📚 نگاهی به کتاب «یادماندهها از دیار و همدیاران» نوشته «غلامرضا لاری»
✍ نیره محمودیراد/ لار
🔹کتاب فولکلوریک "یادماندهها از دیار و هم دیاران" به قلم "غلامرضا لاری" با نگاهی بر فولکلور شهرستانهای جویُم و لارستان نگاشته شده است. این کتاب با رویکرد نمایش ادبیات کهن و غنایی و حتی تشابهات جهانی درباره موضوعاتیست که در ظاهر درونمایهای عامیانه دارد.
🔹کتاب در ۷۰۰ صفحه نگاشته شده و با همکاری انتشارات مانا نگار در تهران چاپ و منتشر شده است.
🔹نویسنده کتاب را در ۶ بخش (دانستنیها، ضربالمثل، واکاوی واژگان، خاطرات، باورهای عامیانه و شخصیتها) به رشتهی تحریر درآورده است.
🔹آنچه در این کتاب ۷۰۰ صفحهای نگاه بیننده را به خود جلب میکند توجه و اهتمام در برجستهسازی ادبیات، فرهنگ، سنت و باورهای عامیانه و رایج منطقهی جویُم و لارستان است که پیوند ریشهدار و محکمی با فرهنگ و ادبیات کهن ایرانی و نیز سایر ملتهای جهان دارد.
🔹این تشابهات ویژهی فرهنگی که در میان اقوام و طوایف ایرانی کمابیش خودنمایی میکند، همهی سرزمینهای ایران را چون تکه پارچههای رنگارنگی به هم دوخته و قبای خوش نگار اصالت را به قدمت تاریخی کهن بر تن سرزمینمان پوشانده است.
🔹نویسنده با نگاهی به خاطرات، یادبودها و یادگارها، دیوانی از ناشناختهها، نادیدهها و ناشنیدههای جامانده از گذشتگان این دیار را پیش چشمان مخاطب به ویژه مخاطبان جوان نمایانده است. در این جا ما نیز گذری کوتاه به کوچه پس کوچههای قدیمی این دیار خواهیم داشت.
🔸غلامرضا لاری کتابش را با دانستنیهایی متفاوت آغاز میکند؛
معرفی تاریخچهی اِمشی-- قرص های قدیمی(حَب) مانند؛ حَب شُو کوری= قرص شبکوری، حَب بدماشینی= قرص ضد تهوع، حب دورنگ= قرص آکسار، حَب تُو بُر= قرص تب بر، حَب سُوز= قرص سبز که همان آسپرین قدیم بوده، مُکُرُ کُر = مِر کور کُروم یا دواگلی-- دانستنیهایی در مورد کَندَر (حلب های ۱۸ لیتری پر از آب که به دوسر چوبی دومتری میآویختند و میانه چوب را روی شانه قرار میدادند)-- بند و دُول= بند و دلو -- چراغها( چراغ موشی، چراغ زنبوری،) -- کَپَر-- هِدرَه --لَگَجی-- کفش ملکی -- هنر خشت زنی-- فرهنگ کلاه -- پالان یا جُل -- چُوَه یا تیر نان پزی-- بِریزه و نان بِریزِه و روش تهیه آن-- مَهوِه ، تاریخچه و روش تهیه آن-- چونه زنی (چانه زنی) در فرهنگ عامیانه -- دستمال در فرهنگ عامیانه--اسامی و کاربرد پارچهها-- بازی محلی سَکَل مَهتو -- هِگال= قارچ صحرایی -- کاتِه = افسانه و قصههای محلی-- قلمه سنگ = فلاخن یا قلاب سنگ -- تیرکمان -- تیله و تیله بازی -- کوزهی بَراتی-- سُپ= طبق بافته شده و رنگآمیزی شده از الیاف نخل برای خنک نمودن و نگهداری نان بِریزِه و یا برای خشک کردن سبزیجات و گیاهان-- لُودَه= سبدی بزرگ و عمیق ، بافته شده از ترکههای درخت انار یا بادام یا بید یا ارغوان برای حمل میوه جات-- گیره= سبدی که مخروطی و بزرگتر از لوده بوده و برای نگهداری مرغ و جوجه در شبها استفاده می شده است.
🔸در صفحه ۸۲ کتاب، نویسنده" مینوت" را چنین معرفی میکند؛
واژهای فرانسویست به معنی پیش نویس یا چرک نویس و در تداول عامه به مفهوم سرمشق نیز تلقی میشود. واژهی فرانسوی نوت به معنی اسکناس کاغذی است. افراد بیسواد یا کم سواد نزد باسوادان رفته و از آنها تقاضای مینوت برای نوشتن عرض حال( شکایت) یا قباله خانه( قَوالَه) یا سند قرض و در مواردی هم انشا برای فرزندانشان مینمودند. البته برخی باسوادان کتابی که در آن حدود صد مینوت بود داشتند.
🔸در صفحهای دیگر نویسنده "علم سیاقی" را چنین مینمایاند؛
ریشه لغت سیاقی را برخی از فارسی پهلوی "سایاگ" به معنی شماره و برخی ریشه آن را عربی به معنی ترتیب میدانند.
🔸علم سیاقی تا اواسط دوره رضا شاه در کتب درسی تدریس و کتاب مجمع المراسلات در این زمینه وجود داشت. اینک دو میلیون سند سیاقی در گنجینه اسناد ملی ایران نگهداری می شود که شامل بودجه و دخل و خرج کشور، دفاتر تجار، وصیت نامهها و اسناد رسمی و حقوقی است.
🔸استاد باستانی پاریزی در شرح حال یکی از مستوفیان عهد قاجار مینویسد؛ میرزا حسین در خط سیاق مهارت داشت. او را به تهران فرستادند. ظرف نیم ساعت جمع و خرج یک ایالت را جمع و تفریق و تحریر کرد و فقط ۲۵ دینار اختلاف حساب با اسناد موجود داشت.
در جویم قدیم تمام کسبه به علم سیاق مسلط بودند. افرادی را که تسلط ویژه بر سیاقی داشتند "شاه ملا" نامیده و در وصف آنان میگفتند که قادر به جمع زدن یک بار خندل( هربار معادل ۲۵ من) میباشند. ایرانیان از دیرباز از پیشروان این علم بوده و ممیزان و مستوفیان و تجاراز مکتب خانه هاو مدارس دینی سیاق را آموخته و پس از اسلام نیز آن را حفظ کردهاند. در علم سیاقی عدد صفر وجود ندارد و اعداد برعکس اعداد امروزی از راست به چپ نوشته میشود که برگرفته از خط پهلویست.
علم سیاقی شیوهای از عدد نویسی رمزگونه برای ثبت و آگاهی از ارقام نقدیست که در گذشته در ایران و هند و ترکیه و اسیای میانه رایج بوده است.
🔸"خوشه چینی" که در صفحهی دیگر کتاب آمده است نشان از یک تمدن اخلاقی و انسانی زیبا و رایج در منطقهی جویم و در همهی نقاط این سرزمین دارد. طبق قانونی نانوشته مالکین و رعیت دروگر حقوق خوشه چینان که در پشت سر دروگرها راه میرفتند و خوشههای بجا مانده و پراکنده را جمع میکردند، به رسمیت میشناختند و مقدار قابل ملاحظهای تک خوشهها را در کشتزار به عمد جا گذاشته تا به طور غیر رسمی سهم خوشه چینان شود و این عمل را موجب برکت و ثواب می دانستند. در کتاب مقدس نیز خداوند بنی اسرائیل را امر فرمود که تاکستان خود را خوشه چینی ننمایند بلکه آنها را برای فقیران، بیوه زنان و عابرین سبیل واگذارند. تاکید بر این فرمان مقدس در اشعار شاعران بزرگ و نویسندگان مشهور نیز به چشم میخورد.
🔸و اما "خوش نشینها"؛
نویسنده این گونه مینویسد؛ از دیرباز طبقه اجتماعی خوش نشین در ایران وجود داشته و در بسیاری از اسناد و مدارک از جمله دفاتر سجلی به عنوان شغل آمده است. در گذشته خوش نشینها هم اشخاص توانگر را شامل میشدند و هم افرادی که در فقر وفاقه به سر میبردند. در روستاها اقلیتی ممتاز از جمله دلال، عمده خر، کارگر، کشاورز بدون زمین و دیم کار، کاسبان خرده پا، پیله وران و نجاران خود را خوشنشین معرفی میکردند. به عنوان مثال در جویم عموم عشایر (ایشوم نشین) و عموم روستائیان را خوشنشین مینامیدند و گاهی عبارت رعیت خوشنشین را به کار میبردند.
(ایشوم= سیاه چادر بافته شده از موی بز)
🔸ناصرالدین شاه قاجار در زمان خود در مورد آزادی رعایا گفت؛ رعیت خوشنشین است. منظور این بود که رعیت آزاد است درجای مورد پسند سکونت کند.
🔸دار دستمال چیست؟
تقریبا در همهی اتاقها و نیز حیاط منازل کاهگلی قدیم در جویم، چوبهای کوتاه و کمی بیش از نیم متر در بدنهی دیوار و در ارتفاع قابل دسترس نصب میشد که این چوبها را دار دستمال میتامیدند. (دار = چوب، دستمال= پارچه و سفره ای که چیزی در آن میگذارند). اغلب چوبها توسط نجار تراشیده و صیقل داده میشد. داردستمال کاربرد گوناگونی داشت. برخی نان و گوشت یا موادغذایی را برای در امان ماندن از گربه یا آلوده نشدن در دستمالی بسته و به آن آویزان میکردند. دار دستمال در دکانها نیز کاربرد داشت.
🔸کاربرد "هی دَلی" و "اُلُلک"؛
هی دَلی از دو واژهی "هی" برای راندن حیوان یا پرنده و واژهی "دَل" در گویش جویمی به معنی گنجشک است. در قدیم کشاورزان برای درامان ماندن خوشهها از آسیب گنجشکها و کلاغها با شیوههای مختلفی به (هی دَلی) میپرداختند. از پرتاب سنگ توسط قلاب سنگ تا ایجاد سروصدا و کوبیدن چوب بر طشت یا حلب خالی و نیز آویزان کردن چند قوطی حلبی کوچک که در اثر وزش باد تولید سرو صدا میکرد، همچنین با درست کردن مترسک و بعدها با تفنگ و توپ صوتی که از کشورهای حاشیه خلیج آورده میشد.
🔸واژه ی اُلُلُک مترادف مترسک و عبارت (اُلُلُک سرِ لَتِه) یا (دُهُلک سر لته) به معنی مترسک در جالیزهاست.
🔸یادی از نخجیرگاه جویم؛
جویم یکی از مهمترین زیستگاه و مآمن آهوان و انواع پرندگان شکاری بوده است. تا جایی که در سال ۱۳۴۶ امیر قطر و همراهان برای شکار به این منطقه آمدهاند.
🔸در غرب جویم و تنگه کلون، دشتی پر از آهو و کل وپازن و نیز زیستگاههای دیگر نظیر دشت آهو چر و دشت بنارویه نیز در منطقه جویم وجود داشتند.
🔸سفر دویست ساله شاهنامه از "جویم" به "مسکو و ارمنستان"؛
آخرین نمونه و نفیسترین نسخه خطی شاهنامه در دوره قاجاریه و در سال ۱۲۴۵ هجری قمری به دستور محمد کریم خان بیدشهری حاکم و ضابط وقت جویم تهیه شد. محمد کریم خان از سال ۱۲۰۰قمری به مدت ۵۶ سال حاکم بلوک جویم و بیدشهر بوده است. اینک این نسخه خطی در موزه ی مانتاداران واقع در ایروان پایتخت ارمنستان نگهداری می شود. این اثر بزرگ هنری در ۳۹۰ صفحه و با ۵۶ مینیاتور نقاشی منحصر به فرد با دورهی فتحعلی شاه قاجار هماهنگ است. فتحعلی شاه علاوه بر سرودن شعر توجه خاصی به هنر نقاشی و خطاطی داشت. متن این نسخه به قلم نسخ در چهار ستون و حاشیه و هر ستون ۲۷ سطر نگاشته شده، جلدش با مقوا آراسته و به هنر زیرلاکی و نقش گل و مرغ و طرح لچک و ترنج مزین شده است و از عناصری چون جام، تار و دایره، ظروف مرصع، حیوانات شکاری ، تاج و تخت در آن بهره برده شده است.
🔹غلامرضا لاری در این کتاب با تیزبینی و حساسیت، ریزترین و جزئیترین یادگارهای گذشتهی جویم را پیش چشمان خواننده قرار داده است.
🔹بازگویی و بازنمایی خاطرات و حکایات گذشته همچون، رخت شستن در قدیم -- زیلوهای مسجد جامع جویم -- محرم و پرده خوانی -- عکس یادگار زیارت-- زبان زرگری -- فرهنگ عشایری -- کارگاه باروت سازی در جویم قدیم-- ترک و تاجیک-- ترانه ی آلمان-- ترانه های کار( آوا کار) -- اولین ماشین و اولین شوفرها در جویم-- فرهنگ دعا و نفرین در جویم -- وجه تسمیه سکهی اشرفی-- چهرههای فولکلوریک در جویم قدیم-- شخصیتهای تمثیلی در فرهنگ عامه جویم--گوشههایی از شرح احوال و آثار حاج محمد لاری (واقف موقوفات در تربت حیدریه)-- معرفی دی بلال به عنوان اسطوره و نماد موسیقی محلی ایران و منطقه جنوب-- عطارهای دوره گرد-- پزشکان خارجی در منطقه -- زبان ملیواری به همراه صدها سوژه و عنوان تاریخی، اجتماعی، نوستالوژیک و سنتی که با فرهنگ کهن منطقه ی جویم و لارستان بزرگ گره خوردهاند، حجم وسیعی از این کتاب ۷۰۰ صفحهای را به خود اختصاص داده است.
🔸در پایان شاید لازم باشد به چند نکته کوچک توجه داشته باشیم گرچه ذکر این نکات چیزی از ارزشمندی و وزانت کتاب نمی کاهد.
۱..رعایت ترتیب در فهرست موضوعات انتخاب شده از پراکندگی مطالب میکاهد و دسترسی به موضوع مورد نظر را برای مخاطب آسانتر میکند. (به عنوان مثال مرتب کردن موضوعات بر اساس حروف الفبا)
۲.ذکر منابع و مآخذ در پایان کتاب، آن را پر اعتبار تر و موثق تر خواهد کرد. همچنان که تمامی نویسندگان کتب ارزشمند پژوهشی و مستند به این مورد بخصوص بسیار توجه داشته اند.
۳.از نظر نگارنده نقش آب در آبادانی مناطق جنوب همچنین در جویم و لارستان، در طول قرن های گذشته انکار ناپذیر بوده است. زیباتر و دلپذیرتر می بود اگر کتاب با موضوع "آب" که هم نشانه آبادانی و هم مقدمهی حروف الفباست آغاز میشد.
۴.استفاده از تصاویر نوستالوژیک و خاطره انگیز بر جذابیت و ماندگاری خاطرات و یادگارهای پیشین خواهد افزود و آن را برای نسل جوان ملموس تر و قابل تجسم تر خواهد نمود.
🔹امید که نویسندهی ارجمند این اثر فاخر در چاپهای بعدی کتاب در صورت صلاحدید این چند مورد را پیش چشم قرار دهند.
🔹نگارنده به دلیل گستردگی موضوعات و عناوین ذکر شده در کتاب "یاد ماندهها از دیار و هم دیاران" مطالعهی کلی و مشتاقانه این اثر ارزشمند را به خوانندگان عزیز واگذار کرده و توصیه مینماید فرهیختگان جنوبی و نیز ایرانی از تهیهی این دایره المعارف کوچک امتناع نفرموده و مطالعه آن را به نسل جوان سرزمین مان یادآوری نمایند.
🔹با سپاس از بذل توجه و همراهی تان!
☀️آفتاب لارستان
▫️واتساپ: https://chat.whatsapp.com/LQ7ead3jbmICNbEKTM8Tcn
▫️اینستاگرام: instagram.com/aftablarestan2
▫️تلگرام: http://t.me/aftablarestan
▫️ایتا: http://eitaa.com/aftablarestan1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥🎼 نوازندگی «محمد اردشیری» در کنسرتنمایش «پیروز و پیرازد» اثر «علی قمصری»
🔹این روزها کنسرتنمایش «پیروز و پیرزاد» در شیراز بهروی صحنه است که با استقبال زیاد مخاطبان مواجه شده است.
🔹این پروژه اثر «علی قمصری» موزیسین شناخته شده کشور و نویسنده و شاعر اثر «احسان افشاری» است.
🔹گفتنی است «محمد اردشیری» نوازنده لارستانی در این پروژه دفنوازی میکند.
🔹اردشیری مدرس سازهای کوبهای در منطقه لارستان است و پیش از این نیز همکاریهای متعددی با هنرمندان ملی خصوصا با گروه کوبهای دوچار داشته است.
☀️آفتاب لارستان
▫️واتساپ: https://chat.whatsapp.com/LQ7ead3jbmICNbEKTM8Tcn
▫️اینستاگرام: instagram.com/aftablarestan2
▫️تلگرام: http://t.me/aftablarestan
▫️ایتا: http://eitaa.com/aftablarestan1
7.18M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥🌿 کاشت، داشت و برداشتِ «کنجد» در «چاهنهر» لارستان
🔹 کنجد از تولیدات ارزشمند کشاورزی لارستان است.
🔹برای نمونه کنجد منطقه درز و سایبان بهدلیل کیفیت بالا، متقاضیان زیادی بهخصوص از استان یزد دارد.
🔹 گفتنی است سالانه حدود ۲۰۰۰ تن کنجد در لارستان برداشت میشود که هر تن بطور میانگین ۹۰ میلیون تومان خرید و فروش میشود.
🎛️ تصویر و تدوین: محمدحسن طیبیپور
☀️آفتاب لارستان
▫️واتساپ: https://chat.whatsapp.com/LQ7ead3jbmICNbEKTM8Tcn
▫️اینستاگرام: instagram.com/aftablarestan2
▫️تلگرام: http://t.me/aftablarestan
▫️ایتا: http://eitaa.com/aftablarestan1
📢📚 اختصاص حواله ۵۰ میلیون تومانی خرید کتاب به «بریز» روستای دوستدارِ کتابِ لارستان
🔹به گزارش روابط عمومی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی لارستان، پس از اعلام روستای بریز به عنوان روستای دوستدار کتاب در سال۱۳۹۹ و اختصاص بودجه برای تامین کتاب و گسترش و ارتقای فرهنگ مطالعه و دوستی با کتاب، سال جاری نیز مبلغ ۵۰ میلیون تومان برای خرید کتاب، از سوی معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، به این روستای اهل مطالعه و دوستدار یار مهربان، اختصاص یافت.
🔹گفتنی است «جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب» برنامهای است که هر سال با محوریت معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و با همکاری مجموعهای از دستگاههای دولتی و غیردولتی اجرا میشود.
🔹برای شرکت در این جشنواره، روستاها باید ضمن معرفی ویژگیهای خاص فرهنگی و اجتماعی روستا، مجموعه فعالیتها، طرحها و برنامههای اجرایی خود را برای تقویت زیرساختهای کتابخوانی و ترویج عمومی کتاب در روستا معرفی کنند.
🔹تلاش برای تأمین بودجههای لازم برای گسترش فعالیتهای مربوط به کتاب و کتابخوانی در روستاها و توجه دادن مردم و نهادهای روستایی به اهمیت کتاب و فرهنگیتر شدن فضای روستاها و نیز پر کردن اوقات فراغت کودکان و نوجوانان روستایی با کتاب از دیگر اهداف این جشنواره است.
🔹دهیاران، شورای اسلامی روستا، بخشداران، کانونهای فرهنگی و هنری مساجد، مدارس، و سایر نهادی فرهنگی و تشکلهای مردمی نقش مهمی در معرفی روستاهای دوستدار کتاب دارند.
☀️آفتاب لارستان
▫️واتساپ: https://chat.whatsapp.com/LQ7ead3jbmICNbEKTM8Tcn
▫️اینستاگرام: instagram.com/aftablarestan2
▫️تلگرام: http://t.me/aftablarestan
▫️ایتا: http://eitaa.com/aftablarestan1
📢🏫 افزایش ۳۳ درصدی ورودی دانشجویان به مجتمع آموزش عالی لارستان
🔹براساس آمار منتشر شده در سال تحصیلی جدید، مجتمع آموزش عالی لارستان موفق به افزایش در تعداد دانشجویان در مقاطع مختلف تحصیلی نسبت به سال ۱۴۰۲ شده است.
🔹 برپایه این آمار مجتمع آموزش عالی لارستان نسبت به سال گذشته شاهد رشد ۳۳ درصدی تعداد ورودی دانشجویان در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد بوده است.
🔹مجتمع آموزش عالی لارستان به عنوان یکی از دانشگاههای دولتی جنوب استان فارس نقش بهسزایی در تامین نیروهای متخصص دارد.
🔹گفتنی است با تلاش و پیگیری مسئولین این مجتمع علاوه بر افزایش رشته و دانشجو در این دانشگاه دولتی، ایجاد خوابگاه ملکی دخترانه و اضافه شدن زمین برای ساخت پردیس مجتمع نیز اتفاق افتاده که میتواند نویدبخش آیندهای بهتر برای ارتقای این مجتمع باشد.
🔹هماکنون مجتمع آموزش عالی لار دارای ۹ رشته در مقطع کارشناسی و ۴ رشته در مقطع کارشناسی ارشد است.
☀️آفتاب لارستان
▫️واتساپ: https://chat.whatsapp.com/LQ7ead3jbmICNbEKTM8Tcn
▫️اینستاگرام: instagram.com/aftablarestan2
▫️تلگرام: http://t.me/aftablarestan
▫️ایتا: http://eitaa.com/aftablarestan1
📸🦋 پوستر دومین «جایزه شعر روئینا» رونمایی شد
🔹صبح امروز از پوستر دومین «جایزه شعر خلیل روئینا» در خانه این شاعر فقید لارستان رونمایی شد.
🔹در این برنامه که باحضور متولیان این جایزه شامل «شاهدی» سرپرست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی لارستان، «زارع» معاون فرهنگی شهردار لار، «منشی» عضو شورای شهر، «نبیزاده» مدیر موسسه چهارسوق و «مفتوحی» نماینده انجمن شعر آفتاب لارستان با حضور همسر زندهیاد خلیل روئینا برگزار شد، تاریخ برگزاری اختتامیه جایزه دوم، ۳۰ آبانماه امسال در تالار وحدت لار اعلام شد.
🔹گفتنی است بیش از ۱۷۰ اثر از منطقه جنوب فارس و غرب هرمزگان در دومین جایزه شعر روئینا شرکت کرده که اسامی شاعران برتر در روز اختتامیه اعلام میشود.
🔹این جایزه قرار است در سالهای آتی بهصورت استانی و کشوری برگزار شود.
🔹گفتنی است پوستر این جایزه ادبی که امروز رونمایی شد اثر «مسلم ابراهیمی» طراح و گرافیست مطرح لارستانی است.
📸 تعدادی از عکسهای «ریحانه دوستکامی» از رونمایی پوستر مذکور را از لینک زیر ببینید:
https://www.instagram.com/p/DCR1oa0JysW/?igsh=eDhoNXk3ZjFvaXI5
☀️آفتاب لارستان
▫️واتساپ: https://chat.whatsapp.com/LQ7ead3jbmICNbEKTM8Tcn
▫️اینستاگرام: instagram.com/aftablarestan2
▫️تلگرام: http://t.me/aftablarestan
▫️ایتا: http://eitaa.com/aftablarestan1
🏫🏅 پژوهشگر لارستانی درشمار یکدرصد دانشمندان پراستناد جهان
🔹 دکتر «محمد رستگار» دانشمند مطرح لارستانی همراه با ۱۹ پژوهشگر دیگر دانشگاه شیراز در شمار دانشمندان پراستناد یکدرصد برتر جهان، در سال ۲۰۲۴ قرار گرفتند.
🔹بهگزارش روابط عمومی دانشگاه شیراز، طبق گزارش مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC)، براساس پایگاه شاخصهای اساسی علم (ESI)، بیست پژوهشگر دانشگاه شیراز [ازجمله دکتر محمد رستگار] در شمار پژوهشگران پراستناد یکدرصد برتر جهان، در سال ۲۰۲۴ قرار گرفتند.
🔹گفتنی است دکتر رستگار اینک دانشیار مهندسی قدرت و کنترل دانشگاه شیراز است.
☀️آفتاب لارستان
▫️واتساپ: https://chat.whatsapp.com/LQ7ead3jbmICNbEKTM8Tcn
▫️اینستاگرام: instagram.com/aftablarestan2
▫️تلگرام: http://t.me/aftablarestan
▫️ایتا: http://eitaa.com/aftablarestan1
6.87M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥🎙️ گوش نده/ تیزر آهنگ جدید «رضا یونسی» خواننده لارستانی
☀️آفتاب لارستان
▫️واتساپ: https://chat.whatsapp.com/LQ7ead3jbmICNbEKTM8Tcn
▫️اینستاگرام: instagram.com/aftablarestan2
▫️تلگرام: http://t.me/aftablarestan
▫️ایتا: http://eitaa.com/aftablarestan1
📸📚 گزارش تصویری/ زنگ کتاب در مدارس خور
🔸به گزارش آفتاب لارستان، ویژهبرنامه "اجتماع آغاز یک تعهد در مهمانی اهدای کتاب"، به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی، با حضور امام جمعه شهر خور، معاون فرمانداری ویژه لارستان، رئیس اداره کتابخانههای لارستان، رئیس اداره بهزیستی لارستان، مسئولان استانی و شهرستانی آموزش و پرورش، اعضای شورای اسلامی شهر خور، اعضای کمیته دانشپژوهان و موسسه نوای زندگی، مسئول کتابخانه عمومی ادیبان در مدارس دولتی خور برگزار شد.
🔹 این مراسم با اجرای برنامهی شاد ریتموگیم با حضور مسئولان در دبستانهای دخترانه و پسرانه "اسماعیلنژاد"، دبستان پسرانه "حاج محمد طالب" و دبستان دخترانه "کامیابی" خور، با اهدای مجموعه کتابهای بومیسازی شده با مضامین "اصول شهروندی و آداب معاشرت" به دانشآموزان همراه بود که با به صدا درآمدن زنگ کتاب، هفته کتاب و کتابخوانی گرامی داشته شد.
🔹گفتنی است این برنامه به همت شهرداری و شورای شهر خور، کمیته دانشپژوهان، موسسه نوای زندگی و کتابخانه عمومی ادیبان با همکاری مدارس و تدریس دبیران مدارس خور در طول سال اجرا خواهد شد.
📸تعدادی از عکسهای «زینب دلام» از این مراسم را از لینک زیر ببینید:
https://www.instagram.com/p/DCTp4D1uX1l/?igsh=aTIxNWcwcW83aWpy
☀️آفتاب لارستان
▫️واتساپ: https://chat.whatsapp.com/F9d4QVRTcN0L8auslzbKgs
▫️اینستاگرام: instagram.com/aftablarestan2
▫️تلگرام: http://t.me/aftablarestan
▫️ایتا: http://eitaa.com/aftablarestan1