📔 لذت مطالعه (خلاصه کتاب)
🔔 ناقوس ها به صدا در می آیند.(۶۸)
📚 انتشارات عهدمانا
پسرم ! همانا تو را به ترس از خدا سفارش می کنم که پیوسته در فرمان او باشی و دلت را با یاد خدا زنده کنی و به ریسمان او چنگ زنی . چه وسیله ای مطمئن تر از رابطهٔ تو با خداست ، اگر سر رشتهٔ آن را در دست گیری ؟!
دلت را با اندرز نیکو زنده کن . هوای نفس را با بی اعتنایی به حرام بمیران . جان را به یقین نیرومند کن و با نور حکمت روشنایی بخش و با یاد مرگ آرام گردان .
پس جایگاه آینده را آباد کن . آخرت را به دنیا مفروش و آنچه نمی دانی مگو . آنچه بر تو لازم نیست بر زبان نیاور و در جاده ای که از گمراهی آن می ترسی ، قدم مگذار ؛ زیرا خودداری هنگام سرگردانی و گمراهی ، بهتر از سقوط در تباهی هاست... در راه خدا آنگونه که شایسته است تلاش کن و هرگز سرزنش ملامتگران تو را از تلاش در راه خدا بازندارد... شناخت خود را در دین به کمال برسان . خود را برای استقامت در برابر مشکلات عادت ده که شکیبایی در راه حق ، عادتی پسندیده است و در تمام کارها خود را به خدا واگذار که به پناهگاه مطمئن و نیرومندی رسیده ای ...
در دعا ، با اخلاص پروردگارت را بخوان که بخشیدن و محروم کردن ، در دست اوست و فراوان از خدا درخواست خیر و نیکی داشته باش.
...پسرم ! آنچه نمی دانی نگو . آنچه را دوست نداری به تو نسبت دهند ، دربارهٔ دیگران مگو. بدان که خود بزرگ بینی و غرور ، مخالف راستی ، و آفت عقل است .در زندگی نهایت تلاش و کوشش را داشته باش ، اما در فکر ذخیره سازی برای خود و دیگران نباش .
... پسرم ! به یقین بدان که تو ، به همهٔ آرزوهایت نخواهی رسید و مدت زیادی زندگی نخواهد کرد و به راه کسانی می روی که پیش از تو رفته اند . پس در به دست آوردن دنیا آرام باش و در مصرف آنچه به دست آورده ای نیکو عمل کن .
... بدان که روزی دو قِسم است : یکی آنکه تو آن را می جویی و دیگری آنکه او تو را می جوید و اگر تو به سوی آن نروی ، خود به سوی تو خواهد آمد .
پسرم ! بدیها را به تأخیر انداز ، زیرا هر وقت که بخواهی می توانی آنها را انجام دهی.
↩️ ادامه دارد...
🔵 تأثير عوامل زيست محيطى در سلامت
💠 در آغاز سرما خود را بپوشانيد و در پايانش آن را دريابيد، زيرا با بدنها همان می كند كه با برگ درختان خواهد كرد، آغازش می سوزاند و پايانش می روياند.
📒 #نهج_البلاغه ، حکمت ۱۲۸
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
شرح حکمت ۵۷ بخش ۲ ارزش قناعت و خودکفایی.mp3
1.9M
🌹سلسله جلسات #درسهای_نهج_البلاغه
✅ شرح نهج البلاغه با نهج البلاغه
📒 #حکمت57 2⃣
⭕️ ارزش قناعت
🎙حجت الاسلام #مهدوی_ارفع
╭❁━═━⊰✼❆🍃🌹🍃❆✼⊱━═━❁╮
✨بسم الله الرحمن الرحیم ✨
🌹شرح #حکمت57 ( 2 )
🔹 ارزش قناعت
🔻 آنقدر قناعت مهم و ارزشمند است که حضرت در خطبه ۱۹۳ آن را یکی از صفات بارز متّقین میدانند و میفرمایند: « قانِعَةً نَفسُهُ » ؛ "(متّقی را نمیبینی مگر اینکه) نفسش به آنچه که دارد، قانع است."
🔻به همین دلیل، مولا علی (علیه السلام) انسان ها را به خاطر داشتن صفت قناعت، شایسته مدح و تعریف و تمجید میدانند؛ مثلاً دربارهٔ مرحوم خَبّاب بن اَرَت در حکمت ۴۳ میفرمایند: « [رَحِمَ] يَرْحَمُ اللَّهُ خَبَّابَ بْنَ الْأَرَتِّ... وَ قَنِعَ بِالْكَفَافِ » ؛ " خدا خبّاب بن ارت را رحمت کند که به آنچه که کفایتش می کرد قناعت کرد."
🔻و در حکمت ۴۴ به صورت کلّی میفرمایند:
«طُوبَى لِمَنْ قَنِعَ بِالْكَفَاف» ؛
"خوش به سعادت کسی که به آنچه که کفاف زندگی اش را می دهد، قناعت کند."
🔻در همین موضوع، اسوه برتر قناعت، خود مولا علی (علیه السلام) است که در نامه ۴۵ خطاب به فرماندار بصره مینویسند: « به خدا سوگند، چنان نفس خود را ریاضت داده ام که به یک قرص نان هرگاه بیابم شاد شود و به نمک به جای خورش قناعت کند.»
🎙حجت الاسلام مهدوی ارفع
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
╰❁━═━⊰✼❆🍃🌹🍃❆✼⊱━═━❁╯
🌸🍃 #روز_هفتادم🌸🍃
👇شروع پستهایی که امروز شما ادمین های گرامی باید در کانال هایتان ارسال بفرمایید