هدایت شده از کانال بزرگ احکام آقایان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#مداحی_بسیار_زیبا و فوق العاده جذاب سید مجید بنی فاطمه در مدح آقا أميرالمؤمنين علی (علیه السلام)
@ahkam_anhar
🌷🌷🌷ـ
از دانايي پرسيدم
نظر شما در مورد مولا علي (علیه السلام) چيه؟
ايشان پرسيد : بهترين مکان کجاست ؟
گفتم : مسجد
پرسيد : بهترين جاي مسجد کجاست ؟
گفتم : محراب
پرسيد : بهترين عمل چيه؟
گفتم : نماز
پرسيد : بهترين نماز ؟
گفتم نماز صبح
پرسيد : بهترين قسمت نماز؟
گفتم: سجده
پرسيد : بهترين قسمت بدن ؟
گفتم : سر
پرسيد : بهترين قسمت سر ؟
گفتم پيشاني
پرسيد : بهترين ماه؟
گفتم رمضان
پرسيد : بهترين شب؟
گفتم شب قدر
پرسيد : بهترين نحوه مردن ؟
گفتم شهادت
آنوقت به من گفت :
مولا علي (علیه السلام) در ماه رمضان در شب قدر در مسجد در محراب مسجد ،
در حال نماز ،
نماز صبح در سجده نماز فرق مبارکش شکافت !
يعني هنوز مات و مبهوت اين نتيجه گيري بسيار زيبا هستم
هديه کنيد به پيشگاه مقدس آقا أميرالمؤمنين حضرت علي ابن ابيطالب (علیهما السلام) صلوات بر محمد و آل محمد
ولادت با سعادت آقا أمیرالمؤمنین حضرت علی علیه السلام مبارک 🌷🌷🌷
7.24M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#مداحی_بسیار_جذاب و فوق العاده زیبای سید مجید بنی فاطمه در مدح آقا أميرالمؤمنين علی (علیه السلام)
کانال احکام انهار
در ایتا
http://eitaa.com/ahkam_anhar
در تلگرام
http://t.me/ahkam_anhar
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علیکم و رحمة الله
#فضیلت_دعای_ندبه
یکی از تکالیف و آداب شیعیان در عصر غیبت، ناله کردن و نُدبه نمودن و تاسف خوردن به غیبت «امامشان» است.
ندبه به معنای خواندن، گریه بر شخص مرده همراه با ذکر خوبیهای او میباشد.
این دعا مشتمل بر عقائد شیعه و تأسف بر غیبت مهدی است که از امام ششم ( علیه السلام) شیعیان نقل گردیده و به خواندن آن در چهار عید:جمعه، عید فطر، عید قربان و عید غدیر توصیه شدهاست.
دعای ندبه را آقا امام صادق (علیه السلام) به شیعیان زمان خویش آموختند و امر فرمودند که این دعا در اعیاد چهارگانه: جمعه، فطر، غدیر و قربان خوانده شود.
همچنین در زمان غیبت حضرت صاحب الزمان این دعا می تواند باعث تجدید عهد و میثاق با صاحب الزمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) باشد.
این دعا بیان تاریخی از حضور اولیای خدا بر روی زمین تا حضرت مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف) میباشد.
صدرالاسلام همدانی در کتاب خود (تکالیف الآنام) در رابطه با فضیلت دعای ندبه گفته است:
هرگاه در جایی با حضور قلب و اخلاص تمام و توجه به مضامین عالی آن خوانده شود نه تنها عنایت و توجه امام زمان را به آن مکان جلب میکند بلکه باعث حضور حضرت در آنجا میگردد. بسیاری از اولیا با خواندن این دعا با حضرت مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف) ملاقات داشته اند.
محدث نوری نقل میکند در کنار حرم عسکریین علیه السلام شخصی بود به نام آقا محمد به نقل از مادرش نوری در سرداب مشغول به خواندن دعای ندبه بود که حضرت مهدی(عجل الله تعالی فرجه الشریف) در آنجا می آیند و با او ملاقات می کنند.
یکی از دانشمندان اسلامی به نام حاج شیخ عباسعلی ادیب اصفهانی، کتابی به نام وظائف الشیعه در شرح دعای ندبه نوشته است. در مقدمه آن کتاب می فرماید: مرحوم محدث نوری که در فن رجال و حدیث استاد و اهل خُبره است .
در کتاب تحیه الزائر می فرماید این دعا در سه کتاب نقل شده است:
۱- مصباح الزائر، علی بن طاووس
۲- مزار کبیر، شیخ محمد بن المشهدی
۳- مزار قدیم. و هر سه کتاب از شیخ ابوالفرج محمد بن علی بن یعقوب بن اسحاق بن ابی قره القنانی الکاتب نقل می کنند که این دعا از حضرت مهدی(عجل الله تعالی فرجه الشریف) به ما رسیده است.
ناقلین حدیث همه افراد معتبر و شایسته و اهل تقوا می باشند و بعد از این که شرح حال تک تک افراد را بررسی می نماید، در خاتمه می فرماید: این که سند این دعای شریف نسبت به دعاها و زیارات مأثوره (یعنی وارده از معصومین) برابر بلکه بالاتر است .مضامین و عبارات لطیفه آن نیز بهترین شاهد است که از مطلع انوار ائمه اطهار (علیهم السلام) صادر شده است. علاوه بر این که دانشمندان اسلامی در سند مستحبّات دقت زیاد لازم نمی دانند و گفته اند خواندن این دعا در چهار عید مستحب است: جمعه، عید قربان، عید غدیر، عید فطر و این دعا به منزله زیارت حضرت مهدی(عجل الله تعالی فرجه الشریف) است ولی در آن اشاراتی به بعضی از عقائد دینی شیعه و وظایف مذهبی (مانند شرط امامت و نبوت و امثال ذلک) شده است. بنابراین می توان گفت این دعا از زمان غیبت کبرا در بین شیعه مطرح شده ولی در این ۵۰ سال مخصوصا سال های اخیر بیشتر مورد توجه شیعه واقع شده است.
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علیکم و رحمة الله
#فضيلت_دعاي_ندبه_و_حکاياتي راجع به خواندن آن از کتاب صيحفهٔ مهديه:
صدر الإسلام همدانى اعلى اللَّه مقامه در كتاب «تكاليف الأنام» مى گويد : از خواصّ دعاى ندبه اين است كه هر گاه در جايى با حضور قلب و اخلاص تمام و توجّه به مضامين عالى آن خوانده شود عنايت و توجّه امام زمان ارواحنا فداه را به آن مكان جلب مى كند بلكه باعث حضور حضرت عليه السلام در آنجا مى گردد ؛ چنان كه در بعضى جاها اتّفاق افتاده است.
آية اللَّه شيخ على اكبر نهاوندى رحمه الله در كتاب «العبقرىّ الحسان» مى گويد : در نوشته هاى حجّت الإسلام حاج شيخ مهدى - كه از كتاب سيّد جواد نقل كرده بود و او يكى از امام جماعتهاى مورد اطمينان در اصفهان و داراى مقامات عالى معنوى بود «و آسمان بر راستگوتر از او سايه نيفكنده بود» - ديدم كه چنين نگاشته بود:
روستاى «صالح آباد» متعلّق به من و چند شريكم بود، عدّه اى تصميم گرفتند روستا را از ما به زور بگيرند و گروهى را به سوى ما فرستادند و هر چه صحبت كرديم سودى نداشت. عريضه اى براى امام ارواحنا فداه نوشتم و آن را در جوى آبى رها كردم و به «تخت فولاد» رفتم و دعاى ندبه را با تضرّع و گريه خواندم و چند بار تكرار كردم «هل إليك يا بن أحمد سبيل فتلقى؟» ؛ «اى فرزند احمد ؛ آيا به سوى تو راهى هست كه ملاقات شوى؟» ، يك دفعه صداى پاى اسبى را شنيدم و عرب اسب سوارى را ديدم كه به من نظرى كرد و از ديده ام پنهان شد و قلبم با آن مشاهده آرام گرفت و راحت شد و اطمينان پيدا كردم كه كارم درست مى شود . شب بعد كارم به بهترين شكل درست شد؛ من، آن حضرت صلوات اللَّه عليه را بارها در خواب ديده ام و او به همين اوصاف بوده است.
سيّد رضا - كه از علماى مورد اطمينان و اعتماد اصفهان است - مى گويد : به خاطر قرض و فقر فراوان، به اموات متوسّل شدم و از خداوند براى دويست نفر از آنان طلب مغفرت نمودم و آنها را با اسم خاطرنشان ساختم ؛ سپس به امام زمان صلوات اللَّه عليه متوسّل شدم و بعضى از عبارتهاى دعاى ندبه مثل «هل إليك يا بن أحمد سبيل فتلقى؟» را خواندم ؛ هنگام خواندن آن ، نور خاصّى حجره ام را روشن كرد كه روشنتر از نور خورشيد بود و در همان روز برايم گشايش كاملى حاصل شد.
محدّث نورى رحمه الله مى گويد: آغا محمّد كه شخصى مورد اطمينان و عادل و امين و مجاور حرم عسكريين (عليهما السلام) است ؛ از زبان مادرش - كه از زنان صالحه و اهل عبادت بود - برايم چنين نقل كرد: روزى به همراه خانواده مولا سلماسى در سرداب شريف بودم و آقا رحمه الله دعاى ندبه مى خواند و ما نيز به دنبال او مى خوانديم. او همچون فرد آشفته و حيران و محزون گريه مى كرد و مانند گرفتاران ضجّه میزد و ما نيز با گريه او گريه مى كرديم و كسى غير از ما آن جا نبود .
در همين حال بوديم كه بوى مشك در سرداب منتشر شد و فضا و هواى سرداب را معطّر كرد و چنان شديد شد كه آن حالت از همه ما رفت و سكوت كرديم. «گويا بر سر ما پرنده اى است» و نمى توانيم حركت كنيم، يا حرفى بزنيم. حيران و متحيّر مانديم تا اين كه زمان اندكى گذشت و آن بوى خوش رفت و به حال اوّل برگشتيم و به باقى مانده دعا مشغول شديم . وقتى به خانه بازگشتيم از آقا رحمه الله علّت آن بوى خوش را پرسيدم، امتناع ورزيد و گفت: تو را چه به اين سئوال؟ و به من جواب نداد .
برادر برگزيده ام ، عالم باوفا ، و چراغ راه سالكين و عبادت پيشه گان آقا على رضا اصفهانى رحمه الله چنين به من گفت: از همين آقاى بزرگوار روزى درباره ديدارش با حضرت حجّت (عجّل اللَّه تعالى فرجه) سئوال كردم - و اعتقاد داشتم كه او هم مانند استادش سيّد بحرالعلوم خدمت امام زمان ارواحنا فداه شرفياب شده است - ايشان همين جريان را حرف به حرف برايم تعريف كرد.
فضیلت شبهای بیض.m4a
11.37M
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علیکم و رحمة الله
#اعمال_و_نماز_شب سیزدهم، چهاردهم و پانزدهم هر ماه به ویژه ماه های نورانی رجب المرجب و شعبان المعظم و ماه مبارک رمضان
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علیکم و رحمة الله
#نماز_جعفر_طیار ، فضیلت و کیفیت آن
نماز جعفر طیار چهار رکعت است به دو سلام (یعنی دو تا دو رکعتی).
در هر رکعتی بعد از حمد و سوره ۱۵ مرتبه بگوید: «سبحان الله و الحمدلله و لا اله الّا الله و الله اکبر»؛ و همین تسبیح را ۱۰ مرتبه در رکوع و هم چنین ۱۰ مرتبه بعد از سر برداشتن از رکوع و هم چنین ۱۰ مرتبه در سجده اول و ۱۰ مرتبه بعد از سر برداشتن از آن و ۱۰ مرتبه در سجده دوم و ۱۰ مرتبه بعد از سر بلند نمودن تسبیحات را میگوید.
پس در هر رکعتی ۷۵ مرتبه و مجموع آنها (در تمام چهار رکعت) ۳۰۰ تسبیح میشود.
حال اگر کسی میخواهد نماز جعفر را بخواند، اما فرصت کافی برای گفتن تمام ۳۰۰ مرتبه ذکر تسبیحات اربعه را ندارد، میتواند به همان مقدار که فرصت دارد بخواند و مابقی را پس از اتمام نماز، در هر حالتی که بود، به امید ثواب بخواند و اگر اصلا وقت برای گفتن تسبیحات اربعه ندارد، میتواند دو نماز دو رکعتی به نیت جعفر بخواند و ذکرهای تسبیحات اربعه را بعد از نماز در حال راه رفتن و یا در محیط کار به امید ثواب بگوید و یا اگر فرصتش به مقداری است که فقط میتواند دو رکعت از نماز را به صورت کامل بخواند میتواند آن دو رکعت را خوانده و بعد که فرصت پیدا کرد دو رکعت دیگر را بخواند. حال اگر تسبیحات اربعه را فراموش کرد بخواند، در صورتی که محلش نگذشته باشد باید آن را به جا آورد، اما اگر محل آن گذشته، نمازش صحیح است، ولی باید بعد از نماز هر مقداری را که فراموش کرد به امید ثواب قضا کند.
#آداب_نماز_جعفر_طیّار
(۱) از آداب نماز جعفر طیار این است که در رکعت اول بعد از حمد، سوره زلزال و در رکعت دوم سوره عادیات و در رکعت سوم سوره نصر و در رکعت چهارم سوره توحید خوانده شود.
(۲) مستحب است که در سجده دوم رکعت دوم، بعد از تسبیحات بگوید: «یا من لبس العزّ و الوقار، یا من تعطّف بالمجد و تکرّم به، یا من لا ینبغی التّسبیح الّا له، یا من احصی کلّ شیء علمه، یا ذا النّعمه و الطّول، یا ذا المنّ و الفضل، یا ذالقدره و الکرم، اسئلک بمعاقد العزّ من عرشک و منتهی الرّحمه بکتابک و بأسمک الأعظم الأعلی و کلماتک التّامّات ان تصلّی علی محمّد و آل محمّد و افعل بی کذا و کذا» سپس حاجتهایش را بگوید، به فارسی هم میتواند حاجاتش را درخواست کند.
(۳) بعد از فارغ شدن از نماز، مستحب است دعایی را که شیخ طوسی و سید بن طاووس از مفضل بن عمر نقل کرده اند بخواند.
مفضل میگوید: آق أباعبدالله امام جعفر صادق (علیه السّلام) را دیدم نماز جعفر طیار را میخواند و دستهایش را بلند کرد و به این دعا خدا را خواند: «یا ربّ یا ربّ» تا نفس قطع شد، «یا ربّاه یا ربّاه» تا نفس قطع شد، «ربّ ربّ» تا نفس قطع شد، «یا الله یا الله» تا نفس قطع شد، «یا حیّ یا حیّ» تا نفس قطع شد، «یا رحیم یا رحیم» تا نفس قطع شد، «یا رحمان یا رحمان» هفت مرتبه، «یا ارحم الرّاحمین» هفت مرتبه. سپس گفت:
«اللّهمّ انّی افتتح القول بحمدک و انطق بالثّناء علیک و امجدک و لا غایه لمدحک و اثنی علیک و من یبلغ غایه ثنائک و امد مجدک و انّی لخلیقتک کنه معرفه مجدک و ایّ زمن لم تکن ممدوحاً بفضلک موصوفاً بمجدک عوّاداً علی المذنبین بحلمک تخلّف سکّان ارضک عن طاعتک و کنت علیهم عطوفاً بجودک جواداً بفضلک عوّاداً بکرمک یا لا اله الّا انت المنّان ذو الجلال و الإکرام».
سپس حضرت به من فرمود: «ای مفضل اگر حاجت مهمی داری این نماز را به جا آور و با این دعا (خدا را) بخوان و حاجتت را (از خدا) بخواه که خدا إن شاء الله برآورده میکند و به او اطمینان است».
نماز جعفر طیار را میتوان به نیابت برای مردگان و شهدا خواند و هم چنین میتواند بدون نیابت ثوابش را هدیه کرد. هدیه کردن ثواب نماز به روح اموات و شهدا، هم درجات آنها را زیادتر میکند و هم اجر خود انسان را بیشتر میگرداند و هر چه هدیه شونده مقامش بالاتر باشد، اجر هدیه کننده بیشتر میشود.
این نماز را به حساب نوافل شبانه روزی میتوان گذارد، یعنی نافله را به این طریق میتوان به جا آورد.
در حدیثی از آقا رسول خدا (صلّی الله علیه و آله و سلّم) آمده است: اگر کسی نماز جعفر طیار بگذارد و بر او مثل ریگ بیابان و کف دریا گناه باشد حق تعالی او را می آمرزد.
با فضیلتترین وقت خواندن نماز جعفر (طیار) روز جمعه هنگام بالا آمدن آفتاب است. میتوان آن را از نافلههای شب یا روز حساب کرد که هم برای او از نوافلش حساب شود و هم نماز جعفر (طیار)، کما این که در روایت آمده است پس با نماز جعفر نافله نماز مغرب را مثلا نیت میکند.
ــــــــــــــ
#کانال_نماز_انهار
http://eitaa.com/namaze_anhar