#تشویق
✅ تو همیشه تلاشت رو می کنی.
به جای تشویق کردن دائمی کودک بابت کارهای ریز و درشتش بهتر است تلاش او را تشویق کنید.
«تو بهترینی»، «تو همیشه موفق می شی» و... این جملات باعث می شود که کودک ارزش خود را در گرو درست و کامل انجام دادن کارها بداند و حتی دچار اعتماد به نفس کاذب شده یا اضطراب و استرس کامل بودن تا ابد رهایش نکند چون گمان می کند اگر این کار را به بهترین نحو ممکن انجام ندهد دیگر ارزشی نزد شما نخواهد داشت.
👈 عوض این جملات بگویید؛ «تو همیشه تلاشت رو می کنی»، «اینکه اینقدر تلاش می کنی خیلی برای من ارزشمنده».
با این جمله ها ارزش #تلاش کردن را به او می فهمانید نه صرفا برنده شدن و جلوافتادن از بقیه را.
@ahadis_tollab کانال احادیث الطلاب
زوجین بدانند
♥️🍃 چگونه یک همسر تمام عیار داشته باشیم؟
🔹🔸 گفت و گویی لذت بخش
مهارت های ارتباطی قوی، یکی از بهترین ویژگی های یک زن و شوهر است.
🔹🔸 اگر هریک از شما به خوبی با یکدیگر برخورد کنید و از داشته های کلامی و غیر کلامی خود در ارتباطات به خوبی استفاده کنید مطمئنا در زندگی به مشکل حاد برنمی خورید چرا که می توانید با گفت وگوهای سازنده مسائل را حل کنید.
🔹🔸 اگر شما اهل گفت و گو باشید،برای تک تک مسائل زندگی راه حل مشترک پیدا خواهید کرد.برای گفتگو با همسرتان زمان اختصاص دهید وببینید با هم صحبتی وهمفکری با همسرتون چقدر مسائل ومشکلات اسانتر بنظر میرسند.
🔹🔸 این نکته را باید مدنظر داشته باشید که هیچ کس و هیچ چیز واقعا بی عیب و نقص نیست و شما می توانید با رفتار درست و احترام متقابل پله های یک شراکت خوب را طی کنید.
@ahadis_tollab کانال احادیث الطلاب
🌻 فرصتی برای بخشش گناهان 🌻
روزی جبرئیل در خدمت پیامبر(ص) مشغول صحبت بود که حضرت علی(ع)
وارد شد .جبرئیل چون آن حضرت را دید برخاست و شرائط تعظیم بجای آورد...
پیامبر(ص) فرمودند:
ای جبرئیل! از چه جهت به این جوان تعظیم میکنی عرض کرد: چگونه تعظیم نکنم که او بر من حق تعلیم است.
پیامبر(ص) فرمودند: چه تعلیمی؟
جبرئیل عرض کرد:
در وقتی که حق تعالی مرا خلق کرد؛
از من پرسید: «تو کیستی و من کیستم؟»
من در جواب متحیر ماندم و مدتی در مقام جواب ساکت بودم، که این جوان در عالم نور به من ظاهر گردید و این طور به من تعلیم داد که بگو: « تو پروردگار جلیل و جمیلی و من بنده ذلیل، جبرئیلم» از این جهت او را که دیدم تعظیمش کردم.
📚 منبع: تحفة المجالس القطره
ثواب نقل فضایل امیرالمومنین:
🔶 پیامبر اکرم فرمودند: امیرالمومنین فضایل فراوانی دارد هر كس يكى از آنها را نقل كند و اقرار هم به آن فضيلت داشته باشد خداوند گناهان گذشته و آينده ى او را بيامرزد و هر كس فضيلتى را از او بنويسد تا آنگاه كه آن نوشته باقى باشد فرشتگان برايش طلب آمرزش كنند و هر كس فضيلتى از آنها را گوش دهد خداوند گناهانى را كه بوسيله گوش انجام داده بيامرزد و هر كس به فضيلتى از فضائل او نگاه كند گناهانى كه بوسيله چشم انجام داده آمرزيده شود.
📚 ارشاد القلوب-ت رضايى، ج2، ص3
@ahadis_tollab کانال احادیث الطلاب
🔰چرا امام علی (ع) امیرالمومنین نامیده شد؟ و چرا به خود پیامبر (ص) امیرالمومنین نمی گویند؟
✍️پاسخ
در روایات عنوان امیرالمؤمنین از القاب خاص علی(ع) شمرده شده است،[۳] امیرمؤمنان در این روایات معنای ویژه ای دارد كه آن معنا متضمن خلافت بلافصل است؛
با توجه به این معنا تنها شامل امام علی(ع) می شود، چون جز او كسی لایق این مقام نیست.
در برخی از روایات بیان شده كه حتی در زمان پیامبر(ص)، نیز توسط پیامبر(ص) از حضرت علی(ع) به امیرمؤمنان یاد شده است.[۴]
به همین خاطر، این لقب برای دیگران و حتی امامان معصوم(ع) اطلاق نشده است.
شخصی از امام صادق(ع) پرسید: آیا روا است كه به امام زمان(ع) به عنوان "سلام بر تو، ای امیرمؤمنان" سلام یاد كرد؟
امام فرمود: نه، زیرا خداوند تنها علی(ع) را به این لقب نامیده است. نه قبل او كسی به این لقب نامیده شده و نه پس از او. آن شخص پرسید: پس چگونه بر قائم آل محمد (ع) می بایست سلام كرد؟ فرمود: میگویید: السلام علیك یا بقیة الله".[۵]
اختصاص لقب امیرالمؤمنین به امام علی(ع) تنها با معنای متضمن خلافت بلافصل قابل توجیه است؛ یعنی بعد از پیامبر(ص) باید او امیر و حاكم مسلمانان بوده و مردم باید به این مهم آشنا شوند. شاید بر همین اساس باشد كه پیامبر(ص) فرمود: "اگر مردم می دانستند در چه زمانی علی(ع) به این لقب ملقب گردید، هرگز منكر فضایل او نمی شدند، زیرا علی در زمانی كه آدم بین روح و جسد بود، ملقب به این لقب شد؛ زمانی كه خداوند فرمود: آیا من پروردگار شما نبودم؟ گفتند: بلی. فرمود: من پروردگار شمایم و محمد پیامبر شما است و علی امیر شما است".[۶]
اما این كه به پیامبر اسلام(ص) امیرمؤمنان گفته نمی شد، بدان جهت بود كه عنوان "امیرالمؤمنین" به معنای خلیفه بلافصل و جانشین آن حضرت است.
طبیعی است كه به خود حضرت، امیرمؤمنان گفته نشود.
پی نوشت
[۳]. معارف و معاریف، ج۲، ص ۴۴۸؛ دایرةالمعارف تشیع، ج۲، ص ۵۲۲.
[۴]. بحارالانوار، ج۳۵، ص ۳۷، ارشاد مفید، ص ۴۲.
[۵]. كافی، ج۱، ص ۴۱۱؛ بحارالانوار، ج۲۴، ص ۲۱۱؛ مظهر ولایت، ص ۴۱.
[۶]. ینابیع الموده، ۲، ص ۶۳؛ بحارالانوار، ج۹،ص ۲۵۶؛ مظهر ولایت، ص ۴۰.
@ahadis_tollab کانال احادیث الطلاب
🌺فاضل بزرگوار سيد جعفر مزارعى روايت كرده :🌺
يكى از #طلبه هاى حوزه باعظمت #نجف از نظر #معيشت در تنگنا و دشوارى غير قابل تحملّى بود .
روزى از روى #شكايت و فشار روحى كنار ضريح مطهّر حضرت #اميرالمؤمنين (عليه السلام)عرضه مى دارد : شما اين #لوسترهاى قيمتى و قنديل هاى بى بديل را به چه سبب در حرم خود گذارده ايد ، در حالى كه من براى اداره امور معيشتم در تنگناى شديدى هستم ؟!
شب اميرالمؤمنين (عليه السلام) را در #خواب مى بيند كه آن حضرت به او مى فرمايد : اگر مى خواهى در نجف #مجاور من باشى اينجا همين #نان و #ماست و فيجيل و فرش طلبگى است ، و اگر زندگى #مادّى قابل توجّهى مى خواهى بايد به #هندوستان در شهر حيدرآباد دكن به خانه فلان كس مراجعه كنى ، چون حلقه به در زدى و صاحب خانه در را باز كرد به او بگو :
🌺به آسمان رود و كار آفتاب كند .
پس از اين خواب ، دوباره به حرم مطهّر مشرف مى شود و عرضه مى دارد : زندگى من اينجا پريشان و نابسامان است شما مرا به هندوستان حواله مى دهيد !!
بار ديگر حضرت را خواب مى بيند كه مى فرمايد : سخن #همان است كه گفتم ، اگر در جوار ما با اين اوضاع مى توانى استقامت ورزى اقامت كن ، اگر نمى توانى بايد به #هندوستان به همان شهر بروى و خانه فلان راجه را سراغ بگيرى و به او بگويى :
🌺به آسمان رود و كار #آفتاب كند
از خواب بيدار شدن و شب را به صبح رساندن ، كتاب ها و لوازم مختصرى كه داشته به فروش مى رساند و اهل خير هم با او مساعدت مى كنند تا خود را به هندوستان مى رساند و در شهر حيدرآباد سراغ خانه آن راجه را مى گيرد ، مردم از اين كه طلبه اى فقير با چنان مردى ثروتمند و متمكن قصد ملاقات دارد ، تعجب مى كنند .
وقتى به در خانه آن #راجه مى رسد در مى زند ، چون در را باز مى كنند مى بيند شخصى از پله هاى عمارت به زير آمد ، طلبه وقتى با او روبرو مى شود مى گويد :
🌺به آسمان رود و كار آفتاب كند
فوراً راجه پيش خدمت هايش را صدا مى زند و مى گويد : اين #طلبه را به داخل #عمارت راهنمايى كنيد و پس از پذيرايى از او تا رفع خستگى اش وى را به #حمام ببريد و او را با لباس هاى فاخر و گران قيمت بپوشانيد .
مراسم به صورتى نيكو انجام مى گيرد و طلبه در آن عمارت عالى تا فردا عصر پذيرايى مى شود .
فردا ديد محترمين شهر از طبقات مختلف چون #اعيان و #تجار و #علما وارد شدند و هر كدام در آن سالن پر زينت در جاى مخصوص به خود قرار گرفتند ، از شخصى كه كنار دستش بود ، پرسيد : چه خبر است ؟
گفت : مجلس جشن عقد #دختر صاحب خانه است . پيش خود گفت : وقتى به اين خانواده وارد شدم كه وسايل عيش براى آنان آماده است .
هنگامى كه مجلس آراسته شد ، راجه به سالن درآمد ، همه به احترامش از جاى برخاستند و او نيز پس از احترام به مهمانان در جاى ويژه خود نشست .
آنگاه رو به اهل مجلس كرد و گفت :
آقايان من #نصف ثروت خود را كه بالغ بر فلان مبلغ مى شود از نقد و مِلك و منزل و باغات و اغنام و اثاثيه به اين #طلبه كه تازه از نجف اشرف بر من وارد شده مصالحه كردم ، و همه مى دانيد كه اولاد من منحصر به #دو دختر است ، يكى از آنها را هم كه از ديگرى #زيباتر است براى او عقد مى بندم ، و شما اى عالمان دين ، هم اكنون صيغه عقد را جارى كنيد .
چون صيغه جارى شد #طلبه كه در دريايى از #شگفتى و حيرت فرو رفته بود ، پرسيد : شرح اين داستان چيست ؟
راجه گفت : من چند سال قبل قصد كردم در #مدح اميرالمؤمنين (عليه السلام) #شعرى بگويم ، يك #مصراع گفتم و نتوانستم مصراع ديگر را بگويم ; به شعراى #فارسى زبان هندوستان مراجعه كردم ، مصراع گفته شده آنها هم چندان مطلوب نبود ، به شعراى ايران مراجعه كردم ، مصراع آنان هم چندان چنگى به دل نمى زد ، پيش خود گفتم حتماً شعر من منظور نظر كيميا اثر #اميرالمؤمنين (عليه السلام)قرار نگرفته است ، لذا با خود نذر كردم اگر كسى پيدا شود و مصراع #دوم اين شعر را به صورتى مطلوب بگويد ، نصف دارايى ام را به او ببخشم و دختر زيباتر خود را به عقد او در آورم ، شما آمديد و مصراع دوم را گفتيد ، ديدم از هر جهت اين مصراع شما درست و كامل و تمام و با مصراع من هماهنگ است .
طلبه گفت : مصراع اول چه بود ؟
راجه گفت : من گفته بودم :
🌺به ذرّه گر نظر لطف بوتراب كند
طلبه گفت : مصراع دوم از من نيست ، بلكه لطف خود #اميرالمؤمنين (عليه السلام) است . راجه #سجده شكر كرد و خواند :
🌺به ذرّه گر نظر لطف #بوتراب كند
🌺به آسمان رود و كار #آفتاب كند
منبع :
کتاب عبرت آموز تاليف استاد شيخ حسين
@ahadis_tollab کانال احادیث الطلاب
🌺🌺🌺🌺🌺حدیث 30881
عمر گفت حضرت علی 12 صفت دارد که هیچکس ندارد
2419 - قالَ الْإِمامُ الْباقِرُعليه السلام: اِنَّ عُمَرَ بْنَ الْخَطَّابِ فى اَوَّلِ يَوْمٍ صَعِدَ الْمَنْبَرَ فِى الْخِلافَةِ، قالَ وَ اللَّهِ لَقَدْ اُعْطِىَ عَلِىُّ بْنُ اَبِيطالِبٍ(عليه السلام) اِثْنَىْ عَشَرَ فَضِيلَةً، لَمْ يَكُنْ لى وَ لا لاَِحَدٍ مِنَ النَّاسِ مِثْلُها، وَ لا واحِدَةٌ مِنْها، اَلْأَوَّلُ: مَوْلِدُهُ فِى الْكَعْبَةِ، اَلثَّانِى: زِواجُهُ مِنَ السَّماءِ، اَلثَّالِثُ: زَوْجَتُهُ فاطِمَةُ(عليها السلام)، اَلرَّبِعُ: اَ لْحَسَنُ وَ الْحُسَيْنُ(عليه السلام) اَوْلادُهُ، اَ لْخامِسُ: قَوْلُ النَّبِىِّ(صلى الله عليه وآله وسلم) بِحَضْرَتى مَنْ كُنْتُ مَوْلاهُ فَعَلِىٌّ مَوْلاهُ، اَللَّهُمَّ والِ مَنْ والاهُ وَ عادِ مَنْ عاداهُ، اَلسَّادِسُ: يَوْمَ غَدِيرِ خُمٍّ، قالَ(صلى الله عليه وآله وسلم) بِحَضْرَتى يا عَلِىُّ اَنْتَ مِنّى بِمَنْزِلَةِ هارُونَ مِنْ مُوسى، اَلسَّابِعُ: سُدَّ اَبْوابُ الصَّحابَةِ، وَ لَمْ يُسَدَّ لِعَلِىٍّ بابٌ.
اَلثَّامِنُ: قَوْلُ النَّبِىِّ(صلى الله عليه وآله وسلم) مَنْ عَبَدَ اللَّهَ فى مِثْلِ مَكَّةَ وَ الْمَدِينَةِ اَ لْفَ سَنَةٍ اِلاَّ خَمْسِينَ عامًا، كَنُوحٍ فى قَوْمِهِ، وَ صَبَرَ عَلى حَرِّ مَكَّةَ وَ جُوعِ الْمَدِينَةِ، وَ اَنْفَقَ مالَهُ كَجَبَلِ اَبى قُبَيْسٍ، وَ قاتَل بَيْنَ الصَّفا وَ الْمَرْوَةِ فى سَبِيلِ اللَّهِ عامِدًا مُحْتَسِباً وَ لَمْ يَأْتِ بِوَلايَتِكَ يا عَلِىُّ (عليه السلام)، فَكانَ عَمَلُهُ وَ زُهْدُهُ وَ نَفَقَتُهُ هَباءً مَنْثُوراً،
اَلتَّاسِعُ: اَنْ تَهْوِىَ النُّجُومُ فى دارِهِ، اَ لْعاشِرُ: رُدَّتِ الشَّمْسُ مَرَّتَيْنِ مَرَّةً بِالْمَدِينَةِ وَ مَرَّةً بِالْعِراقِ
وَ الْحادى عَشَرَ: اَنَّهُ تَكَلَّمَ مَعَ الْأَمْواتِ وَ الْأَسَدِ وَ الذِّئْبِ وَ الْغَزالَةِ وَ الثُّعْبانِ وَ السَّمَكَةِ، اَلثَّانى عَشَرَ: اَنَّهُ قادِرٌ اَنْ يَقْتُلَ عُمَرَ بِشِمالِهِ دُونَ يَمِينِهِ، وَ كانَ عَلِىُّ بْنُ اَبِيطالِبٍ(عليه السلام )حاضِراً، فَرَفَعَ رَأْسَهُ وَ قالَ(عليه السلام) اِعْتَرَفَ بِالْحَقِّ قَبْلَ اَنْ يُشْهَدَ عَلَيْهِ.
همانا عُمر بن خطاب در اولين روز خلافتش بالاى منبر رفت و گفت بخدا قسم به على بن ابى طالب(عليه السلام) دوازده فضيلت داده شده كه يكى از آنها نه در من وجود دارد و نه در هيچ يك از مردم.
اول: تولد ايشان در كعبه است
دوم: ازدواج ايشان در آسمان منعقد شد سوم: فاطمه عليها السلام همسر اوست چهارم: حسن و حسين(عليهم السلام) فرزندان او هستند
پنجم: گفتار پيامبر(صلى الله عليه وآله وسلم) در حالی که من حضور داشتم كه فرمود، كسى كه من مولاى او هستم پس على(عليه السلام) مولاى اوست، خدايا دوست بدار كسى را كه على(عليه السلام) را دوست بدارد و دشمن بدار كسى را كه او را دشمن بدارد.
ششم: در روز غدير خم من حاضر بودم كه رسول اكرم(صلى الله عليه وآله وسلم) فرمودند: يا على(عليه السلام)مقام و منزلت تو نسبت به من مثل مقام و منزلت هارون به موسى(عليه السلام) است ) و تو خليفه و جانشين بلا فصل من هستى
هفتم: تمام درهاى منزل اصحاب (به مسجد) بسته شد مگر در منزل على(عليه السلام) كه بسته نشد
هشتم: گفتار پيامبر(صلى الله عليه وآله وسلم) كه فرمودند: كسى كه خدارا عبادت كند در جائى مثل مكه و مدينه بمدت هزار سال، پنجاه سال كم (يعنى 950 سال) مثل حضرت نوح (عليه السلام) در قوم خود و همچنين بر گرماى مكه و گرسنگى مدينه صبر كند، و مال و دارائى خود را كه مثل كوه اَبى قُبَيْس باشد (در راه خدا) انفاق كند، و بين صفا و مَرْوه در راه خدا و با اختيار خود و احتساب رضاى او جهاد كند ولى ولايت و دوستى تو را اى على(عليه السلام) (در روز قيامت همراه خود) نياورد پس (بايد بداند كه) عمل او و زهد او و انفاق او، بصورت گرد و غبارى پراكنده از بين مى رود
نهم: فرود آمدن ستارها در خانه ايشان (اشاره به شأن نزول سوره نجم است )
دهم: برگشتن خورشيد دوبار ( برای او در حالی که غروب کرده بود ) يكى در مدينه و ديگرى در عراق (بخاطر ايشان)
يازدهم: صحبت كردن ايشان با مردگان و همچنين با( حیواناتی مانند) شير و گرگ و آهو و مار بزرگ و ماهى
دوازدهم: و همانا ايشان قدرت دارند بدون كمك گرفتن از دست راستش، با دست چپ ، عمر را به قتل برساند
و اين در حالى بود كه حضرت على بن ابى طالب عليه السلام حاضر بودند، سپس امام سرشان را بلند كردند فرمودند: اعتراف كرد به حق ، قبل از آنكه شهادت بر عليه او (در روز قیامت) جارى شود.
کتاب احادیث الطلاب ص 693
🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺
@ahadis_tollab کانال احادیث الطلاب
بمناسبت روز مرد 🤭😂😚😊
چگونه در کارهای منزل به زنمان کمک کنیم؟😜
۱- در خوردن غذا با او همکاری کنید.😇
۲- کانالهای تلویزیون را شما عوض کنید.😅
۳- موقعی که همسرتان مشغول تمیز کردن زمین و جارو کردن است، پایتان را بلند کنید که زیر پایتان را نیز جارو بکشد.😇
۴- با آواز خواندن در حمام، موجبات شادی همسر دلبندتان را فراهم آورید.😅
۵- وقتی همسرتان در آشپزخانه مشغول پخت غذاست، گاهی به آشپزخانه سرزده و با ناخونک زدن به غذا به او در پخت غذای خوشمزهتر و لذیذتر مشاوره دهید.😼
۶- موقع پاک کردن سبزی، زنتان را تنها بگذارید تا بتواند در آرامش و با تمرکز، سبزیها رو پاک کند.😘
۷- موقعی که خانومتان در حال پاک کردن شیشه ها هست از پشت شیشه شکلک در بیارید تا خستگی اش در برود.😁
من از همینجا از همهی آقایونی که اینقدر تو خونه به خانوماشون کمک میکنند، تشکر میکنم.😜😜😜
نشر دهید تا همهی مردان به وظایف خود آشنا شوند.😌
روز *مرد* مبارک
@ahadis_tollab کانال احادیث الطلاب
🔴حضرت علی علیه السلام، اول مظلوم عالم
✍️اگر شخصی، در جریانی، حداقل "هشتاد هزار شاهد” داشته باشد(واقعه غدیر خم) ولی نتواند حق خود را بگیرد او را باید چه نامید؟! امیرالمؤمنین علی علیه السلام را "اول مظلوم عالم” دانسته اند. این لقب، غم انگیز است، اما شاید بهترین تعبیر از مردی باشد که با آن همه شاهد نتوانست حقش را بگیرد.
حضرت علی علیه السلام در مقاطع مختلف تاریخی مورد ظلم واقع شد، در تمام سختی ها و ظلم هایی که به پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله شد، او نیز در کنار پیامبر مظلوم بود و با دست شستن از جان خود از پیامبر دفاع می کرد؛ حضرت امیرالمومنین علی رغم لیاقتش و علی رغم معرفی اش توسط پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله به عنوان ولی المومنین، مظلوم واقع شد، سالها استخوان در گلو و خار در چشم غصب جایگاهش را شاهد بود، همسرش را مظلومانه شهید کردند، مسلمین حق ولایتش را ادا نکردند و شیعیان حق امامتش را، حضرت امیر هنوز مظلوم است و همچنان مظلوم خواهد ماند...
مقام ولایتِ حضرت امیر المومنین، مقامی بود که به واسطه ی پیامبر از سوی خداوند تعیین شده بود تا مسلمین با تبعیت از او به هدایت و کمال برسند، اما ولایت پس از پیامبر به واسطه ی نفسانیت نااهلان، به خلافت تنزل یافت، خلافت یک کرسی بی ارزش بود که با رأی یک شورا ساخته می شد و با بیرون آمدن انگشتری عمروعاص به کس دیگر واگذار می شد، خلافت اینقدر بی ارزش بود که حضرت امیر آن را از آب بینی بز و لنگه کفشی پاره پست تر می دانست؛ مقام ولایت یک مقام الهی بود که فقط شایسته ی معصومین بود و مقام خلافت یک کرسی پست بود که می توانست به خواست مردم یا شورا یا عمروعاص به هر کسی برسد؛ این ظلم هرگز جبران نشد، خلافت همچنان بین اکثریت مسلمانان به جای ولایت معرفی شد و هرگز حق مقام ولایت ادا نشد، نه برای حضرت امیر و نه برای 11 اختر تابناکش، ظلمی که تمام تاریخ را تحت الشعاع قرار داد، اسلامی که با ولایت می توانست به هدایت و کمال جهانیان منجر شود و میلیاردها انسان را از گمراهی نجات دهد، به واسطه ی دوری از ولایت به شاخه های متعدد منحرف شد، این ظلم به جای این که امامان هدی را به حکومت برساند، موجب شهادت مظلومانه یک یک شان شد و موجب شد تا صدها سال آخرین امام هدی نیز در غیبت به سربرد، این است که باور داریم که با ظهور حضرت مهدی (عج)، بزرگترین ظالمان جهان نیز زنده شده و مجازات خواهند شد، ان شاءالله.
ابن شهرآشوب روايت مى كند كه امیرالمومنین(علیهالسلام) بر منبر نرفت، جز آن كه در پايان كلامش، پيش از پايين آمدن از منبر اين جمله را مى فرمود: «از آن لحظه كه پيامبر خدا(صلیالله علیهوآله) رحلت كرد همواره مظلوم بوده ام.» (مناقب، ج2، ص115) روزى شخصی در بين سخنان حضرت علی(علیهالسلام) فرياد زد: «وا مظلمتاه» حضرت او را به حضور طلبيد، هنگامى كه نزديک شد، به او فرمود: «به تو يک بار ستم شده است و به من به تعداد ریگهای بیابان و قطرات باران و کرک حیوانات ظلم شده است.» (مناقب، ج2، ص115) و امام علی علیه السلام همان مظلومی است که از آزار مردم شب ها به بیابان می رفت و با چاه درد و دل می کرد و اشک می ریخت، خانه اش را آتش زدند و دستانش را بستند و ناموسش رو مورد ضرب و شتم قرار دادند و زمانی که امام علی علیه السلام به شهادت رسید شبانه او را غسل دادند و کفن کردند و دفن کردند.
ایشان را در همان تاریکی شب دفن کردند و احدی نفهمید. بعد محل قبر را هم مخفی کردند و به کسی نگفتند فردا مردم فهمیدند که دیشب علی دفن شده محل دفن علی کجاست؟ گفتند لازم نیست کسی بداند و حتی بعضی نوشتهاند امام حسن علیه السلام صورت جنازهای را تشکیل دادند و به مدینه فرستادند. که مردم خیال کنند که علی علیه السلام را بردند مدینه دفن کنند! به خاطر همین خوارج برای اینکه اگر اینها میدانستند علی علیه السلام را کجا دفن کردهاند. به مدفن علی علیه السلام جسارت کردند و تا تا صد سال بعد از شهادت امام علی علیه السلام هم قبر ایشان مخفی بود.
مظلوميت اميرالمومنين(علیهالسلام) به يک جهت محدود نمى شود و همواره در جهات مختلف، اين مظلوميت وجود داشته است. يكى از اين جهات مظلوميت، عدم درک صحيح از معارف و مقاماتى است كه پيامبر گرامى(صلیاللهعلیهوآله) اسلام براى آن حضرت برشمرده اند.
@ahadis_tollab کانال احادیث الطلاب
حدیث 30523
چرا نسبت به من و فرزندانم دشمنی میکنند
1820 - وَ قالَ امیر المومنین علی عليه السلام: كُلُّ حِقْدٍ حَقَدَتْهُ قُرَيْشٌ عَلى رَسُولِ اللَّهِ صلى الله عليه وآله وسلم اَظْهَرَتْهُ فِىَّ، وَسَتُظْهِرُهُ فِى وُلْدى مِنْ بَعْدى، مالِىَ وَ لِقُرَيشٍ، اِنَّما وَتَرْتُهُم بِأَمْرِ اللَّهِ وَ أَمْرِ رَسُولِهِ، أَفَهذا جَزاءُ مَنْ أَطاعَ اللَّهَ وَ رَسُولَهُ اِنْ كانُوا مُسْلِمِينَ.
هر كينهاى كه قريش به دل گرفته بود كه بر رسول خدا صلى الله عليه وآله وسلم جارى كند (و نتوانست) در مورد من ظاهر كرد،
و بزودى بعد از من در مورد فرزندانم ظاهر خواهند كرد، ميان من و قريش چه اتفاقى افتاده، همانا من (با كشتن مشركين) به خاطر دستور خدا و رسولش، تعداد قريش را كم كردم،
آيا پاداش كسى كه از خدا و رسولش اطاعت كند اين است؟اگر مسلمان بودند (بايد اين گونه با من و فرزندانم رفتار مى كردند؟)
کتاب احادیث الطلاب ص 509
@ahadis_tollab کانال احادیث الطلاب
⁉️ اگر شخصى در مسجد بخوابد و در حال خواب محتلم شود، تکلیف او چیست؟🤨
✅ فتوای آیات عظام (خامنهای، سیستانی و مکارم): اگر کسی در مسجد یا حرم امام خوابش ببرد و در خواب محتلم شود، پس از بیدار شدن، باید فوراً از مسجد یا حرم بیرون برود.
@ahadis_tollab کانال احادیث الطلاب
✨﷽✨
🔴یتیم نوازی امام علی (ع)
✍️امیرالمومنین (ع) شبی از کنار خانه زن تهیدستی گذشت که فرزندانی خردسال داشت و آنان از گرسنگی میگریستند و مادرشان آنان را سرگرم میکرد تا بخوابند. آن زن دیگی بر اجاق نهاده بود که در آن جز آب چیزی نبود، تا آنها بپندارند که در دیگ غذایی در حال پختن است(گویا ماموران رسیدگی به این خانواده کوتاهی کرده بود).
علی (ع) از حال آن زن باخبر شد و با قنبر به سوی خانه خود رفت و ظرفی خرما و کیسهای آرد و روغن و برنج و نان برداشت و بر دوش کشید. با رسیدن به خانه آن زن، از او اجازه خواست و وارد شد، پس مقداری برنج و روغن در دیگ ریخت و پس از پختن آن، برای کودکان در ظرف غذا ریخت و به آنان با محبت میفرمود: بخورید...
پس از سیر شدن آنان، امام (ع) به صورت چهار دست و پا بر زمین خم شد و کودکان یتیم را دوش خود سوار کرد و گرد اتاق میگشت و از خود صدای بعبع (به تقلید از صدای گوسفند) میکرد.
کودکان با مشاهده این حالت، بسیار خندیدند و خوشحال شدند. پس از خروج از خانه، قنبر پرسید: سرورم! امشب رفتاری شگفتآور از شما دیدم!!! امام (ع) فرمود: ای قنبر! چون وارد خانه شدم، این کودکان یتیم از شدت گرسنگی میگریستند. دوست میداشتم وقتی از نزد آنان خارج میشوم، آن یتیمان در حال سیری بخندند و خوشحال باشند...
📚غررالمناقب فی فضائل علی بن ابی طالب
@ahadis_tollab کانال احادیث الطلاب
.
روزی علامه امینی قدس سره صاحب کتاب ارزشمند الغدیر ، با جمعی نشسته بودند که عده ای از روحانیون اهل سنت اجازه ورود خواستند تا سوالی مطرح کنند .
پس از اینکه به حضور آمدند عرض کردند:
جناب شیخ ما معتقدیم امیرالمومنین علی (علیهالسلام) خلیفه چهارم راشدین است و شما معتقدید اولی
، مگر نه اینکه امیرالمومنین علی مسلمان و پیرو رسول خدا بوده است ، پس اصرار شما به ارجحیت او نسبت به سه خلیفه قبلی چیست ؟
علامه جواب داد:
مگر امیر المومنین علی علیه السلام هم مسلمان بود ؟
همه سکوت کردند، عالم سنی گفت:
یعنی چه
؟ خب معلوم است که مسلمان بود .
علامه گفت:
نه ، من فکر میکنم که احتمالا امیرالمومنین علی اصلا مسلمان نبود !!
مجددا عالم سنی گفت:
چه میگویی شیخ؟ منظورت چیست؟
علامه گفت:
مگر نه اینکه در قرآن آمده است:
«وإن قیل لکم ارجعوا فارجعوا» [اگر درب خانه مسلمانی را زدید و باز نکرد برگردید].
ولی تا آنجا که من میدانم فلانی با لگد درب خانه را شکست ، و پهلوی دختر رسول خدا را که پشت درب بود شکست.
آیا به نظر شما امیرالمومنین علی و فاطمه و اهل بیت رسول خدا مسلمان بودند ؟
در این هنگام عالم سنی سر به زیر افکند، و بی هیچ صحبتی مجلس را ترک کرد .
.
@ahadis_tollab کانال احادیث الطلاب