💠 ده ويژگی باعث ده بلا
🔻پيامبرخدا(ص) فرمود:
🔹«إِذَا ظَهَرَتْ فِي أُمَّتِي عَشْرُ خِصَالٍ، عَاقَبَهُمُ اللهُ بِعَشْرِ خِصَالٍ.
قِيلَ: وَ مَا هِيَ يَا رَسُولَ اللهِ؟
قَالَ: إِذَا قَلَّلُوا الدُّعَاءَ نَزَلَ الْبَلَاءُ،
وَ إِذَا تَرَكُوا الصَّدَقَاتِ كَثُرَ الْأَمْرَاضُ،
وَ إِذَا مَنَعُوا الزَّكَاةَ هَلَكَتِ الْمَوَاشِي،
وَ إِذَا جَارَ السُّلْطَانُ مُنِعَ الْقَطْرُ مِنَ السَّمَاءِ،
وَ إِذَا كَثُرَ فِيهِمُ الزِّنَاءُ كَثُرَ فِيهِمْ مَوْتُ الْفَجْأَةِ،
وَ إِذَا كَثُرَ الرِّبَا كَثُرَتِ الزَّلَازِلُ،
وَ إِذَا حَكَمُوا بِخِلَافِ مَا أَنْزَلَ اللهُ تَعَالَى سَلَّطَ عَلَيْهِمْ عَدُوَّهُمْ،
وَ إِذَا نَقَضُوا عَهْدَ اللهِ ابْتَلَاهُمُ اللهُ بِالْقَتْلِ،
وَ إِذَا طَفَّفُوا الْكَيْلَ أَخَذَهُمُ اللهُ بِالسِّنِينَ،
ثُمَّ قَرَأَ رَسُولُ اللهِ(ص): ظَهَرَ الْفَسادُ فِي الْبَرِّ وَ الْبَحْرِ بِما كَسَبَتْ أَيْدِي النَّاسِ لِيُذِيقَهُمْ بَعْضَ الَّذِي عَمِلُوا لَعَلَّهُمْ يَرْجِعُونَ»؛
🔸 هنگامی که ده ویژگی در امّت من پیدا شود، خداوند آنها را دهگونه عذاب میکند:
گفتند: ای رسول خدا، آن ده ویژگی چیست؟
فرمودند:
◽️هنگامی که کم دعا کنند (نسبت به دعا بی اهتمام شوند) بلا نازل میشود،
◽️و هنگامی که صدقه دادن را ترک کنند، مریضیها زیاد میشود،
◽️و هنگامی که زکات را ترک کنند، مرگ و مير چهارپایان زیاد میشود،
◽️و هنگامی که حکومت ستم کند، آسمان از باران دریغ میکند،
◽️و هنگامی که در ميان آنها زنا زیاد شود، در ميان آنها مرگ ناگهانی زیاد میشود،
◽️و هنگامی که ربا زیاد شود، زلزله زیاد میشود،
◽️و هنگامی که بر خلاف حکم خدا، حکم کنند، دشمنانشان بر آنها مسلط میشوند،
◽️و هنگامی که پیمان خدا را بشکنند، خداوند آنها را به کشتار مبتلا میکند،
◽️و هنگامی که کمفروشی کنند، خدا آنها را با قحطی مؤاخذه میکند.
✨سپس رسول خدا(ص) این آیه را خواندند:
◀️بواسطه اعمال و کردار خود مردم، فساد در خشکی و دریا پدیدار گشت، تا بعضی از آنچه را انجام دادهاند به آنها بچشاند، شاید که از راه خلاف بازگردند. (الروم : آیه 41)
📚 جامع الأخبار : ص 509 ح 1420
#حدیث
@adeeyeh
💠گناهانى كه باعث نزول عذاب میشوند
🔻امام سجاد علیه السلام:
🔹و الذُّنُوبُ الّتى تُنْزِلُ النِّقَمَ عِصْیانُ الْعارِفِ بِالْبَغىِ وَ التَطاوُلُ عَلَىالنّاسِ وَ الاِستِهْزاءُ بِهِمْ وَ السُّخْریةُ مِنْهُمْ؛
🔸گناهانى كه باعث نزول عذاب میشوند، عبارت اند از: ستم كردن شخص از روی آگاهى، تجاوز به حقوق مردم، و دست انداختن و مسخره كردن آنان.
📚 معانى الاخبار، ص 270
#حدیث
@adeeyeh
💠 مصادیق سبک شمردن نماز
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
1⃣ تأخیر نماز:
🔹امام صادق(ع) در تفسیر آیه شریفه (ماعون/5ـ4) میفرماید:
«تاخیر الصّلاه عن اوّل وقتها لغیر عذرٍ»
🔸یعنی مراد از بی اعتنایی به نماز، "تأخیر آن از اول وقت بدون عذر است." ("بحارالانوار"، ج83، ص6)
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
2⃣ عدم رعایت آداب آن در خلوت:
🔹پیامبر اكرم(ص) در روایتی چنین میفرماید:
"من أحسن صَلوتَهُ حین یراهُ النّاسُ وأَساءَها حینَ یخلُو فتلك استهانة"
🔸یعنی آن كس كه در مقابل مردم به نیکی نماز بخواند و در خلوت بدون دقت نماز گزارد به نماز بی اعتنایی كرده است.
("مستدرك الوسائل"، ج3، ص26)
مروری بر نمازهای خلوت و جلوت ما، روشن مینماید كه آیا احترام و توجه ما به نماز بیشتر بوده است، یا به ناظران صحنه نماز.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
3⃣فراهم نكردن مقدمات نماز قبل از اذان:
🔹 رسول خدا(ص) در روایت دیگری میفرماید: كسی كه وضوی نماز را تا وقت اذان به تأخیر اندازد، او به نماز بی اعتنایی كرده است.
🔸كسی كه به كاری اهمیت میدهد، قبل از رسیدن وقت آن، مقدمات انجام آن را فراهم میكند. كدام ملاقات و میهمانی ای است كه وقت آن فرارسیده باشد و ما هنوز در فكر پوشیدن لباس و یا آماده كردن شرایط آن باشیم؟!
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
4⃣ عدم یادگیری معانی نماز:
🔹 آیا ندانستن معانی الفاظی كه روزانه ده بار در نماز تكرار میشود به معنی بی اعتنایی به نماز نیست؟! آیا اگر ما برای طرف گفتگوی خویش در نماز اهمیتی قائل باشیم در فكر این نخواهیم بود كه محتوا و مضمون مذاكره و نجوای خود را بفهمیم و با ادراك صحیح به سخن در برابر او بایستیم؟!
🔸فرق نمازگزارانی كه در نماز هیچ دردی را احساس نمیكنند جز درد فراق دوست، و از هیچ حادثهای مطلع نمیشوند، با كسانی كه نماز را بار و رنجی میدانند كه در برداشتن و عبور از آن باید شتاب كرد، و در هنگام اقامه آن با دست و محاسن بازی میكنند و خمیازه میكشند، فقط در اهتمام و استخفاف به نماز است.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
5⃣ عجله و شتاب در نماز:
🔹سریع خواندن نماز و تبدیل این عبادت به عادتی كه همچون عمل ماشین نویسی بدون توجه به معانی و بدون رعایت خشوع و طمأنینه انجام گیرد، از نشانههای دیگر بی توجهی به نماز است.
🔸مردی در حضور امیرالمؤمنین(ع) نماز خود را با شتاب به جا میآورد. حضرت نگاهی به او كرده و فرمود: چند وقت است این گونه نماز میخوانی؟ او گفت: مدتهاست. حضرت فرمود: مَثَل تو نزد خداوند مثل كلاغی است ـ كه منقار بر زمین میكوبد. سجده تو خضوع در برابر خدا نیست؛ منقار به زمین كوبیدن است ـ اگر در این حال بمیری بر غیر ملت و دین پیامبر اكرم(ص) مردهای.
🔹 سپس حضرت در مورد كم گذاشتن در نماز فرمود: به درستی كه دزدترین مردم كسی است كه از نمازش بدزدد. ("مستدرك الوسائل"، ج3، ص98)
@adeeyeh
❇️ سه نابودگرِ تکبر
🔻رسول خدا صلیاللهعلیه وآله فرمود:
🔹قالَ رَسُولُ اللَّهِ(ص): لَوْ لَا ثَلَاثٌ فِي ابْنِ آدَمَ مَا طَأْطَأَ رَأْسَهُ شَيْءٌ الْمَرَضُ وَ الْفَقْرُ وَ الْمَوْتُ كُلُّهُمْ فِيهِ وَ إِنَّهُ مَعَهُنَّ لَوَثَّابٌ.
🔸سه چیزند که اگر نبودند هیچ چیز دیگری نمیتوانست سر انسان را فرو بیندازد (غرور او را از بین ببرد):
بیماری، تنگدستی و مرگ. و تمام اینها در انسان هست و با این حال باز هم سرکشی میکند.
👈 خصال شیخ صدوق، ج1، ص113
@adeeyeh
💠 نماز شب
🔹نماز شب مهمترین نماز مستحبی است که ۱۱ رکعت دارد و وقت آن پس از نیمه شب شرعی تا طلوع فجر است. بنا بر آیه «وَمِنَ اللَّيْلِ فَتَهَجَّدْ بِهِ نَافِلَةً لَّكَ» نماز شب بر پیامبر اکرم(ص) واجب و بر سایر مؤمنان مستحب است. در روایات بر اهمیت آن تأکید شده و آن را شرف مؤمن، کفّاره گناهان روز، برطرف کننده وحشت قبر و ضامن روزی معرفی میکند و توصیه شده در صورت گذشتن وقت، قضای آن خوانده شود.
✨الزامی برای خواندن همه ۱۱ رکعت وجود نداشته و میتوان کمتر خواند، که در این صورت خواندن سه رکعت آخر (دو رکعت نماز شَفع و یک رکعت نماز وَتر) فضیلت بیشتری دارد.
🌸چگونگی نماز شب
🔸نماز شب ۱۱ رکعت است که به این ترتیب خوانده میشود:
◽️هشت رکعت به صورت چهار نماز دو رکعتی به نیت نافله شب.
◽️دو رکعت به نیت نماز شَفع که مستحب است در رکعت اول آن سوره حمد و سوره ناس، و در رکعت دوم سوره حمد و سوره فلق خوانده شود.
◽️یک رکعت به نیت نماز وَتر که بهتر است پس از سوره حمد، سه مرتبه سوره توحید و یک مرتبه سورههای فلق و ناس قرائت شود. به طولانی کردن قنوت این نماز سفارش بیشتری شده است.
👈مستحبّ است در قنوت نماز وتر برای چهل مؤمن دعا یا استغفار کند. هفتاد مرتبه ذکر: اَسْتَغْفِرُاللّهَ رَبّی وَ اَتُوبُ اِلَیهِ ، هفت مرتبه : هذا مَقامُ الْعائِذِ بِک مِنَ النّارِ (ترجمه: این است مقام پناه برنده به تو از آتش دوزخ) ، و سیصد بار «اَلعَفو» بگوید (کمتر از این اعداد هم اشکال ندارد) و سپس این دعا را بخواند: رَبِّ اغْفِرْلی وَارْحَمْنی وَ تُبْ عَلیَّ اِنَّک اَنْتَ التَّوّابُ الْغَفُورُ الرَّحیمُ (ترجمه: و به من رحم کن و توبهام را بپذیر، به درستی که تو بسیار توبه پذیر و آمرزنده و مهربانی)
@adeeyeh
💠 کیفر «ظلم به دیگران» و «ناسپاسی در مقابل خوبی»، در همین دنیاست
🔹«ثَلَاثَةٌ مِنَ الذُّنُوبِ تُعَجَّلُ عُقُوبَتُهَا وَ لَا تُؤَخَّرُ إِلَى الْآخِرَةِ عُقُوقُ الْوَالِدَیْنِ وَ الْبَغْیُ عَلَى النَّاسِ وَ کُفْرُ الْإِحْسَانِ»
🔻حضرت علی(ع) از پیامبر خدا(ص) نقل میکند که:
🔸سه گناه است که کیفر آن در همین دنیا فرا میرسد و به آخرت نمیافتد:
◽️بی احترامی به پدر و مادر
◽️ ظلم به مردم
◽️ ناسپاسی در مقابل نیکی دیگران.
📚بحار الأنوار 72: 275
@adeeyeh
💠پاداش زیارت قبر حضرت عبدالعظیم حسنی علیه السلام
🔹عنْ مُحَمَّدِ بْنِ يَحْيَى الْعَطَّارِ عَنْ بَعْضِ أَهْلِ الرَّيِّ قَالَ: دَخَلْتُ عَلَى أَبِي الْحَسَنِ الْعَسْكَرِيِّ علیه السلام، فَقَالَ: أَيْنَ كُنْتَ؟ فَقُلْتُ: زُرْتُ الْحُسَيْنَ بْنَ عَلِيٍّ علیه السلام. فَقَالَ: أَمَا إِنَّكَ لَوْ زُرْتَ قَبْرَ عَبْدِ الْعَظِيمِ عِنْدَكُمْ، لَكُنْتَ كَمَنْ زَارَ الْحُسَيْنَ علیه السلام.
🔸یکی از اهالی رى نقل می کند: نزد حضرت هادی علیه السلام رفتم. آن حضرت فرمود: كجا بودى؟ عرض كردم: به زيارت حضرت حسين بن على عليهما السّلام رفته بودم. حضرت فرمود: آيا نمى دانى اگر قبر عبد العظيم را كه نزدتان هست زيارت كنى، مثل آن است كه حسين بن علی عليه السّلام را زيارت كرده اى.
👈 كامل الزيارات، ص324
@adeeyeh
💠سفارش امام رضا (ع) به حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) برای شیعیان
🔹 «یَا عَبْدَ الْعَظِیمِ! أَبْلِغْ عَنِّی أَوْلِیَائِیَ السَّلَامَ وَ قُلْ لَهُمْ أَنْ لَا یَجْعَلُوا لِلشَّیْطَانِ عَلَى أَنْفُسِهِمْ سَبِیلًا وَ مُرْهُمْ بِالصِّدْقِ فِی الْحَدِیثِ وَ أَدَاءِ الْأَمَانَةِ وَ مُرْهُمْ بِالسُّکُوتِ وَ تَرْکِ الْجِدَالِ فِیمَا لَا یَعْنِیهِمْ وَ إِقْبَالِ بَعْضِهِمْ عَلَى بَعْضٍ وَ الْمُزَاوَرَةِ فَإِنَّ ذَلِکَ قُرْبَةٌ إِلَیَّ وَ لَا یَشْتَغِلُوا أَنْفُسَهُمْ بِتَمْزِیقِ بَعْضِهِمْ بَعْضاً فَإِنِّی آلَیْتُ عَلَى نَفْسِی إِنَّهُ مَنْ فَعَلَ ذَلِکَ وَ أَسْخَطَ وَلِیّاً مِنْ أَوْلِیَائِی دَعَوْتُ اللهَ لِیُعَذِّبَهُ فِی الدُّنْیَا أَشَدَّ الْعَذَابِ وَ کَانَ فِی الْآخِرَةِ مِنَ الْخاسِرِینَ وَ عَرِّفْهُمْ أَنَّ اللهَ قَدْ غَفَرَ لِمُحْسِنِهِمْ وَ تَجَاوَزَ عَنْ مُسِیئِهِمْ إِلَّا مَنْ أَشْرَکَ بِهِ أَوْ آذَى وَلِیّاً مِنْ أَوْلِیَائِی أَوْ أَضْمَرَ لَهُ سُوءاً فَإِنَّ اللهَ لَا یَغْفِرُ لَهُ حَتَّى یَرْجِعَ عَنْهُ فَإِنْ رَجَعَ وَ إِلَّا نَزَعَ رُوحَ الْإِیمَانِ عَنْ قَلْبِهِ وَ خَرَجَ عَنْ وَلَایَتِی وَ لَمْ یَکُنْ لَهُ نَصِیباً فِی وَلَایَتِنَا وَ أَعُوذُ بِاللَّهِ مِنْ ذَلِک»
🔻از حضرت رضا(ع) نقل شده که فرمود:
🔸اى عبدالعظیم! به دوستان من سلام برسان و به آنان بگو در دلهاى خود براى شیطان راهى باز نکنند، و آنان را امر کن به راستگوئى در گفتار و أدای امانت و سکوت و ترک منازعه و جدال در کارهاى بیهوده، و امر کن که با یکدیگر معاشرت و رفت و آمد نمایند، و این عمل آنها موجب نزدیکى به من مىشود.
دوستان من، نباید اوقات خود را به مخالفت و دشمنى با یکدیگر مشغول سازند.
من با خویشتن پیمان بستهام که هر کسى مرتکب اینگونه کارهای زشت شود، و یا یکى از دوستانم را مورد خشم و غضب قرار دهد، از خداوند بخواهم تا وى را در دنیا به سختترین عذاب گرفتار کند.
این نوع اشخاص در آخرت از زیانکاران خواهند بود.
دوستان مرا متوجه کن که خداوند نیکوکاران آنها را آمرزیده و از بدکاران آنان درگذشته، مگر کسانى که مشرک شده و یا یکى از دوستان مرا رنجانیدهاند، و یا در دل خود نسبت به وى کینه و عداوتى دارند.
پروردگار از این گروه نخواهد گذشت و آنها را نمىبخشد، مگر اینکه از نیت خود برگردند.
اگر از این کار زشت خود برگشت، مورد آمرزش خداوند متعال قرار خواهد گرفت، و اگر در این عمل باقى ماند، خداوند روح ایمان را از دل او خارج خواهد ساخت و از ولایت من نیز بیرون میرود، و از دوستى ما اهل بیت نیز بهرهاى نخواهد برد، و من به خداوند از این امور پناه میبرم.
👈 الإختصاص ص 247
@adeeyeh
سفارش_امام_رضا_علیه_السلام_به_عبدالعظیم.mp3
2.44M
💠 سفارش امام رضا علیه السلام به عبدالعظیم حسنی
🔹 #حجت_الاسلام_مومنی
@adeeyeh
💠زیارت حضرت حمزه سیدالشهدا (ع)
◽️از رسول خدا (صلیالله علیه و آله) روایتشده: «هرکه مرا زیارت کند و عمویم حمزه را زیارت نکند، همانا به من جفا کرده است.» همچنین حضرت فاطمه (علیها السلام) پس از وفات پدر بزرگوار خود، هرروز دوشنبه و پنجشنبه به زیارت حمزه و شهداى احد میرفتند و این عمل را تا زمان وفاتشان ترک نکردند.
◽️سالروز شهادت حضرت حمزه بهانه خوبی است برای اینکه حضرت حمزه (ع) را هرچند از راه دور زیارت کنیم، همانطور که اهلبیت (علیهمالسلام) به زیارت ایشان تأکید داشتند.
🔹السَّلامُ عَلَیْکَ یَا عَمَّ رَسُولِ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَیْهِ وَ آلِهِ السَّلامُ عَلَیْکَ یَا خَیْرَ الشُّهَدَاءِ...
🔹سلام بر تو اى عموى رسول خدا (درود خدا بر او و خاندانش باد) سلام بر تو اى بهترین شهیدان...
🔻ادامه زیارت در
http://ahlolbait.com/doa/2455
📚مفاتیحالجنان
@adeeyeh
💠زیارت حضرت عبدالعظیم (علیه السلام)
◽️با زیارتش امید داریم که ثواب زیارت سیدالشهداء را ببریم. آرزو داریم که در حشر و قیامت هم با همین گروه محشور باشیم...
🔹...السَّلامُ عَلَى الْعَبْدِ الصَّالِحِ الْمُطِیعِ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ وَ لِرَسُولِهِ وَ لِأَمِیرِ الْمُؤْمِنِینَ السَّلامُ عَلَیْکَ یَا أَبَا الْقَاسِمِ ابْنَ السِّبْطِ الْمُنْتَجَبِ الْمُجْتَبَى
🔹 السَّلامُ عَلَیْکَ یَا مَنْ بِزِیَارَتِهِ ثَوَابُ زِیَارَةِ سَیِّدِ الشُّهَدَاءِ یُرْتَجَى
🔹 السَّلامُ عَلَیْکَ عَرَّفَ اللَّهُ بَیْنَنَا وَ بَیْنَکُمْ فِی الْجَنَّةِ وَ حَشَرَنَا فِی زُمْرَتِکُمْ...
🔸متن کامل زیارت حضرت عبدالعظیم (ع)
http://ahlolbait.com/doa/2719
◽️از مرحوم بهجت نقل است که جفاست اگر اهالی تهران، هفتهای یکبار به زیارت او نروند. متن کامل زیارت در مفاتیحالجنان موجود است.
@adeeyeh