#احکام_شرعی
🤔❓اگر از طرف اشخاصى كه اهل پرداخت وجوه شرعيه نيستند، لباسى برايمان هديه آورده باشند، مىتوان با آن لباس نماز خواند؟
✍️ 🌺 همه مراجع (به جز خامنهاي، سيستاني و تبريزي): اگر شک دارد به آن لباسها خمس تعلق گرفته، مىتوان آن را بپوشد و با آن نماز بخواند و اگر يقين دارد به آنها خمس تعلق گرفته بايد خمس آن را بدهد و بعد در آنها تصرف کند.
✍️ 🌺 آية الله سيستاني: اگر شک دارد به آن لباسها خمس تعلق گرفته، مىتوان آن را بپوشد و با آن نماز بخواند و اگر يقين دارد به آنها خمس تعلق گرفته در صورتي که گيرنده مسلمان اثنا عشرى باشد، مىتواند در آن تصرف نمايد و با آن نماز بخواند و لازم نيست گيرنده خمس آن را بدهد.
✍️ 🌺 آيات عظام خامنهاي و تبريزي: اگر شک دارد به آن لباسها خمس تعلق گرفته، مىتوان آن را بپوشد و با آن لباسها نماز بخواند، و اگر يقين هم داشته باشد كه خمس آنها را نداده مىتواند در آنها تصرف نمايد و با آن لباسها نماز بخواند، و خمس آن به عهده خود بخشنده است، و لازم نيست گيرنده خمس آنها را بدهد.
📚📜 توضیح المسائل مراجع، م 1763و1795؛ دفتر خامنهای
⚜ @Ahkaam ⚜
🌸اگر قبل از وضو شک کند که مانعی در اعضای وضو وجود دارد یا نه، چه وظیفهای دارد؟
🌳ج) چنانچه احتمال وجود مانع در نظر مردم به جا باشد - مثل آن که بعد از گِلکاری احتمال بدهد که گِل به دست او چسبیده- باید بررسی کند یا به قدری دست بمالد که اطمینان پیدا کند که اگر بوده بر طرف شده و آب به زیر آن می رسد.
⚜ @Ahkaam ⚜
🌸بعد از کار دستم را تميز کرده و در آن مانعى نديدم بعد از مدتى فهميدم مانعى بر روى دست من بوده و من با آن نماز مىخواندم تکليف چيست؟
🌳ج) اگر احتمال مىدهيد آن مانع بعد از وضو گرفتن واقع شده است، وضوهاى گذشته صحيح است ولى اگر بدانيد مانع حين وضو بوده است، وضو و نمازى که با آن خواندهايد، باطل بوده است.
⚜ @Ahkaam ⚜
🌸آيا در وضو در حالى که بر روى دست آب مىريزيم مىتوان با همان دست شير آب را بست؟
🌳ج) قبل از تکميل شستن دست چپ اشکال ندارد ولى پس از آنکه وضو کامل شد و از شستن دست چپ فارغ شد اگر دست را به چيز مرطوب (مثل شير آب) بگذارد و آب خارج وضو با آب وضو مخلوط شود، مسح سر و پا با آب خارج وضو و يا با آب مختلط صحيح نيست.
⚜ @Ahkaam ⚜
#احکام_شرعی
🔵🔶چند نکته درباره اقتدا
برخی از مومنین در هنگام اقتدا به امام جماعت، به جزئیات توجهی ندارند، مثلا:
اگر مأموم نداند امام جماعت نماز واجب می خواند یا مستحب، نمی تواند به او اقتدا کند.1
موقعی که مأموم نیت می کند، باید امام را معین نماید، ولی دانستن اسم او لازم نیست، مثلا اگر نیت کند اقتدا می کنم به امام حاضر، نمازش صحیح است.2
اگر امام ایستاده و مأموم نداند در کدام رکعت است، می تواند اقتدا کند ولی باید حمد و سوره را به قصد قربت بخواند.3
توضیح المسائل مراجع م1410
توضیح المسائل مراجع م1460
توضیح المسائل مراجع ص788 م1446
⚜ @Ahkaam ⚜
🌸آيا مىتوان عمداً کارى کرد که وظيفه، وضو و غسل جبيره شود مانند کاشت ناخن يا جراحى بينى که صرفاً به خاطر زيبايى انجام مىگيرد و ضرورتى ندارد؟ اگر جايز نيست، افرادى که داراى شغلهايى هستند که سبب ايجاد مانع مىشود و برطرف کردن آن برايشان مشقت دارد آيا در صورت امکان تغيير شغل، وظيفه دارند که آن را تغيير دهند؟ (مانند نقاشها که گاهى پشت بدنشان هم رنگى مىشود و بايد کسى اين مانع را برايشان برطرف کند و يا رنگ بگونهاى است که به راحتى برطرف نمىشود.)
🌳ج) ايجاد مانعى كه موجب تبدّل وظيفه وضو و غسل به وضو و غسل جبيرهاى مىشود، چنانچه در غير وقت نماز باشد، مانع ندارد ولى در وقت نماز بايد وضو يا غسل را انجام دهد سپس مبادرت به ايجاد مانع نمايد، و افراد مشتغل به كارهايى كه موجب ايجاد مانع مىشود (مانند نقاشى، يا گچكارى و امثال آن) چنانچه نتوانند در وقت وضو يا غسل آن مانع را برطرف كنند شستن روى همان مانع كفايت میکند.
⚜ @Ahkaam ⚜
🌸اگر شخص وضو گيرنده در اثر عدم آگاهى هنگام شستن دستها و صورت به قصد وضو، اقدام به باز و بسته كردن شير آب نمايد؛ آنهم در موقعى كه رطوبت (خيسى) روى شير آب در مسح او تداخل نمايد وضوى او باطل است. حكم نمازهايى که با اين حالت خوانده شده چيست؟
🌳ج) در حال حاضر تا يقين به بطلان وضو و نماز ندارد، محكوم به صحّت است و تكليفى ندارد.
⚜ @Ahkaam ⚜
🌸اگر در بین وضو، از نیت ادامهی وضو منصرف شویم آیا میتوانیم بدون به هم خوردن موالات، وضو را ادامه دهیم و اگر بعضی از اعمال وضو را به حالت تردید در نیت انجام دهیم حکم چیست؟
🌳ج. اگر قبل از آن که موالات به هم بخورد به نیّت اول خود برگردد و بقیه اعمال را به آنچه که با نیّت آورده بود، ضمیمه کند وضو صحیح است.
⚜ @Ahkaam ⚜