💎 بسم الله الرحمن الرحیم
💎 سلام علیکم و رحمة الله
💎 طهارت ( درس ۲۲۴ )
💎 #مطهرات / #انتقال # حُکم خونی که پشه و زالو از انسان یا حیوان می مکد چیست؟ پاک است یا نجس؟
💎 فتاوای مراجع عظام: ⬇️
🌺 آیات عظام: امام خمینی، اراکی، خوئی، گلپایگانی، بهجت، فاضل لنکرانی، تبریزی، امام خامنه ای، شبیری زنجانی، صافی گلپایگانی، نوری همدانی، سبحانی و مظاهری: اگر خون بدن انسان یا خون حیوانی که خون جهنده دارد، {یعنی: حیوانی که وقتی رگ آن را ببرند خون از آن جستن می کند} به بدن حیوانی که خون جهنده ندارد برود و خون آن حیوان حساب شود، پاک می گردد و این را انتقال گویند (آیات عظام: خوئی، تبریزی، شبیری زنجانی: و همچنین است حکم در سایر نجاسات). پس خونی که زالو از انسان می مکد چون خون زالو به آن گفته نمی شود و می گویند خون انسان است (آیةالله بهجت: تا وقتی که چنین است) نجس می باشد.
🌺 آیةالله العظمی سیستانی: اگر خون بدن انسان یا خون حیوانی که اگر رگ آن را ببرند خون از آن جستن میکند، حیوانی که عرفاً خون ندارد آن را بمکد به طوری که در معرض آن باشد که جذب بدن آن حیوان گردد ـ همان طوری که پشه از بدن انسان یا حیوان میمکد ـ آن خون پاک میشود، و این را انتقال میگویند. و اما خونی که زالو از انسان برای معالجه میمکد چون معلوم نیست جزء بدن او میشود نجس است.
🌺 آیةالله العظمی وحید خراسانی: اگر خون بدن انسان يا خون حيوانى كه خون جهنده دارد ـ يعنى حيوانى كه وقتى رگ آن را ببرند خون از آن جستن مى كند ـ به بدن حيوانى كه خون جهنده ندارد برود و خون آن حيوان حساب شود ، پاك مى گردد ، و اين را انتقال گويند. و همچنين ساير نجاسات اگر جزء بدن حيوانى شود كه به او منتقل شده ، حكم اجزاء آن حيوان را دارد ، و اگر جزء نشده و آن حيوان ظرف است ، نجس است ، و به اين جهت خونى كه زالو از انسان مى مكد ، چون خون زالو به آن گفته نمى شود و مى گويند خون انسان است ، نجس مى باشد.
🌺 آیةالله العظمی مکارم شیرازی: اگر خون بدن انسان یا حیوانى که خون جهنده دارد به بدن حیوانى که خون جهنده ندارد منتقل گردد و خون آن حیوان حساب شود پاک است و آن را «انتقال» گویند بنابراین، خون پشه که جزء بدن اوست پاک است، هر چند در اصل آن را از انسان گرفته، ولى خونى که زالو از انسان مى مکد پاک نیست، چون جزء بدن او محسوب نمى شود.
💎 منابع: ⬇️
( ۱) توضیح المسائل مراجع، م ۲۰۵.
( ۲) سؤال از دفتر آیةالله العظمی امام خامنه ای (مدّظلّه).
❄️ توجه:
❄️ انتشار مطالب کانال، با ذکر منبع اشکال ندارد.
@anhar_ahkam
💎بسم الله الرحمن الرحیم
💎طهارت ( درس ۲۲۵ )
💎 #مطهرات / #انتقال # حُکم خون پشه ای که در حال مکیدن خون، روی بدن انسان کشته شود چیست؟
💎فتاوای مراجع عظام: ⬇️
🌺 آیات عظام: امام خمینی، اراکی، خوئی، بهجت، فاضل لنکرانی، تبریزی، امام خامنه ای، شبیری زنجانی، وحید خراسانی، نوری همدانی: اگر کسی پشه ای را که به بدنش نشسته بکشد و نداند خونی که از پشه بیرون آمده از او مکیده یا از خود پشه می باشد، پاک است و همچنین است اگر بداند از او مکیده ولی جزو بدن پشه حساب شود، اما اگر فاصلهٔ بین مکیدن خون و کشتن پشه به قدری کم باشد که بگویند خون انسان است، یا معلوم نباشد که می گویند خون پشه است یا خون انسان، نجس می باشد.
🌺 آیةالله العظمی سیستانی: اگر کسی پشه ای را که به بدنش نشسته بکشد و خونی را که پشه مکیده از او بیرون بیاید آن خون پاک است، زیرا در معرض آن بوده که غذای پشه شود، اگر چه فاصله میان مکیدن خون و کشتن پشه بسیار کم باشد، ولی احتیاط مستحبّ آن است که از آن خون در این صورت اجتناب شود.
🌺 آیات عظام: گلپایگانی، صافی گلپایگانی: اگر کسی پشه ای را که به بدنش نشسته بکشد و نداند خونی که از پشه بیرون آمده از او مکیده یا از خود پشه می باشد، پاک است و همچنین است اگر بداند از او مکیده ولی جزو بدن پشه حساب شود، اما اگر فاصلهٔ بین مکیدن خون و کشتن پشه به قدری کم باشد که بگویند خون انسان است آن خون نجس می باشد، واگر بداند که آن خون را از انسان مکیده و شک کند که جزء بدن پشه شده یا نه، احتیاط اجتناب از آن است.
🌺 آیةالله العظمی سبحانی: اگر کسی پشه ای را که به بدنش نشسته بکشد و نداند خونی که از پشه بیرون آمده از او مکیده یا از خود پشه می باشد، پاک است و همچنین است اگر بداند از او مکیده ولی جزو بدن پشه حساب شود، اما اگر فاصلهٔ بین مکیدن خون و کشتن پشه به قدری کم باشد که بگویند خون انسان است نجس می باشد.
🌺 آیةالله العظمی مکارم شیرازی: هرگاه خونی از پشه بیرون آید و نداند خونی است که تازه از او مکیده یا از خود پشه است پاک می باشد، ولی اگر بداند هنوز خون جزء بدن پشه نشده نجس می باشد.
🌺 آیةالله العظمی مظاهری: اگر کسی پشه ای را که به بدنش نشسته بکشد خونی که از پشه بیرون می آید پاک است.
💎 منابع: ⬇️
(۱) توضیح المسائل مراجع، م ۲۰۶.
(۲) سؤال از دفتر آیةالله العظمی امام خامنه ای (مدّظلّه).
@anhar_ahkam
💠 حکم سود بانکی 💠
💎 با سلام آیا میتوانم پول در بانک بگذارم و سود بگیرم؟ آیا این سود حلال است؟
مرجع تقلیدم حضرت آیةالله العظمی سیستانی
💎 پاسخ: مطابق با فتوای حضرت آیت الله العظمی سیستانی مدظله اگر طبق معاملات شرعی مانند: مضاربه با رعایت شرائط آن باشد گرفتن سود جایز است و در غیر این صورت شرط سود نکنید و هر چه بانک دولتی به شما سود داد نصف آن را به فقیر متدین آبرومند صدقه بدهید و در نصف دیگر می توانید تملک و تصرف کنید.
@anhar_ahkam
❄بسم الله الرحمن الرحیم
❄️سلام علیکم و رحمة الله
❄️وقت شما بخیر و برکت
❄️إن شاء الله تا ساعت هشت درس {۲۲۶} بارگزاری میشود.
@anhar_ahkam
💎ارتباط با مدیر:
@banihashemi
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علیکم و رحمة الله
❄️پایان دروس انتقال.
❄️شروع دروس اسلام.
@anhar_ahkam
💎بسم الله الرحمن الرحیم
💎سلام علیکم و رحمة الله
💎مقدمه درس ۲۲۶💎
💎در اسلام کافر با اقرار به شهادتین و به محض مسلمان شدن و پذیرش اسلام، پاک میشود و بدن و آب دهان و بینی و عرق بدنش پاک میگردد.
البته اگر در موقع مسلمان شدن، عین نجاست به همراه وی باشد، حکم خودش را خواهد داشت. نکته دیگر این که عقیده برخی از فقها و غالب فقهای معاصر این است که، تنها کفار غیر کتابی نجس اند و کفار کتابی پاک هستند.
این اختلاف فتاوا در جای خود مطرح خواهد شد.
@anhar_ahkam
💎بسم الله الرحمن الرحیم
💎سلام علیکم و رحمة الله
💎طهارت ( درس ۲۲۶ )
💎 #مطهرات / #اسلام # پاک شدن کافر پس از شهادتین
💎فتاوای مراجع عظام: ⬇️
🌺 آیات عظام: امام خمینی، اراکی، گلپایگانی، امام خامنه ای، صافی گلپایگانی، نوری همدانی، سبحانی: اگر کافر شهادتین بگوید، یعنی بگوید: «أشهدأن لاإله إلا الله و أشهد أنّ محمّداً رسول الله» مسلمان می شود و بعد از مسلمان شدن، بدن و آب دهان و بینی و عرق او پاک است.
🌺 آیات عظام: خوئی ، سیستانی، وحید خراسانی: اگر کافر. شهادتین بگوید یعنی به یگانگی خدا و نبوّت خاتم الانبیاء (صلّی الله علیه و آله و سلّم) شهادت بدهد، به هر لغت که باشد مسلمان می شود و بعد از مسلمان شدن ، بدن و آب دهان و بینی و عرق او پاک است.
🌺 آیةالله العظمی بهجت: اگر کافر شهادتین بگوید، یعنی بگوید: «أشهدأن لاإله إلا الله و أشهد أنّ محمّداً رسول الله» یا معنای این دو جمله را به زبان دیگری بگوید، مسلمان می شود و بعد از مسلمان شدن، بدن و آب دهان و بینی و عرق او پاک است.
🌺 آیةالله العظمی فاضل لنکرانی: اگر مشرک شهادتین بگوید، یعنی بگوید: «أشهدأن لاإله إلا الله و أشهد أنّ محمّداً رسول الله» مسلمان می شود و بعد از مسلمان شدن، بدن و آب دهان و بینی و عرق او پاک است.
🌺 آیةالله العظمی تبریزی: اگر کافر غیر کتابی شهادتین بگوید یعنی به یگانگی خدا و نبوّت خاتم الانبیاء صلّی الله علیه و آله و سلّم شهادت بدهد، به هر لغت که باشد مسلمان می شود و بعد از مسلمان شدن، بدن و آب دهان و بینی و عرق او پاک است.
🌺 آیةالله العظمی شبیری زنجانی: اگر کافر از روی اعتقاد شهادتین بگوید یعنی به یگانگی خدا و نبوّت خاتم الانبیاء صلّی الله علیه و آله و سلّم شهادت بدهد، به هر لغت که باشد مسلمان می شود و بعد از مسلمان شدن، بدن و آب دهان و بینی و عرق او پاک است.
🌺 آیةالله العظمی مکارم شیرازی: در بحث نجاسات گفتیم احتیاط واجب آن است که از کافر اجتناب شود؛ حال اگر کافر شهادتین بگوید، یعنی بگوید: «أشهدأن لاإله إلا الله و أشهد أنّ محمّداً رسول الله» مسلمان می شود و بعد از مسلمان شدن، بدن و آب دهان و بینی و عرق او پاک است.
🌺 آیةالله العظمی مظاهری: اگر کافر به هر لغتی شهادتین بگوید مسلمان می شود و بعد از مسلمان شدن احکام اسلام بر او بار می شود.
💎منابع: ⬇️
(۱) توضیح المسائل مراجع، م ۲۰۷.
(۲) سؤال از دفتر آیةالله العظمی امام خامنه ای (مدّظلّه).
❄️ توجه:
❄️ انتشار مطالب کانال، با ذکر منبع اشکال ندارد.
@anhar_ahkam
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علیکم و رحمة الله
🌷 دعای روز پنجشنبه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرّحیم
الْحَمْدُ لِلّٰهِ الَّذِى أَذْهَبَ اللَّيْلَ مُظْلِماً بِقُدْرَتِهِ ، وَجَاءَ بِالنَّهَارِ مُبْصِراً بِرَحْمَتِهِ ، وَكَسَانِى ضِياءَهُ وَأَنَا فِى نِعْمَتِهِ . اللّٰهُمَّ فَكَمَا أَبْقَيْتَنِى لَهُ فَأَبْقِنِى لِأَمْثالِهِ ، وَصَلِّ عَلَى النَّبِيِّ مُحَمَّدٍ وَآلِهِ ، وَلَا تَفْجَعْنِي فِيهِ وَفِي غَيْرِهِ مِنَ اللَّيالِى وَالْأَيَّامِ ، بِارْتِكَابِ الْمَحَارِمِ ، وَاكْتِسَابِ الْمَآثِمِ ، وَارْزُقْنِى خَيْرَهُ ، وَخَيْرَ مَا فِيهِ ، وَخَيْرَ مَا بَعْدَهُ ، وَاصْرِفْ عَنِّى شَرَّهُ ، وَشَرَّ مَا فِيهِ ، وَشَرَّ مَا بَعْدَهُ ، اللّٰهُمَّ إِنِّى بِذِمَّةِ الْإِسْلامِ أَتَوَسَّلُ إِلَيْكَ ، وَبِحُرْمَةِ الْقُرْآنِ أَعْتَمِدُ عَلَيْكَ ، وَبِمُحَمَّدٍ الْمُصْطَفىٰ صَلَّى اللّٰهُ عَلَيْهِ وَآلِهِ أَسْتَشْفِعُ لَدَيْكَ؛ فَاعْرِفِ اللّٰهُمَّ ذِمَّتِىَ الَّتِى رَجَوْتُ بِهَا قَضَاءَ حَاجَتِى ، يَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ ، اللّٰهُمَّ اقْضِ لِىفِى الْخَمِيسِ خَمْساً لَايَتَّسِعُ لَها إِلّا كَرَمُكَ ، وَلَا يُطِيقُها إِلّا نِعَمُكَ ، سَلَامَةً أَقْوىٰ بِهَا عَلَىٰ طَاعَتِكَ ، وَعِبادَةً أَسْتَحِقُّ بِها جَزِيلَ مَثُوبَتِكَ ، وَسَعَةً فِى الْحَالِ مِنَ الرِّزْقِ الْحَلَالِ ، وَأَن تُؤْمِنَنِى فِى مَوَاقِفِ الْخَوْفِ بِأَمْنِكَ ، وَتَجْعَلَنِى مِنْ طَوَارِقِ الْهُمُومِ وَالْغُمُومِ فِى حِصْنِكَ ، وَ صَلِّ عَلَىٰ مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ ، وَاجْعَلْ تَوَسُّلِى بِهِ شَافِعاً ، يَوْمَ الْقِيامَةِ نَافِعاً ، إِنَّكَ أَنْتَ أَرْحَمُ الرَّاحِمین.
#دعای_روز_پنجشنبه
💎 بسم الله الرحمن الرحیم
💎 سلام علیکم و رحمة الله
💠 پیرامون {خسوف = ماه گرفتگی} آیه ای الهی و فلسفه آن و نماز آیات برای ماه گرفتگی
💠از رواياتي که درباره نماز آيات آمده است برداشت مي شود که چون بروز اين پديده ی غير عادی؛ خارج از قدرت انسان ها است!! موقعيتي مناسب هست براي رو آوردن به خداوند و به ياد آوردن علت واقعی آن.
لذا در اين لحظه ها شايسته است که ايمان قلبي خود را در قالب عمل ريخته و با خواندن يکي از بهترين ذکرهای خدای متعال؛ يعنی با نماز و نهادن پيشاني به آستان قدس و قدرت ربوبی، به عجز خود در برابر قدرت الهی اعتراف نماييم.
🔹دو روايت پیرامون نماز آیات :
( ۱) آقا رسول اکرم (صلی الله علیه و آله و سلّم): خورشيد و ماه به خاطر مرگ يا زندگي کسي کسوف و خسوف نمي شوند. اين دو از نشانه هاي خداوند متعال مي باشند، هنگامي که خسوف و کسوف را مشاهده کرديد براي نماز خواندن به مساجد برويد.
( ۲) آقا امام صادق (علیه السلام): پديده هاي زلزله، کسوف، خسوف و بادهاي ترسناک از نشانه هاي قيامت است. پس هنگامي که يکي از اين پديده ها رخ داد، قيامت را به ياد آوريد و به مساجد آييد و در پيشگاه الهي تضرع نماييد.
💠 اقسام نماز:
(۱) نمازهای واجب. مانند: نماز یومیه. نماز آیات. نماز میّت. نماز طواف واجب خانه کعبه. نماز قضای پدرو مادر که بر پسر بزرگتر واجب است. نمازی که بواسطه اجاره و نذر و قسم و عهد واجب می شوند.
(۲) نمازهای مستحبّ. {تعداد نمازهای مستحبّ زیادند}.
💠 نماز آیات یکی از اقسام نمازهای واجب هست که مؤمنین برای موارد ذیل میخوانند:
(۱) خورشيد گرفتگي {کسوف}،
(۲) ماه گرفتگي {خسوف}،
(۳) زلزله
(۴) رعـد و برق بسيار شديد و بادهاي سرخ و سياه كه بيشتر مردم بترسند.
💠 نماز آيات دو ركعت و در هر رکعت پنج رکوع دارد و به دو کیفیت ذیل می توان انجام داد:
(۱) در هر ركعت پنج ركوع دارد و قبل از هر ركوع يك حمد و یک سوره خوانده مي شود.
(۲) در هر ركعت بعد از حمد يكي از سوره هاي قرآن را پنج قسمت میکنند و در هر قبل از رکوع، یک آیه یا کمتر یا بیشتر می خوانند و به رکوع می روند.
💠چگونگی تقسیم سوره مطابق با فتوای تمام مراجع عظام :
۱- بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیم قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ. {رکوع}
۲- اللَّهُ الصَّمَدُ. {رکوع}
۳- لَمْ یَلِدْ. {رکوع}
۴- وَلَمْ یُولَدْ. {رکوع}
۵- وَلَمْ یَکُنْ لَهُ کُفُوًا أَحَدٌ. {رکوع برود} و پس از رکوع پنجم سجده برود.
💠برخي از احکام نماز آيات (خورشید یا ماه گرفتگی) عبارتند از:
۱- آغاز نماز آيات براى ماه و خورشيد گرفتگى، از شروع گرفتگى است.
بنابراین: وقت نماز كسوف و خسوف از آغاز گرفتن خورشيد و ماه است تا آغاز باز شدن و از اين رو بايد از وقتي كه خورشيد يا ماه گرفتگي آغاز مي شود شروع به نماز آيات كرد و بنابراحتیاط واجب، باید به قدری تأخیر نیندازد که خورشید یا ماه شروع به بازشدن کند.
۲- اگر نماز طوری با تأخیر بخواند که آفتاب یا ماه شروع به باز شدن کند باید بدون نيّت ادا و قضاء {یعنی به نیّت مافی الذمّه} بخواند.
۳- قضاى ماه و خورشيدگرفتگى وقتى است كه كاملًا باز شده است لذا اگر نماز را در وقت نخواند بايد به نیّت قضا بخواند.
۴- اگر در نماز آيات شك كند كه چند ركعت خوانده و فكرش به جايي نرسد نماز باطل است.
۵- هر يك از ركوع هاى نماز آيات رُكن است كه اگر عمداً يا اشتباهاً كم يا زياد شود، نماز باطل است.
🌺 توجه داشته باشید که مقلدین مرحوم آیةالله العظمی فاضل لنکرانی { و نیز گفته اند آیةالله العظمی مکارم شیرازی}، در مسئله تقسیم سوره؛ به فتوای یکی از مراجع معظم زنده رجوع کنند زیرا این دو بزرگوار احتیاطاً؛ تقسیم آیه سوره به کمتر از آیه را اشکال می کنند.
❄️ توجه:
❄️ انتشار مطالب کانال، با ذکر منبع اشکال ندارد.
@anhar_ahkam