فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 آیا راه رفتن در بین وضو اشکال دارد؟
🎤حجت_الاسلام_وحیدپور
⚜️ @Ahkaam ⚜️
💢ارث زن از اموال غیرمنقول💢
اگر مردى بميرد و اولاد نداشته باشد، چهار يك مال او را زن (1) و بقيه را ورثه ديگر مىبرند و اگر از آن زن يا از زن ديگر اولاد داشته باشد، هشت يك مال را زن و بقيه را ورثۀ ديگر مىبرند و زن از همۀ اموال منقول ارث مىبرد ولى از زمين و قيمت آن ارث نمىبرد (2) و نيز از خود هوايى ارث نمىبرد مثل بنا و درخت و فقط از قيمت هوايى ارث مىبرد.
(1) اراكى، مكارم: زن دائمى ..
(2) مكارم: خواه زمين خانه باشد يا باغ، يا زمين زراعتى و مانند آن و نيز از خود هوايى ساختمان ارث نمىبرد، مثل بنا و درخت، امّا بايد هوايى را قيمت كنند و از قيمت آن سهم ارث او را بدهند.
نورى: چه زمين خانۀ مسكونى، چه زمين باغ و زراعت و زمينهاى ديگر ..
بهجت: چه زمين خانۀ مسكونى باشد يا زمين باغ و زراعت و غير آن. و از قيمت هوايى مثل بنا و درخت ارث مىبرد و بنا بر أظهر با رضايت وارثان از خودِ هوائى هم مىتواند ارث ببرد و بنا بر أظهر در آنچه كه گفته شد فرق ندارد، زن از اين شوهر اولاد داشته باشد يا نه، اگر چه احتياط در مورد زن بچهدار در ارث بردن از زمين، خوب است.
گلپايگانى: زن از زمين ارث نمىبرد، نه از خود زمين و نه از قيمت آن، چه زمين خانۀ مسكونى باشد يا زمين باغ و زراعت و زمينهاى ديگر و نيز از عين هوايى بنا و اشجار ارث نمىبرد ولى از قيمت آنها و قيمت درخت و زراعت و ساختمانى كه در زمين باغ و زراعت و زمينهاى ديگر است ارث مىبرد.
خوئى، سيستانى، تبريزى، زنجانى: زن از زمين خانه و باغ و زراعت و زمينهاى ديگر ارث نمىبرد، نه از خود زمين و نه از قيمت آن؛ و نيز از خود هوايى خانه مانند بنا و درخت ارث نمىبرد ولى از قيمت آنها ارث مىبرد و همچنين است درخت (خوئى، زنجانى، سيستانى: وزراعت) و ساختمانى كه در زمين باغ و زراعت و زمينهاى ديگر است.
تبريزى: و أظهر آن است كه زن از خود زراعت ارث مىبرد.
سيستانى: ولى نسبت به ميوههايى كه در وقت فوت شوهر بر درختان است از عين آنها ارث مىبرد.
صافى: زنى كه از ميت فرزند ندارد از زمين خانه ارث نمىبرد، نه از خود زمين و نه از قيمت آن ولى از قيمت هوايى آن ارث مىبرد. چنانكه از ساير تركۀ ميت ارث مىبرد. اما زنى كه از ميّت فرزند دارد، از همۀ اموال او ارث مىبرد.
فاضل مسأله اگر مردى بميرد و فرزند نداشته باشد 14 اموال او به زن او و بقيۀ اموال او به ورثۀ ديگر مىرسد كه طبق مسائل سابق بين آنان تقسيم مىشود و اگر ميّت فرزند داشته باشد سهم زن 18 اموال او مىشود. در كليۀ مسائل سابق كه سهم الارث زن بيان شد:
الف: زن از اموال منقول شوهر ارث مىبرد.
ب: زن از قيمت تأسيسات و ساختمان و درختان ارث مىبرد ولى از عين آنها ارث نمىبرد.
ج: زن از زمينهاى شوهر خود به طور كلّى (نه از اصل و نه از قيمت) ارث نمىبرد.
✅مسألۀ اختصاصى
زنجانى: مسأله 2785 زن و شوهرى كه به ازدواج موقّت به عقد هم در آمدهاند از يكديگر ارث نمىبرند، مگر در ضمن عقد ازدواج موقّت شرط ارث بردن شده باشد كه هر كدام كه يك چنين شرطى براى او شده، همچون زن و شوهر دائمى ارث مىبرد.
⚜️ @Ahkaam ⚜️
#غسل_قبل_از_وقت
❓حاجآقا ببخشین؛ اشکالی داره غسل جنابت رو قبل از وقت نماز انجام بدیم؟
📚 همه مراجع:
📝 نه. نهتنها اشکالی نداره، تازه مستحب هم هست.
⭕️ نکته: اگه قبل از وقت نماز غسل میکنیم، نباید به نیت خوندن نماز واجب غسل کنیم؛ چون هنوز وقت نماز نشده، نمیشه به نیتش وضو گرفت یا غسل کرد. در این حالت، باید نیتمون «قربتاً الی الله» یا «پاکشدن از جنابت» و یا «پاکبودن برای انجام كارهاى مستحبى، مثل خوندن قرآن و... » باشه.
⭕️ نکته: جنابت، یعنی حالتی که بعد از رابطه جنسی یا خارجشدن آب منی برای انسان بهوجود میآد؛ تا وقتی که کسی جنب نشده باشه، نمیتونه غسل جنابت کنه.
🔺 العروةالوثقى، ج۱، غسلالجنابة.
⚜️ @Ahkaam ⚜️
✅ #گلبرگ_احکام
موضوع: #احکام_علم_آموزی 2
❓حکم تقلب دستهجمعی به طوری که همه نفرات پاسخ صحیح دهند؛ یعنی همه تقلب کنند، چیست؟ اگر ناظر امتحان راضی باشد چطور؟
✅ (منظور شما این است که) مثلاً یک نفر بلند جواب را بگوید و همه بشنوند و بنویسد، آیا این مشکل را برطرف میکند؟ نه! حالا اگر همه گناه کردند یا تخلف کردند، آیا حرمت و زشتی و قبح آن از بین میرود؟ نه! فرقی نمیکند یک نفر حرام مرتکب شود یا همه؛ خدای ناکرده گاهی وقتها ممکن است یک نفر تقلب کند و حقالناس باشد و اگر همه تقلب کنند حقالناس نباشد، اما خود کار تقلب کار درستی نیست و فرقی نمیکند همه تقلب کنند یا یکی دو نفر؛
حکم تقلب رساندن مراقب امتحانی یا استاد مربوطه در امتحان (نیز) فرقی نمیکند؛ وقتی گفته شد تقلب کار نادرستی است، فرقی نمیکند این عمل از خود دانشجو صورت بگیرد یا اینکه از معلم، ناظر و امثال اینها باشد.
📕منبع: http://KHAMENEI.IR
⚜️ @Ahkaam ⚜️
#خمس
#برداشت_های_نادرست_از_احکام
❗️ بعضی از مردم فکر میکنن که فقط باید خمس اموالی رو پرداخت کنن که حداقل یک سال از خرید اونها گذشته باشه یا یک سال بیاستفاده مونده باشن.
📛 درحالیکه این درست نیست.
✍️ همه مراجع (بهجز زنجانی): سر سال خمسی که شد، باید خمس هر چیزی رو که اضافه داریم، بدیم؛ ولو اینکه هنوز یک سال از خریدش نگذشته باشه.
🔺 رساله مراجع، بخش خمس.
⚜️ @Ahkaam ⚜️