✅جایگاه زنان در مکتب اسلام
اینها صحبت است. مثلاً روز ولادت حضرت را روز زن میگوییم. ما که حسود نیستیم، هر روز را روز زن بگوییم ولی صحبت در این است که؛ ببینید این چیزها مفهوم مخالف دارد. غربیها یک کارهایی کردند، ما چشم بسته تقلید کردیم و نفهمیدیم چرا اینطور میکنیم!
✍ چشم بسته تقلید نکنیم
روانشناسان یک مَثل میزنند و به آن قوّهی منابهه و محاکات میگویند. میگویند اگر ۱۰ گوسفند از آغل بیرون بیایند جلوی یازدهمین آن یک مانع بگذارید. یازدهمی از آن مانع میپرد. دوازدهی هم میپرد. به سیزدهمی که رسید مانع را بردارید. ولی بقیّهی گوسفندها همه سر انداخته و میپرند. مانع رفته است ولی دید آن جلویی پریده است آن هم میپرد. این مَثَل در روانشناسی گفته شده است. گاهی اوقات بعضیها اینطور هستند. غربیها برای مانعی میپرند، بعضاً آن وقت در ایران بیمانع میپرند. مانع که دیگر نیست، شما دیگر چرا میپرید؟! آنجا که روز زن گذاشتند و روز زن درست کردند، زن یک کمبود داشته است. زن اذیّت میشده است، کتک میخورده است، آزار میدیده است. همین الآن هم است. در اخبار نگاه کنید آمار میدهند که امروز چقدر مورد آزار قرار گرفتند، اصلاً آدم دوست ندارد.
✍ جایگاه زنان در مکتب اسلام
در ایران زن جایگاه خوبی دارد، چون ما شیعیان امیر المؤمنین هستیم، ما مسلمان هستیم. ما پیرو کسی هستیم که دختر خود را در بالاترین درجه قرار میداد. زهرای مرضیّه، زینب کبری، اینها بزرگان خانواده بودند. ما در این مکتب هستیم. زن کم و کسری در مکتب ما ندارد. مگر اینکه خود او به وجود بیاورد. پس روز زن را برای جبران و کم و کسری در غرب گذاشتهاند. در ایران ما زن کم و کسر ندارد که روز زن بگذاریم. حالا گذاشتیم عیب ندارد.
🔹گفتم انتقاد نمیکنم که فردا بگوییم فلان شخص گفت. نه، خیلی هم خوب است. دست به ترکیب آن نزنید. روز زن هم باشد، حالا یک شاخه گل هم بخرید عیبی ندارد. یک چیزی هم به اندازه وسع خود تهیّه بفرمایید خانم خوشحال شود.
🔹 همهی جهان باید پیرو حضرت زهرا باشند
امّا یک چیزی میخواهم اینجا بگویم، آن این است که اصلاً ۱۰ روز را روز زن بگذارید. دههی روز زن بگیرید. کسی حسودی نمیکند ولی در گفتار میگویند: حضرت زهرا اسوهی زنان عالم است. این حرف درست نیست، چرا؟ دایرهی اسوه بودن او را کوچک کردیم. این آلوسی سنّی است دیگر. این میگوید زن و مرد ندارد، همهی جهان باید پیرو حضرت زهرا باشد. اینکه میگوید الگوی زنان عالم، اسوهی زنان عالم، این اسوه بودن او؛ مانند اینکه به امیر المؤمنین بگوییم اسوهی مردان عالم، آن هم باز درست نیست. زن و مرد ندارد، همه باید تبعیّت کنند.
حضرت زهرا یکی از پیشوایان چهاردهگانهی ما است، زن و مرد ندارد. حالا اینها یک مقامات باطنی دارند که خدا شاهد است اینها مقدّمات میخواهد. مقامات باطنی اینها را گفتن اینطور نیست که همینطوری در منبر و مجلس و در گذرگاهها گفته شود. نه، امیر المؤمنین (سلام الله علیه) خلافت ظاهریّه داشت. همهی شما هم میدانید، ۴ سال و خوردهای بود. آن وقت این ولایت باطنیّهی او دیگر ماه و روز ندارد، همیشه است. ولایت باطنیّه امیر المؤمنین قطع نمیشود..
✍ در محضر استاد فاطمی نیا
@ahadis_tollab کانال احادیث الطلاب
حضرت آیه الله مجتهدی تهرانی فرمودند :
لقمه و نماز:
گویند شخصی به ثروتمندی گفت، چرا من را به مهمانی دعوت نمی کنی؟ او در جواب گفت برای اینکه تو لقمه را زود جویده و می بلعی، و لقمه اول تمام نشده، لقمه
دیگری برمی داری، آن شخص گفت: یعنی انتظار داری بین هر دو لقمه، دو رکعت نماز بخوانم .
کتاب آداب الطلاب ص 524
@ahadis_tollab کانال احادیث الطلاب
🟡🟡🟡حدیث 3077
بالاترین حسنات چیست
1286 - وَ قالَ عليه السلام: اِجْتِنابُ السَّيِئَاتِ، اَوْلى مِنْ اِكْتِسابِ الْحَسَناتِ.
پرهيز از گناهان، بالاتر از انجام حسنات (و كارهاى نيك) است.
کتاب احادیث الطلاب ص 383
🟡🟡🟡🟡🟡🟡
@ahadis_tollab کانال احادیث الطلاب
🌹🌹🌹حدیث 3084
سفارش خدا به موسی در 4 مورد
1275 - وَ قالَ امیر المومنین علی عليه السلام: قالَ اللَّهُ تَبارَكَ وَ تَعالى لِمُوسى عليه السلام: اِحْفَظْ وَصِيَّتِي لَكَ بِاَرْبَعَةِ اَشْياءَ: اَوَّلُهُنَّ مادُمْتَ لا تَرى ذُنُوبَكَ تُغْفَرُ، فَلا تَشْتَغِلْ بِعُيُوبِ غَيْرِكَ، وَ الثّانِيَةُ ما دُمْتَ لا تَرى كُنُوزِى قَدْ نَفِدَتْ، فَلا تَغْتَمَّ بِسَبَبِ رِزْقِكَ، وَ الثَّالِثَةُ مادُمْتَ لا تَرى زَوالَ مِلْكِى فَلا تَرْجُ اَحَداً غَيْرِى، وَ الرَّابِعَةُ مادُمْتَ لا تَرَى الشَّيْطانَ مَيِّتًا فَلا تَأْمَنْ مِنْ مَكْرِهِ.
@ahadis_tollab
خداى تبارك و تعالى به حضرت موسى عليه السلام فرمودند: وصيّت و سفارشم به تو چهار چيز است كه حفظ كن:
1- تا زمانى كه نمى دانى گناهانت آمرزيده شده است به عيب هاى ديگران مپرداز
2- تا زمانى كه نمى دانى گنجينههاى من تمام شده است غم روزى خود را مخور
3- تا وقتى كه پادشاهى مرا از بين رفته نديدى به هيچ كس جز من اميد مبند
4- تا زمانى كه شيطان را مرده نديدى از مكر و حيله او آسوده خاطر مباش.
کتاب احادیث الطلاب ص 385
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
@ahadis_tollab
🔆ماءموريت على (علیه السلام ) براى كشتن سه تروريست
نماز جماعت صبح در اول وقت در مسجد پيامبر (صل الله علیه وآله و سلم ) برقرار گرديد، مسلمين شركت نمودند، پيامبر (ص ) پس از اقامه نماز به طرف جمعيت رو كرد و فرمود: اى مردم ! از طريق وحى به من خبر رسيده سه نفر از كافران به بتهاى لات و عزى سوگند ياد كرده اند تا مرا بكشند
در ميان شما كيست كه داوطلبانه به سوى آنها برود و آنها را قبل از آنكه به مدينه برسند، سر به نيست كند؟ (نقشه آنها را نقش بر آب نمايد).
حاضران به همديگر نگاه كردند و در جواب دادن به رسول خدا (ص ) درماندند و در سكوت و خاموشى فرو رفتند.
پيامبر (ص ) فرمود: گمان مى كنم على پسر ابوطالب در ميان شما نيست .
يكى از مسلمين بنام عامربن قتاده برخاست و گفت : امشب على (ع ) مبتلا به تب شده از اين رو در نماز شركت ننموده است ، به من اجازه بده بروم و پيام شما را به او برسانم .
پيامبر (ص ) به او اجازه داد، عامر به حضور على (ع ) رفت و جريان را به آنها خبر داد.
امام على (ع ) از خانه بيرون آمد آن گونه كه گوئى از بند رها شده است ، در حالى كه با دو طرف پيراهنش ، گردنش را پوشانده بود، به حضور پيامبر (ص ) آمد و عرض كرد: اى رسول خدا جريان چيست ؟
پيامبر (ص ) فرمود: اين (جبرئيل ) فرستاده پروردگارم است كه به من خبر مى دهد سه نفر از كافران ، هم سوگند شده اند
تا بيايند و مرا بكشند، و بخداى كعبه موفّق نمى شوند، اكنون شخصى لازم است تا جلو آنها را بگيرد.
حضرت امیرالمومنین على (ع ) عرض كرد: من تنها براى جلوگيرى از آنها آماده ام ، چند لحظه اجازه بده لباسم را بپوشم .
پيامبر (ص ) فرمود: اين لباس و زره و شمشير من است ، بردار و بپوش ، پيامبر (ص ) لباس و زره خود را بر او پوشانيد و عمامه خود را بر سر على (ع ) نهاد و شمشيرش را به دست او داد، و اسبش را آورد و على (ع ) را سوار بر آن نموده و به سوى آن سه نفر كه در چند فرسخى مدينه در بيابان به سوى مدينه مى آمدند فرستاد.
امام على (ع ) از مدينه بيرون آمد و به راه خود ادامه داد، سه روز از جريان گذشت ، هيچ خبرى از على (ع ) نه از آسمان (توسط جبرئيل ) و نه از زمين نشد
فاطمه (سلام الله علیها ) نگران شد، دست حسن و حسين (ع ) را گرفت و به حضور رسول خدا (ص ) آمد و گفت : تصور مى كنم كه اين دو كودك يتيم شده اند
پيامبر (ص ) با شنيدن اين سخن ، بى اختيار گريه كرد، سپس به مردم فرمود: هركس خبر از على (ع ) بياورد، او را به بهشت مژده مى دهم .
مردم با جديت به جستجو پرداختند، زيرا ديدند رسول اكرم (ص ) اين موضوع را با اهميت و تاكيد خاص عنوان كرد.
تا اينكه عامر بن قتاده خبر سلامتى على (ع ) را به پيامبر (ص ) رسانيد، كه با پيروزى باز مى گشت ، پيامبر (ص ) به استقبال على (ع ) شتافت ديد آنحضرت مى آيد در حالى كه دو اسير و يك سربريده و سه شتر و سه اسب را با خود مى آورد،
آنگاه پيامبر (ص ) به على (ع ) فرمود: دوست دارى من جريان سفر تو را شرح دهم يا خودت شرح مى دهى ؟ سپس پیامبر فرمود: خودت شرح بده . تا گواه بر قوم گردى .
حضرت على (ع ) فرمود: در بيابان ديدم سه نفر سوار بر شتر مى آيند، وقتى كه مرا ديدند، فرياد زدند، تو كيستى ؟
گفتم : من على پسر ابوطالب ، پسر عموى رسول خدا (ص ) مى باشم .
گفتند: ما كسى را به عنوان رسول خداوند نمى شناسيم ، و براى ما فرق نمى كند كه ترا بكشيم يا محمّد (ص ) را.
صاحب اين سربريده با شدت به من حمله كرد، و ضربه هاى بين من و او رد و بدل شد، در اين ميان باد سرخى وزيد، صداى تو را از ميان آن باد شنيدم كه فرمودى زره او را از ناحيه گردن ببر و من هم بريدم و كنار زدم ،سپس فرمودید رگ گردنش را بزن و من رگ گردنش را زدم ، و او را رها ساختم .
سپس باد زردى وزيد، صداى تو را از ميان آن شنيدم كه فرمودى زره او از ناحيه رانش كنار زده ، بر ران او بزن و من به ران او زدم و او را سركوب كردم ، و سرش را از بدنش جدا نمودم ،
وقتى كه او را كشتم ، اين دو نفر اسير كه دو رفيق او بودند به پيش آمده و گفتند: اين رفيق ما را كه كشتى توان آن را داشت كه با هزار سواره بجنگد، اكنون ما تسليم هستيم ، ما شنيده ايم محمّد (ص ) شخص مهربان و رحم دل و دلسوز است ، در كشتن ما شتاب مكن ، ما را زنده نزد او ببر تا او حكم كند.
پيامبر (ص ) فرمود: اى على ! صداى اول را كه شنيدى صداى جبرئيل بود و صداى دوّم ، صداى ميكائيل بود، اكنون يكى از آن دو اسير را نزد من بياور، على (ع ) يكى از آن دو اسير را نزد پيامبر (ص ) آورد.
پيامبر (ص ) به او فرمود: بگو لا اله الاّ اللّه : معبودى جز خداى يگانه نيست .
او در پاسخ گفت :
لنقل جبل ابى قبيس احبّ الىّ من ان اقول هذه الكلمة .
انتقال كوه ابوقيس براى من بهتر از آن است كه اين كلمه را بگويم .👇
". پیامبر صلی الله علیه وآله به أمیر المومنین علی علیه السلام فرمود: او را کنار ببر و گردنش را بزن. علی علیه السلام نیز فرمان آن حضرت را اجرا کرد.
سپس فرمود: اسیر دوم را بیاور.امیر المومنین علی علیه السلام او را آورد. پیامبر صلی الله علیه وآله به او فرمود بگو «لاإله إلا الله»، گفت مرا نیز به رفیقم ملحق سازید. پیامبر صلی الله علیه وآله فرمود: گردنش را بزن.
در این هنگام جبرئیل نازل شد و عرض کرد: ای محمد صلی الله علیه وآله، پروردگارت سلام می رساند و می فرماید: این شخص را نکش زیرا او دارای دو خصلت نیک است:
او در میان قوم خود سخاوت دارد، و صفت دوم او دارای اخلاق نیک است.
پیامبر صلی الله علیه وآله به أمیر المومنین علی علیه السلام فرمود:دست نگه دار که فرستاده خدا چنین می گوید. وقتی که آن مشرک از علت تأخیر قتل آگاه شد، گفت: آری سوگند به خدا هیچگاه با برادری که دارم مالک یک درهم نشده ام و هیچگاه در میدان جنگ، پشت به جنگ ننموده ام و من گواهی می دهم که معبودی جز خدای یکتا نیست و محمد رسول خدا است.
سپس پیامبر فرمود: «هذا ممن جــره حسن خلقه و سخائه إلی جنات النعیم»،
این شخص از آن افرادی است که حسن خلق و سخاوتش او را به بهشت پر نعمت کشانید.
محمد محمدی اشتهاردی- داستان دوستان – از صفحه 258 تا 260
@ahadis_tollab کانال احادیث الطلاب
. 👇👇👇 کانال عمومی 👇👇👇
(تقویم همسران)
✴️ پنجشنبه 👈19 مهر / میزان 1403
👈6 ربیع الثانی 1446👈10 اکتبر 2024
@taghvimehamsaran
🕋 مناسب های دینی و اسلامی.
🔥 مرگ هشام بن عبدالملک بن مروان ملعون " 125 ه.قمری "بر خاندانش آل مروان لعنت.
🏯 بناء شهر بغداد توسط منصور دوانقی ملعون " 146 هجری قمری "وی سادات بنی الزهراء علیهاالسلام را زنده زنده داخل دیوارهای شهر گذاشت لعنت خدا بر او باد.
🎇 امور دینی و اسلامی.
❇️ روز بسیار شایسته و خوب و خوش یُمنی است برای همه امور خصوصا:
✅خواستگاری و عقد و عروسی.
✅مسافرت.
✅خرید وسیله ی سواری
✅دیدار با روسا و مسئولین.
✅خرید و فروش.
✅رفتن به تفریحات سالم.
✅امور زراعی و کشاورزی.
✅قرض و وام دادن و گرفتن.
✅صلح دادن بین افراد.
✅درختکاری.
✅شکار دام گزاری ماهی گیری.
✅و پس گرفتن طلب خوب است.
🤒 مریض امروز زود خوب می شود.
👶 مناسب زایمان و نوزاد از آفات و بلاها دور باشد.
🚘 مسافرت:مسافرت خوب است.
👩❤️👨مباشرت امروز :
فرزند هنگام زوال ظهر اقا و سیاستمدار و درستکار باشد.
🔭احکام نجوم.
🌗 امروز قمر در برج جدی است و از نظر نجومی روز مناسبی برای امور زیر است.
✳️انواع جراحی ها.
✳️آغاز معالجه و درمان.
✳️کاشت و برداشت محصول.
✳️از شیر گرفتن کودک.
✳️وام و قرض دادن و گرفتن.
✳️تشکیل شرکت و امور مشارکتی.
✳️نو پوشیدن و دوختن.
✳️و کندن چاه و قنات نیک است.
🟣کتابت ادعیه و احراز و نماز و بستن حرز خوب است.
💑مباشرت امشب: (شبِ جمعه) ، فرزند مباشرت پس از فضیلت نماز عشاء امید است از ابدال و یاران امام عصر علیه السلام گردد.
💇♂💇 اصلاح سر و صورت :
طبق روایات، #اصلاح_مو (سر و صورت)در این روز ماه قمری ، باعث بلای ناگهانی می شود.
💉💉حجامت فصد خون دادن.
#خون_دادن یا #حجامت و فصد باعث رعشه اعضا می شود.
😴😴 تعبیر خواب امشب:
خواب و رویایی که شب جمعه دیده شود تعبیرش از ایه ی 7 سوره مبارکه "اعراف" است.
الوزن یومئذ الحق فمن ثقلت موازینه...
و از مفهوم و معنای آن استفاده می شود که خواب بیننده انجام کاری از کارهای خود را به افرادی واگذارد برخی در انجام آنها تلاش کنند و برخی سستی کنند و از چشم وی بیفتد و شما مطلب خود را بر آن قیاس کنید.
@taghvimehamsaran
💅 ناخن گرفتن:
🔵 پنجشنبه برای #گرفتن_ناخن، روز خیلی خوبیست و موجب رفع درد چشم، صحت جسم و شفای درد است.
👕👚 دوخت و دوز:
پنجشنبه برای بریدن و دوختن #لباس_نو روز خوبیست و باعث میشود ، شخص، عالم و اهل دانش و علم گردد.
✴️️ وقت استخاره :
در روز پنجشنبه از طلوع فجر تا طلوع آفتاب و بعد از ساعت ۱۲ ظهر تا عشاء آخر ( وقت خوابیدن)
❇️️ ذکر روز پنجشنبه نیز: لا اله الا الله الملک الحق المبین
✳️️ ذکر بعد از نماز صبح ۳۰۸ مرتبه #یارزاق موجب رزق فراوان میگردد .
💠 ️روز پنجشنبه طبق روایات متعلق است به #امام_حسن_عسکری_علیه_السلام . سفارش شده تا اعمال نیک و خیر خود را در این روز به ایشان هدیه کنیم تا ثواب دوچندان نصیبمان گردد.
@ahadis_tollab کانال احادیث الطلاب
#حق_الناس
💠 @AHKAME
🔺 چند نکته درمورد حق الناس
⭕️ سؤال: ﮐﺎﺭﻣﻨﺪ ﺍﺩﺍﺭﻩﺍﯼ ﻫﺴﺘﻢ ﻭ ﮔﺎﻩ ﺑﻪ ﺩﺳﺘﻮﺭ ﺭﺋﯿﺲ ﺍﺩﺍﺭﻩ، ﺩﺭ ﮔﺰﺍﺭﺵﻫﺎ ﺍﻋﺪﺍﺩﯼ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺻﻮﺭﺕ ﻧﺎﺩﺭﺳﺖ ﺟﺎﺑﺠﺎ ﻣﯽﮐﻨﻢ. ﺍﯾﻦ ﻋﻤﻞ ﭼﻪ ﺣﮑﻤﯽ ﺩﺍﺭﺩ؟ ﺁﯾﺎ ﺣﻘﻮﻗﯽ ﮐﻪ ﻣﯽﮔﯿﺮﻡ ﺣﺮﺍﻡ ﺍﺳﺖ؟
✅ پاسخ: ﺣﻘﻮﻕ ﺩﺭﯾﺎﻓﺘﯽ ﺷﻤﺎ ﺍﮔﺮ ﺩﺭ ﺑﺮﺍﺑﺮ ﺍﯾﻦ ﮐﺎﺭ ﻧﺒﺎﺷﺪ، ﺍﺷﮑﺎﻝ ﻧﺪﺍﺭﺩ ﻭ ﺣﻼﻝ ﺍﺳﺖ.
➖ ﺍﻣﺎ ﺍﯾﻦ ﮐﺎﺭ ﺟﺎﯾﺰ ﻧﯿﺴﺖ ﻭ ﺍﮔﺮ ﮐﺎﺭﻣﺰﺩ ﯾﺎ ﭘﺎﺩﺍﺷﯽ ﺑﺮﺍﯼ ﺍﯾﻦ ﮔﺰﺍﺭﺵ ﺧﻼﻑ ﻭﺍﻗﻊ ﻣﯽﮔﯿﺮﯾﺪ، ﺣﺮﺍﻡ ﺍﺳﺖ.
✅ ﭘﺎﺳﺦ ﻣﺮﺍﺟﻊ ﻋﻈﺎﻡ ﺗﻘﻠﯿﺪ ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﺍﯾﻦ سؤال، ﭼﻨﯿﻦ ﺍﺳﺖ:
➕ ﺣﻀﺮﺕ ﺁﯾﺔ ﺍﻟﻠﻪ ﺍﻟﻌﻈﻤﯽ ﺳﯿﺴﺘﺎﻧﯽ (ﻣﺪ ﻇﻠﻪ ﺍﻟﻌﺎﻟﯽ): ﺩﺭﻭﻍ ﺣﺮﺍﻡ ﺍﺳﺖ ﻭ ﮔﺮﻓﺘﻦ ﭘﻮﻝ ﺩﺭ ﻗﺒﺎﻝ ﺁﻥ ﻧﯿﺰ ﺣﺮﺍﻡ ﺍﺳﺖ.
➕ ﺣﻀﺮﺕ ﺁﯾﺔ ﺍﻟﻠﻪ ﺍﻟﻌﻈﻤﯽ ﺷﺒﯿﺮﯼ ﺯﻧﺠﺎﻧﯽ(ﻣﺪ ﻇﻠﻪ ﺍﻟﻌﺎﻟﯽ): ﻧﻮﺷﺘﻦ ﻣﻄﺎﻟﺐ ﻏﯿﺮ ﻭﺍﻗﻊ ﻫﻢ ﺩﺭﻭﻍ ﻭ ﺍﺯ ﮔﻨﺎﻫﺎﻥ ﺑﺰﺭﮒ ﻣﯽﺑﺎﺷﺪ ﻭ ﺣﻘﻮﻗﯽ ﮐﻪ ﺩﺭ ﺑﺮﺍﺑﺮ ﺍﯾﻦ ﮐﺎﺭ ﺣﺮﺍﻡ ﻣﯽﮔﯿﺮﺩ ﺣﺮﺍﻡ ﺍﺳﺖ.
➕ ﺣﻀﺮﺕ ﺁﯾﺔ ﺍﻟﻠﻪ ﺍﻟﻌﻈﻤﯽ ﺧﺎﻣﻨﻪﺍﯼ (ﻣﺪ ﻇﻠﻪ ﺍﻟﻌﺎﻟﯽ): ﺍﮔﺮ ﺩﺭﻭﻍ ﻣﺤﺴﻮﺏ ﺷﺪﻩ ﻭ ﯾﺎ ﺧﻼﻑ ﻣﻘﺮﺭﺍﺕ ﺑﺎﺷﺪ، ﺟﺎﯾﺰ ﻧﯿﺴﺖ ﻫﺮ ﭼﻨﺪ ﻣﺠﺮﺩ ﺁﻧﭽﻪ ﺩﺭ ﺳﻮﺍﻝ ﻣﺮﻗﻮﻡ ﺷﺪﻩ ﻣﻮﺟﺐ ﺣﺮﻣﺖ ﺣﻘﻮﻕ ﺩﺭﯾﺎﻓﺘﯽ ﻧﻤﯽﺷﻮﺩ.
➕ ﺣﻀﺮﺕ ﺁﯾﺔ ﺍﻟﻠﻪ ﺍﻟﻌﻈﻤﯽ ﻧﻮﺭﯼ ﻫﻤﺪﺍﻧﯽ(ﻣﺪ ﻇﻠﻪ ﺍﻟﻌﺎﻟﯽ): ﺟﺎﯾﺰ ﻧﯿﺴﺖ.
➕ ﺣﻀﺮﺕ ﺁﯾﺔﺍﻟﻠﻪ ﺍﻟﻌﻈﻤﯽ ﻣﮑﺎﺭﻡ ﺷﯿﺮﺍﺯﯼ (ﻣﺪ ﻇﻠﻪ ﺍﻟﻌﺎﻟﯽ): ﻻﺯﻡ ﺍﺳﺖ ﻃﺒﻖ ﻗﻮﺍﻧﯿﻦ ﻭ ﻣﻘﺮﺭﺍﺕ ﻋﻤﻞ ﺷﻮﺩ ﻭ ﺍﮔﺮ ﺍﯾﻦ ﮐﺎﺭ ﺗﻮﺳﻂ ﺷﻤﺎ ﺍﻧﺠﺎﻡ ﻣﯽﮔﯿﺮﺩ ﺣﻘﻮﻗﺘﺎﻥ ﺍﺷﮑﺎﻝ ﺩﺍﺭﺩ.
⭕️ سؤال: ﻣﺪﺗﯽ ﺍﺳﺖ ﺩﺭ ﯾﻚ ﻧﻬﺎﺩ ﺍﻧﻘﻼﺑﯽ ﻣﺴﺌﻮﻝ ﻗﺴﻤﺘﯽ ﻫﺴﺘﻢ ﻭ ﺩﺭ ﻣﺤﻞ ﻛﺎﺭﻡ ﺩﺳﺘﮕﺎﻫﻬﺎﯼ ﮔﺮﺍﻥ ﻗﯿﻤﺘﯽ ﻭﺟﻮﺩ ﺩﺍﺭﺩ ﻛﻪ ﺑﻪ ﻟﺤﺎﻅ ﺍﻣﻨﯿﺘﯽ ﺁﻧﻬﺎ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺧﺎﻧﻪ ﺑﺮﺩﻩ ﻭ ﺩﺭ ﺁﻧﺠﺎ ﻛﺎﺭﻫﺎﯼ ﺍﺩﺍﺭﯼ ﺭﺍ ﺍﻧﺠﺎﻡ ﻣﯽﺩﻫﻢ ﺁﯾﺎ ﻣﯽﺷﻮﺩ ﺑﻌﻀﯽ ﺍﺯ ﻛﺎﺭﻫﺎﯼ ﺷﺨﺼﯽ ﺭﺍ ﺑﺎ ﺁﻧﻬﺎ ﺍﻧﺠﺎﻡ ﺩﺍﺩ؟
✅ ﺟﻮﺍﺏ: ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﺍﺯ ﺍﻣﻮﺍﻝ ﺩﻭﻟﺘﯽ ﺑﺮﺍﯼ ﻛﺎﺭﻫﺎﯼ ﺷﺨﺼﯽ ﺟﺎﯾﺰ ﻧﯿﺴﺖ ﻭ ﻣﻮﺟﺐ ﺿﻤﺎﻥ ﺍﺟﺮﺓ ﺍﻟﻤﺜﻞ ﻣﯽﺷﻮﺩ، ﺑﻠﯽ ﺩﺭ ﻣﻮﺍﺭﺩﯼ ﻛﻪ ﺧﻼﻓﺖ ﻣﻘﺮﺭﺍﺕ ﻧﺒﺎﺷﺪ ﻭ ﺑﺎ ﺍﺟﺎﺯﻩ ﻣﺴﺌﻮﻟﯿﻦ ﻣﺮﺑﻮﻁ ﺑﺎﺷﺪ ﺍﺷﻜﺎﻝ ﻧﺪﺍﺭﺩ.
📚 (ﺍﺳﺘﻔﺘﺎﺋﺎﺕ ﻣﻘﺎﻡ ﻣﻌﻈﻢ ﺭﻫﺒﺮﯼ، ﺱ ۱۹۶۵) ﻭ (ﺟﺎﻣﻊ ﺍﻟﻤﺴﺎﺋﻞ ﺁﯾﺔ ﺍﻟﻠﻪ ﻓﺎﺿﻞ ﻟﻨﮑﺮﺍﻧﯽ ﺭﻩ، ﺝ ۱، ﺱ ۹۲۲)
⭕️ سؤال: ﺍﮔﺮ ﻛﺴﯽ ﻣﺎﻟﯽ ﺭﺍ ﺍﺯ ﺷﺨﺼﯽ ﻏﺼﺐ ﻛﺮﺩﻩ ﺑﺎﺷﺪ ﺁﯾﺎ ﺣﺘﻤﺎً ﺑﺎﯾﺪ ﺣﻀﻮﺭ ﻭﯼ ﺑﺮﻭﺩ ﻭ ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﻣﻌﺮﻓﯽ ﻛﻨﺪ ﺑﻌﺪ ﻣﺎﻝ ﺭﺍ ﺗﺤﻮﯾﻞ ﺩﻫﺪ ﯾﺎ ﺑﻪ ﻃﻮﺭ ﻣﺨﻔﯿﺎﻧﻪ ﻫﻢ ﻣﯽﺗﻮﺍﻧﺪ ﺍﯾﻦ ﻣﺎﻝ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺍﯾﻦ ﺷﺨﺺ ﺑﺮﺳﺎﻧﺪ؟
✅ ﺟﻮﺍﺏ: ﻣﻌﺮﻓﯽ ﻛﺮﺩﻥ ﺧﻮﺩ ﻻﺯﻡ ﻧﯿﺴﺖ ﺍﮔﺮ ﻣﺎﻝ ﻏﺼﺒﯽ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺻﺎﺣﺒﺶ ﺑﺮﮔﺮﺩﺍﻧﺪ ﻫﺮ ﭼﻨﺪ ﺑﻮﺳﯿﻠﻪ ﺷﺨﺼﯽ ﺩﯾﮕﺮ ﺑﺎﺷﺪ ﺫﻣﻪ ﺍﻭ ﺑﺮﯼ ﻣﯽﺷﻮﺩ ﻭ ﺍﺯ ﮔﻨﺎﻩ ﺧﻮﺩ ﻧﯿﺰ ﺗﻮﺑﻪ ﻧﻤﺎﯾﺪ ﺍﻧﺸﺎء ﺍﻟﻠﻪ ﺧﺪﺍﻭﻧﺪ ﻣﺘﻌﺎﻝ ﺍﻭ ﺭﺍ ﻣﺸﻤﻮﻝ ﻋﻔﻮ ﻭ ﺭﺣﻤﺖ ﺧﻮﺩ ﻗﺮﺍﺭ ﻣﯽﺩﻫﺪ.
📚 (ﻣﺠﻤﻊ ﺍﻟﻤﺴﺎﺋﻞ ﺁﯾﺔ ﺍﻟﻠﻪ ﮔﻠﭙﺎﯾﮕﺎﻧﯽ (ﺭﻩ)، ﺝ ۲، ﺹ ۱۰۹)
⭕️ سؤال: ﻭﻗﺘﯽ ﺷﺨﺼﯽ ﺍﺯ ﻛﻨﺎﺭ ﺩﺭﺧﺘﯽ ﯾﺎ ﺑﺎﻏﯽ ﻣﯽﮔﺬﺭﺩ ﻣﯽﺗﻮﺍﻧﺪ ﺍﺯ ﻣﯿﻮﻩ ﻭ ﻣﺤﺼﻮﻝ ﺁﻥ ﺑﺎﻍ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﻛﻨﺪ؟
✅ ﺟﻮﺍﺏ: ﺟﺎﯾﺰ ﺍﺳﺖ ﺑﺮﺍﯼ ﻣﺴﺎﻓﺮ ﻫﻨﮕﺎﻡ ﻋﺒﻮﺭ ﺍﺯ ﻛﻨﺎﺭ ﺑﺎﻏﻬﺎ ﺑﺎ ﺭﻋﺎﯾﺖ ﭼﻨﺪ ﺷﺮﻁ ﺍﺯ ﻣﯿﻮﻩ ﺁﻥ ﺑﻪ ﻗﺪﺭ ﺣﺎﺟﺖ ﺑﺨﻮﺭﺩ:
۱) ﺑﻪ ﻗﺼﺪ ﺧﻮﺭﺩﻥ ﻣﯿﻮﻩ ﻧﯿﺎﻣﺪﻩ ﺑﺎﺷﺪ.
۲ ) ﻣﻮﺟﺐ ﻓﺴﺎﺩ ﻧﮕﺮﺩﺩ.
۳) ﭼﯿﺰﯼ ﺭﺍ ﺍﺯ ﻣﯿﻮﻩ ﺑﺎﻍ ﺑﺎ ﺧﻮﺩ ﺣﻤﻞ ﻧﻜﻨﺪ. ﻭ ﺍﺣﺘﯿﺎﻁ ﺁﻧﺴﺖ ﻛﻪ ﺩﺭ ﺻﻮﺭﺕ ﯾﻘﯿﻦ ﺑﻪ ﻋﺪﻡ ﺭﺿﺎﯾﺖ ﻣﺎﻟﻚ ﺧﻮﺩﺩﺍﺭﯼ ﻛﻨﺪ.
📚 (ﺍﺳﺘﻔﺘﺎﺋﺎﺕ ﺟﺪﯾﺪ ﺁﯾﺔ ﺍﻟﻠﻪ ﻣﮑﺎﺭﻡ ﺷﯿﺮﺍﺯﯼ ﺩﺍﻡ ﻇﻠﻪ، ﺝ۱، ﺱ ۱۵۷۸)
⭕️ سؤﺍﻝ: ﺍﮔﺮ ﻛﺴﯽ ﺑﺪﻭﻥ ﻣﺴﺌﻮﻟﯿﺖ ﻭ ﺩﺭ ﺍﺛﺮ ﺳﻬﻞ ﺍﻧﮕﺎﺭﯼ ﺑﻪ ﺷﺨﺼﯽ ﺿﺮﺭ ﻭ ﺯﯾﺎﻧﯽ ﻭﺍﺭﺩ ﻛﻨﺪ ﻭ ﻗﺎﺑﻞ ﺟﺒﺮﺍﻥ ﻧﺒﺎﺷﺪ ﻭ ﺍﻣﻜﺎﻥ ﺩﺳﺘﺮﺳﯽ ﺑﻪ ﺷﺨﺺ ﺑﺮﺍﯼ ﻃﻠﺐ ﺣﻼﻟﯿﺖ ﺭﺍ ﻧﺪﺍﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﺪ، ﺗﻜﻠﯿﻔﺶ ﭼﯿﺴﺖ؟
✅ ﺟﻮﺍﺏ: ﺍﮔﺮ ﺿﺮﺭ ﻭ ﺯﯾﺎﻥ ﻣﺎﺩﯼ ﺍﺳﺖ ﺑﺎﯾﺪ ﺟﺒﺮﺍﻥ ﻧﻤﺎﯾﺪ ﻭ ﯾﺎ ﺑﻪ ﻧﺤﻮﯼ ﻃﻠﺐ ﺣﻼﻟﯿﺖ ﻛﻨﺪ ﻭ ﺍﮔﺮ ﻃﺮﻑ ﺭﺍ ﻧﻤﯽﺷﻨﺎﺳﺪ ﺍﺯ ﻃﺮﻑ ﺍﻭ ﺑﺎ ﺍﺟﺎﺯﻩ ﻣﺠﺘﻬﺪ ﺟﺎﻣﻊ ﺍﻟﺸﺮﺍﯾﻂ ﺑﻪ ﻓﻘﯿﺮ ﺻﺪﻗﻪ ﺩﻫﺪ ﻭ ﺍﺯ ﮔﻨﺎﻩ ﺧﻮﺩ ﻫﻢ ﺗﻮﺑﻪ ﻧﻤﺎﯾﺪ.
🔸 ﺍﻣﺎ ﺍﮔﺮ ﺿﺮﺭ ﻭ ﺯﯾﺎﻥ ﻏﯿﺮ ﻣﺎﺩﯼ ﺑﺎﺷﺪ ﻣﺜﻼً ﺑﺮ ﺍﺛﺮ ﻏﯿﺒﺖ ﯾﺎ ﺗﻬﻤﺖ ﺁﺑﺮﻭﯼ ﻣﺴﻠﻤﺎﻧﯽ ﺭﺍ ﺭﯾﺨﺘﻪ ﺍﺳﺖ ﺟﺒﺮﺍﻥ ﺁﻥ ﺑﻪ ﺍﯾﻦ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﺳﻮﺀ ﻇﻦ ﺁﻥ ﺍﻓﺮﺍﺩ ﺭﺍ ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﺷﺨﺺ ﻣﺬﻛﻮﺭ ﺑﺮ ﻃﺮﻑ ﻧﻤﺎﯾﺪ ﻭ ﺑﺎ ﺗﻌﺮﯾﻒ ﺍﺯ ﺍﻭ ﻭ ﯾﺎ ﺗﻜﺬﯾﺐ ﮔﻔﺘﻪﻫﺎﯼ ﻗﺒﻠﯽ ﺧﻮﺩ ﺭﻓﻊ ﻣﺸﻜﻠﯽ ﻧﻤﺎﯾﺪ.
➕ ﺍﮔﺮ ﺍﯾﻦ ﺟﻬﺖ ﻫﻢ ﻣﻤﻜﻦ ﻧﺒﺎﺷﺪ ﺑﺮﺍﯼ ﺍﻭ ﺍﺯ ﺧﺪﺍﻭﻧﺪ ﻃﻠﺐ ﻣﻐﻔﺮﺕ ﻛﻨﺪ ﻭ ﺍﺯ ﮔﻨﺎﻩ ﺧﻮﺩ ﻧﯿﺰ ﺗﻮﺑﻪ ﻧﻤﺎﯾﺪ ﺍﻧﺸﺎﺀ ﺍﻟﻠﻪ ﺧﺪﺍﻭﻧﺪ ﻣﺘﻌﺎﻝ ﺍﻭ ﺭﺍ ﻣﺸﻤﻮﻝ ﻋﻔﻮ ﺧﻮﺩ ﻗﺮﺍﺭ ﻣﯽﺩﻫﺪ.
📚 (ﺟﺎﻣﻊ ﺍﻟﻤﺴﺎﺋﻞ ﺁﯾﺔ ﺍﻟﻠﻪ ﻓﺎﺿﻞ ﻟﻨﮑﺮﺍﻧﯽ ﺭﻩ، ﺝ ۲، ﺱ ۱۲۰۰ ﻭ ۱۲۰۱)
@ahadis_tollab کانال احادیث الطلاب
🔆 از الطاف بى كران خدا
حضرت ابراهيم (علیه السلام ) مهمان نواز و مهمان دوست بود، روزى يك نفر مجوسى در مسير راه خود، به خانه ابراهيم آمد تا مهمان او شود.
ابراهيم به او فرمود: اگر قبول اسلام كنى (يعنى دين حنيف مرا بپذيرى ) تو را مى پذيرم وگرنه تو را مهمان نخواهم كرد.
مجوسى از آنجا رفت .
خداوند به ابراهيم (ع ) وحى كرد: اى ابراهيم ! تو به مجوسى گفتى اگر قبول اسلام نكنى حق ندارى مهمان شوى و از غذاى من بخورى ، در حالى كه هفتاد سال است او كافر مى باشد و ما به او روزى و غذا مى دهيم ، اگر تو يك شب به او غذا مى دادى چه مى شد؟
ابراهيم (ع ) از كرده خود پشيمان گشت ، و به دنبال مجوسى حركت كرد و پس از جستجو او را يافت و با كمال احترام او را مهمان خود نمود، مجوسى راز جريان را از ابراهيم پرسيد، ابراهيم (ع ) موضوع وحى خدا را براى او بازگو كرد.
مجوسى گفت : آيا براستى خداوند به من اين گونه لطف مى نمايد؟، حال كه چنين است اسلام را به من عرضه كن تا آن را بپذيرم ، او به اين ترتيب قبول اسلام كرد.
@ahadis_tollab کانال احادیث الطلاب
🔴سحر خیزی:
♦️ملا حسین قلی همدانی (قدس سره) می فرمودند که :سالک باید که در شبانه روزی یک ساعت از میزان خواب خود کم بکند ،
میزان خواب خود را هفت ساعت می فرمودند که بنابراین خواب سالک در شبانه روزی باید شش ساعت باشد ولی وقتش را به نحوی قرار بدهد که اواخر شب بیدار باشد،چرا که می فرمودند کسانی که از مقامات دین به جایی رسیده اند ،همه شان از شب خیزها بوده اند ،از غیر آنها دیده نشده است.
📚مرحوم جواد آقا ملکی تبریزی
رساله لقاء الله ص 112
@ahadis_tollab کانال احادیث الطلاب
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸استفاده از فرصتهای حساس و طلایی برای نصیحت کردن🔸
یکی از زمانهای مناسب برای نصیحت کردن به بچه، وقتی است که میآید به آدم گله میکند. مثلاً میآید میگوید: بچه همسایه به من فحش داد. شما به او بگویید خیلی ناراحت شدی؟ اوقاتت تلخ شد؟ خیلی سخت بود؟ میگوید: بله. به او بگو: پس اگر یک دفعه خودت فحش بدهی چهقدر برای آنها سخت میگذرد؟ او درست متوجه موضوع میشود. متوجه میشود که این کار بد است. بزنگاه نصیحت، همان وقتی است که بچه ظلمی به او شده، به او میگویی دیدی ظلم بد است؟ ظلم نکن.
مثلاً بچهای گم شده. یکی دستش را گرفته و آورده به خانه و به مادرش سپرده. آن وقت خیلی از آن کسی که این کمک را به او کرده خوشحال است همان لحظه، جای نصیحت است: «ببین چهقدر خوشحال شدی از اینکه کسی تو را پیدا کرد، یا این کمک را به تو کرد. تو افتادی بلندت کرد، پس تو هم اگر قدرت پیدا کردی یک افتادهای را از زمین بلند کن».
نصیحت کردن زمان دارد و اگر انسان بهموقع نصیحت کرد، میگیرد. اگر بهموقع نبود نمیگیرد. وقتی بچه به شما عقیدهمند است، نصیحتش کنید. وقتی به شما بدبین شده نصیحتش نکنید. آن بدبینی نمیگذارد نصیحت شما بگیرد. لحیمگرها وقتی میخواهند ظرف مسی یا آهنی را لحیم کنند، اول به جایی که میخواهند لحیم کنند اسید میزنند.
📖 راه رشد، جلد سه، صفحه ۶٣
@ahadis_tollab کانال احادیث الطلاب
﷽ #توصیه
📌توصیه علامه طباطبایی برای حضور قلب در نماز
🔰از علامه طباطبايى (رضوان الله تعالی علیه) پرسيد : چه كنم تا در نماز حضور قلب داشته باشم؟
🔰ايشان فرمودند : اگر مى خواهى در نماز حضور قلب داشته باشى ، كم حرف بزن.
@ahadis_tollab کانال احادیث الطلاب
﷽ #سلوک
📌دو وظیفه ابتدایی در سلوک و انتخاب طریق
🔰مرحوم آیت الله نخودکی: اول آنکه انسان باید خود جد و جهد کند تا اطمینان نماید که طریقی را که میخواهد سلوک کند، طریق حق است.
🔰آنگاه که حقیقت طریق معلوم شد، اگر چند روزی فتح باب نشد، سالک نباید دلتنگ شود.
🔰نه آنکه انسان از اول بدون آگاهی وارد طریق شود، و در آخر همچنان مشکوک باشد که آیا این طریق حق است؟ و یا این راهنما راستگوست یا دروغگو و به خود بسته است؟
🔰دوم آنکه اگر انسان به وظایف خود عمل کند، خداوند مطالب را در هر وقت و هرجا که باشد، به او میرساند.
📗نشان از بی نشانها، ص ۱۲۶
@ahadis_tollab کانال احادیث الطلاب
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
😂 اندکی شادی 😂
استاد قرائتی
@ahadis_tollab کانال احادیث الطلاب
🍀🍀🍀🍀حدیث 3083
حفظ دین یا حفظ سود دنیا
1274 - قالَ اَمِيرُالْمُؤْمِنِينَ عَلِىّ عليه السلام: لا يَتْرُكُ النَّاسُ شَيْئاً مِنْ اَمْرِدِينِهِمْ لِاسْتِصْلاحِ دُنْياهُمْ، اِلاَّ فَتَحَ اللَّهُ عَلَيْهِمْ ما هُوَ اَضَرُّ مِنْهُ.
@ahadis_tollab
مردم چيزى از كار دينشان را براى بدست آوردن سود دنيا از دست نمى دهند، مگر آنكه خدا پيش مىآورد براى آنها چيزى را كه از آن سود، زيانش بيشتر است.
کتاب احادیث الطلاب ص 385
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
@ahadis_tollab
#احکام_نماز #تکبیرةالاحرام
💠 @AHKAME
⭕️ سوال: حکم تکبیره الاحرام در نماز چیست؟
✅ همه مراجع: اولین جزء نماز «الله اکبر» است که آن را «تکبیره الاحرام» می گویند.
— تکبیره الاحرام از ارکان نماز محسوب میشود و گفتن آن در اول هر نماز واجب است و ترک آن، خواه از روی عمد باشد یا اشتباه، نماز را باطل می کند.
— تکرار کردن تکبیره الاحرام با همان نیت قبلی نیز موجب باطل شدن نماز میشود و فرقی نیست میان این که زیاده گویی عمدی باشد و یا اشتباهی. [1]
✒️ آیات عظام سیستانی و مکارم: اگر اضافه کردن تکبیره الاحرام و تکرار آن عمدی باشد، موجب باطل شدن نماز می شود. [2]
توجه: مستحب است نمازگزار در هنگام تکبیره الاحرام و دیگر تکبیرهای نماز، دست ها را تا مقابل گوش ها بالا ببرد.
— منظور از بالا آوردن این نیست که دست ها را کنار گوش نهاده، بعد تکبیر بگوید؛ بلکه وقتی دستها را به سمت گوش بالا میبرد، تکبیر را شروع میکند و وقتی به کنار گوش میرسد، تکبیر پایان می یابد.
مستحب است هنگام بالا آوردن دستها تا مقابل گوش، انگشتان دست بسته باشد و کف دست رو به قبله قرار گیرد.
📚 پینوشت:
[1]. توضیح المسائل ده مرجع، م 948
— امام، تحریرالوسیله، ج1، القول فی تکبیره الاحرام
[2]. سیستانی، منهاج الصالحین، ج1، قبل از م 582 و المسائل المنتخبه، تکبیره الاحرام، ص 125
@ahadis_tollab کانال احادیث الطلاب
🔴 #تعمیر_وسائل_خانه
💠 مردها بدانند باید برای #تعمیر وسایلی که در محیط خانه #خراب شده وقت بگذارید تا همسرتان را اذیت نکند.
یا خودتان تعمیر کنید یا به تعمیرگاه ببرید.
💠 اینگونه وقت گذاشتنها برای لحظات و اوقات زندگیتان، #آرامش و لذت زناشویی را به ارمغان میآورد.
💠 و در همسرتان روحیه #امید را زنده میکند.
@ahadis_tollab کانال احادیث الطلاب
#تربیت_کودک
انواع تشویق:
🌿 تشویق گفتاری:
از واژگان و جملاتی چون:
آفرین, به به, خیلی خوبه و. .....کاری که انجام دادی خیلی خوبه, از کارت خیلی خوشم اومد و. .....
استفاده کنید, بکوشید در جمله ها و واژگان تنوع ایجاد کنید و همیشه از تعابیر کلیشه ای بهره نبرید.
🌿 تشویق رفتاری:
گاهی نگاهی محبت آمیز, تکان دادن سر و تغییر حالت چهره به نشانه خشنودی, بوسیدن, در آغوش گرفتن و. ....میتواند اثر شگفت انگیزی داشته باشد.
🌿 تشویق نوشتاری:
به این صورت که رفتارهای خوب و پسندیده فرزندان را بنویسید و در پایان هفته به آن ها نشان دهید یا به مناسبت هایی, کارت پستال تهیه کنید و در آن ها جملات محبت آمیز بنویسید.
🌿 تشویق مادی:
فهرستی تهیه و انواع تشویق های مادی روزانه, هفتگی و ماهانه را در آن ثبت کنید و با توجه به میزان فعالیت فرزند و اهمیت رفتار او از آن ها بهره ببرید.
✅ تشویق های مادی روزانه مشتمل بر خوردنی های ارزان قیمت, تشویق های مادی هفتگی مشتمل بر پارک, سینما, منزل دوستان و اشنایان و تشویق های مادی ماهانه, اسباب بازی ها یا وسایل مورد علاقه.
@ahadis_tollab کانال احادیث الطلاب
🔅تفاوت اطاعت از رسول خدا صلّی الله علیه وآله و ائمّه علیهم السلام🔅قسمت اول
✍علامه طهرانی رضوان الله:
🔹يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا أَطِيعُوا اللَّهَ وَ أَطِيعُوا الرَّسُولَ وَ أُولِي الْأَمْرِ مِنْكُمْ فَإِنْ تَنازَعْتُمْ فِي شَيْءٍ فَرُدُّوهُ إِلَى اللَّهِ وَ الرَّسُول¹ ... «اى كسانى كه إيمان آوردهايد، از خدا إطاعت كنيد، و از رسول خدا و اولى الامر إطاعت كنيد. پس اگر در چيزى تنازع كرديد، آن را به خدا و رسول برگردانيد...»
🔹چرا نفرمود: فَإن تَنَزَعْتُمْ فِى شَىْءٍ فَرُدُّوهُ إلَى اللَهِ وَ الرَّسُولِ وَ اوْلِى الامْرِ ...؟ براى اينكه بيان شد: اولى الامر شأنيّتى براى تشريع ندارند؛ وظيفه آنها فقط صدور أوامر ولائى است. #ادامه_دارد
📚¹سوره النساء، آیه ۵۹
در اينجا خداوند مى خواهد بفرمايد كه اگر شما تنازع كرديد، مرجعتان همان كلّيّات كتاب و أحكام جزئيّه اى است كه رسول خدا بيان كرده است؛ و اولى الامر هم در أحكام جزئيّه تابع رسول الله هستند، و از خود استقلالى ندارند، پس مرجع رفع خصومت (از جهت روشنگرى و بيان و حلّ مسأله) بايد كتاب خدا باشد در أحكام كلّيّه، و سنّت رسول الله باشد در مصاديق و أحكام جزئيّه.
📚 «ولایت فقیه در حکومت اسلام» ج ۱ ص ۴۴
@ahadis_tollab کانال احادیث الطلاب
💠مراقبه را زیاد کن! اگر مراقبه را زیاد کردی یعنی خدا را در خانه دلت آوردی. در این صورت قشنگ در ضمیر خودت با او صحبت میکنی و به خدا عشق میورزی؛ چرا که او را در قلب و جان خودت جا دادی، آن وقت میبینی که این خدا چه خدای مهربانی است.
📚چلچراغ سلوک
@ahadis_tollab کانال احادیث الطلاب
🔶 گزیده ای از نصایح
آیت الله حاج شیخ ابوالحسن ایازی
(رضوان الله تعالی علیه ) :
🔹فرزندانم، تنها برای خدا به حوزه بیایید و هیچ کس دیگر را در اخلاص راه ندهید.
تنها از خدا طلب علم کنید و هیچ وقت از خدا تقاضای رسیدن به ( مقام مرجعیت) نکنید.
🔹یک روحانی علاوه بر این که باید در مقام درس و بحث، کوشا و جدی باشد، سعی کند از شبهات و جریان های فکری عصر خود، باخبر باشد. مانند سرباز مسلح باشد و کاربرد سلاح را بداند. در مقام تربیت کوشاتر باشد. روحانی نه تنها باید مواظبت بر واجبات و محرمات بکند، بلکه باید عرف و آداب و سنن را محترم بشمارد تا سبک، جلوه نکند.
🔹تجمل گرایی روحانیت، یک خطر است. روحانیت نباید اهل تجمل باشد، بلکه باید به ضروریات اکتفا بکند.
🔹از افتخارات روحانیت شیعه همیشه این بوده که جانب مردم را گرفته و همیشه خانه هایشان ملجأ و پناهگاه مردم بوده است؛ وای بر ما روزی که به مردم پشت کنیم و مردم از ما جدا شوند.
@ahadis_tollab کانال احادیث الطلاب
به حاج سید حسین بروجردی سلام ما را برسانید!
مرحوم آیت الله حاج شیخ علی صافی گلپایگانی می فرمودند:
حاج شیخ ابوالحسنی بود از مدرسینِ پایین شهر قم، بیمار شد.آیت الله گلپایگانی و پدر همسرش، آیت الله میرزا مهدی بروجردی به عیادتش رفتند.این دو بزرگوار نقل می کردند که شیخ ابوالحسن می گفت:
در بستر بیماری افتاده بودم. یک مرتبه دیدم عربی دارد می آید، با خود گفتم:
حالا این عرب دارد می آید من هم بیمارم و از طرفی هم درست عربی بلد نیستم، حوصله هم ندارم چه کنم؟
در همین فکرها بودم که شخص عرب نزدیک و نزدیک تر شد. یک باره احساس کردم هرچه او نزدیک تر می شود، علاقه ام به او بیشتر می شود تا این که وقتی کنار بسترم رسیدند فرمودند:
به حاج سید حسین بروجردی سلام ما را برسانید و بگویید:
خدمات شما در راه آثارِ دین و مذهب، منظورِ نظر ماست.تائید شما را از خدا می خواهیم!
فهمیدم حضرت(ولی عصر-ع-) هستند.به فکرم رسیدکه دو حاجت دارم خوب است آن ها را خدمت حضرت عرضه بدارم:
یکی کسالت و بیماریم و دیگری قروض و بدهکاریم.
با خود گفتم:
بیماریی که چنین عاقبتی داشته باشد که تشرّف خدمت امام عصر(ع) نصیب شود، خوب است و نیازی به گفتن ندارد.
گر طبیبانه بیایی به سرِ بالینم
به دو عالم ندهم لذتِ بیماری را
اما قرض ها و بدهکاری هایم را خوب است بگویم. هنوز اظهار نکرده بودم که فرمودند:
آن را هم به حاج سید حسین بگویید!
اتفاقاً دو روز بعد حاج شیخ ابوالحسن مذکور فوت کرد. معلوم شد که مصلحت نبوده بیماریش را خدمت حضرت بیان کند تا شفا عنایت کنند.
آقای گلپایگانی و میرزا مهدی بروجردی جریان را خدمت حضرت آیت الله(العظمی)بروجردی گفتند، آقا هم همه بدهکاری آن مرحوم را پرداخت کردند.
ما سمعتُ ممّن رایتُ (آن چه شنیده ام از آنان که دیده ام) ص۲۸۹-۲۸۸، سید مجتبی بحرینی، نشر آفتاب عالمتاب.
@ahadis_tollab کانال احادیث الطلاب
شاگردی از عالمی پرسید:
تقوا را برایم توصیف کن
عالم گفت:
اگر در زمینی که پر از خار و خاشاک
بود مجبور به گذر شدی چه می کنی؟
شاگرد گفت:
پیوسته مواظب هستم و با احتیاط
راه می روم تا خود را حفظ کنم
عابد گفت:
در دنیا نیز چنین کن تقوا همین است،
از گناهان کوچک و بزرگ پرهیز کن و هیچ گناهی را کوچک مشمار زیرا کوهها با آن عظمت و بزرگی از سنگهای کوچک درست شده اند.
@ahadis_tollab کانال احادیث الطلاب