💢 ایام فاطمیه سلام اللهعلیها
⁉️ سؤال:
چه روزهایی ایام فاطمیه سلام اللهعلیها محسوب میشود؟
✍️ پاسخ:
🔹 به طور کلی ایام فاطمیه، روز شهادت (۱۳ جمادی الاول و ۳ جمادی الثانی) و ایام نزدیک آن است و بر مؤمنین لازم است مراعات شؤون ایام عزای اهل بیت (علیهم السلام) بنمایند. تشخیص و تطبیق آن ایام با شما است.
@ahadis_tollab کانال احادیث الطلاب
✨﷽✨
🏴«گوشهای از فضایل حضرت زهرا(سلام الله علیها)»
✍حجت الاسلام قرائتی:
✅ در بخشش و کرامت:
در شب عروسى، زمانی که فقيرى پيراهن كهنهاى درخواست كرد، به ياد آيه «لَنْ تَنالُوا الْبِرَّ ...» پيراهن عروسيش را به او بخشيد.
✅در عفت:
براي سخن گفتن با نابينا، محجبه رفت و در پاسخ به سئوال پدرش راجع به اين موضوع فرمود: گرچه ما را نميبيند، ليك من او را ميبينم.
✅ در صداقت:
عايشه ميگويد: پس از پدرش هيچكس را راستگوتر از فاطمه نيافتم و در روايات، بهترين نمونهى صدّيقه، فاطمهى زهرا(سلاماللهعلیها) معرّفى شده است.
✅در دانش:
در خطبه فدكيه اصول و فروع دين در بين كلماتش چون جواهر ميدرخشد و كتابى به نام مصحف دارد كه امامان معصوم(علیهمالسلام) گاهى براى كسب اطلاع از آينده به آن كتاب مراجعه مىكردند.
✅ در شجاعت و حمایت از امام زمانش:
كدام زني را سراغ داريد كه براي دفاع از شوهر و بهتر بگويیم امامش تا سر حد جان، مايه بگذارد و باز خود را مقصر دانسته و از كوتاهي خود شرمسار باشد. همان کسی که پس از وفات پیامبر(صلى الله عليه و آله)، به در خانه هاى مردم مىرفت و مى گفت: مگر نبوديد و نشنيديد كه رسول خدا در غدير خم چه فرمود؟ «مَن كنتُ مولاه فهذا فعلىّ مولاه» هر كه من مولاى اويم، علىّ مولاى اوست.
✅در مقامش:
همین بس که عطیه خدا به پیامبر است: «إِنَّا اعطیناک الکوثر» کوثری است که نسل كثير پيامبر از طريق اوست. در ميان چهارده معصوم، وجود يك زن لازم بود. وجود حضرت زهرا(سلاماللهعلیها) الگويى بود كه به زنان ثابت شود آنچه اسلام مى گويد قابل عمل است. نه تنها زهرا(سلاماللهعلیها)، بلكه دخترش حضرت زينب نيز الگوى زنان تاريخ است.
@ahadis_tollab کانال احادیث الطلاب
🔴 آخرین دین قبل از اسلام مسیحیت است و چون هر دینی کاملتر از دین قبلی است پس مسیحیت افضل ادیان قبل از اسلام میباشد اگر حضرت عیسی (ع) پشت سر امام زمان علیهالسلام نماز میخواند یعنی تمام ادیان قبلی و انبیاء و اوصیاء قبلی مقام آنها پایین تر از امام زمان است که جانشین رسول خدا (ص) میباشد پس دین ما و پیامبر ما و ائمه ما افضل از جمیع ادیان و انبیاء و اوصیاء میباشند
🔹 عَنْ مَعْمَرِ بْنِ رَاشِدٍ قَالَ سَمِعْتُ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ الصَّادِقَ ع يَقُولُ أَتَى يَهُودِيٌّ النَّبِيَّ ص فَقَامَ بَيْنَ يَدَيْهِ يُحِدُّ النَّظَرَ إِلَيْهِ فَقَالَ يَا يَهُودِيُّ مَا حَاجَتُكَ قَالَ أَنْتَ أَفْضَلُ أَمْ مُوسَى بْنُ عِمْرَانَ النَّبِيُّ الَّذِي كَلَّمَهُ اللَّهُ وَ أَنْزَلَ عَلَيْهِ التَّوْرَاةَ وَ الْعَصَا وَ فَلَقَ لَهُ الْبَحْرَ وَ أَظَلَّهُ بِالْغَمَامِ فَقَالَ لَهُ النَّبِيُّ ص إِنَّهُ يُكْرَهُ لِلْعَبْدِ أَنْ يُزَكِّيَ نَفْسَهُ وَ لَكِنِّي أَقُولُ إِنَّ آدَمَ ع لَمَّا أَصَابَ الْخَطِيئَةَ كَانَتْ تَوْبَتُهُ أَنْ قَالَ اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ بِحَقِّ مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ لَمَّا غَفَرْتَ لِي فَغَفَرَهَا اللَّهُ لَهُ وَ إِنَّ نُوحاً لَمَّا رَكِبَ فِي السَّفِينَةِ وَ خَافَ الْغَرَقَ قَالَ اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ بِحَقِّ مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ لَمَّا أَنْجَيْتَنِي مِنَ الْغَرَقِ فَنَجَّاهُ اللَّهُ عَنْهُ وَ إِنَّ إِبْرَاهِيمَ ع لَمَّا أُلْقِيَ فِي النَّارِ قَالَ اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ بِحَقِّ مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ لَمَّا أَنْجَيْتَنِي مِنْهَا فَجَعَلَهَا اللَّهُ عَلَيْهِ بَرْداً وَ سَلاماً وَ إِنَّ مُوسَى ع لَمَّا أَلْقَى عَصَاهُ وَ أَوْجَسَ فِي نَفْسِهِ خِيفَةً قَالَ اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ بِحَقِّ مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ لَمَّا آمَنْتَنِي فَقَالَ اللَّهُ جَلَّ جَلَالُهُ- لا تَخَفْ إِنَّكَ أَنْتَ الْأَعْلى يَا يَهُودِيُّ إِنَّ مُوسَى لَوْ أَدْرَكَنِي ثُمَّ لَمْ يُؤْمِنْ بِي وَ بِنُبُوَّتِي مَا نَفَعَهُ إِيمَانُهُ شَيْئاً وَ لَا نَفَعَتْهُ النُّبُوَّةُ يَا يَهُودِيُّ وَ مِنْ ذُرِّيَّتِيَ الْمَهْدِيُّ إِذَا خَرَجَ نَزَلَ عِيسَى بْنُ مَرْيَمَ لِنُصْرَتِهِ فَقَدَّمَهُ وَ صَلَّى خَلْفَهُ.
🔸 معمر بن راشد گويد شنيدم امام صادق (ع) میفرمود: در زمان رسول خدا روزی يك يهودى خدمت پيامبر آمد و در مقابل پیامبر سرپایش ایستاده بود و نگاه تندی به پیامبر اکرم داشت پیامبر به او رو کرد و فرمود اى يهودى چه حاجت دارى؟ عرض كرد تو برترى يا موسى بن عمرانِ پيغمبر؛ كه خدا با او سخن گفت و تورات و عصا به او داد و دريا را برابرش شكافت و با ابر بر سرش سايه انداخت؟
🔹 پيغمبر فرمودند؛ خوب نیست کسی از خودش تعریف کند ولى چون سوال کردی در جواب به تو میگویم:
🔸 حضرت آدم ابوالبشر هنگامی که گناه كرد توبهاش اين بود كه گفت: «پروردگارا تو را بحق محمد و آل محمد قسم می دهم که مرا ببخشی» وقتی این را گفت بلافاصله خداوند متعال درخواست او را اجابت فرمود و او را بخشید
🔹 و هنگامی که نوح سوار كشتى شد از غرق شدن ترسيد گفت: «پروردگارا تو را بحق محمد و آل محمد قسم می دهم كه مرا از غرق شدن نجات دهى» وقتی این را گفت بلافاصله خداوند متعال درخواست او را اجابت فرمود و او را نجات داد
🔸 و هنگامی که ابراهيم را به آتش افكندند، گفت: «پروردگارا تو را بحق محمد و آل محمد قسم می دهم که مرا از این آتش نجات دهی» وقتی این را گفت بلافاصله خداوند متعال درخواست او را اجابت فرمود و آن آتش را بر او سرد و سلامت كرد
🔹 و هنگامی که موسى به امر خدا عصایش را افكند ناگهان به اژدهایی تبدیل شد از آن ترسيد گفت: «پروردگارا تو را بحق محمد و آل محمد قسم می دهم که از این اژدها آسیبی نبینم» وقتی این را گفت بلافاصله خداوند متعال درخواست او را اجابت فرمود و به او فرمود «نترس تو برتر خواهی بود»
🔸 اى يهودى بدان همانا اگر موسى که پیامبر توست الآن زنده بود و مرا درک میکرد اگر به من و به نبوت من ايمان نمیآورد ايمانش و نبوتش هیچ سودى به حالش نداشت
🔹 اى يهودى از ذريه من است آن مهدى كه چون ظهور كند عيسى بن مريم با آن جلالت قدری که دارد براى ياريش فرود آيد و او را بر خود مقدم داشته و پشت سرش نماز میخواند [وقتی حال فرزندم نسبت به انبیاء این است، خودم به طریق اولی از انبیاء برترم].
📚 (الأمالی للصدوق، ص218)
@ahadis_tollab کانال احادیث الطلاب
جوانی نامه ای به علامه طباطبایی چنین نوشته است
چه اعمالی دست بزنم تا بر نفس مسلط شوم؟!
پرسش : محضر مبارک نخبة الفلاسفة وآية الله العظمی جناب آقای طباطبائی (ادام الله عمرکم ماشاء الله)
سلام علیکم و رحمة الله وبركاته.
کوتاه سخن آنکه جوانی هستم ۲۲ ساله، میزان تحصیل پنجم ریاضی. اشتغالات فعلی تحصیلات حوزه قم، حدود لمعه و اصول الفقه. آخوندزاده.
محیط زیست: دو سال سربازی در تهران، شش سال کودکی در قم، تحصیلات اولیه و بیشتر تحصیلات دبیرستان نیز در قم، چند سالی کرمانشاه.
چنین تشخیص می دهم که تنها ممکن است شما باشید که به این سؤال من پاسخ دهید.
در محیط و شرایطی که زندگی میکنم هوای نفس و آمال و آرزوها بر من تسلط فراوانی دارند و مرا اسیر خود ساخته اند و سبب آن شده اند که مرا از حرکت به سوى الله، و حرکت در مسیر استعداد خود باز داشته و می دارند.
درخواستی که از شما دارم برای من بفرمایید بدانم به چه اعمالی دست بزنم تا بر نفس مسلط شوم و این طلسم شوم را که همگان گرفتار آنند بشکنم و سعادت، بر من حکومت کند؟
یادآور میشوم نصیحت نمی خواهم و الا دیگران ادعای نصحیت فراوان دارند. دستورات عملی برای پیروزی لازم دارم. همانگونه که شما در تحصیلات خود در نجف پیش استاد فلسفه داشتید، همان شخصی که تسلط به فلسفه اشراق داشت. (مسموع است).
باز هم خاطرنشان می سازم که نویسنده با خود فکر می کند که شفاها موفق به پاسخ این سؤال نمی شود. وانگهی شرم دارم که بیهوده وقت گرانمایه شما را بگیرم.
لذا تقاضا دارم پدرانه چنانچه صلاح می دانید و بر این موضوع میتوانید اصالتی قائل شوید، مرا کمک کنید. در صورت منفی بودن، به فکر ناقص من لبخند نزنید و مخفیانه نامه را پاره کنید و مرا نیز به حال خود واگذارید. متشکرم.23/10/1355
پاسخ علامه طباطبایی :
السلام عليكم.
برای موفق شدن و رسیدن به منظوری که در پشت ورقه مرقوم داشته اید لازم است
همتی برآورده، توبه ای نموده، به مراقبه
و محاسبه پردازید.
به این نحو که هر روز که طرف صبح از خواب بیدار می شوید قصد جدی کنید که در هر عملی که پیش آید رضای خدا (عز اسمه) را مراعات خواهم کرد.
آن وقت در سر هر کاری که میخواهید انجام دهید نفع آخرت را منظور خواهید داشت، به طوری که اگر نفع اخروی نداشته باشد انجام نخواهید داد، هرچه باشد.
همین حال را تا شب، وقت خواب ادامه خواهید داد و وقت خواب، چهار - پنج دقیقه ای در کارهایی که روز انجام داده اید فکر کرده، یکی یکی از نظر خواهید گذرانید.
هرکدام مطابق رضای خدا انجام یافته شکری بکنید
و هرکدام تخلف شده استغفاری بکنید.
این رویه را هر روز ادامه دهید. این روش اگر چه در بادی حال، سخت و در ذائقه نفس، تلخ می باشد ولی کلید نجات و رستگاری است.
و هر شب پیش از خواب،اگر توانستید سور مسبحات یعنی؛ سوره حدید و حشر و صف
و جمعه و تغابن را بخوانید
و اگر نتوانستید تنها سوره حشر را بخوانید.
و پس از بیست روز از حال اشتغال، حالات خود را برای بنده در نامه بنویسید. إن شاء الله موفق خواهید بود.
والسلام علیکم
محمد حسین طباطبائی
برشی_از_کتاب : مرزبان وحی و خرد ص۴۸
@ahadis_tollab کانال احادیث الطلاب
🌺عنایت رضوی (ع)
🔸يكى از علماى زاهد مشهد مقدّس، مرحوم آية الله حاج شيخ حبيب الله گلپايگانى بود.
🔹 آية الله آقاى وحيد خراسانى فرمود: شيخ حبيب الله از كسانى است كه در تربيت من دخالت داشته است.
🔸و از ايشان نقل فرمود: زمانى بيمار گشته و در بيمارستان امام رضاى مشهد بسترى شدم. در سحرگاهى كه حالم وخيم بود، رو به حرم مطهّر كردم و توسّل به حضرت رضا نمودم و گفتم: چهل سال جزء اولين افرادى بودم كه در سحرگاهان به زيارت قبرت مى آمدم، اكنون به اين روز افتاده ام، برايم چه مى كنى؟
🔹 ناگاه متوجه شدم كه وجود مقدّسش كنار تخت بيمارستان است، ايشان شاخه گلى به دستم داد.
🔸اوضاع عادى شد و بيماريم بر طرف گرديد و از آن زمان، به هر بيمارى دست مى كشيدم شفا مى يافت.
🔹 رفته رفته در اثر تماس با اندام اهل معصيت كه براى علاجشان دست مى كشيدم، اثر دستم كاهش يافته و فعلاً بايد زمانى را صرف ادعيه و اوراد نمايم تا تاثير كند.
📚(آئینه اسرار، حسین کریمی قمی).
@ahadis_tollab کانال احادیث الطلاب
🌺🌺🌺🌺🌺🌺حدیث 1714
6 مورد از 6 کس نیکوتر است
362 - وَ قالَ رسول الله صلى الله عليه وآله وسلم: سِتَّةُ أَشْياءَ حَسَنٌ، وَ لكِنَّها مِنْ سِتَّةٍ اَحْسَنُ:، أَلْعَدْلُ حَسَنٌ، وَ هُوَ مِنَ الْاُمَراءِ اَحْسَنُ، أَلصَّبْرُ حَسَنٌ، وَ هُوَ مِنَ الْفُقَراءِ اَحْسَنُ، وَ الْوَرَعُ حَسَنٌ، وَ هُوَ مِنَ الْعُلَماءِ اَحَسنُ، وَالسَّخاءُ حَسَنٌ، وَ هُوَ مِنَ الْأَغْنِياءِ اَحْسَنُ، وَالتَّوْبَةُ حَسَنٌ، وَ هُوَ مِنَ الشَّبابِ أَحْسَنُ، وَالْحَياءُ حَسَنٌ، وَ هُوَ مِنَ النِّساءِ أَحْسَنُ.
شش چيز نيكوست ولى از شش كس نيكوتر است: 1- عدل و داد نيكوست ولى از زمامداران و اميران نيكوتر است 2- صبر و بردبارى نيكوست اما از فقرا نيكوتر است 3- پارسائى و تقوا نيكوست اما از علماء و دانشمندان نيكوتر است 4- سخاوت و بخشش نيكوست ولى از اغنياء و ثروتمندان نيكوتر است 5- توبه كردن (و به سوى خدا برگشتن) زيباست اما از جوانان زيباتر است 6- و حياء و عفت نيكوست ولى از زنان نيكوتر است.
کتاب احادیث الطلاب ص 142
🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺
@ahadis_tollab
🍀صلوات برای تعجیل درفرج امام زمان فراموش نشه🍀
#سوال
❓️اگر پیش شخصی شوخی کنیم تمسخر و در غیابش غیبت است؟
مثلا یکی از همکلاسی های من چشم های گودافتاده و سیاه رفته دارد،چونکه او هجده صدم معدلش از من بهتر شده،به او به دلیل چشم هایش میگویم تریاکی،آیا کار من اشتباه است؟چون خود شخص میداند شوخی هست.
#پاسخ
✅️ بله دوست عزیز این کار شما توهین و تهمت است و از گناهان کبیره است. باید توبه کنید و اگر ممکن است حلالیت بطلبید
شما در سن نوجوانی دلتان پاک است و هنوز دچار گناهان زیاد نشده اید سعی کنید در این سن احکام دین را رعایت کنید تا مورد عنایت خداوند قرار گیرید.
@ahadis_tollab کانال احادیث الطلاب
📛 آنچه در والدین ایرانی زیاد دیده می شود👆
❌ یکی از نمونه های والدین نا آگاه، #والدین_حمایت_گر هستند. ❌
حمایت بیش از حد این والدین, موجب گسترش وابستگی فرزندان می شود
فرزندان والدین حمایتگر، در آینده و زندگی مشترک هم به شدت آسیب پذیر هستند.
📛 والدین گرامی، به بهانه نگرانی برای آسایش فرزندان، آنها را ناتوان و وابسته نگه ندارید.
⚠️خوب زندگی کردن یک مهارت است که باید یاد بگیریم و به فرزندانمان یاد دهیم.
@ahadis_tollab کانال احادیث الطلاب
#خانمها_بدانند
اگر خواستید قدرت یک مرد رو ببینید
به پول و ماشین و ظاهرش نگاه نکنید
چیزی که مرد قدرتمند رو از بقیه جدا
میکنه لبخند زنی است که کنارشه.
@ahadis_tollab کانال احادیث الطلاب
✍ مرحـوم دولابـی (ره) :
خداوند فرمود: اگر شڪر کردید،
برای شما زیاد میکنم و اگر کفران
کردید، همانا عـذابم سخت است.
شڪر هر چیزی منــاسب خود آن
چیز است. شکر پـول، کمک کردن
و انفـاق به فقیـر است. شکر علم
تعلیم دادن و شکر قدرت، گرفتن
دست ضعیف...
@ahadis_tollab کانال احادیث الطلاب
🌸 چه #خوشبختند آنانی که
🌿 به پــای هــم پیر میشـوند
▫️ نه به دست هم
👌 باور کنید!
🌏 دنیا کوتاه است...
🥰 کمی #مهربانتر زندگی کنیم
@ahadis_tollab کانال احادیث الطلاب
🔆حجاب در اجتماع
فاطمه زهرا (عليهاالسلام) با گروهى از زنان مسلمان که بنا به نقل واقدى 14 نفر بودند، از مدينه حرکت کردند و روانه اُحد شدند تا از نزديک جريان کار و حادثه هولناک را ببينند و پيامبر خدا را ملاقات نمايند.
حضرت فاطمه زهرا (عليهاالسلام ) با آن گروه از زنان که دلشان مى تپيد و از آسيب رسيدن به پيامبر (صلّي الله عليه و آله و سلّم) نگران بودند پس از مدت کوتاهى توانستند خود را به اُحد يا بهتر بگوئيم به ميدان رزم برسانند.
وقتى آمدند که، پيامبر خدا چند روز پيش در هنگام رزم سراسر بدنش مجروح شده بود، ناراحتى حضرت زهرا (عليهاالسلام ) به اندازه اى بود که نمى توانست آب بياشامد، در اين صحنه زن هاى مسلمانى که با حضرت زهرا(عليهاالسلام ) بودند، نگفتند: چون ما زن هستيم بايد در خانه بنشينيم، بلکه آنها حقايق درخشان اسلام را به خوبى از رسول خدا مى آموختند و به وظيفه خود آشنا بودند، حجاب اسلامى آنها موجب نمى شد که دست از وظيفه خود بردارند از اين رو هر کدام مشکى پر از آب کرده و به دوش مى گرفتند و به رزمندگان آب مى دادند، زخم خوردگان را مداوا مى نمودند
تا آنجا احساس وظيفه مى کردند که خود حضرت زهراى اطهر (عليهاالسلام) نيز غذا و آب به دوش مى کشيد و از زخمی های ميدان رزم پرستارى مى کرد و به کمک اميرالمؤمنين على (عليه السّلام) زخم هاى پيامبر را شستشو و مداوا مى نمودند.(1)
زنان هم مى توانند با حجاب کامل در اجتماع خدمت کنند.
📚1- زن از ديدگاه اسلام، ص 15 ،
@ahadis_tollab کانال احادیث الطلاب