.
💠 سفارشهای پیامبر اکرم(ص) در باره ماه رمضان (۶)
🏷 ساعت مخصوص اجابت
🔅#پیامبر_اکرم_(ص) :
🔸 از گناهانتان به پيشگاه خداوند توبه كنيد؛ در هنگام نمازها، دستانتان را بر آستان او به دعا بلند كنيد، كه آن هنگام (وقت نماز)، برترينِ ساعت هاست و خداوند با نظر رحمت به بندگانش مى نگرد.
▫️ توبوا إلَى اللّهِ مِن ذُنوبِكُم، وَارفَعوا إلَيهِ أيدِيَكُم بِالدُّعاءِ في أوقاتِ صَلَواتِكُم ؛ فَإِنَّها أفضَلُ السّاعاتِ، يَنظُرُ اللّهُ عز و جل فيها بِالرَّحمَةِ إلى عِبادِه؛
📚 بحار الأنوار : ج ۹۶ ص ۳۵۶ ح ۲۵
#ماه_رمضان #توبه #نماز
⚜️ @Ahkaam ⚜️
😔 استمرار بيمارى از ماه رمضان تا رمضان آينده😔
💠 سؤال: چند سال به علت #بیماری #روزه نگرفتم، در حال حاضر چه وظیفه ای دارم؟ مقلد مقام معظم رهبری هستم.
✅ جواب: اگر بیماری تا #ماه_رمضان سال بعد بر طرف نشده، #قضای_روزه ساقط است، ولی باید برای هر روز یک #مُد_طعام به عنوان #فدیه به فقیر بپردازید، ولی اگر تا پیش از ماه رمضان آینده، بیماری بر طرف شده ، باید علاوه بر قضای روزه، #کفاره_تأخیر قضای آن را بپردازید.
کفاره تأخیر و فدیه، تقریبا 750 گرم #گندم، #آرد، برنج و مانند آن است که باید به فقیر داده شود.
⚜️ @Ahkaam ⚜️
😣ورود محتویات معده به دهان در حال روزه😣
💠 سؤال:گاهی انسان ترش می کند و چیزی از معده ی او به فضای دهانش می آید. حال، اگر روزه داری آن چیز را سَهْواً یا به عَمْد فرو ببرد، روزه اش چه حکمی دارد؟ مقلد مقام معظم رهبری هستم.
☑️ جواب: اگر به فضای دهان وارد شود و #عمدا فرو برد، روزه باطل می شود، ولی اگر به طور سهوی فرو برود، روزه باطل نمی شود.
⚜️ @Ahkaam ⚜️
❓سؤال:
🔅حکم کسی که احتمال بارداری می داد و بخاطر ضرر داشتن روزه در ماه های اول بارداری، روزه نگرفته ولی بعد متوجه شده که باردار نبوده است، چیست؟
🌀 پاسخ:
💯 آیت الله خامنه ای: مجرد آنچه ذکر شده مجوز خوردن روزه نیست و حکم افطار عمدی را دارد.
💯 آیت الله مکارم شیرازی: در این زمینه از پزشک متخصص مشورت بگیرید.
💯 آیت الله وحید: باید روزه بگیرید.
💯 آیت الله شبیری زنجانی: اگر می ترسید روزه برای شما یا جنین(در فرض وجودش)، ضرر داشته باشد روزه واجب نیست و برای هر روز باید یک مد(به حساب گندم900گرم) طعام به مسکین بدهید و در صورت توانایی تا ماه رمضان آینده قضا کنید و گرنه یک مد طعام دیگر به مسکین بابت هر روز بدهید.
💯 آیت الله فاضل لنکرانی: چنین نیست که روزه گرفتن درماه اول ضرر داشته باشد ممکن است افراد باهم فرق کنند، تا زمانی که یقین به باردار شدن خود پیدا نکنید و نیز بعد از یقین به بارداری، ضرر داشتن روزه ثابت نشود یا خوف عقلائی برای ضررروزه نباشد، خوردن روزه عمدا حرام و گناه است و برای هر روز علاوه برقضا کفاره نیز واجب می شود.
--------------
🖥 استفتاء از دفاتر مراجع معظم
#احکام_روزه
#احکام_ضرر_روزه_بانوان_باردار
➖➖➖➖➖
⚜️ @Ahkaam ⚜️