❓ اگه تماس با مرده با دستكش باشه، آیا باز هم
#غسل_مس_ميت لازمه؟
✅همه مراجع: نه عزیزم.
در این صورت، دیگه غسل لازم نیست.
📚العروةالوثقى، فصل فى غسلالميت.
⚜️ @Ahkaam ⚜️
⁉️سؤال
تکلیف نذرهایی که کردم و یادم نیست، چیه؟
#نذر
✅ پاسخ
✍ در مورد نذرهایی که بدون صیغه بوده و شک دارین صیغه خوندین، تکلیفی ندارین و چیزی برعهده شما نیست.
🔸اگه نذر با تمام #شرایط شرعی بوده و حد و حدود معیّنشده در نذر فراموش بشه، دراين صورت، فقط به اون مقداری که #یقین دارین، عمل کنین.
⚜️ @Ahkaam ⚜️
⁉️زنى كه عادتش در ماه هفت روز است؛ ولى هميشه پس از پاك شدن روز هشتم يا روز نهم، فقط لكه اى خون (با نشانه هاى حيض) مشاهده مى كند، چه تكليفى دارد؟
📚همه مراجع (به جز سيستانى، صافى و مكارم):
✏️بايد همه (حتى پاكى وسط) را حيض قرار دهد. [بنابراين لازم نيست بعد از پاك شدن اول غسل كند؛ بلكه بايد تا روز هشتم يا نهم عبادات خود را ترك كند و سپس غسل كند].
📚آيه اللّه مكارم:
✏️تنها بايد روزهايى را كه خون ديده حيض قرار دهد و روزهاى پاكى (وسط) حيض نيست و حكم زنان پاك را دارد. [بنابراين بعد از پاك شدن اول، بايد غسل كند و عبادات خود را تا روز هشتم يا نهم به جا آورد؛ آن گاه اگر لكه اى از خون مشاهده كرد و پاك شد، دوباره بايد غسل كند].
📚آيات عظام سيستانى و صافى:
✏️بايد روزهايى را كه خون ديده، حيض قرار دهد و بنابر احتياط واجب در روزهاى پاكى عبادت هاى خود را به جا آورد و آنچه را كه بر حائض حرام است، ترك كند. [بنابراين بعد از پاك شدن اول، بنابر احتياط واجب بايد غسل كند و عبادات خود را تا روز هشتم يا نهم به جا آورد؛ آن گاه اگر لكه اى از خون مشاهده كرد و پاك شد، دوباره بايد غسل كند].
⚜️ @Ahkaam ⚜️
animation.gif
5.6K
❓ اظهار #دوستى نسبت به جنس مخالف، فقط در اين حد كه بهش بگیم دوسش داریم، چه حكمى داره؟
✅ همه مراجع:
اين حد هم جايز نيست؛ چون احتمال افتادن به گناه وجود داره و این کارا کمکم شما رو به خطا میاندازه.
📚آيتاللّه سيستانى، sistani.org، (عشق)، س۱ و ۵؛ همان، محبت، س۱؛ آيتاللّه خامنهاى، استفتا، س۷۷۹، ۶۴۰ و ۶۵۱؛ آيتاللّه صافى، جامعالاحكام، ج۲، س۱۶۶۱؛ دفتر همه.
⚜️ @Ahkaam ⚜️
animation.gif
5.6K
⁉️نوعی ناخن مصنوعی که پس از کاشتن، مانند ناخن طبیعی رشد می کند، آیا وضو با چنین ناخنی صحیح است؟
📚 آیت الله سبحانی
✏️ اگر ناخن مصنوعی جزء طبیعی انگشت بشود، وضوی او صحیح است . والله العالم.
⚜️ @Ahkaam ⚜️
‼️پرداخت و دریافت مبلغ اضافه بر مقدار قرض
🔷برادرم مبلغی در بانک دارد و ماهیانه سودی به آن تعلق می گیرد. قسمتی از این پول را من از ایشان قرض الحسنه گرفتهام؛ آیا می توانم معادل آن سودی را که بانک میداده، به عنوان هدیه و قدر دانی به ایشان بدهم؟
✅ج: اگر ضمن قرارداد قرض، شرط پرداخت اضافه یا بنای طرفین بر پرداخت اضافه نباشد، در صورتی که قرض گیرنده با رضایت، مبلغ بیشتری بپردازد، اشکال ندارد.
📕منبع:leader.ir
⚜️ @Ahkaam ⚜️
⁉️اگر زیورآلات زن (مانند گردن بند و النگو) در معرض دید نامحرم باشد، چه حکمی دارد؟
📚تمام مراجع
✏️ (به جز آیت الله سیستانی): باید از دید مرد نامحرم، پوشانده شود.آیت الله سیستانی: پوشاندن گردنبند از دید نامحرم واجب است؛ ولی پوشاندن النگو، دستبند، حلقه ازدواج و انگشتر واجب نیست
⚜️ @Ahkaam ⚜️