💠 برخی از عوامل تباه شدن اعمال از نظر قران و روایات
✍ قرآن کریم در سوره محمد، آیه ۳۳ می فرماید:
«یآ أَیهَا الَّذِینَ ءَامَنُواْ أَطِیعُواْ اللَّهَ وَأَطِیعُواْ الرَّسُولَ وَلَا تُبْطِلُواْ أَعْمَالَکمْ» ای کسانی که ایمان آورده اید! خدا را اطاعت کنید و از رسول (نیز) پیروی نمایید و کارهایتان را باطل نسازید.
❓ اینکه چه چیزی موجب نابودی اعمال می شود؟ بر اساس آیات و روایات، برخی از گفتارها و رفتار ها سبب تباهی اعمال، معرّفی شده اند که در ذیل به برخی از آنها اشاره می شود:
1⃣ منّت گذاشتن و آزار دادن نیازمندان، که پاداش انفاق را محو می کند. « يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا لا تُبْطِلُوا صَدَقاتِکُمْ بِالْمَنِّ وَ الْأَذي» بقره/٢٦٤. ای کسانی که ایمان آورده اید! صدقات خود را با منت و آزار باطل نسازید.
2⃣ بی ادبی نسبت به رهبران الهی، « يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا تَرْفَعُوا أَصْوَاتَكُمْ فَوْقَ صَوْتِ النَّبِيِّ وَلَا تَجْهَرُوا لَهُ بِالْقَوْلِ كَجَهْرِ بَعْضِكُمْ لِبَعْضٍ أَنْ تَحْبَطَ أَعْمَالُكُمْ » حجرات/۲. ای کسانی که ایمان آورده اید صدای خود را بر صدای پیامبر بالاتر نبرید ........ مبادا اعمال شما نابود گردد در حالی که نمیدانید.
3⃣ عُجب و حسد. «الهی عَبِّدْنِي لَكَ وَ لَا تُفْسِدْ عِبَادَتِي بِالْعُجْبِ ».(۱) خدایا عبادتم فقط برای تو است. عبادتم را به واسطه عجب تباه مکن.
🌷 چنانکه امام صادق علیه السلام فرمودند: « إِنَّ اَلْحَسَدَ يَأْكُلُ اَلْإِيمَانَ كَمَا تَأْكُلُ اَلنَّارُ اَلْحَطَبَ » (۲) حسد نیکی ها را نابود می کند همان گونه که آتش هیزم را می سوزاند.
4⃣ شرک به خدا. « لَئِنْ أَشْرَكْتَ لَيَحْبَطَنَّ عَمَلُكَ » زمر/۶۵. اگر شرک ورزی قطعاً عمل تو را تباه می کند.
5⃣ ریا که گونه ای از شرک است. « وَالَّذِينَ يُنْفِقُونَ أَمْوَالَهُمْ رِئَاءَ النَّاسِ. . . » نساء/۳۸. کسانی که اموات خود را برای نشان دادن به مردم و (ریاکاری) انفاق می کنند...... .
(۱). صحیفه سجادیه، دعای بیستم
(۲). كافى، ج ۲، ص ۳۰۶
@afsaranatashbeakhtear
⚠️غفلت از مسئولین، تباهی می آورد!
🔴ملت اگر #نظارت نکنند در امور #دولت و #مجلس و همه چیز اگر کنار بروند و بسپارند دست اینها و بروند مشغول کارهایشان بشوند، ممکن است یک وقت به #تباهی بکشند. ملت باید ناظر باشد به اموری که در دولت [و] مجلس میگذرد.
امام خمینی(ره)؛ ١٠ تیر ١٣۶٠
افسران آتش به اختیار
@afsaranatashbeakhtear
بسم الله الرحمن الرحیم
📋فتنه از قتل بدتر است؛ این آیه دستور خداوند به جنگ با فتنه گران است. چرا که در ادامه آیه خداوند می فرماید فتنه از قتل شدیدتر است. فتنه به معنى قرار دادن طلا در آتش ، براى ظاهر شدن ميزان خوبى آن از بدى است و در قرآن به معانی مختلفی به کار رفته است، از سوزاندن گرفته تا امتحان کردن. همچنین به معنای فریب، عذاب و حتی گمراهی نیز به کار رفته است. وجه مشترک تمامی این معانی در فشار و دشواری قرار گرفتن انسان است. در این آیه فتنه به معنای فساد یا مانع شدن مردم از هدایت است. وضعیتی که مشرکان در مکه به وجود آورده بودند. از جمله این فسادها تبعيد كردن مؤمنان از وطنشان كه اين امور گاه از كشتن هم دردناك تر است، يا سبب قتل و كشتارها در اجتماع مى شود. خداوند در این آیه تکر می دهد که فتنه های فساد انگیز در اجتماع از صرف کشتار گزنده تر و آسیب زا تر است و اصلا نباید از کنار آن ها به سادگی عبور کرد. چون كشتن تنها انسان را از زندگى دنيا محروم مى كند، ولى فتنه مايه محروميت از زندگى دنيا و آخرت است. البته دستورات دیگری هم در انتهای آیه در خصوص حفظ حرمت مسجدالحرام در جدال ها وجود دارد.
🔷 آیه روز:
وَ اقْتُلُوهُمْ حَيْثُ ثَقِفْتُمُوهُمْ وَ أَخْرِجُوهُمْ مِنْ حَيْثُ أَخْرَجُوكُمْ وَ الْفِتْنَةُ أَشَدُّ مِنَ الْقَتْلِ وَ لَا تُقَاتِلُوهُمْ عِنْدَ الْمَسْجِدِ الْحَرَامِ حَتَّى يُقَاتِلُوكُمْ فِيهِ فَإِنْ قَاتَلُوكُمْ فَاقْتُلُوهُمْ كَذَلِكَ جَزَاءُ الْكَافِرِينَ (بقره / آیه 191)
🔶 ترجمه:
و آنها را (بت پرستاني كه از هيچ گونه جنايتي ابا ندارند) هر كجا يافتيد، به قتل برسانيد! و از آنجا كه شما را بيرون ساختند (مكه)، آنها را بيرون كنيد و فتنه (و بت پرستي) از كشتار هم بدتر است! و با آنها، در نزد مسجد الحرام (در منطقه حرم)، جنگ نكنيد! مگر اينكه در آن جا با شما بجنگند. پس اگر (در آن جا) با شما پيكار كردند، آنها را به قتل برسانيد! چنين است جزاي كافران!
📅 پنجشنبه 7 آذر 1398
#اجتماعی ، #سیاست ، #فتنه ، #قتل
@afsaranatashbeakhtear
بسم الله الرحمن الرحیم
📋 صبحی که نزدیک است ؛ برخورد شهوت آلود اهالی قوم لوط با فرشتگان الهی که مهمان لوط بودند، موجب دل شکستگی این پیامبر بزرگ الهی شد. در این هنگام بود که فرشتگان خود را معرفی کردند و به لوط اطمینان دادند که گزندی از سوی اهالی شهر به او نمی رسد. همچنین به او اين دستور را دادند كه تو همین امشب در دل تاریکی خانواده ات را با خود بردار و از اين سرزمين بيرون شو و هیچیک از شما به پشت سرش هم نگاه نکند. چرا که لحظـه نزول عذاب و ميعاد آن ها صبح است و با نخستين شعاع صبحگاهى زندگى اين قوم غروب خواهد كرد. در بعضى از روايات مى خوانيم هنگامى كه فرشتگان موعد عذاب را صبح ذكر كردند لوط از شدت ناراحتی كه از اين قوم آلوده داشت همان قومی كه با اعمال ننگینشان قلب او را مجروح و روح او را پر از غم و اندوه ساخته بودند، از فرشتگان خواست كه حالا كه بنا است نابود شوند چه بهتر كه زودتر! ولى آنها لوط را دلدارى دادند و گفتند مگر صبح نزديك نيست. صبح گشایش برای مومنان لحظه عذاب خانمان بر انداز دشمنان خدا است. هر چند لحظه به لحظه این وضعیت برای ما دشوار می گذرد، اما کار خداوند حساب و کتاب دارد. موعد دارد. همانند صبح که سر وقت و قانون طبیعت می رسد، صبح گشایش برای مومنان در راه است و انشاءالله که همه ما بتوانیم آن را ببینیم.
🔷 آیه روز:
قَالُوا يَا لُوطُ إِنَّا رُسُلُ رَبِّكَ لَنْ يَصِلُوا إِلَيْكَ فَأَسْرِ بِأَهْلِكَ بِقِطْعٍ مِنَ اللَّيْلِ وَ لَا يَلْتَفِتْ مِنْكُمْ أَحَدٌ إِلَّا امْرَأَتَكَ إِنَّهُ مُصِيبُهَا مَا أَصَابَهُمْ إِنَّ مَوْعِدَهُمُ الصُّبْحُ أَلَيْسَ الصُّبْحُ بِقَرِيبٍ (هود / آیه 81)
🔶 ترجمه:
گفتند: اي لوط! ما رسولان پروردگار توايم، آنها هرگز دسترسي به تو پيدا نخواهند كرد، در دل شب با خانواده ات (از اين شهر) حركت كن و هيچيك از شما پشت سرش را نگاه نكند، مگر همسر تو كه او هم بهمان بلائي كه آنها گرفتار ميشوند گرفتار خواهد شد، موعد آنها صبح است، آيا صبح نزديك نيست؟!
📅 جمعه 8 آذر 1398
#لوط ، #مهدویت ، #اجتماعی ، #گناه ، #فرشتگان ، #عذاب
🌹تعجیل در فرج ولی عصر صلوات🌹
@afsaranatashbeakhtear
حڪم ولایت و عقل مردم
✍️ ولایت از بستر مردم سالاری بر میخیزد نه پادشاهی. این را باید روزی هزار بار با خودمان مرور ڪنیم در این دنیای استڪباری مدرن. عدالت نیز از بستر چنین ولایتی است ڪه بر میخیزد. لیقوم الناس بالقسط.
✍️ مردمسالاری ولایی را درست بشناسیم، مردمسالاری ولایی یعنی مردمسالاری حقیقی. و این رخ نمیدهد مگر زمانی ڪه مردم بنا داشته باشند در همه سطوح عقل را بر صدر بنشاند. اگر بنا نباشد عقل حاڪم شود مردمسالاری یعنی ڪشڪ. یعنی وسط فضای ڪور چند قطبی و احساسی هر ڪس به خود اجازه دهد به اسم مردم تصمیم بگیرد و مثل هیتلر دیڪتاتوری ڪند. برای دیڪتاتورها احساساتی شدن فضا مفیدتر است. در هیجانات است ڪه عقل ڪور میشود و بر بستر عوام گرایی میتوان به سهولت استبداد ورزید.از این منظر آنارشیسم ڪه شورش مقابل نظام و قانون پادشاهی استڪباری دنیای مدرن است خودش پازل مستڪبرین را تڪمیل میڪند.
✍️ فڪر میڪنم این سوال از ریشه غلط است ڪه ڪسی بپرسد ؛ رهبری بین نظام و مردم ڪدام را انتخاب ڪرد؟ این مثل همان شعر ڪودڪی ما است ڪه من نبودم دستم بود تقصیر آستینم بود. نظام و قانون بر آمده از جان مردمند محصول مردمند. قانون مظهر عقل مردم است مظهر اراده مردم است. قانون خودش ساحت اول عدالت است و خیزشگاه عدالت مردمی. قانون نماد مردمسالاری حقیقی است مردمسالاری عقلانی. با این حساب سوال درست این است ڪه رهبر بین مردمسالاری عقلانی و مردمسالاری هیجانی و احساسی ڪدام را بر میگزیند؟ ڪدام را تقویت میڪند؟
✍️ رفقا با خودتان بیندیشید برای رهبر ساده تر بود ڪه بر موج نارضایتی عمومی سوار شود و دولتی ڪه سالها است مقابل گفتمان او قرار گرفته را خراب ڪند یا مظلومانه بایستد و از ساختار قانونی تصمیم گیری ڪشور دفاع ڪند؟ امام جامعه ڪه به جز مردم هدفی ندارد. چرا طرف مردم نایستاد؟ جواب ساده است مردم یعنی مردم با همه شوونشان. از جمله نظامشان و قانونشان ڪه از قضا نمایشگر عقلانیت آنها است.
✍️ ڪسانی ڪه از رهبری انتظار داشتند چنان نڪند و چنین ڪند، توجه ندارند ڪه تصمیم گیری های امامان جامعه ولایی سبڪ خاصی دارد. حڪم ولایت اجازه تضعیف مردمسالاری را به خود نمیدهد آنطور ڪه در فتنه هشتاد و هشت نداد و دقیقا به همین دلیل است ڪه اجازه تضعیف نظام و قانون را نیز نمیدهد همانطور ڪه امروز نداد. و اجازه امیدواری دشمن خارجی را نمیدهد ڪه با نابودی قوه عاقله و تصمیم گیر ڪشور قدمی به جلو بیاید. خلاصه این را هزار بار با خود مرور ڪنید ولایت از بستر مردمسالاری بر میخیزد نه پادشاهی.
✍ علی مهدیان
@afsaranatashbeakhtear
✍️علف های هرزه در نظام اسلامی و تدبیر ولیّ خدا
🔰عیسی (علیه السلام) در انجیل با زبان تشبیه با شاگردان خود صحبت می کرد و می گفت: «برزگر وقتی «بذر» را در زمین پاشید و پس از مدتی در کنار بذر علف های هرزه نیز روییدند، او می بیند اگر بخواهد علف های هرزه را ریشه کن کند، گندم ها نیز ریشه کن خواهند شد، صبر می کند تا مزرعه به بار بنشیند و علف های هرزه نیز مجال رشد پیدا می کنند. آن وقت در فصل پاییز همه را درو کرده آنها را با هم می کوبد، آن گاه از هم جدا می سازد.»
شاگردان عیسی (علیه السلام) از او خواستند تا مثال را تاویل کند. در مقام توضیح، گفت: «اگر خداوند فسادی را که مفسدین در عالم مرتکب می شوند ریشه کن کند، به مؤمنین نیز صدمه می رسد. از این رو مهلت میدهد، دوره تمام شود و هر کدام به فعلیت برسند، تا در قیامت حساب هر کس را در اختیار او قرار دهند.» (کتاب تمثیلات اعتقادی آیت الله حائری شیرازی، ص 49)
🔰گاه، ریشه کنی منافقان در حکومت اسلامی ممکن است، منجر به فروپاشی کل ساختار نظام اسلامی شود و عامه مردم و مؤمنین انقلابی نیز از این مسئله متضرر گردند. به همین دلیل، ولیّ خدا ممکن است به ناچار به منافقان فرصت دهد تا رشد کنند؛ آنگاه اگر مؤمنان انقلابی به وظیفه خود در #تبیین و #روشنگری از چهره منافقان اقدام نمایند و در این راه #نترسند و #خسته_نشوند، خداوند نیز با عنایت خود کاری خواهد کرد که در #فتنه_ها و امتحانات سخت، نفاق منافقان عیان شده و به دست خود مردم ریشه کن شوند. نفاق منافق تا ابد پنهان نمی ماند؛ فقط باید در #جهاد_تبیین به وظیفه خود عمل نمود و اندکی نیز #صبر کرد:
🔸«أَمْ حَسِبَ الَّذِينَ فِي قُلُوبِهِمْ مَرَضٌ أَنْ لَنْ يُخْرِجَ اللَّهُ أَضْغانَهُمْ؛ آيا كسانى كه در دلهايشان بيمارى است گمان كردند خدا كينههايشان را ظاهر نمىكند؟!» (محمد(ص): 29)
@afsaranatashbeakhtear
✍️علف های هرزه در نظام اسلامی و تدبیر ولیّ خدا
🔰عیسی (علیه السلام) در انجیل با زبان تشبیه با شاگردان خود صحبت می کرد و می گفت: «برزگر وقتی «بذر» را در زمین پاشید و پس از مدتی در کنار بذر علف های هرزه نیز روییدند، او می بیند اگر بخواهد علف های هرزه را ریشه کن کند، گندم ها نیز ریشه کن خواهند شد، صبر می کند تا مزرعه به بار بنشیند و علف های هرزه نیز مجال رشد پیدا می کنند. آن وقت در فصل پاییز همه را درو کرده آنها را با هم می کوبد، آن گاه از هم جدا می سازد.»
شاگردان عیسی (علیه السلام) از او خواستند تا مثال را تاویل کند. در مقام توضیح، گفت: «اگر خداوند فسادی را که مفسدین در عالم مرتکب می شوند ریشه کن کند، به مؤمنین نیز صدمه می رسد. از این رو مهلت میدهد، دوره تمام شود و هر کدام به فعلیت برسند، تا در قیامت حساب هر کس را در اختیار او قرار دهند.» (کتاب تمثیلات اعتقادی آیت الله حائری شیرازی، ص 49)
🔰گاه، ریشه کنی منافقان در حکومت اسلامی ممکن است، منجر به فروپاشی کل ساختار نظام اسلامی شود و عامه مردم و مؤمنین انقلابی نیز از این مسئله متضرر گردند. به همین دلیل، ولیّ خدا ممکن است به ناچار به منافقان فرصت دهد تا رشد کنند؛ آنگاه اگر مؤمنان انقلابی به وظیفه خود در #تبیین و #روشنگری از چهره منافقان اقدام نمایند و در این راه #نترسند و #خسته_نشوند، خداوند نیز با عنایت خود کاری خواهد کرد که در #فتنه_ها و امتحانات سخت، نفاق منافقان عیان شده و به دست خود مردم ریشه کن شوند. نفاق منافق تا ابد پنهان نمی ماند؛ فقط باید در #جهاد_تبیین به وظیفه خود عمل نمود و اندکی نیز #صبر کرد:
🔸«أَمْ حَسِبَ الَّذِينَ فِي قُلُوبِهِمْ مَرَضٌ أَنْ لَنْ يُخْرِجَ اللَّهُ أَضْغانَهُمْ؛ آيا كسانى كه در دلهايشان بيمارى است گمان كردند خدا كينههايشان را ظاهر نمىكند؟!» (محمد(ص): 29)
@afsaranatashbeakhtear
بسم الله الرحمن الرحیم
📋 پذیرش گناهکار بودن، مقدمه بخشش خداوند؛ به طور کلی بخشش خداوند مربوط به انسان توبه کار است. یعنی ابتدا انسان باید بپذیرد که خطا کرده است و حتی در مسیر جبران خطاهایش هم حرکت کند. این مسئله پذیرش خطا به ویژه در مورد گناهان اجتماعی و سیاسی اهمیت بیشتری دارد. چون می تواند عده ای را از گمراهی و ادامه دادن راه اشتباه خارج کند. شأن نزول این آیه مربوط به گروهی از مسلمانان است که از اطاعت فرمان رسول خدا در رفتن به جهاد سر باز زدند. اما پس از نزول آیات الهی در مذمت آن ها متوجه اشتباه خود شدند و به گناه خود به طور آشکار در اجتماع اعتراف کردند. (پای خود را به ستونی در مسجد پیغمبر بستند تا زمانی که خداوند توبه آن ها را پذیرفت) جالب است آیه می فرماید آن ها هم اعمال صالح داشتند و هم نا صالح ! پس اینکه فردی کارهای صالحی هم در کارنامه اش باشد، دلیل بر این نیست که همه رفتارهایش درست است. این ها نکات کلیدی در تربیت اجتماعی جامعه است که معمولا به آن توجه نمی شود!
🔷 آیه روز:
وَ آخَرُونَ اعْتَرَفُوا بِذُنُوبِهِمْ خَلَطُوا عَمَلًا صَالِحًا وَآخَرَ سَيِّئًا عَسَى اللَّهُ أَنْ يَتُوبَ عَلَيْهِمْ إِنَّ اللَّهَ غَفُورٌ رَحِيمٌ (توبه / آیه 102)
🔶 ترجمه:
و گروهي ديگر به گناهان خود اعتراف كردند و اعمال صالح و ناصالحي را به هم آميختند، اميد ميرود كه خداوند توبه آنها را بپذيرد خداوند غفور و رحيم است.
📅 دوشنبه 11 آذر 1398
#اجتماعی ، #سیاست ، #توبه ، #آمرزش ،
@afsaranatashbeakhtear
#دلنوشته زیبا
🌺🌺🌺🌺
بزرگی گفت: وابسته به خدا شويد.
پرسيدم: چطوری
گفت: چطوری وابسته به يه نفر ميشی؟
گفتم: وقتی زياد باهاش حرف ميزنم زياد ميرم و ميام.
گفت: آفرين! زياد با خدا حرف بزن، زياد با خدا رفت و آمد کن.
☂وقتی دلت با خداست،
بگذار هر کس ميخواهد دلت را بشکند...
☂وقتی توکلت با خداست،
بگذار هر چقدر ميخواهند با تو بی انصافی کنند...
☂وقتی اميدت با خداست،
بگذار هر چقدر ميخواهند نا اميدت کنند...
☂وقتی يارت خداست،
بگذار هر چقدر ميخواهند نارفيق شوند...
هميشه با خدا بمان.
☂چتر پروردگار، بزرگترين چتر دنیا هست
@afsaranatashbeakhtear
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
📽 تا آخر ببینید
♻️ شما قضاوت کنید که چه کسی ... بود؟
@afsaranatashbeakhtear
بسم الله الرحمن الرحیم
📋 تصویری از قیامت ؛ آیه درباره قیامت است. تـعبير بـه (پـروردگـار تو مى آيد) كنايه از فرا رسيدن فرمان خدا براى رسيدگى به حساب خلايق است . یا اينكه منظور ظهور آيات عظمت و نشانه هاى خداوند است . يا مـنـظـور از ظـهـور پـروردگار، ظهور معرفت او در آن روز است به گونه اى كه جاى انكار بـراى هيچكس باقى نمى ماند، گويى همه با چشم ، ذات بى مثالش را مشاهده مى كنند، و به هر حال مسلم است كه آمدن خداوند به معنى حقيقى كلمه كه لازمه آن جسم بودن و انتقال در مكان است، معنى ندارد چرا كه او از جسم و خواص جسم مبرا است. همچنین آیه اشاره دارد به اين است كه ملائكه در صفوف مختلفى وارد محشر مى شوند و گرداگرد اهل محشر را مى گيرند.
🔷 آیه روز:
وَ جَاءَ رَبُّكَ و َالْمَلَكُ صَفًّا صَفًّا (فجر / آیه 22)
🔶 ترجمه:
و فرمان پروردگارت فرا رسد و فرشتگان صف در صف حاضر شوند.
📅 چهارشنبه 13 آذر 1398
#قیامت ، #فرشتگان ، #محشر
@afsaranatashbeakhtear