هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
✨خر برفت و خر برفت و خر برفت...
مولانا در مثنوی روایت میکند که يك صوفی مسافر در راه به خانقاهی رسيد و شب آنجا ماند. خرش را آب و علف داد و در طويله بست و به جمع صوفيان رفت. صوفيان که فقير و گرسنه بودند، پنهانی خر مسافر را فروختند و غذا و خوردنی خريدند و آن شب جشن مفّصلی بر پا كردند. مسافر خسته را نیز به این میهمانی دعوت کردند. پس از صرف غذا، رقص و سماع آغاز كردند. مُطرب آهنگِ سنگيني آغاز كرد و اینگونه خواند: «خر برفت و خر برفت و خر برفت».
مسافر که نمیدانست منظور از خر در ترانه، همان خر اوست، تصور می کرد که ترانه صوفیان زیباست؛ لذا او نیز همراه دیگران شروع به خواندن شعر خر برفت کرد: «از ره تقلید، آن صوفی همین/ خر برفت، آغاز کرد، اندر حنین»
صبح که مسافر داستان عزم سفر کرد، تازه فهمید که خر خودش بود که برفت...
خبرگزاری دولت در گزارشی با استناد به گزارش جدید صندوق بینالمللی پول، اظهار شادمانی و افتخار کرده است که دولت ایران کم خرجترین دولت در میان کشورهای در حال توسعه است.
البته گزارش را ناقص دادهاند. دولت ایران از حیث مخارج ناچیزش نسبت به تولید ناخالص داخلی، فقط میان کشورهای درحال توسعه رتبه اول را کسب نکرده است. دولت ایران پس از هائیتی، لبنان، ونزوئلا و یمن، کمخرجترین دولت جهان است.
لکن نسبت اندک مخارج دولت به GDP یک دستاورد و مایه افتخار نیست، یک فاجعه تمام عیار است. عدد ۱۳.۵ درصد برای نسبت مخارج دولت به GDP یعنی از کیک بزرگ اقتصاد ایران، تنها ۱۳.۵ درصد توسط دولت صرف هزینههای آموزش و پرورش، سلامت، امنیت، زیرساخت و... در یک کلمه «رفاه عمومی» میشود. سهم بسیار اندک سلامت و آموزش و پروش در تولید ناخالص داخلی ایران در مقایسه با میانگین جهانی، از تبعات این پروژه کوچکسازی دولت است که سالهاست در دستور کار دولتهای مختاف ماست. حقوق ناچیز و نامکفی کارمندان دولت، یکی دیگر از نتایج این سیاست است؛ به نحوی که مکرر میشنویم نخبگان نه تنها تمایلی به خدمت در دولت ندارند، بلکه در حال ترک دولت نیز هستند.
هرچه نسبت مخارج دولت به GDP کمتر باشد، رفاه عمومی در آن کشور کمتر است. و این رتبه که خبرگزاری دولت به آن میبالد، رتبه داشتن کمترین رفاه عمومی است!
نسبت مخارج دولت به تولید ناخالص داخلی در برخی کشورها به شرح ذیل است:
اوکراین ۶۶ درصد
فرانسه ۵۸ درصد
ایتالیا ۵۶ درصد
اتریش ۵۲ درصد
آلمان ۴۹ درصد
سوئد ۴۷ درصد
برزیل ۴۶ درصد
پرتغال ۴۴ درصد
انگلیس ۴۴ درصد
ژاپن ۴۴ درصد
کویت ۴۱ درصد
کانادا ۴۱ درصد
آمریکا ۳۶ درصد
چین ۳۳ درصد
@syjebraily
هدایت شده از آنسوتَر | سید محمدرضا رضی
6.08M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 حدیثی تکاندهنده از امام صادق علیهالسلام به روایت علامه شهید سید محمد باقر صدر
📽 دنیا همچون آب دریاست
امام صادق عليهالسلام فرمود: «دنيا همچون آب دريا است؛ هر كه از آب دريا بيشتر بنوشد بيشتر تشنه مىشود» . انسان هر چقدر از آب دريا بيشتر بنوشد بيشتر تشنه مىشود. اينطور نگو: «من همين يك مشت از مال دنيا را بگيرم بعد از دنيا رو مىگردانم، همين مرتبه از جاه و مقام دنيا را به دست بياورم بعد به سوى خدا مىروم».
مسأله اينطور نيست؛ هر چقدر از مال دنيا، از جاه دنيا، از مقامات اين دنياى فانى، بيشتر پيدا كنى، تشنگى و حرصت به مقدار و مرتبه بعدى، بيشتر مىشود؛ [چراکه] «دنيا همچون آب دريا است»، «حب دنيا سرچشمه هر گناه است».
🇮🇷#آنسوتر
@seyedrazy
هدایت شده از حسن بابانژاد
قحطی اومده بود توی شهر
از خدمت کارش پرسید: چقدر توی خونه گــندم داریم؟
با خوشحالی جواب داد: به اندازه چـــند ماه داریم هنوز!
گفت: هـــمشو ببر به قــیمت پـایـیــن بفروش
ع! اگه بفروشیم دوباره نمیتونیم بخریم!
ســــخته!
گـــــرون شده!
- بــقــیه مـــــردم که مثل ما نتونستن انبار کنن چیکار میکنن؟!
- اونا یا روزانه نون میخرن یا اصلا نون گندم نمیخورن و نون جو میخورن
- وقتی اوضاع این جوریه ما هم مثل بقیه مردم هستیم و نونمون رو روزانه تهیه می کنیم
#امام_صادق
#مثل_مردم
@babanejad
هدایت شده از عبدالحسین
✨یکـــشنبـــــههـــای انـــدیــــــشــــــهورزی قـــصــــد✨
🔹راهکارهای تحقق «جهش تولید با مشارکت مردم» در بخش مسکن
🔸دکتر حمیدرضا آرامی
📆 یکشنبه ١۶ اردیبهشت ١۴٠٣ - ساعت ۱۷:٣٠ تا ١٩
📍اندیشکده قصد
هدایت شده از اقتصاد کاربردی - رضا غلامی
برداشت من از مانور شدید تبلیغاتی روی حجم و روند قاچاق سوخت (که به نظرم حتی اگر این حجم از خروج سوخت درست هم باشد، اسمش قاچاق نیست) این است که برخی بدنبال آن هستند که جلوی قاچاق سوخت را نگیرند تا از آن به عنوان اهرمی برای افزایش قیمتها استفاده کنند.
@DrRezaGholami