💠 خداوند در قیامت به چهار گروه نظر نمیکند
🔻رسول خدا(ص) فرمود:
🔹 أرْبَعَةٌ لا يَنْظُرُ اللَّهُ إِلَيْهِمْ يَوْمَ الْقِيامَةِ عَاقٌّ وَ مَنَّانٌ وَ مُكَذِّبٌ بِالْقَدَرِ وَ مُدْمِنُ خَمْرٍ.
🔸خداوند در روز قیامت به چهار گروه نظر نمیکند:
◽️ کسیکه عاق [والدین] شده
◽️ کسیکه [در مقابل کاری که برای دیگران انجام میدهد]منت میگذارد
◽️ کسیکه منکر قضای الهی باشد
◽️کسیکه دائمالخمر باشد
📚خصال، ج۱، ص۲۰۳
#حدیث
@adeeyeh
💠شاخص هاى انسانهاى بى بهره
🔻امام حسين عليه السلام :
🔹خمْسٌ مَنْ لَمْ تَکُنْ فِیهِ، لَمْ یَکُنْ فِیهِ کَثیرُ مُسْتَمْتَعٍ: اَلْعَقْلُ، وَ الدّینُ وَ الْأَدَبُ، وَ الْحَیاءُ، وَ حُسْنُ الْخُلْقِ؛
🔸 پنج چیز است که اگر در انسان نباشد، بهره زیادى در او نخواهد بود:
◽️ عقل
◽️دین
◽️ ادب
◽️ حیا
◽️ خوش اخلاقى.
📚 حیاه الامام الحسین (ع)، ج۱، ص ۱۸۱
#حدیث
@adeeyeh
💠نماز جعفر طیار
🔹از نمازهای مهم و پرفضیلت مستحبی که برای آمرزش گناهان و برآورده شدن حاجات توصیه شده است. برخی از عالمان دینی برای کارهای مهم و نیز تسریع در ازدواج خواندن نماز جعفر را توصیه کردهاند.
🔸کیفیت این نماز
👈نماز جعفر طیار دو نماز دو رکعتی است که هر کدام دارای تشهد و سلام مستقل میباشد و مجموعا چهار رکعت میشود.
◽️در ابتدای نماز، نیت نماز جعفر طیار کرده و در رکعت اول بعد از حمد سوره «اذا زلزلت» و در رکعت دوم پس از حمد سوره «والعادیات» خوانده میشود
◽️در رکعت سوم؛ یعنی رکعت اول نماز دوم پس از حمد سوره «اذا جاء نصرالله» و در رکعت چهارم پس از حمد «قل هو الله احد» خوانده میشود.
◽️در هر یک از رکعتها بعد از حمد و سوره، پانزده مرتبه ذکر تسبیحات اربعه «سُبْحَانَ اللَّهِ وَ الْحَمْدُ لِلَّهِ وَ لا إِلَهَ إِلا اللَّهُ وَ اللَّهُ أَکبَرُ» و در رکوع هر رکعت همین ذکر ده مرتبه و پس از سر برداشتن از رکوع ده مرتبه و در سجده هر رکعت ده مرتبه و هنگام برداشتن سر از سجدهها نیز ده مرتبه این ذکر تکرار میشود؛ جایگاه تکرار ذکرها اینگونه است:
◽️در هر رکعت ذکر تسبیحات ۷۵ مرتبه و در مجموع رکعتها ۳۰۰ مرتبه تکرار میشود.
✨اگر تسبیحات اربعه را فراموش کرد بخواند، در صورتی که محلش نگذشته باشد باید آن را به جا آورد، اما اگر محل آن گذشته نمازش صحیح است ولی باید بعد از نماز هر مقداری را که فراموش کرده تکرار کند.[نیازمند منبع]
✨ضمنا اگر شخصی فرصت خواندن نماز جعفر طیار را به این گونه ندارد، می تواند این چهار رکعت را به طور معمول بخواند و تسبیحات سیصدتایی را در طول روز بفرستند.
🔻مستحب است در سجده دوم رکعت دوم، بعد از تسبیحات بگوید:
⚡️یا من لبس العزّ و الوقار، یا من تعطّف بالمجد و تکرّم به، یا من لا ینبغی التّسبیح الّا له، یا من احصی کلّ شیء علمه، یا ذا النّعمه و الطّول، یا ذا المنّ و الفضل، یا ذالقدره و الکرم، اسئلک بمعاقد العزّ من عرشک و منتهی الرّحمه بکتابک و بأسمک الأعظم الأعلی و کلماتک التّامّات ان تصلّی علی محمّد و آل محمّد و افعل بیکذا و کذا
🙏سپس حاجتهایش را بگوید، به فارسی هم میتواند حاجاتش را درخواست کند.
📚 مفاتیح الجنان - زاد المعاد
#نماز
@adeeyeh
💠هشت ویژگی مؤمن
🔻امام صادق(ع) فرمود:
🔹ينْبَغِي لِلْمُؤْمِنِ أَنْ يَكُونَ فِيهِ ثَمَانِي خِصَالٍ وَقُوراً عِنْدَ الْهَزَاهِزِ ، صَبُوراً عِنْدَ الْبَلَاءِ، شَكُوراً عِنْدَ الرَّخَاءِ ،قَانِعاً بِمَا رَزَقَهُ اللَّهُ، لَا يَظْلِمُ الْأَعْدَاءَ وَ لَا يَتَحَامَلُ لِلْأَصْدِقَاءِ، بَدَنُهُ مِنْهُ فِي تَعَبٍ وَ النَّاسُ مِنْهُ فِي رَاحَةٍ.
🔸شایسته است مؤمن هشت ویژگی داشته باشد:
◽️ در ناملایمات روزگار، سنگین(باوقار) باشد
◽️ در هنگام نزول بلا بردبار باشد
◽️هنگام راحتی شکرگزار باشد
◽️ به آنچه خداوند به او داده قانع باشد
◽️ به دشمنان خود ظلم نکند
◽️ بار خود به دوش دوستانش نیفکند
◽️بدنش از او خسته
◽️ مردم از دست او آسوده باشند.
📚کافی، ج۲، ص۴۷
#حدیث
@adeeyeh
💠 ذکری برای اجابت دعا
🔻امیرالمؤمنین علیهالسلام فرمود:
🔹 إذَا كَانَتْ لَكَ إِلَى اللَّهِ سُبْحَانَهُ حَاجَةٌ فَابْدَأْ بِمَسْأَلَةِ الصَّلَاةِ عَلَى رَسُولِهِ (ص) ثُمَّ سَلْ حَاجَتَكَ فَإِنَّ اللَّهَ أَكْرَمُ مِنْ أَنْ يُسْأَلَ حَاجَتَيْنِ فَيَقْضِيَ إِحْدَاهُمَا وَ يَمْنَعَ الْأُخْرَى.
🔸هرگاه حاجتی از خداوند سبحان داشتی، ابتدا صلوات بر پیامبر(ص) را که خود یک دعا است درخواست کن و سپس حاجتت را بخواه؛ چراکه خداوند بخشندهتر از آن است که دو حاجت از او خواسته شود و یکی را برآورده ساخته و دیگری را روا نسازد.
👈 نهجالبلاغه صبحی صالح، ص۵۳۸
@adeeyeh
💠 ورود مسلم بن عقیل ؛ نماینده امام حسین (ع) به کوفه ( ۶۰ ق)
🔹أقبَلَ [مُسلِمُ بنُ عَقيلٍ ] حَتّى دَخَلَ الكوفَةَ، فَنَزَلَ في دارِ المُختارِ بنِ أبي عُبَيدٍ، وهِيَ الَّتي تُدعَى اليَومَ دارَ سَلَمِ بنِ المُسَيَّبِ، وأقبَلَتِ الشّيعَةُ تَختَلِفُ إلَيهِ، فَكُلَّمَا اجتَمَعَ إلَيهِ مِنهُم جَماعَةٌ قَرَأَ عَلَيهِم كِتابَ الحُسَينِ بنِ عَلِيٍّ عليه السلام وهُم يَبكونَ، وبايَعَهُ النّاسُ، حَتّى بايَعَهُ مِنهُم ثَمانِيَةَ عَشَرَ ألفا. فَكَتَبَ مُسلِمٌ رَحِمَهُ اللّهُ إلَى الحُسَينِ عليه السلام، يُخبِرُهُ بِبَيعَةِ ثَمانِيَةَ عَشَرَ ألفا، ويَأمُرُهُ بِالقُدومِ، وجَعَلَتِ الشّيعَةُ تَختَلِفُ إلى مُسلِمِ بنِ عَقيلٍ رَضِيَ اللّهُ عَنهُ حَتّى عُلِمَ مَكانُهُ، فَبَلَغَ النُّعمانَ بنَ بَشيرٍ ذلِكَ، وكانَ والِيا عَلَى الكوفَةِ مِن قِبَلِ مُعاوِيَةَ، فَأَقَرَّهُ يَزيدُ عَلَيها.
🔸مسلم بن عقيل آمد تا وارد كوفه شد و در منزل مختار بن ابى عُبَيد، سُكنا گزيد و آن، خانه اى بود كه امروز به خانه سَلَم بن مُسَيَّب معروف است. شيعيان به رفت و آمد نزد او رو آوردند. هر گاه گروهى از شيعيان نزد او اجتماع مى كردند، نامه حسين بن على عليه السلام را برايشان مى خواند و آنان مى گريستند. مردم با او بيعت كردند و اين بيعت، ادامه يافت تا [شمار بيعت كنندگان ] به هجده هزار نفر رسيد. آن گاه مسلم كه خدا رحمتش كند براى حسين عليه السلام نامه نوشت و به ايشان خبر داد كه هجده هزار نفر، بيعت كرده اند و از او خواست به كوفه بيايد. رفت و آمد شيعيان به نزد مسلم، ادامه داشت تا اين كه محلّ اقامتش لو رفت و خبر به نعمان بن بشير رسيد. او والى كوفه از جانب معاويه بود و يزيد هم او را ابقا كرده بود.
📚الإرشاد: ج ۲ ص ۴۱
@adeeyeh
💠 سه عیب بزرگ انسان
🔻امام سجاد(ع) فرمود:
🔹علِيِّ بْنِ الْحُسَيْنِ(ع) : كَفَى بِالْمَرْءِ عَيْباً أَنْ يَنْظُرَ فِي عُيُوبِ غَيْرِهِ مَا يَعْمَى عَلَيْهِ مِنْ عَيْبِ نَفْسِهِ أَوْ يُؤْذِيَ جَلِيسَهُ بِمَا لَا يَعْنِيهِ أَوْ يَنْهَى النَّاسَ عَمَّا لَا يَسْتَطِيعُ تَرْكَهُ.
🔸در عیب انسان همین بس که:
◽️ عیوبی را از دیگران ببیند که از دیدن آنها در خویش، کور است
◽️یا اینکه همنشین خود را در کاری که به او مربوط نیست اذیت کند
◽️یا اینکه مردم را از چیزی نهی کند که خودش نمیتواند آن را ترک کند.
📚کافی،ج۲،ص۴۶۰
#حدیث
@adeeyeh
💠کیفیت زیارت از دور
◽️امام صادق عليه السلام
🔹إذا بَعُدَت بِأَحَدِكُمُ الشُّقَّةُ ونَأَت بِهِ الدّارُ ، فَليَعلُ أعلى مَنزِلِهِ وَليُصَلِّ رَكعَتَينِ وَليُؤمِ بِالسَّلامِ إلى قُبورِنا ؛ فَإِنَّ ذلِكَ يَصِلُ إلَينا
🔸هرگاه (زیارت ما) بر یکی از شما سخت و طاقت فرسا بود و خانهاش هم دور بود، پس بربام خانهاش بالا رود و دو رکعت نماز بخواند و با سلام دادن به قبر ما اشاره و قصدکند، همانا سلام او به ما میرسد.
👈الكافي : ج 4 ص 587 ح 1
@adeeyeh
💠 قمر در عقرب تیر ماه ۹۷
🌙 قمر در عقرب پدیدهٔ نجومی عبور کره ماه از زمینه صورت فلکی عقرب (کژدم) و یا از امتداد برج فلکی عقرب است
🔹در روایتی امام صادق(علیه السلام) می فرمایند: «هر کس در هنگامی که قمر در عقرب باشد، مسافرت یا ازدواج نماید، خیری نمی بیند»
🔸همچنین پیامبر اکرم ص فرمودند: هرکس در این ایام بر خدا توکل کند، خداوند او را یاری خواهد کرد بویژه اگر صدقه بپردازد. زیرا صدقه نحوست را از بین می برد. خواندن آیت الکرسی هم موثر است.
⁉️منظور از قمر در عقرب برج عقرب است یا صورت فلکی عقرب؟
◽️در مورد اینکه کدامیک از این دو می تواند منظور امام صادق علیه السلام در روایت فوق باشد بین علما اختلاف است
در این بین نظر علامه حسن زاده آملی که در زمان ما متبحر در علم هیئت و استاد این فن می باشند این است که ملاک همان صورت فلکی است و دلائلی برای آن ذکر می کنند. (دروس فی المعرفه الوقت و القبله، درس ۲۵)
◽️اما در عین حال ایشان اینکه در هر دو مورد یعنی هم برج و هم صورت فلکی از مسافرت و ازدواج اجتناب شود را مطابق با احتیاط می دانند.
💎 ورود و خروج قمر به برج عقرب
✅شروع : جمعه ۱ تیر ۱۳۹۷ ساعت ۲۳:۴۰
❌خروج: دوشنبه ۴ تیر ۱۳۹۷ ساعت ۱۱:۵۰
💎ورود و خروج قمر به صورت فلکی عقرب
✅شروع : دوشنبه ۴ تیر ۱۳۹۷ ساعت ۱۲:۳۰
❌خروج: پنجشنبه ۷ تیر ۱۳۹۷ ساعت ۰۰:۰۰
🔻 در این ایام انجام کارهای مهم زیر کراهت دارد و بهتر است ترک شود:
◽️خواندن عقد ازدواج
◽️مسافرت
◽️اقدام برای بچه دار شدن (اعقاد نطفه)
◽️افتتاح کار و کسب و تجارت
◽️حجامت
◽️و...
❤️ جدول قمر در عقرب کل سال 1397
🌐 ahlolbait.com/media/19656
@adeeyeh
💠نماز حاجت روز پنجشنبه به توصیه آیتالله بهجت قدسسره
🔷آیتالله بهجت قدسسره اطرافیان و شاگردان خود را بسیار به خواندن نماز روز پنجشنبه توصیه میکردند و میفرمودند: «آیتالله سید مرتضی کشمیری هر وقت این نماز را میخواند، هدیهای برای او میرسید».
📃شیوه خواندن نماز از کتاب جمالالاسبوع سیدبنطاووس
چهار رکعت (دو نماز دورکعتی)
در رکعت اول بعد از حمد ۱۱بار سورۀ توحید
در رکعت دوم بعد از حمد ۲۱بار سورۀ توحید
در رکعت سوم بعد از حمد ۳۱بار سورۀ توحید
در رکعت چهارم بعد از حمد ۴۱بار سورۀ توحید
بعد از سلام نماز دوم ۵۱بار سورۀ توحید و ۵۱بار «اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّد» را بخواند و سپس به سجده برود و ۱۰۰بار «یاالله یاالله» بگوید و هرچه میخواهد از خدا درخواست کند.
🔸پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوآله فرمود:
اگر از خدا بخواهد که کوهی را نابود کند کوه نابود میشود؛
نزول باران را بخواهد بهیقین باران نازل میشود؛
همانا هیچچیز مانع میان او و خداوند نیست؛
خداوند متعال بر کسی که این نماز را بخواند و حاجتش را از خدا نخواهد غضب میکند.
👈 برگرفته از کتاب بهجت الدعا، ص٣٨٠ـ٣٨١
@adeeyeh
💠کاربرد محبت اهل بیت(ع) در هفت ایستگاه هولناک
🔹عنْ عَلِيِّ بْنِ الْحَسَنِ عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ عَنْ عَلِيِّ بْنِ الْحُسَيْنِ عَنْ أَبِيهِ ع قَالَ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ ص حُبُّ أَهْلِ بَيْتِي نَافِعٌ فِي سَبْعَةِ مَوَاطِنَ أَهْوَالُهُنَّ عَظِيمَةٌ عِنْدَ الْوَفَاةِ وَ فِي الْقَبْرِ وَ عِنْدَ النُّشُورِ وَ عِنْدَ الْكِتَابِ وَ عِنْدَ الْحِسَابِ وَ عِنْدَ الْمِيزَانِ وَ عِنْدَ الصِّرَاط.
🔸حضرت امام باقر(ع) از پدرش امام سجاد(ع)، امام سجاد نیز از پدرش(ع) روایت کرد رسول خدا(ص) فرمود: محبت اهل بیت من در هفت جایگاه هولناک سودمند است:
◽️هنگام وفات،
◽️در قبر،
◽️هنگام رستاخیز،
◽️ هنگام دادن نامه اعمال،
◽️هنگام محاسبه بندگان،
◽️هنگام سنجش اعمال
◽️ بر پل صراط.
📚فضائل الشیعه، محمد بن علی بن بابویه«شیخ صدوق»، ص٦
#حدیث
@adeeyeh
💠 آداب و ادعیه سفر
1⃣ گفتن ذکر «بسم الله الرحمن الرحیم»
رسول خدا (صلی الله علیه و آله )فرمودند: هرگاه شخصی سوار مرکب شود و نام خدا ببرد فرشته ای همراهش می آید و از او مراقبت می کند تا پیاده شود.
2⃣ امام کاظم علیه السلام: به یکی از یاران خویش فرمودند: ای صباح! هرگاه فردی از شما قصد سفر داشت مقابل خانه اش به سمتی که می خواهد به مسافرت برود بایستد و سوره های «حمد» «فلق »و «ناس» و «توحید» و «آیه الکرسی» را به ترتیب به سمت مقابل و راست و چپ خود بخواند و سپس بگوید
🔹اللَّهُمَّ احْفَظْنِي وَ احْفَظْ مَا مَعِيَ وَ سَلِّمْنِي وَ سَلِّمْ مَا مَعِيَ وَ بَلِّغْنِي وَ بَلِّغْ مَا مَعِيَ بِبَلاغِكَ الْحَسَنِ الْجَمِيلِ
🔸خدايا مرا و آنچه با من است حفظ كن، مرا و آنچه با من است سالم بدار، و برسان مرا و آنچه با من است را به بهترین صورت به مقصد برسان
3⃣ امام صادق علیه السلام فرمودند: هرکس هنگام سوار شدن بر وسیله نقلیه خویش سوره قدر را بخواند سالم و آمرزیده پیاده می شود
4⃣ آن حضرت هرگاه پای خویش را در رکاب می نهاد می فرمود :
🔹سبْحانَ الَّذِی سَخَّرَ لَنا هذا وَما کنّا لَهُ مُقْرِنِینَ
🔸منزّه است خدایی که این مرکب را برای ما مسخَّر ساخت، و گرنه ما توان آن را نداشتیم
و هفت مرتبه تسبیح خدا (سبحان الله) و هفت مرتبه حمد خدا (الحمدلله) و هفت مرتبه تهلیل (لا اله الا الله) می گفت
5⃣ امام صادق علیه السلام فرمودند: هرکس در سفر هر شب آیت الکرسی را بخواند خودو همراهانش سالم می مانند
🔹«اللَّهُ لا إِلهَ إِلاَّ هُوَ الْحَيُّ الْقَيُّومُ لا تَأْخُذُهُ سِنَةٌ وَ لا نَوْمٌ لَهُ ما فِي السَّماواتِ وَ ما فِي الْأَرْضِ مَنْ ذَا الَّذي يَشْفَعُ عِنْدَهُ إِلاَّ بِإِذْنِهِ يَعْلَمُ ما بَيْنَ أَيْديهِمْ وَ ما خَلْفَهُمْ وَ لا يُحيطُونَ بِشَيْءٍ مِنْ عِلْمِهِ إِلاَّ بِما شاءَ وَسِعَ كُرْسِيُّهُ السَّماواتِ وَ الْأَرْضَ وَ لا يَؤُدُهُ حِفْظُهُما وَ هُوَ الْعَلِيُّ الْعَظيم»
🔸«خدا است كه معبودي جز او نيست. زنده و برپا دارنده است. نه خوابي سبك او را فرا ميگيرد و نه خوابي گران. آن چه در آسمانها و آن چه در زمين است، از آن او است. كيست آنكس كه جز به اذن او در پيشگاهش شفاعت كند؟ آن چه را پيش روي آنان است و آن چه را پشت سرشان قرار دارد ميداند، و به چيزي از علم او، جز به آن چه بخواهد، احاطه نمييابند. كرسي او آسمان ها و زمين را در برگرفته، و نگهداري آنها بر او دشوار نيست، و او والاي بزرگ است.»
و پس از خواندن آیت الکرسی بگوید خداوندا مسیر مرا وسیله عبرت آموزی و سکوتم را وسیله تفکر و سخنم را ذکر قرار بده
6⃣ همراه داشتن و خواندن حرز امام جواد علیه السلام برای درامان ماندن از خطرها توصیه شده اس تو آن حرز این است
يا نُورُ يا بُرْهانُ يا مُبينُ يا مُنيرُ يا رَبِّ اِكْفِنى الْشُّرُورَ وَ افاتِ الدُّهُورِ وَ اَسْئَلُكَ النَّجاةَ يَوْمَ يُنْفَخُ فِى الصُّورِ
اى نور و اى دليل روشن و اى آشكاركننده اى نوربخش پروردگارا كفايتم كن از شرور و آفات روزگار واز تو خواهم رهايى را در روزى كه دميده شود در صور
7⃣ دیگر آداب سفر :حلالیت طلبیدن از اطرافیان، صدقه دادن، وصیت کردن، همراه داشتن قرآن، تربت سیدالشهداء و انگشتر عقیق، خوش خلقی، و کمک به همسفران و حفظ اسرار آنها سوغاتی دادن و مهمتر زا همه موارد ذکر شده توجه ویژه به نماز در طول سفرمی باشد
📚 کتاب دعاهای سفر ( انتشارات بنیاد بین الملی دعا)
#سفر #آداب_سفر
@adeeyeh
💠 15 بلای وحشتناک نتیجه بی اعتنایی به نماز
🔸روزی حضرت زهرا(سلام الله علیها) کنار رسول خدا(ص) نشسته بودند.
حضرت فاطمه(س) از پدر بزرگوارش پرسید: پدر جان، یا رسول الله! زنان و مردانى که نسبت به نماز بىاعتنا هستند و نماز را سبک مىشمارند، چه عواقبى را در پیش دارند؟
رسول خدا(ص) فرمود: فاطمه جان! هر کسى از مردان و زنان نمازش را سبک بشمارد، خداوند او را به پانزده بلا مبتلا مىسازد:
◽️«شش مورد در دنیا»، «سه مورد در وقت مرگ»، «سه مورد آنها در قبر» و «سه مورد در قیامت(زمانى که از قبر خارج شود)».
🔻 اما آن شش بلایى که در دنیا دامنگیرش مىشود:
1⃣ خداوند برکت را از عمرش مىبرد.
2⃣ خداوند برکت را از رزقش مىبرد.
3⃣ خداوند عزوجل سیماى صالحین را از چهرهاش محو مىکند.
4⃣ هر عملى که انجام مىدهد پاداش داده نمىشود.
5⃣ دعایش به آسمان نمىرود.
6⃣ بهرهاى از صالحین براى او نیست.
🔻 اما آن سه بلایى که هنگام مرگ گرفتارش خواهد شد:
1⃣ ذلیل از دنیا مىرود.
2⃣ هنگام مرگ در حال گرسنگى خواهد بود.
3⃣ تشنه از دنیا خواهد رفت، اگر چه آب نهرهاى دنیا را به او بدهند.
🔻 اما آن سه بلایى که در قبر دامنگیرش مىشود:
1⃣ خداوند ملکى در قبر براى او مىگمارد تا او را زجر دهد.
2⃣ قبرش براى او تنگ خواهد شد.
3⃣ گرفتار ظلمت و تاریکى قبر خواهد شد.
🔻اما آن سه بلایى که در روز قیامت گرفتارش خواهد شد:
1⃣ خداوند ملکى را موکل مىسازد تا او را با صورت بر زمین بکشد، در حالى که خلایق تماشا مىکنند.
2⃣ محاسبه اعمالش به سختى انجام مىشود.
3⃣ خدا به نظر لطف به او نمىنگرد و براى اوست عذاب همیشگى.
📚 مسند فاطمه الزهراء، ص 235 - فلاح السائل : 22
#نماز #سبک_شمردن_نماز
@adeeyeh
💠 گناه کوچک مقدمه گناه بزرگ
🔹 امام رضا عليه السلام: اَلصَّغائِرُ مِنَ الذُّنـُوبِ طُـرُقٌ اِلَى الْكَبائِرِ ومَنْ لَمْ يَخَفِ اللّهَ فِى الْقَليلِ، لَمْ يَخَفْهُ فِى الْكَثيرِ؛
🔸گناهان كوچک، راهى به سوى گناهان كبيره است. هر كس که در گناهان كوچک از خدا نترسد، در مورد گناهان بزرگ و بسيار هم از او نمى ترسد.
👈 مسند الامام الرضا عليه السلام: ج1، ص290
@adeeyeh
💠روش عبادت هنگام خواب به سفارش پیامبر (ص)
🔹پيامبر اكرم صليالله عليه و آله فرمود: اى فاطمه! نخواب مگر آنكه چهار كار را انجام دهى: قرآن را ختم كنى، پيامبران را شفيعت گردانى، مؤمنين را از خود راضى كنى، و حجّ و عمرهاى را به جا آورى.
🔸اين را فرمود و شروع به خواندن نماز كرد، صبر كردم تا نمازش تمام شد.
گفتم: يا رسول اللّه! به چهار چيز مرا امر فرمودى در حالى كه بر آنها قادر نيستم!
🔻آن حضرت تبسّمى كرد و فرمود:
1⃣ چون قل هو اللّه را سه بار بخوانى مثل اين است كه قرآن را ختم كردهاى.
❄️بسم ﺍﻟﻠﻪِ ﺍﻟﺮَّﺣْﻤﻦِ ﺍﻟﺮَّﺣﻴﻢِ
❄️ﻗﻞْ ﻫُﻮَ ﺍﻟﻠﻪُ ﺃَﺣَﺪٌ
❄️ ﺍﻟﻠَّﻪُ ﺍﻟﺼَّﻤَﺪُ
❄️ ﻟﻢْ ﻳَﻠِﺪْ ﻭَﻟَﻢْ ﻳُﻮﻟَﺪْ
❄️ ﻭﻟَﻢْ ﻳَﻜُﻦ ﻟَّﻪُ ﻛُﻔُـﻮﺍً ﺃَﺣَﺪٌ
2⃣ چون بر من و پيامبران پيش از من صلوات فرستى، شفاعت كنندگان تو در روز قيامت خواهيم بود.
✨ﺍﻟﻠّﻬُﻢَّ ﺻَﻞِّ ﻋَﻠَﻲ ﻣُﺤَﻤَّﺪٍ ﻭَﺍﻝِ ﻣُﺤَﻤَّﺪٍوِّ ﻋَﻠَﻲ جمیع ﺍﻻَﻧْﺒِﻴﺎﺀِ ﻭَﺍﻟﻤُﺮْﺳَﻠﻴﻦ✨
3⃣ چون براى مؤمنين استغفار كنى، آنان همه از تو راضى خواهند شد.
✨ﺍﻟﻠّﻬُﻢَّ ﺍﻏْﻔِﺮْ ﻟِﻠْﻤُﺆْﻣِﻨﻴﻦَ ﻭَﺍﻟْﻤُﺆْﻣِﻨﺎﺕِ✨
4⃣ و چون بگويى: سُبحانَ اللّه وَ الحَمدُ للّه وَ لا اِلهَ اِلاَّ اللّهُ وَ اللّهُ اكبرُ، حجّ و عمرهاى را انجام دادهاى.
📚 بحارالانوار، ج ۱ ص ۳۰۴
@adeeyeh
💠 این سه ویژگی در انسان، خیال شیطان را راحت میکند
🔻امام صادق علیهالسلام فرمود:
🔹عن أَبِي عَبْدِ اللَّهِ (ع) قَالَ: قَالَ إِبْلِيسُ لَعْنَةُ اللَّهِ عَلَيْهِ لِجُنُودِهِ إِذَا اسْتَمْكَنْتُ مِنِ ابْنِ آدَمَ فِي ثَلَاثٍ لَمْ أُبَالِ مَا عَمِلَ فَإِنَّهُ غَيْرُ مَقْبُولٍ مِنْهُ إِذَا اسْتَكْثَرَ عَمَلَهُ وَ نَسِيَ ذَنْبَهُ وَ دَخَلَهُ الْعُجْبُ.
🔸ابلیس (لعنه الله) به لشکریان خود گفت اگر بتوانم در سه مورد انسانها را فریب دهم، دیگر سایر کارهای آنها برایم مهم نیست، چون قبول نمیشود:
◽️ [دوست دارم] عمل خود را زیاد بپندارند.
◽️ گناه خود را فراموش کنند.
◽️ مبتلا به خودبینی شوند.
👈 خصال شیخ صدوق، ج۱، ص۱۱۲
@adeeyeh
💠 رفع چهار بحران مهم با چهار راهکار ارزشمند
🔻امام صادق(علیهالسلام)
🔹عجِبْتُ لِمَنْ خَافَ کَیْفَ لَا یَفْزَعُ إِلَى قَوْلِهِ «حَسْبُنَا اللهُ وَ نِعْمَ الْوَکِیلُ» فَإِنِّی سَمِعْتُ اللهَ عَزَّوَجَلَّ یَقُولُ بِعَقِبِهَا فَانْقَلَبُوا بِنِعْمَةٍ مِنَ اللهِ وَ فَضْلٍ لَمْ یَمْسَسْهُمْ سُوءٌ.
🔹و عَجِبْتُ لِمَنِ اغْتَمَّ کَیْفَ لَا یَفْزَعُ إِلَى قَوْلِهِ «لا إِلهَ إِلَّا أَنْتَ سُبْحانَکَ إِنِّی کُنْتُ مِنَ الظَّالِمِینَ» فَإِنِّی سَمِعْتُ اللهَ عَزَّوَجَلَّ یَقُولُ بِعَقِبِهَا وَ نَجَّیْناهُ مِنَ الْغَمِّ وَ کَذلِکَ نُنْجِی الْمُؤْمِنِینَ.
🔹و عَجِبْتُ لِمَنْ مُکِرَ بِهِ کَیْفَ لَا یَفْزَعُ إِلَى قَوْلِهِ «أُفَوِّضُ أَمْرِی إِلَى اللهِ إِنَّ اللهَ بَصِیرٌ بِالْعِبادِ» فَإِنِّی سَمِعْتُ اللهَ عَزَّوَجَلَّ یَقُولُ بِعَقِبِهَا فَوَقاهُ اللهُ سَیِّئاتِ ما مَکَرُوا.
🔹و عَجِبْتُ لِمَنْ أَرَادَ الدُّنْیَا وَ زِینَتَهَا کَیْفَ لَا یَفْزَعُ إِلَى قَوْلِهِ «ما شاءَ اللهُ لا قُوَّةَ إِلَّا بِاللَّهِ» فَإِنِّی سَمِعْتُ اللهَ عَزَّوَجَلَّ یَقُولُ بِعَقِبِهَا إِنْ تَرَنِ أَنَا أَقَلَّ مِنْکَ مالًا وَ وَلَداً فَعَسى رَبِّی أَنْ یُؤْتِیَنِ خَیْراً مِنْ جَنَّتِکَ وَ عَسَى مُوجِبَة؛
🔻امام صادق(علیهالسلام) فرموده است:
🔸در شگفتم برای کسی که از چهار چیز میترسد واز آنها بیم دارد، چرا به چهار کلمه پناه نمیبرد(و از چهار ذکر کمک نمیگیرد)!
1⃣ در شگفتم برای کسی که ترس بر او غلبه کرده، چگونه به ذکر «حَسْبُنَا اللهُ وَ نِعْمَ الْوَکِیلُ» (آل عمران:۱۷۱) پناه نمیبرد.
✨در صورتی که خداوند در ادامه این ذکر فرموده است: پس(آن کسانی که به عزم جهاد خارج گشتند، و ترس شیاطین در آنها اثر نکرد و به ذکر فوق تمسک جستند) همراه با نعمتی از جانب خداوند(نعمت عافیت) و چیزی زاید بر آن(سود در تجارت) بازگشتند، و هیچگونه بدی به آنان نرسید.
2⃣ در شگفتم برای کسی که اندوهگین است چگونه به ذکر «لا إِلهَ إِلَّا أَنْتَ سُبْحانَکَ إِنِّی کُنْتُ مِنَ الظَّالِمِینَ» (انبیاء:۸۷) پناه نمیبرد.
✨زیرا خداوند به دنبال این ذکر فرموده است: «پس ما یونس را در اثر تمسک به ذکر یاد شده، از اندوه نجات دادیم و همین گونه مومنین را نجات می بخشیم.»
3⃣ در شگفتم برای کسی که مورد مکر و حیله واقع شده، چگونه به ذکر «أُفَوِّضُ أَمْرِی إِلَى اللهِ إِنَّ اللهَ بَصِیرٌ بِالْعِبادِ» (غافر:۴۴) ... پناه نمیبرد.
✨زیرا خداوند به دنبال ذکر فوق فرموده است: «پس خداوند (موسی را در اثر ذکر یاد شده) از شر و مکر فرعونیان مصون داشت.»
4⃣ در شگفتم برای کسی که طالب دنیا و زیبایی های دنیاست چگونه به ذکر «ما شاءَ اللهُ لا قُوَّةَ إِلَّا بِاللهِ» (کهف: 39) پناه نمیبرد.
✨زیرا خداوند بعد از ذکر یاد شده فرموده است: «مردی که فاقد نعمتهای دنیوی بود، خطاب به مردی که از نعمتها برخوردار بود) فرمود: اگر تو مرا به مال و فرزند، کمتر از خود می دانی امید است خداوند مرا بهتر از باغ تو بدهد.»
📚 كتاب من لا يحضره الفقيه : ج 4 ص 392 و 393 ح 5835 - ميزان الحكمه ج 9 ص 240
#حدیث
@adeeyeh
💠 ده ويژگی باعث ده بلا
🔻پيامبرخدا(ص) فرمود:
🔹«إِذَا ظَهَرَتْ فِي أُمَّتِي عَشْرُ خِصَالٍ، عَاقَبَهُمُ اللهُ بِعَشْرِ خِصَالٍ.
قِيلَ: وَ مَا هِيَ يَا رَسُولَ اللهِ؟
قَالَ: إِذَا قَلَّلُوا الدُّعَاءَ نَزَلَ الْبَلَاءُ،
وَ إِذَا تَرَكُوا الصَّدَقَاتِ كَثُرَ الْأَمْرَاضُ،
وَ إِذَا مَنَعُوا الزَّكَاةَ هَلَكَتِ الْمَوَاشِي،
وَ إِذَا جَارَ السُّلْطَانُ مُنِعَ الْقَطْرُ مِنَ السَّمَاءِ،
وَ إِذَا كَثُرَ فِيهِمُ الزِّنَاءُ كَثُرَ فِيهِمْ مَوْتُ الْفَجْأَةِ،
وَ إِذَا كَثُرَ الرِّبَا كَثُرَتِ الزَّلَازِلُ،
وَ إِذَا حَكَمُوا بِخِلَافِ مَا أَنْزَلَ اللهُ تَعَالَى سَلَّطَ عَلَيْهِمْ عَدُوَّهُمْ،
وَ إِذَا نَقَضُوا عَهْدَ اللهِ ابْتَلَاهُمُ اللهُ بِالْقَتْلِ،
وَ إِذَا طَفَّفُوا الْكَيْلَ أَخَذَهُمُ اللهُ بِالسِّنِينَ،
ثُمَّ قَرَأَ رَسُولُ اللهِ(ص): ظَهَرَ الْفَسادُ فِي الْبَرِّ وَ الْبَحْرِ بِما كَسَبَتْ أَيْدِي النَّاسِ لِيُذِيقَهُمْ بَعْضَ الَّذِي عَمِلُوا لَعَلَّهُمْ يَرْجِعُونَ»؛
🔸 هنگامی که ده ویژگی در امّت من پیدا شود، خداوند آنها را دهگونه عذاب میکند:
گفتند: ای رسول خدا، آن ده ویژگی چیست؟
فرمودند:
◽️هنگامی که کم دعا کنند (نسبت به دعا بی اهتمام شوند) بلا نازل میشود،
◽️و هنگامی که صدقه دادن را ترک کنند، مریضیها زیاد میشود،
◽️و هنگامی که زکات را ترک کنند، مرگ و مير چهارپایان زیاد میشود،
◽️و هنگامی که حکومت ستم کند، آسمان از باران دریغ میکند،
◽️و هنگامی که در ميان آنها زنا زیاد شود، در ميان آنها مرگ ناگهانی زیاد میشود،
◽️و هنگامی که ربا زیاد شود، زلزله زیاد میشود،
◽️و هنگامی که بر خلاف حکم خدا، حکم کنند، دشمنانشان بر آنها مسلط میشوند،
◽️و هنگامی که پیمان خدا را بشکنند، خداوند آنها را به کشتار مبتلا میکند،
◽️و هنگامی که کمفروشی کنند، خدا آنها را با قحطی مؤاخذه میکند.
✨سپس رسول خدا(ص) این آیه را خواندند:
◀️بواسطه اعمال و کردار خود مردم، فساد در خشکی و دریا پدیدار گشت، تا بعضی از آنچه را انجام دادهاند به آنها بچشاند، شاید که از راه خلاف بازگردند. (الروم : آیه 41)
📚 جامع الأخبار : ص 509 ح 1420
#حدیث
@adeeyeh
💠گناهانى كه باعث نزول عذاب میشوند
🔻امام سجاد علیه السلام:
🔹و الذُّنُوبُ الّتى تُنْزِلُ النِّقَمَ عِصْیانُ الْعارِفِ بِالْبَغىِ وَ التَطاوُلُ عَلَىالنّاسِ وَ الاِستِهْزاءُ بِهِمْ وَ السُّخْریةُ مِنْهُمْ؛
🔸گناهانى كه باعث نزول عذاب میشوند، عبارت اند از: ستم كردن شخص از روی آگاهى، تجاوز به حقوق مردم، و دست انداختن و مسخره كردن آنان.
📚 معانى الاخبار، ص 270
#حدیث
@adeeyeh
💠 مصادیق سبک شمردن نماز
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
1⃣ تأخیر نماز:
🔹امام صادق(ع) در تفسیر آیه شریفه (ماعون/5ـ4) میفرماید:
«تاخیر الصّلاه عن اوّل وقتها لغیر عذرٍ»
🔸یعنی مراد از بی اعتنایی به نماز، "تأخیر آن از اول وقت بدون عذر است." ("بحارالانوار"، ج83، ص6)
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
2⃣ عدم رعایت آداب آن در خلوت:
🔹پیامبر اكرم(ص) در روایتی چنین میفرماید:
"من أحسن صَلوتَهُ حین یراهُ النّاسُ وأَساءَها حینَ یخلُو فتلك استهانة"
🔸یعنی آن كس كه در مقابل مردم به نیکی نماز بخواند و در خلوت بدون دقت نماز گزارد به نماز بی اعتنایی كرده است.
("مستدرك الوسائل"، ج3، ص26)
مروری بر نمازهای خلوت و جلوت ما، روشن مینماید كه آیا احترام و توجه ما به نماز بیشتر بوده است، یا به ناظران صحنه نماز.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
3⃣فراهم نكردن مقدمات نماز قبل از اذان:
🔹 رسول خدا(ص) در روایت دیگری میفرماید: كسی كه وضوی نماز را تا وقت اذان به تأخیر اندازد، او به نماز بی اعتنایی كرده است.
🔸كسی كه به كاری اهمیت میدهد، قبل از رسیدن وقت آن، مقدمات انجام آن را فراهم میكند. كدام ملاقات و میهمانی ای است كه وقت آن فرارسیده باشد و ما هنوز در فكر پوشیدن لباس و یا آماده كردن شرایط آن باشیم؟!
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
4⃣ عدم یادگیری معانی نماز:
🔹 آیا ندانستن معانی الفاظی كه روزانه ده بار در نماز تكرار میشود به معنی بی اعتنایی به نماز نیست؟! آیا اگر ما برای طرف گفتگوی خویش در نماز اهمیتی قائل باشیم در فكر این نخواهیم بود كه محتوا و مضمون مذاكره و نجوای خود را بفهمیم و با ادراك صحیح به سخن در برابر او بایستیم؟!
🔸فرق نمازگزارانی كه در نماز هیچ دردی را احساس نمیكنند جز درد فراق دوست، و از هیچ حادثهای مطلع نمیشوند، با كسانی كه نماز را بار و رنجی میدانند كه در برداشتن و عبور از آن باید شتاب كرد، و در هنگام اقامه آن با دست و محاسن بازی میكنند و خمیازه میكشند، فقط در اهتمام و استخفاف به نماز است.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
5⃣ عجله و شتاب در نماز:
🔹سریع خواندن نماز و تبدیل این عبادت به عادتی كه همچون عمل ماشین نویسی بدون توجه به معانی و بدون رعایت خشوع و طمأنینه انجام گیرد، از نشانههای دیگر بی توجهی به نماز است.
🔸مردی در حضور امیرالمؤمنین(ع) نماز خود را با شتاب به جا میآورد. حضرت نگاهی به او كرده و فرمود: چند وقت است این گونه نماز میخوانی؟ او گفت: مدتهاست. حضرت فرمود: مَثَل تو نزد خداوند مثل كلاغی است ـ كه منقار بر زمین میكوبد. سجده تو خضوع در برابر خدا نیست؛ منقار به زمین كوبیدن است ـ اگر در این حال بمیری بر غیر ملت و دین پیامبر اكرم(ص) مردهای.
🔹 سپس حضرت در مورد كم گذاشتن در نماز فرمود: به درستی كه دزدترین مردم كسی است كه از نمازش بدزدد. ("مستدرك الوسائل"، ج3، ص98)
@adeeyeh