⁉️بازم چندتا راهکار برا تقویت معنویت تو خونواده بگیم؟😇
1⃣ بدون احترام به پدر و مادر، نمیشه پلههای معنویت رو طی کرد. هیچ بهونهای هم برا بیاحترامی به پدر و مادر پذیرفته نیست، حتی اگه ظالم یا مخالف اهل بیت علیهم السلام یا مشرک باشن.☝️
♨️بعضیا خیال میکنن اگه والدینشون فوت کرده باشن، دیگه وظیفهای در قبال اونا ندارن؛ در حالی که اگه کسی موقع زنده بودن پدر و مادر اهل نیکی کردن به اونا باشه ولی بعد از مرگ، اونا رو فراموش کنه، از معنویت محروم میشه.😐
✅ برخی از اصول اساسی نیکی به والدین عبارت است از:
▪️سپاس گذاری از زحماتشون
▪️اطاعت از اونا، البته تو کارایی که خدا لازم دونسته
▪️خیرخواهی برا پدر و مادر، چه آشکارا و چه پنهان
▪️نگاه محبت آمیز
▪️دعا کردن به اونا و...
2⃣ محبت به همسر و فرزندان، عامل بسیار بزرگی برا پرورش روح معنوی ماست. بازی با فرزندان مخصوصاً فرزندان کوچک، عبادتی است که ما را به صورت ویژه به خدا نزدیک می کند.🎡🎯⛹♂
3⃣ تمام مسائلی که تو تقویت بنیان معنوی خونواده گفته شد، در صورتی میتونه مفید باشه که سفرۀ خونه از مال حرام خالی باشه.👌
♨️بعضیا فکر میکنن که مال حروم فقط مال دزدیه، ولی مالی که خمس و زکاتش داده نشده، مال حاصل از ربا یا کم فروشی، همه حرومه.📛
⚜️ @Ahkaam ⚜️
💠 به كوچكى گناه نگاه نكن
🌺 پيامبر خاتم صلی الله و علیه و آله به ابوذر فرمودند:
اى ابوذر، به كوچكى گناه نگاه نكن، بلكه به بزرگى و عظمت خداوندى نگاه كن كه با گناه، از فرمانش سرپيچى مى كنى. اى ابوذر، روح انسان با گناه، خيلى زود خراب و منقلب مى شود.
🌷اى ابوذر، ممكن است انسان كار خوبى انجام دهد ودل به آن خوش دارد ولى گناهانى كوچكى را هم مرتكب شده باشد كه اصلا آن ها را به حساب نياورده باشد و روز قيامت، خدا را از خودش به خاطر آن گناهان، ناراضى و غضبناك ببيند.
🌹 قَالَ رَسُولُ اللَّه صلی الله و علیه و آله: يَا أَبَاذَرٍّ لَا تَنْظُرْ إِلَى صِغَرِ الْخَطِيئَةِ وَلَكِنِ انْظُرْ إِلَى مَنْ عَصَيْتَ يَا أَبَاذَرٍّ إِنَّ نَفْسَ الْمُؤْمِنِ أَشَدُّ تَقَلُّباً وَ خِيفَةً مِنَ الْعُصْفُورِ حِينَ يُقْذَفُبِهِ فِي شَرَكِهِ يَا أَبَاذَرٍّ إِنَّ الرَّجُلَ لَيَعْمَلُ الْحَسَنَةَ فَيَتَّكِلُ عَلَيْهَا وَ يَعْمَلُ الْمُحَقَّرَاتِ حَتَّى يَأْتِيَ اللَّهَ وَ هُوَ (عَلَيْهِ غَضْبَانُ)؛
📚مستدرك الوسائل، ج11، ص349
⚜️ @Ahkaam ⚜️
🕋 #احکام_شرعی 🕋
پاشیدن آب از نجاست
❓موقعی که من دارم لباس نجسشده بچه رو زیر شیر آب میشورم، گاهی آب میخوره به خرابکاریهای بچه و میپاشه روی بدنم. آیا اینها اشکال داره و لباس منم نجس میشه؟
📚همه مراجع: آب لولهكشى آب كر (آب زیاد) حساب میشه؛ چون آب توی لوله با آب توی منبع، همهش بههم متصله و با هم میشه یه آب خیلی زیاد.
بنابراین ترشّحاتی که از این آب روی بدن شما پاشیده میشه، پاکه؛ مگه اینکه خود نجاستها کنده بشه و روی لباستون بیفته.
⭕نکته 1️⃣: از جوابی که مراجع محترم دادن، حکم آب قلیل، مثل آب پارچ و آفتابه هم معلوم میشه؛ یعنی وقتی نجاست رو با آب قلیل داری میشوری، اگه قطرهای از اون روی نجس برخورد کنه و به لباستون بپاشه، نجس میشین.
👤البته اگه شک دارین این قطره که پاشید، به نجس برخورد داشته یا نه، پاکه.
⭕نکته 2️⃣: میدونین آب کر و قلیل یعنی چی؟ فکر کن یه ظرفی داشته باشی که طول و عرض و ارتفاعش سهوجبونیم در سهوجبونیم در سهوجبونیم معمولیه،. اگه این رو پر از آب کنی، چقد جا میشه؟ بیشتر از این مقدار رو میگن «آب کر»، کمترش رو میگن «آب قلیل».
🔺توضيحالمسائل مراجع، م177.
⚜️ @Ahkaam ⚜️
💢 برگرداندن نیت نماز قضا به نماز ادا
💠 سوال:
اگر قبل از نماز ظهر به نیت قضای صبح، نماز را شروع کند و بعد از تشهد رکعت دوم سهواً برخیزد و ذکر رکعت سوم را بگوید و قبل از رکوع به یاد بیاورد که نماز صبح را نیت کرده بود؛ آیا می تواند نیت را به نماز ظهر برگرداند؟
✍🏻 پاسخ:
برگرداندن نیت از نماز قضا به نماز ادا صحيح نیست و در فرض مذکور باید بنشیند و سلام نماز را بگوید و بنابر احتیاط مستحب، پس از سلام، دو سجدۀ سهو انجام دهد.
🔺 بخش استفتائات پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
⚜️ @Ahkaam ⚜️
✅ #گلبرگ_احکام
موضوع: #احکام_صدقه 4
❓دادن صدقه بهصورت مخفیانه بهتر است یا علنی؟
✅ پیامبر اکرم (ص) فرمودند: «صَدَقَةُ السِّرِّ تُطْفِئُ الْخَطِیئَةَ کَمَا تُطْفِئُ الْمَاءُ النَّارَ وَ تَدْفَعُ سَبْعِینَ بَاباً مِنَ الْبَلَاءِ»: «صدقه مخفیانه خشم پروردگار را خاموش میکند و گناهان را از بین میبرد؛ همانگونه که آب آتش را خاموش میکند و هفتاد باب بلا را دفع میکند!»
✅ مستحب است که صدقه بهصورت مخفیانه داده شود، مگر در موارد زیر که علنی دادن صدقه افضل است:
🔹«دفع تهمت»: یعنی برای اینکه در معرض تهمت قرار نگیریم، علنی صدقه بدهیم؛
🔹«تشویق دیگران»: در جایی که بخواهیم دیگران یاد گرفته و در دادن صدقه اقتدا نمایند؛
🔹 در دادن «صدقات واجب»، مثل: زکات و فطریه.
📚 برگرفته از رساله آموزشی امام خامنهای (مدظلهالعالی)
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
⚜️ @Ahkaam ⚜️
💠مواردی که اجازه پدر یا جد پدری برای ازدواج دختر شرط نیست:
🌷اگر پدر و جد پدری غايب باشند، به طوری كه نشود از آنان اذن گرفت و دختر هم احتياج به شوهر كردن داشته باشد لازم نيست از پدر و جد پدری اجازه بگيرند و نيز اگر دختر باكره باشد در صورتی كه بكارتش به واسطه شوهر كردن از بين رفته باشد، اجازه پدر و جد لازم نيست. ولی اگر به واسطه وطی به شبهه يا از زنا از بين رفته باشد، احتياط مستحب آن است كه اجازه بگيرند.
📚 پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
⚜️ @Ahkaam ⚜️
✅ #گلبرگ_احکام
موضوع: #احکام_صدقه 5
❓اگر صدقه جمع شده را با رضايت خودم به كسى قرض دهم تا مشكل طرف مقابل حل شود و بعد از حل مشكل به من برگرداند و براى صدقه استفاده كنم، حكم آن چيست؟
✅ اگر مبلغ صدقه از خودتان بوده و جمع كردهايد و هنوز به فقير ندادهايد، از ملك شما خارج نشده و اختيار آن دست خود شماست مگر اينكه در صندوق كميته امداد ريخته باشيد.
❓وظیفه انسان در برابر گدایانی که در برابر دیگران دست دراز میکنند و زندگی خود را با گدایی اداره مینمایند و چهره جامعه اسلامی را مشّوه جلوه میدهند، بهخصوص بعد از اقدام دولت اسلامی به جمع آوری آنان، چیست؟ آیا کمک به آنان جایز است؟
✅ سعی کنيد صدقات را به فقرايی که متديّن و عفيف هستند بدهيد.
📚 استفتائات امام خامنهای (مدظلهالعالی)
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
⚜️ @Ahkaam ⚜️
✅ #گلبرگ_احکام
موضوع: #احکام_پزشکی
❓نظر حضرتعالى در خصوص کاربرد «هيپنوتيزم» در علوم پزشکى و درمان بيماریهاى قابل علاج با اين روش چيست؟
✅ اگر به منظور غرض عقلايى و با رضايت كسى كه ميخواهد هيپنوتيزم شود صورت بگيرد و همراه با كار حرامى هم نباشد اشكال ندارد.
❓بيمارانى که از نظر عرف، مرده به حساب مىآيند اما از نظر علم پزشکى زنده مىباشند و يا بالعکس چه حکمى دارند؟
✅ حكم انسان زنده را دارد.
❓گاهى به جهت تعجيل در راحت شدن محتضر، به او مواد مهلکه (کشنده) تزريق مىکنند؛ آيا اين عمل جايز است يا نه؟ و در صورت عدم جواز، آيا عاملان اينکار، در قتل او شريکند؟
✅ جايز نيست و در صورتى كه موجب قتل شود قصاص يا ديه آن واجب مىگردد.
📚استفتائات امام خامنهای (مدظلهالعالی)
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
⚜️ @Ahkaam ⚜️
✅ #گلبرگ_احکام
موضوع: #احکام_اموال_دولتی
❓اموال دولت اسلامی یا غیر اسلامی که در اختیار دولت و حکومت و یا کارخانهها و شرکتها و مؤسسات تابع دولت هستند، چه حکمی دارند؟ آیا آنها جزء اموال مجهولالمالک هستند یا اینکه ملک دولت محسوب میشوند؟
✅ اموال دولت هرچند غير اسلامی باشد، شرعاً ملک دولت محسوب میشوند و با آنها مانند ملکی که مالک آن معلوم است رفتار میشود و جواز تصرّف در آنها هم متوقف بر اذن فرد مسئولی است که حق تصرّف در اين اموال را دارد.
❓چندین سال است که مقداری از اموال مربوط به بیتالمال (دولتی) نزد من است و اکنون میخواهم خود را برئالذمّه نمایم، وظیفه من چیست؟
✅ اگر آنچه که از اموال بيتالمال نزد شماست، از اموال دولتی مختص به اداره خاصی از ادارههای دولتی باشد بايد در صورت امکان به همان اداره برگردانيد و الا بايد به خزانه عمومی دولت تحويل بدهيد.
📚 استفتائات امام خامنهای (مدظلهالعالی)
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
⚜️ @Ahkaam ⚜️
✅ #گلبرگ_احکام
موضوع: #احکام_کارمندی
❓اگر کارمندی هر ماه در حدود سی یا چهل ساعت در اداره اضافهکاری نماید، آیا جایز است مسئول اداره برای تشویق کارمندان ساعات اضافه کاری آنان را دوبرابر حساب کند، مثلاً هر ماه برای آنان صد و بیست ساعت محاسبه کند؟ و در صورتی که اشکال داشته باشد، اجرتی که برای اضافهکاریهای قبلی گرفته شده چه حکمی دارد؟
✅ نوشتن گزارشهای غيرواقعی و دريافت پول در برابر ساعات اضافهای که کاری در آنها انجام نشده جايز نيست و واجب است پولهای اضافهای که کارمند مستحق دريافت آنها نبوده، بازگردانده شود، ولی اگر قانونی وجود داشته باشد که به مسئول اداره، اجازه دهد تا ساعات اضافه کاری کارمندی را که اضافه کاری انجام داده، دو برابر نمايد جايز است اين کار را انجام دهد و در اين صورت دريافت اجرت توسط کارمند طبق گزارشی که مسئول اداره از ساعات اضافه کاری او نوشته، جايز است.
❓آيا در محل کار و در ساعت کارى در زمانى که کار خاصى براى انجام دادن وجود ندارد مىتوان به کارهاى ديگر پرداخت؟
✅ شخصى که موظّف است در وقت معيّنى کارى انجام دهد، حتى در وقت بيکارى هم نبايد وقت خود را صَرف در کارهايى که مربوط به آنجا نيست بکند، مگر با اذن مسئولى که شرعاً و قانوناً حق اذن دادن داشته باشد.
📚 استفتائات امام خامنهای (مدظلهالعالی)
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
⚜️ @Ahkaam ⚜️
#استفتاء_جدید_رهبری
📚 اقتدا به کسی که نماز قضا می خواند
💠 سؤال: آیا می توان به کسی که در حال خواندن نماز قضا می باشد، اقتدا کرد؟ اگر نه، تکلیف نمازهای گذشته که از این حکم خبر نداشته ایم، چیست؟
✅ جواب: اگر امام جماعت، نمازی می خواند که یقینا قضا شده است، می توان به او اقتدا کرد، ولی اگر نماز امام، قضای احتیاطی باشد (یعنی قضا شدن آن قطعی نیست)، نمی توان به او اقتدا کرد. البته نمازهای قبلی اگر رکنی از آنها، کم یا زیاد نشده باشد، به صورت فرادا صحیح است.
#احکام_نماز_جماعت
(دفتر مقام معظم رهبری )
(فقه واحکام امام خامنهای)
(مدظله العالی)
⚜️ @Ahkaam ⚜️
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
محرومیت از ارث | اما و اگرهای قانونی که باید بدانیم
🔹 محرومیت از ارث یکی از تهدیدهایی است که همیشه در فیلم و سریالهای ایرانی شاهد آن هستیم.
🔹 اما آیا واقعا میتوان فردی را از ارث محروم کرد؟ در این گزارش از کارشناسان حقوقی خواستیم تا به این سوال پاسخ دهند.
⚜️ @Ahkaam ⚜️
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 آیا میوه ای که از باغ بیرون زده را میشه خورد؟!
❇️ احکامی که باید بدانیم
⚜️ @Ahkaam ⚜️
احکام شرعی.mp3
1.75M
#احکام_شرعی
📬سؤال:شخصی از روی اشتباه و به دلیل جهل به موضوع یا ندانستن حکم نمازهای قصرش را مدتی تمام میخوانده یا بالعکس. وظیفه ایشان چیست؟
🎙پاسخ حجت الاسلام و المسلمین زین العابدین نماینده دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
⚜️ @Ahkaam ⚜️
🔶#احکام_شرعی
🔶#وضو
🔴وضو گرفتن با آب مخصوص آشامیدن مثل آبسرد کن
آبی را كه برای جهت خاصّی اجازه داده اند، استفاده از آن در غیر آن جهت جایز نیست مثلاً وضو گرفتن از آبِ آب سردكن كه فقط برای آشامیدن قرار داده شده، جایز نیست.
____
✅استفتائات رهبری :
🔹سؤال: روی بعضی از آب خوری ها نوشته شده است: آب برای آشامیدن است و این جا وضو نگیرید؛ من یک بطری آب برای استفاده در منزل برداشتم اما غیر از خوردن با آن آب وضو هم گرفتم، حکم وضو با چنین آبی چیست؟
جواب: وضو با این آب صحیح نیست، ولی وضوهای گذشته، اگر از روی جهل و با قصد قربت انجام گرفته، صحیح است.
منبع: سایت هدانا برگرفته از استفتائات آیت الله العظمی خامنه ای.
✅مطابق نظر آيت الله سيستاني
🔹مسأله . آبی را كه برای جهت خاصّی اجازه داده اند، استفاده از آن در غیر آن جهت جایز نیست مثلاً وضو گرفتن از آبِ آب سردكن كه فقط برای آشامیدن قرار داده شده، جایز نیست.
منبع: سایت هدانا برگرفته از استفتائات آیت الله العظمی سیستانی
🔹🔹
—————————
منبع : سایت هدانا
⚜️ @Ahkaam ⚜️
⚜پوشیدن طلا در نماز برای مرد⚜
سوال:
⁉️ نماز مرد با زنجیر و انگشتر طلا چه حکمی دارد؟
✅ پاسخ:
🍂همه مراجع (به جز آیت الله خامنه ای): نماز با آن باطل است. [1]
🍂آیت الله خامنه ای: بنابر احتیاط واجب، نماز با آن باطل است. [2]
#احکام_نماز
#طلادرنماز
-------------------
📚 پی نوشت:
[1]. امام خمینی، توضیح المسائل (محشی - امام خمینی و دیگر مراجع)، ج 1، ص 463، م 832؛ نوری، توضیح المسائل، م 833؛ وحید، توضیح المسائل، م 838.
[2]. خامنه ای، اجوبه الاستفتائات، س 442.
⚜️ @Ahkaam ⚜️
⭕️ معیار در پوشش بانوان
🔹 چادر برای بانوان، حجاب برتر اسلامی است؛ البته هر پوششی که شرایط ذیل را داشته باشد به عنوان حجاب اسلامی محسوب می شود:
🔹 * تمامی بدن (به جز صورت و دست ها تا مچ) را بپوشاند.
🔹 * هرگونه آرایش و زینت را (حتی در صورت و دست ها تا مچ) بپوشاند.
🔹 * به گونه ای نباشد که توجه نامحرم را جلب کند.
🔹 * برجستگی های بدن را ـ به شکل تحریک کننده و مفسده انگیز، آشکار نکند.
🔹 * موجب انگشت نما شدن در میان مردم نشود.
🔹 * از لباس های مخصوص مردان نباشد.
⚜️ @Ahkaam ⚜️
#سؤالات_شما
سلام. من دیروز با یکی رفتم بیرون، بعد خواستیم کرایه حساب کنیم، آقای راننده گفت کرایه اینقدر میشه؛ زیاد میگفت و دوبرابر پولی رو میخواست که ما بهش دادیم.
ما هم هی میگفتیم که همش همین مسیر رو میریم، اما اینقدر نمیشه؛ حتی بقیه مسافرها هم میگفتن!
بعد کل پولمون رو پس داد و گفت اصلاً کرایه نمیخوام. منم چند بار گفتم بگیر، اما نگرفت.
الآن برام سؤال شده که مرتکب گناه شدیم؟
#پاسخ
ــــــــــــــــ
🌺 سلام علیکم 🌺
اگه به اون فرد دسترسی ندارین، کرایهش رو با اجازه از #دفتر_مرجع_تقلیدتون، به فقیر بدین.
⚜️ @Ahkaam ⚜️
⭕️ نگاه اتفاقی به نامحرم
💠 سوال: در اماکن عمومی یا در منزل، انسان چشمش بطور اتفاقی به نامحرم می افتد که حجاب خود را کاملاً رعایت نکرده، حکم اینگونه نگاه ها چیست ؟
✅ پاسخ: ⬇️
آن چیزی که حرام است نگاه کردن است نه نگاه افتادن - لذا انسان آنچه را که به طور اتفاقی می بیند اشکال ندارد ولی باید بلافاصله نظر را برگرداند تا حکم نگاه کردن پیدا نکند.
------------------
کتاب احکام روابط زن و مرد ( سید مسعود معصومی )
⚜️ @Ahkaam ⚜️
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا