💎 مسئلۀ همهپرسی (رفراندم) در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران
🌐 AEOS.IR/post/102 متن کامل
♦️ گزیده / کلمۀ همهپرسی (رفراندم) ده بار و در نُه اصل از اصول قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران آمده است که در هر اصل به صورت مستقیم یا غیر مستقیم به ابعاد و جهاتی از آن (همهپرسی) به صورت کمی و کیفی پرداخته شده است.
🔺 لکن متأسفانه گاهی مشاهده میشود که برخی از افراد و جریانهای سیاسی خاص به خاطر اغراض بخصوصی بدون در نظر گرفتن سایر اصول قانون اساسی صرفاَ با استناد و اصرار به اصل پنجاه و نه قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران مسئله همهپرسی(رفراندم) را مطرح و برجسته میکنند.
🔺 با توجه به اینکه قانون اساسی یک منظومۀ در هم تنیده میباشد و اصول آن در کنار هم است که معنای کامل و درستی میدهند لذا استناد و اصرار بر یک اصل بدون در نظر گرفتن سایر اصول شائبۀ مغالطهکاری و عوام فریبی را تقویت میبخشد.
🔺 لذا برای اینکه در دام فریب و تزویر افراد و گروههای معاند و یا خطا و اشتباه افراد و گروههای سادهلوح نیفتیم بهترین کار مراجعه به متن قانون اساسی است که اتفاقاً خودش با همهپرسی بالا تایید شده است.
🔺 در ادامه اصولی از قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران که مسئله همهپرسی (رفراندم) در آن آورده شده است را تقدیم میکنیم امیدواریم که مفید فایده قرار بگیرد.
#️⃣ #جمهوری_اسلامی_ایران #قانون_اساسی #همهپرسی #رفراندم
🆔 @AEOSIR 👈 عضو شوید ✌️
💎 خبر / تجمیع حدود 1500 جلد کتاب تخصصی علوم سیاسی
🌐 AEOS.IR/post/103 سایر تصاویر
♦️ گزیده / الحمدلله در اولین گام جهت راهاندازی کتابخانه تخصصی و جامع علوم سیاسی، با عنایت ویژۀ اساتید محترم علوم سیاسی و همت اعضای انجمن موفق به تجمیع حدود 1500 جلد کتاب تخصصی علوم سیاسی در حوزههای مختلف مانند: اندیشه سیاسی، عرفان سیاسی، فلسفه سیاسی، کلام سیاسی، فقه سیاسی، اخلاق سیاسی، تاریخ سیاسی، مدیریت سیاسی، اقتصاد سیاسی، جامعه شناسی سیاسی، مسائل ایران، مطالعات منطقهای، روابط بینالملل و غیره شدیم.
#️⃣ #انجمن_علمی #کتابخانه #علوم_سیاسی
🆔 @AEOSIR 👈 عضو شوید ✌️
💎 معرفی کتاب / سکولاریسم پنهان / بررسی انتقادی انديشههای دكتر داود فیرحی
🌐 AEOS.IR/post/104 اطلاعات بیشتر
♦️ گزیده / دکتر داود فیرحی، اندیشمند متواضع، در کنار پذیرش «نسبی گرایی» و گرایش به «لیبرالیسم»، رویکرد «تحمیل نظریه بر نص» و به صورت خاص، تفسیر گزارهها و تراث شیعی بر اساس نظریه برون دینی را اتخاذ کرده بود. طبعاً با گرایش و رویکرد مزبور، بسیاری از احکام سیاسی اسلام که با لیبرالیسم در تضادند، کنار گذاشته یا به حاشیه رانده میشوند؛ و این امر، معنایی جز سکولاریسم نمیتواند داشته باشد. با این حال، از ویژگی های دکتر فیرحی، تلاش برای طرح مباحث علمی بدون ایجاد حساسیت منفی و تنش آفرینی بود، و از همین رو، سعی وافر داشت تا عباراتی را به کار نبرد که دلالتِ صریح بر سکولار بودن وی داشته باشد. بر این اساس، میتوان سکولاریسم موجود در آثار دکتر فیرحی را «سکولاریسم پنهان» دانست.
#️⃣ #معرفی_کتاب #سکولاریسم_پنهان #داود_فیرحی
🆔 @AEOSIR 👈 عضو شوید ✌️
💎 یادداشت / دولت سیزدهم و خسارات خلاء گفتمانی / سید یاسر جبرائیلی
🌐 AEOS.IR/post/105 متن کامل
♦️ گزیده / معمولا دولتها به گفتمانشان شناخته میشوند. اما رواج عبارت «دولت سیزدهم» در ارجاعات به دولت در رسانهها، نشان میدهد آقای رئیسی نتوانسته خود را پرچمدار یک گفتمان به جامعه معرفی کند. یکی از دلایل اینکه این دولت از همان آغاز کار زیر ضرب رفت، همین خلا گفتمانی است. گفتمان، قدرت نرم ایجاد میکند. دولت فاقد گفتمان، از قدرت نرم محروم است و لذا در عرصه جنگ نرم، اولا توان حمله ندارد، ثانیا در برابر حملات نرم بی سلاح و سپر است. گفتمان است که در قول و فعل کارگزاران، در رویکرد و عملکرد آنان، انسجام ایجاد میکند. گفتمان، عینک آسیبشناسانهای است که دولت به چشم میزند، مشکلات را از زاویه این گفتمان میبیند و از همین زاویه راهکارش را ارائه میدهد و اجرا میکند. دولت فاقد گفتمان به شهرداری تقلیل پیدا میکند و این، یکی از جدیترین خطراتی است که دولت سیزدهم را تهدید میکند.
#️⃣ #یادداشت_سیاسی #گفتمان_سازی #سید_یاسر_جبرائیلی
🆔 @AEOSIR 👈 عضو شوید ✌️
💎 تعریف لیبرالیسم، اصول لیبرالیسم، انواع لیبرالیسم، اسلام و لیبرالیسم
🌐 AEOS.IR/post/106 متن کامل
♦️ گزیده / واژه لیبرالیسم (Liberalism) به معنای آزادی خواهی، از واژه انگلیسی لیبرتی (Liberty) به معنای آزادی گرفته شده است. واژه لیبرال (Liberal) یک واژه فرانسوی، به معنای فرد آزادی خواه یا هوادار آزادی است. و در لغت به معنای آزاد مرد، بلندنظر، راد، بخشنده، بی تعصب و روشن فکر نیز آمده است. واژه لیبرال در قرون وسطا و عصر رنسانس به معنای صناعتهای آزاد به کار رفته، اما بعدها به معنای آدم هرزه، ولنگار و عیاش نیز استعمال گشته است. و در قرن بیستم در برخی کشورها به طرفداران سرمایهداری، ضد حکومت، غرب زده، آمریکایی و غیر این موارد لیبرالیسم گفته میشود. ارائه تعریف دقیق و جامع از لیبرالیسم به عنوان یک مکتب سیاسی و اجتماعی کاری بس دشوار، بلکه ناممکن است؛ اما با این حال، تعریفهای متعددی از سوی نظریهپردازان غربی بر این موضوع ارائه شده است...
#️⃣ #علوم_سیاسی #اصطلاحات_سیاسی #لیبرالیسم
🆔 @AEOSIR 👈 عضو شوید ✌️
💎 اینفوگرافی / سه جانبهگرایی در جنگ سرد جدید
🌐 AEOS.IR/post/107 دانلود تصویر
♦️ پیمان شانگهای متغیری استراتژیک برای نظریۀ برخورد تمدنهای ساموئل هانتینگتون
#️⃣ #علوم_سیاسی #جنگ_سرد #برخورد_تمدنها #اینفوگرافی
🆔 @AEOSIR 👈 عضو شوید ✌️
💎 معرفی کتاب / ارتش سری روشنفکران / نفوذ و براندازی نرم
🌐 AEOS.IR/post/108 اطلاعات بیشتر
♦️ گزیده / در کتاب «ارتش سری روشنفکران» جدیدترین اسناد جاسوسی فیلسوفان یهودی برای سرویسهای جاسوسی غرب ارائه شده است. مترجمان سکولار از عزتالله فولادوند تا محسن ثلاثی یا ناشران وابسته مانند همایون صنعتیزاده و احسان یارشاطر از دیگر سوژههای نویسنده هستند؛ و پیوندهای این فیلسوفان یهودی و مترجمان سکولار با چهرههای «روشنفکری دینی» مانند «عبدالکریم سروش» و «سیدمحمد خاتمی» و «مصطفی ملکیان» شرح داده شده است.«ارتش سری روشنفکران» بر اساس یک «متدولوژی تاریخ نگاری» تازه در زمینه «تاریخ سری» و پیوند آن با «تاریخ اندیشهها» نوشته شده و روایت ناگفتههایی از تاریخ سیاسی معاصر ایران و نیمه پنهان کارگزاران «فتنه سبز» و علوم انسانی سکولار است. این کتاب ضمن بازخوانی سیاستهای سرمایهداری در دولتهای سازندگی و اصلاحات، به نیمه پنهان زندگی و حرفه عوامل سرویسهای جاسوسی غرب در حوزه علوم انسانی، مطبوعات، ترجمه، نشر و کتاب و... میپردازد.
#️⃣ #معرفی_کتاب #ارتش_سری_روشنفکران #پیام_فضلینژاد #نفوذ
🆔 @AEOSIR 👈 عضو شوید ✌️
هدایت شده از علوم سیاسی
💎 انجمن علمی علوم سیاسی
🌐 WWW.AEOS.IR آدرس سایت
♦️ هماندیشی و همافزایی طلاب علوم سیاسی اسلامی.
🔹 اوّلین قـدم در فعالیت سیاسی، مطالعۀ سیاسی است.
🔸 انتشار محتوای علمی در حوزه مباحث و مسائل سیاسی.
#️⃣ #انجمن_علمی #علوم_سیاسی
🆔 @AEOSIR 👈 عضو شوید ✌️
هدایت شده از علوم سیاسی
💎 معرفی اجمالی آیت الله میرزای شیرازی(ره)
🌐 AEOS.IR/post/21 متن کامل
♦️ گزیده / سید محمدحسن حسینی (۱۲۳۰ - ۱۳۱۲ق) مشهور به میرزای شیرازی، میرزای بزرگ و میرزای مجدد، از مشهورترین مراجع تقلید شیعه در قرن چهاردهم و صادرکننده فتوای تحریم تنباکو. برخی او را «احیاگر قدرت فتوا» دانستهاند. پس از درگذشت شیخ مرتضی انصاری در سال ۱۲۴۳ش، به مرجعیت عام شیعه رسید و تا پایان عمر خود، به مدت سی سال مرجع واحد شیعیان بود. میرزای شیرازی در ۸۲ سالگی (در 24 شعبان 1312ق/ 1 اسفند 1273ش) در سامرا درگذشت و در حرم امیرالمؤمنین(ع) در نجف دفن شد.
#️⃣ #علوم_سیاسی #میرزای_شیرازی #زعیم_شیعه #سیاست
🆔 @AEOSIR 👈 عضو شوید ✌️
💎 صوت / نتایج لیبرالیسم اقتصادی / آیتالله میرباقری
🌐 AEOS.IR/post/109 دانلود صوت
♦️ گزیده / دوگانۀ «توحید و شرک» تا دوگانۀ «پیشرفت و توسعه» و تا الگوهای اقتصادی، امتداد دارد. اگر رباخواری زیاد شود، فحشا توسعه پیدا میکند. اگر از لیبرالیسم اقتصادی تبعیت کنیم، پیامدهای فرهنگی و سیاسیاش، از جمله در حوزۀ حجاب، به ما تحمیل خواهد شد. مثال مهم سردار شهید حاجقاسم سلیمانی. ۱۴۰۲/۲/۱۸
#️⃣ #اقتصاد_سیاسی #آیتالله_میرباقری #لیبرالیسم_اقتصادی
🆔 @AEOSIR 👈 عضو شوید ✌️
هدایت شده از علوم سیاسی
💎 معرفی اجمالی حکیم ملاصدرا(صدر المتألهین)
🌐 AEOS.IR/post/28 متن کامل
♦️ گزیده / محمد بن ابراهیم قوامى شیرازى، ملقب به صدر المتألهین یا ملا صدرا در نهم جمادىالاولى 979ق، در شیراز، دیده به جهان گشود. آنچه به یقین از او مىدانیم این است که او در شیراز، از پدرى صالح به نام ابراهیم بن یحیى قوامى متولد شده است و گفتهاند: ابراهیم، از وزیران دولت فارس به مرکزیت شیراز و از خاندان محترم قوامى بود و صاحب فرزند پسر نمىشد، لذا نذر کرد درصورتىکه خداى متعال به او پسرى صالح و موحد ببخشد، به فقیران و اهل علم، بسیار کمک کند. صدر المتألهین، از زمره فیلسوفان بزرگ متألهى است که در هر چند سده، یکى پا به عرصه وجود مىنهد. در سه سده گذشته، وى، بزرگترین فیلسوف اسلامى است که در فلسفه یونانى و اسلامى سرآمد و بنیانگذار مکتبى فلسفى بوده است.
#️⃣ #علوم_سیاسی #صدر_المتألهین #فلسفه_سیاسی #سیاست_متعالیه #ملاصدرا
🆔 @AEOSIR 👈 عضو شوید ✌️
هدایت شده از علوم سیاسی
💎 یادداشت / ترس، محافظهکاری و حکمرانی / دکتر محمدصادق کوشکی
🌐 AEOS.IR/post/110 متن کامل
♦️ گزیده / دولتی که از پدرخواندههای اتاق بازرگانی، کارچاقکنهای دنیای اقتصاد، اقتصاددانان لیبرال، براندازان اصلاحطلب، قلدرهای رسانهای، شاخهای فضای مجازی، اساتید ضدانقلاب حاکم بر دانشگاهها و آموزش عالی، جوجه براندازهای فعال در تشکلهای قانون شکن دانشجویی و... واهمه داشته باشد نه تنها موفق به حل مشکل بی حجابی نخواهد شد بلکه در حل مشکل مسکن و معیشت و تورم و بیکاری هم به جایی نخواهد رسید!
#️⃣ #یادداشت_سیاسی #حکمرانی #محمدصادق_کوشکی
🆔 @AEOSIR 👈 عضو شوید ✌️
💎 معرفی استاد / حجت الاسلام دکتر سیدحمید روحانی / استاد تاریخ سیاسی
🌐 AEOS.IR/post/112 اطلاعات بیشتر
♦️ گزیده / او در دوران مبارزه ماهنامهای به نام «۱۵ خرداد» را به اتفاق دوستان مبارزش در نجف اشرف منتشر نمود و کتابهای مختلفی نیز در این زمینه تدوین کرد که معروفترین آنها کتاب معروف «نهضت امام خمینی در ایران» است. امام راحل در تاریخ ۲۵ دیماه سال ۱۳۶۷ طی نامه مفصلی به آقای سید حمید روحانی، ضمن ابراز علاقه به او، از زحمات او در به ثمر رسیدن انقلاب اسلامی و تدوین تاریخ انقلاب تقدیر و تشکر کرد و از او خواست که «با دقت تاریخ حماسه آفرین و پر حادثه انقلاب اسلامی بینظیر مردم قهرمان ایران» را بدانگونه که هست ثبت نماید تا از گزند تحریف مصون بماند. ایشان تأسیس و ریاست مرکز اسناد انقلاب اسلامی، بنیاد تاریخ پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی و تألیف کتابهای مهمی در حوزۀ تاریخ سیاسی معاصر را نیز در کارنامه خویش دارد.
#️⃣ #علوم_سیاسی #معرفی_استاد #سیدحمید_روحانی #تاریخ_سیاسی
🆔 @AEOSIR 👈 عضو شوید ✌️
💎 تحقیق / شناختنامۀ طالبان / پیدایش، مبانی فکری، اهداف و غیره
🌐 AEOS.IR/post/113 متن کامل
♦️ گزیده / طالبان گروه مسلح سلفی قوم پشتون در افغانستان است که برای برپایی امارت اسلامی تلاش میکند. اندیشه و رفتار طالبان بر تفسیر سنتی و بدون نرمش از شریعت اسلام (دیوبندی، سلفی)، اعتقاد به نظام خلافت و مقررات سختگیرانه قبیلهای پشتون استوار است. این گروه در ۲۴ مرداد/اسد ۱۴۰۰ش پس از توافق با دولت امریکا و خروج نیروهای این کشور از افغانستان، توانست با کمترین درگیری، دوباره بر این کشور تسلط یابد.
طالبان در تابستان ۱۳۷۳ش/۱۹۹۶م توسط دولت پاکستان و گروههای بنیادگرای سنی و حمایت عربستان، به رهبری ملایان و طالبهای پشتون در مدارس مناطق مرزی پاکستان در شهرهای پیشاور و کویته بوجود آمد. طالبان در ۱۳۷۵ش/۱۹۹۸م با تصرف کابل و بیرون راندن سران دولت اسلامی مجاهدان افغان، از طرف پاکستان، عربستان و امارات متحده عربی به رسمیت شناخته شد و القاعده و گروههای بنیادگرای آسیای میانه اجازه فعالیت در افغانستان را پیدا کردند. با حمله القاعده در ۲۰ شهریور ۱۳۸۰ش/۲۰سپتامبر ۲۰۰۱م به نیویورک و عدم همکاری طالبان در دستگیری اسامه بن لادن، رهبر القاعده، دولت امریکا به مراکز طالبان حمله کرده، حکومت آن را سرنگون ساخت و نیروهای خود را در آنجا مستقر ساخت.
#️⃣ #علوم_سیاسی #مطالعات_منطقهای #شناختنامۀ_طالبان
🆔 @AEOSIR 👈 عضو شوید ✌️
💎 معرفی کتاب / نهضت امام خمینی / تاریخ انقلاب اسلامی ایران
🌐 AEOS.IR/post/114 اطلاعات بیشتر
♦️ گزیده / در این کتاب اسناد و عکسهای جالب و گویا، ارزش کتاب را چند برابر و انعکاس وقایع متعدد فضای عمومی جامعه را در دو سوی این مبارزه برای ماندگاری در تاریخ ثبت و ضبط کرده است. این کتاب، گذشته از روشن کردن مسیر مبارزاتی امام خمینی از آغاز نهضت در ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ و نشان دادن هوشیاری امام در برابر رویدادها و جهتدهی مبارزه و مبارزان، به شیوه و منش ایشان در قبل از خرداد ۴۲ نیز میپردازد که شامل آموختن، آموزاندن، سرآمادگی در حوزههای مختلف علوم دینی و فلسفه و عرفان و اخلاق، نیز واکنش به موقع در برابر رویدادهای جامعه است.
#️⃣ #تاریخ_سیاسی #معرفی_کتاب #نهضت_امام_خمینی #سیدحمیدروحانی
🆔 @AEOSIR 👈 عضو شوید ✌️
💎 سند / وصیتنامه الهی سیاسی امام خمینی کبیر قدّس سرّه
🌐 AEOS.IR/post/111 مشاهده و دانلود
🔹 بسمه تعالی / در زیر این وصیتنامهی 29 صفحهای و مقدمه، چند مطلب را تذکر میدهم:
🔺 1- اکنون که من حاضرم، بعض نسبتهای بیواقعیت به من داده میشود و ممکن است پس از من در حجم آن افزوده شود؛ لهذا عرض میکنم آنچه به من نسبت داده شده یا میشود، مورد تصدیق نیست مگر آنکه صدای من یا خط و امضای من باشد، با تصدیق کارشناسان؛ یا در سیمای جمهوری اسلامی چیزی گفته باشم.
🔺 2- اشخاصی در حال حیات من ادعا نمودهاند که اعلامیههای اینجانب را مینوشتهاند. این مطلب را شدیداً تکذیب میکنم. تاکنون هیچ اعلامیهای را غیر شخص خودم تهیه کسی نکرده است.
🔺 3- از قرار مذکور، بعضیها ادعا کردهاند که رفتن من به پاریس به وسیلهی آنان بوده؛ این دروغ است. من پس از برگرداندنم از کویت، با مشورت احمد پاریس را انتخاب نمودم، زیرا در کشورهای اسلامی احتمال راه ندادن بود؛ آنان تحت نفوذ شاه بودند ولی پاریس این احتمال نبود.
🔺 4- من در طول مدت نهضت و انقلاب به واسطهی سالوسی و اسلامنمایی بعضی افراد، ذکری از آنان کرده و تمجیدی نمودهام که بعد فهمیدم از دغلبازی آنان اغفال شدهام. آن تمجیدها در حالی بود که خود را به جمهوری اسلامی متعهد و وفادار مینمایاندند و نباید از آن مسائل سوء استفاده شود؛ و میزان در هر کس حال فعلی او است.
🔸 روحالله الموسوی الخمینی
#️⃣ #علوم_سیاسی #اسناد_سیاسی #وصیت_نامه #امام_خمینی
🆔 @AEOSIR 👈 عضو شوید ✌️
💎 تحقیق / ماجرای قیام 15 خرداد سال 1342
🌐 AEOS.IR/post/115 متن کامل
♦️ گزیده / قیام ۱۵ خرداد (۱۳۴۲ش)، تجمع و راهپیمایی مردم برخی از شهرهای ایران در اعتراض به دستگیری امام خمینی. تظاهرات در قم، تهران و ورامین به خشونت کشیده شد و تعدادی از مردم کشته و مجروح شدند.
تصویب لایحه انجمنهای ایالتی و ولایتی در دولت وقت که روحانیون بعضی از فقرات آن را مخالف با اسلام میدانستند، انقلاب سفید و حمله مأموران حکومتی به مدرسه فیضیه در فروردین ۱۳۴۲ حوادثی بودند که زمینه ساز حوادث ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ شد.
دستگیری امام خمینی بهخاطر سخنرانی او در مدرسه فیضیه علیه محمدرضا پهلوی شاه وقت ایران بود. در این سخنرانی حکومت وقت به حکومت یزید تشبیه شده بود. امام خمینی، بهدلیل کشته شدن جمعی از مردم، این روز را برای همیشه عزای عمومی اعلام کرد از اینرو ۱۵ خرداد در تقویم جمهوری اسلامی ایران تعطیل رسمی است.
#️⃣ #علوم_سیاسی #تاریخ_سیاسی #15خرداد42
🆔 @AEOSIR 👈 عضو شوید ✌️
💎 معرفی کتاب / ولایت فقیه / تقریر بیانات امام خمینی پیرامون حکومت اسلامی
🌐 AEOS.IR/post/116 اطلاعات بیشتر
♦️ گزیده / کتاب ولایت فقیه یا حکومت اسلامی، مجموعه سیزده جلسه درس خارج فقه در موضوع ولایت فقیه که توسط امام خمینی در سال ۱۳۴۸ش. در ایام اقامت در نجف اشرف برگزار شده است. امام خمینی در ابتدای این کتاب ولایت فقیه را از موضوعاتی میداند که تصور آن موجب تصدیق خواهد بود از نظر او هرکس عقاید و احکام اسلامی را آشنایی مختصری داشته باشه چون به ولایت فقیه برسد و آن را تصور کند بیدرنگ آن را تصدیق خواهد کرد. به عقیده وی اینکه اسلام بدون حکومت و ناقص معرفی شده است از برنامههای استعمارگران است. آیت الله خمینی ضرورت تشکیل حکومت اسلامی را در امتداد ولایت پیامبر و امامان ترسیم میکند.
#️⃣ #علوم_سیاسی #اندیشه_سیاسی #معرفی_کتاب #ولایت_فقیه #امام_خمینی
🆔 @AEOSIR 👈 عضو شوید ✌️