کردن، قاتل و خُرد کننده ابلیس، سرزنش و تحقیر متکبران.
در این معنا گویا این خطبه متکبران را تحقیر میکند، هرچند مسلمان باشند.
❌ انشاءالله همیشه همه خوش اخلاق باشیم.
اما اگر شما گرفتار یک رفیق بداخلاق افتادی، یک همسر بداخلاق افتادی، شریک زندگی بداخلاق افتادی و تحمل کردی و ساختی هنر کردی.
من یک وقتی گفتم یکی از آقایان میگفت که من مدتها بود با خانمم دعوایم میشد. سر هر چیزی.
او یکی میگفت، من یکی میگفتم دعوایمان میشد..
حالا بیا و درستش کن، چند ماه طول میکشید.
گفت یک راه حلی پیدا کردم. شما در رسانه بگو.
گفتم چی؟ گفت هر چه همسرم میگوید من سکوت میکنم.
یکی دو تا میگوید تمام میکند.
گفتم اتفاقا این متن روایات ماست.
چقدر ما روایت داریم. دهها روایت داریم؛ «مَنْ تَرَكَ الْمِرَاء» مراء یعنی چه؟ یعنی بگو مگو را کنار بگذار.
او یک چیزی گفت شما هیچی نگو.
«بُنِيَ لَهُ بَيْتٌ فِي الْجَنَّه» خداوند به کسی که طرفش یک چیزی گفت، پرخاش کرد، اگر تحمل کرد و سکوت کرد وعده بهشت داده.
خانم، آقا یک چیزی گفت شما سکوت کن.
اگر خانم یک چیزی گفت شما سکوت کن. هر طرفی. فرقی نمیکند.
❌ دهها روایت داریم. خدا میداند مجال نیست من بگویم. ما دهها روایت داریم. «مَنْ تَرَكَ الْمِرَاء» یعنی جر و بحث نکن، بگو مگو نکن، یک و دو را کنار بگذار. اینطوری کلی از دعواها تمام میشود.
به هر حال یکی از پیامهای خطبه ۱۹۲ نهج البلاغه (خطبه قاصعه) این است که سعی کنیم اهل تواضع باشیم، اهل گذشت باشیم، صبور باشیم.
با گذشت هیچ کسی لطمه نمیبیند.
وَالسَّلَامُ عَلَى مَنِ اتَّبَعَ الْهُدَى
🌹✓❈﷽❈✓🌹
#حدیث_روز💐
✍از پیامبر خدا (ص) نقل شده است:🌹
❣______❣______❣
👌هر که با زنی به خاطر #مالش ازدواج کند،💞 خداوند او را به مال وی واگذار میکند، ✅
--->و هر که با او به خاطر جمال و زیبائی اش #ازدواج نماید، در او چیزی را که خوشایند او نیست، خواهد دید، و هر که با وی به خاطر #دینش ازدواج کند، خداوند تمامی این مزایا را برای او #جمع میکند.🌹💯
📚 {وسائل الشیعه، ج ۱۴، ص ۳۱}
#زوج_محبوب
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻 #ببینید
مقام معظم رهبری:
جوان شیعه، جوان سنی بدانند این هماهنگی و همزیستی، همکلامی و همدلی، این خیلی چیز بزرگی است.
💐 بازنشر به مناسبت #هفته_وحدت
🔸🔶 يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا لا تَتَّبِعُوا خُطُواتِ الشَّيْطانِ وَ مَنْ يَتَّبِعْ خُطُواتِ الشَّيْطانِ فَإِنَّهُ يَأْمُرُ بِالْفَحْشاءِ وَ الْمُنْکَرِ وَ لَوْ لا فَضْلُ اللَّهِ عَلَيْکُمْ وَ رَحْمَتُهُ ما زَکي مِنْکُمْ مِنْ أَحَدٍ أَبَداً وَ لکِنَّ اللَّهَ يُزَکِّي مَنْ يَشاءُ وَ اللَّهُ سَميعٌ عَليمٌ
💠 ترجمه: ای کسانی که ایمان آورده اید! از گامهای شیطان پیروی نکنید! و هر که از گام های شیطان پیروی کند او به فحشا و منکر فرمان می دهد! و اگر فضل و رحمت الهی بر شما نبود، هرگز احدی از شما پاک نمی شد ولی خداوند هر که را بخواهد تزکیه می کند ، و خدا شنوا و داناست!
📗 آیه 21 سوره نور
ــــ🌺 #ایه_گرافی 🌺ــــ
اللهم_عجل_لولیک_الفرج
🔴 حزبالله ۱۰۰ هزار رزمنده آماده دارد سر جایتان بنشینید و عاقل باشید...
❌ دبیرکل جنبش حزبالله لبنان با اشاره به سردمداران فتنه بیروت و خطاب به این مزدوران رژیم آپارتایدِ اسرائیل برای نخستین بار فاش کرد که ۱۰۰ هزار رزمنده آماده نبرد دارد که آمادهاند نه با دستور بلکه با یک اشاره از ملت لبنان دفاع کنند.
او در عین حال تاکید کرد، به دنبال تهدید نیست و این نیروها برای جنگ با دشمن آموزش دیدهاند.
سر جای خود بنشیند و عاقل باشید... از جنگهای خود و جنگهای ما عبرت بگیرید... حکومت و کل مردم لبنان باید در برابر این قاتل خونریز و جنایتکار (سمیر جعجع) تجزیهطلب بایستند تا از جنگ داخلی جلوگیری کنید.»
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فیلم *'سوراخ سیاه'* محصول سینمای انگلستان با محوریت طمع انسان است. این فیلم ۳ دقیقهای، با پایانبندی تکاندهنده اش،مخاطب را میخکوب می کند. این فیلم برنده ۴ جایزه بینالمللی شده است. سوراخ سیاه درمغزانسان همان سیاه چاله طمع است که هرگز پر نمیشود. *(این کلیپ ارزش چند بار دیدن رو داره..)*طمع یک شبه پولدار شدن و همه دنیا را خواستن.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 فیلم شستوشوی فرشهای مسجدی که در قندهار هفته قبل بمبگذاری شده بود😔
تو آخرین نشریه داعش که بعد از عملیات تروریستی هفته قبل در افغانستان چاپ شده، درباره کشتن شیعیان نکاتی رو گفته که چرا باید شیعیان کشته بشن
یکی از مواردی که اشاره کرده طعن به صحابه بخصوص ابوبکر، عمر و عثمان و همچنین عایشه است.
حالا به طرف میگی آقا این کارهایی که ۹ربیع شما انجام میدی، تو افغانستان شیعیان اثرش رو میبینن، قبول نمیکنه. فقط هم هیأت نیست، مطلب زدنها، استوریهای قرمز، روشهای جدید برای دور زدن فتوای رهبری و مراجع تو لعن کردن و.... همه تاثیر داره
اَعوذُ بِاللهِ مِنَ الشَّيطانِ الرَّجيم
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
«وَ اسْتَبَقَا الْبَابَ وَقَدَّتْ قَمِيصَهُ مِن دُبُرٍ وَأَلْفَيَا سَيِّدَهَا لَدَى الْبَابِ ۚ قَالَتْ مَا جَزَاءُ مَنْ أَرَادَ بِأَهْلِكَ سُوءًا إِلَّا أَن يُسْجَنَ أَوْ عَذَابٌ أَلِيمٌ»
و هر دو به سوى در، دویدند و (در حالى که همسر عزیز، یوسف را تعقیب مى کرد). پیراهن او را از پشت (کشید و) پاره کرد. و در این هنگام، همسر آن زن را نزدیک در یافتند. آن زن گفت: «کیفر کسى که بخواهد نسبت به خانواده تو خیانت کند، جز زندان یا عذاب دردناک، چیست؟!»
(سوره مبارکه یوسف/ آیه ۲۵)
❇ تفســــــیر
مقاومت سرسختانه یوسف(علیه السلام) همسر عزیز را تقریباً مأیوس کرد، ولى یوسف(علیه السلام) که در این دور مبارزه در برابر آن زن عشوه گر و هوس هاى سرکش نفس، پیروز شده بود، احساس کرد اگر بیش از این در آن لغزش گاه بماند خطرناک است، باید خود را از آن محل دور سازد، لذا با سرعت به سوى در کاخ دوید تا در را باز کند و خارج شود، همسر عزیز نیز بى تفاوت نماند. او نیز به دنبال یوسف به سوى در دوید تا مانع خروج او شود و براى این منظور، پیراهن او را از پشت سر گرفت و به عقب کشید، به طورى که پشت پیراهن از طرف طول پاره شد
استباق در لغت به معنى سبقت گرفتن دو یا چند نفر از یکدیگر است و قدّ به معنى پاره شده از طرف طول است، همان گونه که قطّ به معنى پاره شدن از عرض است.
ولى هر طور بود، حضرت یوسف علیه السلام خود را به در رسانید و در را گشود، ناگهان عزیز مصر را پشت در دیدند، قرآن مى گوید: آن دو، آقاى آن زن را دم در یافتند (وَ أَلْفَیا سَیِّدَها لَدَى الْبابِ).
الفیت از ماده اِلفاء به معنى یافتن ناگهانى است و تعبیر از شوهر به سیّد به طورى که بعضى از مفسران گفته اند، طبق عرف و عادت مردم مصر بوده که زن ها شوهر خود را سیّد خطاب مى کردند و در فارسى امروز هم زنان از همسر خود تعبیر به آقا مى کنند.
در این هنگام همسر عزیز از یکسو خود را در آستانه رسوائى دید.
و از سوى دیگر شعله انتقامجوئى از درون جان او زبانه مى کشید.
نخستین چیزى که به نظرش آمد این بود که با قیافه حق به جانبى رو به سوى همسرش کرد و یوسف را با این بیان متهم ساخت. صدا زد کیفر کسى که نسبت به اهل و همسر تو، اراده خیانت کند، جز زندان یا عذاب الیم چه خواهد بود؟! (قالَتْ ما جَزاءُ مَنْ أَرادَ بِأَهْلِکَ سُوءاً إِلاّ أَنْ یُسْجَنَ أَوْ عَذابٌ أَلیمٌ).
جالب این که این زن خیانتکار تا خود را در آستانه رسوائى ندیده بود، فراموش کرده بود که همسر عزیز مصر است، ولى در این موقع با تعبیر أَهْلِک (خانواده تو) مى خواهد حس غیرت عزیز را برانگیزد که من مخصوص توام نباید دیگرى چشم طمع در من بدوزد!
نکته دیگر اینکه همسر مصر هرگز نگفت یوسف قصد سوئى درباره من داشته، بلکه درباره میزان مجازات او با عزیز مصر صحبت کرد، آن چنان که گوئى اصل مسأله مسلّم است و سخن از میزان کیفر و چگونگى مجازات او است و این تعبیر حساب شده، در آن لحظه اى که مىبایست آن زن دست و پاى خود را گم کند، نشانه شدت حیلهگری اوست
و باز این تعبیر که اول سخن از زندان مى گوید، و بعد گوئى به زندان هم قانع نیست، پا را بالاتر مى گذارد و از عذاب الیم که تا سر حد شکنجه و اعدام پیش مى رود، حرف مى زند.
(تفسیر نمونه/ ذیل آیه ۲۵ سوره مبارکه یوسف)