🖊 #آیت_الله_بهجت ره:
این احساس لذت در #نماز ، یک سری مقدمات خارج از نماز دارد، و یک سری مقدمات در خود نماز.
آن چه پیش از نماز و در خارج از نماز باید مورد ملاحظه باشد و عمل شود این است که: انسان گناه نکند و قلب را سیاه و دل را تیره نکند.
و معصیت، روح را مکدّر می کند و نورانیّت دل را می برد.
و در هنگام خود نماز نیز انسان باید زنجیر و سیمی دور خود بکشد تا غیر خدا داخل نشود یعنی فکرش را از غیر خدا منصرف کند.
------------------
در محضر عارفان(ایتا، سروش ،روبیکا)
@aflaakyaan
🖊 #مقام_معظم_رهبری:
همهی زندگی سرشار از عبرتها است. انسان اگر چشم عبرت را باز بکند و به دیگران نگاه کند، خیلی از حقایق عالم برای او روشن میشود؛ مراد از روشن شدن حقایق مثل فراگیری معلومات نیست که انسان چیزی را نمیداند و بعد آن را با تعلم به دست میآورد؛ این یکجور فهمیدن است. از این مهمتر این است که چیزهایی برای انسان روشن است، جلوی چشم انسان است، انسان تأمل و ژرفاندیشی دربارهی اینها نمیکند و درس از اینها نمیگیرد.
اینها آن عبرتها است. فرض بفرمایید یکیاش همین مردن است، مردن؛ خب، همهی آحاد انسان این مرحله را طی میکنند. یعنی از این حیات مادی و نشئهی مادی و جسمانی عبور میکنند و میروند در یک عالمی که ما از کیفیات آن عالم خبری نداریم و عالم دشواری است، عالم غربت است، عالم حساب است، عالم مشکلات گوناگون است. اینها را همه فیالجمله میدانیم. هر کسی هم در مدت عمر خود افراد زیادی را میبیند از پیر و جوان و کودک و مرد و زن و همهجور، که رفتند. این برای ما یک چیز عادی میشود. تنبه به اینکه این مسیری که همه دارند میروند برای ما هم هست؛ ما هم باید از همینجا عبور کنیم. کجا وارد میشویم؟ چه دستاویزی برای حیات سعادتمندانه در آنجا داریم؟ چه کار میشود در آنجا کرد؟ غربت نشئهی آخرت را، نشئهی برزخ را، تا برسد به قیامت چه جوری باید برطرف کرد؟
اینها نکات مهمی است. اگر چنانچه به این چیزها فکر کنیم ممکن است در رفتار ما، در عملکرد ما، در مسیر زندگی ما، در تصمیمگیریهای کلان زندگی ما اثر بگذارد. غالباً توجه نداریم. این است؛ این موعظه شدن و فراگیری و عبرت این است. لذا شما ملاحظه میکنید خدای متعال در قرآن کریم بسیاری از واضحات را -چیزهایی که واضح است- اینها را به یک شکلی برجسته میکند، بعد که برجسته کرد، انسان میبیند که عجب! این چه چیز مهمی است. «وَٱلشَّمْسِ وَ ضُحَىٰهَا * وَٱلْقَمَرِ إِذَا تَلَىٰهَا» ما همینطور عادت کردهایم که این [خورشید و ماه] همینطور میآیند و میروند. خب یک تأملی باید کرد. این رفت و آمد طبق چه قانونی است؟ چه قاعدهی لا یتخلفی بر اینها حاکم است؟ این قاعدهی لایتخلف از کجا ناشی شده؟ اینها همهاش نکات است. حکمت و مصادیق حکمت که خدای متعال در قرآن ذکر میکند، اینها همه از این قبیل است. چیزهایی است که به نظر انسان واضحات است. خب حالا ما عبرت بگیریم.
۱۳۹۲/۱۱/۱۰
------------------
در محضر عارفان(ایتا، سروش ،روبیکا)
@aflaakyaan
🖊 #علامه_طباطبایى ره:
بر اساس خواست واقعى دعاکننده به او عطا مىشود نه براساس خواست زبانى و ظاهرىاش..
------------------
در محضر عارفان(ایتا، سروش ،روبیکا)
@aflaakyaan
🖊 #مرحوم_دولابی ره:
در شبانه روز حداقل ده دقیقه با خداوند خلوت کن و استغفار کن ؛ مطمئن باش دلت روشن می شود ؛ استغفار نشاط آور است.
------------------
در محضر عارفان(ایتا، سروش ،روبیکا)
@aflaakyaan
🖊 #آیت_الله_مظاهری:
یکی از فضایل فراموش شده که باید خیلی هم دربارۀ آن صحبت شود، «خلوص»، در مقابل «تظاهر» و «ریا» است.
🔹قرآن کریم میفرماید: «صِبْغَةَ اللهِ وَ مَنْ أَحْسَنُ مِنَ اللهِ صِبْغَةً»؛ رنگ خدا، چه رنگ خوبی است.
🔹متأسفانه فضیلت خلوص در جامعه فراموش شده و جایش در بین مردم خالی است.
🔹انسان باید اعمال خویش را فقط برای خدا انجام دهد تا خلوص در آن راه یابد.
🔹 اگر رنگ خدا به گفتار و کردار انسان بخورد، ولو کار کوچک باشد، ولو به حسَب ظاهر کم قیمت باشد؛ اما به اندازهای قیمت پیدا میکند که قیمتش از دنیا و آنچه در دنیاست، بالاتر میشود.
🔹گفتار و کردار بدون اخلاص، ولو خیلی با اهمیت و به حسَب ظاهر خیلی باارزش باشد، به پر کاهی نمیارزد.
🔹علامه طباطبائی«ره» میفرمودند: در قرآن بیش از سیصد آیه، به اقرار سنی و شیعه، راجع به امام علی«ع» آمده است و بهترینِ آن آیات، آیۀ ولایت است.
🔸انگشتر امیرالمؤمنین«ع» ارزش مالی نداشت، اما چون خلوص امیرالمؤمنین«ع» به آن انگشتر خورد، ارزشش بیشتر از تمام دنیا و متعلّقات آن شد، یک افتخار و پایه برای تشیّع شد که مسلمانها به آن میبالند.
🔹طبق روایتی، در قیامت بندهای را به صف محشر میآورند و میگوید: من به جبهه رفتم، در راه خدا جنگیدم تا شهید شدم. خطاب میشود دروغ است، در راه خدا نجنگیدی، بلکه به جبهه رفتی تا تو را تحسین کنند و تو را شجاع بخوانند. سپس دستور داده میشود که او را به رو به آتش جهنم بیندازند.
🔸شخص دیگری را میآورند و میگوید: عالم و قاری قرآن بودم. به او نیز گفته میشود، تعلیم و تعلّم تو و قرائت قرآن تو رنگ خدایی نداشته است. بالأخره خطاب میشود او را نیز به رو به آتش جهنّم بیندازید.
🔹در روایت دیگری آمده است کسی که در دنیا انفاق کرده است را میآورند. خطاب میشود: انفاق تو برای خدا نبود، بلکه دوست داشتی مردم بگویند تو سخاوتمند هستی! سپس او را نیز به جهنّم میفرستند.
🔹در قیامت پردهها کنار میرود و باطن اعمال و نیّت افراد آشکار میشود. در آن روز به بندگان گفته میشود: حجاب و پرده از مقابل شما برداشته شد و چشمهای شما امروز تیزبین است.
🔸پس در قیامت، تظاهر و ریا از خلوص تشخیص داده میشود. عملی که رنگ خدایی داشته باشد، نورانی است و عمل بدون رنگ خدا، ظلمانی است.
🔹بهدست آوردن خلوص بسیار مشکل است، مبارزه و کار و تمرین میخواهد.
🔹 ممکن است انسان در روز قیامت دریابد که اعمال او همراه با تظاهر و تعریف از خود بوده، یا برای رسیدن به ریاست و ثروت دنیا و در جهت ریاستطلبی بوده است.
🔹تمرین خلوص آن است که انسان در هر کاری خداوند را در نظر بگیرد و عملی که مطابق رضایت خداست را برای او بهجا آورد. در این صورت به ازای عمل خود بیشترین ثواب را میبرد.
🔹جامعۀ ما باید اقرار کند که شبانه روز تظاهر دارد.
🔸آقا و خانم! اگر عرفان میخواهید، خلوص داشته باشید و اگر میخواهید راه صد ساله را بپیمایید، خلوص داشته باشید و اگر میخواهید عمر و مال شما پربرکت باشد، خلوص داشته باشید و اگر میخواهید اولادتان پربرکت باشند، خلوص داشته باشید و غیر از این راهی نیست.
------------------
در محضر عارفان(ایتا، سروش ،روبیکا)
@aflaakyaan
✅حکایتهای پندآموز
✍️روا نباشد که پدر را عذاب کنیم در حالی که پسرش به یاد ما باشد...
روایت نموده اند که رسول خدا (ص) روزی از قبرستان گذر می نمودند نزدیک قبری رسیدند به اصحاب خویش فرمودند: عجله کنید و بگذرید اصحاب تعجیل کردند و از آنجا گذشتند
و در وقت مراجعت چون به قبرستان و آن قبر رسیدند خواستند زود بگذرند. حضرت فرمودند: عجله نکنید. اصحاب عرض کردند: یا رسول الله! چرا در وقت رفتن امر به عجله کردن فرمودید؟!حضرت فرمودند: صاحب این قبر را عذاب می کردند و من طاقت شنیدن ناله و فریاد او را نداشتم. اکنون خدای تعالی رحمتش را شامل حال او کرد
گفتند: یا رسول الله! سبب عذاب و رحمت به او چه بود؟ حضرت فرمودند: این مرد، مرد فاسقی بود که به سبب فسقش تا این ساعت در اینجا معذب بود کودکی از وی باقی مانده بود در این وقت او را به مکتب بردند و معلم به این فرزند《بسم الله الرحمن الرحیم》را تعلیم نمود و کودک آن را بر زبان جاری نمود، در این هنگام به فرشتگان عذاب خطاب رسید که:
دست از این بنده فاسق بردارید و او را عذاب نکنید روا نباشد که پدر را عذاب کنیم در حالی که پسرش به یاد ما باشد
------------------
در محضر عارفان(ایتا، سروش ،روبیکا)
@aflaakyaan
#این_گونه_رهبر_یک_ملت_میشود...
🍃خبرنگاران زیادی از نقاط مختلف دنیا به نوفل لوشاتو آمده بودند امام خمینی(ره) با آرامش و وقار خاصی نشسته بود تا آنها سئوالاتشان را بپرسند. من خیلی خوشحال بودم چون با این برنامه ، انقلاب مردم ایران در سطح جهانی مطرح میشد و صدای انقلاب به گوش مردم کشورهای دیگر نيز میرسید.
یکی دو خبرنگار که سوالشان را پرسیدند نوبت خبرنگار دیگری شد. قبل از اینکه خبرنگار سئوالش را بپرسد ، امام از جایش بلند شد و شروع به حرکت کرد. با عجله خودم را به امام خمینی(ره) رساندم و گفتم: آقا کجا تشریف میبرید؟
امام خمینی(ره) با آرامش جواب داد: وقت نماز است.
🍃گفتم: آقا دیگر این فرصت نصیب ما نمیشود که انقلاب را معرفی کنیم ، خواهش میکنم چند دقیقه دیگر بنشینید تا سه چهار نفر دیگر سؤالاتشان را بپرسند. امام خمینی با ناراحتی فرمودند: وقت نماز است و به سمت اتاق دیگري حرکت کرد. من هاج و واج مانده بودم و خبرنگارانی که از من علت رفتن امام خمینی را می پرسیدند ...
📚 کتاب پر پرواز ؛ اصغر آیتی و حسن محمودی ؛ ص ۶۰
------------------
در محضر عارفان(ایتا، سروش ،روبیکا)
@aflaakyaan
🖊 #آیت_الله_کوهستانی ره:
شکر واقعی آن است که تمام اعضا و جوارح انسان، از دست و پا و گوش و قلب، برای آن هدفی که خدا آنها را خلق کرده که همان مقام عبودیت است، قرار بگیرد.
------------------
در محضر عارفان(ایتا، سروش ،روبیکا)
@aflaakyaan
🖊 #علامه_طباطبایی ره:
سحرگاهان از صدای مناجات اهل آسمان و ملائکه ، آرام و قرار از من گرفته می شود...
------------------
در محضر عارفان(ایتا، سروش ،روبیکا)
@aflaakyaan
🖊 #میرزا_جوادآقا_ملکى_تبریزى ره:
قلب غافل، مانند مرده است و کسى که مشغول به مکروهاتى که مورد رضایت خدا نیست، باشد، پایینتر از مرده است.
------------------
در محضر عارفان(ایتا، سروش ،روبیکا)
@aflaakyaan
🖊 #مقام_معظم_رهبری:
ثُمّ قَالَ، بَینا موسَى بنُ عِمرانَ یَعِظُ اَصحابَهُ اِذ قامَ رَجُلٌ فَشَقَّ قَمیصَه
در وسط موعظهى جناب موسى بن عمران، این مرد بقدرى تحت تأثیر قرار گرفت و هیجانى شد که پا شد و پیراهن خودش را پاره کرد؛ یقهى خودش را پاره کرد.
فَاوحَى اللهُ تَعالى اِلَیهِ یا موسَى بنِ عِمران قُل لَهُ لا تَشُقَّ قَمیصَک
خداى متعال به حضرت موسى وحى فرستاد و فرمود به این آقا بگو پیراهنت را نمیخواهد پاره کنى، هیجانى بشوى و در یک لحظه دست به این کار بزنى؛ این کارِ سطحى و ظاهرى است.
وَ لکِن اِشرَح لى عَن قَلبِک
و لکن مانع را بردار از اینکه من در قلب تو قرار بگیرم. «اِشرَح لى» یعنى «اِفتَح لى»، یا «اِرفَعِ المانِع» از حضور من در قلب خودت مانع را بردار؛ این مهم است. نه اینکه اگر کسى در هنگام شنیدن موعظه یک حال هیجانى به او دست بدهد -فریاد بکشد یا پیراهنش را مثل این مرد پاره کند یا بر سر خودش بزند- عیبى دارد؛ نه، میخواهد بفرماید اصل قضیّه این نیست؛ اصل قضیّه این است که در دل تو اثر گذاشته بشود، خداى متعال در دل تو حضور پیدا بکند. حالا گاهى ممکن است که این حضور قلبِ انسان در پیش خداى متعال و جا گرفتن عظمت الهى در دل انسان، موجب این بشود که یک تظاهرى هم در بیرون بهطور بیخود -ناخودآگاه و بدون عمد- از او سر بزند یا نزند؛ این ممکن است، امّا چیز مهمّى نیست؛ عمده آن است که در دل اثر بگذارد؛ والاّ این هیجانات ظاهرى مثل یک شعلهاى است که خس و خاشاکى را مشتعل کند؛ شعله است، یک لحظه بلند میشود، بلافاصله هم خاموش میشود؛ امّا وقتى که معرفت الهى در دل انسان رسوخ کرد، آنوقت آن تأثیراتى که حضور الهى و معرفت الهى و محبّت الهى در دل داشته، به این آسانى از دل زائل نمیشود. این دعاهاى ائمّه (علیهمالسّلام) را که ملاحظه کنید، همه تقریباً -یا غالباً- آنجایى که در ذکر الهى و بیان صفات و اسماء الهى است، ناظر به این است که خدا را در دل ما حاضر کند. در دعاى شریف جوشن کبیر میبینید از اوّل تا آخر، اسماء ذات مقدّس الهى و صفات آن بزرگوار است؛ این براى آن است که ما توجّه پیدا کنیم، خدا را بشناسیم، معرفت خودمان را افزایش بدهیم.
۱۳۹۲/۰۷/۰۷
------------------
در محضر عارفان(ایتا، سروش ،روبیکا)
@aflaakyaan
🖊 #استاد_پناهیان:
🌱 چطور هم لباس خوب بپوشیم و هم نیتمان از از فخرفروشی و مباهات به دیگران پاک کنیم؟
➖ سختی بحث لباس در این است که انسان معمولاً لباس را برای دیدن دیگران انتخاب میکند. اساساً انسان در تنهایی خیلی تقیدی به پوشیدن لباس زیبا ندارد. یعنی لباس یک رفتار متظاهرانه است و خیلی سخت است که انسان یک رفتار متظاهرانه را مخلصانه انجام دهد. اوج زیبایی کار مخلصانه اینجاست، اوج زیبایی کار مخلصانه در نماز شب خواندن و صدقۀ پنهانی نیست. اوج کار مخلصانه این است که انسان یک عمل متظاهرانه را مخلصانه انجام دهد.
➖ برای تمرین اخلاص در پوشش میتوانیم از امام(ره) الگو بگیریم. حضرت امام(ره) لباسهای داخل خانه را که معمولاً کسی اتو نمیکند، ایشان اتو میکردند. اگر واقعاً میخواهیم به خاطر انسان بودن دیگران و احترام به انسانها لباس خوب بپوشیم، برای انسانهایی که در خانه با ما زندگی میکنند، لباسمان را اتو کنیم و بپوشیم. این یک امتحان است. چرا همیشه میخواهیم از غریبهها دلبری کنیم؟ این چشمهای آشنایان است که همیشه ما را تحمل میکند، برای آنها لباس خوب بپوشیم.
➖ داشتن نیت مخلصانه در هنگام پوشیدن لباس آراسته، کار مشکلی است. نیت مخلصانه را باید با نیت احترام به انسانیت و شخصیت ایمانی و اجتماعی خودمان، احترام به چشم دیگران و اینکه تحمل ما برای دیگران سخت نباشد به دست بیاوریم. اینها انگیزههای قشنگی است که خدا به آنها فرمان داده است.
------------------
در محضر عارفان(ایتا، سروش ،روبیکا)
@aflaakyaan
🖊 #علامه_طباطبایی ره:
اگر یاد خداوند که نقطه اصلی هرم آفرینش است، آرامش بخش نباشد، مطمئن باش مخلوقات او آرامش بخش نخواهند بود، دنبال اوباش و انقدر سرگردان نباش
------------------
در محضر عارفان(ایتا، سروش ،روبیکا)
@aflaakyaan
🖊 #مقام_معظم_رهبری:
خَیرُ ما أُلقِیَ فِی القَلبْ أَلیَقین
میفرماید: یقین بهترین چیزی است که خدای متعال در دل انسان قرار میدهد
اگر یقین نبود و شک بر وجود انسان مستولی بود، اهداف برای انسان نامفهوم و مبهم است؛ هدفها که روشن نبود، حرکت، حرکت مستقیم و صحیح و مستمری نخواهد بود؛ لذاست که خدای متعال در مورد پیغمبر اکرم میفرماید: «آمَنَ الرَّسُولُ بِمَا أُنزِلَ إِلَیْهِ مِن رَّبِّهِ وَالْمُؤْمِنُونَ کُلٌّ آمَنَ بِاللهِ وَمَلآئِکَتِهِ [وَکُتُبِهِ وَرُسُلِهِ لاَ نُفَرِّقُ بَیْنَ أَحَدٍ مِّن رُّسُلِهِ وَقَالُواْ سَمِعْنَا وَأَطَعْنَا غُفْرَانَکَ رَبَّنَا وَإِلَیْکَ الْمَصِیرُ]»
با بینه و یقین حرکت کردن تفاوت میکند با حرکتی که از روی تردید و شک باشد؛ لذا شما میبینید که در دعاها هم درخواست یقین از خدا میشود: «[اَللّهُمَّ اجْعَلْ غِناىَ فى نَفْسى] وَالْیَقینَ فى قَلْبى وَالاِْخْلاصَ فى عَمَلى وَالنُّورَ فى بَصَرى وَالْبَصیرَةَ فى دینى»
۱۳۹۲/۱۱/۱۶
------------------
در محضر عارفان(ایتا، سروش ،روبیکا)
@aflaakyaan
🖊 #آیت_الله_بهجت ره:
تعجب است!! از کسی ڪه برای خوابش که مدت ڪوتاھی است جای نرم تھیه میکند اما برای آخرت قدمی بر نمیدارد.
------------------
در محضر عارفان(ایتا، سروش ،روبیکا)
@aflaakyaan
🖊 #مقام_معظم_رهبری:
در دعاى صحیفهى سجّادیّه تعبیر عجیبى است؛ میفرماید که پروردگارا! به من آن روحیّه را عطا کن، آن فهم را عطا کن که من امید رسیدن نفَس بعدى را به این نفَس نداشته باشم: [حَتّى لانُؤَمِّلَ ...] وَلاَاتِّصالَ نَفَسٍ بِنَفَسٍ، وَ لاَ لُحوقَ قَدَمٍ بِقَدَمٍ؛ داریم راه میرویم، اینکه قدم بعدى حتما از سوى ما برداشته خواهد شد را ما خاطرجمع نباشیم؛ ممکن است برویم. خب این حالت ترقّب موت در انسان خیلى برکات دارد: کار را انسان عقب نمیاندازد؛ کارهاى لازمى را که باید انجام بدهد، انجام میدهد؛ منافاتى هم ندارد با اینکه انسان با توجّه به اینکه با همین احتمال که ممکن است تا یک ساعت دیگر، تا یک روز دیگر نباشد، کارهاى بلندمدّت را هم شروع کند؛ با هم منافاتى ندارد. چون سود کارهاى بلندمدّت حتما به شخص ما که نخواهد رسید؛ به دیگران هم که برسد به این تعبیر بگوییم سودش به ما رسیده است. بنابراین «اعمَل لِدُنیَاکَ کَاَنَّکَ تَعیشُ اَبدًا»؛ کار آبادى دنیا، سامان دادن به امور زندگى دنیا را جورى انجام بده که گویا تا ابد بنا است زنده بمانى، یعنى حتما با استحکام انجام بده امّا «وَاعمَل لاِخِرَتِکَ کَاَنَّکَ تَموتُ غَدا»؛ کار آخرت را هم اینجورى انجام بده. معناى این این است که هر دو را درست انجام بده؛ کار دنیا را درست انجام بده مثل کسى که تا ابد زنده خواهد بود، کار آخرت را هم درست انجام بده مثل کسى که فردا خواهد مُرد و دیگر فرصتى برایش باقى نیست. ۱۳۹۳/۱۰/۰۷
------------------
در محضر عارفان(ایتا، سروش ،روبیکا)
@aflaakyaan
🖊 #مقام_معظم_رهبری:
تا در دنیا هستید حسنه جمع کنید. وقتی رفتید حسرت این روزها میماند.
------------------
در محضر عارفان(ایتا، سروش ،روبیکا)
@aflaakyaan
🖊 #علامه_حسن_زاده_آملی ره:
به جای اینکه عابد باشی عبد باش. تا عبد نشوی عبادت سودی به حالت ندارد
عبد بودن یعنی:
ببین خدایت چه می خواهد نه دلت...
------------------
در محضر عارفان(ایتا، سروش ،روبیکا)
@aflaakyaan
🖊 #آیت_الله_سعادت_پرور ره:
خداوند- تبارك وتعالى- هميشه وسايل ترقّى و تعالى را براى بنده اش فراهم كرده و می كند، در هر كجا و هر حال كه باشد؛
🔹امّا بندگان، خود را از بندگى، به بند هوا و هوس دچار نموده و از آن مقامات قُرُبات، غفلت ورزيده اند.
🔸چه روزگارى بر ما می گذرد! گاهى در فكر خوردن، خوابيدن، گاهى تفريح، گاهى خيالات باطله و هكذا.
------------------
در محضر عارفان(ایتا، سروش ،روبیکا)
@aflaakyaan
🖊 #مقام_معظم_رهبری:
از وصایای امام کاظم علیه السلام به هشام : یَا هِشَامُ لَا دِینَ لِمَنْ لَا مُرُوَّهَ لَهُ وَ لَا مُرُوَّهَ لِمَنْ لَا عَقْلَ لَهُ وَ إِنَّ أَعْظَمَ النَّاسِ قَدْراً الَّذِی لَا یَرَى الدُّنْیَا لِنَفْسِهِ خَطَراً، أَمَا إِنَّ أَبْدَانَکُمْ لَیْسَ لَهَا ثَمَنٌ إِلَّا الْجَنَّهُ فَلَا تَبِیعُوهَا بِغَیْرِهَا . ( تحف العقول ، ص 389 )
می فرماید: کسی که مروّت ندارد ، دین ندارد . مروّت یا مروئه ، همان چیزی است که در فارسی از آن به مردانگی تعبیر می کنیم. شجاعت، رسیدگی به مظلوم، پایبندی به عهد و رعایت امانت، همه اش در کلمه ی مروّت جمع است. مقابل مردانگی، نامردی است و دین ، با جوانمردی و مردانگی همراست. کسی که عقل ندارد، مردانگی ندارد؛ یعنی راهنمای مردانگیِ انسان، بایستی عقلِ او باشد. کارهای جاهلانه و سفاهت، مروّت نیست! با قدرت ترین انسانها کسی است که ، دنیا را برای خودش دارای قدر نداند. قیمتِ هستی و شخصیّت انسان، فقط بهشت است. اگر خود را به هرچه کمتر از بهشت فرو ختید، زیان کرده اید.
📚شرح حدیث از مقام معظم رهبری در مقدمه درس خارج
------------------
در محضر عارفان(ایتا، سروش ،روبیکا)
@aflaakyaan
🖊 #علامه_حسن_زاده_آملی:
⭕️ به واقع آن کس که "من عرف نفسه فقد عرف ربه"را درست بفهمد،
جمیع مسائل اصیل فلسفی و مطالب اصلی حکمت متعالیه و حقایق متین عرفانی را میتواند از آن استنباط کند،
لذا معرفت نفس را مفتاح خزائن ملکوت فرموده اند.
------------------
در محضر عارفان(ایتا، سروش ،روبیکا)
@aflaakyaan
🖊 #آیت_الله_سیدعلی_قاضی:
💠جهت گذشتن از نفس اماره و خواهش های مادی و طبعی و شهوی و غضبی که غالبا از کینه و حرص و شهوت و غضب و زیاده روی در تلذّذات برمی خیزد،روایت عنوان بصری را دستور می دادند به شاگردان و تلامذه و مریدان سیر و سلوک الی الله، تا آن را بنویسند و بدان عمل کنند؛ یعنی یک دستور اساسی و مهم، عمل طبق مضمون این روایت بود و علاوه بر این، می فرمودند: "باید آن را در جیب خود داشته باشند و هفته ای یکی دو بار آن را مطالعه نمایند..."
📚 روح مجرد، ص 176.
------------------
در محضر عارفان(ایتا، سروش ،روبیکا)
@aflaakyaan
🖊 #آیت_الله_محمّد_شجاعی:
🔹"آنها که به فکر سلوک می افتند و علاقه ی این امر را پیدا می کنند و سپس به اوراد و اذکار،به شب زنده داری و مجاهدتها می پردازند،ولیکن به لحاظ اینکه درباب واجب یا حرام،و یا در هر دوباب مسامحاتی دارند در سلوک خویش راه به جایی نمی برند،و ان نمی شود که باید باشند،و خودنیز احیانا از وضع خویش در تحیّر هستند و نمی دانند چرا موفقیّت لازم در این طریق را ندارند،و چرا مشمول عنایات خاصّه ربوبی نمی شوند،باید بدانند که اساس امر در سلوک عبودی انجام دادن واجبات و ترک حرام است،و هر اندازه در واجبات یا در محرّمات و معاصی و یا در هردو مسامحه باشد،به همان اندازه نیز معطّلی،عدم موفقیّت ،حرمان،خسران و هلاکت خواهد بود."
📚منبع:کتاب مقالات،جلد سوم،ص79
------------------
در محضر عارفان(ایتا، سروش ،روبیکا)
@aflaakyaan
🌼دیدار دانشجوی مشروبخوار با آیت الله بهجت(ره)
✍️وقتی رسیدیم پیش آقای بهجت…بچه ها تک تک ورود میکردن و سلام میگفتن، آقای بهجت هم به همه سلامی میگفت…منتظر بودم آقای بهجت به من نگاهی بکنن…اما اصلا صورتشون رو به سمت من برنمیگردوندن…در حالی که بقیه رو تحویل میگرفتن…یه لحظه تو دلم گفتم:"میگن این آقا از دل آدما هم میتونه خبر داشته باشه…تو با چه رویی انتظار داری تحویلت بگیره؟ تو که میدونی چقدر گند زدی…!”
خلاصه خیلی اون لحظه تو فکر فرو رفتم…تصمیم جدی گرفتم که دور خیلی چیزا خط بکشم، وقتی برگشتیم همه شیشه های مشروب رو شکستم، کارامو سروسامون دادم، تغییر کردم، مدتی گذشت، یکماه بود که روی تصمیمی که گرفته بودم محکم واستادم، از بچه ها شنیدم که یه عده از بچه های دانشگاه دوباره میخوان برن قم، چون تازه رفته بودم با هزار منت و التماس قبول کردن که اسم من رو هم بنویسن…
دم در سرم رو پایین انداخته بودم، تو حال خودم بودم که دیدم بچه ها صدام میکنن: "حمید حمید! حاج آقا باشماست." دیدم آقای بهجت به من اشاره میکنن که بیا جلوتر…درگوشم گفتن:
🔺- یکماهه که امام زمانت رو خوشحال کردی
📚خبرآنلاین
------------------
در محضر عارفان(ایتا، سروش ،روبیکا)
@aflaakyaan
👌نڪاتی از حاج آقا قرائتی
✍️ما وظیفه داریم دعاڪنیم
چه اجابت بشه چه نشه..
میفرمود مگه شما شیرجه تو آب میزنی هر دفعه چیزے از زیر آب میارے بالا..
دعا هم همینطوره..
قرار نیس هرچی بخواے از خدا بهت بده
در دعا تڪلیف مشخص نڪن
🌸حضرت یوسف(ع) گفت خدایا زندان بهتره واسه من تا اینڪه اسیر دام زنان بشم. یوسف(ع) تو زندان فهمید با دعایی ڪه خودش ڪرده افتاده زندان.. باید میگفت خدایا نجاتم بده از شر زنان
🌸حضرت موسی(ع) گفت خدایا من به خیرے ڪه ازجانب تو بهم برسه نیازمندم. خدا جریان را طورے چید ڪه بخاطر آب دادن به بزغاله ها هم صاحب زن شد. هم مسڪن.هم شغل.هم سرمایه.هم امنیت..
موسی بخاطر خدا رفت جلو ڪمڪ دختران شعیب ڪردخدا هم ڪمڪش ڪرد همه چی بهش داد....
این یه قانونه ان تنصروا الله ینصرڪم
خدا رو یارے ڪنی، خدا هم یاریت میڪنه
------------------
در محضر عارفان(ایتا، سروش ،روبیکا)
@aflaakyaan