عقل و نقل
https://t.me/aghlvanaghl/1446
✅ روایت محمد اشرفی اصفهانی از دیدار یک ساعته با مهدی کروبی
✍️پایگاه خبری جماران - سید مهدی حسینی دورود: دیروز به دعوت موسسه همشهری با حاج آقا محمد اشرفی اصفهانی به جلسه رونمایی کتاب «فقیه عارف» که به سبک زندگی حضرت علامه جوادی آملی پرداخته است ،رفتیم.
📌 در طول مسیر به نکات قابل توجهی اشاره کرد:
۱. درباره اینکه پس از یکی دوسال با درخواست وی برای دیدار با آیتالله مهدی کروبی موافقت شده و یکشنبه هفته پیش به دیدن ایشان رفته است صحبت کرد.
لحظه به لحظه دیدار یکساعته با آقای کروبی و همسر ایشان را روایت کرد و گفت:
...آقای کروبی دستم را روی برآمدگی کنار قلبش گذاشت و از دستگاهی که کنار قلب او به دلیل مشکلات قلبی کار گذاشته شده و از آثار باقیمانده بر روی پایش بهخاطر آسیبهایی که دیده و جراحیهایی که کرده بود گفت.
از تاکید همواره آقای کروبی نسبت به ضرورت حفظ و ترمیم رابطه مردم با روحانیت و ضرورت به حساب آوردن مردم در اداره امور کشور و شرطی که او برای خروج از حصر (برداشته شدن حصر آقای مهندس میرحسین موسوی و خانم دکتر زهرا رهنورد همزمان با هم) گذاشته است صحبت کرد.
به صحبتهایش با خانم فاطمه کروبی که این روزها خیلی شکسته شده مخصوصا درباره خدماتش در بیمارستان خاتمالانبیاء و رقابتی که در انتخابات مجلس با هم داشتهاند و دغدعههای ایشان نیز اشاره کرد.
۲.از اینکه شهید محراب مرحوم آیتالله اشرفی اصفهانی به دلیل عدم توانایی مالی مجبور بوده دور از همسر و خانواده، ۲۳ سال همراه دو پسرس در حجرهای در مدرسه فیضیه زندگی کند گفت:
...در این مدت بزرگانی چون آیات عظام محمد تقی خوانساری، بروجردی، امام خمینی، مرعشی نجفی، گلپایگانی و... برای دیدن پدرم به حجره ایشان میآمدند.
پدرم با مرحوم آیت الله منتظری و شیخ عبدالجواد جبل عاملی درس آیتالله العظمی بروجردی شرکت میکردند و هر روز پس از درس در آن حجره مباحثه میکردند.
یک روز از همان روزهایی که سر و صدای کتاب شهید جاوید حوزه را پر کرده بود،..
آقای جبل عاملی از پدرم پرسید: نظرتون درباره شهید جاوید آقای صالحی نجف آبادی چیه؟
پدرم جواب داد: من بخشهای مهم کتاب را خواندهام چیز بدی نگفته که مستحق این همه مخالفت باشد...
آقای جبلعاملی سخت برآشفت، ناراحت شد و به پدرم گفت؛ شما نباید در تأیید این کتاب و صالحی نجفآبادی حرفی بزنید چون شما شخصیت اثرگداری هستید..!
۳.از محبوبیت زایدالوصف دکتر علی شریعتی در جامعه و اینکه خیلیها در حوزه به همینخاطر خود را به شریعتی نزدیک میکردند یا از او دم میزدند تا محبوبیت کسب کنند، سخن گفت.
آقای اشرفی اصفهانی میگفت:
آیت الله منتظری مدافع و طرفدار سر سخت دکتر شریعتی بود و به پدرم میگفت؛ شریعتی در جذب جوانان به دین و تحول فکری جامعه کار سترگی انجام داده است هر چند پارهای ایرادات در بعضی نوشتههای او وجود دارد که من در حاشیه بعضی از آثارش از جمله در حاشیه برخی از صفحات کتاب اسلام شناسی با مداد ایرادات او را یادداشت کردهام...
پدرم هیچگاه درباره آقای شریعتی بد نگفت و حتی کتاب اسلامشناسی او را خوانده بود و از قلم و توانایی او و محتوای مفید آن تعریف میکرد..."
https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1650387
🕌 @jamarannews
💠@aghlvanaghl
💥اسلام حقیقی چیست؟
🖋دکتر علی شریعتی
اسلام حقیقی، مذهب فاطمه (س) دختر پاک و بزرگوار رسول خدا (ص) و همسر شایسته و بایسته علی اعلا است.
علی (ع) خود خلیفه بهحق است، و وصی خدا است، و ولایت را بر قامت او بریدهاند؛
او است که اسلام را میشناسد، قرآن را فهم میکند، ایمان را حس میکند،
و او است که ایمانی مطلق است، و عشقی مطلق است، و با اسلامش هیچ چیز دیگری آمیخته نیست،
و با ایمانش هیچ رنگ دیگری آمیخته نیست و دنیایش را، زندگیاش را، خودش را، سامان و سرنوشتاش را همه، به یکباره نثار اسلامش کرد..!
و هدف ما: "تجدید تولد اسلام"،
از چه راه؟
بازگشت به قرآن،
کدام قرآن؟
قرآن علی،
چگونه؟
با چه راه و روشی؟
مکتب حسین (ع)..!
مسؤلیت اصلی و اصیل ما، تنها یک چیز است؛ و آن در یک جمله: "تجدید" بنای مکتبی و مسلکی اسلام با بینش شیعی بر اساس کتاب، سنت، علم و زمان..!
📘برگزیده آثار و اندیشههای دکتر شریعتی. لامعی
🪴۲ آذرماه سالروز تولد معلم شهید دکتر علی شریعتی گرامیباد.
💠@aghlvanaghl
عقل و نقل
https://t.me/aghlvanaghl/1453
🔸برای اسلام، نظام و حوزههای علمیه
✍حسینی دورود
پیروزی انقلاب اسلامی دورانی از شکوفایی علمی و توسعه را برای حوزههای علمیه به همراه داشت.
با اینکه باب تحصیل، تدریس، تبلیغ و پژوهش برای طلاب و اساتید در شهرهای مختلف با امکانات روز فراهم شد.
معالاسف در تمام این سالها یکی از مباحث مهم در حیطه علم آموزی یعنی توجه به سفرهای علمی و دیدارهای عمومی دانشمندان و عالمان با مردم و علما و طلاب سایر بلاد -که در گدشته به اشکال مختلف فراتر از فراگیری و یا تکمیل مباحث علمی انجام گرفته - از چشم حوزویان مغفول مانده است.
از میان سفرهای رسمی و غیر رسمی حضرت آیتالله شیخ محمد جواد فاضل لنکرانی در سالهای اخیر، سفر هفته گذشته ایشان به استانهای آذربایجان شرقی و غربی از ماندگاری، جذابیت و اهمیت ویژهای برخوردار بود.
نوشتار حاضر به صورت توصیفی - تحلیلی برکات و اهداف این سفر را در چند سطر دنبال میکند.
شامگاه سه شنبه ۲۹ آبان حضرت آیت الله حاج شیخ محمد جواد فاضل لنکرانی و هیأت همراه وارد فرودگاه تبریز شده و مورد اسقبال نماینده ولی فقیه و نماینده مجلس خبرگان رهبری، استاندار آذربایجان شرقی، جمعی از علما، مدیران حوزههای علمیه و و مسئولین قرارگرفتند.
صبح روز چهارشنبه برنامه آیتالله فاضل، با رفتن ایشان به منزل آیت الله آل هاشم به منظور ارج نهادن به مقام فرزند شهیدش، شهید خدمت، آغاز میشود.
سپس به دعوت مدیر حوزههای علمیه استان به حوزه علمیه حضرت ولی عصر (عج) میرود و در جمع ۵۰۰ نفر از طلاب و فضلا و اساتید حوزه علمیه تبریز سخنرانی نموده و راهی همایش نکوداشت علامه طباطبایی (ره) میشود.
سخنان استاد محمد جواد فاضل درباره شخصیت حضرت زهرا سلام الله علیها و لزوم پاسداری از حکومت اسلامی و تلاشهای علمی مرحوم علامه طباطبایی آن مفسربزرگ قران و حکیم فرزانه با ارایه دلیل و نظریهای جدید در تفسیر قرآن به قرآن با استناد به آیات اولیه سوره هود، همراه میشود.
عمق و تاثیر سخنان ایشان، بهگونهای است که بزرگان جلسه از جمله فرزند مرحوم آیتالله سید حسن الهی (برادر علامه) خطاب به آیتالله فاضل میگویند: امروز به معنای واقعی کلمه، نهتنها ایام فاطمیه و یاد امام و شهداء را در دلهای مردم زنده نمودید که به معنای واقعی کلمه؛ علامه طباطبایی را احیاء کردید..!
ظهر چهارشنبه نیز درضیافت نماینده ولی در دفتر ایشان با جمعی از اساتید، علما و ائمه جمعه استان دیدار میکند.
بعدازظهر چهارشنبه تبریز را به مقصد شهر مرند ترک و نزدیک غروب با استقبال گرم امام جمعه، روحانیون مسؤلان و مردم وارد شهر مرند شده و باحضور در مسجد قیام، نماز جماعت مغرب و عشاء را اقامه و برای مردم متدین و انقلابی شهر مرند به ایراد سخن پرداخته و سپس در جمع علما، اساتید و فضلای مرند درحوزه علمیه صاحب الزمان(عج) بیانات جامعی پیرامون حضرت صدیقه طاهره سلام الله علیها و رسالت روحانیت در زمان حاضر ایراد مینماید.
پس از صرف شام به سوی شهرستان عالم خیز خوی رهسپار میگردد.
شبانگاه، در بدو ورود با استقبال صمیمی امام جمعه، فرماندار و جمعی از علما و مسؤلین و مردم وارد شهر خوی شده و صبح روز پنجشنبه جهت عرض تسلیت ارتحال امام جمعه فقید خوی مرحوم آیتالله شکوری به همراه آیت الله پورمحمدی امام جمعه مراغه که از آغاز تا انجام سفر ایشان را همراهی کردند به منزل ان مرحوم رفته و باخانواده و فرزندان ایشان دیدار کردند.
آیتالله شکوری از شاگردان مرحوم آیتالله العظمی فاضل لنکرانی بوده که آیتالله فاضل برای تجلیل از شاگرد برجسته پدر خود و شرکت در مراسم بزرگداشت وی که با حضور اقشار مختلف مردم و مسؤلین برگزار شده بود به خوی سفر نمودند.
قدر شناسی مردم خوی، ائمه جمعه وجماعات، نمایندگان ولی فقیه و خبرگان و مسؤلان بهویژه شخص آیتالله قریشی در تشکیل این نشست و تکریم از آیتالله فاضل حقیقتا زایدالوصف و حائز اهمیت بود.
آیتالله فاضل با توصیف مقام والای صدیقه شهیده حضرت فاطمه زهرا (س) و با تشریح جایگاه بلند نظام اسلامی در جهان به تبیین ابعاد شخصیت آیت الله شکوری و خدمات ایشان میپردازد.
برای شرکت در نشست علما و روحانیون و ائمه جمعه استان رهسپار حوزه علمیه امام خمینی (ره) شده، نماز ظهر و عصر را اقامه و آنگاه بیانات مبسوطی پیرامون تاثیر انقلاب اسلامی در بروز و ظهور گستردگی دین اسلام و رسالت حوزههای علمیه درپاسخگویی به نیازهای فکری نظام اسلامی و رفع شبهات اِلقایی دشمنان دین و استکبار جهانی ایراد فرموده و سپس با بدرقه کریمانه علما، مردم و مسئولان، خوی را به مقصد قم ترک و عازم فرودگاه تبریز میشود.
عقل و نقل
بیتردید انتشار سخنرانیهای علمیِ هفتگانه آیت الله فاضل در این سفر با محورهایی که گفته آمد میتواند سرفصلی مفید برای مردم و جوانان فاطمی و انقلابی، قرآن پژوهان و حوزویان باشد.
💠@aghlvanaghl
🔥زبان آدم
قطعا که عشق حاصل ناآگاهی و دیدن از دور است.
هرقدر نزدیکتر شوی خالها، لکها، جای زخمها، رد چاق شدنها، جای عبور سالها و ایام، خط اخم و لبخند، منافذ باز و سفیدی مو و لکه دندان و خال چشم و بوی عرق و شوره سر هم معلومتر میشود.
باید بعدش ببینی گرمای ابن بغل بههمه این زشتیها میارزیده یا نه.
یا باید از همان دور و از روزنه اتاق خودت برای او که سر درآورده از روزنه اتاقش دست تکان دهی و لبخند بزنی و صبح بخیر بگویی...
راستش آفتاب هم از نزدیک و بی عینک و بی اسپیاف آدم را کور و جزغاله میکند. بنی بشر که جای خود...
کودک که بودم خیال میکردم چطور کسی طلاق میگیرد.
فکر میکردم دو تا آدم که زیر و بالای هم را دیدهاند، با هم شریکی بچه دارند، از لیوان هم آب خوردهاند و بدتر از همه چسبیده به هم خوابیدهاند، چطور میتوانند بشوند غریبه؟
پس آن لحظات خوش و آن خاطرهها و تاریخی که با هم توی یک خانه سپری کرده بودند چه؟
چطور میشود مردی زنش را با دامن کوتاه و پیراهن یقه باز و آستین حلقهای ببیند و او را ببوسد و زن برای مرد پلو و خورش بپزد و یکهو از یک روزی بشوند غریبه؟
بزرگتر که شدم فهمیدم چیزی که همه همسریها و همبستریها و همراز بودنها و همخانگیها و همسفر بودنها را میشورد و میبرد [زبان آدم] است.
کلمههاش. کلمهها آدم میکشد. و این زبان در دهان آدمها به قدر دادن شمشیر آخته به دست کودکی شیطان و حرفنشو، خطرناک است. حتی دهشتناک.
مراقب باشیم با زبانمان به کی و کجایش را زخم میزنیم.
از آغوش جهان، یکی کم
✍الهام فلاح/ کانال رادیو چهرازی
💠@aghlvanaghl
عقل و نقل
https://t.me/aghlvanaghl/1457
✅حاج احمدآقای فاضل
وقت روضه دم در مینشیند، حال و هوایی بهشتی دارد و مدام اشک میریزد.
حواسش بههمه چیز هست و هوای همه را دارد.
این روزها خیلیها از جمله طلبهها صورتشان را با سیلی سرخ نگه میدارند و حفظ آبرو میکنند.
همین دیروز بود که مرد محترمی در هوای سرد با دمپایی و لباسی نازک وارد مجلس روضه حضرت زهرا سلام الله علیها شد و به میان جمعیت رفت و در گوشهای نشست...
دیدم که احمدآقا چگونه زیر چشمی او را میپایید و از اینکه آن بنده خدا از سرما میلرزد چگونه متاثر شد.
بیآنکه کسی متوجه شود با اشاره دست، آقای قهرمان را صدا کرد، در گوشش چیزی گفت و غرق روضه شد.
آقای قهرمان که سینی چای را در دست داشت و به ترتیب به عزاداران چای میداد به آن مردم محترم که رسید زیر لب چیزی گفت...
کنجکاو شدم تا آخر ماجرا را دنبال کنم...
روضه که تمام شد جز تعدادی از جمله آن فرد محترم بقیه رفته بودند...
قهرمان، محترمانه او را به اتاق احمدآقا دعوت کرد و..!
حاج احمدآقای فاضل آقازادهایی محترم از جنس آدم هایی است که در کمالِ انسانیت و عشق، گوشِ شنوایِ دردهایِ دیگران، حامی و محرم اسرار آبروداران است.
از جنس آدمهایی که در راه خدمت به خلقالله، محکماند.
آدمهایی که در آبروداری، گذشت، سخاوت، محبت و حفظ کرامت آدمها نمونهاند.
چند وقت پیش به ایشان عرض کردم؛ شما خیلی خوش اخلاق، دست و دل باز و مهربان هستید احمدآقا!
گفت؛ من واسطهای بیش نیستم هرچه هست لطف خدا و عنایت امام زمان (عج) است.
وانگهی آقای حسینی!
نهتنها در آخرت، که در همینجا از همه چیز ، به اندازه بلندی نگاهت و انسان دوستی و مهربانیات سهم میگیری !
گفت: تو نیکی میکن و در دجله انداز
که ایزد در بیابانت دهد باز...
💠@aghlvanaghl
عقل و نقل
🔰 مرجعی مردم زبان
🖊 سید مهدی حسینی دورود
🔹امروز سالگرد رحلت آیتالله العظمی شیخ محمد فاضل لنکرانی از شاگردان برجسته امام خمینی (ره) است.
🔹مرحوم آیتالله العظمی فاضل لنکرانی سه ویژگی عمده و برجسته دارد.
✳️ یکی: جامعیت علمی در بالاترین سطح است.
✳️ دیگری: باور واقعی به امام و انقلاب است.
✳️ سوم: اینکه زبان مردم است.
🔸از برجستهترین خصوصیات عالمان حقیقی در طول تاریخ مردمی بودن و زبان مردم بودن آنان است.
🔸نمونههای فراوانی از ویژگی مزبور در زندگی آیتالله العظمی فاضل لنکرانی قابل تحلیل و تجلیل است.
🔸 مردم زبانی با ارتباط اخلاقی- اجتماعی با مردم، بر اساس جهانبینی توحیدی شکل میگیرد.
🔸مردم زبانی صرفا لقلقه زبان و شعار منجر به تظاهر و مردم فریبی یا سوگیری، صنفی، گروهی و جناحی نیست.
🔸زبانی است ریشه گرفته در اصالتهای دینی و خانوادگی که هویت پیوسته تاریخی و فرهنگی و اجتماعی خود را حفظ کرده و با این زبان در مراحل مختلف جامعه خود را متحول کرده است.
🔸اینک بیش از یک قرن است که شکل ساده کنونی آن در ادبیات و فرهنگ و زندگی بیت شریف فاضل لنکرانی زیست کرده و مفهومی تاریخی و فرهنگیِ بلند داشته و ربطی به امروز و دیروز و فردا و اینجا و آنجا ندارد.
🔸گفته آمد؛ از مردم دم زدن صرفاً زبان مردمان بودن نیست چه در این صورت تعدادی از عالمان غیر مردمی را هم باید مردم زبان و به معنای ساده آن مردم دوست و فریادگر غمها و رنجهای مردم دانست.
🔸با این وصف مرحوم آیتالله فاضل لنکرانی یک ویژگی مهم دیگری دارد:
🔸آیت الله العظمی فاضل لنکرانی زبان یک طیف و بخشی از مردم نیست زبان جامعه بر مدار اسلام و در یک کلمه، زبان ملت است. زبان اسلام است.
🔸زبانی که از نقش آفرینی همه ایرانیان و بسیاری از بزرگان و عالمان در طول تاریخ شکل گرفته است.
🔸وحدت در عین کثرت و کثرت در عین وحدت است.
🔸در ایران عالمان و شخصیتهایی داشتهایم که سیاهه نامهای آنان و خدمات ارزنده آنان، سیاهه بلندی است که در طول تاریخ برای خود و برای حوزههای علمیه با اینکه افتخاری بزرگ داشته و دارد ولی در عین حال خود را خادم مردم دانسته و در جامعه ایرانی تاثیر گذار بودهاند.
💠@aghlvanaghl
https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1651854
◼️ @jamarannews
🔥بترس از آه مظلوم..
🔹دیوار نوشتهای در سوریه در سالهای قتل و کشتار:
ای بشار ..!
از خدا
برایت روزی را آرزو میکنیم
که در آن مرگ را تمنا کنی؛
اما آن را پیدا نکنی!
امام علی (ع):
مَن ظَلَمَ رَعِيَّتَهُ، زَالَتْ مَلَكُوتُهُ، وَعَجَّلَ اللّهُ هَلاَكَ.
کسی که به رعیت خود ستم ورزد٬ خداوند حکومتش را زایل سازد و در هلاکت و نابودی وی تعجیل کند.
📚شرح غررالحکم ۵/٣۵٨
💠@aghlvanaghl