#آفریقا #مالی
بر اثر کمین گروه جماعت نصرتالاسلام والمسلمین مالی به نیروهای ارتش مالی و مستشاران روسی در مسیر راه تینیکو به ماسینا در روز سهشنبه ۲۰ دی ماه، چند نفر کشته و زخمی شدند.
بنابر این گزارش، ابتدا خودروی نیروهای ارتش مالی و مستشاران روسی در مسیر جاکا و گفرابی با مین برخورد کرده و تعدادی از آنها کشته و زخمی شدند. در ادامه این حملات، نیروهای ارتش مالی در مسیر بین کومارا و ماسینا با انفجار سه بمب کنار جادهای مواجه شده و در کمین عناصر جماعت نصرتالاسلام والمسلمین گرفتار شدند.
طبق ادعای جماعت نصرت الاسلام والمسلمین در اثر این حملات، پنج تن از نیروهای روسی و هفت تن از نیروهای ارتش مالی کشته و دهها تن دیگر زخمی شدند. همچنين دو خودرو منهدم و دو خودروی دیگر از سوی عناصر جماعت نصرتالاسلام و المسلمین به غنیمت برده شده است.
@africa_313
☀️🌼☀️
☀️سلام مادر آفتاب!
تمام دعایم، آمدن روزگاری است که هر روز، روز تو باشد.
☀️و سلام بر آفتابی که با طلوعش، دولت مادر را اقامه خواهد کرد...
سلام امام زمانم
☀️🌼☀️
#میلاد_حضرت_زهرا
#روز_مادر #مادر
⭕موگادیشو از کشته شدن فرمانده عملیات گروه تروریستی داعش شاخه سومالی در درگیری های مسلحانه در شرق این کشور خبر داد.
🔻مقامات الجزایر بیش از ۴۵۰۰ قرآن و همچنین هزاران اسباب بازی کودکان دارای نماد های همجنسبازان را امحا کرده اند.
🔸کشورهای عربی کمپین هایی را برای افزایش آگاهی در مورد نمادهای ضد مذهب و ارزش های جامعه عرب راه اندازی می کنند.
@africa_313
مقاومت اسلامی و انقلابی آفریقا
🇹🇿 رهبر اپوزیسیون تانزانیا پس از لغو ممنوعیت تظاهرات بازخواهد گشت
🟥 توندو لیسو، رهبر اپوزیسیون تانزانیا و نامزد سابق ریاستجمهوری تانزانیا گفته است که پس از تصمیم دولت برای لغو ممنوعیت تجمعهای سیاسی، این ماه از تبعید در اروپا به خانه بازخواهد گشت تا «فصل جدیدی را شروع کند».
رئیس جمهور سامیه سولوهو حسن هفته گذشته ممنوعیت شش و نیم ساله تجمعات سیاسی را لغو کرد.
این بخشی از استراتژی آشتی ملی پس از به دست گرفتن ریاست جمهوری در مارس 2021 پس از مرگ جان ماگوفولی بود.
لیسو در ابتدا کشور را در سال 2017 ترک کرد تا به دنبال معالجه در خارج از کشور باشد، پس از آن که در سپتامبر همان سال در حمله مهاجمان ناشناس در پایتخت اداری دودوما، مورد اصابت 16 گلوله، عمدتاً در ناحیه پایین شکم قرار گرفت.
#آفریقا
🇳🇬نیجریه: تولید نفت در ایالت ناساراوا در سال جاری(۲۰۲۳) آغاز می شود
♦️شرکت ملی نفت نیجریه اعلام کرد که ایالت ناساراوا در شمال مرکزی به زودی در اواخر سال جاری میلادی به جمع ایالتهای تولیدکننده نفت خواهد پیوست.
اولین چاه نفت در کیانا، ناساراوا قرار است در مارس ۲۰۲۳ شروع به تولید کند. ناساراوا به باوچی و گومبه که سال گذشته به اولین ایالت شمالی تبدیل شدند که تا به حال نفت تولید میکنند.
این اتفاق باعث پولدار تر شدن مناطق شمالی(مسلمان نشین) میشه.
قبلا نیجریه فقط در جنوب(مسیحی نشین) صنایع اصلی خودش رو پیگیری میکرد.
#سومالی #آفریقا
🔰 حمله همزمان به ٩ مقر حکومت سومالی
به گزارش خبرگزاری شهاده (وابسته به شباب المجاهدین سومالی)، عناصر این گروه به صورت همزمان به ۹ مقر حکومتی، مرکز پلیس و پایگاه نظامی متعلق به نیروهای دولتی در مناطق هولوداق، هدن، یاقشید، درکینلی، کاران و هروا واقع در موگادیشو یورش برده و تعدادی از نیروهای دولتی را کشته و یا زخمی کردند.
عناصر شباب المجاهدین در حالی این عملیاتها را انجام دادند که تمام راههای منتهی به موگادیشو از سوی نیروهای دولتی مسدود شده بود.
@africa_313
مقاومت اسلامی و انقلابی آفریقا
🔸 ۱۷ کشته در انفجار بمب در کنگو
🔹️رسانههای محلی از انفجار یک بمب در کلیسایی در منطقه شمالی کیوو در جمهوری دموکراتیک کنگو و کشته شدن دستکم ۱۷ نفر و زخمی شدن ۲۰ تن دیگر خبر دادند.
@africa_313
مقاومت اسلامی و انقلابی آفریقا
آیا وضعیت سیاسی در سودان از بحران خارج میشود؟
🔹 عبدالفتاح البرهان، رئیس شورای حاکمیت سودان روز یکشنبه از سیاستمداران خواست تا برای اصلاح احزاب خود و وضعیت سیاسی سودان تلاش کنند و به آنها هشدار داد که در مورد…
@africa_313
مقاومت اسلامی و انقلابی آفریقا
تروریست های مسلح حدود ۵۰ زن را در منطقه آربیندا در شمال بورکینافاسو ربودند!
🔹به گزارش مجله خبری مقاومت به نقل از المیادین مقامات محلی و ساکنان بورکینافاسو می گویند مردان مسلح( تروریست های بورکینافاسو)حدود ۵۰ زن را در منطقه آربیندا در شمال این…
@africa_313
مقاومت اسلامی و انقلابی آفریقا
🔹️💎🔹️
🔹️اَلسَّلاَمُ عَلَي خَلَفِ السَّلَفِ وَ صَاحِبِ الشَّرَفِ
🔹️سلام بر يادگار گذشتگان و صاحب شرافت
📚فرازی از زیارت نامه حضرت مهدی(عج)
💎سلام امام زمانم💎
سلام بر تو ای مولایی که بیرق هدایت به یمن وجود تو برافراشته است و سینه ات مالامال از علم الهی است.
🔹️💎🔹️
#سلام
#حجاب
#امام_زمان
#آفریقا #کنگو
🔰 انفجار بمب در کلیسایی در کنگو توسط داعش
خبرگزاری اعماق وابسته به داعش گزارش داد که عناصر این گروه تروریستی در روز یکشنبه ۲۵ دی ماه، بمب قدرتمندی را در یک کلیسا در شهر کاسیندی واقع در شرق کنگو منفجر کردند، که موجب کشته و زخمی شدن دهها تن از مسیحیان کنگویی شد.
بنابر این گزارش، به هنگام انفجار بمب تعداد زیادی از مسیحیان منطقه در حال برگزاری مراسم روز یکشنبه بودند، و دستکم ۲۰ تن از آنها کشته و دهها تن دیگر زخمی شدند. ساختمان کلیسا نیز تخریب و دچار خسارات جدی شده است.
@africa_313
مقاومت اسلامی و انقلابی آفریقا
🔴بر اثر حمله گروهک تروریستی الشباب به پایگاه نظامی ارتش سومالی منطقه شیبلی در مرکز این کشور دست کم ۲۰ سرباز کشته شدند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 نوه نلسون ماندلا: برای آزادی فلسطین میجنگیم!
♻️ «زوولیو لیله ماندلا» در مراسم افتتاحیه جام ملتهای آفریقا در الجزائر، بر ضرورت آزادی فلسطین تأکید کرد و فریاد حمایت از آن را در ورزشگاهی به نام پدربزرگش فریاد زد که با تشویق و حمایت هواداران فوتبال همراه شد.
♻️ نوه رئیسجمهور پیشین آفریقای جنوبی گفت: آزادی ما بدون آزادی فلسطین کامل نیست. همگی با هم میایستیم تا برای آزادی فلسطین بجنگیم.
@africa_313
مقاومت اسلامی و انقلابی آفریقا
♦️این آدمایی که میبینید کف بیابون به میخ کشیده شدن، مسلمانان الجزایری هستند که توسط فرانسویها در زمان اشغال کشورشون به عنوان موش آزمایشگاهی بر ستون هایی در منطقه آزمایش هستهای بسته شدند تا بفهمند پرتوهای هستهای چه تاثیری بر انسانها میزاره!
🔹حالا فرانسه و بریتانیا اعدام جاسوس در ایران را نقض حقوق بشر میدانند!!
@africa_313
مقاومت اسلامی و انقلابی آفریقا
🔸ایالات متحده قصد دارد یک پایگاه نظامی-صنعتی در مراکش ایجاد کند.
این امر به توصیه سیا و برای مقابله با نفوذ فزاینده روسیه در آفریقا است.
این طرح در جریان نشستی در سطوح بالا در اواخر دسامبر و زمانی که بایدن و آستین درباره استراتژی جدید نظامی جهانی ایالات متحده بحث کردند، پیشنهاد شد.
بایدن از آستین خواست تا پنتاگون را برای تسهیل جنبه های لجستیکی و قانونی سرمایه گذاری های صنایع دفاعی ایالات متحده در مراکش ترغیب کند.
@africa_313
مقاومت اسلامی و انقلابی آفریقا
دبیرکل جبهه آزادیبخش صحرای غربی برای یک دوره سه ساله مجدد انتخاب شد. ابراهیم غالی با کسب حدود ۶۸ درصد از کل آرا در انتخابات، مجددا به عنوان دبیرکل جبهه پولیساریو انتخاب شد. این انتخابات با حضور بیش از 1800 نفر از رهبران صحرای غربی در یک اردوگاه آوارگان صحرای غربی در جنوب الجزایر برگزار شد. غالی دیروز جمعه این سمت را در حالی به دست آورد که «بشیر مصطفی السید» یکی از رهبران جبهه پولیساریو با کسب ۵۶۳ رای (۳۱ درصد آراء) در مقام دوم قرار گرفت.
با این پیروزی، شانزدهمین کنگره جبهه پولیساریو نسبت به شخص ابراهیم غالی دبیرکل جبهه برای یک دوره سه ساله دیگر، مجددا اعتماد میکند. مرحله دوم انتخابات روز شنبه برای انتخاب اعضای دبیرخانه ملی جبهه پولیساریو که ۱۰۸ نامزد برای این سمت با هم رقابت میپردازند، ادامه خواهد داشت. این انتخابات که با پوشش گسترده رسانههای الجزایری و برخی رسانههای افریقای غربی همراه بود، برای نخستین با در یک دهه گذشته در این حجم و با این سطح از تبلیغات رسانهای برگزار شده است.
@africa_313
مقاومت اسلامی و انقلابی آفریقا
🔸ابراهیم غالی جزو بنیانگذاران این جبهه در سال ۱۹۷۳ بوده و نمایندگی این جبهه را در اسپانیا و الجزایر بر عهده داشته است. پولیساریو، سازمانی سیاسی- نظامی متشکل از مردم صحرای غربی در شمال غربی آفریقا است که برای استقلال این ناحیه مبارزه می کند. مناقشه بر سر این منطقه خشک و بیابانی که در گوشه شمال غربی آفریقا قرار دارد، از زمانی که مغرب به دنبال عقب نشینی اسپانیا، یک قدرت استعماری از منطقه، اکثر نواحی آن را در سال ۱۹۷۵ به تصرف خود درآورد، تشدید شده است.
🔸صحرای غربی منطقهای است در شمال غرب آفریقا و جنوب کشور مغرب که غنی از ماهی و فسفات بوده و از زمان پایان استعمار اسپانیا در سال ۱۹۷۴ میلادی در معرض حملات مغرب قرار داشته است. جبهه پولیساریو که به عنوان یک سازمان سیاسی نظامی در صحرای غربی شناخته شده است، در سال ۱۹۷۳ به عنوان یک گروه مقاومت علیه تسلط استعمار اسپانیا بر صحرای غربی و با هدف استقلال این منطقه تشکیل شد و به مخالفت با اقدام اسپانیا در تقسیم صحرای غربی میان مغرب و موریتانی پرداخت.
🔸جبهه پولیساریو سه سال پس از خروج اسپانیا در سال ۱۹۷۶، در راستای تحقق استقلال صحرای غربی با موریتانی توافقنامه صلح امضا کرد. ده سال پس از این توافق، آتشبس در صحرای غربی میان جبهه پولیساریو و مغرب در سال ۱۹۹۱ به امضا رسید و بدین ترتیب ۱۶ سال جنگ و درگیری میان دو طرف خاتمه پیدا کرد، اما پادشاهی مغرب تمام منطقه شمالی صحرای غربی را که «الساقیة الحمراء» نامیده میشود، در اشغال خود نگه داشت و به اراضی خود ملحق کرد.
🔸مغرب خواهان حکومت خودگردان وابسته به خود در صحرای غربی و وجود دولت و پارلمان محلی تحت حاکمیت خود در این منطقه است و در سال ۲۰۰۷ رسما پیشنهاد اعطای حکومت خودگردان به صحرای غربی را مطرح کرد. جبهه پولیساریو که میگوید این سرزمین متعلق به صحراویهای بومی است، به یک جنگ چریکی علیه مغرب دست زد تا اینکه یک آتش بس تحت میانجیگری سازمان در سال ۱۹۹۱ میان دو طرف منعقد شد؛ اما این مناقشه کماکان حل نشده و دو طرف از آن زمان تاکنون در مذاکرات به بن بست رسیدهاند.
🔸رزمندگان پولیساریو از سال 2021 بار دیگر وارد عملیات در صحرانی غربی شدند و با دریافت تجهیزات و آموزشهای جدید راهی سرزمینهای خود شدند تا با دشمن اشغالگر مبارزه کنند. این نبرد هنوز در ابتدای مسیر است و به نظر میرسد تلاشهای حکومت مراکش برای جذب کمکها و حمایتهای امریکا و رژیم صهیونیستی برای مقابله با مردم صحرای غربی نتواند مشکل را آنگونه که باید و شاید حل کند. صحرای غربی با صدها کیلومتر ساحل با اقیانوس اطلس، بزرگترین دارنده فسفات طبیعی کره زمین است و همچنین معادن اورانیوم و سایر فلزات کاربردی دارد که همه خواهان آن هستند.
🔸انتخاب الغالی به عنوان دبیرکل، یعنی حرکت به سمت اقدامات نظامی منسجمتر. در میان کشورهای افریقایی معدود طرفهایی هستند که حاضر شدهاند سیطره مراکش بر این منطقه را بپذیرند، چرا که باعث بروز مشکلات ژئوپلتیکی میگردد. فاصله ساحل صحرای غربی با سواحل شرقی امریکا فقط 5 هزار کیلومتر است و به لحاظ موقعیت راهبردی و نزدیکی به تنگه جبل الطارق هم از اهمیت بالایی برخوردار است. درست است که صحرای غربی کشوری بیابانی است، اما در سواحل آن زندگی آسانتر است و با داشتن منابع عظیم خداداد از جمله سفرههای پهناور آبهای زیرزمینی، نفت و گاز از پتانسیل بالایی برای تبدیل به کشوری مستقل برخوردار است.
🔸همین مساله باعث شده تا حکام مراکش چشم طمع به آن داشته باشند و فکر میکنند که لقمه کوچکی است، اما الجزایریها به عنوان قدرتمندترین و مهمترین کشور شمال غرب افریقا، در این سالها اجازه نداده آب خوش از گلوی حکام این کشور پایین برود و هزینههای هنگفت نظامی و امنیتی که برای کنترل این بیابان گسترده میشود برای رباط کمرشکن است. باید دید محمد ششم تا کی میتواند از پسِ این هزینهها بر بیاید! با رسیدن پهپادهای انتحاری و شناسایی به دست رزمندگان پولیساریو، بدون شک معادله به شکل اساسی عوض خواهد شد و ارتش مراکش ناچار است در حساب و کتاب خود تجدیدنظر کند. کمکهای الجزایر به پولیساریو باعث قطع روابط سیاسی میان دو کشور شده و تنشها را هم افزایش داده است.