بسم الله الرحمن الرحیم
📋 گزاره : نابودی تدریجی برده داری در اسلام؛ خداوند در این آیه کفاره کسی را که مرتکب سنت جاهلی ظهار (یک نوع طلاق مرسوم در جاهلیت که طی آن مرد برای مجازات به زنش می گفت که تو برای من به منزله مادرم هستی! نه با او آمیزش می کرد و نه آزادش می کرد تا مجدد ازدواج کند!) می شود، آزادی برده تعیین می نماید. به طور کلی اسلام آزادی بردگان را در ردیف امور خیر همانند نذورات، صدقه، ایثار و ... قرار می دهد و بدین ترتیب افراد را به آن فرا می خواند. حتی در برخی از احکامش (مانند حکم یاد شده) مومنان را به آن الزام می نماید. نتیجه چنین رویکردی ریشه کنی تدریجی برده داری بود، بدون آن که تأثیرات اجتماعی و سیاسی مخربی بر جای بگذارد. (به خاطر بیاوریم که لغو یکباره برده داری در آمریکا منجر به جنگ داخلی خونین در سطح آن کشور گردید.)
🔷 آیه روز:
وَ الَّذِينَ يُظَاهِرُونَ مِن نِّسَائِهِمْ ثُمَّ يَعُودُونَ لِمَا قَالُوا فَتَحْرِيرُ رَقَبَةٍ مِّن قَبْلِ أَن يَتَمَاسَّا ذَلِكُمْ تُوعَظُونَ بِهِ وَ اللَّهُ بِمَا تَعْمَلُونَ خَبِيرٌ (مجادله / آیه 3)
🔶 ترجمه :
كسانى كه همسران خود را «ظهار» مى كنند، سپس از گفته خود بازمى گردند، باید پیش از آمیزش جنسى با هم، برده اى را آزاد كنند; این دستورى است كه به آن اندرز داده مى شوید; و خداوند به آنچه انجام مى دهید آگاه است!
🗓 چهارشنبه 29 فروردین 1397
#اجتماعی ، #احکام ، #برده ، #برده_داری ، #ظهار ، #زناشویی
افسران آتش به اختیار
@afsaranatashbeakhtear
بسم الله الرحمن الرحیم
💐سالروز ولادت با سعادت حضرت ابوالفضل العباس علیه السلام مبارک باد💐
📋 گزاره: در بیان ویژگی های اولیاء الهی؛ اولياء خدا كسانى هستند كه ميان آنان و خدا حائل و فاصله اى نيست . در پرتو نور معرفت و ايمان و عمل پاك، خدا را با چشم دل چنان مى بينند كه هيچگونه شك و ترديدى به دلهايشان راه نمى يابد. "خوف" به معنای ترس از آینده است و "حزن" به معنای اندوه از اتفاقات گذشته. جالب است که بنا به فرموده آیه، هیچ کدام از این دو آفت در اولیاء الهی، راه ندارد. دوستان راستين خدا از هرگونه وابستگى و اسارت جهان ماده آزادند، و (زهد) به معنى حقيقيش بر وجود آنها حكومت مى كند، نه با از دست دادن امكانات مادى جزع و فزع مى كنند و نه ترس از آينده در اين گونه مسائل افكارشان را به خود مشغول مى دارد. بنابراین آن ها از تمام اضطراب ها و نگرانی های معمولی که زندگی انسان ها را فرا گرفته است، آزادند. آیا این همان ارامشی نیست که همه به دنبال آن هستند؟ پس آرامش را نباید در مادیات زندگی جستجو کرد، بلکه در رابطه انسان با خدا باید سراغش را گرفت.
🔷آیه روز:
أَلا إِنَّ أَوْلِيَاء اللّهِ لاَ خَوْفٌ عَلَيْهِمْ وَ لاَ هُمْ يَحْزَنُونَ (یونس / آیه 62)
🔶 ترجمه:
آگاه باشید (دوستان و) اولیاى خدا، نه ترسى دارند و نه غمگین مى شوند!
🗓 شنبه 1 اردیبهشت 1397
#اخلاق ، #اولیاء ، #آرامش ، #ترس ، #غم
افسران آتش به اختیار
@afsaranatashbeakhtear
بسم الله الرحمن الرحیم
🌺سالروز ولادت با سعادت امام سجاد علیه السلام مبارک باد🌺
📋 گزاره: سلاح نیرومندی به نام دعا؛ این حدیث را تقریبا همه شنیده ایم که دعا سلاح مومن است. خداوند در قرآن به مسئله دعا بسیار توجه دارد، از اهمیت و حتی لزوم آن سخن گفته است. درباره نتایج و تأثیراتش بیاناتی دارد و از همه جالب تر نحوه صحیح دعا کردن را از طریق بیان دعاهای اولیاء و صالحان آموزش می دهد. در واقع دعا چون به نوعی پذیرش توحید است و در واقع تصدیق این باور است که انسان خداوند را تنها قدرت موثر در وجود می داند، نزد خداوند بسیار ارزش دارد. پس حداقل نتیجه ای که برای انسانی که با اعتقاد دعا می کند، به همراه دارد، استجابت خواسته هایش است. نکته جالب این است که مطابق این آیه، از استجابت دعا بالاتر، خداوند امورى را كه شايد به فكر مومن نيامده است كه از خدا درخواست كنند از فضلش به آنها مى بخشد، و اين نهايت لطف و مرحمت خداوند درباره مؤمنان است .
🔷آیه روز:
وَ يَسْتَجِيبُ الَّذِينَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحَاتِ وَ يَزِيدُهُم مِّن فَضْلِهِ وَ الْكَافِرُونَ لَهُمْ عَذَابٌ شَدِيدٌ (شوری / آیه 26)
🔶 ترجمه:
و درخواست كسانى را كه ایمان آورده و كارهاى نیك انجام داده اند مى پذیرد و از فضل خود بر آنها مى افزاید; اما براى كافران عذاب شدیدى است!
✅پیشنهاد : موکدا پیشنهاد می شود از صحیفه سجادیه، یادگار گرانسنگ امام سجاد علیه السلام و زبور آل محمد صلی الله علیه و آله غافل نشوید. این کتاب شامل دعاهای کوتاه، با عظمت و مستجاب امام درباره موضوعات مختلف از درخواست سلامتی و حسن عاقبت گرفته ، تا مکارم اخلاق، استخاره ، صلاحیت فرزند و دفع اثر دشمن و .... است که بسیار در دشواریهای زندگی به کار انسان می آید.
🗓 یکشنبه 2 اردیبهشت 1397
#دعا ، #مستجاب ، #استجابت ، #ایمان
🌼هر روز یک آیه🌼👇
https://telegram.me/joinchat/AAAAAD_XIiV7QP3nBBuk2w
بسم الله الرحمن الرحیم
📋 گزاره: تأخیر جایز نیست! ؛ ربا ویژگی خاصی در قرآن دارد و آن این است که به جدی ترین نحو ممکن نهی شده است. دستور الهی مشخص است و تبصره بردار نیست. حتی این فرصت را هم برای طرفین باقی نمی گذارد که تا پایان زمانبندی قول و قرارشان به این معامله باطل باقی بمانند. در ابتدای آیه هم "اتقو الله" آمده است. به این معنا که از خدا پروا کنید. در انتهای آیه هم آمده است که "اگر مومن هستید!" یعنی اگر این دستور را نپذیرید، مومن نیستید. از همه مهم تر محتوای آیه بعد است که اگر ربا را ترک نکنید، به این معنا است که به خدا اعلام جنگ داده اید! پس خیلی مهم و حیاتی است. خدا از کنار این مسئله راحت نمی گذرد. حال چه فرقی می کند که ما بنشینیم و معاملات ربوی خود را توجیه کنیم. یک روز با فروش کله قند با قیمت گزاف (در برابر سود پول) و یک روز با استناد به تابعیت بانک ها از قوانین در حکومت اسلامی! ممکن است ما خودمان را گول بزنیم، اما خداوند کار خودش را می کند. او به جنگ با جامعه رباخوار بر می خیزد و نتیجه این نبرد خودش را در ابعاد مختلف جامعه نشان می دهد، از نابودی اقتصاد گرفته تا گرفتن نعمت ها و حتی نابودی اخلاق افراد! پس تأخیر جایز نیست.
🔷آیه روز:
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ اتَّقُواْ اللّهَ وَ ذَرُواْ مَا بَقِيَ مِنَ الرِّبَا إِن كُنتُم مُّؤْمِنِينَ (بقره / آیه 278)
🔶 ترجمه:
اي كساني كه ايمان آورده ايد! از (مخالفت فرمان) خدا بپرهيزيد، و آنچه از (مطالبات) ربا باقي مانده، رها كنيد، اگر ايمان داريد!
🗓 سه شنبه 4 اردیبهشت 1397
#ربا ، #اقتصاد ، #جنگ_با_خدا ، #تقوا ، #ایمان
افسران آتش به اختیار
@afsaranatashbeakhtear
بسم الله الرحمن الرحیم
📋 گزاره: وقتی خداوند از زدن شاهرگ پیامبر سخن می گوید!؛ خداوند در قرآن نسبت به دروغ بستن به خدا هشدار داده است و برای افرادی که چنین عملی را مرتکب می شوند، تعبابیر سنگینی را به کار بسته است. این خود نشان می دهد که این کار چه جرم عظیمی است. این در حالی است که خداوند در برابر کسانی که وجود نازنین پیامبر را به دروغ بستن به خدا متهم می کردند، سخن جالبی دارد. خداوند می فرماید که اگر رسول خدا چنین کاری می کرد یک لحظه به او مهلت نمی دادیم و شاهرگش را می زدیم. متاسفانه برخی از فرقه های ضاله و منحرفین که در دین بدعت ایجاد می کنند، به این آیه استناد می کنند و ادعا دارند که اگر ما غلط می گفتیم خداوند شاهرگ ما را می زد! در واقع آن ها در یک مقایسه باطل خود را با پیامبر مقایسه می کردند! پیامبری که خدا به او معجزه داده بود و اعمال و سخنانش برای مردم حجت است، معلوم است که اگر به خدا دروغ ببندد، اتفاق غیر قابل جبرانی خواهد افتاد و گمراهی عظیمی صورت خواهد گرفت! لذا خداوند با نزول این آیات به مخاطبانش اطمینان می دهد که هرگز چنین اتفاقی نمی افتد و بنابراین همیشه می توانند به حق بودن سخنان پیامبر اتکا کنند. اما فلان شخصیت منحرفی که ادعاهای گمراه کننده ای دارد و سخنانش به راحتی قابل رد کردن است و پایگاه علمی و اجتماعی هم ندارد، چه نیازی است که خداوند شاهرگش را بزند. وقتی به راحتی و با سخن می توان او را رسوا ساخت. پس این حکم الهی در مورد چنین افرادی مصداق ندارد و کسی نمی تواند بدین وسیله انحرافات خود را توجیه نماید!
🔷آیات روز:
وَ لَوْ تَقَوَّلَ عَلَيْنَا بَعْضَ الْأَقَاوِيلِ * لَأَخَذْنَا مِنْهُ بِالْيَمِينِ * ثُمَّ لَقَطَعْنَا مِنْهُ الْوَتِينَ * فَمَا مِنكُم مِّنْ أَحَدٍ عَنْهُ حَاجِزِينَ (حاقه / آیات 44 تا 47)
🔶 ترجمه:
{ادامه آیات قبل} اگر او {پیامبر } سخنى دروغ بر ما مى بست،* ما او را با قدرت مى گرفتیم، * سپس رگ قلبش را قطع مى كردیم،* و هیچ كس از شما نمى توانست از (مجازات) او مانع شود.
🗓 چهارشنبه 5 اردیبهشت 1397
#سیاسی ، #اجتماعی ، #انحراف ، #فرقه ، #دروغ ، #تحریف
افسران آتش به اختیار
@afsaranatashbeakhtear
بسم الله الرحمن الرحیم
📋 گزاره: شتر، آیت بزرگ الهی؛ در قرآن نام 26 جانور آمده است. با وجود این تنها یک جانور است که خداوند با لحن عتاب آمیز از انسان خواسته است که به ویژگی های خلقتش توجه نماید و آن شتر است. جالب است که در قرآن برای اشاره به شتر از 12 تعبیر مختلف استفاده شده است ! به طور کلی این حیوان موزه ای از ویژگی های عجیب و استثنایی است. مثلا از معدود حیواناتی است که بازه دمایی 25- تا 70 درجه را می تواند تحمل کند! بدن او طوری طراحی شده است که برای زندگی در بیابان بهینه باشد. تک تک فراورده ها و اجزای بدنش مفید است و با وجود نیرومندی اش بسیار رام و فرمانبردار انسان است. توانایی شتر در تحمل تشنگی، تغذیه با خار و همچنین برخاستن در حالی که بار بر روی پشتش دارد، برای انسان گره گشا بوده و هست. ساختار اندامی مانند چشم، گوش، پا ، لب و حتی بینی اش به گونه ای است که بتواند در بیابان های بی آب و علف و حتی در میان توفان شن به مسیرش ادامه دهد. به راستی که بررسی خلقت این حیوان روزنه ای به سوی علم و قدرت بی پایان الهی است.
🔷آیه روز:
أَفَلَا يَنظُرُونَ إِلَى الْإِبِلِ كَيْفَ خُلِقَتْ (غاشیه / آیه 17)
🔶 ترجمه:
آيا آنها به شتر نمينگرند چگونه آفريده شده ؟
🗓 پنجشنبه 6 اردیبهشت 1397
#توحید ، #آفرینش ، #شتر ، #معجزات_علمی
افسران آتش به اختیار
@afsaranatashbeakhtear
📲بعد از توهین خبرنگار #هتاک به امام معصوم عليه السلام، بد نیست این فراز از زیارت نامه امام هشتم (ع) را بخوانیم👆
"..و امام برگزیده ات را به تمسخر گرفتند!"
@afsaranatashbeakhtear
از طرف خـــــــ♡ـــــدا،،
🌸 عالم ز برایت آفریدم، گله کردی
🍃 از روح خودم در تو دمیدم، گله کردی
🌸 گفتم که ملائک همه سرباز تو باشند
🍃 صد ناز بکردی و خریدم،گله کردی
🌸جان و دل و فطرتی فراتر ز تصور
🍃 از هرچه که نعمت به تو دادم، گله کردی
🌸 گفتم که سپاس من بگو تا به تو بخشم
🍃 بر بخشش بی منت من هم گله کردی
🌸 با این که گنه کاری و فسق تو عیان است
🍃 خواهان توأم، تویی که از من گله کردی
🌸 هر روز گنه کردی و نادیده گرفتم
🍃 با اینکه خطای تو ندیدم، گله کردی
🌸 صد بار تو را مونس جانم طلبیدم
🍃 از صحبت با مونس جانت، گله کردی
🌸 رغبت به سخن گفتن با یار نکردی
🍃 با این که نماز تو خریدم، گله کردی
🌸 بس نیست دگر بندگی و طاعت شیطان؟؟
🍃 بس نیست دگر هرچه که از ما گله کردی؟؟!
🌸 از عالم و آدم گله کردی و شکایت
🍃 خود باز خریدم گله ات را، گله کردی..
🌸🍃همیشه شکر گذار خدا باش ,
و به آنچه داری قانع و شاد باش🍃🌸
" شکرت خــــــــــدا "
افسران آتش به اختیار
@afsaranatashbeakhtear
بسم الله الرحمن الرحیم
📋 گزاره: دوست و دشمن در انتظارند؛ اسلام دین تسلیم در برابر خدا است. یعنی در وهله اول باید معرفت به خداوند پیدا کرد و مسیر صحیح و صراط مستقیم را شناخت و در آن گام برداشت. البته گام برداشتن در صراط مستقیم مستلزم تحمل دشواریها و مشکلات است و یک عامل محرک قوی برای این گام برداشتن، ایمان به وعده های الهی است . وعده های خداوند در آخرت (بهشت و جهنم) و وعده های خداوند در دنیا (مانند یاری مومنان و ...). انسان مومن به وعده های الهی ایمان دارد، کارش را درست انجام می دهد و در انتظار تحقق وعده های الهی می ماند. از آن طرف کافران هم همواره در انتظارند! آن ها همواره هر کاری که به ذهنشان می رسد را جهت زمین گیر کردن و شکست حق انجام می دهند و انتظار می کشند تا مشکلات و مصائب مومنان را نابود کند و یا از ایمانشان به خدا بازگرداند. تقابل این انتظارها همواره در طول تاریخ وجود داشته و دارد. اما شاید اوج این تقابل را بتوان به آخرالزمان مرتبط نمود. طاغوت و کفر به گمان خود در اوج قدرت و توانمندی است، دشواریها ، ناملایمات و کمبودها مومنان را احاطه کرده و فتنه ها آن قدر پیچیده و بزرگ است که سست ایمان ها را همان طور که طاغوت می خواهد، از مسیر خارج می کند. از طرفی دیگر وعده خداوند در باره پیروزی آخرالزمانی مومنان که با ظهور امام زمان عجل الله فرجه محقق خواهد شد، طولانی شده است. با وجود این مومنان راستین نا امید نخواهد شد. چون می دانند که وعده الهی حق است. پس انتظار می کشند و پا پس نمی گذارند و دشمنی را که در انتظار عقب نشینی آن ها است، روز به روز نا امید و پریشان تر می کنند.
🔷آیه روز:
قُلْ كُلٌّ مُّتَرَبِّصٌ فَتَرَبَّصُوا فَسَتَعْلَمُونَ مَنْ أَصْحَابُ الصِّرَاطِ السَّوِيِّ وَ مَنِ اهْتَدَى (طه / آیه 135)
🔶 ترجمه:
بگو: «همه (ما و شما) در انتظاریم! (ما در انتظار وعده پیروزى، و شما در انتظار شكست ما!) حال كه چنین است، انتظار بكشید! اما بزودى مى دانید چه كسى از اصحاب صراط مستقیم، و چه كسى هدایت یافته است.
🗓 جمعه 7 اردیبهشت 1397
#آخرالزمان ، #مهدویت ، #انتظار ، #وعده
🌹تعجیل در فرج ولی عصر صلوات🌹
افسران آتش به اختیار
@afsaranatashbeakhtear
بسم الله الرحمن الرحیم
🌺میلاد حضرت علی اکبر و روز جوان مبارک باد🌺
📋 گزاره: فرصت جوانی؛ خداوند در قرآن هنگامی که می خواهد از اصحاب کهف تمجید کند، آن ها را جوانانی معرفی می کند که به پروردگارشان ایمان آوردند و به همین دلیل خداوند (به خاطر انتخاب مسیر صحیح ) بر هدایتشان افزود و به سمت جایگاه متعالی تر رهنمون کرد. "فتية" جمع "فتى" به معنى جوان شاداب است اما از آنجا که در سن جوانى بدن نيرومند و احساسات پرجوش و عواطف پرخروش است، و از نظر جنبه هاى روحى قلب جوان آماده پذيرش نور حق و كانون محبت است، بسيار مى شود كه اين كلمه (فتى و فتوت ) به معنى وجود مجموعه اين صفات به كار مى رود، هر چند فرد مسن باشد. (چنین فردی را اصطلاحا جوانمرد می نامند. البته در سنین بالاتر نگهداری چنین ویژگی هایی بسیار دشوارتر است، اما دست نیافتنی نیست.) خداوند در قرآن تک تک کلمات را حساب شده به کار می برد، بنابراین وقتی اشاره به جوانی این افراد نشان دهنده این است که همین جوانی آن ها عاملی است که در تعالی معنوی آن ها و ایمان هدایتشان موثر بوده است. به هر حال جوانی فرصتی است برای تعالی انسان هم از جنبه های مادی و جسمی و از آن مهمتر جنبه های معنوی، مسئله ای که متاسفانه این روزها برخی جوانان کمتر به آن توجه می کنند!
🔷 آیه روز:
نَحْنُ نَقُصُّ عَلَيْكَ نَبَأَهُم بِالْحَقِّ إِنَّهُمْ فِتْيَةٌ آمَنُوا بِرَبِّهِمْ وَ زِدْنَاهُمْ هُدًى (کهف / آیه 13)
🔶 ترجمه :
ما داستان آنان را بحق براى تو بازگو مى كنیم; آنها جوانانى بودند كه به پروردگارشان ایمان آوردند، و ما بر هدایتشان افزودیم.
🗓 شنبه 8 اردیبهشت 1397
#عبادی ، #اجتماعی ، #جوانی ، #جوانمردی ، #اصحاب_کهف
افسران آتش به اختیار
@afsaranatashbeakhtear
بسم الله الرحمن الرحیم
📋 گزاره: پاسخ قرآن به تحریفات تاریخی یهود؛ در تاریخ است که یهودیان بسیار امیدوار بودند که پیامبر خاتم از میان آن ها بر انگیخته شوند، حتی به همین خاطر و چون از منابع دینی خود می دانستند که این پیامبر در عربستان مبعوث خواهد شد، عده ای از آن ها به عربستان هجرت کردند. با وجود این پس از بعثت پیامبر و هجرت ایشان به مدینه، به جای ایمان آوردن به پیامبر از در مخالفت و دشمنی با ایشان در آمدند. حال آن که با توجه به منابعی که داشتند، بیش از هر گروه دیگری از بر حق بودن پیامبر مطلع بودند. بنابراین خداوند در بخش بزرگی از سوره بقره که به عقیده برخی اولین سوره مدنی قرآن است، با یهودیان سخن می گوید و با یاد آوری اعجازآمیز اشتراکات اعتقادی و حتی مباحث تاریخ یهود، آن ها را به پذیرش دین اسلام دعوت می نماید. هر چند که آن ها در موضع پذیرش نبودند و بهانه جویی می کردند. از جمله بهانه هایشان این بود که یعقوب علیه السلام هنگام مرگ به فرزندانش که در واقع اجداد یهودیان بودند، دستور داده است که بر دین یهود باقی بمانند و به همین خاطر آن ها نمی توانند دین دیگری را بپذیرند! قرآن در پاسخ به این تحریف تاریخی، ابتدا از یهودیان می پرسد مگر شما آن زمان حاضر بودید؟ سپس اصل ماجرا را تعریف می کند که از این آیه می فهمیم با توجه به جو غالب جامعه یعقوب نگران بت پرست شدن فرزندانش بود. (چون می پرسد "چه چیزی را می پرستید؟") که البته پاسخ آن ها مبنی بر یکتا پرست بودنشان، خاطرش را آسوده می کند.
🔷 آیه روز:
أَمْ كُنتُمْ شُهَدَاء إِذْ حَضَرَ يَعْقُوبَ الْمَوْتُ إِذْ قَالَ لِبَنِيهِ مَا تَعْبُدُونَ مِن بَعْدِي قَالُواْ نَعْبُدُ إِلَهَكَ وَ إِلَهَ آبَائِكَ إِبْرَاهِيمَ وَ إِسْمَاعِيلَ وَ إِسْحَاقَ إِلَهًا وَاحِدًا وَ نَحْنُ لَهُ مُسْلِمُونَ (بقره / آیه 133)
🔶 ترجمه :
آیا هنگامی که مرگ یعقوب فرا رسید، شما حاضر بودید؟! در آن هنگام که به فرزندان خود گفت: «پس از من، چه چیز را میپرستید؟» گفتند: «خدای تو، و خدای پدرانت، ابراهیم و اسماعیل و اسحاق، خداوند یکتا را، و ما در برابر او تسلیم هستیم.»
🗓 یکشنبه 9 اردیبهشت 1397
#نبوت ، #یهود ، #بنی_اسرائیل ، #اسرائیل ، #یعقوب ، #اسباط ، #تاریخ
افسران آتش به اختیار
@afsaranatashbeakhtear