💎 مسئلۀ همهپرسی (رفراندم) در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران
🌐 AEOS.IR/post/102 متن کامل
♦️ گزیده / کلمۀ همهپرسی (رفراندم) ده بار و در نُه اصل از اصول قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران آمده است که در هر اصل به صورت مستقیم یا غیر مستقیم به ابعاد و جهاتی از آن (همهپرسی) به صورت کمی و کیفی پرداخته شده است.
🔺 لکن متأسفانه گاهی مشاهده میشود که برخی از افراد و جریانهای سیاسی خاص به خاطر اغراض بخصوصی بدون در نظر گرفتن سایر اصول قانون اساسی صرفاَ با استناد و اصرار به اصل پنجاه و نه قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران مسئله همهپرسی(رفراندم) را مطرح و برجسته میکنند.
🔺 با توجه به اینکه قانون اساسی یک منظومۀ در هم تنیده میباشد و اصول آن در کنار هم است که معنای کامل و درستی میدهند لذا استناد و اصرار بر یک اصل بدون در نظر گرفتن سایر اصول شائبۀ مغالطهکاری و عوام فریبی را تقویت میبخشد.
🔺 لذا برای اینکه در دام فریب و تزویر افراد و گروههای معاند و یا خطا و اشتباه افراد و گروههای سادهلوح نیفتیم بهترین کار مراجعه به متن قانون اساسی است که اتفاقاً خودش با همهپرسی بالا تایید شده است.
🔺 در ادامه اصولی از قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران که مسئله همهپرسی (رفراندم) در آن آورده شده است را تقدیم میکنیم امیدواریم که مفید فایده قرار بگیرد.
#️⃣ #جمهوری_اسلامی_ایران #قانون_اساسی #همهپرسی #رفراندم
🆔 @AEOSIR 👈 عضو شوید ✌️
💎 خبر / تجمیع حدود 1500 جلد کتاب تخصصی علوم سیاسی
🌐 AEOS.IR/post/103 سایر تصاویر
♦️ گزیده / الحمدلله در اولین گام جهت راهاندازی کتابخانه تخصصی و جامع علوم سیاسی، با عنایت ویژۀ اساتید محترم علوم سیاسی و همت اعضای انجمن موفق به تجمیع حدود 1500 جلد کتاب تخصصی علوم سیاسی در حوزههای مختلف مانند: اندیشه سیاسی، عرفان سیاسی، فلسفه سیاسی، کلام سیاسی، فقه سیاسی، اخلاق سیاسی، تاریخ سیاسی، مدیریت سیاسی، اقتصاد سیاسی، جامعه شناسی سیاسی، مسائل ایران، مطالعات منطقهای، روابط بینالملل و غیره شدیم.
#️⃣ #انجمن_علمی #کتابخانه #علوم_سیاسی
🆔 @AEOSIR 👈 عضو شوید ✌️
💎 معرفی کتاب / سکولاریسم پنهان / بررسی انتقادی انديشههای دكتر داود فیرحی
🌐 AEOS.IR/post/104 اطلاعات بیشتر
♦️ گزیده / دکتر داود فیرحی، اندیشمند متواضع، در کنار پذیرش «نسبی گرایی» و گرایش به «لیبرالیسم»، رویکرد «تحمیل نظریه بر نص» و به صورت خاص، تفسیر گزارهها و تراث شیعی بر اساس نظریه برون دینی را اتخاذ کرده بود. طبعاً با گرایش و رویکرد مزبور، بسیاری از احکام سیاسی اسلام که با لیبرالیسم در تضادند، کنار گذاشته یا به حاشیه رانده میشوند؛ و این امر، معنایی جز سکولاریسم نمیتواند داشته باشد. با این حال، از ویژگی های دکتر فیرحی، تلاش برای طرح مباحث علمی بدون ایجاد حساسیت منفی و تنش آفرینی بود، و از همین رو، سعی وافر داشت تا عباراتی را به کار نبرد که دلالتِ صریح بر سکولار بودن وی داشته باشد. بر این اساس، میتوان سکولاریسم موجود در آثار دکتر فیرحی را «سکولاریسم پنهان» دانست.
#️⃣ #معرفی_کتاب #سکولاریسم_پنهان #داود_فیرحی
🆔 @AEOSIR 👈 عضو شوید ✌️
💎 یادداشت / دولت سیزدهم و خسارات خلاء گفتمانی / سید یاسر جبرائیلی
🌐 AEOS.IR/post/105 متن کامل
♦️ گزیده / معمولا دولتها به گفتمانشان شناخته میشوند. اما رواج عبارت «دولت سیزدهم» در ارجاعات به دولت در رسانهها، نشان میدهد آقای رئیسی نتوانسته خود را پرچمدار یک گفتمان به جامعه معرفی کند. یکی از دلایل اینکه این دولت از همان آغاز کار زیر ضرب رفت، همین خلا گفتمانی است. گفتمان، قدرت نرم ایجاد میکند. دولت فاقد گفتمان، از قدرت نرم محروم است و لذا در عرصه جنگ نرم، اولا توان حمله ندارد، ثانیا در برابر حملات نرم بی سلاح و سپر است. گفتمان است که در قول و فعل کارگزاران، در رویکرد و عملکرد آنان، انسجام ایجاد میکند. گفتمان، عینک آسیبشناسانهای است که دولت به چشم میزند، مشکلات را از زاویه این گفتمان میبیند و از همین زاویه راهکارش را ارائه میدهد و اجرا میکند. دولت فاقد گفتمان به شهرداری تقلیل پیدا میکند و این، یکی از جدیترین خطراتی است که دولت سیزدهم را تهدید میکند.
#️⃣ #یادداشت_سیاسی #گفتمان_سازی #سید_یاسر_جبرائیلی
🆔 @AEOSIR 👈 عضو شوید ✌️
💎 تعریف لیبرالیسم، اصول لیبرالیسم، انواع لیبرالیسم، اسلام و لیبرالیسم
🌐 AEOS.IR/post/106 متن کامل
♦️ گزیده / واژه لیبرالیسم (Liberalism) به معنای آزادی خواهی، از واژه انگلیسی لیبرتی (Liberty) به معنای آزادی گرفته شده است. واژه لیبرال (Liberal) یک واژه فرانسوی، به معنای فرد آزادی خواه یا هوادار آزادی است. و در لغت به معنای آزاد مرد، بلندنظر، راد، بخشنده، بی تعصب و روشن فکر نیز آمده است. واژه لیبرال در قرون وسطا و عصر رنسانس به معنای صناعتهای آزاد به کار رفته، اما بعدها به معنای آدم هرزه، ولنگار و عیاش نیز استعمال گشته است. و در قرن بیستم در برخی کشورها به طرفداران سرمایهداری، ضد حکومت، غرب زده، آمریکایی و غیر این موارد لیبرالیسم گفته میشود. ارائه تعریف دقیق و جامع از لیبرالیسم به عنوان یک مکتب سیاسی و اجتماعی کاری بس دشوار، بلکه ناممکن است؛ اما با این حال، تعریفهای متعددی از سوی نظریهپردازان غربی بر این موضوع ارائه شده است...
#️⃣ #علوم_سیاسی #اصطلاحات_سیاسی #لیبرالیسم
🆔 @AEOSIR 👈 عضو شوید ✌️
💎 اینفوگرافی / سه جانبهگرایی در جنگ سرد جدید
🌐 AEOS.IR/post/107 دانلود تصویر
♦️ پیمان شانگهای متغیری استراتژیک برای نظریۀ برخورد تمدنهای ساموئل هانتینگتون
#️⃣ #علوم_سیاسی #جنگ_سرد #برخورد_تمدنها #اینفوگرافی
🆔 @AEOSIR 👈 عضو شوید ✌️
💎 معرفی کتاب / ارتش سری روشنفکران / نفوذ و براندازی نرم
🌐 AEOS.IR/post/108 اطلاعات بیشتر
♦️ گزیده / در کتاب «ارتش سری روشنفکران» جدیدترین اسناد جاسوسی فیلسوفان یهودی برای سرویسهای جاسوسی غرب ارائه شده است. مترجمان سکولار از عزتالله فولادوند تا محسن ثلاثی یا ناشران وابسته مانند همایون صنعتیزاده و احسان یارشاطر از دیگر سوژههای نویسنده هستند؛ و پیوندهای این فیلسوفان یهودی و مترجمان سکولار با چهرههای «روشنفکری دینی» مانند «عبدالکریم سروش» و «سیدمحمد خاتمی» و «مصطفی ملکیان» شرح داده شده است.«ارتش سری روشنفکران» بر اساس یک «متدولوژی تاریخ نگاری» تازه در زمینه «تاریخ سری» و پیوند آن با «تاریخ اندیشهها» نوشته شده و روایت ناگفتههایی از تاریخ سیاسی معاصر ایران و نیمه پنهان کارگزاران «فتنه سبز» و علوم انسانی سکولار است. این کتاب ضمن بازخوانی سیاستهای سرمایهداری در دولتهای سازندگی و اصلاحات، به نیمه پنهان زندگی و حرفه عوامل سرویسهای جاسوسی غرب در حوزه علوم انسانی، مطبوعات، ترجمه، نشر و کتاب و... میپردازد.
#️⃣ #معرفی_کتاب #ارتش_سری_روشنفکران #پیام_فضلینژاد #نفوذ
🆔 @AEOSIR 👈 عضو شوید ✌️
هدایت شده از انجمن علمی علوم سیاسی
💎 انجمن علمی علوم سیاسی
🌐 WWW.AEOS.IR آدرس سایت
♦️ هماندیشی و همافزایی طلاب علوم سیاسی اسلامی.
🔹 اوّلین قـدم در فعالیت سیاسی، مطالعۀ سیاسی است.
🔸 انتشار محتوای علمی در حوزه مباحث و مسائل سیاسی.
#️⃣ #انجمن_علمی #علوم_سیاسی
🆔 @AEOSIR 👈 عضو شوید ✌️
هدایت شده از انجمن علمی علوم سیاسی
💎 معرفی اجمالی آیت الله میرزای شیرازی(ره)
🌐 AEOS.IR/post/21 متن کامل
♦️ گزیده / سید محمدحسن حسینی (۱۲۳۰ - ۱۳۱۲ق) مشهور به میرزای شیرازی، میرزای بزرگ و میرزای مجدد، از مشهورترین مراجع تقلید شیعه در قرن چهاردهم و صادرکننده فتوای تحریم تنباکو. برخی او را «احیاگر قدرت فتوا» دانستهاند. پس از درگذشت شیخ مرتضی انصاری در سال ۱۲۴۳ش، به مرجعیت عام شیعه رسید و تا پایان عمر خود، به مدت سی سال مرجع واحد شیعیان بود. میرزای شیرازی در ۸۲ سالگی (در 24 شعبان 1312ق/ 1 اسفند 1273ش) در سامرا درگذشت و در حرم امیرالمؤمنین(ع) در نجف دفن شد.
#️⃣ #علوم_سیاسی #میرزای_شیرازی #زعیم_شیعه #سیاست
🆔 @AEOSIR 👈 عضو شوید ✌️