شماره ۱۶ ماهنامه افق تحلیل با یادداشتی از بنده با عنوان رییس جمهور دیده بان هوشیار نظام
رییس جمهور، دیده بان هوشیار نظام
سال جاری سال #انتخابات ریاست جمهوری است که یکی از مهمترین انتخابات های ریاست جمهوری است ، زیرا کشور با مسائل و مشکلات بسیاری دست وپنجه نرم می کند که بخش قابل توجهی از آن به علت ضعف و ناکارآمدی دولت مستقر در شناخت مسائل اصلی کشور، عدم توانایی یا عدم علاقه به تمییز قائل شدن بین مسائل اصلی و فرعی کشور و همچنین عدم اولویت بندی مسائل است. از این رو در مطلب پیش رو به بررسی اهمیت فهم و شناخت درست رییس دولت از مسائل کشور می پردازیم.
شناخت مسائل اصلی
شخصی که رییس جمهور کشور می شود و خود را در قد وقواره ی ریاست جمهوری میبیند باید توانایی شناخت مسائل اصلی کشور را داشته باشد. این شناخت مسائل نباید برداشت های شخصی وی باشد ، این شناخت مسائل حاصل شناخت دقیق از وضعیت کشور و مردم است، وقتی شناخت کافی از مسائل مردم و کشور وجود داشته باشد و شخص رییس جمهور در میان مردم بوده باشد و از برآمده از میان اقشار مختلف مردم باشد، توان شناخت مسائل اصلی کشور را دارد و مسائل اصلی شکل گرفته در ذهن خود را مشکلات کشور فرض نخواهد کرد. شناخت مسائل اصلی کشور مستلزم این است که فرد به صورت حقیقی درگیر مسائل بوده باشد و در زمینه های مختلف با کارشناسان امر جلسات متعدد برگزار کرده باشد و صرفا با یک نگاه برآمده از رقابت سیاسی به مسائل ننگرد و صرف مخالفت با دولت قبلی و رقابت سیاسی درباره مسائل کشور اظهار نظر نکند زیرا در این صورت نه تنها شناختی عمیق از مسائل کشور نخواهد داشت بلکه راهکار یا برنامه ای هم برای حل این مسائل نمی تواند ارائه کند.
عدم جابجایی مسائل اصلی و فرعی
شخصی که داعیه دار ریاست جمهوری است و بر این مسند تکیه میزند باید به شدت از جابجا کردن مسائل اصلی و فرعی پرهیز کند، این امر زمانی ممکن است که فرد شناختی درست از مسائل کشور داشته باشدو بتواند مسائل اصلی وفرعی کشور را بدرستی تشخیص دهد، در غیر این صورت از ابتدا و با شناخت غلط مسائل فرعی را اصلی قلمداد کرده و مسائل اصلی را فرعی می پندارد. بعد از مرحله شناخت و تمییز مسائل اصلی و فرعی، نکته مهم برای عدم جابجایی این مسائل مربوط به شخصیت و خصوصیات اخلاقی شخص رییس جمهور می شود، این فرد باید اخلاق را سرلوحه قرار داده و با پرهیز از بی اخلاقی سیاسی و دوری از اخلاق سیاسی غیر الهی برای فرار از پاسخگویی و یا سرپوش گذاشتن بر ضعف و ناکارآمدی احتمالی خود، مسائل اصلی و فرعی جا بجا نکند و با حاشیه سازی قصد داشته باشد با این جابجا کردن مسائل اصلی وفرعی منکر ناکارآمدی شود و افکار عمومی را منحرف کند. جابجا کردن مسائل اصلی و فرعی هزینه بسیار زیادی را به کشور متحمل خواهد کرد و توان و انرژی کشور را به جای استفاده در مسیر درست، اتلاف کرده و حرکت کشور به سمت پیشرفت در تمام ابعاد را متوقف کرده و یا با کندی مواجه می کند.
شناخت اولویت ها
بعد از شناخت مسائل اصلی کشور و تفاوت قائل شد و تشخیص مسائل اصلی از فرعی، رییس جمهور باید اقدام به اولویت بندی این مسائل کند. یعنی بتواند اولویت پرداختن مسائل را تشخیص دهد. بطور مثال اگر پنج مساله اصلی برای کشور متصور است باید آنها را اولویت بندی کرده زیرا این اولویت بندی می تواند کمک کننده و همراه کننده مردم باشد، فرضاً وقتی دغدغه مردم مساله معیشتی است، با اولویت به این امر و بهبود آن می تواند اعتماد عمومی را جلب کرده وهمراهی مردم را به ارمغان بیاورد و با کمک مردم وبه پشتوانه ی آنها به سمت حل اولویت های بعدی برود ومردم را در این راه همراه خود داشته باشد اما اگر در اولویت بندی اشتباه کند، همراهی و کمک افکار عمومی را با خود نخواهد داشت. برای حل مسائل کشور همراهی مردم از نکات بسیار مهم است که رییس جمهور اگر در اولویت بندی ها مسائل مرتبط با مردم را در نظر نگیرد، عملا توان عمومی دولت خود را کاسته و اعتماد عمومی را از خود سلب کرده است و باعث شکاف دولت_ملت شده زیرا ملت چنین دولتی را دور از خود می دانند و احساس می کنند دولت آنها را درک نمی کند و خواسته های آنها را نمایندگی نمی کند.
احصا کردن مسائل اصلی قبل از انتخاب و ارائه راهکار
تمامی مسائل مربوط به شناخت مسائل کشور،جابجا نکردن مسائل اصلی و فرعی و اولویت بندی درست توسط رییس جمهور مستلزم این نکته است که وی قبل از انتخاب به عنوان رییس جمهور، اقدام به شناخت مسائل ، دسته بندی آنها در چارچوب اصلی و فرعی و اولویت بندی آنها برای اجرا ،کرده باشد و برای همه این مسائل راهکار و راه حل داشته باشد ، زیرا اگر قرار باشد بعد از انتخاب شدن به عنوان رییس جمهور تازه به سمت این شناخت و این دسته بندی پیش برود، عملا زمان زیادی را از دست خواهد داد و مسائل بسیاری برای کشور بابت این کسب تجربه و شناخت ایجاد خواهد شد.
انتخاب درست
از این رو برای انتخاب رییس جمهور، نباید صرفا به فضاسازی های رسانه ای، موج سازی های مصنوعی و حاشیه سازی های بی فایده درباره ی افراد توجه کرد، برای انتخاب یک رییس جمهور طراز باید دید که او چه مقدار با مسائل کشور آشناست، این آشنایی ظاهری است و فهم عمیق دارد ، برای آنها چه راه حلی دارد، آیا مسائل اصلی را می شناسد؟ و اولویت بندی مسائل را انجام داده است و برای قبول این مسئولیت برنامه دارد و از سنگینی کار اطلاع دارد و یا صرفا به پشتوانه شناخته شده بودن یا فضاسازی رسانه ای و یا قول حمایت از جانب افراد و گروه ها پا به عرصه خطیر ریاست جمهوری گذاشته است و شناختی از مسائل نداشته و برنامه و راهکاری هم برای حل آنها ندارد.
و من الله التوفیق
علی سلیمانی
#انتخابات
سه جریان در حال اصرار به آیت الله رییسی برای حضور در انتخابات هستند.
اول. بچه های دلسوز حزب اللهی که از سر خیرخواهی برای کشور این درخواست را دارند.
دوم. جریان فاسد داخل قوه قضائیه تا با دور کردن ایشان از قوه،خطر برخورد با خود و نابودشدن شبکه های فسادی که ساخته اند را کاهش بدهند.
۳.جریان اصولگرا که دنبال این هستند تا با حضور ایشان قدرت را قبضه کرده و بتوانند قوه مجریه را در دست گرفته و هم یک اجماع اجباری ایجاد کرده و رقبای انقلابی که حاضر به ائتلاف(سهم دهی) به اصولگرایان نیستند را از رقابت حذف کنند.
حالا باید دید دعوت از آقای رییسی بیشترین منفعت را برای چه کسانی دارد، واین اصرار دعوت از ایشان با احساسات پاک مردمی بازی در پازل چه جریانی است، آیا منفعتش برای انقلاب بیشتر است یا دو گروه دیگر؟
ومنالله التوفیق
علی سلیمانی
#انتخابات
دیپلماسی احمقانه به دنبال تخریب مرد میدان
امروز فایل صوتی وزیر به اصطلاح خارجه ایران در شبکه سعودی منتشر شد. در بخش هایی از این صوت محرمانه که مشخص نیست چطور به آن سوی مرزها و شبکه سعودی رسیده، آقای وزیر اتهامات و حملاتی به #مرد_میدان حاج قاسم سلیمانی وارد می کند و او را متهم می کند که دیپلماسی را فدای میدان کرده است اما حاضر نشده از میدان برای دیپلماسی هزینه کند! آقای ظریف شما به اندازه کافی مولفه های قدرت این کشور را هزینه دیپلماسی ذلت بار خود کرده اید و تاوان این شاهکار ذلت بار شما را هم ۸۵میلیون نفر با گوشت وپوست خود درک کرده اند و در نقطه مقابل هم اثرات مثبت اقدامات میدانی حاج قاسم را هم به چشم دیده اند، نه فقط ۸۵میلیون ایرانی که مردمان سوریه وعراق هم از برکات وجود #مرد_میدان بهره مند بوده اند.
تمام این سالها شما یک شوخی تلخ در نظام اسلامی بودید و اگر کسی به کوچک بودن شما برای حضور در جایگاه وزیر دستگاه سیاست خارجی نظام شک داشت، با انتشار این فایل صوتی این شک به یقین تبدیل شد.
آقای ظریف شما کدام دستاورد را داشتید که بابت صله ی آن توقع داشتید حاج قاسم "میدان" را هزینه نرد عشق باختن شما با شیطان بزرگ کند؟ شما کدام خطوط قرمز "میدان" سیاست را رعایت کرده بودید که توقع داشتید #سردار_شهید خطوط قرمز "میدان" امنیت را هم به شما بسپارد.
آقای ظریف شما تمام شده اید و فاجعه ی حضور ۸ساله شما در دولت از اذهان پاک نمی شود پس با خاک پاشیدن بر خورشید به دنبال تنفس مصنوعی و زتدگی نباتی در عرصه سیاسی کشور نباشید. تقابل با حاج قاسم نه گندم "پاستور" برایتان دارد و نه "جو"ی واشنگتن.
ومن الله التوفیق
علی سلیمانی
#انتخابات
#ظریف
#مرد_میدان
#سردار_دلها
#استیضاح_ظریف
هدایت شده از عالَم سیاست || داود مدرسی یان
خطاب به برادران بزرگوارمون در کانال بیداری ملت
برادرا ما شما را دوست داریم و احترام میگذاریم. حالا درسته متون ما را بدون نام و عنوان کانال منتشر میکنید و ما به جهت نشر محتوا، راضی هستیم ولی انصافاً دیگه از این کارا نکنید.
من این مطلب شایستهگزینی رو درباره آقایان جلیلی و رئیسی نوشتم نه درباره آقای محمد و رئیسی.
آقای محمد هم جزو نامزدهای جبهه انقلاب هست برای ما محترمه و انشاءالله موفق و منصور باشه. قطعاً ایشون و ستادشون به این کار شما هم راضی نیستن.
ولی رفتار شما اخلاقی نیست. محتوای نویسندگان رو به نام خودشون اگر منتشر نمیکنید به جهت اینکه اصل محتوا و مطالب بازنشر بشوند من ایرادی ندارم. (البته اگر نویسندهای راضی نیست که اشکال دارد) ولی این مدل تغییر محتوا واقعاً اخلاقی نیست.
چون بارها این روال تکرار شده علنی تذکر دادم. 🙏
✅ #داود_مدرسی_یان
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
عقل سرخ||علی سلیمانی
خطاب به برادران بزرگوارمون در کانال بیداری ملت برادرا ما شما را دوست داریم و احترام میگذاریم. حا
اخلاق که کنار برود ، کار سخت میشود و هدف وسیله را توجیه که می کند هیچ، وسیله ساز هم میشود! ما به دنبال سیاست اخلاقی هستیم نه اخلاق سیاسی شده.