#اطاعت_شوهر💕💕💕
پرسش ۱۰۰. اگر شوهر پوشيدن لباس و يا آرايش خاصى را از همسرش درخواست كند، آيا اطاعت
او بر زن واجب است؟🧐
♻️همه مراجع: اگر اين درخواست در راستاى #استمتاعات باشد و يا ترك آن باعث #نفرت شوهر گردد، بر زن واجب است #اطاعت كند. در غير اين صورت، واجب نيست.❌
#تبصره : مرد به هيچ عنوان نمي تواند از زن خود بخواهد كه در بيرون از خانه و در برابر نامحرم #بي_حجاب و يا با #آرايش خلاف شرع باشد.♨️
[۱]. امام، استفتائات، ج ۳، حقوق زوجيت، س ۸ ؛ تبريزى، استفتائات، س ۱۵۵۷ ؛ مكارم، استفتائات، ج ۲، س ۹۶۹ ؛ وحيد، منهاج الصالحين، ج ۳، م ۱۴۰۷ ؛ تبريزى، منهاج الصالحين، ج ۲، م ۱۴۰۷ ؛ سيستانى، منهاج الصالحين، ج ۳، م ۳۳۹ و ۳۴۰ ؛ صافى، هدايه العباد، ج ۲، النشوز ؛ فاضل، جامع المسائل، ج ۱، س ۱۶۷۳ و دفتر: خامنه اى، نورى و بهجت.
[۲]. فاضل، جامع المسائل، ج۱، س۱۶۷۳؛ وحيد، منهاج الصالحين، ج۳، م۱۳۶۵ و فصل فى النفقات؛ تبريزى، منهاج الصالحين، ج ۲، م ۱۳۶۵ و فصل فى النفقات ؛ امام، تحريرالوسيلة، ج ۲، النشوز ؛ صافى، هداية العباد، ج ۲، النشوز ؛ سيستانى، منهاج الصالحين، ج ۳، م ۳۵۰ و دفتر: رهبری، بهجت، نورى و مكارم.(احكام روابط زن و شوهر، پرسمان).
کانال احکام دینی
💠@ahkaamdini313
⭕️ حدیث
🔸امام علی (ع):
🔹️ يُستَدَلُّ عَلَى الإِدبارِ بِأَربَعٍ: سوءِ التَّدبيرِ وقُبحِ التَّبذيرِ، وقِلَّةِ الِاعتِبارِ، وكَثرَةِ الِاعتِذارِ
🔹 نشانههاى بخت برگشتگى، چهار چيزند: بدىِ برنامه ريزى؛ زشتىِ ريخت و پاش؛ اندكىِ عبرتگيرى و فراوانىِ عذرخواهى (غرر الحكم / حدیث ١٠٩٥٨)
کانال احکام دینی
💠@ahkaamdini313
#استفتاء_جدید_رهبری
📚 امام جماعت شدن شخصی که حجامت کرده
💠 سؤال: اگر شخصی #حجامت کند، آیا در همان حال می تواند #امام_جماعت باشد؟ آیا اقتدا به او جایز است؟
✅ جواب: اگر امام جماعت شرعا معذور باشد، امامت او و اقتدای به او (با رعایت سایر شرایط نماز)، اشکال ندارد.
#احکام_نماز_جماعت #شرایط_امام_جماعت
(دفتر مقام معظم رهبری )
(فقه واحکام امام خامنهای)
(مدظله العالی)
کانال احکام دینی
💠@ahkaamdini313
🎶 #حكم_شنيدن_آهنگ_بدون_تاثير🎶
موسيقى بدون تأثير👇👇
پرسش ۱۴ . اگر استماع موسيقى هيچ گونه تأثيرى در انسان نداشته باشد، آيا باز حرام است؟🤔
همه مراجع: اگر از نوع موسيقى #حرام باشد، گوش دادن به آن جايز نيست ؛ هر چند در شخص تأثير نداشته باشد.❌
#تبصره: موسيقى حرام، غالباً آثار ناپسندى دارد 👌 و باعث بيگانگى از خدا و تحريك شهوت و آلودگى به مفاسد ديگر مى شود👌 ؛ ولى حكم تابع اين امور نيست❌ و اگر به فرض، در موردى موسيقى حرام، هيچ تأثيرى در روح و روان انسان بر جاى نگذارد👌، باز گوش دادن به آن جايز نيست.✋
. امام، استفتائات، ج ۳، سؤالات متفرقه، س ۱۱۰ ؛ مكارم، استفتائات، ج ۲، س ۶۹۴ و ۶۹۸ ؛ صافى، جامع الاحكام، ج ۱، س ۱۰۰۳ و ۱۰۱۷ ؛ خامنه اى، اجوبه الاستفتائات، س ۱۱۳۱ و ۱۱۳۵ و ۱۱۵۵ ؛ سيستانى، sistani.org، موسيقى، ش ۱۵ ؛ تبريزى، استفتائات، س ۱۰۳۹ ؛ فاضل، جامع المسائل، ج ۱، س ۹۹۶ ؛ دفتر: بهجت، وحيد و نورى.(پرسمان، احكام موسيقي.)
کانال احکام دینی
💠@ahkaamdini313
🤔 #راه_رهایی_از_فکر_کردن_به_نامحرم🤔
❓پرسش :مواقعی که افکاری در مورد نامحرم به به ذهن خطور می کند، چگونه آن فكر را از ذهن بيرون كنیم؟🧐
✅پاسخ :فكرهايى كه بدون اختيار براى انسان پيدا مىشود اشكالى ندارد❌
؛ ولى میتوان آنها را با ذكر لا حول ولا قوة الا بالله العلى العظيم از ذهن خود دور كرد.👌
📚 منبع: پایگاه اطلاع رسانی آیت الله مکارم.
کانال احکام دینی
💠@ahkaamdini313
🔴مسجد آدم کش در شهرری !
🔹علاّمه نهاوندى در کتاب راحة الروح داستان مسجد آدم کش را نقل و اشاره کرده به گفتار مولوى که گوید: یک حکایت گوش کن اى نیک پى مسجدى بود در کنار شهر رى هر که در وى بى خبر چون کور رفت مسجدم چون اختران در گور رفت
در نزدیکى ابن بابویه مسجدی بود که معروف شده بود به مسجد آدم کش، مسجدی که امروز به مسجد ماشاالله معروف است. هر کس چه غریب و چه شهرى ، چه خودى و چه بیگانه، اگر شب در مسجد می ماند ، فردا جنازه او را از آن مسجد می اوردند و به این سبب کسی از مردم ری شب در آن بیتوته نمی کرد.
غریبهها از آنجا که مطلع نبودند، مى رفتند و شب در آن مى خوابیدند و صبح جنازه و مرده آنها را بر مى داشتند. بالآخره جماعتى از مردم رى جمع شده و خواستند که آن مسجد را خراب کنند، دیگران نگذاشتند و گفتند خانه خداست و محل عبادت و مورد آسایش مسافرین و غرباست، نباید آن را خراب کرد، بلکه بهتر این است که شب درش را بسته وقف کنید و یک تابلو هم نوشته و اعلام کنید که اگر کسى غریب است و خبر ندارد، شب در این مسجد نخوابد؛ زیرا هر کس شب در اینجا خوابیده صبح جنازهاش را بیرون آوردهاند و این چیزى است که مکرّر به تجربه رسیده و از پدران خود هم شنیدهایم و بلکه خود ما هم دیدهایم. پس بر تخته اى نوشته و به در مسجد آویختند. اتفاقا دو نفر غریب گذارشان به در آن مسجد افتاد و آن تابلو را دیده و خواندند. پس یکى از آنها که ظاهرا نامش ماشالله بود میگوید: من امشب در این مسجد مى خوابم تا ببینم چه خبر است. رفیقش او را ممانعت مى کند و مى گوید: با وجود این آگهى که دیده اى، باز در این مسجد مى روى و خودکشى مى کنى؟
آن مرد قبول نکرد و گفت حتما من شب را در این مسجد مى مانم. اگر مُردم که تو خبر را به خانوادهام برسان و اگر زنده ماندم که نعم المطلوب و سرّى را کشف کردهام. پس قفل را گشود و داخل مسجد شد و تا نزدیک نصف شب توقّف کرد خبر نشد. و چون شب از نصف گذشت، ناگاه صدایى مهیب و بسیار ترسناک بلند شد، آهاى آمدم ـ آهاى آمدم، گوش داد تا ببیند صدا از کدام طرف است، باز همان صدا بلند شد، آمدم، آمدم، آهاى آمدم و هر لحظه صدا مهیبتر و هولناکتر بود. مرد ابتدا بسیار ترسید ولی بر خود غلبه کرد و برخاست و ایستاد و شمشیر خود را بلند کرد و گفت اگر مردى و راست مى گویى، بیا، و شمشیر خود را به طرف صدا فرود آورد که به دیوار مسجد خورد و ناگهان دیوار شکافته شد و زر و طلاى بسیارى به زمین ریخت و معلوم شد دفینه و گنجى در آن دیوار گذارده و طلسم کرده بودند که این صدا بلند مى شود و آن طلسم به واسطه پر جرأتى آن مرد شکست پس طلاها را جمع کرد و صبح از آن مسجد صحیح و سالم با پول زیادى بیرون آمد و از آن همه پول، املاک خریده و از ثروتمندان گردید و آن مسجد را تعمیر و به نام او مسجد ماشاءاللّه معروف گردید.
📚امامزادگان و زیارتگاههای شهر ری ص ۲۱۸ الی ۲۲۰
#حدیث
🔸امام صادق (ع)
🔹كَمْ مِنْ نِعمةٍ للّهِ على عبدِهِ في غَيْرِ أملِهِ ، و كَمْ مِنْ مُؤَمِّلٍ أملاً الخِيارُ في غَيرِهِ.
🔹اى بسا نعمت و لطف خداوند به بنده اش كه در غير آن چيزى است كه او آرزو مى كند، و اى بسا آرزومند آرزويى كه خير و صلاحش در غير آن است
/تحف العقول ج ١ ص ٣٦١
کانال احکام دینی
💠@ahkaamdini313
🎞 #چاپ_عكس_توسط_نامحرم🖐
ظهور عكس توسط مرد👇👇
پرسش ۶۹. ظهور فيلم هاى عكاسى و ميكس به وسيله مرد،
چه حكمى دارد؟🧐
همه مراجع: اگر زن را نشناسد👌 و برهنه و عريان نباشد👌 و باعث مفسده نشود، 👌اشكال ندارد.❌[1]
#تبصره: منظور از برهنه نبودن فقط برهنه مادرزاد نیست❌ بلکه اگر پوشش به گونه ای #غیرمتعارف باشد،👌 یا بیش از حد برهنه یا نیمه عریان باشد، در این صورت جایز نیست]🖐.
پرسش ۷۰. حكم گرفتن عكس بدون حجاب كه ظاهر كننده آن مرد نامحرم مى باشد، چگونه است؟🙄
همه مراجع: اگر ظاهر كننده او را نشناسد👌 و باعث #مفسده نيز نشود،👌 اشكال ندارد❌.[۲]
[۱۳۶]. امام، استفتائات، ج۳، نظر، س۲۵؛ وحيد، توضيح المسائل، م۲۴۴۸؛ خامنه اى، اجوبه الاستفتائات، س۱۱۸۲؛ نورى، استفتائات، ج۱، س۴۵۸؛ فاضل، جامع المسائل، ج۱، س۱۷۳۲؛ تبريزى، استفتائات، س۱۵۸۸، صافى، جامع الاحكام، ج۲، س۱۷۱۹، و توضيح المسائل مراجع، م۲۴۳۹؛ بهجت، توضيح المسائل، (متفرقه)، م۲
کانال احکام دینی
💠@ahkaamdini313
❇ آیا بیدار کردن اعضای خانواده به خصوص بچه ها و همسر برای نماز صبح بر ما واجب است ؟ ❇
🔹 آیت الله خامنه ای: اگر به نحوی باشد که بیدار نکردن آنان موجب سبک شمردن نماز باشد لازم است.
🔹 آیت الله مکارم شیرازی: واجب نیست مگر اینکه آنها عادت به ترک نماز صبح کنند و آن را سبک بشمارند، در این صورت واجب است به نحو مطلوبی آنها را بیدار کنند.
🔹 آیت الله فاضل لنکرانی: اگر خود آن ها مراقب نماز هستند و بعضی وقت ها بیدار نشوند بیدار کردن آن ها واجب نیست لیکن اگر خودشان مراقب نیستند از باب امر به معروف و نهی از منکر باید آن ها را برای نماز بیدار کنید.
🔹آیت الله سیستانی: بیدار کردن فرزندان تحت تربیت واجب است
🔹 آیت الله شبیری زنجانی: اگر خواب ماندن شخص باعث می شود به این امر عادت کند یا به جهتی دیگر بیدار کردن او احسان به وی به حساب آید- مانند اینکه خواب ماندن وی بدون عذر باشد - بیدار کردن اشکال ندارد حتی اگر اذیت شود، ولی اگر خواب ماندن به صورت اتفاقی باشد و جهت راجحی نیز برای بیدار کردن نباشد، بیدار نمودن وی اگر مستلزم ایذا شود جایز نیست. نسبت به بیدار کردن کسانی که بالغ نشده اند در صورتی که تربیت وی متوقف بر این کار باشد حتی اگر اذیت شوند بیدار کردن آن ها اشکال ندارد.
📚 منبع: استفتاء از سایت مراجع عظام
کانال احکام دینی
💠@ahkaamdini313
💠 حدیث
وقتی حضرت زینب (س)،امام حسین (ع)را زیارت می کرد،امام به احترام او برمی خاست و در جای خودش می نشاند.
وفاة زینب الکبری،ص۱۱
کانال احکام دینی
💠@ahkaamdini313
💢 حکم دریافت پول برای جوایز مسابقات
💠 سوال:
اگر برای شرکت در مسابقه کتابخونی از افراد به عنوان ثبت نام پول بگیرند و مقداری از این پول را جایزه تهیه کنند و برای شرکت کنندگان مسابقه بگذارند و به برندگان جایزه بدهند. آیا این کار از نظر شرعی جایز است؟
✍🏻 پاسخ:
❇️ اگر برگزار کننده مسابقه از بازنده چیزی بگیرد و به برنده بدهد همان شرط بندیِ حرام است، لکن اگر اصل پول را از اعضاء به عنوان حق الزحمه و شرط شرکت در مسابقه دریافت و بعد از مالکیت با مال خود جایزه بخرد مانعی ندارد.
💢 استفتاء از سایت آیت الله خامنه ای، کد استفتاء: 7gmr27k
کانال احکام دینی
💠@ahkaamdini313
#اطاعت_شوهر_در_امور_خانه
🙋♂آيا اطاعت از شوهر در انجام دادن كارهاي خانه (از قبيل آشپزي و تميز كردن خانه و...) واجب است؟
✍همه مراجع: خير، از نظر شرعي انجام دادن كارهاي خانه، بر زن واجب نيست.
📚توضيح المسائل مراجع، م 2414 ؛ وحيد، توضيح المسائل، م 2478 ؛ نوري، توضيح المسائل، م 2410 ؛ دفتر: بهجت.
✋تبصره. اگر شوهر در عقد ازدواج با همسرش شرط كند كه كارهاي منزل بر عهده او باشد؛ زن بايد به اين شرط عمل و از شوهر اطاعت كند.
📖(احكام زن و شوهر، سيدمجتبي حسيني، كد: 111/500033)
کانال احکام دینی
💠@ahkaamdini313