#مناسبتی
1⃣ امروز میخواهم کمی پایم را از معرفی عادی #امام_حسن ع، فراتر بگذارم و ابعاد سیاسی زندگی ایشان را بررسی کنم.
آخر، خیلیها #امام_حسن مجتبی ع را امام صلح می دانند و هنوز هم عده ای هستند که از چرائی صلح #امام_حسن و قیام امام حسین ع، در تعجب هستند!
زندگی #امام_حسن ع، سراسر درس است و پند و عبرت برای هر انسان آزاده ای که بنا دارد امامش را عارفاً بحقّه بشناسد و نیز بنای اطاعت و تسلیم امر امامش را دارد.
👈 شاید بیشترین علتی که #امام_حسن را دومین مظلوم عالم (بعداز پدرشان) کرده، همین غربت ایشان باشد در بین گروه های مختلفی که مدعی بودند امامتش را قبول دارند!!
اما در مقام عمل، کمترین اطاعتی از ایشان نمی کردند !!😥
❗️ مطالب زیر را با این دیدگاه بخوانید که گویا در زمان #امام_حسن ع، زندگی می کنید
بعد، آن را با وضعیت فعلی جامعه امروزمان مقایسه کنید❗️ نتیجه گیری با خودتان❗️
پس لطفاً حوصله خرج بدید و تا پایان مطالب همراه ما باشید🌹
2⃣ با رحلت رسول گرامی اسلام ص، شرایط ویژهای در زندگی #امام_حسن ع، آغاز شد.
👈اولین آنها ماجراهای سقیفه بود و پس از آن، غصب فدک و رویدادهای مربوط به آنها...😔
روایات دربارهٔ این دوره از زندگی #امام_حسن ع زیاد نیست؛ اما در همین روایات اندک، حضور اجتماعی او قابل توجه است.
👈طبق برخی روایات، دربارهٔ ماجرای غصب فدک، حضرت فاطمه زهرا س، حسنین را بعنوان شاهدانی برای شهادت به درستی گفتههایش، در برابر ابوبکر حاضر کرد.
👈دیگر حضور اجتماعی مهم #امام_حسن ع، حضور وی بعنوان شاهد در شورای شش نفرهٔ تعیین خلیفهٔ پس از عمر و بهدرخواست عمر است که اهمیت بسیار زیادی دارد و نشاندهندهٔ جایگاه اجتماعی امام حسن ع بعنوان یکی از اهل بیت و نیز شخصیت فردی ایشان نزد مهاجرین وانصار است.
3⃣ از ابعاد مهم دیگر زندگی #امام_حسن ع، میتوان به نقش ایشان اشاره کرد در اتفاقاتی که در دوران کودکی آن حضرت پیش آمد و ایشان نیز در آنها نقش داشتند تا جایی که افتخار شأن نزول آیات خاصی از قرآن را به خود اختصاص دادند .
👈 البته نام امام حسن ع نیز همانند نام پدرش علی ع و سایر اهل بیت در قرآن نیامده ولی شأن نزول این آیات به ایشان مربوط می شود.(بعضی آیات مستقیما به ایشان اشاره دارد و برخی غیر مستقیم)
مانند آیه تطهیر ، آیه ذوی القربی، آیه سوم از سوره انسان مشهور به آیه نذر ، آیه تلقی کلمات ، و نیز مصداق اولی الامر بودن ایشان و.....
4⃣ #امام_حسن ع، در دوران «حکومت» پدرشان حضرت علی ع، نیز نقش مهمی داشتند.
👌 دقت کنید❗️
اینکه میگویم دوران «حکومت» حضرت علی ع، برای این است که ما معتقدیم دوران «امامت» آن حضرت، با دوران «حکومت» ایشان، فرق دارد.
👌دوران «امامت» حضرت علی ع، از بعداز رحلت پیامبر ص، آغاز شد و «امامت» هر امام نیز از زمان شهادت امام قبل، آغاز شده و تا پایان عمرشان ادامه دارد،
اما «حکومت»ایشان، تنها در مقطعی از زندگی ایشان بود که همه امورات مملکتی، ازجمله عزل ونصب ها و خزانه مملکت و...در اختیار امام قرار داشت.❗️
5⃣ یکی از مهمترین رویدادهای دوران جوانی #امام_حسن ع، اعتراض دستههایی از مسلمانان به عملکرد عثمان در خلافت بود.
معاویه، کارگزار عثمان در دمشق بود، عثمان هم در مدینه حکومت داشت.
رفتارهای این دو نفر در بکارگماری نزدیکان در مناصب دولتی و برقراری مقرریهای هنگفت و مالاندوزی و اسراف و بیپروایی برخی شخصیتهای سیاسی در برابر احکام پیامبر ص، سبب اعتراض عمومی شد و کسانی مانند ابوذر غفاری به مخالفت با عثمان برخاستند.
👈 تشدید مخالفتها با عثمان، سبب حملهٔ معترضان به خانهٔ وی شد؛ در این میان، علی ع، باوجود اینکه کاملاً از عملکرد عثمان، ناراضی بودند اما میدیدند با این هجوم معترضان به قصد قتل عثمان، امکان دارد جامعه اسلامی به مشکل کشانده شود، لذا حسنین علیهماالسلام را بهمراه گروهی دیگر از صحابه نامدار، برای جلوگیری از ایجاد مشکلات بیشتر در جامعه بظاهر اسلامی، برای دفع شرّ محاصره خانهٔ عثمان، به آنجا فرستادند.
6⃣ بنده به شخصه معتقدم که در آن هنگام، حتما گروهی که معمولاً اینگونه مواقع کاسه داغتر از آش هستند، بر این کار حضرت علی ع خرده گرفته اند!
👌 اما درپایان، همه دیدند که احتمال فتنه ای که حضرت علی ع، میدادند احتمال عقلائی بود و هنوز هم که هنوز است ماجرای پیراهن عثمان، ضرب المثلی است برای هر ماجرایی که بوی فتنه میدهد!⚠️
🤔 و به هوش باشیم که اکنون نیز در وضعیت کنونی، از این داغتر از آش ها نباشیم ❗️
گاهی بدجور بوی پیراهن عثمان به مشام میرسد!⚠️⚠️❗️❗️
#امام_حسن
7⃣ در جریان دفاع از عثمان، باوجودی که #امام_حسن ع زخمی هم شده بود، اما تا پایان روز محاصره آنجا ماند و سرانجام به دستور خود عثمان، اطراف خانه او را ترک کردند که عثمان با این دستور، قتل خودش را رقم زد!