امام جعفر صادق (ع) : خداوند متعال فرموده است : بنده من با چيزي محبوبتر از انجام واجبات به من دوستي نكند .
اصول كافي ، ج 3 ، ص 129
شهادت امام ششم شیعیان امام جعفر صادق علیه السلام راخدمت امام زمان علیه السلام وشیعیان ایشان تسلیت عرض میکنیم.
🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴
امام جعفر صادق (ع) : هر كه براي خدا دوست دارد و براي خدا دشمن دارد و براي خدا عطاء كند ، از كساني است كه ايمانش كامل است .
اصول كافي ، ج 3 ، ص 18۳ امام جعفر صادق (ع) : از دو مسلمان كه به هم برخورد مي كند آن كه ديگري را بيشتر دوست دارد بهتر است . چون خدا خير بنده اى را خواهد، او را نسبت بدنيا بى رغبت و نسبت بدين دانشمند كند. و به عيوب دنيا بينايش سازد، و بهر كه اين خصلت ها داده شود، خير دنيا و آخرت داده شده. شهادت امام صادق ع تسلیت باد.
اصول كافي ، ج 3 ، ص 196
🔴 *اهمیت شستن دستها*
♻️ امام صادق علیهالسلام در حدیثی ارزشمند #سه_فایده و تاثیر مهم #شستن_دستها قبل و بعد از غذا از جمله تاثیر این کار بر سلامتی انسان را بیان فرمودهاند.
: مَنْ غَسَلَ یَدَهُ قَبْلَ الطَّعَامِ وَبَعْدَهُ بُورِکَ لَهُ فِی أوَّلِهِ وَآخِرِهِ، وَعَاشَ مَاعَاشَ فِی سَعَةٍ، وَعُوفِیَ مِنْ بَلْوًی فِی جَسَدِهِ.
*هر که قبل و بعد از غذا دستهایش را بشوید*،
✅در اول و آخر آن غذا به او #برکت داده شود و
✅ تا زنده است در #رفاه به سر برد و
✅ از #بیماری جسمی در امان بماند.
"محجة البیضاء، جلد ۳، صفحه ۶"
🔹روایتی که برای نجات ما کافیست🔹
✅گروهی از شیعیان کوفه، از امامصادق علیهالسلام خواستند تا آنها را نصیحت کنند.
امام صادق فرمودند:
"شما را به تقوای الهی و اطاعت از خدا و دوری از گناه توصیه مینمایم و وصیت میکنم که مُبلّغ ساکت ما باشید."
آنها پرسیدند:
"چگونه در سکوت، مردم را به سوی شما دعوت نماییم؟"
امام صادق علیه السلام فرمودند:
"با مردم به دوستی، عدالت و امانت تعامل کنید. اگر مردم چیزی جز خوبی از شما نبینند، تنها با مشاهده شما خواهند گفت:
خداوند امامشان را رحمت کند که چنین اصحابی را تربیت کرده است!"
📚دعائم الاسلام ، جلد ۱ ، صفحه ۵۵
کتاب *توحید مفضل* حاصل گفتگوی امام صادق علیه السلام با یکی از شاگردان خویش به نام مفضل است . وی طی ماجرایی با یکی از خداناباوران به نام ابن ابی العوجاء مواجه شده و بین آنها گفتگوهایی در
در می گیرد. ابن ابی العوجاء منکر مبدأ توحیدی برای آفرینش بوده است. مفضل بعد از این ماجرا با ناراحتی خدمت امام علیه السلام می رسد و آنچه را بین او و ابن ابی العوجاء گذشته بود، شرح می دهد.
امام علیه السلام وی را دعوت می کنند تا جلساتی را به منزل امام برود.مفضل 4 روز از صبح تاظهر خدمت امام می رسدو امام اسراری از آفرینش را برای وی بازگو می کنند .
.☘️☘️☘️
محورهای گفتگوی این 4 جلسه عبارت است از:
1-شگفتیهای آفرینش انسان🧕👨🏼⚕️👼🏻
2- چگونگى آفرينش حيوانات🦒🐕
3- در باره شگفتيهاى آفرينش طبيعت💦☀️🌏
4-در باره ناملايمات و مصائب💨
به صورت نمونه بخش هایی از این کتاب را با هم می خوانیم . در ادامه فایل کتاب نیز تقدیم می شود.
*فوايد گريه كودكان*👧👶🏼]
اى مفضّل! از منافع گريه كودكان نيز آگاه باش، بدان كه *در مغز كودكان رطوبتى است* كه اگر در آن بماند بيماريها و نارساييهاى سخت و ناگوار به او رساند؛ مانند *نابينايى* و جز آن. گريه آن رطوبت را از سر كودكان سرازير و بيرون مىكند و بدين وسيله سلامتى تن و درستى ديده ايشان را فراهم مىآورد. پدر و مادر از اين راز آگاه نيستند و *مانع آن مىشوند كه كودك از گريهاش سود ببرد*.
اينان همواره در سختى مىافتند و مىكوشند كه او را ساكت كنند و با فراهم كردن خواستههايش از گريه بازش دارند، ولى نمىدانند كه گريه كردن به سود اوست و سرانجام نيكى پيدا مىكند.🌷
در بخش دیگری در باره *نعمت فراموشی*! می فرمایند:
بدان كه *نعمت فراموشى* بسيار *بزرگتر از نعمت حافظه* و يادآورى است.
اگر [نعمت] فراموشى نبود، هيچ كس *مصيبت و سختى خود را فراموش نمىكرد*.
*حسرتش پايان نمىيافت*. كينه اش تمام نمىگشت. با ياد داشتن [و عدم فراموشى] آفات دنيا هيچ گاه از آن بهره نمىجست. اميدى به فراموشى و غفلت سلطان [و حاكمى كه دشمن اوست] و رهايى از حسد رشكبران نداشت.
آيا نمىبينى كه چگونه دو نيروى حافظه و فراموشى كه ضدّ يك ديگرند، هر كدام براى مصلحتى خاص در نهاد آدمى نهفته شده است؟
حال كه چنين است و اين دو نعمت [خداى جلّ و علا] كه ضدّ يك ديگرند به سود انسان كار مىكنند و هر كدام براى آدمى ضرورى است، چرا، بايد برخى [از مردم نادان و مشرك] در اين اشياء متضاد به دو خالق و آفرينشگر متضاد معتقد شوند؟🥀🥀🥀
خواندن این کتاب را به همه محبان آن امام*صادق* پیشنهاد می کنیم.
کتاب با دو فرمت *ورد* و *پی دی اف* (ترجمه آقای میرزایی) تقدیم می شودو
(فایل ورد استایل بندی شده است . اگر با لپ تاپ مطالعه می کنید در پنجره VIEW گزینه Navigationرا فعال کنید تا بتوانید محتوای کتاب را در همه بخشها ببینید)🍃🍃🍃
ضمنا اپلیکیشن *جامع الاحادیث نور* حاوی مجموعه ارزشمندی از *منابع حدیثی شیعه* از جمله *توحید مفضل* است.
✍️نرم افزار بسیار مفید جامع الاحادیث همراه، نسخه موبایلی پایگاه اینترنتی جامع الاحادیث است که برای استفاده در تلفنهای همراه با سیستم عامل اندروید تهیه شده و به صورت آنلاین و هوشمند از آن پایگاه سرویس میگیرد. در این نرم افزار علاوه بر عرضۀ مجموعه روایات موجود در 199 عنوان از مصادر حدیثی شیعه شامل حدود 400 هزار روایت و ترجمهها و شروح نگاشته شده بر آنها، احادیث مرتبط و اطلاعات مربوط به اسناد روایات نیز ارائه شده است. همچنین امکانات متنوع پژوهشی از قبیل جستجوی مناسب، انتخاب و دسته بندی احادیث دلخواه، ایجاد قفسه کتاب، درج نمایه بر احادیث و .... برای کاربران فراهم آمده و کاربران میتوانند پس از قطع ارتباط با شبکه، به صورت آفلاین از اطلاعات ذخیره شده در نرم افزار همراه خود استفاده نمایند.
➖دانلود رایگان👇👇
#امام_صادق صلوات الله عليه:
همه شيعيان من با شفاعت او ( #فاطمه_معصومه عليهاالسلام) وارد #بهشت خواهند شد .
📚بحارالانوار،ج۶۰،ص۲۲۸
🔴توصیه پیامبراکرم (ص) به دختردارها🌸🌸🌸
پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمود: شخصی که دارای فرزند دختر می باشد، خدای متعال چنین شخصی را وارد بهشت می نماید اگر:
١_به آن دختر آزار نرسانده
٢_او را مورد توهین قرار نداده
٣_فرزند پسرش را بر او ترجیح ندهد
منابع: عوالي اللئالي ج ١ ص ١٨١ و مستدرك الوسائل ج ١۵ ص ١١٨
🌸🌸🌸
ماه ذی القعده مزین است به میلادی از خاندان آل طه (ع) است که کریمه اهل بیت لقب دارد.
آری، حضرت فاطمه معصومه (س) که دختر امام موسی الکاظم (ع) است و خواهر رضای مرضیه.
معصومه نگاه سبزى است كه از معصومیت سرچشمه مى گیرد و تابلوی تمام عیار، روزگار دلدادگى است و از غربت به قربت رسیدن.
او که امام رضا (ع) در مقامش فرمود:«كسى كه حضرت فاطمه معصومه را زيارت كند پاداش او بهشت است»
بزرگ بانویی عالم، عابد و از نسل نبوت که شاخه ای با صلابت از درخت امامت و از نوادگان حضرت فاطمه زهرا (س) است که اول ماه ذی القعده 173 هجری در مدینه منوره زمینی شد.
حضرت امام رضا (ع) ، «معصومه» صدا می کردند و جدشان امام صادق (ع) قبل از تولد ایشان، او را به «کریمه اهل بیت» ملقب نمودند.
معصومه به واقع ترجمان بلند عاشوراست و قصه ناب با زینب هم سفر شدن برای فدایی شدن در راه ولایت و امامت.
این بانوی کریمه نزد برادرشان حضرت امام رضا (ع) پرورش یافت چرا که در سال ولادت ایشان، پدر بزرگوارشان حضرت امام موسی الکاظم (ع) به دستور هارون عباسی به زندان منتقل شده و سپس در سال 183 هجری به شهادت رسیدند.
آری معصومه فلسفه شیدایى و غزل ماندن و بودن است که نگین وجودش قم را به درخشش وا داشت.
امام صادق (ع) فرمود:« خداوند حرمى دارد كه مكه است پيامبر حرمى دارد و آن مدينه است و حضرت على (ع) حرمى دارد و آن كوفه است و قم كوفه كوچك است كه از 8 درب بهشت سه درب آن به قم باز مى شود.»
آری معصومه شعر بلند معصومیت و فرزانگی است که در قم به تعبیر رسید و ایرانی را محصور در گوهر ناب وجودش کرد.
ولادتش خجسته باد.
#اباعبدالله_الحسین_علیه_السلام:
إذا ما عَضَّكَ الدهرُ فلا تَجْنَحْ إلى خَلقِ
و لا تـَسألْ سِوَى اللّه ِ تعالى قاسِمِ الرِّزقِ
فَلَو عِشتَ و طَوَّفْتَ مِنَ الغَربِ إلى الشَّرقِ
لَما صادَفتَ مَن يَقدِرُ أن يُسعِدَ أو يُشقِي.
امام حسين عليه السلام فرمودند :
هرگاه روزگار بر تو سخت گرفت، به خلق روى نياور ، و جز از خداوند متعال كه قسمت كننده روزى است درخواست مكن، زيرا اگر آنقدر زندگى كنى كه از غرب تا شرق عالم را بگردى ، هرگز كسى را نخواهى يافت كه بتواند كسى را خوشبخت كند يا بدبخت.
📕كشف الغمّة : ۲/ ۲۴۷.
نمازیکشنبه ذالقعده:
اول غسل میکند،دوم وضو گرفته و دوتا دورکعت نماز میخواند،
درهررکعت یک مرتبه حمد،
سه مرتبه توحید،
یک مرتبه معوذتین،
بعدازسلام۷۰ مرتبه استغفار،
استغفار راختم کند به
لاحَولَوَلاقوةَ الّا بالّله عَلی العظیم.
پس بگوید: یاعَزیزُ یا غفّار،
اِغفِرلی ذُنوبی وَ ذُنوبَ جَمیعِ المؤمِنینَ وَ المؤمِنات،
فَاِنَّهُ لا یَغفِرُ الذُّنُوبَ الّا اَنت.
صفحه ی ۴۳۳ مفاتیح،
بجاآورنده ی این نماز:
توبه اش قبول،
گناهش آمرزیده،
قبرش گشاده،
والدینش ازاوراضی،
آمرزش شامل حال والدین و ذُرّیه او میگردد،
ملک الموت وقت مُردن با او مدارا کند،
به آسانی جان او بیرون شود.
التماس دعا.همه جاهمه وقت
#امام_رضا عليه السّلام فرمودند:
إنَّ لِكُلِّ إمامٍ عَهدا في عُنُقِ أولِيائِهِ و شيعَتِهِ و إنَّ مِن تَمامِ الوَفاءِ بِالعَهدِ و حُسنِ الأداءِ زيارَةَ قُبورِهِم .
دوست داران و شيعيان هر امامى را با او عهدى است و تمامت وفاى به عهد و نيكويى انجام دادن آن، زيارت قبر ايشان است .
📚وسائل الشيعه ، ج ۱۴ ، ص ۳۲۲
✅ احیای ولایت علوی توسط حضرت رضا صلواتاللهعلیه در حضور مأمون ملعون
روزی مأمون عباسی لعنةاللهعلیه از #امام_رضا علیهالسلام پرسید: «یا ابالحسن! از جدّت امیرالمؤمنین (علیهالسلام) به من خبر بده که چگونه و به چه معنایی او تقسیمکنندهی #بهشت و #جهنم عنوان شده؛ چرا که این مطلب، ذهن مرا بسیار مشغول کرده است!» حضرت فرمودند:
⭕️ «ای امیرالمؤمنین! (کنایهی توأمان حضرت به غاصب و مأبون بودن او!) آیا به واسطهی پدرانت از ابنعباس نشنیدهای که از #رسول_خدا صلّیاللهعلیهوآله روایت کرده که فرمودند: محبّت علی علیهالسلام، ایمان و بغضِ او، کُفر است؟!» مأمون گفت: «بله شنیدهام!» سپس حضرت فرمودند: «پس از آنجا که تقسیم بهشت و دوزخ (که نتایج اخروی ایمان و کفر هستند) بر اساس حُب و بغض اوست، پس تقسیم کنندهی بهشت و جهنّم هم ایشان میباشد!» در این لحظه #مأمون مکّار ملعون گفت: «خدا بعد از تو ای ابالحسن، مرا باقی نگذارد! شهادت میدهم که وارث علم رسول خدا هستید!»
اباصلت گوید: بعد از اتمام مجلس و در مسیر بازگشت حضرت به منزل، به ایشان عرض کردم: «یابن رسول الله! چقدر زیبا مأمون را مجاب نمودید!» حضرت فرمودند:
🌿 «آنچه گفتم چیزی بود در حدّ پذیرش او (که از خودشان نقل کردم)؛ وگرنه از پدرم شنیدم که به واسطهی پدرانش از #امیرالمؤمنین علیهالسلام روایت میکرد که رسول خدا صلّیاللهعلیهوآله به ایشان فرمودند: یا علی! تو در #قیامت، تقسیمکنندهی بهشت خواهی بود؛ بدین نحو که به آتش دورخ میگویی: این از توست و این از من است!»
💠 «حدثنا تميم بن عبدالله بن تميم القرشي قال: حدثني أبي عن أحمد بن علي الانصاري عن أبي الصلت الهروي قال: قال المأمون يوما للرضا عليهالسلام يا أبا الحسن أخبرني عن جدك أميرالمؤمنين بأي وجه هو قسيم الجنة والنار وبأي معنى فقد كثر فكري في ذلك؟ فقال له الرضا عليه السلام: يا أميرالمؤمنين ألم ترو عن أبيك عن آبائه عن عبدالله بن عباس أنه قال: سمعت رسول الله صلّیاللهعلیهوآله يقول: حب علي إيمان وبغضه كفر؟ فقال: بلى فقال الرضا عليهالسلام: فقسمة الجنة والنار إذا كانت على حبه وبغضه فهو قسيم الجنة والنار، فقال المأمون: لا أبقاني بعدك يا أبا الحسن أشهد أنك وارث علم رسول الله صلّیاللهعلیهوآله قال: أبو الصلت الهروي: فلما انصرف الرضا عليهالسلام إلى منزله أتيته فقلت له: يابن رسول الله صلّیاللهعلیهوآله ما أحسن ما أجبت به أميرالمؤمنين؟ فقال الرضا عليهالسلام: يا أبا الصلت إنما كلمته حيث هو ولقد سمعت أبي يحدث عن آبائه عن علي عليهالسلام إنه قال: قال: رسول الله صلّیاللهعلیهوآله: يا علي أنت قسيم الجنة يوم القيامة تقول للنار: هذا لي وهذا لك.»
📚 عیون اخبار الرّضا علیهالسلام (شیخصدوق)، ج۱، ص۹۲
بحار الانوار (علامه مجلسی)، ج۳۹، ص۱۹۳
🌺 امروز هشتم ذیالقعده است و فقط چهل روز تا عید الله الاکبر، غدیرخم فرصت باقیست؛ بچهشیعهها، حلالزادهها دست بکار شوید!
#حدیث #ولایت #غصب_خلافت #غدیر