⁉️در سند ازدواج، شوهر تعهد می کند بدون اذن همسر ازدواج نکند. آیا مبادرت به ازدواج بدون اذن همسر شرعا حرام است؟ آیا ازدواج موقت بدون اذن جایز است؟
📚آیت الله خامنه ای
✏️ اگر ضمن عقد نکاح یا عقد لازم دیگری آن را شرط کرده باشند، باید به شرط عمل کند و بدون اذن همسر، ازدواج دائم یا موقت جایز نیست.
⚜️ @Ahkaam ⚜️
تکلیف ما در برخورد با شیعیانی که اصرار به تفرقهافکنی میان مسلمانان را دارند چیست؟ آیا امر به معروف و نهی از منکر آنها واجب است؟
نظر حضرت آقا این است که تفرقه بین مسلمانان کار حرامی است و توهین به مقدسات سایر مسلمین هم حرام است. فعل حرام منکر است و نهی از منکر هم واجب است؛ اما با وجود شرایط و مراعات مراتب.
منبع سایت هدانا برگرفته از سایت رسمی حضرت آیتالله العظمی خامنهای؛ توسط حجتالاسلاموالمسلمین فلاحزاده.
⚜️ @Ahkaam ⚜️
⁉️در آرایشگاه کار می کنم و کار کاشت ناخن انجام می دهم آیا کار من اشکال دارد و حقوقی که دریافت می کنم چی؟
📚آیت الله سیستانی
✏️ مزد گرفتن برای این کار که مانع از صحت وضو وغسل می شود صحیح نیست ولی آرایشگر اگر می داند که طرف در هر حال راضی به تصرف او در ﭘول ﭘرداختی است می تواند در آن تصرف کند. در ضمن وظیفه دارد حکم شرعی در مسأله را به او تذکر دهد در صورتیکه احتمال دهد مؤثر واقع شود.
⚜️ @Ahkaam ⚜️
💠 آیا بقاء بر تقلید میت جایز است ؟ 💠
✅ پاسخ:
🔷آیت الله خامنهای: بقاء بر تقلید میت حتى در مسائلى كه تاكنون مكلف به آنها عمل نكرده، جایز و مجزى است. 1
🔶آیت الله مکارم شیرازی: در مورد بقاء بر تقلید میّت، در مسائل که عمل کرده جایز است؛ و در مسائلى که عمل نکرده، از حىّ تقلید مى کند. 2
💻 منبع:
1- اجوبة الاستفتاءات، س 22 و 41
2- رساله معظم له مسأله 10
⚜️ @Ahkaam ⚜️
نظر حضرت آیتالله خامنهای دربارهی برگزاری مراسم لعن چیست؟
حضرت آقا بارها فرمودهاند که به مقدسات سایر مذاهب توهین نکنید. بنابراین باید از این کار پرهیز کرد و نکتهی جالب توجه اینجا است که برخی میگویند در مجالس خصوصی اشکالی ندارد که لعن بگوییم؛ در حالی که حضرت آقا قید نزدند که مجلس عمومی باشد یا خصوصی، بلکه به طور کلی فرمودهاند که به مقدسات سایر مسلمانان یعنی سایر فِرَق اسلامی توهین نکنید. حضرت آقا در جایی فرمودهاند: «آن شیعهای هم که از روی نادانی و غفلت، یا گاهی از روی غرض – این را هم سراغ داریم و افرادی را هم از بین شیعیان میشناسیم که فقط مسئلهشان مسئلهی نادانی نیست، بلکه مأموریت دارند برای اینکه ایجاد اختلاف کنند – به مقدسات اهل سنت اهانت میکند، عرض میکنم: رفتار هر دو گروه حرام شرعی است و خلاف قانونی است.» بنابراین توهین به مقدسات سایر مذاهب اسلامی به نظر حضرت آقا حرام شرعی است.
منبع سایت هدانا برگرفته از سایت رسمی حضرت آیتالله العظمی خامنهای؛ توسط حجتالاسلاموالمسلمین فلاحزاده.
⚜️ @Ahkaam ⚜️
هدایت شده از قاصدک
#اطلاعیه
✅برگزاری کلاس تخصصی شناخت بیماری ها
👈🏻بررسی بیماری ها از دیدگاه طب سنتی و علم پزشکی
🏷همراه با نسخه های گیاهی مرتبط با نوع بیماری
💠شناخت امراض معده و روده به همراه تدابير 👈🏻1و 2 آبان
💠شناخت امراض پوست و مو به همراه تدابير👈🏻3و4 آبان
💠دلك و غمز بصورت كارگاهي
👈🏻22 و 23 آبان
💠شناخت امراض زنان به همراه تدابير
👈🏻25و26 آبان
📌جهت ثبت نام کد 10 را به آیدی @shefanegar_teb118 يا شماره 09933544542 پيامك كنيد
❕امكان ضبط و فيلمبرداري دوره وجود ندارد
🏠قم
💳هزینه دوره : هر دوره يك ميليون
🎉🎁همراه با تخفيفات ويژه
🔹 اسکان، پذیرایی و ناهار رایگان
▪️بااخذ گواهي در پايان دوره
📬پشتیبان و کارشناس
🆔 @shefanegar_teb118
➖کانال ایتا آموزشگاه
↪️ @shefanegar_teb
☎️شماره تلفن تماس:
02532904655
📱09933544542
1. حرام: در آن جایی که ضرورتی برای تقیه نباشد و حقوقی هم ضایع بشود؛ یعنی مفسده ای اعظم از قتل نفس و هدم مال و ناموس به وجود بیاید، مثلا موجب نابودی دین اسلام و مخفی ماندن حقیقت برای نسل های آینده و نیز تسلط دشمنان دین بر امور مسلمین و مانند آن باشد، چنین تقیه ای حرام خواهد بود. همچنین با آشکار شدن بدعت ها و تحقق و تمکن ستمگران، سکوت و کتمان؛ سبب از بین رفتن حق و حکم می شود در این جا تکلیف، اظهار حقیقت است که « اذا ظهرت البدع فعلی العالم ان یظهر علمه» ؛ و یا گاهی ضرورتی باشد برای تقیه نمودن اما در رابطه با قتل نفس و ریختن خون محترمی مجاز به تقیه نیستیم. امام صادق ع می فرمایند: انما جعلت التقیه لیحقن بها الدم، فاذا بلغت التقیه الدم فلا تقیه» ؛ «تقیه در حقیقت برای جلوگیری از ریختن خون ها قرار داده شده است. پس هرگاه تقیه منجر به ریخته شدن خون شود، دیگر تقیه نباشد.»
2- مستحب: باعث جذب و دلجویی دشمن می شود، در حالی که با ترک تقیه ضروری ایجاد نمی شود و گرفتاری و مشکلی به وجود نمی آید.
3- مباح: در این جا انسان مخیر است به ترک و عدم ترک تقیه؛ یعنی با ترک تقیه شهادت و بهشت نصیب و روزی مومن می شود و یا با عدم ترک تقیه، به کار های تأثیر گذارتر بتوان رو آورد.
4- مکروه: مثل آن جایی که به سبب حفظ مال اندک و ناچیز اقدام به تقیه می گردد .
5- واجب: در صورتی که با ترک تقیه موجبات ضایع شدن حقوق دیگران و خود انسان ، فراهم می شود، در حالی که با تقیه نمودن استمرار حیات و فعالیت انسان می شد مفید تر و موثرتر ادامه یابد.
برای مطالعه بیشتر در رابطه با تقیه منابع ذیل پیشنهاد می شود:
1- تقیه سپری برای مبارزه ی عمیق تر؛ آیت الله ناصر مکارم شیرازی
2- تفسیر جامع آیات الاحکام: امر به معروف و نهی از منکر و تقیه؛ زین العابدین قربانی لاهیجی
3- درسهایی از انقلاب؛ علی صفایی حائری
4- تقیه، امر به معروف و نهی از منکر؛ احمد طیبی شبستری
⭕️نتیجه گیری: بی شک اتحاد و عزت مسلمانان در برابر دشمن مشترک از ضرورت های اجتناب ناپذیر در عصر کنونی به شمارمی رود. از سویی تقیه در سیره اهل بیت «علیهم السلام» جایگاه بس والایی داشته و مورد اهتمام و توجه آن حضرات بوده، بنابراین لازم است به طور جدی روایات تقیه بار دیگر مورد تحقیق و بررسی اجتهادی قرار گیرد، تا این استراتژی ظریف و دقیق شیعه هرچه بهتر تبیین و تحلیل گردد تا جلوی تهمت ها، افتراها و شبهات گوناگون از این ناحیه گرفته شود.
⚜️ @Ahkaam ⚜️
💢وارد شدن خلط به دهان در هنگام نماز💢
همه مراجع (به جز سیستانى): اگر بین نماز در دهان روزهدار اخلاط سر و سینه جمع شود باید آن را با دستمال و مانند آن بگیرد یا از دهان خارج کند و اگر نمىتواند، در دهان نگه دارد و نماز را تمام کند اگر این هم ممکن نباشد باید نماز را قطع کرده و اخلاط را از دهان خارج کند و بعد نماز را بخواند.
آیتالله سیستانى: فرو بردن اخلاط سر و سینه، تا به فضاى دهان نرسیده اشکال ندارد، ولى اگر داخل فضاى دهان شود، احتیاط مستحب آن است که آن را فرو نبرند و اگر فرو برد روزه را باطل نمىکند[
پاسخ اختصاصی آیت الله مکارم :اگر به فضای دهان برسد خوردن آن خلاف احتیاط است ولی در موارد عسر و حرج مانعی ندارد البته بهتر است دستمالی به همراه خود داشته باشد و اخلاط را در آن بریزد. البته در مورد روزه دار، هر گاه در حین نماز اخلاط سر و سینه به دهان روزه دار وارد شود باید آن را خارج کند و اگر ممکن نبود نماز را بشکند(البته می تواند نیت نماز را به نماز مستحب تغییر داده و نماز را رها کند) و پس از خارج کردن اخلاط، نماز را اعاده نماید.
⚜️ @Ahkaam ⚜️
دیدگاه شیعه در مورد لعن عایشه
پرسش :آیا لعن عایشه در مذهب شیعه جایز است؟
پاسخ :لازم است از کارهایى که باعث تفرقه صفوف و ایجاد شکاف بین مسلمانان مى شود خوددارى شود، و همه مسلمین در برابر دشمنان اسلام متّحد شوند. استفتائات آيت الله مكارم شيرازي.
– هدانا/ تبصره: لعن ساير بزرگان اهل سنت نيز در حكم سوال مي باشد.
*- آيت الله مكارم شيرازي: « بررسی مسأله سب و لعن مهم است، برخی خیال میکنند ولایت این است و بدون سب و لعن ولایتی نیست.
ایشان افزودند: در حالی که مسأله این نبوده و این کار دارای چه آثار و پیامدهای نامطلوبی است، امام صادق(علیه السلام) در روایتی میفرمایند «شما به عیادت بیماران آنها بروید، در تشییع جنازه آنها شرکت کنید و در نماز آنها حاضر شوید».
حضرت آیتالله العظمی مکارم شیرازی با تأکید بر حفظ وحدت و انسجام میان امت اسلامی بیان داشتند: وحدت مسلمان باید حفظ شود تا از این خونریزیها جلوگیری شود، مسأله ولایت را با هیچ چیزی مبادله نمیکنیم، ولی دانستن منطق و ادبیات و بیان مدارک و منابع در این موضوع بسیار مهم است؛ نکند افراطیگری سبب از بین رفتن زحمات بزرگان و جلوگیری از تبلیغات برای گسترش مکتب شود. معظّم له در مراسم افتتاحیه دوره جدید مرکز آموزش تخصصی شیعه شناسی،سايت آيت الله مكارم شيرازي.
⚜️ @Ahkaam ⚜️
📚 اطاعت از والدین
💠 سؤال: #اطاعت_از_والدین تا چه حدی شرعاً واجب است؟ آیا در همه امور حتی در زندگی شخصی مثل انتخاب رشته تحصیلی و... هم باید از آنان اطاعت کرد؟
✅ جواب: اطاعت از والدین به خودی خود واجب نیست ولی نباید مخالفت با پدر و مادر، ناراحتی و اذیت قابل توجه آنان را موجب شود مثلاً با اظهار انزجار، راندن و طرد کردن از طرف آنها همراه گردد.
#احکام_حقوق #اطاعت_از_پدر
⚜️ @Ahkaam ⚜️
💢 حکم توهین به مقدسات مذاهب
💠 لعن و نفرین کردن نسبت به مقدسات یا بزرگان دیگر مذاهب، در سخنرانی یا مداحی ها چه حکمی دارد؟
❇️ هر گونه گفتار یا کردار و رفتاری که در زمان حاضر بهانه به دست دشمن بدهد و یا موجب اختلاف و تفرقه بین مسلمانان گردد شرعا حرام اکید است.
🔺 بخش استفتائات پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
📎 #احکام
📎 #احکام_اعتقادی
📎 #توهین_مقداسات
🔰معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
⚜️ @Ahkaam ⚜️
س. شرکت در مجالسی که در آن به مقدسات دیگر مذاهب توهین میشود چه حکمی دارد؟
ج. هرگونه گفتار یا کردار و رفتاری که در زمان حاضر سوژه و بهانه به دست دشمن بدهد و یا موجب اختلاف و تفرقه بین مسلمین گردد، شرعا حرام اکید است.
منبع: سایت هدانا برگرفته از استفتائات مقام معظم رهبری.
⚜️ @Ahkaam ⚜️
در روايات بسياري توصيه به اقامه نماز اول شدهايم اما اين دستور اهل بيت(عليهم السلام) استثنائاتي دارد كه آنها را ذكر ميكنيم.
1. کسي که نافله ظهر و نماز عصر ميخواند به اندازه خواندن نافله، نماز ظهر و عصر را به تاخير بيندازد و الا اگر نافله نميخواند اول وقت افضل است.
2. کساني که شب عيد قربان از عرفه به مشعر الحرام ميروند مستحب است نماز مغرب و عشا را به تاخير بيندازند و در مشعرالحرام بخوانند.
3. بهتر است نماز عشا را قدري به تاخير بيندازي تا قرمزي سمت مغرب برطرف شود.
4. زن مستحاضه نماز ظهر و نماز مغرب را تا آخر وقت فضيلت آنها به تاخير بيندازد تا با يک غسل بتواند آنها را با عصر و عشا بخواند.
5. کسي که چهار رکعت از نافله نماز شب را خوانده وقت اذان صبح ميشود مستحب است نماز صبح را به تاخير بيندازد تا نماز شب را کامل کند.
6. روزهداري که ضعف بر او غلبه کرده باشد يا جمعي منتظر او باشند بهتر است نماز را تا بعد از افطار به تاخير اندازد.
7. کسي که يقين به داخل شدن وقت نماز ندارد بايد آنقدر صبر کند تا يقين به وقت نماز پيدا کند.
8. کسي که در حال خودداري از بول و غائط است؛ مکروه است نماز بخواند لذا تا پس از قضاي حاجت نماز را به تاخير بيندازد.
9. کسي که به خاطر نداشتن آب بايد تيمم کند اگر اميدِ پيدا کردن آب دارد بايد نماز را تا آخر وقت به تاخير بيندازد.
10. کسي که نميتواند بول و غائط خود را نگهداري کند نماز ظهر و نماز مغرب را به تاخير بيندازد تا با عصر و عشا با هم بخواند.
11. زني که بچه شير ميدهد و جز يک لباس پاک بيشتر ندارد نماز ظهر و عصر را به تاخير مياندازد تا نزديک غروب، تا چهار نماز(ظهر و عصر و مغرب و عشا) را با هم بخواند.
12. کسي که نافله صبح ميخواند مستحب است نماز صبح را به تاخير بيندازد تا نافله صبح را بخواند.
13. مسافري که ميداند پيش از قضا شدن نماز ظهر و عصرش به وطن ميرود، بهتر است نماز ظهر و عصر را به تاخير بيندازد تا در وطن تمام بخواند.
14. مسافري که ميداند تا چند لحظه ديگر به جايي ميرسد که براي نماز مناسبتر است بهتر است نماز را به تاخير بيندازد تا در جاي مناسب نماز بخواند.
15. امام جماعتي که منتظر ماموم، يا مامومي که منتظر امام جماعت است مستحب است نماز را تا رسيدن امام يا ماموم به تاخير بيندازد.
16. جايي که اگر نماز را به تاخير بيندازد به مکان شريفي(مثلا مسجدي يا حرم امام يا امام زادهاي) ميرسد يا اين که در آن مکان حضور قلب بهتري پيدا ميکند مستحب است به تاخير بيندازد.
17. به تاخير انداختن نماز اول وقت به خاطر رسيدگي به حاجت و نياز مومني.
⚜️ @Ahkaam ⚜️
🔷 هاشور ابرو و انجام وضو
❓⬅️ سوال: در ایامی که به دلیل هاشور ابرو نباید آب به ابرو برسد، باید وضوی جبیره ای گرفت یا تیمم لازم است؟ انجام هاشور ابرو اشکال دارد؟
⬅️ پاسخ: ⬇️⬇️
در صورتی که آب برای پوست ضرر نداشته باشد، باید برای وضو مانع برطرف شده و وضو بگیرید. اگر عرفا زینت محسوب شود، باید از نامحرم بپوشانند و اگر هاشور در زیر پوست باشد ضرری به صحت وضو و غسل نمی زند. [1]
نکته: خانم ها می توانند در ایام عادت ماهیانه که نماز به آنها واجب نیست این کار را انجام دهند.
--➖--➖----➖--➖---➖---➖
[1]. استفتاء اینترنتی پایگاه اطلاع رسانی آیت الله خامنه ای، شماره استفتاء: 633700.
⚜️ @Ahkaam ⚜️
💠 حکم سر کتاب باز کردن 💠
⁉️سوال: حکم باز کردن سر کتاب به این صورت که تفأل به کتابی بزنند برای پیش بینی آینده چیست ؟
پاسخ:
✍🏽 آیت الله خامنه ای: سرکتاب و فالگیری اعتبار ندارد و مراجعه کردن به رمال ها و فالگیرها جایز نیست.
✍🏽 آیت الله مکارم: سرکتاب باز کردن یا فال گرفتن با قرآن یا هر کتاب دیگر و آینده نگری هیچ اعتباری ندارد و حتی در بعضی موارد، این کار نسبت به قرآن اشکال شرعی دارد؛ تنها می توان با قرآن (طبق شرایط و آداب) استخاره کرد.
-------------
🌱پی نوشت:
[1]. پایگاه اینترنتی آیت الله خامنه ای، کد استفتاء: 2zz5rrz.
[2]. استفتاء از پایگاه اینترنتی آیت الله مکارم، کد استفتاء: 9908220110.
⚜️ @Ahkaam ⚜️