بر اساس مصوبه جدید شورای سیاستگذاری جشنواره علامه حلی، اساتید خواهر و برادر دارای کد استادی فعال با شرط سنی حداکثر ۵۰ سال و دارای مجوز تدریس در سطوح ۱و۲و۳ میتوانند «مقالات» و «کتب» خود را در چهاردهمین دوره این جشنواره که هماکنون در حال فراخوان آثار است، شرکت دهند.
کتب ارسالی میبایست حداکثر در چهار سال اخیر چاپ شده باشند.
همچنین، آثار ارسالی اساتید به جشنواره نباید پیش از این به همایشهای مشابه (کتاب سال حوزه، جشنواره مقالات علمی حوزه و کتاب سال بانوان) ارسال شده باشد.
✅ برگزاری دروس بصورت حضوری
دروس سطوح عالی حوزه علمیه قم پس از ماه مبارک رمضان و از تاریخ ۱۷ اردیبهشت ماه با رعایت شیوه نامههای بهداشتی به صورت حضوری برگزار خواهد شد.
@sotohaali
#رویت_هلال
بسم الله الرحمن الرحیم
قال عَلِيُّ بْنُ اَلْحَسَنِ بْنِ فَضَّالٍ عَنْ أَخَوَيْهِ عَنْ أَبِيهِمَا عَنْ عَبْدِ اَللَّهِ بْنِ بُكَيْرِ بْنِ أَعْيَنَ عَنْ أَبِي عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ قَالَ: «صُمْ لِلرُّؤْيَةِ وَ أَفْطِرْ لِلرُّؤْيَةِ وَ لَيْسَ رُؤْيَةُ اَلْهِلاَلِ أَنْ يَجِيءَ اَلرَّجُلُ وَ اَلرَّجُلاَنِ فَيَقُولاَنِ رَأَيْنَا إِنَّمَا اَلرُّؤْيَةُ أَنْ يَقُولَ اَلْقَائِلُ رَأَيْتُ فَيَقُولَ اَلْقَوْمُ صَدَقْتَ» . (تهذيب الأحکام ج ۴،باب : الجزء الرابع، كِتَابُ اَلصِّيَامِ 41 - بَابُ عَلاَمَةِ أَوَّلِ شَهْرِ رَمَضَانَ وَ آخِرِهِ وَ دَلِيلِ دُخُولِهِ)
بحث رؤیت هلال و اعلام عید فطر از سوی مراجع عظام مبتنی بر مبانی مختلفی است و منشا اختلاف در تفاوت مبنایی در حقیقت رؤیت است و اینکه مقصود از رویت، رویت مسلح یا غیرمسلح و نیز تمایز در وحدت یا اختلاف افق است.
هفت دیدگاه نزد فقهای عظام شیعه در مسأله رویت مطرح شده است: ۱. لزوم رؤیت هلال با چشم عادی و اشتراط اتحاد افق(امام خمینی، آیات عظام گلپایگانی، اراکی، سیستانی، بهجت، شبیری زنجانی، مکارم شیرازی، سبحانی و...) ۲. لزوم رؤیت هلال با چشم عادی و کفایت رؤیت در نقاطی که در بخشی از شب با هم مشترک اند(آیات عظام خوئی، تبریزی، صافی گلپایگانی، فیاض و...) ۳. کفایت رؤیت هلال با چشم مسلح و اشتراط اتحاد افق(آیت الله العظمی خامنه ای) ۴. لزوم رؤیت هلال با چشم عادی و کفایت رؤیت در نقاطی که در بیشتر شب با هم مشترک اند (آیت الله العظمی وحید خراسانی) ۵. کفایت رؤیت هلال با چشم مسلح و کفایت رؤیت در نقاطی که در بخشی از شب با هم مشترک اند(آیات عظام فاضل لنکرانی، سید کاظم حائری و نوری همدانی)۶. لزوم رؤیت هلال با چشم عادی و کفایت رؤیت در هر نقطه ای برای همه نقاط زمین (آیت الله بشیر حسین نجفی) ۷. لزوم رؤیت هلال با چشم عادی و کفایت رؤیت در شهرهای دیگر به شرط آنکه رویت در نقطه ای از قاره های آسیا، استرالیا، آفریقا و اروپا یا نقطه ای از قاره آمریکا و اقیانوسیه باشد.
شایان ذکر است که روایات شیعه و اهل سنت بر رؤیت تاکید میکند و بیشک مقصود از رؤیت، رؤیت متعارف در عرف جامعه است.
پس موضوع افطار و امساک شرعی، تولد هلال نیست که با محاسبات ریاضی به صورت یقینی کشف میشود چون متعلق چنین یقین ریاضی، تولد هلال است؛ نه رویت هلال که موضوع حکم شرعی است. موضوع حکم شرعی، رؤیت معرفتشناسانه است نه تولد هستیشناسانه هلال.
به نظر این کمترین این مفهوم متعارف عرفی از رؤیت در اعصار مختلف مصادیقی دارد؛ از جمله مشاهده هلال با چشم غیرمسلح در حیاط یا پشت بام منزل، مشاهده هلال با چشم غیرمسلح در مکانهای مرتفع و بالای کوهها که در عصر ائمه استفاده میشد، مشاهده هلال با چشم دارای عینک و چشم مسلح متعارف همچون دوربینهای معمولی نه تلسکوپ و سی سی دی کمیرا.
پس نباید گرفتار یکسانانگاری مفهوم رؤیت عرفی با مصداق آن در عصر نبوی یا ولوی شد.
بنابراین مصداق مشاهده متعارف هلال در عصر ما اعم از رؤیت با عینک و مسلح با دوربینهای متعارف و رؤیت غیرمسلح است که به عنوان رؤیت شرعی به شمار میآید.
شایان ذکر است که هلال پس از دوازده ساعت از تولدش با چشم غیرمسلح قابل رؤیت است؛ هر چند موانع جوی وجود داشته باشد و لکن قابلیت رؤیت هست و همین برای حکم شرعی کفایت میکند و فقیه باید به مصداق استهلال عرفی دست یازد.
غروب بیست و نهم ماه مبارک رمضان امسال، کمتر از ۱۲ ساعت از تولد رویت هلال می گذرد و لذا رؤیت هلال حتی با چشم مسلح متعارف در نقاط قریب الافق میسر نبود.
پس در وضعیت متغیرهای جوی در دنیای کنونی و تحولات سماوی باید فقیه با کمک کارشناسان متدین از زمان تولد هلال مطلع گردد.
همچنین اگر رؤیت شرعی در نقطهای از زمین تحقق یابد؛ نقاط دیگری که قریب الافق یا در عرض جغرافیایی مقارن(با وجود اختلاف در طولهای جغرافیایی) رؤیت شرعی به شمار میآید. پس اشتراک نقاط مختلف زمین در بخشی از شب کفایت میکند؛ اگر قریب الافق در عرض جغرافیایی داشته باشند.
✍️ عبدالحسین خسروپناه دزفولی
طلبه حوزه علمیه قم
سی ام رمضان ۱۴۴۳
🆔 @khosropanah_ir
📌 زیارت حضرت اباعبداللّٰه الحسین علیه السلام در شب و روز عید سعید فطر و قربان
🔰 _بدان که علما برای این دو عید شریف، دو زیارت نقل کردهاند: یکی زیارتی که برای «شبهای قدر» ذکر شده و دیگر این زیارت است که ذکر میشود و از کلمات ایشان ظاهر میگردد که زیارتی که گذشت برای روزهای عید فطر و عید قربان است و زیارتی که ذکر میشود برای شبهای عید فطر و قربان؛ _
🔻 زیارت حضرت اباعبداللّٰه الحسین علیه السلام در شب عید فطر و عید قربان:
👉 https://b2n.ir/652980
🔻 زیارت حضرت اباعبداللّٰه الحسین علیه السلام در روز عید فطر و عید قربان:
👉 https://b2n.ir/j25208
_از کتاب شریف مفاتیح الجنان_
@elahiat_isu
31.36M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 مسجدالاقصی کجاست؟
در این ویدیو سرباز روح الله رضوی بر روی نقشه و تصاویر هوایی از شهر قدس و محله قدیمی این شهر، محدوده حرم بیت المقدس یا مسجد الاقصی را نشان داده و نقاط مهم آن را معرفی میکند.
🔹🔹🔹
لینک ویدیوی با کیفیت در یوتیوب:
https://youtu.be/EIsRrQRl0bE
🔹🔹🔹
#فلسطین
#قدس
#مسجد_الاقصی
🔻🔻🔻
https://eitaa.com/screenshotinsta
14.62M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌿گفتگو🌿 آیه الله سید علی میلانی : در مدینه منوره و مسجد النبی .ص . با وهابیون در خصوص مسائل خلافی با آنها محاجه می کنند
⬆️⬆️⬆️⬆️⬆️⬆️⬆️⬆️⬆️⬆️
#نشست_علمی
🔰سلسله نشست علمی
"بررسی پروژه قرآن مورخان کارگروهی جمعی از خاورشناسان فرانسوی زبان "
نوشته: دکتر محمد علی امیر معزی
🔴 حضوری و مجازی 🔴
🔷 ارائه دهندگان:
1️⃣ #حجت_الاسلام_والمسلمین_دکتر_عباسعلی_براتی_یزدی
(استادیار و عضو هیئت علمی جامعه المصطفی العالمیه)
2️⃣ #جناب_آقای_دریسا_دیاموتونه
(دانشجو دکتری رشته قرآن و مستشرقان از کشور مالی)
🔷️ مدیر جلسه: جناب آقای محمد رضا فیاض (دانشجو دکتری قرآن و مستشرقان)
⏰ زمان: دوشنبه ۱۹ / ۲ / ۱۴۰۱ ساعت ۳۰ : ۱۱ الی ۱۳
🏠 مکان: فلکه جهاد- مجتمع امام خمینی(ره) - ساختمان مجتمع عالی قرآن و حدیث(ساختمان اصلی)- طبقه دوم - سالن شهید عارف الحسینی
🔷️ توجه: حضور طلاب محترم تمام دوره ها و گرایش ها مقطع دکترای رشته قرآن و مستشرقان الزامی میباشد.
ورود به نشست از طریق:👇
https://vc.miu.ac.ir/mquran1
🔹🔹🔹🔹🔹🔹
🆔 کانال آرشیو نشست ها و کارگاه های مجتمع عالی قرآن و حدیث
🌐 @mquraan_n
🔰 دوره آموزشی «شناخت وهابیت و شبهات آنان»
🗝جریان شناسی، انحرافات عقیدتی و پاسخ به شبهات وهابیت و سلفیگری
🍃 با حضور اساتید برجسته، حجج اسلام ابوالقاسمی، عباسی، روستایی و قاضی زاده
👥 برای تمام خواهران و برادران علاقهمند به دفاع از مکتب حقه شیعه و زمینهسازی برای ظهور حضرت ولی عصر (عج)
📜 همراه با اعطای گواهینامه پایان دوره از مرکز معرفت و مهارت دانشگاه رضوی
🔸 12 جلسه آنلاین/ شروع دوره: 1401/2/24 - پایان: 1401/3/8 - ساعت 18- 19
🌐 اطلاعات تکمیلی و لینک ثبت نام:
Maharat.Razavi.ir
⌛️ پایان مهلت ثبت نام: 1401/2/23
☎️ تلفن راهنما (شنبه تا چهارشنبه/ ساعت 8 الی 14): 05132211413
•┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈•
کانال معرفی دوره ها و وبینارها 👇👇
https://eitaa.com/joinchat/4160618659C7fdaf0b8d1
⛔️نقل بدون لینک جایز نیست