eitaa logo
عقیقه و خون کردن
30 دنبال‌کننده
2 عکس
25 ویدیو
0 فایل
مشاهده در ایتا
دانلود
یکی از آداب و سنن تأکید شده در اسلام عقیقه کردن برای تولد فرزند است. عقیقه که به معنی قربانی کردن با آداب خاصی می‌باشد، مستحب است که در روز هفتم پس از تولد فرزند، بر کسی که قدرت مالی بر آن داشته باشد، انجام گیرد.
🔸احکام عقیقه👆👆
آداب عقیقه چیست؟ در رابطه با قربانی عقیقه، برخی آداب و احکام مطرح می‌شوند تا سبب استحباب برای کودک شوند. این قربانی لزوما مربوط به قربانی حیوانات جایز و حلالی است که می‌تواند شامل گوسفند، شتر یا بز باشد. این قربانی در روز هفتم نوزاد انجام می‌شود. به علاوه در رابطه با سن قربانی باید افزود که این قربانی در صورتی که شتر باشد، باید حداقل 5 سال سن داشته باشد. این میزان برای قربانی بز، به 1 سال و برای گوسفند به 6 ماه کاهش پیدا می‌کند. ⭕️به علاوه لازم به ذکر است که عقیقه باید سالم باشد و حدالامکان، کور، گوش بریده، لاغر و یا آسیب دیده نباشد. در هنگام ذبح قربانی نیاز به خواندن ذکر به خصوصی در جهت انجام درست قربانی عقیقه، مطرح است. محتوا و درون مایه دعایی که هنگام ذبح قربانی عقیقه خوانده می‌شود در ادامه ذکر شده:
🔻امام صادق(ع) برای بعد از عقیقه کردن نیز به خواندن دعایی سفارش کرده‌اند: 🔸🔸🔸🔸🔸 «بِسْمِ اللهِ وَ بِاللهِ اللَّهُمَّ عَقِیقَةٌ عَنْ فُلَانٍ لحمها بِلَحْمِهِ وَ دَمُهَا بِدَمِهِ وَ عَظْمُهَا بِعَظْمِهِ اللَّهُمَّ اجْعَلْهُا وِقَاءً لآِلِ مُحَمَّدٍ علیه و آله و سلم».(الکافی، ص ۳۰) 🔸🔸🔸🔸🔸 به نام خدا و به یاری خدا، خدایا این عقیقه‌ای است از سوی فلان، (و نام نوزاد را بگوید) گوشتش برابر گوشتش و خونش برابر خونش و استخوانش برابر استخوانش، خدایا آن را حافظ برای آل محمد قرار بده.
🔻عقیقه برای فرزند دختر یا پسر به چه صورت است؟ 🔸تنها مشروط به عقیقه از سوی پدر نیست! بلکه مادر یا بستگان نزدیک مانند پدربزرگ یا عموی کودک هم می‌توانند اینکار را انجام دهند. در نتیجه قدرت مالی می‌تواند از جانب نزدیکان تامین شود‌. 🔸همچنین با توجه به مستحب بودن و واجب نبودن عقیقه، در صورتی که توان مالی والدین کفایت نکرد، همانطور که پیش‌تر گفته شد، می‌توان انجام قربانی را به زمان‌های دیگری موکول کرد. 🔸از جمله این زمان‌ها مربوط به زمان بلوغ فرزند است. در صورتی که والد در هنگام بلوغ فرزند خود اقدام به عقیقه نماید، می‌تواند به انجام عقیقه برای فرزنده خود بپردازد. در غیر این صورت، پیش‌تر هم گفتیم که فرد پس از بلوغ، مستحب به انجام عقیقه است. 🔸از دیگر مستحباتی که در رابطه با قربانی عقیقه برای فرزند پسر و یا دختر مطرح می‌شود، مربوط به جنسیت حیوان است. به گونه‌ای که گفته شده قربانی حیوان ماده برای دختر و قربانی حیوان نر برای پسر، مستحب است.
🔻عقیقه برای مرده چیست؟ همانطور که گفته شد، قربانی عقیقه از جمله مراسم مستحبی است که در روز هفتم تولد کودک صورت می‌گیرد؛ با این وجود اگر در این زمان و در دوره‌های دیگر زندگی این قربانی انجام نشود، امکان اجرای آن برای میت هم ممکن است🙏 🔸در واقع هیچ اجباری برای انجام قربانی عقیقه برای مرده وجود ندارد؛ بلکه تنها مستحب بودن آن می‌تواند عاملی برای اجرای این قربانی باشد. به علاوه باید افزود که در مورد میت، باید قصد رجا انجام شود. با توجه به اینکه عقیقه جزء مستحبات پرتاکید در دین اسلام به شمار می‌رود، برای افرادی که در دنیا موفق به انجام آن نشدند، امکان انجام توسط وراث فراهم آورده شده تا در قالب صدقه، ثوابش را به روح میت اهدا کنند. در صورت انجام قربانی عقیقه برای میت، لازم است به احکام و مستحبات آن توجه شود.در حقیقت مستحب است که تمامی آنچه که نسبت به احکام عقیقه برای کودک مطرح شد، از سوی اولاد برای میت انجام شود تا ثواب و دعای آن از طریق طعام دادن به فقرا، نسیب میت شود.
🔻آداب عقیقه برای بزرگسالان: در صورتی که فردی در هفت روزگی از استحباب قربانی عقیقه بی‌ثمر ماند و در دوره بلوغ هم از طرف والدین عقیقه نشد، پس از بلوغ و در دوره بزرگسالی، خود مستحب به عقیقه خواهد بود. در این حالت خود فرد تمامی وظایف مربوط به خرید، قربانی و تقسیم بندی گوشت را عهده‌دار می‌شود.