سهم #روز_شصت_وهشتم : از نامه ۵۲ تا نامه ۵۱ #نهج_البلاغه
┄┅═══✼✨🦋✨✼═══┅┄
📜 #نامه52: نامه به فرمانداران شهرها درباره وقت نماز
🔹 وقت های نماز پنجگانه
🔻پس از ياد خدا و درود، نماز ظهر را با مردم وقتی بخوانيد كه آفتاب به طرف مغرب رفته، سايه آن به اندازه ديوار آغلِ بز گسترده شود و نماز عصر را با مردم هنگامی بخوانيد كه خورشيد سفيد و جلوه دارد، و پاره ای از روز مانده كه تا غروب می توان دو فرسخ راه را پيمود و نماز مغرب را با مردم زمانی بخوانيد كه روزه دار افطار و حاجی از عرفات به سوی منی كوچ می كند و نماز عشاء را با مردم وقتی بخوانيد كه شفق پنهان می گردد و يك سوم از شب بگذرد و نماز صبح را با مردم هنگامی بخوانيد كه شخص چهره همراه خويش را بشناسد و در نماز جماعت در حد ناتوان آنان نماز بگذاريد و فتنه گر مباشيد.
┄┅═══✼✨🦋✨✼═══┅┄
📜 #نامه51: نامه به مأموران ماليات
🔹اخلاق اجتماعی كارگزاران اقتصادی
🔻 از بنده خدا علی اميرمؤمنان به كارگزاران جمع آوری ماليات. پس از ياد خدا و درود، همانا كسی که از روز قيامت نترسد، زاد و توشه ای از پيش نخواهد فرستاد. بدانيد مسؤوليتی را كه به عهده گرفته ايد اندك اما پاداش آن فراوان است، اگر برای آنچه كه خدا نهی كرد(مانند ستمكاری و دشمنی) كيفری نبود، برای رسيدن به پاداش در ترك آن نيز عذری وجود نداشت، در روابط خود با مردم انصاف داشته باشيد و در برآوردن نيازهايشان شكيبا باشيد همانا شما خزانه داران مردم و نمايندگان ملت و سفيران پيشوايان هستيد، هرگز كسی را از نيازمندی او باز نداريد و از خواسته های مشروعش محروم نسازيد و برای گرفتن ماليات از مردم، لباسهای تابستانی يا زمستانی و مركب سواری و برده كاری او را نفروشيد و برای گرفتن درهمی، كسی را با تازيانه نزنيد و به مال كسی که نمازگزار باشد يا غير مسلمانی كه در پناه اسلام است دست درازی نكنيد، جز اسب يا اسلحه ای كه برای تجاوز به مسلمانها بكار گرفته می شود، زيرا برای مسلمان جايز نيست آنها را در اختيار دشمنان اسلام بگذارد، تا نيرومندتر از سپاه اسلام گردند. از پند دادن به نفس خويش هيچ گونه كوتاهی نداشته و از خوش رفتاری با سپاهيان و كمك به رعايا و تقويت دين خدا غفلت نكنيد و از آنچه در راه خدا بر شما واجب است انجام دهيد همانا خدای سبحان از ما و شما خواسته است كه در شكرگزاری كوشا بوده و با تمام قدرت او را ياری كنيم (و نيرویی جز از جانب خدا نيست.)
┄┅═══✼✨🦋✨✼═══┅┄
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
گزارش موضوعات مهم نامه ۵۲ تا ۵۱.mp3
3.1M
🔊 گزارش موضوعات مهم نامه ۵۲ تا ۵۱
🎙حجت الاسلام مهدوی ارفع
🌹 طرح «باعلی تا مهدی» علیهما السلام
#نهج_البلاغه
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
┄┄┅┅✿❀🌿🌼🌿❀✿┅┅┄┄
📔 لذت مطالعه (خلاصه کتاب)
🔔 ناقوس ها به صدا در می آیند.(۶۷)
📚 انتشارات عهدمانا
کشیش پاسخ داد : « پدر کارپیانس را که می شناسی ؛ همان کشیشی که هنگام ترک بیروت ، کلیسایم را سپردم به او . دیروز رفته بودم دیدنش . از من قول گرفت برای تجدید دیدار و ملاقات با مؤمنان ، فردا عصر به کلیسا بروم و موعظه ای کنم . من هم پذیرفتم . »
سرگئی پرسید : « و حالا دارید برای موعظه تان از نهج البلاغه یادداشت برمی دارید ؟ »
کشیش گفت : « بله ! علی دربارهٔ دنیا و آخرت و آیین زندگی مطالبی دارد که بیان آنها مرا از سخنرانیهای کلیشه ای و تکراری نجات می دهد . می خواهم این بار از زبان علی با مردم صحبت کنم .»
سرگئی با تعجب پرسید : « و به آنها میگویی که این سخنان ، سخنان علی است ؟ »
کشیش پاسخ داد : « با خودم فکر می کنم چه عیبی دارد اگر مردم بدانند آنچه شنیده اند سخنان علی است ؟! »
سرگئی گفت : « ولی پدر ! این کار به نوعی تبلیغ دین اسلام است ! »
کشیش تبسّمی کرد و گفت : « نه سرگئی ، این کار تبلیغ نیست ؛ در واقع آرام کردن دلهاست ، کلامی است که به مردم آرامش خواهد داد . » سرگئی گفت : « برای من خیلی عجیب است پدر ! شما با خواندن این کتابها از گذشته هایتان فاصله گرفته اید . تا آن جا که یادم هست ، هیچ وقت با هیچ مسلمانی دوستی و مراوده نداشته اید . حالا می خواهید سخنان امام مسلمانان را مثل سخنان عیسی مسیح در کلیسا بخوانید ! »
کشیش گفت : « آنچه من فهمیده ام این است که علی شخصیتی است که در یک دین نمی گنجد . او به یک دین تعلق ندارد . »
سپس کتاب نهج البلاغه را به دست گرفت و گفت : « فرازی از این کتاب را در نظر گرفته بودم که بخوانی ، اما می دانم سرت شلوغ است و فرصت نخواهی کرد. پس تا وقت شام ، می خواهم این قسمت را برایت بخوانم . »
بعد لبخند زد و به سرگئی نگاه کرد و ادامه داد : « درست مثل آن شبهایی که موقع خواب برایت کتاب می خواندم ؛ البته این بار نه برای خواب ، که برای بیداری ات می خوانم . »
گفت : « این نامه ای است که علی برای پسرش حسن می نویسد . نامه ای که چهارده قرن پیش نوشته شده است ؛ زمانی که اغلب انسانها با وحشی گری زندگی می کردند . ببین این مرد با فرزندش چگونه و از چه سخن می گوید ... »
↩️ ادامه دارد...
🔴 پندپذیری از تاریخ
💠 ای مردم! برای شما در تاريخ گذشته درس های عبرت فراوان وجود دارد... کجايند فرعون ها و فرزندانشان؟ کجايند مردم شهر رَس (درخت پرستانی که طولانی حکومت کردند)؛ آنها که پيامبران خدا را کشتند و چراغ نورانی سنّت آنها را خاموش کردند و راه و رسم ستمگران و جبّاران را زنده ساختند؟
📒 #نهج_البلاغه ، خطبه ۱۸۲
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
شرح حکمت ۵۷ بخش ۱ ارزش قناعت و خودکفایی.mp3
2.27M
🌹سلسله جلسات #درسهای_نهج_البلاغه
✅ شرح نهج البلاغه با نهج البلاغه
📒 #حکمت57 1⃣
⭕️ ارزش قناعت
🎙حجت الاسلام #مهدوی_ارفع
╭❁━═━⊰✼❆🍃🌹🍃❆✼⊱━═━❁╮
✨بسم الله الرحمن الرحیم ✨
🌹شرح #حکمت57 ( 1 )
🔹 ارزش قناعت
💠 امیرالمؤمنین (علیه السلام) در حکمت ۵۷ عبارتی دارند درباره قناعت، که عیناً در حکمت ۳۴۹ و ۴۷۵ تکرار شده است؛ میفرمایند: « الْقَنَاعَةُ مَالٌ لَا يَنْفَدُ » ؛
" قناعت آن سرمایه ای است که هرگز پایان نمی پذیرد."
🔻درباره قناعت و ارزش و آثار قناعت، مولا علی (علیه السلام) در نهجالبلاغه نکات جالبی دارند که به ترتیب عرض می کنم:
1⃣ اولاً میفرمایند قناعت انسان را چشم و دل سیر می کند؛
🔻 در خطبه ۱۹۲ میفرمایند: « معَ قَناعةٍ تَملَأ القُلوبَ و العُیونَ غِنیً »
" قناعتی که چشم و دل انسان را سیر می کند و بی نیاز از دیگران. "
2⃣ دوم نوعی پادشاهی است؛ یعنی انسان با قناعت برده دیگران نیست، حاکم بر زندگی خودش است.
🔻 در حکمت ۲۲۹ میفرمایند: « كَفَى بِالْقَنَاعَةِ مُلْكاً »
" برای اینکه انسان مالک و پادشاه زندگی خودش باشد، فقط کافی است که اهل قناعت باشد. "
3⃣ و سوم اینکه قناعت را گران قیمت ترین گنجِ عالم معرفی می کنند
🔻 و در حکمت ۳۷۱ میفرمایند: « لَا كَنزَ أَغنَى مِنَ القَنَاعَةِ»؛ " هیچ گنجی بی نیاز کننده تر از قناعت نیست. "
🎙حجت الاسلام مهدوی ارفع
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
╰❁━═━⊰✼❆🍃🌹🍃❆✼⊱━═━❁╯