#معرفی_کتاب
📚معجم مصطلحات الرجال و الدرایة
✅نویسنده: استاد محمدرضا جدیدی نژاد
❇️توضیح اجمالی پیرامون کتاب
این فرهنگ نامه تمامی الفاظ و تعبیرات اصطلاحی در منابع مهمّ رجال حدیث و درایه شیعه را گرد آورده و آنها را تفسیر و تبیین کرده است. این الفاظ در حوزه اقسام و انواع حدیث، الفاظ مدح و ذم، توثیقات عام، اقسام تحمل حدیث، رمزهای متداول در کتاب های حدیث و دیگر مباحث علوم حدیث کاربرد دارند. در مجموع بیش از ششصد مدخل از این نوع اصطلاحات در این فرهنگ نامه ارائه شده است.
در تفسیر و تبیین هر یک از الفاظ، از عبارات عالمان حدیث پژوه استفاده شده و غالباً عین عبارت آنها (گاه با تلخیص) با نشانی منبع مورد نظر ارائه شده است.
💠 #کلام_بزرگان:
🔰 حاج اسماعیل دولابی رحمت الله علیه :
من در خانه ای که زن و شوهر در آن #قهر و #دعوا میکنند نمیخوابم چون برای من واضح است که #رحمت_خدا از آن خانه قطع شده است.
http://eitaa.com/joinchat/3037855775C4bb9ff97a8
🔶 #اطلاعیه
🔻مرکز آموزش های کاربردی معاونت فرهنگی تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، #دوره #مجازی مهارت های تبلیغ را برگزار می کند.
ویژه طلاب خواهر و برادر
✅ فن خطابه / استاد ملانوری
✅ فن رثاءو مقتل شناسی / استاد واضحی
✅ روانشناسی تبلیغ/ استاد هادی
🗓مهلت ثبت نام تا 8 مرداد ماه.
ثبت نام و اطلاعات بیشتر👇🏻
🌐 https://www.balagh.ir/content/13437
🆔 @balagh_ir
🔶اهمیت #نماز_مستحبی
تقید به #نافله عصر
❖از بیانات حضرت آیت الله العظمی شبیری زنجانی:
از ویژگیهای جالب مرحوم آقای حاج سید جواد خامنهای تقیّدشان به نافله عصر در نماز جماعتشان بود.
چون نوعاً مردم آمادگی ندارند، معمولاً در نمازهای جماعت، نافله عصر خوانده نمیشود.
مرحوم حاج آقای والد، نافله ظهر را قبل از نماز جماعتش میخواند و میگفت: چون برخی به دخول وقت ظهر یقین ندارند، برای اینکه همه یقین کنند، نافله ظهر را میخوانم. ولی درباره نافله عصر میگفت: چون اشخاص آمادگی ندارند، نمیخوانم.
ایشان بعد از نماز عصر در راه برگشت به منزل نافله عصر را میخواند.
🔺جرعهای از دریا، ج3، ص636
@zanjani_net
هدایت شده از خبرگزاری رسا
هدایت شده از ندای تهذیب
9.09M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#کلیپ_تصویری #ندای_تهذیب
🔹موضوع: برکات دعا، استغفار و شکر
🎤مقام معظم رهبری
#دعا #مقام_معظم_رهبری
🌹 @nedaye_tahzib
🌺 بسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ 🌺
🗓 امروز یکشنبه:
5 مردادماه 1399
5 ذی الحجه1441
26 ژوئیه (جولای) 2020
🌹حدیث روز: ارکان ایمان🌹
✅علِيُّ بْنُ إِبْرَاهِيمَ عَنْ أَبِيهِ عَنِ النَّوْفَلِيِّ عَنِ السَّكُونِيِّ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ عَنْ أَبِيهِ ع قَالَ
قَالَ أَمِيرُ الْمُؤْمِنِينَ صَلَوَاتُ اللَّهِ عَلَيْهِ الْإِيمَانُ لَهُ أَرْكَانٌ أَرْبَعَةٌ
1️⃣ التَّوَكُّلُ عَلَى اللَّهِ
2️⃣و تَفْوِيضُ الْأَمْرِ إِلَى اللَّهِ
3️⃣و الرِّضَا بِقَضَاءِ اللَّهِ
4️⃣و التَّسْلِيمُ لِأَمْرِ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ.
❇️امير المؤمنين (ع) فرمود:
ايمان را چهار ركن است،
1️⃣توكل بر خد،
2️⃣ واگذاشتن كارها به خدا
3️⃣خشنودى به قضاى خدا
4️⃣تسليم شدن به امر خدا عز و جل.
📚 الكافي (ط - الإسلامية)، ج2، ص: 47
🚀به مناسبت سالروز عملیات مرصاد
عملیات مرصاد یکی از شگفتیهای سال پایانی جنگ بود؛ منافقین یا همان مجاهدین ضد خلق پس از قبول قطعنامه از سوی جمهوری اسلامی ایران به پشتوانه رژیم بعثی صدام اقدام به اجرای عملیاتی با عنوان فروغ جاویدان کردند که تسخیر ۲۴ ساعته تهران هدف اصلی آن بود اما در تنگه چهارزبر اسلامآباد کرمانشاه با مقاومت مردم مواجه شده و در کمین رزمندگان اسلام افتادند که به مرصاد مشهور شد.
✅سردار شهید حاج حسین همدانی یکی از اولین فرماندهانی بود که به دلیل آشنایی با منطقه و استقرار لشکر انصارالحسین همدان در آن محدوده، در صحنه جنگ وارد عمل شد.
✅نقش طلاب همدانی در عملیات مرصاد
در عملیات مرصاد اولین گروه اعزامی از همدان تعدادی از طلبههای حوزه همدان بودند که با لباس رزم، کلاه آهنی، یک قمقمه آب و بدون اسلحه آمده بودند و عجله داشتند که ما آنها را مسلح کنیم و جلو بفرستیم هر کدام از آنها را به عنوان کمک تیربارچی و کمکی یک رزمنده قرار دادیم و گفتیم بروید وقتی که یک نفر از منافقین کشته شد، اسلحهاش را بردارید. بعد از عملیات آمدند و گفتند که شما به ما اسلحه ندادید، ما هر کدام یک اسلحه نو، یک قطبنما و یک کولهپشتی که پر از مواد غذایی بود، به غنیمت گرفتیم و این سهم ماست. یکی از برادرها به نام حسین کبریایی که از بازاریان همدان بود کولهپشتیها را نگاه میکرد که پر از کمپوت آناناس بود و کمپوت سیب و گیلاس خودمان را به آنها میداد و کمپوت آنها را میگرفت، میگفت این کمپوتهای خارجی، خوب نیستند.
💡باستان شناسی در دین
🔹ما اگر بخواهیم به شهری باستانی برسیم و حدود و ثغور آن را بدانیم و خصوصیاتش را دریابیم ، با وجود آوار قرن های متمادی بر بالای آن ، امکان ندارد و راهی نیست جز اینکه آن را از زیر این همه آوار و خاک و لایه که در طول قرون ، رویش را پوشانیده است ، بیرون آوریم. و البته این کار ، رنجی طاقت فرسا و خبرگی و اطلاعی فراوان می خواهد.
🔹اسلامی که پیامبر آورده بود ، زیر آوار احادیث جعلی و دروغین دفن شده است. و ما برای شناخت اسلام نیز یک نوع باستان شناسی لازم داریم.
📚نقش ائمه در احیای دین ص ۴۵۳
✅ کانال علامه عسکری 🔰
http://eitaa.com/joinchat/3534880770Ccde121169
📜#معرفی_مقاله
کاربرد «له روایات» در فهرست شیخ طوسی و ارتباط آن با کتب نوادر
نویسنده: استاد احسان سرخه ای
✅چکیده:
شیخ طوسی کتاب الفهرست را با هدف گردآوری و ارائه فهرست مصنفان و أصحاب اصول و آثار ایشان تألیف کرده است. وی در ضمن معرفی برخی از پدیدآورندگان، از عبارت «له روایات» بهره برده است. این ترکیب در الفهرست نجاشی دیده نمیشود. بررسی مفهوم این عبارت در الفهرست شیخ طوسی نشان میدهد که این اصطلاح بیشتر از سوی حمید بن زیاد و در برخی موارد از سوی ابن ولید و شیخ صدوق به کتاب شیخ طوسی راه یافته است. از مقایسه گزارشهای شیخ طوسی و نجاشی در نقل از حمید بن زیاد، ارتباط معناداری بین «له روایات» و «له کتاب النوادر» به دست میآید. این مقاله با بررسی موارد کاربرد این ترکیب در الفهرست شیخ طوسی و مقایسه آن با الفهرست نجاشی، در صدد کشف ارتباط و توجیه آن و پاسخ به برخی شبهات، برآمده است.
کلیدواژه ها:
روایات ،رجال ،فهرست ،شیخ طوسی ،نوادر
❇️دانلود مقاله👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻