در مورد بازگشت امام به ایران در آن مقطع خاص، همه تجزیه و تحلیل می کردند و نظر می دادند که نباید حالا رفت. دشمن به شدت بر این مسأله اصرار داشت و متأسفانه تقریباً تمام دوستان نیز تحت تأثیر همین جو تحلیلها و استدلالها بودند. این افراد اصرار داشتند که امام در این موقعیت نباید برگردد.
فضلای بزرگ نقل کرده اند مرحوم آقای بروجردی بقای بر تقلید میت را جایز نمی دانستند و معتقد بودند انسان باید از مجتهد زنده تقلید کند. دو شخصیت علمی با ایشان بحث کردند تا ایشان را قانع کنند که بقای بر میت را جایز بدانند. مرحوم آیت الله یثربی (از شاگردان مرحوم آیت الله آقا ضیاء عراقی) و حضرت امام.
آقای بروجردی به ایشان گفتند: خواهش می کنم بفرمایید. امام وارد بحث شدند و بعد از بحث امام بود که فتوای ایشان تغییر پیدا کرد و پس از این بود که بقای بر میت را جایز می دانستند. ( حجت الاسلام و المسلمین کمال فقیه ایمانی)
✅️@agha_ruhollah
و روحانیون وابسته ضررشان از هر فرد ناپاک دیگر بیشتر است. و همیشه این دسته از روحانیون مورد لعن و نفرین خدا و رسول و مردم بوده اند؛ و ضربات اصلی را به این انقلاب، روحانیون وابسته و مقدس مآب و دین فروش زده اند و می زنند.
✅️ @agha_ruhollah
اما امام در جواب این عده می فرمودند: رسالت من همین است و من مسئولیت دارم به زنان بگویم در راهی که تاکنون رفته اید باید تجدید نظر کنید، به صحنه بیایید، در خراب کردن بنیان شاهنشاهی مشارکت کنید، درس بخوانید و به دانشگاه بروید. (محمدعلی انصاری کرمانی)
✅️ @agha_ruhollah
همه اطلاع دارید که آن چیزی که برای همه ما لازم است، این است که ما در فکر این باشیم که مردم را در صحنه نگاه داریم، و این یک سرش بسته به دولت است و رئیس جمهور است و مجلس، یک سرش هم مربوط به خود مردم.
اگر این طرف را شما نگه دارید، ما از ملتمان مطمئن هستیم که به حسب غالب و اکثریت، آن طرف را حفظ میکنند. این طرف باید بنا بگذارد بر اینکه با هم مثل یک دست باشند، و این کاری را که انجام میدهند، همه با هم همصدا باشند.
امام خمینی (ره)؛ 09 آبان 1364
✅️ @agha_ruhollah
بعد از سالهای 1321 امام غالباً تابستانها به مشهد مشرف می شدند. من مکرر این را می دیدم که امام درصحن گوهرشاد عبایشان را روی زمین انداخته اند و در میان جمعیت نشسته اند (آن وقت مردم ایشان را نمی شناختند، تنها افراد خاصی ایشان را می شناختند)
ساعت نه شب که من از آنجا رد می شدم تا به حرم بروم، می دیدم ایشان نشسته اند و دعا می خوانند. من به حرم می رفتم، نماز می خواندم، بحثی با طلبه های گوشۀ مسجد داشتیم که به آن هم می پرداختیم، آن وقت در حدود سه ساعت بعد که بر می گشتم و از آنجا عبور می کردم، می دیدم که ایشان هنوز نشسته اند و نماز و دعا و قرآن می خوانند. خیلی از حوصله و صبر ایشان تعجب می کردم که این قدر اهل دعا و عبادت هستند (آیت الله واعظ زاده خراسانی)
✅️ @agha_ruhollah
بلکه ایران امروز یک ملت است که دستهای از آن خدمتگزارانی هستند که تدبیر امور کشور و دفاع از آن را با اراده ملت به عهده دارند، و ملت نیز خود را عهدهدار پشتیبانی از آنان میداند. چنانچه در طول مدت پیروزی انقلاب، سراسر کشور عزیز از زن و مرد، کوچک و بزرگ، در مشکلات دولت و ارتش، سهیم و در رفع آنها هم قدم و همفکر بودند، و در جنگ تحمیلی و چه در جبهه و چه در پشت جبهه تمام ملت در دفاع از کشور سهیم میباشند و اراده چنین ملتی در سرنوشت کشور و در جنگ و صلح تعیینکننده است.
امام خمینی (ره)؛ 12 فروردین 1360
✅️ @agha_ruhollah
وقتی در آن هنگام دوست امام خمینی سر می رسد
امام را در حال دعا کردن بر روی جسد ششمین فرزند جوان خود می بیند.
وی اضافه کرد وقتی به صورت او (امام) نگاه کردم هیچگونه آثار اضطراب ندیدم در حالی که می دانستم که او فرزندش را از جان و دل دوست دارد. پس از چند لحظه (امام) خمینی که بالای جسد بچه اش بود گفت: خدا این بچه را به من داده حالا هم خودش او را خواسته است پس بگیرد و سپس دعایش را از سر گرفت.
✅️ @agha_ruhollah
امام خیلی سریع می نویسند
مثلاً در ظرف یک ربع یک صفحه بزرگ
واقعاً مشکل است چون روی هر جمله ایشان حساب می شود
و می بینید که در نوشتن دارای سبکی خاص می باشند.
با اینکه وقتی قرار است درباره موضوعی، مطلبی گفته شود
رسم این است که دستیاران مطالبی را تهیه می کنند و برای رییس جمهور و یا شخصیتی می خوانند
و آنها هم نظرات خودشان را می گویند
ولی امام تمام اعلامیه هایشان را خودشان نوشته اند و می نویسند
یک اعلامیه نیست مگر اینکه امام تمامی آنها را نوشته باشند.
✅️ @agha_ruhollah
من اکثر موفقیتهای روحانیت و نفوذ آنان را در جوامع اسلامی در ارزش عملی و زهد آنان می دانم. و امروز هم این ارزش نه تنها نباید به فراموشی سپرده شود، که باید بیشتر از گذشته به آن پرداخت.
هیچ چیزی به زشتی دنیاگرایی روحانیت نیست. و هیچ وسیله ای هم نمی تواند بدتر از دنیاگرایی، روحانیت را آلوده کند. چه بسا دوستان نادان یا دشمنان دانا بخواهند با دلسوزیهای بیمورد مسیر زهدگرایی آنان را منحرف سازند.
✅️ @agha_ruhollah
امام هیچ تمایلی به دنیا و ریاست و مرجعیت نداشتند. حاضر نبودند خودشان را به اصطلاح مطرح کنند.
وقتی آیت الله بروجردی از دنیا رفتند معمولاً مرجع بعدی باید بلافاصله ختم برای آن مرجع بگیرد، ولی امام علارغم همه اصرار ها اصلاً از خانه بیرون نیامدند. تا بالاخره بعد از روزها چنین ختمی برگزار شد. ( حجت الاسلام و المسلمین سید علی غیوری)
همچنین معمول افراد نقل میکنند وقتی خواستم وجوهات را خدمت ایشان تقدیم کنم با بی اعتنایی خاصی خودشان تحویل نگرفتند وفرمودند به آقای فلانی بدهید و یا اینکه وقتی از محضرشان رساله عملیه خواستم که با پول آن زمان چیزی نبود، امام با لحن ملایم و مهربانی فرمودند اینجا رساله ندارم، رساله را از بیرون تهیه کنید. درحالیکه رسم سایر مراجع بود که به مریدانشان رساله مجانی می دادند (حمید حلمی)
✅️ @agha_ruhollah
از خدای تبارک و تعالی تشکر میکنیم که به ما یک همچو ملتی عنایت فرموده است که در همه جبههها، در همه صحنهها حاضرند.
و ما را و جوانهای ما را و بانوان ما را از آن منجلابی که برای آنها درست کرده بودند، خداوند نجات مرحمت فرمود.
و جوانهایی که میرفت بکلی از دست اسلام و از دست مسلمین بروند خداوند به ما برگرداند، و آنها را همچو متعهد کرد که الآن برای شهادت داوطلب میروند، و در جبههها در حالی که جنگ میکنند تکبیر میگویند، نماز میخوانند و در شبها مناجات با خدا میکنند.
امام خمینی (ره)؛ 01 فروردین 1362
✅️ @agha_ruhollah
حاج احمد آقا می گفت، روزی از برادران سپاه مستقر در بیت امام درخواست کردم جلوی ایوان بیت را یک نرده ای نصب کنند. وقتی برادران مشغول این کار شدند امام وارد شده، فرمودند: «احمد، چه کار می کنی؟»
عرض کردم برای حفاظت جان علی (فرزندم) که خدای نکرده به پایین پرت نشود، از برادران خواسته ام نرده ای جلوی ایوان نصب کنند و این کار مرسومی در همۀ خانه هاست.
حضرت امام فرمودند: «شیطان از همین جا سراغ آدم می آید، اول به انسان می گوید منزل شما احتیاج به نرده دارد، بعد می گوید رنگ می خواهد، سپس می گوید این خانه کوچک است و در شأن شما نیست و خانۀ بزرگتر می خواهید و آرام آرام انسان در دام شیطان می افتد. (انصاری کرمانی، محمدعلی)
✅️ @agha_ruhollah
بسمه تعالی
فهیمه عزیزم، با آنکه از اوضاع چنان نگرانم که حال هیچ چیز نباید داشته باشم، ولی باز لازم است دو- سه کلمه از شما احوال بپرسم؛ گر چه شما کمتر یا هیچ یادی از ما نمیکنید. خدمت جناب آقای بروجردی سلام برسان. نور چشمان را دعاگویم. از خداوند تعالی سلامت همه را خواستارم. و السلام علیکم و رحمه الله
امام خمینی (ره)؛ 01 آذر 1356
✅️ @agha_ruhollah
آیت الله محمد مومن میگوید "تلگرافی از بعضی از مراجع قم به شاه معدوم شده بود که او را مخاطب کردند دولت را وادار کند دست از انحرافات دینی بردارد. شاه در جواب تلگراف علما نوشت ما توفیق شما را در ارشاد عوام خواهانیم.
امام دست به قلم برده و در اعلامیه ای به شاه نوشتند، شما که توفیق مراجع را در ارشاد عوام خواهانید، لذا به تو و دولت تذکر می دهم؛ یعنی شما عوام هستید و باید به شما هشدار داد و شما را هدایت کرد!"