افسر سلامت روان
پیرامون آسیب شناسی آرا و رفتار قشر مذهبی- انقلابی نکات متعددی وجود دارد که به تدریج منتشر خواهم کرد.
.
سکانس سوم: کمال گرایی
مهم ترین سکانس و علت نتایج انتخابات اخیر، کمالگرایی و نگاه وسواس گون است.
طبق فرموده حضرت آقا قریب به اتفاق مردم ایران علی رغم ظواهر متنوع و متفاوت شان، مومن و دین مداراند. بسیاری مردم حتی ممکن است خودشان ظواهر دینی را رعایت نکنند اما وقتی در جایگاه قضاوت می نشینند، دنبال فردی با نشانگان یک مومن هستند و با خط کش دیرینه تاریخی و مذهبی شان آدم ها را اندازه می گیرند. اینرا اضافه کنید به ویژگی کمال گرایی ایرانیان که شهید مطهری آنرا از صفات مردم ایران در طول تاریخ می داند.
در علم روانشناسی کمال گرایی در عین حالیکه یک صفت مثبت به حساب می آید از مهم ترین ریشه های رفتاری فرد وسواس است. به این معنا که چنانچه این ویژگی در مدار درست و سلامت، هدایت نشود عامل جزئی نگری به امورات و در نهایت ابتلا به انواع وسواس ها خواهد شد. وسواس تنها شامل وسواس آلودگی نیست بلکه ما انواعی از وسواس ها را شامل وسواس جبری- نجسی و پاکی- وسواس مذهبی- وسواس چک کردن و... را نیز داریم.
پایه وسواس، ترس است و در وسواس مذهبی فرد دچار افکار تکرار شونده درباره احتمال ابتلا به گناه، و ترس از آن می شود. در این حالت به شکلی وسواس گون به رفتارهای خود و دیگران نگاه می کند که مباد گناه آلود باشد و خود و دیگران را در معذوریتی شدید قرار می دهد، این نگاه به ویژه در اموراتی که برای فرد اهمیت بیشتری داشته باشد نمایان تر است.
اما انتخابات و نگاه کمالگرایانه و وسواس گون به یک امر مهم برای مردم ایران: دعوای طرفداران هر سه کاندیدا و به ویژه دو کاندیدای مطرح جبهه انقلاب، جملگی از این منظر قابل تحلیل است. درحالیکه هردو کاندیدا در جبهه انقلاب اند و فداکارانه در تمام سالهای بعد از انقلاب برای ایران تلاش کرده اند و در حالیکه کارنامه عملیاتی درخشانی دارند اما طرفداران بر روی جزییات متمرکزاند و به حکم آن یکدیگر را از دایره انقلابی گری بیرون می اندازند و یا به دلیل یک خطا، او را شایسته مسند ریاست جمهوری نمی دانند و حکم به فساد او می دهند.
یک ترس روشن وسواس گون از حاکم شدن فردی گناهکار و فاسد، در میان آنان مشاهده می شود و در این میان جناح مخالف که در خطاها تا گردن، غرق است رها می شود و بالا می آید... چرا؟!
چون قشرخاکستریِ نظاره گر این کشمکش های وسواس گون، از این نگاه ریزبینانه ی سخت گیرانه به سطوح آمده اند و همچون نوجوانی که می خواهد خود را از بکن نکن های مداوم والدین خلاص کند، پا به فرار به سوی میدان مقابل می گذارند.
وسواس و کمال گرایی به ویژه در قشر مذهبی، سبب فرار جوانان و نوجوانان و قشر خاکستری به سوی دیگر شده است.
سوی دیگر هرچه که می خواهد باشد، غرب باشد یا یک نگاه متحجرانه در داخل! فقط سوی دیگری غیر از سویی که در او احساس کنترل شدید و سلب آزادی را می دهد...
بخش زیادی از جمعیت خاموش که دست به هیچ انتخابی نزدند نیز با همین تفسیر قابل تشریح اند بعلاوه ناامیدی آنها از همه کاندیداها...
همه مردم، کمالگرایانه به دنبال بهترین گزینه اند، یا آنرا در یکی از کاندیداها یافته اند و یا خیر! آنها تحت تاثیر رسانه و تمرکز آن بر ایرادات یک کاندیدا به این نتیجه می رسند که او شایسته نیست. تفکر ریزبینانه و وسواس گون سبب می شود تا آنها از نگاه چندبعدی و کلان فاصله بگیرند و تنها با در نظرگرفتن یک بعد فساد یا سلامت مالی و اخلاقی، دست به قضاوت بزنند.
اینجاست که شهید چمران همه را به نگاه کلان تخصص و تقوا فرا می خواند...
✍زهراکیایی
✅@afsarsalamati
سکانس پایانی ☝️
با توجه به محدودیت فضا، امکان تشریح بیشتر مطلب وجود نداشت، در صورت هرگونه سوال در اینباره، پاسخگو خواهم بود...
( واکنش سالومه به فوت سعید راد👆)
خدا بیامرزد سعید راد را!
ما هنوز هم سلبریتی نه! هنرمند کم نداریم.
اما ظاهرا هنر بالاتری می خواهد که ما نداریم! و آنهم ارج نهادن به هنر هنرمندانی اینچنین و جمع کردنشان و استفاده کردن از هنرشان برای تقویت قدرت رسانه ایمان است!
می دانی علتش را؟! چون گرفتاریم!
گرفتار عدم انعطاف و سختی!
گرفتار انجماد فکری!
تصلب فکری!
گرفتار خطاهای متعدد شناختی که یکیش تفکر دوقطبی است، یکیش تعمیم افراطی است، دست کم گرفتن رویدادهای مثبت است، نتیجه گیری سریع، فاجعه سازی و... که توضیحات مشروح دارد.
ناتوان در سلم و لمن سالمکم
ناتوان در پذیرش تفاوت ها
ناتوان در کنار هم بودن ها و خود و فقط خود را برتر ندیدن ها...
✅@afsarsalamati
کسی اقدام به خودکشی می کند که دیگر امیدی به زندگی ندارد ...
✅@afsarsalamati
رییس بسیج جامعه پزشکی کشور از سقط روزانه حدود 1000 جنین در کشور خبر داده که این را به 366 روز ضرب کنیم به آسانی رقم بالای سالانه مرگ نسلی را در ایران فقط ناشی از این عامل استخراج خواهیم کرد.
به این ترتیب "زایش نسل سالم آینده ایران" اگر بتواند از غول ازدواج نکردن ها و تصمیم به همباشی ها و دوستی ها و ازدواج سفید عبور کند و در تو در توی تصمیم زوجین به بچه دار نشدن گرفتار نشود و بخواهند بیشتر از یک فرزند داشته باشند، حتما در مرحله سقط جنین گیر می کند...! بارآوری در ایران طی سالهای اخیر به شدت مورد تهدید واقع شده و سیاست گذاری های نیمه نصفه تشویقی که اغلب در مرحله اجرا، ناخوانده باقی می ماند هم نتوانسته کاری از پیش ببرد.
مطالعات نشان می دهد که در میان عوامل متعدد، باروری های ناخواسته و پشت بند آن عوامل اقتصادی، دلیل اصلی سقط عمدی جنین است.
همینطور پژوهش ها بیان می کند که:
احتمال سقط در بین زنان با تحصیلات بالاتر، ثروتمندتر، شاغل و کمتر مذهبی، مهاجرین شهری و زنان بدون فرزند یا دارای یک فرزند بیشتر است.
دقت در میان عوامل ذکر شده یک قدر مشترک دارد و آن "تغییر در ارزش هاست" .
شالوم شوارتز، روانشناس معاصر در پژوهش های گسترده خود پیرامون ارزش ها در جوامع، رسما از تغییر در اولویت ارزش ها سخن می گوید.
ارزش های مورد اشاره خارج از فرهنگ و سنت و دین سرزمین ها و منطبق با چهارچوب های توسعه جوامع، مدرنیته، دهکده جهانی و یک کلام لیبرالیسم.
طبعا با تغییر در ارزش ها و اولویت های آنان، پیامدها و تغییرات فکری، فرهنگی و اجتماعی رخ خواهد داد.
پدیده سقط جنین عمدی، غیرقانونی و زیرزمینی با آماری نگران کننده افزایش یافته است و به عنوان یک تهدید تمام عیار دیگر در رخداد پیری جمعیت خود را عیان می کند.
در این مسیر، مشاوره های پیش از تصمیات سقط با روانشناسان مجرب و فرهنگی، بسیار یاریگر خواهد بود تا بهترین تصمیم اتخاذ گردد.
طبق همین گزارش، آمار 4550 نفری از نجات جنین ها در سال گذشته و با همین شیوه ثبت شده است.
✍زهراکیایی
✅@afsarsalamti
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
خیلی وقت است که می خواهم تعریفی درست از نخبگی بنویسم تا مردم آنرا با پَخمگی اشتباه نگیرند.
فیلم بالا کمک می کند تا بهتر بتوانم معنای نخبه را انتقال دهم. نخبه کسی است که دارای IQ و EQ و SQ بالایی است که در نهایت این سه هوش عقلانی و هیجانی و معنوی او را در تشخیص و تحلیل و اقدام به موقع یاری می کند و به قلب او توانایی تمییز حق از باطل را می دهد. کدام از این ویژگی ها را در این کودک نمی بینید؟ در IQ که به وضوح هوش کلامی و فضایی بالایی دارد و توان روابط اجتماعی بالاتر از سن، همچنان که سن عقلی هم بالاتر از سن شناسنامه ای است. در نهایت او در لایه های وجودی انسان در قرآن، تولی و تبری و حب و بغض را می شناسد و قلب سلیم دارد و می تواند رویت کند حق و باطل را.
صریح و روشن باید بگویم که ضروررتا کسی که محفوظات خوبی دارد و درس خوان مدرسه و مادام البیست کلاس است و بعد خیلی خوب تست زده و نفرات برتر کنکور کارشناسی و ارشد و دکترا شده، و حالا با برچسب نخبه او را به دیدار بزرگان کشور می برند و برایشان هزینه های سنگین می کنند نه تنها نخبه نیست بلکه می تواند پَخمه هم باشد و در نهایت با امکانات در اختیارش جلودار جبهه باطل شود و شمشیر بر روی حق بکشد.
نخبه کسی است که علاوه بر دارا بودن انواع هوش، توانایی رؤیت دارد و فواد او فارغ است. فوادی که در اشغال باطل است، توانایی رؤیت نخواهد داشت و فرد در این حالت سرگردان و بازی خورده قدرت های مادی است.
✍زهرا کیایی
✅@afsarsalamati
امکان مشاوره و روانشناسی در اپلیکیشن دکتردکتر و در زمینه های کودک و نوجوان و اختلالات افسردگی و اضطراب ها و مهارت های اجتماعی و روابط بین فردی و سایر موارد ایجاد شد ...
✅@afsarsalamati
معنای موفقیت، کمیت نیست
کیفیت است
معنای موفقیت پول پاشی نیست
معنای موفقیت این نیست که با هزینه های سنگین مالی و امکاناتی به چیزی برسی
این یک تفکر کاپیتالیستی است!
معنای موفقیت آن است که
اگر 10 تا تیر داری
هر ده تا را به هدف بنشانی
نه؟! 9 تا را....!
نه؟! 8 تا را...!
در فرزندپروری هامان، مراقب این خطای بزرگ باشیم.
فرزندان ما زمانی شایسته تقدیر اند
که متکی به استعداد و خلاقیت و خون دل خودشان به جایی رسیده اند
نه پول پاشی و خون دل شما ...!
ماشین باید خودش چرخش بچرخد
نه شما هولش داده باشید ...!
شما فقط بنزین کافی بریزید
و استارت بزنید
ماشین خوبی باشد
خودش می رود ...
(ایران در رتبه نخست درصد مدال آوری در نسبت با تعداد ورزشکاران شرکت کننده در المپیک پاریس بالاتر از چین و آمریکا و ... قرار گرفت)
✍زهرا کیایی
✅@afsarsalamti
مردانی از فارس...
آفت "خودکم بینی" و "خودتحقیری" درد جان کاهی است بر پیکره انسان که با تجمع روزافزون "افکارمنفی" در ذهن فرد، او را به "ماشین تخریبگر بدهیبتی" بدل می کند که پس از ویران سازی درون خود، شخم زدن محیط پیرامونی را در دستور کار قرار می دهد! این توصیفی از بیمارانی است که البته "خودآگاهی" شان نسبت به بیماری قریب به صفر است و این امر متوقف کردن آنان را بسیار سخت تر می کند! ویژگی بارز این مبتلایان "واگیرداری روانی" و "انرژی بالای" شان در انتقال این "ویروس روانی" است! آنها در هر کجا که قدم می گذارند و زبان به سخن می گشایند با قدرت شروع به پراکندن امواج منفی ذهنی خود کرده و سایرین را با سرعتی بالاتر از "کرونا" مبتلا می کنند! توصیه اکید روانشناسان به فاصله گرفتن و دوری از این "سیاه چاله های متحرک" است چرا که به طرفه العینی با شنیدن یا خواندن کلامشان یا دیدن چهره و زبان بدنشان مبتلا خواهید شد!
شوربختانه این بیماری، مقاوم ترین میراث به جا مانده از استعمار و نیز پادشاهی در هر سرزمینی است که سالیانی طولانی از تاریخ خود را با آنها سپری کرده! و اگر چه بیش از چهل سال از آن سالها گذشته باشد و نمادها و نشانه های عینی آن سالها از بین رفته باشد، امریکه همچنان در تارو پود بخشی از ساکنین آن سرزمین مانده است بیماری خودتحقیری و خودکم بینی و پیامد آن بی هویتی یا هویت بیگانه داشتن یا دوهویتی است!
سرزمین پارسیان همواره تاریخی پرتلاطم از افتخارات یا شکستها داشته که تاریخ دانان بر این امر صحه می گذارند که از معدود مردمانی که شکستها را هضم و به پیروزی بدل کرده ملت ایران است! از تمدن غنی 7000 هزارساله اش که عبور کنیم اما ماشینهای تخریبگر بسیاری از آن تاخت و تازهای بیگانگان و خودخواهان بر دستانمان مانده است که از غفلت ما بسیاری نیز صاحبان تریبون و سلبریتی و استاد و وکیل و وزیرند تا با اقتدا به دارکوب بر ذهن ملت "صبار و شکور" ایران تهوعات درونیشان را بکوبند و از منفی ها بگویند و مثبتها را تخریب و انکار کنند! اینان هرچند به زبان فارسیان سخن می گویند اما بر اساس این متن قابل شناساییند که یا از بی هویتی و افسردگی رنج می برند و یا متعلق به هویت بیگانگانند و با شادی ایرانیان غمگین و از زخمهایشان دلشاد میشوند آنچنان که دشمنان این سرزمین!
«مردانی از پارس» اما آنانیند که متواضعانه و بی ادعا و کم سروصدا و بیرون از نمادهای تبلیغاتی "ایسمی" ، از موفقیتهای غافلگیرانه و محیرالعقول علمیشان در عرصه های گوناگون پزشکی و هسته ای و موشکی و غیره شنیده ایم که خود را در زمره “ترینهای” عالم جای داده اند و ناگهان می شنوی که فضایی شده اند و به "ثریا" رسیده اند! و در زمره ابرقدرتهای جهان قرار گرفته و نامشان در کنار خورشید می درخشد ! تا جهان را با علم آمیخته با ایمان و اخلاص نورافشانی کنند و از یخ بی ایمانی و تاریکی های بیماری برهانند!
این خورشید را بیماران وطنی نخواهند توانست خاموش کنند و تنها می توانند چشم ببندند و کسانی را که خودشان را از مجاورت این "ماشین های تخریبگر موروث استعمار" دور نمی کنند و "زنجیره انتقال" را نمی شکنند همچون خود مبتلا کنند!
✍زهرا کیایی
✅@afsarsalamti
اینکه دختر 19 ساله ای با اعلام نتایج کنکور و نیاوردن رتبه یا دانشگاه دلخواه، اقدام به خودکشی موفق کرده و خودش را حلق آویز می کند اگر اتفاقی استثنایی بود و مثل هر میدانی، یک ناهنجاری طبیعی، نگرانی و بحثی وجود نداشت.
بله! در هر عرصه و حوزه و سرزمینی، می توان شاهد اخبار ناهنجار بود و به عنوان یک رخداد متمایز به آن نگریست و گذشت، اما متاسفانه اقدام دختر 19 ساله دارای ریشه های اجتماعی و خطاهای شناختی است و به جرات می توان گفت فرد خودکشی کننده محصول نهایی یک پاسکاری ملی موفق! و حلقه انتهایی یک سلسله ناهنجار است...
راس سلسله را البته باید نزد پدر و مادرها جُست و تلاش های خستگی ناپذیرشان برای تحقق آرزوهای سرکوب شده یا ناکام مانده خودشان! فشارهای بی رحمانه ای که بر نوجوان خود وارد می آورند تا بشود از بهترین های یک رقابت نادرست! وقتی می گویم رقابت نادرست از آنروست که رتبه های بالا در کنکور یا حتی افراد موفق در دانشگاه "عمدتا" افراد موفقی در آینده زندگی شخصی، اجتماعی، سیاسی و شغلی شان نخواهند شد و پس از خروج از دانشگاه، مهم ترین چیزی که نمی دانند و از آن عقب افتاده اند مهارت های لازم برای زندگی موفق است ...!
اگرچه امری در جامعه تا بدین میزان پررنگ و مهم جلوه می کند که شاهد سبزشدن قارچ گون موسسات کنکوری و افزایش تبلیغات رسانه ای و رقابتهای خبری آن باشیم که هریک جرم نابخشودنی خودشان را در پایان دادن عمر یک جوان ایفا می کنند اما تن ندادن والدین به امورات غیرحقیقی و غیراصولی، تمامی این مجرمین را ناکام خواهد گذاشت و جامعه از طمع ثروت و قدرت بیشتر از این مسیر، انصراف خواهد داد!
کنکور و دانشگاه هیچ انطباقی با اصول تحقق سلامت روان انسان و موفقیت های فردی و اجتماعی آینده یک نوجوان ندارد بلکه در اغلب موارد رویای والدین را برای خوشبختی فرزندان، از دستانشان می رباید.
والدین علاقه مند به موفقیت و خوشبختی فرزندان، به دنبال شناسایی و هموارسازی راه تحقق استعدادهای آنان در هر زمینه ای که هست، باشند و در کنار آن بهترین اساتید را در آموزش فلسفه زندگی و سبک زندگی به خدمت بگیرند تا انسان سازی و جامعه سازی درستی را منطبق بر "فطرت توحیدی" انسان رقم بزنند و محصولات پربار آن را در آینده ای نزدیک به چنگ آرند...
یادمان باشد، هنوز با جامعه سالم فاصله بسیار داریم و ضرورتا آنچه در جامعه پمپاژ رسانه ای می شود، امر درست نیست بلکه می تواند بتی باشد، بشدت شایسته شکستن ...!
✍زهراکیایی
✅@afsarsalamati
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
می پرسم چرا سگ؟
می گوید مهربان تر و وفادارتر از انسان است و تنهاییم را با او پر خواهم کرد.
این آغاز حرکت یک فرد و اجتماع به سمت جامعه حیوانی است. آنها در میان همنوعان خودشان آنقدر دچار خلأ و پوچی و بی مهری و خودخواهی شده اند که به دنبال حل آن در ارتباط با حیوانات و در مراحل بالاتر تغییر هویت به یک حیوان می گردند! همه چیز از یک حیوان دوستی ساده یا حمایت از حقوق حیوانات شروع می شود، آنهم درست در شرایطی که در برابر ماه ها تضییع حقوق انسان ها در غزه و هر نقطه دیگری از جهان، سکوت پیشه می کنند! این یعنی تغییر و جا به جایی از جامعه انسانی به جامعه حیوانی! یعنی فردی که دغدغه همنوع ندارد و نگران تضییع حقوق حیوانات است ندانسته در حال پیمودن چنین مسیری است! نهایت آنرا در می توانید در تصاویر مشابه بالا در جوامع غربی شاهد باشید.
ویلیام گلسر نمودار رشد تکنولوژی را در بشر امروز رو به بالا و نمودار روابط بین فردی را رو به فنا توصیف می کند! در حالت افت روابط انسانی، نیازهای روانشناختی انسان از جمله مهمترین آن یعنی "دوست داشتن و دوست داشته شدن" بدون پاسخ می ماند و حرکت او به سمت تأمین آن بوسیله حیوانات یا حتی رباط ها و کامپیوترها، پیامدی طبیعی است حتی در اشعار مولانا هم شاهد این اشارات هستیم! آنچه مانع شکل گیری چنین اتفاقات نابهنجار و سقوط انسان ها در سطح حیوان می شود، تقویت روابط انسانی و بین فردی و ارزش های انسانی چون گذشت و ایثار و دیگرخواهی است. افسوس که مدیران کشور ما گوش شنوایی برای نظرات تخصصی ندارند و در بازی کاغذ و قدرت گرفتاراند!
✍زهراکیایی
✅@afsarsalamati
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
متوجه نیستی؟ ما شکست خوردیم!
این اتفاق رو هیچ چیز و هیچ کس نمی تونه در ما رقم بزنه! "شکست" رو می گم! زمین خوردن رو! نفر دوم و سوم و یا آخر شدن رو! اینها همگی امورات ذهنیه! می تونی نفر آخر شده باشی، اما تو ذهنت پیروز باشی و به خودت افتخار کنی!
شکست دقیقا زمانی رقم می خوره، که خودت باورش کنی ...! و این فرمول، خیلی تکان دهندس! ترسناکه وقتی باورکنی بزرگترین دشمن خودت، و بزرگترین رقیبت، خودت هستی و تو از هیچکس جز خودت شکست نمی خوری...!
دقیقا لحظه ای که مثل تن تن این جمله نابودگر رو به خودت گفتی، بلند شو روبروی خودت و خودتو هول بده و با فریاد و عصبانیت با خودت برخورد کن و همین جملات ملوانو به خودت بگو، اونجور که مثل تن تن متعجب و مبهوت بشی و تکون بخوری و از خواب بیدار بشی ...!
#قدرت_ذهن
#کنترل_ذهن
#mind_control
✅@afsarsalamati
هدایت شده از Zahra
4_6019269508542239814.mp3
2.27M
پاسخ یک سوال و شبهه آزار دهنده در این روزها که باورها و عزت نفس و اعتماد ما را نشانه رفته است:
همه دنیا در لحظه انتخاب های ملی شان، سرنوشت خودشان را و کشورشان را رقم می زنند،
انتخابات ها در ایران اما، سرنوشت منطقه و جهان را،
آن انگشتی که چند ماه پیش رنگین شد پای یک نام و یا رنگین نشد و ماند در نیام!
رخدادهای این روزها و فرداها را دارد رقم می زند. جز خودمان کسی دفتر زندگی فرزندانمان را ورق نزد! وای اگر خودخواهانه محاسبه کرده باشیم و وای اگر به جای ولایت مداری عملی، حول نفس خودمان طواف کرده باشیم و وای اگر ستاره های راهنما را گم کرده و اشتباهی گرفته باشیم و به خطا، قلممان را روی نامی چرخاندیم که صلاح زمانه حساس یک قدمی خیمه معاویه نبود! بلکه فکر می کردیم تامین کننده دنیای مان است. همان روز دوستانی در یک اداره دولتی، نامی را نوشتند که متناسب مرامشان نبود به امید تحول و ارتقای شغلی، گفتم که به گندم ری نخواهید رسید.
امروز هم مباد انگشتانمان به جای جوهری، خونی باشد ...!
خداوند همه ما را ببخشاید و بیامرزد و آنچه نوشتم و گفتم را جز برای رضای خودش نخواهد ...
فقط خواستم بگویم اینکه مدام می پرسید آن تهدیدها و آن اقتدار کو؟ پاسخش را در برگه های رای خودمان بیابیم ...! نه قضاوت و اتهام زنی به نظام و نظامیان!
✅@afsarsalamati
-1284563200_-1495273899.mp3
1.9M
توصیه های دکتر اخوت. استاد دانشگاه و پژوهشگر ارشد علم روانشناسی پیرامون وعده صادق 2 ✌️
✅@afsarsalamati
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فیلم منصوب به عکاس اردنی از شهاب باران شیاطین و ستاره باران ستمدیدگان...
شبی خوش است بدین قصه اش دراز کنید ...
و ان یکاد بخوانید و در فراز کنید ...
✅@afsarsalamati
روایتی از یک شب ...
گاهی اشک از شدت هیجان خشک می شود!
شایدم تبدیل به بغض می شود برای فتحی قریب،
اما ...
از همان لحظه که پشت خط تماس تلفنی ام با شهر کرمانشاه، صدا شنیدم :"موشک، موشک" تا همین الان،
فقط تپیدم و تپیدم و تپیدم،
به عشق فرمانده مقتدرمان،
به عشق جوانمردان.
به عشق شهیدان،
و به عشق لبخند و رقص و سجده شکر ستمدیدگان ...
حتی به عشق همان سیگار،
که با پوکه های آتشین موشک ها روشن شد،
و به عشق همه چشم های اشکی بیدار ...
به عشق همون شعار،
که روی بدنه موشک نوشته بود:
"اقتدار"
و تپیدن من فقط با همین عشق هاست
اگر باشند، من تا ابد می تپم و اگر نه! می ایستم حتی اگر به ظاهر ضربه هایی بزند خسته بر سینه ...!
من می میرم برای آن "آه"
که دیشب تبدیل شد به "نگاه"،
نگاهی که شکر و شیدایی و غرور در آن جاری بود.
نگاهی که دوباره می تپید و زنده بود.
نگاه زن و مرد و کودکی که باز،
پر از امید بود ...
و با خودم زمزمه کردم
والفجر ........ انک ربک لب المرصاد.
✅@afsarsalamati
هدایت شده از جامعه بانوان استراتژیست
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اینکه دختران پر از عاطفه و احساس اند، ویژگی مثبت و برتری آنهاست. هرگز نباید از خاطر برد که دوست داشتن زیباست و تلاش و همت برای رسیدن به آن زیباتر. در ساختار وجودی انسان در قرآن لایه ی شغاف برای بستگی های ماست. در غایت این لایه "مونس" است و هر امری که با انسان مونس می شود سراسر قلب او را در برمیگیرد و "ذکر" مدام او میشود و آن امر مذکور قلب را "اشغال" میکند. از اینجا به بعد تمام ساختارهای وجودی انسان در خدمت مانوس قرار می گیرد و از جمله همه ی احساسات و هیجانات او. به عبارتی "فواد" در بالاترین لایه قلب به اشغال درآمده و دچار اعمی می شود. یعنی هیچ چیز را جز او نمی بیند.
نوجوانی سن تبلور احساسات و هیجانات است که در اوج پاکی و خلوص بیان می شود. آنچه در این میان اهمیتی والا دارد، سمت و سو و هدایت و تنظیم و مدیریت این هیجان است.
ابزارهای دنیای مدرن اساسا برای هدایت هیجانات تعبیه شده اند حتی در افراد بزرگسال! اما موفق ترین اثرگذاری این هدایت، در نوجوانی و بویژه دختران یک جامعه است.
آن زمان که عواطف و احساسات دختران نوجوان، خالصانه محو در یک سلبریتی می شود و تمام قلب او به اشغال آن در می آید، یعنی موفقیت در کنترل و جهت دهی هیجانات یک جامعه. در چنین حالتی است که سلبریتی اگر فرمان خودکشی صادر کند، طرفداران او چنین خواهند کرد! تبعیت از مواضع سیاسی و فرهنگی او که دیگر امری مبرهن است.
آنچه در این فیلم و هیجانات دختر نوجوان تا مرز بیهوشی می بینیم، بت سازی مدرنیته قرن 21 است! در عصر حاضر، سلبریتی همان بتی است که اگر شکسته نشود جامعه را مبتلا به اعمی می کند.
✍زهراکیایی. روانشناس
✅@afsarsalamati